Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 18:28   #3571
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Naczelna Pani Biolog i Pani Prawnik, cóż dodać? Nic, nie warto
Oczywiście ja jestem tylko zazdrosna dzie- wu- cha

No nic, jest mi smutno, bo sprzedaliśmy stare autko, które służyło nam ponad 8 lat
to TA z wątku o mamie to naczelna pani prawnik?
hmmmm zaczynam wsiąkać w wizaż.

ach i naczelna biolog dla której myśliwi to kłusownicy, bo mały móżdżek nie przetworzy na raz za wiele informacji

Edytowane przez dacn
Czas edycji: 2013-08-26 o 18:35
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:31   #3572
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:36   #3573
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Najbardziej mnie rozwaliło, że te 2 tysiące to dla tatusia żaden wydatek, a i tak jej nie da, złośliwy taki!

Swoją drogą, mam znajomą (dziewczyna baaaardzo dobrego kumpla ), która skonczyla teraz magisterke, broni się we wrzesniu, bo oczywiscie na czerwiec sie nie wyrobila i od pazdziernika chce robic jakąś podyplomówkę. Nie przepracowala ani jednego dnia w swoim 25letnim życiu, bo po co, skoro rodzice kase dają Co więcej, jest przekonana, że gdy już skończy tą podyplomówkę, to wszyscy pracodawcy z otwartymi ramionami ja przyjmą, bo taki z niej smakowity kąsek na rynku pracy będzie!
Ciekawe czy serio nie czuje się dziwnie, prosząc matke o kasę na fajki, piwo, czy wyjazd z misiaczkiem.
co to za watek?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:36   #3574
beeets
Zakorzenienie

Dziwni mnie zaforyzowanie przez rodziców dzieci.
Dziś znów usłyszałam przykrą sytuację. 5 dzieci, zmarł właśnie ich ojciec (matki od dawna nie mają) i cały dom i majątek zapisał na 1 dzieci, jego ulubione.
I teraz straszne kłótnie w ich rodzinie.
A to nie nie pierwszy taki przypadek, który do mnie dotarł.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:36   #3575
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Naczelna Pani Biolog i Pani Prawnik, cóż dodać? Nic, nie warto
Oczywiście ja jestem tylko zazdrosna dzie- wu- cha
Ech, pły-ci-zna Winter, pły-ci-zna. Wciąż tylko wycieczki persoanalne.

Edytowane przez Darkoz
Czas edycji: 2013-08-26 o 18:40
Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:38   #3576
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Czujesz to

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:39   #3577
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Najbardziej mnie rozwaliło, że te 2 tysiące to dla tatusia żaden wydatek, a i tak jej nie da, złośliwy taki!

Swoją drogą, mam znajomą (dziewczyna baaaardzo dobrego kumpla ), która skonczyla teraz magisterke, broni się we wrzesniu, bo oczywiscie na czerwiec sie nie wyrobila i od pazdziernika chce robic jakąś podyplomówkę. Nie przepracowala ani jednego dnia w swoim 25letnim życiu, bo po co, skoro rodzice kase dają Co więcej, jest przekonana, że gdy już skończy tą podyplomówkę, to wszyscy pracodawcy z otwartymi ramionami ja przyjmą, bo taki z niej smakowity kąsek na rynku pracy będzie!
Ciekawe czy serio nie czuje się dziwnie, prosząc matke o kasę na fajki, piwo, czy wyjazd z misiaczkiem.
Ale co Cię dziwi?
Nie pracuje, bo nie musi. Nie sadze by jej głupio było, bo innej rzeczywistości do siebie nie dopuszcza i tyle.

Widać kumplowi z nią dobrze skoro związek trwa- nie ma co rozpaczac.

Cytat:
Tak.
Mnie dziwi to, ze kiedyś ona była w opozycji prawie do wszystkiego, zero zrozumienia innych. Od jakiegoś czasu przewrotnie wspiera niektóre pogubione duszyczki, a innym dawala bez zbędnych ceregieli.
Nie przyzna sie do błędu nawet gdy taki popełni.
I choć wiedzę z pewnych dziedzin zapewne ma to czasami witki opadają, na niektóre chamskie przesmiewcze teksty.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 18:39   #3578
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Ech, pły-ci-zna Winter, pły-ci-zna. Wciąż tylko wycieczki personalne.
Nie mam og- ła- dy, sorry

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:39   #3579
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
co to za watek?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=713300
no ten!

Pierwszy raz od chyba początku lipca mam czas powizażować z domu, więc pewnie pozasypuje was dziwnymi linkami
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:40   #3580
chwast
Zakorzenienie

jezu nic nie wiem kto gdzie, jak sie od rana nie siedzi na wizazu to koniec
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:41   #3581
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
Dziś znów usłyszałam przykrą sytuację. 5 dzieci, zmarł właśnie ich ojciec (matki od dawna nie mają) i cały dom i majątek zapisał na 1 dzieci, jego ulubione.
A przyszło ci do głowy, ze ojciec miał powód?
Albo, ze nie zmienił testamentu na czas?
Przecież niekoniecznie musi chodzić o faworyzowanie.
Stary 2013-08-26, 18:42   #3582
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam "ciągnę hajs" od rodziców, nie mam sumienia, skrupułów, nie czuje się dziwnie, jestem wyrodnym dzieckiem, człowiekiem, w sumie w dupie to mam. Cieszy mnie to, że mają, mogą i pomagają. Jakby nie mieli, nie mogli i nie chcieli to by nie dali i tyle. Ale też nie mam 25 lat i nie jestem po magisterce z chęcią dalszego utrzymywania bezrobocia To już jest naiwniactwo i totalna głupota
Stary 2013-08-26, 18:44   #3583
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
Jakby tylko jedno dziecko z pięciu w ogóle się mną interesowało, a reszta by mnie miała gdzieś, to zrobiłabym tak samo. Ale faworyzowania jednego tak bez powodu albo z błahych powodów nie pojmuję. To musi być strasznie przykre dla reszty dzieci.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:45   #3584
Kretka666
Zakorzenienie

Dajcie link do tego wątku z matką, bo nie wiem o co chodzi
Stary 2013-08-26, 18:46   #3585
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Kretka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post42449472

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 18:47   #3586
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Ale co Cię dziwi?
Nie pracuje, bo nie musi. Nie sadze by jej głupio było, bo innej rzeczywistości do siebie nie dopuszcza i tyle.

Widać kumplowi z nią dobrze skoro związek trwa- nie ma co rozpaczac.
Dziwi mnie to, że dla niej to totalnie normalne i oczywiste, że pracować nie będzie, bo rodzice mają pieniążki, a tatuś mówi, że córeczka jeszcze się w życiu napracuje, a teraz ma się uczyć

Dziwi mnie to dlatego, że ja mam identyczną sytuację. Tzn miałam, studiując. Rodzice pieniądze mają, dzieciom chętnie pomagają, też pracować nie musiałam, rodzice też wychodzili z założenia, że po co, skoro kasa jest, na nauce mam się skupić . Ale kurcze, wstyd by mi było ciągnąć kasę od rodziców w pewnym wieku. Jasne, że na I i częściowo II roku rodzice znacznie mnie wspierali, bo ciężko było mi pogodzić pracę ze studiami (początkowo w ogóle nie mialam kiedy pracować, bo i w tygodniu i w weekendy mialam zajęcia), ale jak tylko mi się grafiki rozluzniły, to dorabialam, robilam platne staze, praktyki itp. Kokosów z tego nie było, ale jakaś dodatkowa kasa owszem, a ja nie wstydzilam się w lustro spojrzeć :P Nie mówię, że przez całe studia utrzymywałam się całkiem sama, bo dopóki nie zamieszkałam z TŻtem, rodzice mnie wspierali, ale były to kwoty rzędu 200zł miesięcznie, a nie całkowite utrzymanie dorosłego człowieka. No po prostu wstyd by mi było tak żerować, mimo, że miałam ku temu doskonałe warunki. I gdybym miała słuchać rodziców, to pewnie też pracy bym nie uświadczyła jak tylko długo się da

Edytowane przez 201605091007
Czas edycji: 2013-08-26 o 18:48 Powód: ach, te wstrętne literówki :(
Stary 2013-08-26, 18:48   #3587
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
A przyszło ci do głowy, ze ojciec miał powód?
Albo, ze nie zmienił testamentu na czas?
Przecież niekoniecznie musi chodzić o faworyzowanie.
powód taki, że najbardziej lubił to najstarsze jako pierwsze dziecko testament zrobiony jeszcze na początku 2000 roku.
chodzi wyłącznie o faworyzowanie.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Jakby tylko jedno dziecko z pięciu w ogóle się mną interesowało, a reszta by mnie miała gdzieś, to zrobiłabym tak samo. Ale faworyzowania jednego tak bez powodu albo z błahych powodów nie pojmuję. To musi być strasznie przykre dla reszty dzieci.
dzieci miał wspaniałe
to mnie najbardziej dziwi, że powinien wszystko sprawiedliwie podzielić, bo wszyskie go kochały i mu pomagały zawsze.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:01   #3588
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwi mnie to, że dla niej to totalnie normalne i oczywiste, że pracować nie będzie, bo rodzice mają pieniążki, a tatuś mówi, że córeczka jeszcze się w życiu napracuje, a teraz ma się uczyć

Dziwi mnie to dlatego, że ja mam identyczną sytuację. Tzn miałam, studiując. Rodzice pieniądze mają, dzieciom chętnie pomagają, też pracować nie musiałam, rodzice też wychodzili z założenia, że po co, skoro kasa jest, na nauce mam się skupić . Ale kurcze, wstyd by mi było ciągnąć kasę od rodziców w pewnym wieku. Jasne, że na I i częściowo II roku rodzice znacznie mnie wspierali, bo ciężko było mi pogodzić pracę ze studiami (początkowo w ogóle nie mialam kiedy pracować, bo i w tygodniu i w weekendy mialam zajęcia), ale jak tylko mi się grafiki rozluzniły, to dorabialam, robilam platne staze, praktyki itp. Kokosów z tego nie było, ale jakaś dodatkowa kasa owszem, a ja nie wstydzilam się w lustro spojrzeć :P Nie mówię, że przez całe studia utrzymywałam się całkiem sama, bo dopóki nie zamieszkałam z TŻtem, rodzice mnie wspierali, ale były to kwoty rzędu 200zł miesięcznie, a nie całkowite utrzymanie dorosłego człowieka. No po prostu wstyd by mi było tak żerować, mimo, że miałam ku temu doskonałe warunki. I gdybym miała słuchać rodziców, to pewnie też pracy bym nie uświadczyła jak tylko długo się da
No widzisz, to jesteś bardzo dobrym i przykładnym dzieckiem Jednak nie każdy taki jest (patrz: ja) i nie każdy widzi w tym powód do wstydu i niemożności spojrzenia w lustro
To tak samo jak z fundowaniem wesela parze młodej - grupa ludzi jest przeciwko temu, bo po co rodzice mają kase wykładać na widzi-mi-się młodych, a dla drugiej grupy to normalne. Tradycje, nawyki, przyzwyczajenia. Każdy ma inne i nie ma co tępić żadnych jeśli nie mają negatywnego wpływu na resztę otoczenia

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Ten wątek z matką mnie przeraża.
Stary 2013-08-26, 19:03   #3589
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
A doszłaś do postu laski, która twierdzi, że to normalne, że kobieta która ma 5 dzieci, od najstarszej chce pomocy finansowej, bierze kredyt na ślub chrześniaka, bo nie wypada nie pójść w starych ciuchach i dać mało? Bo ja obecnie wyglądam tak: i właśnie się przyszłam tym podzielić.
...

O.o Nawet nie umiem tego skomentować.

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Jestem w szoku. Serio.
Wszyscy zawsze są XD

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Dziwi mnie zachowanie Miley Cyrus na VMA 2013. Jak można aż tak zdziwczeć? Chciała być sexy a wyszła żałośnie.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embe dded&v=PmlxNnyh0GA
Mam tym tumblr zalany, pojechała po bandzie Taaaaka z niej ossssstra laska, nie XD

Przyznam, że jakby praca zależała tylko od mojego chcenia i nie musialabym zdobywac żadnych kwalifikacji, a miałabym źródelko, to też bym wolała ciągnąć kaśe od kogoś Lenistwo jednak pobija dumę.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:12   #3590
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
No widzisz, to jesteś bardzo dobrym i przykładnym dzieckiem Jednak nie każdy taki jest (patrz: ja) i nie każdy widzi w tym powód do wstydu i niemożności spojrzenia w lustro
To tak samo jak z fundowaniem wesela parze młodej - grupa ludzi jest przeciwko temu, bo po co rodzice mają kase wykładać na widzi-mi-się młodych, a dla drugiej grupy to normalne. Tradycje, nawyki, przyzwyczajenia. Każdy ma inne i nie ma co tępić żadnych jeśli nie mają negatywnego wpływu na resztę otoczenia
Ja się dołączam do tej grupy. Choć dziwi mnie pogląd moich rodziców, że na studiach dziennych się nie da pracować.

Stary 2013-08-26, 19:14   #3591
201604181004
Konto usunięte

Dziwi mnie skrajna bezczelność osób które kiedyś będą moją rodziną. Skrajna bezczelność.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:24   #3592
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Dziwi mnie skrajna bezczelność osób które kiedyś będą moją rodziną. Skrajna bezczelność.
Rozwiń, proszę.

Stary 2013-08-26, 19:26   #3593
201604181004
Konto usunięte

Nie chcę publicznie wywlekać. Po prostu nie ogarniam.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 19:33   #3594
maryanna3
Zakorzenienie

Znów z tym samym ale naprawdę nie wiem czy w ciągu ostatnich parunastu tygodni albo miesięcy jakiś wątek zdziwił mnie tak jak ten z pomocą matce. Robi się coraz ciekawiej bez kitu

Cieszę się, że jest wizaż bo gdyby nie to forum nie wiedziałabym że na świecie jest tylu ludzi o tak absurdalnych wg mnie poglądach.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:46   #3595
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Znów z tym samym ale naprawdę nie wiem czy w ciągu ostatnich parunastu tygodni albo miesięcy jakiś wątek zdziwił mnie tak jak ten z pomocą matce. Robi się coraz ciekawiej bez kitu

Cieszę się, że jest wizaż bo gdyby nie to forum nie wiedziałabym że na świecie jest tylu ludzi o tak absurdalnych wg mnie poglądach.
I dobrze, że jest ten wątek, tu na ogół ktoś Cię zrozumie.

Stary 2013-08-26, 20:17   #3596
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Przyznam, że jakby praca zależała tylko od mojego chcenia i nie musialabym zdobywac żadnych kwalifikacji, a miałabym źródelko, to też bym wolała ciągnąć kaśe od kogoś Lenistwo jednak pobija dumę.
Też tak kiedyś myslałam, ale myślę, że kiedyś brak niezależności zaczyna uwierać
Nie mówię, że to mija z wiekiem, ale u mnie minęło!

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Nie! Nie jestem przykladnym i idealnym dzieckiem, nie mam TŻta, z którym się nie sprzeczam, nie jeżdżę porszakiem i zaraz po studiach nie zarabiam 5tyś na rękę to tak, żeby była jasność, że ja nie z wizażowej smietanki idealności Może coś w tym jest, że duma mi nie pozwalala siedziec rodzicom na plecach... ale juz pozwalała płacić TŻtowi za wszelkie wyjścia Rumakowanie się skończyło, jak zamieszkaliśmy razem
I żeby nie było- nie wnikam w to, jak sytuacja u Ciebie wygląda, ale wiem, jak wygląda u tej dziewczyny I to mnie jak najbardziej dziwi!
Stary 2013-08-26, 20:19   #3597
WhiteCherry
Zakorzenienie

że też wcześniej nie trafiłam na wątek finansowania matki, jest moim dzisiejszym hitem
Stary 2013-08-26, 20:25   #3598
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Może coś w tym jest, że duma mi nie pozwalala siedziec rodzicom na plecach... ale juz pozwalała płacić TŻtowi za wszelkie wyjścia
Aaa, to widzisz, ja mam na odwrót - mogę byc na utrzymaniu matki (no, częściowym), ale na utrzymaniu dziewczyny bym się źle czuła i duma by mi nie pozwoliła

Wątek o matce zniszczyl mi system.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:30   #3599
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
że też wcześniej nie trafiłam na wątek finansowania matki, jest moim dzisiejszym hitem
Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Aaa, to widzisz, ja mam na odwrót - mogę byc na utrzymaniu matki (no, częściowym), ale na utrzymaniu dziewczyny bym się źle czuła i duma by mi nie pozwoliła

Wątek o matce zniszczyl mi system.
Nie jestem i nie bylam na utrzymaniu faceta, ale faktem jest, ze to on wkladal i wciaz wklada wiecej kasy w nasze zycie

Co do wątku z matką, dałam radę tylko przez pierwsze 3 strony. Mniemam, że poziom absurdu wzrastał z każdą kolejną
Stary 2013-08-26, 20:31   #3600
dacn
Zakorzenienie

A ja byłam na utrzymaniu rodziców całe studia, pieniądze zarobione przeze mnie na waciki się nie liczą.
Później na utrzymaniu TŻ-a przez pół roku.
I zdecydowanie nie mam z tym problemu. Po za tym od ukończenia studiów pracuję cały czas.
Nie rozumiem tego parcia na: nie spię po nocach, nie mam czasu na naukę czy życie towarzyskie ale pracuję bo tak trzeba" tylko dla idei.

Edytowane przez dacn
Czas edycji: 2013-08-26 o 20:32
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości