Uniwersytet Łódzki część II - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 13:12   #3061
kasiula55
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

zapłaciłam za legitke przekazem pocztowym, słyszałam że potwierdzenie mogę wysłać mailem, żeby nie jechać specjalnie do Łodzi, tylko na który mail mam pisać? jestem z WNG, czyżby do dziekana: dziekan@geo.uni.lodz.pl ?
kasiula55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 13:28   #3062
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiula55 Pokaż wiadomość
zapłaciłam za legitke przekazem pocztowym, słyszałam że potwierdzenie mogę wysłać mailem, żeby nie jechać specjalnie do Łodzi, tylko na który mail mam pisać? jestem z WNG, czyżby do dziekana: dziekan@geo.uni.lodz.pl ?
nie sądzę, że do dziekana, on się nie zajmuje takimi pierdołami. nie ma meila bezpośrednio do dziekanatu?
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 13:45   #3063
kasiula55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
nie sądzę, że do dziekana, on się nie zajmuje takimi pierdołami. nie ma meila bezpośrednio do dziekanatu?
jest tylko ten mail do dziekana...
ale znalazłam już maila do babki, która urzęduje w pokoju do którego trzeba zanieść to potwierdzenie :P
kasiula55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:08   #3064
PaulinaWeronika
Raczkowanie

U mnie w liście są maile Pań, które są odpowiedzialne za poszczególne wydziały; )

i małe ps.
czytałam Wasze posty odnośnie filologii - dostałam się na rok 2013/14 na filologię angielską z francuskim na UŁ. Czy jest ktoś kto również się tam wybiera, albo mógłby podzielić się wrażeniami ?

Małymi kroczkami do przodu
PaulinaWeronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 15:24   #3065
Azulaya
Zadomowienie

Jeju , że nie widziałam wcześniej
https://www.facebook.com/events/543785739022951/
Azulaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 17:06   #3066
Adrastea93
Raczkowanie

Z tego co wiem można chyba jeszcze dołaczać, a pojawiło się tydzień półtora temu jak się nie mylę
Adrastea93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 20:44   #3067
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulinaWeronika Pokaż wiadomość
U mnie w liście są maile Pań, które są odpowiedzialne za poszczególne wydziały; )

i małe ps.
czytałam Wasze posty odnośnie filologii - dostałam się na rok 2013/14 na filologię angielską z francuskim na UŁ. Czy jest ktoś kto również się tam wybiera, albo mógłby podzielić się wrażeniami ?
W zeszłym roku studiowałam dokładnie to samo (francuski od podstaw czy zaawansowany? ) - jeśli masz jakieś pytania to wal śmiało
FrankieGoesToHLWD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 13:48   #3068
Azulaya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Adrastea93 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem można chyba jeszcze dołaczać, a pojawiło się tydzień półtora temu jak się nie mylę
No ale kasę już zarezerwowałam na co inne
Stary 2013-08-25, 20:23   #3069
Zuzanka3
Raczkowanie

Dobrzy ludzie z finansów i rachunkowości, czy to na ten adres (magdalena.maslanka@uni.lo dz.pl) mam wysłać potwierdzenie przelewu za legitymacje?

Edytowane przez Zuzanka3
Czas edycji: 2013-08-25 o 20:27
Zuzanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:35   #3070
maacieek
Zakorzenienie

A mam takie pytanie/prośbę może jest jakaś chętna osoba która mogłaby się podzielić ciekawostkami o Łodzi - co warto zobaczyć, gdzie można fajnie i kulturalnie się piwa napić, coś zjeść, gdzie bywać a jakich rejonów unikać, co jest mimo swej świetności "przereklamowane" ogólnie na co zwrócić uwagę tam u was
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:38   #3071
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
A mam takie pytanie/prośbę może jest jakaś chętna osoba która mogłaby się podzielić ciekawostkami o Łodzi - co warto zobaczyć, gdzie można fajnie i kulturalnie się piwa napić, coś zjeść, gdzie bywać a jakich rejonów unikać, co jest mimo swej świetności "przereklamowane" ogólnie na co zwrócić uwagę tam u was
ogólnie jak chcesz gdzieś iść, to się ciągle coś dzieje. jak będziesz chciał to nie będziesz się nudził.
co do imprez to jest kilka fajnych studenckich klubów i można i kulturalnie się piwa napić ale też trzeba się liczyć z tym, że w większości grają disco polo ale to są imprezy a nie siedzenie i picie jak gdzieniegdzie przy ciężkim techno/trance.

nie będę Ci wymieniać nazw na forum, od razu jak wpadniesz na uczelnię to będą Wam bębnić gdzie iść i są imprezy a'la otrzęsiny dla 1 roku wszystko Wam powiedzą starsze roczniki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 01:57   #3072
nikisa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez Azulaya Pokaż wiadomość
Jeju , że nie widziałam wcześniej
https://www.facebook.com/events/543785739022951/
Ale na tych obozach sa przeciez wszyscy ze wszystkich kierunkow, wiec tak srednio

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 02:57 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ----------

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Omijaj polesie po zmroku, bo niby centrum ale z bezpieczenstwem roznie bywa (gdanska, wolczanska, legionow).

Na pietrynie jest duzo miejsc, gdzie mozna usiasc przy piwku i pogadac
Jak juz bedzie bieda w portfelu to mozna to zrobic na murku przy fontannie (tuwima). Nikt Cie tam nie spisze, bo teren prywatny.
Kluby studenckie sa niby ok, ale moga sie szybko znudzic.
Pyszne nalesniki sa w manekinie albo pozytywce
Kebaby raczej ok, ale unikaj tego na rogu pietryna-zielona.
Dla mnie osobiscie juwe sa przereklamowane. Jak ktos mieszka w ds to inaczej je odbiera... Jak poszlam pierwszy raz to spodziewalam sie czegos niesamowitego, a dupy to nie urywa...

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 07:31   #3073
Ephee
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
Ale na tych obozach sa przeciez wszyscy ze wszystkich kierunkow, wiec tak srednio

---------- Dopisano o 02:57 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ----------

Omijaj polesie po zmroku, bo niby centrum ale z bezpieczenstwem roznie bywa (gdanska, wolczanska, legionow).

Na pietrynie jest duzo miejsc, gdzie mozna usiasc przy piwku i pogadac
Jak juz bedzie bieda w portfelu to mozna to zrobic na murku przy fontannie (tuwima). Nikt Cie tam nie spisze, bo teren prywatny.
Kluby studenckie sa niby ok, ale moga sie szybko znudzic.
Pyszne nalesniki sa w manekinie albo pozytywce
Kebaby raczej ok, ale unikaj tego na rogu pietryna-zielona.
Dla mnie osobiscie juwe sa przereklamowane. Jak ktos mieszka w ds to inaczej je odbiera... Jak poszlam pierwszy raz to spodziewalam sie czegos niesamowitego, a dupy to nie urywa...

Tylko nie na murku przy fontannie, ale na ławeczkach na terenie fontanny. Fontanna to teren prl'u, ale już trawnik poza nią nie. Sprawdzone, koleżanka dostała mandat, stała za ławkami, my siedzieliśmy na ławkach i do nas się słowem nie odezwali.

Stary 2013-08-26, 08:01   #3074
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
Tylko nie na murku przy fontannie, ale na ławeczkach na terenie fontanny. Fontanna to teren prl'u, ale już trawnik poza nią nie. Sprawdzone, koleżanka dostała mandat, stała za ławkami, my siedzieliśmy na ławkach i do nas się słowem nie odezwali.

Fajnie :P Koło biedroneczki w drodze do tej fontanny też nie można niestety bo kolega kiedyś dostał.
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:00   #3075
Azulaya
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
I to mi się właśnie podoba
Stary 2013-08-26, 09:31   #3076
pffe
BAN stały

Cytat:
I to mi się właśnie podoba
ale później nawet nie za bardzo będziesz miała kontakt z innymi kierunkami, tylko z tymi najbardziej pokrewnymi, z którymi będziecie mieli razem wykłady. dlatego takie wyjazdy wszystkich do kupy mają znikomy sens.
Stary 2013-08-26, 09:51   #3077
Azulaya
Zadomowienie

Cytat:
ale później nawet nie za bardzo będziesz miała kontakt z innymi kierunkami, tylko z tymi najbardziej pokrewnymi, z którymi będziecie mieli razem wykłady. dlatego takie wyjazdy wszystkich do kupy mają znikomy sens.
A co to za różnica na jakim wydziale kto co studiuję. Mam znajomych z różnych uczelni i jeżeli z kimś dobrze mi się spędza czas to żaden problem nawet jeśli nie widujemy się codziennie.
Stary 2013-08-26, 10:04   #3078
pffe
BAN stały

Cytat:
A co to za różnica na jakim wydziale kto co studiuję. Mam znajomych z różnych uczelni i jeżeli z kimś dobrze mi się spędza czas to żaden problem nawet jeśli nie widujemy się codziennie.
"studiuję" dla liczby mnogiej? nie, nie :p powinno być "studiuje".

no znajomych jak najbardziej ale te wyjazdy integracyjne mają co innego na celu byłaś na takim? ;p
Stary 2013-08-26, 10:16   #3079
Azulaya
Zadomowienie

Cytat:

no znajomych jak najbardziej ale te wyjazdy integracyjne mają co innego na celu byłaś na takim? ;p
Wyjazd nad morze + możliwość poznania nowych , może ciekawych - a może nie ludzi. Same + . Byłam ale to były czasy liceum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 10:20   #3080
pffe
BAN stały

Cytat:
Wyjazd nad morze + możliwość poznania nowych , może ciekawych - a może nie ludzi. Same + . Byłam ale to były czasy liceum.
w LO to wygląda trochę inaczej.
te wyjazdy na studiach opierają się na jednej wielkiej imprezie mocno zakrapianej alkoholem.
ale oczywiście co kto lubi i nie będę Ci wmawiać, że nie ma sensu jechać bo jak chcesz to jedź.
Stary 2013-08-26, 10:23   #3081
Azulaya
Zadomowienie

Cytat:
w LO to wygląda trochę inaczej.
te wyjazdy na studiach opierają się na jednej wielkiej imprezie mocno zakrapianej alkoholem.
ale oczywiście co kto lubi i nie będę Ci wmawiać, że nie ma sensu jechać bo jak chcesz to jedź.
Pisałam już wcześniej , że nie jadę Nigdy nie przeszkadzało mi gdy byłam jedyną trzeźwą osobą na imprezie .
Stary 2013-08-26, 10:25   #3082
pffe
BAN stały

Cytat:
Pisałam już wcześniej , że nie jadę Nigdy nie przeszkadzało mi gdy byłam jedyną trzeźwą osobą na imprezie .
no ja rozumiem, bo sama nie piję a jeśli już to jedno, dwa piwka i to na tyle ale na tym wyjeździe rok temu się mocno zawiodłam. nie było tak, że byłam jedną osobą trzeźwą na imprezie ale większość nie była trzeźwa przez cały wyjazd, jak alkoholicy, za bardzo poczuli klimat "studiów".
Stary 2013-08-26, 10:28   #3083
Azulaya
Zadomowienie

Cytat:
no ja rozumiem, bo sama nie piję a jeśli już to jedno, dwa piwka i to na tyle ale na tym wyjeździe rok temu się mocno zawiodłam. nie było tak, że byłam jedną osobą trzeźwą na imprezie ale większość nie była trzeźwa przez cały wyjazd, jak alkoholicy, za bardzo poczuli klimat "studiów".
Normalnie opis wyobrażeń mojego ojca na temat studiowania
Stary 2013-08-26, 10:32   #3084
pffe
BAN stały

Cytat:
Normalnie opis wyobrażeń mojego ojca na temat studiowania
później to już tylko są takie pojedyncze przypadki i z reguły oni szybko odpadali ze studiów
jak się chce mieć w miarę ok oceny i nie mieć warunków to się nie chodzi co dwa dni na imprezy
ale tak, ten wyjazd mnie przeraził.
Stary 2013-08-26, 11:26   #3085
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Konto usunięte

Cytat:

"Kto studiuje" to nie jest liczba mnoga. To 3. os. liczby pojedynczej. Masz rację, powinno być "studiuje" a nie "studiujĘ", bo "Ę" to końcówka dla 1. os. liczby pojedynczej. Mnóstwo teraz tego na wizażu, aż oczy bolą Najczęściej widzę "nie chcĘ mi się" zamiast "nie chce mi się". Na tym wątku też.
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 14:38   #3086
olcik00
Raczkowanie

A jest jeszcze tutaj ktoś, kto nie dostał listu z uczelni ?;d bo o mnie to zapomnieli.
olcik00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 16:25   #3087
pffe
BAN stały

Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez olcik00 Pokaż wiadomość
A jest jeszcze tutaj ktoś, kto nie dostał listu z uczelni ?;d bo o mnie to zapomnieli.
Ja ale ja chciałam osobiście odebrać a że mają urlopy to mam czekać. Nie wiecie czy podanie o stypendium socjalne można składać zanim dostanie się list? Moja koleżanka dostała się z drugiego naboru, czyli ma 2 tygodnie na złożenie podania i właśnie czy musi czekać na list czy może już zanieść jak w necie ma status przyjęty?

Stary 2013-08-26, 20:35   #3088
unimkowska
Przyczajenie

jestem przyszłą studentką pł ale widze że mogę zaczerpnąć informacji na temat Łodzi. :P A byłam tam tylko raz... także wszystko mi się przyda.
Przede wszystkim chciałam sie dowiedzieć, czy to prawda , że w Łodzi zazwyczaj spotyka się samych 'chamów' i bez jakiejkolwiek kultury, co tylko szukają problemu ?
Są jakieś ładne miejsca w Łodzi ? I przede wszystkim jakieś ładne fontanny ? A do tego w miare bezpieczne ?
unimkowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:39   #3089
olcik00
Raczkowanie

Cytat:
Ja ale ja chciałam osobiście odebrać a że mają urlopy to mam czekać. Nie wiecie czy podanie o stypendium socjalne można składać zanim dostanie się list? Moja koleżanka dostała się z drugiego naboru, czyli ma 2 tygodnie na złożenie podania i właśnie czy musi czekać na list czy może już zanieść jak w necie ma status przyjęty?

Ja złożyłam podanie już miesiąc temu
olcik00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:07   #3090
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez unimkowska Pokaż wiadomość
chciałam sie dowiedzieć, czy to prawda , że w Łodzi zazwyczaj spotyka się samych 'chamów
No tylko same chamy mówię ci, uważaj bo się sama schamisz ponoć najwiekszymi są ci którzy przyjeżdżają do Łodzi
A tak na poważnie to dlaczego uważasz że w Łodzi są chamy? Zapewne są jak wszędzie w wiekszych jak i mniejszych miastach.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Nie wiecie czy podanie o stypendium socjalne można składać zanim dostanie się list? Moja koleżanka dostała się z drugiego naboru, czyli ma 2 tygodnie na złożenie podania i właśnie czy musi czekać na list czy może już zanieść jak w necie ma status przyjęty?
Myślę że może śmiało składać, wysyłać no bo wszystko się ładnie wypełnia samemu a i skoro ma status że przyjęta to nie widzę żadnego problemu lepiej dla niej bo będzie miała z głowy już.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości