|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
To chyba nie dotarło
Przejrzałam wszystkie PW odkąd tu jestem Napisz mi na PW co mam dokładnie wpisać imię, wiek, itp ![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie za przeproszeniem, żeby mi miała jakaś inna kobieta tam grzebać Facet to jak najbardziej, w końcu w tą stronę to raczej normalne ale kobieta Jeden jedyny raz przy przyjęciu do szpitala badała mnie młoda lekarka. To były najgorsze 2 minuty w moim życiu Tak skrępowana nigdy się nie czułam Ja wyznaję zasadę ginekolog - mężczyzna w dodatku im starszy tym lepszy Znaczy się: widział przez całe życie tyle pipek, że moja dla niego to żadna nowość
|
|
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Cytat:
![]() A czemu zwierzaki nie mieszkały z Wami? To były Twoje czworonogi zanim wyszłaś za mąż i po prostu zostały w swoim domu czy były Twoje i męża, ale oddaliście je z jakiegoś powodu rodzicom? ![]() Cytat:
![]() O, kurczę, faktycznie... to te zdjęcia były zrobione od zewnątrz? Bo ja byłam przekonana, że wprowadzali kamerkę do środka, a tu taki psikus... czyli jakby zajrzeć do środka, to można by zobaczyć szyjkę? ![]() OvuFriend jest dziwne... wyznaczyło mi po raz kolejny nieistniejącą owulację na podstawie temperatury, która skoczyła po Duphastonie. Więc wpisałam, że szyjka była zamknięta (bo tak było) + dopisałam lepki śluz, a Ovu dalej wyznacza owulkę Wychodzi na to, że robi to tylko na podstawie temperatury, zupełnie ignorując inne objawy
|
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz
Cytat:
Oj, mój tak samo! Dla niego cola to nektar bogów ![]() Cytat:
szybciej też chodziłam do dwóch babek ale były beznadziejne. Ale ta jest świetna nie wyobrażam sobie chodzić do kogo innego, a też sporo bierze, bo za ostatnią wizytę z cytologią i usg zapłaciłam 140 zł ale myślę, że warto![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 01.03.2014 22.11.2014, 3910 g, 57 cm 23.06.2011 01.06.2013Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2013-08-26 o 22:20 |
||
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
coraz bliżej owu u mnie...jeszcze 13 dni
Zastanawiam się czy nie kupić testów owulacyjnych... bo jak to jest jak skok jest i w tym dniu wyznacza owu, to znak że fizycznie jest tuż przed owu czy chwilę po? bo chciałabym się jak najbardziej wstrzelić a parę h w tą czy w inną z figlami też może mieć znaczenie... zaczęłam łykać wiesiołka, i na nowo będę mierzyć temperaturę bo ten cykl jest mega mega ważny
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest zdjęcie wykonane tak jak nas lekarz bada. Wziernik do środka- światło padające bądź latarka
|
|
|
|
|
#1656 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz
Cytat:
i tak jak mówisz im starszy tym lepszy ![]() a co ja mam powiedzieć jak w szpitalu przyjmował mnie młody ginekolog miał Ok 30 lat bynajmniej na takiego wyglądał na dodatek dość przystojny . badał mnie robił usg a ja miałam takie krwotoki że aż lecialo mi po nogach. jak przechodziła z łóżka na łóżko trwało to kilka minut a dla mnie to była wieczność . byłam taka zestresowana że czerwona wyszłam z gabinetu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie też na zdjęciach wygląda jak penis, chciałam Tżtowi pokazać, ale nie chciał oglądać
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektóre z Was pisały, że czasami nie mogą dosięgnąć szyjki - zawsze wtedy można poprosić męża żeby zerknal do środka i powiedział jak tam stan rozwarcia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20
Cytat:
łyżka do butów zamiast wziernika i cyk foto aparatem
|
|
|
|
|
#1660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że nie mam też ochoty być oceniana przez młodego faceta, który niedawno rozpoczął przygodę z ginekologią i różne myśli mu się pewnie plątają po głowie to wybieram ginekologa po 60-tce. Zawsze to pewność, że się w życiu naoglądał i moja pipka na nim wrażenia nie robi Bo wtedy to nie zboczenie a raczej naturalna reakcja ![]() Cytat:
Chyba bym się zapadła pod ziemię. Ale podobnie się czułam przy tej babeczce wtedy w szpitalu. Ona też miała tak koło 30-tki i jeszcze babka ![]() Cytat:
lepiej żeby oni nie wiedzieli jak to dokładnie tam w środku wygląda, bo jeszcze jakieś uprzedzenie będą mieli Jeszcze gotów pomyśleć, że kobieta ma tam w środku penisa i mu będzie dziwnie tam swojego włożyć Padłam!!!
|
|
|
#1661 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety przed porodem już w szpitalu musiał mnie zbadać lekarz i to był pierwszy raz i wtedy to dopiero się FATALNIE czułam, coś strasznego A kobieta ma to samo ![]() Teraz po tym co się stało też mnie lekarz badał, ale jakoś to musiałam przeżyć. ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Teraz wyskoczyła mi ankieta na ovufriend, miałyście taką? Jak oceniam, co bym zmieniła, jakieś pytanie czy mam itd . A od dziś wyznaczył mi płodne dni, cały miesiąc zmarnowany na czekaniu, najchętniej to bym się teraz starała i co ma być to będzie, mógłby być jeszcze maj ![]() ale jednak się boję powtórki. Dziś już nie plamię i czuję się fizycznie dobrze, ale wizyta u gin wskazana, muszę czekać, zaraz chyba się poryczę. Ciągle pod górkę
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-08-27 o 18:24 |
|||
|
|
|
#1662 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Chciałabym się do Was dołączyć ![]() Założyłam nowe konto, bo na stare czasem zagląda mi mama (też forumuje ), a nie chciałabym żeby widziała co ja tu będę pisać ![]() Przeskoczyłam do Was z PM2013 Właśnie jesteśmy po pierwszych staraniach, z których nic pewnie nie wyjdzie, bo to musiałoby być niesamowite szczęście z jednym i do tego pierwszym serduszkiem. Ponieważ już Was trochę śledzę to też chciałam mieć własny wykresik, a strona, której używacie bardzo mi się podoba. Jak któraś chce zerknąć to bardzo proszę Klik Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ![]() I od razu pytanko Czy któraś z Was orientuje się jak zmienia się ph pochwy w trakcie cyklu? Mam strasznie dużo papierków lakmusowych i mam podejrzenia, że mogłyby mi się przydać
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Też jestem PM2013 Zresztą nie tylko ja ![]() Na tej stronce, co dziewczyny wrzucały ze zdjęciami szyjki było coś o PH - tutaj ale niewiele ![]() I jeszcze mała uwaga, ale pewnie o tym wiesz - mierzenie temperatury o 10:30 mija się z celem. Widzę, że unieważniona, ale wolałam napisać ![]() Ktoś pytał o testy owulacyjne, zapomniałam kliknąć cytowanie - testy owulacyjne wykrywają hormon LH, który wzrasta przed owulacją i zanika w trakcie i po niej. Jak wychodzą pozytywne to znaczy, że owulacja może wystąpić w ciągu 12-24 godzin (tak mi się zapamiętało, ale w razie czego na ulotce na pewno będzie napisane co i jak dokładnie). Ale! Niestety nie jest to zbyt precyzyjna metoda wykrywania owulacji, czasem wyjdą np. 3-4 testy pozytywne, co nie powinno się w ogóle zdarzyć... Może nam to zaburzać trochę interpretację naszego stanu. Lepiej moim zdaniem mierzyć temperaturę i obserwować śluz ![]() No i dzień dobry U mnie dzisiaj tempka średnio-wysoko Coraz bliżej do ewentualnego testowania
Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-08-27 o 06:15 |
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wyzsza tempa! oby to byla owu. a teraz pytanie. jak mialam wczoraj spadek, dzisiaj wzrost i ewentualnie to byla owu o temperatura sie utrzymala to owu byla wczoraj czy dzis. bo widzialam ze ovuf to roznie wyznacza.. a nie wiem czy mam dzis serduszkowac....
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Jak kolejne temperatury będą się tak utrzymywać, a trzecia będzie wyższa od 36,22 o conajmniej 0,05 to znaczy, że owulacja była w 16 dc
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wczorajsza beta 179,3
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje, wszystko idzie ku dobremu ![]() Niech mi ktoś pożyczy cierpliwość na tydzień
|
|
|
|
|
#1668 | |
|
Rozeznanie
|
Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Cytat:
)
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko pamiątkowy test jutro i już dalej będę sobie już po prostu ciążowo żyła
![]() |
|
|
|
#1670 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Patrzyłam że w luxmedzie beta kosztuje 24zł odbiór wyników po godzinie 18 czyli wtedy kiedy kończę pracę. Pójdę jutro a co
|
|
#1671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny, u mnie serduszkowanie wymuszę chyba jak będę miała wyliczone faktycznie płodne, bo mój usypia zanim dziecko położę spać, albo na równo z nim ![]() EDIT: widziałam, że mówicie o ginekologach i ich płci. hmm sama również wolę faceta, ale może nie dlatego, że kobitka denerwowała by mnie w zaglądaniu w moje miejsca intymne, prędzej dlatego, że zraziłam się do kobitek. Zauważyłam, że są mniej delikatne i bardziej zlewają pewne rzeczy, przynajmniej te na które trafiłam. Ja dodatkowo miałam pecha na babki bardzo nie miłe i opryskliwe :/
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-08-27 o 07:27 |
||
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra jadę wcześniej do pracy bo luxmed mam zaraz obok. Może uda mi się zrobić betę jeszcze dzisiaj.
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz się tylko ciesz ciążą A u mnie kolejny dzień bez zmian tempki ciągle ta sama wartość
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Maxwelka - gratuluję betki - ładnie przyrasta A za parę dni będą II grube krechy.Cowie - Ty kiedy powtarzasz? debraM - Witaj Ja się dopiero obudziłam, muszę iść się ogarnąć bo oczy mam jeszcze sklejone
|
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko, teraz się boję, że ta moja jest za niska Przecież miałam owulację wcześniej, więc powinna być wyższa Chyba jutro pojadę
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem wybrykiem, bo powinnam mieć teraz 60 ale przyrosło jak dzikie nie wiedzieć czemu. Tak naprawdę chodzi o przyrost a nie o wartość
|
|
|
|
|
#1679 |
|
<3 <3 <3
|
hej
Dostałam @
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Nie wyobrażam sobie za przeproszeniem, żeby mi miała jakaś inna kobieta tam grzebać
Facet to jak najbardziej, w końcu w tą stronę to raczej normalne
ale kobieta

i nawet tu wklejałam
już mu zabraniam
23.06.2011
01.06.2013
trwało to kilka minut a dla mnie to była wieczność . byłam taka zestresowana że czerwona wyszłam z gabinetu 

ale jednak się boję powtórki. Dziś już nie plamię i czuję się fizycznie dobrze, ale wizyta u gin wskazana, muszę czekać, zaraz chyba się poryczę. Ciągle pod górkę

moje gratulacje