|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |||
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Ostatnio cos gadalysmy o jedzeniu ryb. Teraz bede jadac ich naprawde duzo,bo... dostalam od sasiada 15 kg ryb. Wrocil wlasnie z morskiego polowu
![]() Bylam dzis ze znajoma i dzieciakami w pileczkarni,troche sie wyszalaly. Ciekawe jaka noc nas czeka. Wczorajsza byla koszmarna. A dzis druga bez smoczka. Cytat:
Mamy tez z fp hustawko-lezaczek i moge polecic,bo jest wielofunkcyjne i na dlugo starcza: http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-FISHER...item232e1e54fd Na poczatku pewnie gdzies do roczku male bedzie w naszej sypialni. A pozniej bedzie dzielic pokoj z Erykiem,wiec jakos sie urzadzi,albo uniwersalnie,albo jesli dwoch chlopcow bardziej chlopieco. Cytat:
![]() Bardzo ladny! Cytat:
Kazdy ma swoje zdanie. Ja Wiki rodzilam bez,Eryka z ZZO i drugi porod,gdy nie czulam bolu byl dla mnie zdecydowanie bardziej komfortowy. Skutkow ubocznych nie bylo,ani dla mnie ani dla dziecka. No i rodzilam niecale 3 godz,wiec w sumie szybko.
![]() |
#1772 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]()
![]() |
#1773 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale czad! ![]() Nie wiedziałam, że takie coś istnieje - dzięki za informację ![]() ![]()
![]() |
#1774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masterchefa uwielbiam i oglądam jak tylko mogę, nawet powtórki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Wtajemniczenie
|
wracając jeszcze do zzo, szukam gdzieś jakiegoś dobrego źródła, w którym będzie informacja, do jakiego momentu porodu podaje się owe znieczulenie. Wiem, że CHYBA rozwarcie nie może być większe niż 4 cm? Prawda to? Czy po prostu usłyszałam gdzieś bzdurę?
![]() ![]() Też mam "W oczekiwaniu..." nabyłam właśnie ebooka dziś i zabiorę się za studiowanie w najbliższym czasie. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-08-26 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Odwala dziewczyna kawał dobrej roboty, ma do tego dryg, zgrabnie posługuje się językiem, ma fotogeniczne bobasy i dobre oko do zdjęć - jak najbardziej jest profesjonalna w tym co robi, to nie amatorszczyzna jakich wiele w necie ![]() I jeszcze otwarcie pisze o współpracy i jej zasadach, więc nikt nie powinien czuć się oszukany wchodząc na jej blog. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieciaki ma super, świetne sesje zdjęciowe, zgadzam się. Dla mnie to kolejny - czysto komercyjny blog, a takie moim zdaniem nie udzielają do końca rzetelnych informacji. Wolę amatorskie blogi mam, które "zjadły zęby" na niektórych produktach/sposobach zanim nabyły lub poznały "ten jedyny produkt/sposób" . Oczywiście otwarcie pisze o zasadach, bo z tego żyje wiec musi dać namiar na siebie producentom/firmom/itp. Wszystkie blogerki, szafiarki i jak je tam jeszcze zwał tak robią. Sposób na życie świetny, nie powiem samej mi się podoba takie coś. Ale dla mnie hmm...no nie przekonuje mnie i koniec ![]() A za recenzję produktu też dostaje się pieniążki albo recenzowany produkt (jeśli oczywiście recenzja jest pozytywna) więc dla mnie tu obiektywizmu do końca nie ma. Wiadomo, że jak mi dadzą za darmo/zapłacą to ich wychwalę pod niebiosa, żeby dalej mi dawali za darmo ![]() Ale fakt blog profesjonalny, dzieci jak cukiereczki - masz rację ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-08-26 o 23:10 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
DZień dobry
![]() miałam wam odpisywać ale wyleciało mi z głowy co chciałam napisać ![]() za to dzisiaj będą mnie kuli bo idę na pobranie krwi na morfologię hiv itp. brrrr nie lubię igieł i pobierania krwi...mam tylko nadzieję że wyniki będą dobre.
#1779 |
Rozeznanie
|
witajcie
wczoraj miałam bardzo ciezko rozmowę z moją matką. Ona uważa ze 2 ciąza w moim wieku to nieodpowiedzialnośc itp. Ja nie uważam ,żeby 25lat było mało. I jak przeliczyłam sama miała 27 lat jak miała 2 dzieci. Ale to są "inne czasy" teraz kariera się liczy itp itd. Mowie Wam musze się wyżalić. Całą noc nie spałam,boli mnie brzuch troszke a juz miałam ostrzeżenie od lekarza ,że mam napięty brzuch i nie wolno mi się denerwować. Nie potrzebnie do niej pojechalam. Ale jak moj tato i mama byli bardzo chorzy to głownie ja się nimi zajmowałam ale o tym już widac zapomnieli. Przepraszam ale musialam sie wyżalić bo bardzo mi smutno :C
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czasem gazetke poczytam ....damy radę... ![]() Miłego dnia zamykam na sniadanko i do pracy. Powiem wam, że lubię pracować, ale u nas gorący okres i jak przychodzę do domu o 19 to na nic nie mam siły....Na szczęście od przyszłego tyg będę miała więcej luzu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Wracam do was po tygodniu stęskniona ogromnie za naszą paplaniną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Jak miałam 25 lat pracowałam na 2 prace, nieraz na nocki, studiowałam i chodziłam na imprezy. Teraz nawet przed ciążą po 12-h zmianie padam a najlepszy odpoczynek to wcześniejsze pójście spać, ciąża mnie chyba wykończy i aż strach pomyśleć, co będzie przy dziecku, no i dochodzą obawy o wady rozwojowe, które Cię nie dotyczą! Szczególnie że teraz matki z odchowanymi dziećmi są dużo chętniej widziane na rynku pracy za zorganizowanie i jakieś tam! Więc częściej awansują niż osoby bezdzietne! A matce, jakby Ci znowu tak mówiła, możesz wypomnieć, że musisz mieć dzieci, żeby jak Tobie się kiedyś coś stanie też miał się ktoś zająć, jak Ty nimi! Nie rozumiem, jak najbliżsi tak bardzo mogą być beznadziejni i niewspierający w takim czasie! Powinni się cieszyć, pomagać, wspierać właśnie, szczególnie że jak zrozumiałam, nic od nich nie chcesz... Ech, ludzie- nie denerwuj się (choć łatwo tak powiedzieć) i bądź ponad tym, a mama może się opamięta ![]()
![]() |
#1783 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam Was dziewuszki
![]() Cytat:
![]() Shiloh, jesteś blogerką? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Do popołudnia. A jutro dzień wizyt u gina. Dużo z nas pisało, że idzie 28.08. Przypomnijcie się. Ja idę na 17.00. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Raczkowanie
|
lejdi_aga13 głowa do góry
![]() ![]() Takie komentarze najlepiej olać bo to tylko szkodzi dziecku. Tylko łatwo powiedzieć trudniej zrobić. Mam nadzieję, że Twoja mama uświadomi sobie, że sprawiła Ci przykrość i przeprosi ![]()
#1785 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś tak już jesiennie.....
![]() Uwielbiam jesień,te liście z drzew spadające....no i zapach jabłek w sadach hehhh ![]() Mąż ma 3 września urodziny mam zamiar zrobić mu tort w niedziele i zaprosić dziadków i teściów. Zamówiłam mu wczoraj w top secret koszule w błękitną krateczke już z długim rękawem i taką bluzke bawełnianą z długim rękawem ![]() ![]() I tak teraz przeglądam przepisy bo nie wiem jaki tort zrobić śmietanowy czy kremowy ? hehh A na obiad dziś u mnie spaghetti ![]()
#1786 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
moi rodzice mają bardzo dobre wykształcenie a ja mam studia administracja. Oni oboje sa po prawie z wyróżnieniem. Ja i mój TZ kochamy sie ale jesteśmy prostą rodziną zarabiamy na siebie wiadomo ,ze moi rodzice czasem wpadną i coś tam nam dodadzą. Ale oni uważają ,ze jak nie mamy nie wiadomo jakiego wykształcenia,samochodu nie wiadomo jakiej pracy to nie potrzebnie zachodzę w ciąże itp itd. Wyjeżdżamy do Uk bo tam będzie nam po prostu łatwiej finansowo ale nie tylko z tego powodu. Mama mojego TŻ to kochana osoba która chce razem z teściem pomoc nam. Pisze do mnie jak sie czuje itp. Po prostu mam wsparcie. Ja nawet gdyby moja mała miała 15lat ui była w ciazy byłabym cholernie zła itp itd ale nigdy przenigdy bym jej nie powiedziała to co ja usłyszałam i nigdy bym jej samej nie zostawiła. Ja mam 25lat a potraktowała mnie jak 14latke mimo ze juz mam 1 synka. Już nie mogę się doczekać wyjazdu i cieszeniu się córeczka sadlaczyca no też ładnie powiedziała Twoja mama.Byłoby mi też przykro ale to co moja wczoraj powiedziała przebiło wszystkich Staram się nie denerwować ,lepiej się czuje już. Martwię się,ze te ruchy czuję niecodziennie i lekko a od wczoraj cisza ale to dopiero 17tydzien wiec wiem ,ze na razie będą takie nieregularne
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam 25 lat, boje się, ale dam sobie radę, znam kilka par które dość wcześnie wpadły lub zdecydowały się na dziecko, teraz mają odchowane dzieci, życie poukładało im się świetnie. Pozazdrościć, tworzą cudowne rodziny. Nie spinaj się, nie wolno Ci, olej to. Swoją drogą, zawsze nasuwa się, czy ja sobie poradzę, a znamy kogoś kto sobie nie poradził? Ja nie... wręcz przeciwnie, te osoby, które mają dzieci, są szczęśliwe, dziecko zmobilizowały je do wielu rzeczy, o które bym ich nie podejrzewała. Będzie super, czeka nas na prawdę cudowny okres. Trzymaj się ![]()
![]() |
#1789 |
Wtajemniczenie
|
Hejka...no i nie poszłam dziś do pracy...przeziębienie ze mną wygrało...na 12 idę do lekarza. Jako, że mam pracę, w której non stop używam głosu, to dziś bym nie dała rady. Jak to jest ze zwolnieniami orientujecie się może? czy internista może wystawić kobiecie w ciąży zwolnienie z kodem B (płatne 100%)?
Co do wesel, to ja po prostu kocham takie imprezy. Trochę to zboczenie zawodowe, bo przez 7 lat śpiewałam w kapeli na weselach ![]() A poza tym sama miałam dwa wesela...tzn. mam obecnie drugiego męża. Za tydzień właśnie będziemy obchodzić 2 rocznicę ślubu, a w sobotę idziemy na wesele do siostry małża ![]()
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
rodzice tak mają że czasami coś chlapną bez namysłu ale trzeba to jednym uchem wpuścić drugim wypuścić ...
Co do zatrudniania młodych matek to wydaję mi się że młoda matka ma większe szanse ale nie ze wzg na zorganizowanie a że na urlop macierzyński już nie pójdzie i będzie miał kto pracować. Ja już po pobraniu krwi nawet jakoś dałam radę ![]() ![]()
#1791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm no to jestem nieodpowiedzialna bo zwlekałam z tą decyzją " nie wiadomo ile" ba przez długi czas w ogóle nie chciałam. Myślałam zże nie dojrzałam do macierzyństwa a tu się co innego okazuje.... Mało tego znam małżeństwa które z wyboru nie chcą mieć dzieci i nie nazwałabym ich osobami nieodpowiedzialnymi. Każdy żyje jak chce i nikomu oceniać jego życiowe decyzje. To czy one będą dobre czy złe przekona się sam podejmujący. Ludzie są różni i różne mają poglądy i sytuacje życiowe.
![]() |
#1792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na razie 1:0 dla mnie. herbatka z dżemem malinowym i cytryną, tantum verde i kocyk. Rano zapchany nos, lekki ból gardła, lekki kaszel jeśli się nie polepszy tez jutro pójdę.
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
lejdi_aga spróbuj sie nie przejmować
![]() Myślałam, ze wczoraj wieczorem zejdę. Mały tak sie usadowil, ze myślałam, ze za chwilę przeciśnie mi nogę przez szyjkę macicy. I te kopniaki w dół bynajmniej nie były przyjemne ![]()
#1794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() |
#1795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() |
#1796 |
Rozeznanie
|
dziekuje za otuche
![]() ![]() Myslę,że kazda kobieta czuje kiedy jest gotowa na dziecko. Jedna ma 20lat inna ma 30 a jeszcze inna 35... To sprawa indywidualna. Ja mam 25 i czekam na 2 dziecko i jestem szczesliwa z moim TŻ i nie zamierzam się przejmowac bo wiem,że damy rade bo się bardzo kochamy U nas pochmurnie i tez mnie cos boli gardło. Pije 3 herbatkę z cytrynką już ![]() to moj 1 przystojniak ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-08-27 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
także miałam na rozmowach takie pytanie. Gdy odpowiedziałam TAK powiedziała "a bo 1 juz byla wiecej na l4 niz pracowała"No cóż....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Zadomowienie
|
Ja mając 23 lata dowiedziałam się, że moje jajniki przestają pracować.... i przechodzą na swoistą emeryturę.
Siedziałam po serii badań, wyników, na krześle u ginekologa i miałam wrażenie że nie mówi o mnie tylko o kimś innym.... W tamtym roku byłam chyba u 4 ginekologów, miałam aż siniaki od pobierania krwi. A okres zatrzymał się na równe 5 miesięcy. Bardzo się boję, że nie dam rady, albo że zawiodę siebie i swoje dziecko. Nie chciałam na początku nikomu mówić że jestem w ciąży. Teściowa tego nie uszanowała. U mnie wie tylko najbliższa rodzina, nikt więcej.. w rodzinie TŻ wszyscy. Następny dzień przygotowań rozpoczęty. Trzymajcie kciuki. i dziękuję z całego serca za miłe komentarze i słowa wsparcia!!! ![]() ![]() lejdi_aga - trzymaj się mocno!!!! ![]()
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka ![]() 9.01.14 Zuzanka ![]() 1.03.18 Igusia ![]() Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-08-27 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.