|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi też obiło się o uszy, że ten syrop glukozowo-fruktozowy, to kiepska rzecz. Chyba, w którymś odcinku "Wiem co jem" była o tym mowa.
Jeszcze jedno pytanie. Czy Wasze dzieci ściągają sobie buty? ![]() U nas jest tragedia w tym temacie. Moje dziecko namiętnie na spacerach ściąga buty i ... do tego skarpetki. A to już nie jest przecież pogoda na bose stopy. Jak mu ubiorę skarpety ( a ubieram takie z Tesco, które jak się nie wywinie to są jak kolanówki i stosuję tę opcję, żeby było trudniej zdjąć), to ten diabeł ledwo zrobię 3 kroki to na nowo je ściąga. Nasze spacery ostatnio polegają głównie na ściąganiu butów i skarpet, a następnie ich ubieraniu i tak w kółko. Jedynie butków od naszej kochanej Marty nie ściąga, ale one powolutku robią się za ciasne, więc na ciut grubszą skarpetę już za małe. We wrześniu planuję kupić jakieś konkretne buty na jesień i nie wiem czy kupić na rzep czy wiązane, a może na sprzączkę, żeby nie dał rady zdjąć? Chociaż czasami tamtymi też tak pociera o poręcz wózka, że w końcu się zsuwają. Mówię Wam, diabeł z tego mojego Antka. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój to namiętnie ściąga czapki
|
||
|
|
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo dla męża i dla Ciebie też !! Monia, super że Niuniu do nocniczka zrobił ... nie mogę cytować ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Duśka tez ściąga buciki a jak miała same skarpetunie to już na mur beton je ściągała i świeciła gołymi stópkami teraz jej się odwidziało i nie ściąga ale za to czapka lub kapelusik to już wyczyn .. nie lubi ... Dusia pije wodę bądź herbatkę taką delikatną
|
|
#1746 |
|
Raczkowanie
|
Baobabek no to super, że Isia się tak ładnie rozwija
A długo prowadzałaś za rączki zanim sama zaczęła atawiać pierwsze kroczki? Bo ja wogole nie prowadzam, chcę żeby sama odkrywala ale nie wiem już czy dobrze robię... Zuzia też wspina sie na kanapę, łóżko itd. podnosząc kolanko słodko to wygląda A na przykładzie Twoich dzieci widać, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie. A powiedz czy Kubuś robił coś szybciej niż Isia z kolei?---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Dearlie u nas też był etap ściągania butów i skarpetek i co bym nie zrobiła to tak się szarpała, że zawsze ściągnęła te skarpetki czy to w domu czy na spacerze a o butach to już nie wspomnę dosyć długo to trwało ale teraz widać jej minęło bo chodzi w skarpetkach po domu i buty na spacer też zakładamy i jedynie przy nich jeszcze czasami coś kombinuje my większość lata mieliśmy też problem z okryciem głowy bo ciągle zdejmowała
Edytowane przez Nariiko Czas edycji: 2013-08-26 o 23:14 |
|
|
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często zdejmie jednego i gryzie go, a chodzi w jednym w wózku też, od razu ściąga, więc zakładam dopiero jak ją wyjmuję![]() Cytat:
no i ja jej nie pokazywałam, ze za te rączki można chodzić, jakoś tak samo wyszło ja mała jestem, wiec nawet się schylać nie musiałam do niej heheheKubuś czy robił coś szybciej?hmmm na pewno znacznie większe ilości mleka w jej wieku wypijał i dłużej zajmowały go zabawki, książeczki, taki bardziej ciekawy był wszystkiego, a Isia to tylko chwila i już następne [QUOTE=angel166;42462220]Baoabek gratuluję utraty wagi!
|
|
#1748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Super! Ja jakieś 3/4kg schudlam dzięki ograniczeniu jedzenia i Chodakowskiej ale ćwiczę nieregularnie niestety,bo tylko kiedy dziecko pozwoli i nie zawsze uda mi sie dokończyć. No ale zawsze coś. Chociaż tyle pozytywnego
a basenu zazdroszczę,bo uwieeeelbiam pływać ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- [/QUOTE]dzięki Cytat:
dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Jezuuu jak mnie boli ta głowa Wróciłam przed 21.00 i kto do mnie nóżkami przytuptał z salonu? - Isieńka! aż mi świeczki stanęły jak ledwo weszłam a ona w nogi do mnie
|
|
#1749 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to że Ci smutno to normalne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
Witam się na szybko i lecę myć okna,potem wpadnę.
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Katee powodzenia w odstawianiu. Mi też było smutno, ale powiem Ci że cieszę się że tak bezproblemowo to poszło mimo tego że Mati już w sumie duży i kumający o co chodzi. Tak strasznie się bałam tego szarpania bluzki, wyciągania cyca na ulicy. A tu rach ciach i sam się odstawił. Cytat:
Na jesień mamy Nike na rzepy. |
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie to super uczucie móc wstać rano i odpalić wizaż
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie dziewczyny
![]() Sonia tez namietnie sciaga buty skarpety - probuje nawet rajtuzy - ale tylko je maksymalnie daje rade naciagnac Tamlin, jak wygladaja te butki z nike na rzepy - maja miekka podeszwe? Dolaczam do smutku z powodu odstawienia od piersi - mnie Sonia odstawila - a chcialam karmic dlugo - i chyba z powodu tego chce mleko w piersiach dalej jest. Wlasnie ile czasu potrzeba by laktacja zanikla samoistnie mowie tu o nie korzystaniu ze wspomagaczy?
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Bafi mamy normalne sportowe buciki.
Ja nie karmię już prawie miesiąc a jeszcze jak ścisnę to jakaś kropelka poleci. |
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kawe zawsze pije na czczo ![]() Dzień dobry ![]() u Nas słonko ale już chłodny wiatr ![]() Fabianek butów nie nosi,na spacerki ma skarpetki,kiedyś zdejmował a teraz już mu przeszło .
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Zuzia też zdejmuje skarpety
![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Angel pokaż jak wygladasz w czarnych włosach
|
#1757 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dziecko mi się popsuło i w ogóle jest marudna, jęcząca, cały czas chce na ręce, jak jest na rękach chce na podłogę Cytat:
i super, że wyniki Gracjanka wyszły dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie też już to karmienie denerwuje ale jak narazie tylko dużo gadam a zabrać się za odstawienie nie mogę ![]() tyle, że mała jeszcze całkiem dużo z tego cycka na noc pije bo z butli wypije 80 ml i dopija cyckiem ![]() Cytat:
![]() Gda mam pytanko, bo z tego co kojarzę to macie dla Henia ten bidon ze skip hop...z czego on jest zrobiony? ![]() Bo chciałabym małej kupić i nie wiem czy nie jest na to jeszcze za mała bo ostatnio kupiliśmy jej bardzo podobny wizualnie do tego skip hop ale z myszką miki i był zrobiony z takiego grubego plastiku, że myślałam na początku, że ze szkła no i niestety jeden upadek z wysokości krzesełka do karmienia skończył się pobiciem A poza tym ten nasz był strasznie ciężki, nawet pusty już nie mówiąc o tym jak był pełen ![]() Dearlie Otylka nie ściąga butków, za to czapka dłużej jak 5 minut na jej głowie nie posiedzi ściąga też body szczególenie jak są z długimi rękawami to szarpie i się rozbiera ![]() A co do soków to wydaje mi się, że te soki dla dzieci jedak trochę się różnią od tych dla dorosłych głównie tym z czego są zrobione, bo wiadomo, ze owoce na sok dla dzieci są lepiej jakościowo dobrane, a te na sok dla dorosłych to takie odpady, które się nie sprzedadzą, podgniłe, obite (tak gdzieś czytałam) - ja małej daję sok domowej roboty rozcieńczony wodą albo samą wodę, ale u nas np woda musi być ciepła,bo zimnej nie chce mała pić a ciepłą pije ![]() Tamlin, Bafi ale Wam zazdroszczę tego "samoodstawienia"
|
||||
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja bym chciala jeszcze karmic bu bu - no ale dziecko me wie lepiej - moze gdyby do pracy nie chodzila tylko byla w domu szybciej by moj plan sie powiodl
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za pomysł z rajstopkami, ale poczekam z nimi do naprawdę chłodnych dni, bo w samych rajstopach na spacery to nie za bardzo, a rajstopy + spodnie, to zdecydowanie za dużo jak na aktualną pogodę. ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Co do czapek to u nas jedna jest tolerowana, a reszta fruwa w ciągu kilku minut od wyjścia. Body też sobie próbuje ściągać, ale ostatnio ma etap ubierania się. Jak dopadnie jakiś nasz lub swój ciuch to zarzuca sobie na szyję, tak jakby chciał się w to ubrać. ![]() To jak już lecę z pytaniami, to jeszcze jedno... ![]() Jak podchodzicie do kwestii obcinania włosów? O ile u dziewczynek ładnie wyglądają długie włosy, tak u chłopców nadchodzi moment, że trzeba je przyciąć. I pytanie... kiedy? Niby jest przesąd, żeby nie obcinać włosów przed ukończeniem roczku, ale wierzycie w to? Pytam, bo Antek ma już dość długie "pekaesy" (często łaskoczą go w uszka) i z tyłu też włoski opadają już na plecy, ale jakoś tak się boję je obciąć, bo wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-08-27 o 11:11 |
|
|
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
Dearli, Kinga jest prawie lysa, wiec ja nie mam zdania
![]() No i tez sobie sciaga moja dzikuska skzrpetli, a czapke to w ciagu 30 sekund, nawet wiazana... Az sie boje co bedzie zima... |
|
|
|
#1761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mielismy juzjedna pare na wiosne kupione![]() Cytat:
brawo ![]() ja Giulii w ogóle butów nie zakładam,tzn nie kupowałam teraz na lato żadnych sandałek. w domu chodzi na bosaka, nawet po pytkach.tzn staje bo jeszcze nie chodzi. teraz zamwoilam jej takie pantofle paputki http://www.paputki.com.pl/ zobaczymy czy się sprawdza. |
||
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Moja koleżanka swojemu 7-mies. synkowi obcięła grzywkę, bo mu do oczu wchodziła. My Beniowi chyba zapuścimy włosy na razie, żeby mu cieplej było zimą Poza tym ma takie piękne anielskie loki, że aż żal ścinać ![]() Co do bidonu ze Skip Hop, to jest plastikowy, dosyć lekki. Oczywiście regularnie zrzucany na ziemię. Odpadła tylko jedna plastikowa część i zaczął odrobinkę przeciekać Ale trzyma się dobrze w sumie jak na tyle upadków...
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. O matko jak się stęskniłam. W pracy mi chyba wizaz zablokowali a wczoraj dyżur był ( nawiasem mówiąc do d..y - co do kawy - ciekawe czy kawę o 3 w nocy można nazwać na czczo
)Ale już jestem - cieszycie się? Wiem, że się mało udzielam, ale najnormalniej nie mam siły ![]() Colds śliczne jesteście obie Bagheera Wy też super rodzinka ![]() U nas Jasiu nosi tylko busiki jak się bawi na podłodze, bo co jakiś czas wstaje, a bez bucika krzywi troche lewą stópkę. Gda gratuluje wagi ![]() Dearlie ja podobnie jak dziewczyny nie polecam Kubusiów. I się przyznaje - do roczku włosów nie obcinam ![]() Katee gratulacje dla TŻ ![]() AAA i jeszcze jedno - gdzie kupujecie buty Emel - w necie czy jest w jakiś sklepach?
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-08-27 o 11:41 |
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałaś Gracjanka wiec nie mam zdania ![]() |
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do włosków, to lepiej przyciąć niż na przykład grzywka miałaby do oczu wchodzić. U nas nie ma za bardzo co ciąć, bo Matin ma krótkie. Pochwalę się że sprzedałam paczkę (30szt.) ubranek po Matisiu za 100zł na all. Muszę po południu porobić zdjęcia na kolejną paczuszkę. I karuzelkę wystawić. I pałąk do wózka. I niwelator. I dwie kurtki po Pauli. I wózek. I suknię ślubną...Oj mam tego, ale nie lubię wystawić. |
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ma dzisiaj dzień marudy
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
za sprzedażTeż mi się nie chce wystawiać
|
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a w domu Antek też na bosaka smiga Dearlie, włosy póki co zapuszczamy, kocham szopę mojego synka
|
|
#1768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a te paputki ale świetne!! jak się je zamawia ? skąd:P?Cytat:
zdrowa stopa |
||
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Ja Mai obcielam grzywke. Jakos mi bylo zal, ale pediatra mnie zmusiła
![]() Co do butów, to pani w obuwniczym powiedziala mi, ze to ostatni moment żeby przyzwyczaić Maje do chodzenia w butach i skarpetkach. Dla niej i jedno i drugie jest całkowicie zbyteczne
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane witam sie dopiero teraζ,bo mała od rana dopiero zasnela. Między cycusiowaniem, zakupami, a smazeniem racuchow wolnej chwili nie mialam do teraz
![]() U nas brzydko i zimno, zaledwie 15st. Nie wiem skąd te pogody w tv biorą ponad 20st ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Kate no pieknie sie mąż spisał! zazdroszczę! Ja nt. kp noe chce juz nawet pisać,bo Jagoda od dwóch dni juz w ogóle nie chce mleka/kaszki, nawet przez sen tylko cyc i cyc...Dearlie ja nie pomogę,bo Jagoda butów nie ściąga. Za to czapce i opasce mówi stanowczo nie! ![]() Na razie jeździmy z gola głową ale pogoda już coraz gorsza i nie wiem jak to będzie później ![]() A jakie buciki polecacie tak do 100zl dla maluszka?bo na jesień nie chce za duzo w "półbuty" inwestować,co by kozaczki lepsze kupić nie wiem tez czy sens będzie kupować na jesień do chodzenia typowe skoro Jagoda jeszcze nie chodzi, to może wystarcza te co mamy tylko do wózka?:---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Jagoda po domu biega boso, jak chłodno zakładam jej kapcio-skarpety ze skórzaną podeszwą i są super, nawet zbyt często nie ściaga. Mam też takie z kuleczkami od spodu i z gumą i nie polecam totalna porażka. Te z gumą Jagoda kocha jejsc a te z kulkami się strasznie ślizgają, więc nie wiem kto wymyślił,że niby do chodzenia![]() te ze skórkową mamy takie tyle,żę z hello kitty http://allegro.pl/kapcie-niemowlece-...432590993.html muszę jeszcze jedne na zmiane zamówic
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

ale Ty Kochana figurke masz bardzo ładną
.

A to już nie jest przecież pogoda na bose stopy. Jak mu ubiorę skarpety ( a ubieram takie z Tesco, które jak się nie wywinie to są jak kolanówki i stosuję tę opcję, żeby było trudniej zdjąć), to ten diabeł ledwo zrobię 3 kroki to na nowo je ściąga.
Chociaż czasami tamtymi też tak pociera o poręcz wózka, że w końcu się zsuwają. Mówię Wam, diabeł z tego mojego Antka. 
i co bym nie zrobiła to tak się szarpała, że zawsze ściągnęła te skarpetki czy to w domu czy na spacerze a o butach to już nie wspomnę