|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Dziewczyny dzięki za opinie Folwarku
![]() Do jutra Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2852 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Relacja z przymiarek. Niestety w żadnym salonie nie można było robić zdjęć.
Na pierwszy rzut salon CARMEN - obsługa bardzo miła, pomocna. Zmierzyłam z 15 sukienek jak nie więcej W ostateczności zapisane mam trzy sukienki: http://www.slubnesuknie.com.pl/amethyst.html#49 - fajnie leżała, ale nie było jakiegoś wielkiego wow. Cena 3000 zł http://www.slubnesuknie.com.pl/quartz.html#26 - w tej było dużo lepiej, ma pięknie zdobiony gorset, który super wygląda bez bolerka. Jest w niej jakiś delikatny pazur. Cena 3450 złZauważyłam, że w tych delikatnych, lejących się sukniach ginę - a w lidii było dobrze. Poprzednia faworytka Lena - mierzyłam i została odrzucona. Trzecia sukienka kosztuje 2900 zł - niestety nie mogę rozszyfrować nazwy napisanej przez Panią z salonu. Salon WHITE: Wybrałam zupełnie inne sukienki niż w Carmen, powiedziałam Pani że chcę sukienkę w której nie będę wyglądała jak dziecko (przeważnie dają mi max. 20 lat ). Wybrałam z katalogu kilka modeli księżniczek - mama od razu byłą na nie. 1) sincerity 3673 - niestety wujek google pokazuje inną suknię niż mierzyłam moja była typową księżniczką z długim trenem i mocno zdobionym gorsetem. Podobno aż mi się oczy świeciły w niej. Była piękna i ja wyglądałam w niej super c. ok. 4000 możliwość rabatu -40%2) http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,17709.html również bardzo mi się podobała. Zdobiony pas wyglądał super. c. 3990 zł kolekcja 2014 3) http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4837.html w tej było coś nie tak, za bardzo delikatna dla mnie po zmierzeniu poprzednich ![]() 4) http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4810.html - ślicznie podkreślała ramiona i dekolt, zdobiony pas wydłużał sylwetkę. Salon MADONNA ul. Wilcza - p. Kasia Rozpoczęłam mierzenie od http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...ALGmhAinDwmIkt Od razu przepadłam piórka przy dekolcie wyglądają obłędnie, jest leciutka pomimo ogromnej ilości materiału, tren długi. Tylko jej cena 5990 zł. (pronovias barbate)Kolejna była delikatniejszą wersją pronovais - delikatniejszy dół miała, tak samo pióra na dekolcie - kolekcja famosa - nie mogę znaleźć zdjęcia w internecie. Ostatnia miała być zaskoczenie i tak się stało http://img05.tablica.pl/images_tabli...ice_rev001.jpg (famosa pompeya) Zupełnie inna od pozostałych. Pod spodem warstwa przylegająca do ciała - tak delikatna rybka, na wierzchu dwa poziomy, długi tren. Tej warstwy pod spodem nie widać dopóki nie stanie się w świetle. Na chwilę obecną byłaby numerem 1 (chyba ) cena 2790 złReasumując - na chwilę obecną zupełnie nie wiem co wybrać
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-08-26 o 23:39 |
|
|
|
#2853 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
![]() anka1897 suknie sa piekne!!! jestem zalamana wizazystkami. Nie wiem jak szukac, gdzie i kogo....
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Rozeznanie
|
anka 1897 jak dla mnie ta ostatnia jest przepiekna ma w sobie to cos ♥♥♥
---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- a co do tych zaproszen jednak nie opinie nie sa zachwycajace s wy w jaki sposob zamawiacie zaproszenia? jakies fajne stronki bo ja znalazlam ale zdecydowanie nie dam 8zl za 1 zaproszenie ![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- ParisParisienne moze w twoim miescie jest jakas fajna wizazystka ja mam zamiar wlasnie pochodzic i poszukac popytac i umowic na probny makijaz
|
#2855 |
|
Rozeznanie
|
anka Ja tam uwielbiam piora na sukniach wiec moje typy znasz :P Ale bardzo ladne sa nr 2 i 4 z salonu white
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() anka1897, szkoda, że nie masz zdjęć w sukniach, bo byłoby nam łatwiej ocenić, która najbardziej Ci pasuje. Jeśli chodzi o mój typ to mi się najbardziej podoba suknia nr 2 z Nabli Reszta kompletnie nie w moim typie.
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
wracajac do tematu nazwisk 3 polonistow w tym pani prof - nie odmieniaja mojego nazwiska bo sie nie da xd ale widocznie oni sie nie znaja ;p
gdyby ktos odmienil uznalabym ze to nie moje nazwisko ;p bo brzmi bez sensu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- anka mnie sie podoba suknia nr 2 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2858 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
ta jest PRZE-PIE-KNA
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Odniosę się do kilku poruszonych temtów
![]() Podziękowania : my będziemy dziękowali tylko rodzicom, planujemy nagrać dla nich jakiś filmik (ale nie będziemy go puszczali w czasie wesela) do tego jakiś kosz z łakociami a w trakcie wesela zrobimy światełko dla rodziców ![]() Prezenty dla gości: jestem przeciwna wszystkim figurkom, dla mnie to beznadziejny pomysł U mnie też się w sumie daje ciasto po weselu ale nie wiem czy my będziemy dawać z tego względu, że nie wiem czy upieczemy sami tyle tego żeby rozdawać, porozmawiamy jeszcze na ten temat
|
#2860 | ||||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=KasiaK_080290;42466 251]wierszyka zamiast kwiatów też nie będę miała(nie podobają mi się
w ogóle zaobserwowałam ostatnio, że PM coraz mniej kwiatów dostają u mnie w regionie nawet jeśli nie ma sugestii w zaproszeniach nie będę ukrywać, że wolałabym dostać butelkę wina, którą z przyjemnością wypiję do kolacji, więc jeśli nie napiszemy to może będziemy sugerować jeśli goście zapytają [COLOR=Silver] Też zauważyłam, że nawet jesli nie ma wierszyka, to ludzie sami wręczają jakiś inny upominek zamiast kwiatów. Ja bym chciała wino lub książkę, zastanawiamy się jeszcze nad przyborami szkolnymi (kredki, bloki, farby itp.), które potem zawieźlibyśmy do szkoły specjalnej. Tylko w tej sytuacji będziemy musieli zrobić jakąś wkładkę do zaproszenia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale fakt - komentarze trzeba przejrzeć, i zawsze można zamówić próbki.Cytat:
![]() Aaaa! I chciałam się pochwalić że w sobotę idę na pierwszą rundę za suknią! Cytat:
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-08-27 o 07:40 |
||||||
|
|
|
#2861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2862 |
|
Rozeznanie
|
anka1897 - ta ostatnia jest przepiękna
|
|
|
|
#2863 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Byłam wczoraj na mieście z przyjaciółką(świadkową) i zaszłyśmy do 3 salonów sukien w 2 kompletnie żadna mi się nie podobała( w jednym dziewczyna lat ok.22 ubrana w szorty, że pół dupy jej było widać, t-shirt, siedziała na sofie, jadła bułkę, przeglądała fejsa i pyta się w czym nam pomóc ) w tym 3 spodobała mi się jedna suknia - mam jej zdjęcie ale nie wyraźne ![]()
|
#2864 |
|
Rozeznanie
|
Anka wszystkie są ładne, ale najbardziej przypadły mi do gustu 2 z salonu White i ostatnia
Isusia suknia zapowiada się ciekawie czekam na zdjęcie na Tobie
Edytowane przez nasturcja1308 Czas edycji: 2013-08-27 o 08:22 |
|
|
|
#2865 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pięknie Ci to wyszło, wygląda jak z allegro jak ja bym chciała chociaż troszeczkę takich zdolności posiadać, z moim talentem musimy wszystko kupić Cytat:
Cytat:
W sumie większość sukni można znaleźć w internecie więc uszyć na wzór można bez problemu![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2867 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() Odmiana nazwisk temat trudny. Wszystkie nazwiska się odmieniają ale moja rodzina twierdzi że nasze nie Odgrzebię stare zaproszenia które rodzice dostali i sprawdzę jak były pisane. Wolę ominąć zasady pisowni niż narazić się na oburzenie całej rodziny. Moja rodzina nie jest jakaś tam "uczona", w większości to prości wiejscy ludzie (nie urażając nikogo) więc tłumaczenie że takie są zasady nie pomoże.Cytat:
Cytat:
Piękne te winietki Nie mój styl wesela, ale będą wyglądać obłędnie do pasteli i stylu romantico Zrobiłam wczoraj ostateczną listę gości. Z planowanych 80 osób wyszło... 127 + 9 dzieci za 50% ceny
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego czerwone buty
|
|
#2869 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
anka1897 szkoda, że zdjęć nie pozwolili robić mi się podoba z salonu white nr 2 ale my możemy sobie pisać co nam się podoba...My też pójdziemy na kurs tańca u nas to TŻ wyszedł z taką inicjatywą, tylko, że on chciał iść na naukę układu pod pierwszy taniec przemówiłam mu do rozsądku i pójdziemy najpierw na kurs tańca użytkowego, a potem na naukę jakiegoś układziku
|
|
|
|
#2871 | ||
|
Zakorzenienie
|
na razie idziemy na taki zwykły kurs tańca towarzyskiego, żeby się trochę z tym obyć
tż kiedyś tańczył ze swoją byłą, a ja nigdy Cytat:
ja się w niej zakochałam. a ta trzecia też piękna, ale jak z wygodą? ja mierzyłam coś podobnego i w porównaniu do tej z piórami czyłam się jak w pancerzu w grupie na indywidualne chcemy iść przed samym ślubem, żeby ktoś nam wymyślił choreografię do pierwszego tańca Cytat:
cena też chyba w porządku - 80zł za 4 zajęcia w miesiącu za 1 osobę. jak nam się nie spodoba, to będziemy szukać czegoś innego a tego pana Melona sprawdzę zaraz w internecie
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-08-27 o 09:23 |
||
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę miała babeczek, tylko tradycyjny tort, ale te babeczki wpadły mi w oko
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-09-09 o 08:47 |
|
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! chciałbym wam pokazać nasze zaproszenia.
jestem ciekawa waszych opinii. Do zmiany są wierszyki o winach i pieniążkach (muszą się lepiej "uzupełniać") ![]() chciałam pokazać projekt.
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() można dołączyć do grona PM 2014? ![]() wczoraj byłam pierwszy raz w salonie obejrzeć suknie i mam już jedną faworytkę |
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam ręcznie robione rzeczy Dla mnie bomba, gratuluje pomysłu
|
|
#2877 |
|
Konto usunięte
|
Verunka ładne winietki, takie klimatyczne
![]() Aasikk zaproszenia nie w moim stylu, ale całkiem, całkiem
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiadaj o was Kiedy się poznaliście, jak wyglądały zaręczyny i co macie już załatwione do ślubu? Masz zdjęcie sukni ?
|
|
#2879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta druga byłaby kompromisem pomiędzy barbate a nablą. Tylko mojej mamie się pióra nie podobają![]() Na razie jestem zakochana we wszystkich
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładne!
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

Cena 3450 zł
moja była typową księżniczką z długim trenem i mocno zdobionym gorsetem. Podobno aż mi się oczy świeciły w niej. Była piękna i ja wyglądałam w niej super
piórka przy dekolcie wyglądają obłędnie, jest leciutka pomimo ogromnej ilości materiału, tren długi. Tylko jej cena 5990 zł. (pronovias barbate)

Nasz ślub 16.08.2014 

pięknie Ci to wyszło, wygląda jak z allegro