|
|
#4921 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty - część VI
Cytat:
Również nie podoba mi się umieszczanie takich zdjęć na forach. Nie ze względu na dzieci, ale nie podoba mi się, gdy osoba karmiąca kota w domu wypuszcza go, by zabijał dla zabawy. Niech chociaż zjada zdobycz. A najbardziej nie podoba mi się przyglądanie temu i robienie zdjęć.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2013-08-25 o 21:05 |
|
|
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4923 |
|
Nie depcze krokusów
|
Esfira - trudno, stało się. Ważne, że go w Wawie nie wypuszczasz.
Zamówiłam kici karmę taką jak w hodowli, zbożową. Będę ją bardzo powoli przestawiać na TOTW, planuję na to poświęcić 3 miesiące.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2013-08-25 o 21:35 |
|
|
|
#4924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polowania dla zabawy nie popieram. Jednak sama przez 10 lat miałam koty wychodzące i wiem jak to jest, co najmniej jeden trupek w prezencie dziennie się trafiał. I też go nie zjadały, tylko przynosiły mi w podarunku. Co zrobić. Jak tylko zauważyłam, że się czają na jakieś żyjątko to przeganiałam. Czasem jak okazywało się, że nic mu nie jest, tylko znieruchomiał ze strachu, to łapałam i wynosiłam daleko do ogrodu.
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
sylwia kotek śliczny, taki puszek. Jak oglądam fotki to mam wrazenie że tylko ja mojej nie umiem ładnego zdjęcia zrobić
![]() Moja Mia chodzi ze mną na działkę, mamy tam myszy, bo czasami mi jakaś przemknie. Ale za dużo tuneli mają zeby dały się złapać. Przy koszeniu trawnika poluje na żaby, ale to tylko goni i zostawia, bo pierwszy raz w życiu słyszałam ale żaby piszczą ![]() Wczoraj nas nie było w domu, kotka sama, to dzisiaj wredota z rana mi na ręce się wyrzywała za karę Normalnie jakby chciała mi oderwać z dłoni kawałek skóry
|
|
#4926 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie przeszkadza mi, jak koty stołujące się poza domem (wiejskie albo miejskie, które do domu wpadają na kęs whiskasa i spanie na kaloryferze) albo dziko żyjące polują, bo tak to już jest w przyrodzie.
Nie podoba mi się, gdy wychuchany domowy kotek, który nie zje niczego poza delikatnymi kawałkami jagnięciny w galaretce, jest wypuszczany dla spełnienia swoich instynktów łowieckich i bezsensownie zabija zwierzęta, bo jego właściciel nie ma czasu się z nim pobawić... Małe zwierzątka potrafią być głupiutkie i nie zareagować ucieczką nawet, gdy kotu do każdej łapy i ogona doczepi się po dzwoneczku ![]() To sprawa każdego opiekuna, co robi ze swoim kotem i czy go wypuszcza, ale kotów jest tak dużo, że szkoda pozostałych gatunków zwierząt. Nie mówiąc już o tym, że kot może zjeść zatrutą mysz. W moim idealnym świecie w każdym domu jest kot i w każdym stawie żabki. pl_madzia - fajne zdjęcia można robić nawet komórką, tylko w dziennym świetle. Niedoskonałości można wyrównać w najprostszym programie graficznym, operując jasnością i kontrastem. Najtrudniej zmusić kota do zapozowania. Wydaję z siebie wtedy takie dźwięki, że najczęściej kocur ma na zdjęciach minę "ale o co jej znowu chodzi?" Moja kicia ma już 2 miesiące, jeszcze miesiąc i będzie już tylko moja!
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2013-08-26 o 11:55 |
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Twoja i Burego
![]() dziś kotomaniaczki robią sobie odwyk od forum?
|
|
|
|
#4928 |
|
Nie depcze krokusów
|
Już się znaleźli chętni, co chcą mi ukraść Burego.
|
|
#4929 |
|
KOTerator
|
Malla a co kicia je w hodowli?
Wiesz już kiedy dokładnie ją odbierasz ? Esfira ja nie mam o czym pisać, moje koty są bardzo nudne, ostatnio tylko śpią i jedzą, Milka trochę się bawi, Sonia da się ponosić - i wsio. Nic się u nich nie dzieje. W środę jadę z Sonią na badanie krwi. Będzie rzeźnia, bo TŻ nie będzie, żeby ją trzymał. |
|
|
|
#4930 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
1. mieszankę zbożówek 2. nie wiem, mam mieć remont mieszkania, ale właściciel milczy Cytat:
![]() Kurczę, a ten kaganiec cokolwiek daje?
|
|
|
#4931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kot Miętus pozbył się obroży, tzn znalazłam ją bez kota w środku. Nie da się jej założyć bezdotykowo, więc leży bezużyteczna.
|
|
#4932 |
|
KOTerator
|
Daje, ale i tak jest ciężko
. 40 minut do godziny pobieramy krew jak jest "tylko" wet, wetka, pielęgniarka i ja . 5 minut jak tż ją trzyma a wet pobiera krew . Nieee on się jednak z pracy zwolni a pojedzie z Sonikiem .Mieszanka zbożówek? Ale jakich? I czemu? |
|
|
|
#4933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie myślałaś, żeby sobie i Sonii to darować? Nie wiem, czy stres przy wizytach w gabinecie nie jest dla niej jeszcze gorszy ![]() jak to bezużyteczna? działa tak samo, jeśli leży blisko kota (np. na pralce). Magiczne smrody i tak się z niej uwalniają. Jak się da, to mu znów założycie. |
||
|
|
|
#4934 |
|
KOTerator
|
Nic jej nie jest, dietę wątrobową teraz kończy i ma zaplanowane badanie, żeby sprawdzić, czy przez ostatnie miesiące podniósł się alat i aspat. Jak nie pogorszyło się to chyba zostanę przy Trovecie, jak się pogorszyło to będę jechać do tego weta, którego mi polecałaś.
|
|
|
|
#4935 |
|
Wtajemniczenie
|
ale masz fajnie
|
#4936 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Tak sobie chodziła bez kota? Może chciał rzucić okiem, a obrożę było łatwiej wyjąć... Feromony powinny działać na odległość, połóż gdzieś w łazience. Też niedługo uruchomię magiczne smrodki.
|
|
|
#4937 |
|
Rozeznanie
|
Hey, od wczoraj jestesmy posiadaczami kotki, na oko ok. 3 miesiace.
Bede Was teraz podczytywac no i mam nadzieje udzielac sie
|
|
|
|
#4938 |
|
Nie depcze krokusów
|
Bez zdjęcia nie uwierzymy
|
|
#4939 |
|
Rozeznanie
|
Nie umiem wstawic...
|
|
|
|
#4940 |
|
Nie depcze krokusów
|
Odpowiedź -> Zaawansowane -> Zarządzaj załącznikami -> Przeglądaj -> Załaduj -> Wyślij odpowiedź
Jakim cudem udało Cię się zrobić zdjęcie? Przecież takie małe to skacze jak pchełka
|
|
#4941 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje
|
|
|
|
#4942 |
|
Nie depcze krokusów
|
O matko, jaka piękność!
Jaka jest?
|
|
#4943 |
|
Rozeznanie
|
Ja nigdy nie przepadalam za kotami, a mamy ja od wczoraj i jest slodziutka.
Zobaczymy czy pozniej nie da Nam popalic :P Maz ja uratowal spod swojej pracy i przygarnal. |
|
|
|
#4944 |
|
Nie depcze krokusów
|
Fajny mąż
Jak już teraz jest słodziutka, to nie będzie źle. Rozbryka się, zacznie szaleć, ale najtrudniejsze, czyli oswojenie, jest za Wami. A jeszcze jeśli korzysta z kuwety i nie wybrzydza przy misce, to w ogóle wypas.
|
|
#4945 |
|
Rozeznanie
|
Jesc je karme ktora kupilismy - Purina One, akurat w biedronce ostatnia zostala i wolalam ta kupic niz biedronkowa i probowala saszetke ktora od weterynarza dostalismy Royal Canin i tez jadla. Z kuwety mam nadzieje ze sie nauczy korzystac.
Jejku dla mnie zwierzak w domu to nowosc i z jednej strony mam obawy a z drugiej sie ciesze
|
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna nowa Mała
![]() podsumowanie mojej nocy- http://kwejk.pl/obrazek/1888416/party.html
|
#4948 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Kicia będzie wdzięczna za mięsko, a maluchom polecam ze swojej strony Gerberki "delikatny indyk" i "delikatny kurczak". Czyli jeszcze nie kuwetkuje w 100%? Ale tak ogólnie się załatwia? Nauczy się, życzę cierpliwości i częstych trafień ![]() Dla mnie 2 lata temu kot też był nowością, a teraz stanowimy nierozerwalny duet, który niedługo zmieni się w trio. Cytat:
|
|
|
#4949 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
party hard mnie ominęło
![]() Monika - nie Kot odsypia, ja zapitalam. Lepiej być kotem.
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.

Normalnie jakby chciała mi oderwać z dłoni kawałek skóry

? 
.
. 5 minut jak tż ją trzyma a wet pobiera krew 
Kot odsypia, ja zapitalam. Lepiej być kotem.