|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
hejka
uwaga uwaga !!! Adaś raczkuje swoją drogą to dziwne raczkuje, sam wstaje jak się czegoś złapie nawet sam idzie jak się trzyma kanapy albo meblli ale sam stabilnie nie siedzi a mamy już dziś do odbioru decyzje w sprawie mieszkania Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
no jacha moja ostatnio tylko baba i baba mama niet
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się do tego nie nadawała 2 tygodnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
słyszałam wiele przypadków że sobie bezdomni pozabierali do wożenia rzeczy ze śmietników ![]() Janowi to ja już ze 3 razy obcinałam wczoraj byłam u kumpeli na drineczkach bo miała urodziny ![]() wróciłam to Jan grzecznie spał, mąż nawet zęby mu umył i poczytał "Pana Twardowskiego" ( a dzisiaj do mojej babci jedziemy bo kończy 80 lat
|
|||
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zadomowienie
|
no na mojego te przerwy tez jakos nie dzialaja
![]() a w ogole to witam Czarus siedzi, gada i pluje a jak wyladuje na brzuchu to taka hsterie urzadza, ze nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
dla AdasiaCzarus na razie ambitnie pelza do tylu
|
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
widać jeszcze daje radę
![]() kurde spać mi się chce Jan stękał od 6
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Jagna- dzięki za streszczenie
to gdzie można Judkę zobaczyć :brzyda l:Hej. |
|
|
|
#2200 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój ostatnio miesiąc czekał i wcale nie złagodniał ![]() Ten Twój to już świętym powinien zostać ![]() Melduję, że po 9 poleciałam do SUper Pharm po pampery i jeszcze coś tam se wybrałam, tż akurat szedł później do roboty więc raz raz autem skoczyłam, parkuję, paczę a tu od 10 Także teges... idziemy z Ewką znowu spacerkiem przez las a na wózek zmieści mi się tylko jedna paka. Wrrr.Noc znowu do bani. Już nie mogę z tym dzieckiem A poranek zasponsorowała literka S jak kupa po szpinaku
|
||||||
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
powariowały no najpierw musze wrzucic zdjecia na lapka ![]() tylko nie mam kiedy wczoraj ogarnialam, pralam jeszcze u logopedy bylismy zwyklego w naszym osrodku bo bylismy zapisani i stwierdzam, ze dobrze ze mamy tamta bablke od SI i wiemy co mamy robic,bo ta tutaj nam kaze pracowac z malym przy stoliku itd a babka od SI zakazala wrecz zmuszania, chyba ze sam bedzie chcial bo nie ma dobrych podstaw itd.zacelam robic porzadki w kuchni w koncu wyrzucilam 3 wielkie wory smieci i innych dupereli teraz bede szukac fototapety do kuchni bo sobi ewymyslilam na jednaje scianie gdzie nie ma plytek zaslony nowe do salonu potrzebuje, mysle o nowym dywanie ![]() TZ juz jest przerazony ![]() no i musimy zakupic nowy fotelik dla malej trza poszukac na necie gdzie taniej i garnek do gotowanie mleka potrzebny od zaraz takze zakupki sie szykuja i odkrylam ze nie mamy bodziakow dla malej z krotkim rekawkiem ![]() w koszulkach chodzila w lato i teraz musze kupic kupujecie z dlugim rekawkiem w ogole bodziaki?????? a no i dzieciaki sie zarazily najprawdopobniej u mojej mamy jak bylismy rotawirusem TŻ tez mial, teraz tam choruja, goraczka biegunka i te sprawy moje maluchy maja hmm wiecej luznych kupek i czasem baczka puszcza i to wsio ![]() takze mam nadzieje, ze na tym sie skoncza dobrze ze byli zaszczepieni ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- goba Wy tez nadal "nic" ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
to u mnie wczoraj zdarzył się drugi taki przypadek od urodzenia że poleciało bokiem na spodenki i body
![]() no, na jesień i zimę praktycznie tylko takie tak Jana zimą ubierałam - bodziak na długi i spodnie krótkich dosłownie z 2-3 szt sobie wezmę np pod jakąś koszulę cieńszą |
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ewentualnie malemu ubieralam na dlugi rekaw bodziaki na to bluzke z krotkim a tak to body z krotkim i na to bluxke z dlugim ciensza lub grubsza w zaleznosci od temperatury a jaka temperature macie w domu w zime? |
|
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
musze zakupic teraz jakies, bo mam chyba tylko ze 3 sztuki 86 |
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Morning dziewczynki
Nie spodziewałyście się mnie znów, co? Ja kupiłam 3-pak z krótkim i 3pak z długim (całe białe) - w zasadzie ja bodziaki tylko do spania ubieram.. jak jest cieplej to ten z krótkim + spiworek.. jak chłodniej - to ten z długim i ewentualnie spodnie od piżamy + spiworek.. w dzień teraz nie ubieram bodziaków.. może kupię jeszcze takie bezrękawki jako bielizna na zimę.. ale tak to w bodziakach jako takich nie chodzi
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja tez teraz nie ubieralam rzadko, a na zime jako bielizne |
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Judka-to szykują Ci się wielkie zmiany-fajnie, nie ma to jak odświeżone mieszkanie
![]() A na zdjęcia czekam z niecierpliwością ![]() Ja używam bodów z długim u córki do spania(od dzisiaj, bo w nocy miała całe zimne ręce, bo się rozkopuje), a synek póki co śpi w śpioszkach(choć już na styk) a body z długim to tak po domu, jak będzie już naprawdę jesiennie/zimowo, a potem na to jakaś bluzka/sweterek i kurtka( w zimie). Jakbyście czegos potrzebowały jeszcze z ubranek, to piszcie na PW-porobię wtedy zdjęcia, bo wszystkim ubrankom zrobić foty, to bym utonęła
|
|
|
|
#2208 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja z reguły na brzuchu buczy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------------- Byliśmy u pediatry z tym rozwojem ruchowym małej się skonsultować. Zobaczyła, że jak się ją z leżenia za rączki chwyci to młoda nogi prostuje i chce wstawać. Ogólnie powiedziała, że to pewnie po prostu dlatego, że jest dużo na rękach, nie lubi leżeć itp. Ale na wszelki wypadek dała skierowanie do neurologa na kontrolę i niby tam ewentualnie mają pokazać jak stymulować. Ciekawe kiedy się dostaniemy do tego neurologa... A jak byłam w pt po pampersy w kauflandzie to po zakupach dostałam taką zdrapkę i wygrałam 2 bilety na występ J. Kryszaka poprzedzony warsztatami kulinarnymi z degustacją Ale akurat w ten dzień jedziemy do mojej mamy na imieniny. Zresztą nie wiem jakbym to miała rozwiązać z młodą, żeby tam iść
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Kala- a co się dzieje z małą?nie chce siedzieć?
Skoro mama już wcześniej ustaliła termin imienin, to chyba nie ma co odmawiać, tymbardziej, że pewnie jej musielibyście podrzucić małą jakbyście chcieli iść na te warsztaty. |
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
mniej więcej 21 stopni
ja bardzo lubię bodziaki zwłaszcza zimą bo plecy zakryte i nic nie wyłazi
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę Wam parę zdjęć z naszej malej wycieczki i z urodzin mojej córeczki
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zadomowienie
|
a ja sie teraz zasanawiam czy nie kupic moze tych bodziakow: http://allegro.pl/7x-body-krotki-rek...480732559.html
cena bardzo kuszaca, ale ciekawe czy nie takie badziewie jak ze smyka chociaz jak w lumpku kupywalam pajace early days to super byly ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
jaka ksiezniczka z corki podobna do mamy |
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-08-27 o 11:37 |
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zimą bodziaki faktycznie się sprawdzą.. ja praktycznie pierwsze miesiące Evci śpioszki jej zakładałam, więc zimę właśnie tak 'przezimowalismy'
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
ja bodziaków już wcale nie kupuje, mam kilka szt z krótkim, na zime wystarczą pod bluzkę z długim
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodki
|
|
|
|
|
#2217 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No dlatego pewnie nie pójdziemy. Może komuś damy bilety ![]() Śliczniusia królewna ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Wymianka Edytowane przez kala__20 Czas edycji: 2013-08-27 o 12:24 |
|||
|
|
|
#2218 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak, lubimy body, bo nic nie wyłazi i ciepełko jest w plecki, używamy i z krótkim i z długim rękawem U nas też się szykują zakupy do garderoby dzieciaków, ale pierw trzeba zrobić przegląd i porządek w ciuszkach... Zrobiło się chłodniej i powyciągałam trochę cieplejszych rzeczy syna i połowa za małe (rzeczy kupione równo rok temu i to lekko na wyrost)...
|
|
#2219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Zapisałam młodą do tej poradni endokrynologicznej...na luty To i tak nieźle
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

przez kilka miesięcy przed porodem raz w tygodniu chodziłam jak bylo -20% i kupę tych ciuchow mam. Wybieralam same takie bez skazy 

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

ja bym się do tego nie nadawała 

Jan stękał od 6 

:brzyda l:
tematy też tam się wpisuje, wsio w kompjuterku