Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 10:12   #1831
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
No popatrz, a myślałam, że na tym forum nikt tak nie uważa... Żebym teraz nie została zjedzona żywcem

Z każdego- ekonomicznego, społecznego, kulturalnego, genetycznego, humanistycznego i praktycznego punktu widzenia człowiek powinien się rozmnażać i żeby była zachowana równowaga co najmniej 2/2, czyli jedno małżeństwo i 2 dzieci.

Znam osoby, które nie chcą mieć dzieci i uważam, że to egoizm, bo kto się nimi zajmie na starość? Kto im zarobi na emeryturę? Ok, składki, które oni płacą... Ale zaraz, czy te dzisiejsze składki nie idą także na ich rodziców?

A już zupełnie nie rozumiem małżeństw, bo co to za rodzina bez dzieci? To po co ślub (szczególnie kościelny)? Po co obietnice? Co po nich zostanie?

Jasne, że każdy może mieć inne zdanie i pewnie jestem zacofana, czy co tam, ale każdy ma swoje obowiązki wobec świata a w życiu nie chodzi tylko o hedonistyczne przemknięcie od urodzin do śmierci tak, żeby się nie zmęczyć.

Bo jeśli uważamy, że dzieci to zło, to przepraszajmy za to, że i nas urodzono...

Nie będę się rozpisywać, bo jeszcze długo tak bym mogła

Dodam tylko, że chodzi mi o świadomą rezygnację, szczególnie małżeństw, a nie sytuacje życiowe czy zdrowotne (ale nie finansowe), bo na to się wpływu nie ma

spoko- nikt Cię nie zje a przynajmniej ja nie mam zamiaru
Uważam, że każdy ma prawo do własnych poglądów, wartości i życia zgodne z nimi i własnymi przekonaniami wynikającymi z różnych aspektów- czy to wychowania, czy to edukacji itp.
Ty masz takie zdanie OK- szanuję to. Ja mam trochę inne
Stary 2013-08-27, 10:13   #1832
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Udane zakupy. Super
Zadowolona jestem Buciki mnie rozczuliły
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Emma ale fajne łupy . Ja też coś tam zgarnęłam, jak byłam w domu rodzinnym, głównie mini bodziaki i wczoraj jak Tż wieszał pranie (prałam je 1 raz), to twierdził, że już się doczekać nie może
Ja zaczekam z praniem aż się tego trochę więcej nazbiera
Cytat:
Napisane przez Sandra1985b Pokaż wiadomość
śliczne ja też ostatnio zakupiłam parę ciuszków bo była promocja w lumpku
a dziewczyny co myślicie o kupowaniu ubranek dla dzidziusia w lumpku? moja mama twierdzi że lepiej mieć mniej a swoich... ja sie z tym nie zgadzam...
Powiem tak-te najmniejsze rozmiary planuję mieć w większości nowe (głownie body, półśpiochy, pajacyki-nie tak prosto kupić w lumpku takie rzeczy-małe, rozpinane, bawełniane, niesprane za bardzo). Natomiast resztę rzeczy będę mieć głównie używane, bo jednak ceny nowych rzeczy mnie przerażają
Stary 2013-08-27, 10:14   #1833
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
czyli nic tylko mieć 2x dwupaki
No to by chyba było najlepsze wyjście
Stary 2013-08-27, 10:16   #1834
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
My chcieliśmy mieć trójkę. No ale teraz to już sama nie wiem. Często słyszę, że jak są w rodzinie bliźniaki + trzecie dziecko to to trzecie jest tak trochę na boku, bo bliźniaki trzymają sztamę. Trochę się tego boję szczerze powiedziawszy. Jakby nas było stać i byłby na to czas to i 4 bym mogła mieć
Ja póki co chciałabym donosić spokojnie tą ciążę i jakoś więcej ciąż na ten moment w swoim życiu sobie nie wyobrażam...Wiadomo, że wszystkiego się zaplanować nie da, ale póki co mam wrażenie, że jedno dziecko mi wystarczy.
Stary 2013-08-27, 10:18   #1835
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Zadowolona jestem Buciki mnie rozczuliły

Ja zaczekam z praniem aż się tego trochę więcej nazbiera

Powiem tak-te najmniejsze rozmiary planuję mieć w większości nowe (głownie body, półśpiochy, pajacyki-nie tak prosto kupić w lumpku takie rzeczy-małe, rozpinane, bawełniane, niesprane za bardzo). Natomiast resztę rzeczy będę mieć głównie używane, bo jednak ceny nowych rzeczy mnie przerażają
niby polska mówi że chce być prorodzinna ale jak tutaj za przeproszeniem dzieci robić jak na głupie pieluchy przeciętny szaraczek robi 5h ... (zakładając że paczka 40zł a ma 8zł/h na rękę) przecież to jest rząd antydzieciowy ... no ale niestety nic się na to nie poradzi. dlatego ja jak najwięcej rzeczy będę się starała znaleźć w lumpkach albo na tablicy np. ludzie dużo rzeczy oddają i też można co nieco trafić. Moja znajoma tak pół wyprawki miała
Stary 2013-08-27, 10:24   #1836
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
ja nic ale teść jak go złapało to sobie taki plaster rozgrzewający przykleił i pomogło, a mój dziadek kupił chyba voltaren i smarował, ogólnie jak się ma ostrą rwę to podobno dają jakieś bolące zastrzyki w tyłek ale nie jestem pewna czy na bank tak jest
ja miałam ostrą rwę zimą i dostawałam jakieś cudowne zastrzyki z ketonalu i jakieś przeciwzapalne, tyle, że teraz mam jeszcze gorszą rwę i nic dostać nie mogę. Myślałam, że znasz może jakieś cudowne sposoby, bo ja już osiągam poziom desperacji. A osobiście mogę Ci polecić ćwiczenia na wzmacnianie mięśni kręgosłupa, rwa po tym przechodzi, jeśli nie jest to stan ostry.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:25   #1837
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja póki co chciałabym donosić spokojnie tą ciążę i jakoś więcej ciąż na ten moment w swoim życiu sobie nie wyobrażam...Wiadomo, że wszystkiego się zaplanować nie da, ale póki co mam wrażenie, że jedno dziecko mi wystarczy.
Wiadomo, czas pokarze
Ja teraz sobie mogę chcieć. A jak się urodzą to mogę tak dostać w kość, że mi się odechce kolejnych dzieci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 10:30   #1838
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
ja miałam ostrą rwę zimą i dostawałam jakieś cudowne zastrzyki z ketonalu i jakieś przeciwzapalne, tyle, że teraz mam jeszcze gorszą rwę i nic dostać nie mogę. Myślałam, że znasz może jakieś cudowne sposoby, bo ja już osiągam poziom desperacji. A osobiście mogę Ci polecić ćwiczenia na wzmacnianie mięśni kręgosłupa, rwa po tym przechodzi, jeśli nie jest to stan ostry.
ale jakieś konkretne te ćwiczenia?
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:33   #1839
punamama
Rozeznanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
To ja pytałam o te targi dla rodziców ale tamte były w październiku w warszawie i odbywają się w całej Polsce.

Szukałam w google ale nijak nie mogę znaleźć dlatego zapytałam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Byłam na targach Mother&Baby w Krakowie 25-go ale nie mogę się wypowiedzieć pozytywnie. Malutkie namioty w których mieściły się 2-3 osoby, większość wystawców oferowała wózki, foteliki etc... Były jakieś darmowe badania ale nie wiedziałam do kogo się zgłosić i z kim o tym porozmawiać więc olałam. Kilka szkół rodzenia, fitness itd. Było dużo kobiet z wózkami i w zaawansowanych (widocznych) ciążach i to je w większości zaczepiano i rozmawiano z nimi więc czułam się tam źla jakbym w ogóle nie miała prawa przyjść w 5 miesiącu

Jak chcesz się dowiedzieć czegoś konkretnego o targach to pytaj
punamama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:38   #1840
mezaga
Zakorzenienie

Punamama a nie wiesz czy będą jeszcze jakieś targi w Krakowie?
Stary 2013-08-27, 10:52   #1841
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
ale jakieś konkretne te ćwiczenia?
Kupiłam sobie w rosmannie piłkę fasolkę i ćwiczę głównie na tej piłce. Najprostsze ćwiczenie jakie robię nawet teraz gdy bardzo boli: siadam przy ścianie, piłkę układam pomiędzy ścianą a moimi plecami i staram się na nią napierać (wcisnąć ja w ścianę). Dobre są ćwiczenia przeznaczone dla ciężarnych takie jak: kocie grzbiety, skłony egipskie itp. wszystko to co wzmacnia mięśnie brzucha i kręgosłupa, na pewno Ci pomoże. I jak leżysz na plecach to nogi układaj na poduszkach pod kątem 90 st., żeby nie naciągać mięśni i wiązadeł przy odc lędźwiowym kręgosłupa (mniej wtedy boli)
forester jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 10:53   #1842
katarzyniak
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Ejani, ja jestem zdania, że każdy ma pełne prawo decydować o sobie i swoim życiu. Owszem, kiedyś spotkałam dziewczynę w wieku ok 27 lat, która wyznała, że nie planuje mieć dzieci, że nigdy nie chce ich mieć. Na początku wydało mi się to dziwne, ale z drugiej strony nie mogłabym wprost powiedzieć coś przykrego , nie mogłam jej osądzać, krytykować, bo to JEJ życie. Ja mam inne zdanie na ten temat, ale każda inna osoba też może mieć inne i tyle

A co do naszej polityki prorodzinnej, przecież niedawno nasz rząd podniósł podatek na ubranka dziecięce ...przecież to podnosi koszt takich ubranek ...
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:54   #1843
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
a w ogóle do kiedy chcecie mieć już wszystko skompletowane ?? bo ja mam plan żeby do konca roku mieć już wszystko zakupione.
Hmm mam nadzieje ze do końca listopada już wszystko będę miała kupione(z wózkiem wstrzymam się do grudnia)a w styczniu rodzę
Dziś wygrałam licytacje przewijak Berbera zaokrąglony za 44 zł z przesyłką w sklepie 63 zł akutat taki
Trochę się martwię bo zaufałam dziewczynie,dostała go w prezenie i jest jak nowy,niby przysłała mi zdjęcia i ma nawet opakowanie ale i tak się boję,umówiłysmy się ze jak cos będzie nie tak to odsyłam.
Nigdy tak nie kupowałam
Obżeram się jabłkami
Em ma fajne ciuszki
Stary 2013-08-27, 11:00   #1844
em ma
Zadomowienie

Cytat:
niby polska mówi że chce być prorodzinna ale jak tutaj za przeproszeniem dzieci robić jak na głupie pieluchy przeciętny szaraczek robi 5h ... (zakładając że paczka 40zł a ma 8zł/h na rękę) przecież to jest rząd antydzieciowy ... no ale niestety nic się na to nie poradzi. dlatego ja jak najwięcej rzeczy będę się starała znaleźć w lumpkach albo na tablicy np. ludzie dużo rzeczy oddają i też można co nieco trafić. Moja znajoma tak pół wyprawki miała
Taa...Polska prorodzinna...chyba nie za tych rządów ten VAT na ubranka to w ogóle jest żałosny! Ja przeglądam tablicę, ale póki co nie widzę nic na sezon, który by mnie interesował. Nie wiem czy nie przegapiłam już tego momentu no ale po co mi w większości krótkie body czy rampersy na 56?

Mezaga
ano zobaczymy jak bardzo te nasze maluchy nam w kość dadzą czas pokaże

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Hmm mam nadzieje ze do końca listopada już wszystko będę miała kupione(z wózkiem wstrzymam się do grudnia)a w styczniu rodzę
Dziś wygrałam licytacje przewijak Berbera zaokrąglony za 44 zł z przesyłką w sklepie 63 zł akutat taki
Trochę się martwię bo zaufałam dziewczynie,dostała go w prezenie i jest jak nowy,niby przysłała mi zdjęcia i ma nawet opakowanie ale i tak się boję,umówiłysmy się ze jak cos będzie nie tak to odsyłam.
Nigdy tak nie kupowałam
Obżeram się jabłkami
Em ma fajne ciuszki
Kupowanie przez neta to zawsze ryzyko, ale ja w sumie jakoś bardzo nie zawiodłam się do tej pory na takich zakupach Rzadko mogłam się do czegoś przyczepić. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok z tym przewijakiem
Stary 2013-08-27, 11:04   #1845
punamama
Rozeznanie

mezaga nic nie wiem, o tych targach Mother&Baby dowiedziałam się z plakatu na mieście
punamama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 11:07   #1846
mezaga
Zakorzenienie

Jakby Ci się przypadkiem jakiś plakat rzucił w oczy takich targów to daj znać
Stary 2013-08-27, 11:10   #1847
nattalli
Rozeznanie

Cytat:

Oooo i jak się oglądało?
To jednak warto mieć kamerzystę na weselu.
my chcielismy kamerzystę, ale że braliśmy ślub na Rodos (już pisałam o tym)w przylecieliśmy w poniedziałek, a we wtorek był ślub to się nam nie udało nikogo dołapać. Ale nie żałowaliśmy bo zainwestowaliśmy w podobno jedną z najbardziej znanych fotografów ślubnych, koszt nie ma za niewielką ilość zdjęć ale za to jakie piękne no i miło wpsominam sesję i wszystko. więc teraz jak bierze nas na wspomnienia to z albumem ślubnym tylko. Ale nie żałuję braku kamerzysty bo u nas na koscielnym to był z księdzem taki polew, tak się śmialiśmy bo ślub był w języku greckim, łacinskim i angielskim - wszystkiego po trochu żebyśmy cokolwiek zrozumieli ale i tak było cięzkos się zorientować kiedy co mamy robić i ksiądz nam na migi pokazywał i śmialiśmy się wspólnie. Dobrze że rodzina tego nie widziała bo bylaby zgorszona zachowaniem przed ołtarzem;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:14   #1848
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

uff moje przeziębienie daje się we znaki remis na razie 1:1, co prawda nie mam gorączki, ale nie mogę dopuścić do jakiejś gorszej infekcji. kaszel katar, gardło dalej swoje. mam szum w uszach eh...
Przesadzam?
Stary 2013-08-27, 11:16   #1849
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
uff moje przeziębienie daje się we znaki remis na razie 1:1, co prawda nie mam gorączki, ale nie mogę dopuścić do jakiejś gorszej infekcji. kaszel katar, gardło dalej swoje. mam szum w uszach eh...
Przesadzam?
O kurcze, to ładnie się załatwiłaś :/ Biedna :/
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:27   #1850
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Ejani, ja jestem zdania, że każdy ma pełne prawo decydować o sobie i swoim życiu. Owszem, kiedyś spotkałam dziewczynę w wieku ok 27 lat, która wyznała, że nie planuje mieć dzieci, że nigdy nie chce ich mieć. Na początku wydało mi się to dziwne, ale z drugiej strony nie mogłabym wprost powiedzieć coś przykrego , nie mogłam jej osądzać, krytykować, bo to JEJ życie. Ja mam inne zdanie na ten temat, ale każda inna osoba też może mieć inne i tyle

A co do naszej polityki prorodzinnej, przecież niedawno nasz rząd podniósł podatek na ubranka dziecięce ...przecież to podnosi koszt takich ubranek ...
Ja wiem, że każdy ma prawo, choć swoich przyjaciół staram się nawracać (tłumaczyć, nie mówić przykrości)

Bardziej pisałam w kontekście zwracania uwagi młodej, ale wykształconej kobiecie, że nieodpowiedzialne jest posiadanie 2 dziecka, podczas kiedy moim zdaniem to jest najlepsze z każdego powodu

A państwo jest średnio prorodzinne, ale też nie ma co panikować, bo koszty zawsze można zmniejszyć-choćby przez rzeczy używane

No i mebelki czy ciuszki można mieć tańsze lub droższe, choć wiadomo, że dla maluszka chciałybyśmy wszystko najlepsze

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Przesadzam?
Nie, grzej się dalej, to wygrasz- zdrówka!
Stary 2013-08-27, 11:34   #1851
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Przesadzam?

uuuu Kochana do lekarza idź najlepiej
Stary 2013-08-27, 11:36   #1852
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, to ładnie się załatwiłaś :/ Biedna :/
No ja się boje, bo MUSZĘ w pon być w pracy, mam uczulenie na PNC i nie mogę się rozłożyć
Stary 2013-08-27, 11:37   #1853
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny ja właśnie zdałam sobie sprawę że ostatnią rzeczą jaką sobie kupiłam były leginsy ciążowe
Co miesiąc coś nowego zawsze było jeansy,bluzeczki,sukienki ....perfumy a teraz zamiast obserwować nowinki modowe siedzę na allegro i oglądam wszystko dla dziecka i tylko dla niego kupuje....czy tak już zawsze będzie??
Może ja przesadzam? O rany co się ze mną stało?
Stary 2013-08-27, 11:37   #1854
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

idę do lekarza na 11:30 jutro, chyba w ogóle nie pójdę do pracy. Bardzo lubię swoją Panią dr, świetna kobieta.
Stary 2013-08-27, 11:38   #1855
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
No ja się boje, bo MUSZĘ w pon być w pracy, mam uczulenie na PNC i nie mogę się rozłożyć
A może tak ciepły rosołek?Mi zawsze pomaga
Stary 2013-08-27, 11:53   #1856
ciamber
Raczkowanie

Pisałyście o zapiekance normalnie bym ją wszamała ale to moze jutro bo dziś ani nie mam składników ani nie chce mi się iść do sklepu... co do jedzienia opisywanego na forum to muszę powiedzieć, ze dzielę zachcianki razem z Wami. Pisałyście o fasolce bach kilka dni później robiłam fasolkę pisałyście o żelkach bach po miesiącu zjadłam dwa opakowania na raz... bób też był a fanką jakąś nigdy nie byłam ehhh nie ma to jak forumowe zachcianki

co do tego czy maleństwu robimy pokoik to narazie mała będzie z nami w pokoju a jak podrośnie to my oddamy swoją sypialnie aby miała swój pokój a my opanujemy nasz ala salon no chyba ze do tego czasu uda nam się zmienić mieszkanie ale jakoś przez kolejnych naście lat tego nie widzę biorąc pod uwagę kredyt...

a i my również byliśmy przeciwnikami filmowania na weselach i na naszym nie było kamery i bawiliśmy się świetnie fakt jakiś tam wujek miał swoją ale podobno padła mu bateria i mało co nakręcił a ze nam nie zależało na filmie to nawet nie podjeliśmy rozmowy aby go dostać we własne łapki.

a teraz do dziewczyn poprzeziębianych trzymajcie się ciepło i wracajcie jak najszybciej do zdrowia!!!
Stary 2013-08-27, 11:56   #1857
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny co myślicie opłaca się http://allegro.pl/pampers-baby-fresh...462593882.html ??
U nas w salonie bambino po 8 zł a nivea 12 zł
Stary 2013-08-27, 12:03   #1858
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie opłaca się http://allegro.pl/pampers-baby-fresh...462593882.html ??
U nas w salonie bambino po 8 zł a nivea 12 zł

Wydaje mi się, że się opłaca, z tego co widzę to ktoś wziął aż 12 sztuk .
Co do wyprawki to ja mam już kompletną na 0-3 nic nie potrzebuje rodzina już na wiosne-lato kupuje - tak wiem szalona jestem I do tego mam dużo za dużo jak będę prała to oddam te, które z różnych względów nie przypadną mi do gustu dla potrzebujących matek na fb dołączyłam do takiej grupy, gdzie oddaje się za koszty wysyłki i niektórzy mają taką patową sytuację, że nawet używanych ręczników potrzebują tam właśnie kupiłam 3 ksiażki od jednej mamusi, która była tak przejęta tym, ze wpłaciłam jej 40 zł że dała jedną gratis i dorzuciła kilka ciuszków dla mojej córki to takie miłe
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:07   #1859
_Kluska_
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny
ja mam dziś zły humor jakoś,
nic mi się nie chce a nie umiem nic nie robić i potem się wściekam na siebie (albo że nic nie zrobiłam albo że robiłam zamiast odpocząć )
na 15 idę do fryzjera i do tego czasu chciałam posprzątać a siedzę i się gapię w monitor a nawet pisać mi się nie chce

wczoraj rozmawiałam z koleżanką i powiedziała, że jeśli będzie chłopak to z radością mi odda to co ma po swoim synku. byłoby super, jak ją znam to wszystko miała najlepszej jakości.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:08   #1860
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Co do wyprawki to ja mam już kompletną na 0-3

dobra jesteś...
przez Ciebie dostałam ataku paniki bo ja nadal nic nie mam

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny
ja mam dziś zły humor jakoś,
.

zjedz lody- zawsze pomaga

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości