|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
spoko- nikt Cię nie zje a przynajmniej ja nie mam zamiaru ![]() Uważam, że każdy ma prawo do własnych poglądów, wartości i życia zgodne z nimi i własnymi przekonaniami wynikającymi z różnych aspektów- czy to wychowania, czy to edukacji itp. Ty masz takie zdanie OK- szanuję to. Ja mam trochę inne ![]()
![]() |
#1832 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Zadowolona jestem
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
No to by chyba było najlepsze wyjście
![]()
#1834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz sobie mogę chcieć. A jak się urodzą to mogę tak dostać w kość, że mi się odechce kolejnych dzieci ![]()
![]() |
#1838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Byłam na targach Mother&Baby w Krakowie 25-go ale nie mogę się wypowiedzieć pozytywnie. Malutkie namioty w których mieściły się 2-3 osoby, większość wystawców oferowała wózki, foteliki etc... Były jakieś darmowe badania ale nie wiedziałam do kogo się zgłosić i z kim o tym porozmawiać więc olałam. Kilka szkół rodzenia, fitness itd. Było dużo kobiet z wózkami i w zaawansowanych (widocznych) ciążach i to je w większości zaczepiano i rozmawiano z nimi więc czułam się tam źla jakbym w ogóle nie miała prawa przyjść w 5 miesiącu ![]() Jak chcesz się dowiedzieć czegoś konkretnego o targach to pytaj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Punamama a nie wiesz czy będą jeszcze jakieś targi w Krakowie?
#1841 |
Zadomowienie
|
Kupiłam sobie w rosmannie piłkę fasolkę i ćwiczę głównie na tej piłce. Najprostsze ćwiczenie jakie robię nawet teraz gdy bardzo boli: siadam przy ścianie, piłkę układam pomiędzy ścianą a moimi plecami i staram się na nią napierać (wcisnąć ja w ścianę). Dobre są ćwiczenia przeznaczone dla ciężarnych takie jak: kocie grzbiety, skłony egipskie itp. wszystko to co wzmacnia mięśnie brzucha i kręgosłupa, na pewno Ci pomoże. I jak leżysz na plecach to nogi układaj na poduszkach pod kątem 90 st., żeby nie naciągać mięśni i wiązadeł przy odc lędźwiowym kręgosłupa (mniej wtedy boli)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Ejani, ja jestem zdania, że każdy ma pełne prawo decydować o sobie i swoim życiu. Owszem, kiedyś spotkałam dziewczynę w wieku ok 27 lat, która wyznała, że nie planuje mieć dzieci, że nigdy nie chce ich mieć. Na początku wydało mi się to dziwne, ale z drugiej strony nie mogłabym wprost powiedzieć coś przykrego , nie mogłam jej osądzać, krytykować, bo to JEJ życie. Ja mam inne zdanie na ten temat, ale każda inna osoba też może mieć inne i tyle
![]() A co do naszej polityki prorodzinnej, przecież niedawno nasz rząd podniósł podatek na ubranka dziecięce ...przecież to podnosi koszt takich ubranek ...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś wygrałam licytacje przewijak Berbera zaokrąglony za 44 zł z przesyłką w sklepie 63 zł akutat taki ![]() Trochę się martwię bo zaufałam dziewczynie,dostała go w prezenie i jest jak nowy,niby przysłała mi zdjęcia i ma nawet opakowanie ale i tak się boję,umówiłysmy się ze jak cos będzie nie tak to odsyłam. Nigdy tak nie kupowałam ![]() Obżeram się jabłkami ![]() Em ma fajne ciuszki ![]()
![]() |
#1844 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mezaga ano zobaczymy jak bardzo te nasze maluchy nam w kość dadzą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1845 |
Rozeznanie
|
mezaga nic nie wiem, o tych targach Mother&Baby dowiedziałam się z plakatu na mieście
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
Jakby Ci się przypadkiem jakiś plakat rzucił w oczy takich targów to daj znać
![]()
#1847 |
Rozeznanie
|
my chcielismy kamerzystę, ale że braliśmy ślub na Rodos (już pisałam o tym)w przylecieliśmy w poniedziałek, a we wtorek był ślub to się nam nie udało nikogo dołapać. Ale nie żałowaliśmy bo zainwestowaliśmy w podobno jedną z najbardziej znanych fotografów ślubnych, koszt nie ma za niewielką ilość zdjęć ale za to jakie piękne no i miło wpsominam sesję i wszystko. więc teraz jak bierze nas na wspomnienia to z albumem ślubnym tylko. Ale nie żałuję braku kamerzysty bo u nas na koscielnym to był z księdzem taki polew, tak się śmialiśmy bo ślub był w języku greckim, łacinskim i angielskim - wszystkiego po trochu żebyśmy cokolwiek zrozumieli ale i tak było cięzkos się zorientować kiedy co mamy robić i ksiądz nam na migi pokazywał i śmialiśmy się wspólnie. Dobrze że rodzina tego nie widziała bo bylaby zgorszona zachowaniem przed ołtarzem;p
#1848 |
Zakorzenienie
|
uff moje przeziębienie daje się we znaki remis na razie 1:1, co prawda nie mam gorączki, ale nie mogę dopuścić do jakiejś gorszej infekcji. kaszel katar, gardło dalej swoje. mam szum w uszach eh...
Przesadzam?
#1849 |
Wtajemniczenie
|
O kurcze, to ładnie się załatwiłaś :/ Biedna :/
![]() |
#1850 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Bardziej pisałam w kontekście zwracania uwagi młodej, ale wykształconej kobiecie, że nieodpowiedzialne jest posiadanie 2 dziecka, podczas kiedy moim zdaniem to jest najlepsze z każdego powodu ![]() A państwo jest średnio prorodzinne, ale też nie ma co panikować, bo koszty zawsze można zmniejszyć-choćby przez rzeczy używane No i mebelki czy ciuszki można mieć tańsze lub droższe, choć wiadomo, że dla maluszka chciałybyśmy wszystko najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Nie, grzej się dalej, to wygrasz- zdrówka!
![]() |
#1851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuu Kochana do lekarza idź najlepiej
![]() |
#1853 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja właśnie zdałam sobie sprawę że ostatnią rzeczą jaką sobie kupiłam były leginsy ciążowe
![]() Co miesiąc coś nowego zawsze było jeansy,bluzeczki,sukienki ....perfumy a teraz zamiast obserwować nowinki modowe siedzę na allegro i oglądam wszystko dla dziecka i tylko dla niego kupuje....czy tak już zawsze będzie?? Może ja przesadzam? O rany co się ze mną stało?
#1855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1856 |
Raczkowanie
|
Pisałyście o zapiekance normalnie bym ją wszamała ale to moze jutro bo dziś ani nie mam składników ani nie chce mi się iść do sklepu
![]() ![]() co do tego czy maleństwu robimy pokoik to narazie mała będzie z nami w pokoju a jak podrośnie to my oddamy swoją sypialnie aby miała swój pokój a my opanujemy nasz ala salon no chyba ze do tego czasu uda nam się zmienić mieszkanie ale jakoś przez kolejnych naście lat tego nie widzę biorąc pod uwagę kredyt... a i my również byliśmy przeciwnikami filmowania na weselach i na naszym nie było kamery ![]() ![]() ![]() a teraz do dziewczyn poprzeziębianych trzymajcie się ciepło i wracajcie jak najszybciej do zdrowia!!!
#1857 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myślicie opłaca się http://allegro.pl/pampers-baby-fresh...462593882.html ??
U nas w salonie bambino po 8 zł a nivea 12 zł
#1858 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że się opłaca ![]() ![]() Co do wyprawki to ja mam już kompletną na 0-3 nic nie potrzebuje rodzina już na wiosne-lato kupuje - tak wiem szalona jestem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
ja mam dziś zły humor jakoś, nic mi się nie chce a nie umiem nic nie robić i potem się wściekam na siebie (albo że nic nie zrobiłam albo że robiłam zamiast odpocząć ![]() na 15 idę do fryzjera i do tego czasu chciałam posprzątać a siedzę i się gapię w monitor a nawet pisać mi się nie chce ![]() wczoraj rozmawiałam z koleżanką i powiedziała, że jeśli będzie chłopak to z radością mi odda to co ma po swoim synku. byłoby super, jak ją znam to wszystko miała najlepszej jakości.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
dobra jesteś... ![]() przez Ciebie dostałam ataku paniki bo ja nadal nic nie mam ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- zjedz lody- zawsze pomaga ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.