Zespół na wesele - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 20:56   #631
forumkowiczka
Zadomowienie

Dot.: Zespół na wesele

My właśnie podpisaliśmy umowę z "Cuda wianki" z Poznania. Byliśmy na weselu posłuchać jak grają i jesteśmy oszołomieni
Stary 2013-07-02, 21:53   #632
dzastta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez forumkowiczka Pokaż wiadomość
My właśnie podpisaliśmy umowę z "Cuda wianki" z Poznania. Byliśmy na weselu posłuchać jak grają i jesteśmy oszołomieni
Ja właśnie jestem na etapie podejmowania decyzji, jaki zespół wybierzemy...
Czy możesz napisać coś więcej o tym zespole? Jak wyglądało prowadzenie wesela, oczepiny? Ile piosenek grali w secie itd?
dzastta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 16:27   #633
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez matara7 Pokaż wiadomość
My na swoim weselu mieliśmy zespół Remedium z Radomia. To co nam się podobało to to, że swój repertuar dostosowują do tego co chcą młodzi, a muszę przyznać, że grają bardzo zrużnicowaną muzykę, więc jest w czym wybierać. Poza tym mają w składzie wodzireja, który świetnie potrafił rozkręcić towarzystwo. Co mnie zaskoczyło - mają świetne oświetlenie, które jest na ich wyposażeniu - po prostu ekstra widok, świetne efekty. Sami też wyszli np. z takimi pytaniami jak: czy są jakieś osoby, których nie należy podczas zabaw wspominać? (u mnie np. w rodzinie nie mam już niestety żadnego dziadka z nami, więc głupio by wyszło, gdyby w zabawie został wspomniany itp. poza tym teściowa jest wdową - ale na szczęście nawet o takie "szczegóły" zadbali).
Po przesłuchaniu dema, jak dla mnie to fajnie brzmią.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-06, 10:00   #634
dzwiedzica
Raczkowanie

Taka mała rada ode mnie - warto sugerować się opinią innych osób, kóre były na weselu, gdzie zespół świetnie się spisał, czy np. Państwa Młodych, których chwalili sobie współpracę z zespołem.
Byłam kiedyś na weselu, gdzie Młodzi postanowili zatrudnić jakiś zespół grający muzykę bałkańską, czy bułgarską (nie chcę skłamać, bo nie pamiętam dokładnie), ale zasugerowali się rytami, które grali, bo bardzo im odpowiadaly, a gdzieś ich usłyszeli przypadkiem (nie na weselu). W efekcie okazało się to totalną porażką!!! Zespół robił nawet 40 minutowe przerwy, po 5-10 minutach grania, nie potrafili poprowadzić wesela, niemal przed każdą piosenką gadali z 10 minut i większość gości potrafiła już usiąść z nudów lub wyjść z sali. Zero zabaw. Cały czas siedzieli i jedli. Juz nawet wkurzeni goście chodzili i upominali ich. Wszyscy mieli gdzieś ich ciekawe rytmy, bo chcieli się bawić, a nie słuchać historii każdego zagranego przez nich kawałka.
Dlatego dla mnie samo np. demo to za mało -warto usłyszeć dobre słowo o zespole - nasz był fantastyczny
dzwiedzica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-06, 11:24   #635
mojakaren
Zakorzenienie

My zdecydowaliśmy się na regionalne klimaty - Sykownych. Obejrzeliśmy film z wesela i bardzo nam się podobała atmosfera i muzyka A żeby nie było żadnych nieprzyjemności podpisałam umowę, w której mam określone 40 minut grania na 15 minut przerwy i załatwione.
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 19:25   #636
patunia_87
Raczkowanie

Jest ktoś z okolic Bełchatowa?
patunia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-12, 19:48   #637
sylwiaplock
Przyczajenie

hej, a powiedzcie mi grał u kogoś zespół Wexel z Ciechanowa?? jakie macie o nim opinie??

http://www.planujemywesele.pl/20422-wexel

Edytowane przez sylwiaplock
Czas edycji: 2013-07-12 o 19:49
sylwiaplock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-11, 01:51   #638
Kasia250986
Przyczajenie

Słyszał ktoś o zespole ATLANTIS z Bielska Białej??Może ktoś był na weselu z ich udziałem?
Kasia250986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-23, 11:43   #639
Sophie_86
Raczkowanie

Osobom z Krakowa i okolic polecam gorąco Zespół Akord http://zespolakord.net/
są to wykształceni muzycy więc nie ma opcji, żeby "udawali" grę podczas wrzucania playbacku, co robi wiele zespołów. Sama się dałam kiedyś nabrać na "grę" zespołu, który brzmiał i wyglądał superprofesjonalnie, a puszczał sobie kawałki z podkładu. Także zwracajcie uwagę na takie kwestie, by wiedzieć, że nie płacicie za coś co potrafi zrobić jeden DJ a przychodzi 5 osób
Sophie_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-24, 19:04   #640
maluszek1979
Przyczajenie

Usunięty

Edytowane przez maluszek1979
Czas edycji: 2014-07-13 o 12:55
maluszek1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 16:22   #641
ParisParisienne
Rozeznanie

czy ktos moze cos polecic z woj. mazowieckiego ? najlepiej Warszawa i okolice....
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 16:40   #642
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
czy ktos moze cos polecic z woj. mazowieckiego ? najlepiej Warszawa i okolice....
A czy ja dobrze kojarzę, że Ty chciałaś mój zespół?

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 18:31   #643
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
A czy ja dobrze kojarzę, że Ty chciałaś mój zespół?
przypomnij mi nazwe prosze bo ja wysylalam kilka roznych zapytan i albo otrzymalam odp i wrzycilam do folderu "do rozwazenia" albo nie wyslali mi nic
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 09:34   #644
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Wedding Band

Stary 2013-08-27, 11:33   #645
kolo86
Przyczajenie

chillicopter,
albo
solid band
kolo86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 20:27   #646
picasso
Raczkowanie

Dot.: Zespół na wesele Warszawa i okolice

A ja jawnie siebie

http://www.picasso.com.pl

http://www.aftersix.pl After Six zespół weselny Wrocław
picasso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 09:58   #647
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość

polecam http://www.zespolwest.pl/
grali u nas na weselu- było super
Stary 2013-08-30, 22:53   #648
colorama02
Raczkowanie

www.reckdance.pl WYSZKÓW POLECAM?
colorama02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 23:27   #649
KatarzynaM11
Raczkowanie

Szukam zespołu z okolic małopolski, śląska, grającego podobnie do zespołu Agat z Lublina, niestety ten zespół ma zajęty termin kiedy ja mam wesele.
KatarzynaM11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 18:36   #650
colorama02
Raczkowanie

Dot.: Kapela, DJ....?

Ale teraz prawie wszystkie zespoły grają z podkładów mając nawet perkusję.To po co ta dyskusja i riposta.
Stary 2013-09-18, 19:01   #651
picasso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colorama02 Pokaż wiadomość
Ale teraz prawie wszystkie zespoły grają z podkładów mając nawet perkusję.To po co ta dyskusja i riposta.
Jak wiadomo PRAWIE robi wielką różnicę

Stary 2013-09-19, 11:59   #652
colorama02
Raczkowanie

Wesele jeden dzień w życiu ok.ale to nie jest telewizja tylko czysta chałtura.Zespoły grające na żywo można policzyć na palcach,zresztą ja wole bawić się przy utworach na czasie niż ciągle przy latach np;70;, bo zespół na żywo nie ma za wiele do zaoferowania nie oszukujmy się a jak zagrają coś z nowszych piosenek to nie wiadomo co to jest bo tak to przerobią po swojemu że potem nie fajnie brzmi.I do tego te długie przerwy i krótkie blogi w graniu są dobijające.
Stary 2013-09-19, 13:20   #653
picasso
Raczkowanie

Cytat:
Wesele jeden dzień w życiu ok.ale to nie jest telewizja tylko czysta chałtura.Zespoły grające na żywo można policzyć na palcach,zresztą ja wole bawić się przy utworach na czasie niż ciągle przy latach np;70;, bo zespół na żywo nie ma za wiele do zaoferowania nie oszukujmy się a jak zagrają coś z nowszych piosenek to nie wiadomo co to jest bo tak to przerobią po swojemu że potem nie fajnie brzmi.I do tego te długie przerwy i krótkie blogi w graniu są dobijające.
Jak wiadomo, są trzy rodzaje prawdy. I to jest ten trzeci

Nie wiem skąd masz te doświadczenia ale smutne są i stereotypowe do bólu.

Nie mniej jednak "degustibus est non disputandum", czyli jak kto woli ale dziwi mnie niezmiernie, że kilka postów wyżej polecasz zespół, który jest żywym odzwierciedleniem tego co tutaj piętnujesz

Edytowane przez picasso
Czas edycji: 2013-09-19 o 13:26
Stary 2013-09-20, 00:49   #654
enter63
Przyczajenie

Cytat:
kilka postów wyżej polecasz jakąś kapelę
hipokryzja,autoreklama czy pomoc dla znajomych ?
enter63 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-23, 14:46   #655
bpawlik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KatarzynaM11 Pokaż wiadomość
Szukam zespołu z okolic małopolski, śląska, grającego podobnie do zespołu Agat z Lublina, niestety ten zespół ma zajęty termin kiedy ja mam wesele.
Cześć.
Polecam zespół www.pifpafband.pl, też z Lublina. Mają myślę, nie mniejsze doświadczenie.

Pozdrawiam
bpawlik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-11, 08:52   #656
Karishmina
Raczkowanie

[QUOTE=Kishlaczkowa;384388 19]Jeśli można to przyłącze się...
Wraz z Narzeczonym poszukujemy zespołu na wesele w sierpniu 2014 r. Znalazłam kilka, ale tylko dwa przykuły moją uwagę mianowicie - wspomniany powyżej SHAKERBAND.A drugi to THE STARS (http://thestars.pl/index2.html). Będę wdzięczna za poradę oraz jeśli znacie jakieś inne fajne zespoły z woj. mazowieckiego za doradzenie. Z góry dziękuję! [/QUOTE

Witam wszystkich!
Też zastanawiałam się nad The Stars. Grają naprawdę nieźle, jednak moim zdaniem mają zbyt ambitny repertuar na wesele. Nie zrozumcie mnie źle, nie chodzi mi o to, że tylko disco polo (którego nie znoszę swoją drogą ;p) i te klimaty sprawdzą się na weselu, jednak patrząc pod kątem gości u mnie taki repertuar nie przejdzie. Cenowo też minimalnie za dużo, bo chcą 6 tyś.

Opowiem, jak my szukaliśmy zespołu.
Przesłuchaliśmy z TŻem dema chyba 30 zespołów, odrzuciliśmy te, które mają repertuar disco polowo-weselny, bądź mały skład (chcieliśmy 5 osób, perkusję, gitary, saksofon), bądź te, w których wokal był tylko damski (nie wiem czemu, ale wolimy, jak śpiewa facet) i zostały nam dwa zespoły. Oba grają nieźle, mocne wokale, jednak nastawienie liderów obu zespołów diametralnie się różniło.

W pierwszym zespole pan powiedział, że nie ma opcji zrobienia listy kawałków, których nie chcemy. Stwierdził, że w umowie mają zapis o tym, że grają, co chcą. Trochę mnie to dziwi, nie mam pojęcia, jaki mogą mieć z tym problem, że np. nie chcę na swoim weselu usłyszeć Sexualnej ;p Pan ciągle tylko powtarzał, że oni lepiej wiedzą, oni sami wszystko ustalą, że jeszcze im się nie zdarzyło, żeby była potrzeba grania dłużej niż do godziny 3, że powinniśmy brać ślub o jak najpóźniejszej godzinie, że absolutnie muszą być ze 4 oczepinowe zabawy dla gości, choć wcale ich nie chcę, ale pan stwierdził, że on wie lepiej i że MUSZĄ być, itd. Tysiąc złotych rad tego pana, co do organizacji MOJEGO wesela nie spodobało mi się. Cena 3100zł ze zniżką, bo polecił ich nam znajomy lidera zespołu.

Co zabawne, gdy poprosiliśmy na próbie, żeby zaśpiewali coś po angielsku stwierdzili, to Beatlesów. Żółta rzeka. I zaśpiewali po polsku

Drugi zespół nastawienie o niebo lepsze. Grają chyba z 15 lat, więc mają bardzo obszerny repertuar, sami powiedzieli, że wolą grać kawałki rockowe, disco, przekrój lat 60' 70' 80'. Śpiewają po angielsku i po włosku,
wokal męski i damski, facet głos ma fantastyczny Pani powiedziała, że zrobią wszystko, jak chcemy, że to nawet lepiej, jak będzie lista, jakich piosenek nie chcemy, że mamy dać im znać, jaki mniej więcej repertuar chcemy to się dopasują, nie ma problemu, żeby zrobić jakieś piosenki, których nie ma w repertuarze, dogadamy się, jeśli trzeba będzie zostać dłużej niż do 5, bo w umowie jest, ze do 5 grają. Generalnie same plusy. Widać, że nie gwiazdorzą i po prostu chcą spełnić nasze oczekiwania Biorą 4 tyś. Demo zawierało bardzo różnorodne kawałki, co dobrze się zapowiada. Zespół polecił mi przyjaciel, nie wiem, czy nie będzie to odebrane jako reklama i czy mogę podać nazwę. Zespół z mazowieckiego, powiat ciechanowski jakby był ktoś zainteresowany

Jeszcze jedno pytanie. Czy wam, jako gościom, bądź młodym przeszkadzałoby gdyby np. wokalista miał poparzoną twarz? Jest to temat dość delikatny i nie chcę być źle odebrana, bo mi to absolutnie nie przeszkadza, natomiast nie wiem, co na to goście np. podczas biesiady przy stołach. Pan ma mocne blizny na całej połowie twarzy, widać to bardzo. Nie chcę, żeby goście się na niego gapili, czy żeby były jakiekolwiek komentarze na ten temat, jak uważacie?

Edytowane przez Karishmina
Czas edycji: 2013-10-11 o 09:03
Karishmina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-11, 09:27   #657
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karishmina Pokaż wiadomość
Drugi zespół nastawienie o niebo lepsze. Grają chyba z 15 lat, więc mają bardzo obszerny repertuar, sami powiedzieli, że wolą grać kawałki rockowe, disco, przekrój lat 60' 70' 80'. Śpiewają po angielsku i po włosku,
wokal męski i damski, facet głos ma fantastyczny Pani powiedziała, że zrobią wszystko, jak chcemy, że to nawet lepiej, jak będzie lista, jakich piosenek nie chcemy, że mamy dać im znać, jaki mniej więcej repertuar chcemy to się dopasują, nie ma problemu, żeby zrobić jakieś piosenki, których nie ma w repertuarze, dogadamy się, jeśli trzeba będzie zostać dłużej niż do 5, bo w umowie jest, ze do 5 grają. Generalnie same plusy. Widać, że nie gwiazdorzą i po prostu chcą spełnić nasze oczekiwania Biorą 4 tyś. Demo zawierało bardzo różnorodne kawałki, co dobrze się zapowiada. Zespół polecił mi przyjaciel, nie wiem, czy nie będzie to odebrane jako reklama i czy mogę podać nazwę. Zespół z mazowieckiego, powiat ciechanowski jakby był ktoś zainteresowany

Jeszcze jedno pytanie. Czy wam, jako gościom, bądź młodym przeszkadzałoby gdyby np. wokalista miał poparzoną twarz? Jest to temat dość delikatny i nie chcę być źle odebrana, bo mi to absolutnie nie przeszkadza, natomiast nie wiem, co na to goście np. podczas biesiady przy stołach. Pan ma mocne blizny na całej połowie twarzy, widać to bardzo. Nie chcę, żeby goście się na niego gapili, czy żeby były jakiekolwiek komentarze na ten temat, jak uważacie?
Widzę, że udało Wam się znaleźć zespół podobny do naszego U nas są dwa wokale (damski i męski) oraz są oni dla nas, nie my dla nich - podobnie jak w Twoim opisie . Co do twarzy wokalisty, osobiście by mi to nie przeszkadzało, ale wiadomo, że co człowiek jest inaczej. Myślę, że dobrze gdy przy zapraszaniu byście uprzedzili gości i poprosili w delikatny sposób o wyrozumiałość dla niego. Na miejscu gości bym się nie oburzyła, a nawet byłabym wdzięczna, bo byłabym na to przygotowana

Stary 2013-10-11, 10:09   #658
Karishmina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Widzę, że udało Wam się znaleźć zespół podobny do naszego U nas są dwa wokale (damski i męski) oraz są oni dla nas, nie my dla nich - podobnie jak w Twoim opisie . Co do twarzy wokalisty, osobiście by mi to nie przeszkadzało, ale wiadomo, że co człowiek jest inaczej. Myślę, że dobrze gdy przy zapraszaniu byście uprzedzili gości i poprosili w delikatny sposób o wyrozumiałość dla niego. Na miejscu gości bym się nie oburzyła, a nawet byłabym wdzięczna, bo byłabym na to przygotowana
Nie mam właśnie pojęcia, czy gości uprzedzać, w sumie jeśli pan gra ileś lat, to na pewno jest przygotowany na różne sytuacje. To, czego się boję się to np. reakcji dzieci na weselu. Bardzo bym nie chciała, żeby spotkałaby go jakakolwiek przykrość. Nie wiem, czy robić z tego jakieś halo, czy po prostu nie zwrócić uwagi i nie zaprzątać sobie tym myśli, w sumie absolutnie mi to nie przeszkadza, człowiek jak człowiek, śpiewa świetnie Zespół jest bardzo rozchwytywany i w sumie trochę mi głupio, że w ogóle myślę, że to może być dla niektórych problem.
Stary 2013-10-11, 12:19   #659
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karishmina Pokaż wiadomość
Nie mam właśnie pojęcia, czy gości uprzedzać, w sumie jeśli pan gra ileś lat, to na pewno jest przygotowany na różne sytuacje. To, czego się boję się to np. reakcji dzieci na weselu. Bardzo bym nie chciała, żeby spotkałaby go jakakolwiek przykrość. Nie wiem, czy robić z tego jakieś halo, czy po prostu nie zwrócić uwagi i nie zaprzątać sobie tym myśli, w sumie absolutnie mi to nie przeszkadza, człowiek jak człowiek, śpiewa świetnie Zespół jest bardzo rozchwytywany i w sumie trochę mi głupio, że w ogóle myślę, że to może być dla niektórych problem.
Mam podobne podejście jak Ty, że jest to człowiek jak każdy inny. Sądzę, ze musisz sama zastanowić się jak mogą odebrać go Twoi goście, bo wiadomo wszystko zależy od nich. Jeśli sądzisz, że każdy przyjmie to normalnie - to nie zaprzątaj sobie głowy, zaś jeśli goście mogą zareagować nieoczekiwanie (w co wątpię, lecz niestety mogą zdarzyć się takie sytuacje) to uprzedź delikatnie, przy rozmowie między zdaniami, podczas dyskusji o ślubie wspomnij tylko Możesz także umiejętnie sprzedać tę informację poprzez prośbę o doradzenie, np.: Asiu, bo mam mały dylemat... czy myślisz, że powinnam mówić gościom o tym, że nasz wokalista z zespołu... - tak dla przykładu Jednak sadzę, że nie powinno być problemu z ogólnym przyjęciem tego pana

Stary 2013-10-12, 12:45   #660
majaibruno
Przyczajenie

[QUOTE=Karishmina;43218968][QUOTE=Kishlaczkowa;384388 19]Jeśli można to przyłącze się...
Wraz z Narzeczonym poszukujemy zespołu na wesele w sierpniu 2014 r. Znalazłam kilka, ale tylko dwa przykuły moją uwagę mianowicie - wspomniany powyżej SHAKERBAND.A drugi to THE STARS (http://thestars.pl/index2.html). Będę wdzięczna za poradę oraz jeśli znacie jakieś inne fajne zespoły z woj. mazowieckiego za doradzenie. Z góry dziękuję! [/QUOTE

Hej! U nas grał zespół SHAKERBAND. Już kilka razy polecałam ich na forum.
Bawiliśmy się super i goście wychodząc chwalili zespół. Muzyka przyjemna dla ucha,saksofon,puzon i jeszcze mieliśmy oprawę ślubu przez p.Piotrka. Zagrał na puzonie Było super i myślałam że się rozpłaczę jak wchodziliśmy do kościoła.
My również wiele zespołów słuchaliśmy i nawet byliśmy na kilku weselach aby posłuchać jak zespoły grają. Wybraliśmy ten i nie żałujemy.
Jeszcze raz polecam ich gorąco.
Pozdrawiam !!!
majaibruno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości