Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 11:46   #2971
KaEs
Wtajemniczenie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Dziewczyny nie będę już wrzucać zdjęcia mojej sukni, bo mam ją tylko na sobie, ale jeżeli któraś pamięta to może doradzicie mi jaka fryzura do niej jest najlepsza i czy ozdoba by pasowała na głowę? czy pasowałoby np. coś takiego? http://zszywka.pl/p/zrodlo-internet--3197521.html
i czy bukiet z gipsówki do niej pasuje?

a na poprawiny dla mojego Tżta chciałąbym coś takiego luźnego, bez marynarki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stylowi_pl_moda-damska_2072026.jpg (73,0 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-08-27 o 11:49 Powód: zmiana informacji
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:47   #2972
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
ja chce zeby moj slub byl tradycyjny czyli rzucam welonem, na stole bedzie stalo caly czas jedzenie i kazdy moze jesc ile chce a na wodce beda naklejki z wierszykiem i naszymi imionami mysle ze to fajna pamiatka, dla gosci mam robione specjalne zdjecia z kazdym z kolei i z wygrawerowanymi podziekowaniami na dole dla rodzicow na podziekowanie mam kwiaty poczytalam troche o mowie kwiatow i bede zamawiac to dla mam a dla taty i tescia jeszcze sie zastanawiamy, nasze wesele jest na 120 osob na sale musze tylko kupic alkohol,napoje,tort reszta jest wliczona a nasz kosztorys to 25-30 tys.....
Brzmi ciekawie, ale my nie mamy żadnych udziwnień i wychodzi nam ponad 45 tys za 110 osób.
Jeśli mogę zapytać ile przeznaczyliście na ubiór PMki i PM, obrączki, foto/video oraz ile od osoby za talerzyk?

KaEs Śliczna fryzura. Jak najbardziej będzie pasowała. Bukiety z gipsówki też mi się podobają. Są delikatne i nienachalne.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-08-27 o 11:49
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:48   #2973
say-hello
Zakorzenienie

dziękuję za wszystkie rady

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Albo szal albo welonem możesz zasłonić ramiona (mi tak babka proponowała ale do mojej sukni pasuje też takie bolerko z dekoltem w łódkę i zapinane z tyłu na guziczki), nic innego tu pasować nie będzie, nawet nie wiem czy ten szal będzie pasował
zobaczę jak to będzie na żywo wyglądać
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Tutaj jest Barima i szal, malo mi sie to podoba.... http://www.kacperolejnik.com/2012/11...sko-belgijski/
a powiem Ci, że mi się to nawet podoba

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
jeżeli planujesz welon to nie dodawaj już nic...
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:48   #2974
anannke
Zakorzenienie

Dziewczyny nie jest u was czasem chłodno? Kurczę tak myślę.. jest jeszcze lato, sierpień a ja mam wrażenie że jest chłodno.. pamiętam poprzednie wakacje to spokojnie można było i we wrześniu się opalać i kąpać a w tym roku jakoś tak... mam nadzieję że za rok pogoda będzie lepsza bo ja mam ślub we wrześniu i nie chcę zamienić się w sopelek a jak będzie tak jak teraz to nie wiem co myśleć o wrześniu..

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:49   #2975
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Jakby dekolt był w serduszko to byłoby mega!

Szybką parą jesteście

Ale przy moich 9 latach chodzenia, to wszystko wydaje mi się szybko
wszystkie mi piszecie, że szybcy jesteśmy
ale to jest właśnie TO a on jest właśnie TYM

Cytat:
witam cię serdecznie
nie wiem jaką masz figure ale suknia strasznie dodaje ci kg w biodrach.... a tak to piękna

to nie dobrze
w talii mam 61 cm a w biodrach 90. ważę 50 kg.

Dziewczyny jak z sukienkami na poprawiny, jeśli je macie??
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:50   #2976
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

piękna jest ta suknia masz zdjęcie siebie w niej?
bolerko nie pasuje, bo by zakrywało śliczny gorset, tiul/szal na ramiona i najlepiej!
dziękuję niestety nie mam zdjęć
Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie będę już wrzucać zdjęcia mojej sukni, bo mam ją tylko na sobie, ale jeżeli któraś pamięta to może doradzicie mi jaka fryzura do niej jest najlepsza i czy ozdoba by pasowała na głowę? czy pasowałoby np. coś takiego? http://zszywka.pl/p/zrodlo-internet--3197521.html

według mnie będzie pasować taka fryzura i taka ozdoba, jak na zdjęciu
Stary 2013-08-27, 11:55   #2977
martucha0205
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Brzmi ciekawie, ale my nie mamy żadnych udziwnień i wychodzi nam ponad 45 tys za 110 osób.
Jeśli mogę zapytać ile przeznaczyliście na ubiór PMki i PM, obrączki, foto/video oraz ile od osoby za talerzyk?

KaEs Śliczna fryzura. Jak najbardziej będzie pasowała. Bukiety z gipsówki też mi się podobają. Są delikatne i nienachalne.
to tak za talezyk placimy 155zl razem z poprawinami w tym 25 dzieci za 50%
obraczku dostalismy od ojca tz za darmo
ja sukienke ma juz upatrzona kosztuje 1000zl garnitur tez mamy upatrzony 900zl a foto i video mamy za 2 tys razem z poprawinami

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Edytowane przez martucha0205
Czas edycji: 2013-08-27 o 11:57
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:55   #2978
di94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! chciałbym wam pokazać nasze zaproszenia.
jestem ciekawa waszych opinii.
Do zmiany są wierszyki o winach i pieniążkach (muszą się lepiej "uzupełniać")
chciałam pokazać projekt.

Mi się podoba - szczególnie zaproszenie z zewnątrz.
Środek (tekst, wierszyki..) bym zmieniła.
di94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:55   #2979
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

ładnie by to wyglądało i poprawiny na luźno też mi się podobają

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:57   #2980
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie jest u was czasem chłodno? Kurczę tak myślę.. jest jeszcze lato, sierpień a ja mam wrażenie że jest chłodno.. pamiętam poprzednie wakacje to spokojnie można było i we wrześniu się opalać i kąpać a w tym roku jakoś tak... mam nadzieję że za rok pogoda będzie lepsza bo ja mam ślub we wrześniu i nie chcę zamienić się w sopelek a jak będzie tak jak teraz to nie wiem co myśleć o wrześniu..
niedawno były upały 38 stopni!! to teraz tak nam się wydaje, że jest chłodniej
wrzesień powinien być jeszcze ciepły, ja mam ślub w maju to dopiero loteria z pogodą będzie, jak w tym roku na koniec kwietnia był śnieg
ale liczę, że będzie jak rok temu-ciepła majówka oby!!
Stary 2013-08-27, 11:59   #2981
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
ładnie by to wyglądało i poprawiny na luźno też mi się podobają
KaEs moja znajoma w sierpniu brała ślub i miała bukiet z gipsówki ogólnie był ładny tylko jakiś taki duży wyszedł... nie podobał mi się przez to jak chcesz to ci podeśle na priv. Myślę że trzeba na to zwrócić uwagę przy zamówieniu

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:00   #2982
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez di94 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PM

Bardzi ładnie wygladasz. Z tym jednym ramienie napewno wygodniej i sukienki nie trzeba co chwila poprawiać ale.. fakt ładne ramiona warto odkryć więc jak radzą dziewczyny spróbuj bez
dzięki próbowałam w salonie jakby to bez ramienia wyglądało i już sama nie wiem
Stary 2013-08-27, 12:02   #2983
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
KaEs moja znajoma w sierpniu brała ślub i miała bukiet z gipsówki ogólnie był ładny tylko jakiś taki duży wyszedł... nie podobał mi się przez to jak chcesz to ci podeśle na priv. Myślę że trzeba na to zwrócić uwagę przy zamówieniu

poproszę
ja chcę mały, bo sama jestem drobna, no coś takiego:
http://zszywka.pl/p/zrodlo-internet--3765709.html ze storczykiem albo niebieksim, albo białym, a moja świadkowa jeszcze mniejszy bukiet z gipsówki jak na górze

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:03   #2984
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki próbowałam w salonie jakby to bez ramienia wyglądało i już sama nie wiem
Mi sie podoba z ramieniem, w koncu cos innego niz proste dekolty!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:03   #2985
Marlenka2014
Przyczajenie

Cytat:
spokojnie, podobno jeszcze w tym roku dni mają być ciepłe we wrześniu a noce no cóż, wiadomo że są chłodniejsze, ale jeszcze nie jest źle, także głowa do góry, będzie pogoda
Marlenka2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:06   #2986
ana909
Erudycja

Cytat:

poznaliśmy się w sierpniu w zeszłym roku i to taka miłość od pierwszego wejrzenia
w kwietniu w moje urodziny miałam niespodziankowy wyjazd w góry i wieczorem w pięknej restauracji z widokiem na Nosal dostałam pierścionek hehe zaskoczył mnie totalnie, przez całą drogę jechał z nami w aucie bukiet w bagażniku i R. się bał, że poczuję kwiaty zgadał się z panią z hotelu i stolik był już przygotowany, kwiaty, świece etc i jak kelnerka podała menu, to ja zamiast niego dostałam taką fajną książkę o uczuciach, którą kiedyś oglądaliśmy w empiku i strasznie mi się podobała.. otwieram a tam pierścionek ahhh no miło powspominać

co do ślubu to w zeszłym tyg wpłaciliśmy zaliczkę na salę, mamy zaklepaną orkiestrę, teraz jesteśmy w trakcie spotkań z fotografami i mam nadzieję, że w miarę szybko ten temat się rozwiąże.
Mam zdjęcie sukienki! zrobiłam sobie w przymierzalni, bo weszłam do tego salonu przypadkowo przejeżdżając obok

co myślicie???
sukienka bardzo łądna i Ty chyba tez mimo zakrytej twarzy ale jakos tak dziwnie odstaje na biodrach, troche za bardzo jak na moj gust. Ja na zareczyny czejkalam 5 lat... w sumie ponad 5

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
madzixx88 witaj
Szybko działacie Zazdroszczę parom z tak krótkim stażem takich szybkich akcji. Ja swój pierścionek dostałam po 4 latach, ślub po prawie 7 latach od poznania się.

Piękna suknia Co prawda nie podobają mi się takie dekolty na jedno ramię (wolę prosty gorset), ale wyglądasz w niej prześlicznie!
u nas 5 lat, a slub po 6,5 roku tez uwazam ze jestesmy jedbna z dluzszych stazem, nasi znajomi zareczyli sie po 1,5 roku znajomosci, a wzieli slub po 3,5 roku. Są krócfej ze soba niz my a w dniu naszego slubu oni beda juz malzenstwem 2 lata.

Cytat:
dla tych które nie załapały się na fotkę ostatnio

i jak?

lecę was nadrabiać choć troszkę
jakos mi nie pasuje do Ciebie, za malo podkresla urode a masz ja bardzo ładna
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
W grudniu będzie 5 lat, ślub we wrześniu następnego roku Zaręczyny były w styczniu tego roku Jesteśmy razem odkąd skończyłam 17 lat, a za 2 miesiące stuknie mi 22
to podobnie do nas poznalismy sie jak mialam niecale 17 lat, teraz mam juz skonczone 22 i jestesmy para od ponad 5,5 roku. A tZ za meisiac konczy 26
Stary 2013-08-27, 12:07   #2987
gornek
Zakorzenienie

http://emmimariage.pl/kolekcja2013diamond-1/3.html
ja od paru miesiecy mam na oku ta suknie, bardzo skromna zaraz ma w sobie cos, bo jednak nie lubie sukien z duza iloscia wszsytkiego, szarfe mam w planie miec fioletowa, ale najpierw musze isc przymierzyc ta czy w ogole bede w niej jakos wygladac :P
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:10   #2988
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
niedawno były upały 38 stopni!! to teraz tak nam się wydaje, że jest chłodniej
wrzesień powinien być jeszcze ciepły, ja mam ślub w maju to dopiero loteria z pogodą będzie, jak w tym roku na koniec kwietnia był śnieg
ale liczę, że będzie jak rok temu-ciepła majówka oby!!
Pamiętam, że dwa lata temu w maju padał śnieg
Z tą pogodą jakoś różnie ostatnio jest... rok temu byliśmy na dwóch weselach w październiku. Pierwsze - cudowna pogoda, złota jesień, panna młoda tylko zarzuciła na ramiona lekki żakiecik, mogłaby i bez. Drugie, tydzień później - śnieg do kolan, panna młoda w pożyczonym naprędce po rodzinie białym płaszczu i brązowych kozakach. Samochód PM zakopał się przed salą weselną, bo nikt nie pomyślał, żeby tam odśnieżyć...
Stary 2013-08-27, 12:18   #2989
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Mi sie podoba z ramieniem, w koncu cos innego niz proste dekolty!!!
to prawda, oryginalnie
ale dekolty w serduszko też są śliczne

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
sukienka bardzo łądna i Ty chyba tez mimo zakrytej twarzy ale jakos tak dziwnie odstaje na biodrach, troche za bardzo jak na moj gust. Ja na zareczyny czejkalam 5 lat... w sumie ponad 5

u nas 5 lat, a slub po 6,5 roku tez uwazam ze jestesmy jedbna z dluzszych stazem, nasi znajomi zareczyli sie po 1,5 roku znajomosci, a wzieli slub po 3,5 roku. Są krócfej ze soba niz my a w dniu naszego slubu oni beda juz malzenstwem 2 lata.

dziękuję bardzo kilka z Was to zauważyło, więc coś musi być z tym odstawaniem w biodrach..nie wiem czy dałoby się coś z tym zrobić raczej nie
no nic..poprzymierzam inne princesski i może będzie lepiej
Stary 2013-08-27, 12:21   #2990
gornek
Zakorzenienie

Madzix trzymam rowniez kciuki za ladna pogode w maju, poniewaz ja biore slub dzien wczesniej i licze na sloneczko :p
Stary 2013-08-27, 12:22   #2991
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Pamiętam, że dwa lata temu w maju padał śnieg
Z tą pogodą jakoś różnie ostatnio jest... rok temu byliśmy na dwóch weselach w październiku. Pierwsze - cudowna pogoda, złota jesień, panna młoda tylko zarzuciła na ramiona lekki żakiecik, mogłaby i bez. Drugie, tydzień później - śnieg do kolan, panna młoda w pożyczonym naprędce po rodzinie białym płaszczu i brązowych kozakach. Samochód PM zakopał się przed salą weselną, bo nikt nie pomyślał, żeby tam odśnieżyć...
no właśnie-2 lata temu zimno, w zeszłym roku ciepło, w tym roku zimno to na przyszły rok wypada, że ciepło musi być, bo mamy salę z fajnym ogrodem, grillem to kiepsko by było nie móc tam wyjść

o kurcze ta panna młoda co musiała w kozakach iść to nie zazdroszczę
Stary 2013-08-27, 12:23   #2992
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
http://emmimariage.pl/kolekcja2013diamond-1/3.html
ja od paru miesiecy mam na oku ta suknie
Bardzo ładna. Chętnie zobaczyłabym na Tobie

martucha
Czyli dużo już zaoszczędziliście na foto, obrączkach i macie dużą liczbę dzieci, za które niewiele płacicie.
My mamy tylko 5 dzieci, ale z tego za dwoje płacimy 100 %, bo są już powyżej 7 roku życia, a za te do 7 roku życia 50 %. Oprócz tych 110 osób, mamy 6 osób z obsługi, ale za nich na szczęście płacimy 75 %.

Choćbyśmy chcieli zaoszczędzić nie wiadomo jak to za salę wychodzi nam ponad 22 tys zł.

Pogoda tak zaskakuje, że nie wiem, czego się spodziewać w czerwcu za rok

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-08-27 o 12:24
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:23   #2993
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Madzix trzymam rowniez kciuki za ladna pogode w maju, poniewaz ja biore slub dzien wczesniej i licze na sloneczko :p
to trzymamy razem kciuki
Stary 2013-08-27, 12:29   #2994
say-hello
Zakorzenienie

apropo tej sesji, którą wkleiła Opium - http://www.kacperolejnik.com/2012/11...ki/?showpage=3
nie wiem, czy to kwestia PMki czy sukni, ale suknia nie wygląda tak pięknie, jak sobie to wyobrażałam
Stary 2013-08-27, 12:31   #2995
martucha0205
Rozeznanie

magdalenka nie rozumiem czemu za obsluge?? no i jeszcze w sale mamy wliczona fontanne czekoladowa i domek z wedlinami itd moze popatrz za inna sala?

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:33   #2996
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
apropo tej sesji, którą wkleiła Opium - http://www.kacperolejnik.com/2012/11...ki/?showpage=3
nie wiem, czy to kwestia PMki czy sukni, ale suknia nie wygląda tak pięknie, jak sobie to wyobrażałam
to jest identyczna suknia do tej co mierzyłaś? moja miała przód jak barbate nie jak barima

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:33   #2997
gornek
Zakorzenienie

płacic za obsluge ? o matko, to dziwne az, ja jedynie place za zepol, fotografa i kamerzyste ale to 50%
Stary 2013-08-27, 12:34   #2998
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
to jest identyczna suknia do tej co mierzyłaś? moja miała przód jak barbate nie jak barima
tak, jest identyczna czyli jednak Ty mierzyłaś inną
Stary 2013-08-27, 12:34   #2999
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

Choćbyśmy chcieli zaoszczędzić nie wiadomo jak to za salę wychodzi nam ponad 22 tys zł.
mam ten sam problem, chciałabym szukać oszczędności, ale za bardzo nie wiem gdzie, zaproszenia kupić po 1 zł?
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:34   #3000
KasiaK_080290
Zadomowienie

KaEs jak dla mnie ta fryzura pasuje sama mam ją w inspiracjach
ale bukiet z gipsówki chyba średnio do falban, zastanowiłabym się nad jakimiś innymi kwiatami

Anesthesia co do cen welonów to pytałam w Madonnie i Carmen w Warszawie i w pierwszym 300zł a w drugim 270zł ale to za 2 welony, długi 2 metrowy czy nawet dłuższy i krótki do łopatek proste bez żadnych ozdób bo ja taki będę miała

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości