|
|
#2761 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Łódzkie panny młode! Nie będziemy gorsze :)
siema, ja też sierpień 2014
cywilny w uniejowie + wesele już w wlkp (parę km od turku, bo luby jest stamtąd i ma jakieś konszachty z właścicielami )pewnie zacznę się aktywnie udzielać w tym temacie za czas jakiś |
|
|
|
|
#2762 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Rozeznanie
|
ano nie mam, ale nie spieszy mi się, jak pomyślę o tych wszystkich przymiarkach, łażeniu i szukaniu. zacznę to ogarniać pod koniec tego lub na początku przyszłego roku. na razie mam salę, fotografa i dj-a
.gdzie btw 'opłaca' się wybrać w łodzi na poszukiwania sukienki? wschodnia i okolice (bo z samochodu zawsze widzę tam zatrzęsienie SALONÓW, co za byk), tuszyn, gdzieś indziej? doradźcie coś, dziewczyny, bo jestem burakiem i nie mam o niczym pojęcia ![]() edit: czasami nie wierzę w siebie Edytowane przez sevenofnine Czas edycji: 2013-08-02 o 09:54 |
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się bała kupić w tuszynie, bo przecież później już np przymiarek tam nie masz a w salonie sukien ślubnych owszem Ja swoją suknię kupiłam w Kamea na rogu Jaracza i Wschodniej z tego co pamiętam to jakoś po wakacjach ruszają wyprzedaże
|
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie, jak to wygląda w tuszynie? jest jakaś osobna hala z samymi ślubami?
kojarzy mi się, że tam w ogóle jest ciasno, ale dzierżawcy tych boksów na ogół starają się wygospodarować jakieś miejsce za kotarą dla przebierających się. z tym tylko, że byłam jedynie w 'cywilnej' części ptaka i kupowałam sobie najzwyklejszą sukienkę
|
|
|
|
|
#2766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na twoim miejscu szukałabym w łodzi. No chyba że chcesz wydać 2000tysie na jakieś chińskie gów.o ![]() Ja swoją ślubną kupiłam na jaracza w jednym z salonów. Za miesiąc mam przymiarkę a 5 października ślub
|
|
|
#2767 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() W sumie i ja mogę się dołączyć do Was. Ślub (cywilny) chcemy wziąć 10 maja 2014 roku. Nigdy nie braliśmy pod uwagę wesela, więc zdecydowaliśmy się na kilkugodzinny obiad (maks 5 godzin). Byliśmy b.pozytywnie nastawieni na stołówkę politechniki łódzkiej (pyyyszne jedzonko), ale od pierwszej rozmowy minęły 3 tygodnie i zero odzewu...Raz zadzwoniłam tam, usłyszałam,że pani oddzwoni, a pani ma nas w poważaniu... W sobotę idziemy do restauracji ''Fabryka smaku'' na obiad bo bierzemy również tę restaurację pod uwagę. Jeśli jedzenie będzie dobre, to podpisujemy umowę. Rozmawialiśmy z panią manager i powiedziała, że za 110 zł/osoba spokojnie takie przyjęcie można zrobić. Cena nas zadowala, ale już zaczęły się żale i próby nacisku (że dlaczego nie robimy wesela sretete itp...). Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2768 | |||
|
zielony stworek
|
Cytat:
http://www.suknie-venus.pl/ Na Wschodniej byłam i już nawet opisywałam w innym wątku aroganckie zachowanie pani z 2 salonów na tej ulicy. Musisz sobie na starcie określić ile chcesz przeznaczyć na suknię. Ja np darowałam sobie salony na Piłsudskiego, bo mnie na Pronovias w salonie Sława nie stać ![]() http://www.suknieslubne-slawa.pl/ Z drugiej zaś strony nie miałam czasu na szycie u krawcowej,a i tam nie byłoby wcale dużo taniej. Mogę jednak polecić jakby co szycie w Wenus (nie mylić z Venus) na Piotrkowskiej 50 (w oficynie) gdzie szyła moja bratowa i suknia była naprawdę porządnie i elegancko uszyta. http://www.wenus.suknieslubne.be/ Cytat:
Cytat:
5 godzin na obiad to bardzo dużo moim zdaniem. Za te pieniądze to już można w niektórych salach wesele wyprawić. |
|||
|
|
|
|
#2769 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Kaledonia, co do ceny-pytaliśmy w kilku restauracjach i ceny minimalnie się różnią (10-20 złotych) co do długości imprezy-o 13 chcemy wziąć ślub, od 15 do 20 chcemy mieć obiad ślubny Co do zdania Za te pieniądze to już można w niektórych salach wesele wyprawić.'', to w naszym przypadku się ono nie sprawdza. Dlaczego? Wesele może i można za tyle wyprawić, ale koszty organizacji ślubu wzrastają bo: -3/4 gości będzie spoza Łodzi (więc musielibyśmy im nocleg zapewnić) -nie wyobrażam sobie wesela bez dj czy zespołu, a to dodatkowo 1,5tys (przynajmniej) + osoba typu ''wodzirej'' Bardzo chcemy się zmieścić w 10tys, ale już teraz widzimy, że koszty mogą wzrosnąć do 12tys, dlatego też wesela nawet nie bierzemy pod uwagę. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#2770 |
|
Rozeznanie
|
hej Dziewczyny dołączam do wątku
![]() Data jeszcze nie ustalona, ale pewnie wiosna/lato 2014 Może mi doradzicie. Nie chcę wesela typu suknia na kole, "cudownych rodziców mam" , oczepiny i pijani wujkowie obtańcowujący mnie. Bierzemy ślub cywilny i potem chciałabym coś w stylu obiad dla najbliższych w rodzinie i oddzielnie impreza dla znajomych albo połączyć rodzinę i znajomych i zrobić jakąś imprezę w lokalu (wieczorno-nocną) z poczęstunkiem, DJ, tańcami. Takie można powiedzieć wesele w mniej nadmuchanej i oficjalnej wersji. Nie tradycyjne ale tez nie w jeansach. Nie wykluczam pleneru. Generalnie lubię styl karczm, wykluczam knajpy typu "białe kasetony na ścianach" macie jakieś sprawdzone knajpki?
|
|
|
#2771 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!!
![]() Przyszłam do Was podzielić się moją dobrą wiadomości .We wtorek zarezerwowaliśmy sobie termin w ''Fabryce smaku''. Jest to restauracja na Zarzewiu (okolice Przybyszewskiego i Tatrzańskiej). A teraz do rzeczy. Najpierw poszliśmy tam na obiad.Ja zamówiłam sobie cordon bleue, ziemniaczki w ziołach i sałatkę. Luby zamówił grillowany karczek, kapustę podsmażaną i coś jeszcze. Jedzonko-pyyyszne. Jak wygląda kwestia urządzenia obiadu ślubnego tam? Umówiliśmy się z właścicielką, że decydujemy się na obiad+deser. Będzie zupa (przy 60 osóbach wybieramy jedną bo właścicielka powiedziała, że podawanie 2 zup to za duży rogardiasz przy tylu osobach). Będzie drugie danie: -4 rodzaje mięsa (prawdopodobnie cordon bleue, karczek i coś z kurczaka) -ziemniaki z wody, ziemniaki pieczone, może frytki i jakieś kluski -4 rodzaje surówek/sałatek Będzie też deser lodowy dla każdego (lody+bita śmietana+gorące maliny), tort (który albo we własnym zakresie zorganizujemy albo ona może nam zamówić za 55zł/kg), owoce i napoje w nieograniczonej ilości (woda/soki w karafkach + stolik kawowy). My dokupimy cukierki jeszcze i napoje gazowane w butelkach 1l albo 0,5l. Szampan jest już w cenie, musimy tylko dokupić wino (dała nam wolną rękę-możemy u niej kupić, ale uprzedziła, że jest drożej albo kupić gdzieś indziej i przynieść na imprezę). W cenie jest też powitanie chlebem i solą + 2 lampki do stłuczenia + dekoracja stołu. Za całość umówimyśmy się 100/110zł od osoby. Dzieci do lat 9 liczone są jako 1/2 osoby dorosłej. Dzieci malutki-być może nawet za darmo. Muzykę musimy zorganizować we własnym zakresie, ale tutaj też dała wolną rękę. Obiad będzie trwać od 14 do 20 i według właścicielki to jest dobry czas. Nie podpisaliśmy jeszcze umowy bo nie mamy terminu w USC (dopiero po 10 grudniu bo ślub chcemy wziąć 10 maja 2014). Daliśmy zaliczkę (500 złotych). Przed obiadem trzeba wpłacić 30% , a po ślubie resztę. My chcemy przed ślubem zapłacić już za całość. W sumie już teraz mogę polecić to miejsce bo jedzenie pyszne (i sami się przekonaliśmy i paru naszych znajomych tam jadło) i właścicielka bardzo konkretna. Wcześniej robiliśmy jeszcze podejście do stołówki PŁ(jedzenie też pyszne i lokalizacja dobra), ale pracownik nas olał. Robiliśmy też podejście do sali weselnej ''Hubertus'' (róg Tatrzańskiej i Przybyszewskiego), ale właściciel albo był pijany albo średnio przytomny bo nie był w stanie powiedzieć nam żadnych konkretów, a łeb dzika nas dodatkowo zniechęcił;-). |
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Jak miło widzieć, że założony przeze mnie lata temu wątek wciąż żyje i ma się dobrze
Jeśli potrzebowałybyście, drogie Łodzianki, jakiejkolwiek pomocy w związku ze ślubem, to chętnie pomogę. Choć zmieniło się to i owo przez tych parę lat, to namiary wciąż przechowuję i część na pewno jest aktualna
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej jest na raz i nie ma później niedopitych napoi a najlepiej umówić się z jakimś sklepem/hurtownią, tak, żeby można było zwrócić to co zostanie i zapłacić tylko za wypite
|
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Przyczajenie
|
A ktoś coś wie gdzie mozna zakupić w Łodzi cały zestaw pod tytułem ZAPROSZENIE, WINIETKA NA STÓŁ/ PUDEŁECZKO NA UPOMINEK DLA GOŚCI? nie chce zamawiać z allegro.... a chce mieć to wszystko spójne, z 1 serii, w jednym kolorze i odcieniu ( kolor fioletu wciąż mi się śni
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() ja biorę ślub cywilny w czerwcu, robimy "WESELE" tzn będą tańce do rana z dj/wodzirejem, będą "oczepiny" tzn rzucę bukietem;D, będę w krótkiej białej sukience i najpewniej jakimś fikuśnym toczku na głowie Na pewno nie będzie wiochy typowej dla wesela, chociaż nie przekreślam przyśpiewem typu "do przodu, do tyłu, w górę i w dół";Dżadnych zbereźnych gier i zbaw... brr. muzyka z DJ ustalona- lata 80/90/współczesne bez biesiady. sama imprezka w hotelu, 4 ciepłe dania, zimna płyta, tort te sprawy. nie mamy kamerzysty (kto by potem ten film oglądał?), tylko fotografa. sukienkę planuję nabyć w zwykłym sklepie typu zalando.pl, preety girl, mohito czy coś w ten deseń. biała zwykła, krótka ![]() mam nadzieję że będzie fajnie! Edytowane przez aleksandra081988 Czas edycji: 2013-08-27 o 12:46 |
|
|
|
|
|
#2775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, kupię albo gdzieś w Ptaku albo zamówię uszycie - ofert jest sporo na allegro.A możesz podac w jakiej knajpce się bawicie? jak chcesz to na priv
|
|
|
|
#2776 | |||
|
zielony stworek
|
Cytat:
My mieliśmy w Fantazji http://www.fantazja.lodz.pl/index.html ale nie każdemu może się podobać. Plusem są małe sale, dobre jedzonko i fakt, że z właścicielami można się spokojnie dogadać, zwłaszcza jak nie planujesz imprezy od czerwca do października (sezon ślubny). Może dworek w Kruszowie za Tuszynem? Mnie się tam podobało bardzo. http://www.dwor-kruszow.pl/ Na małe imprezy super rozwiązanie. Cytat:
Uważam, że to max, ja byłam już tym wszystkim zmęczona (emocje).Cytat:
Co do muzyki to nigdy nie wiesz jak się impreza rozkręci goście mogą sami zacząć śpiewać Wam "gorzko gorzko" i inne przyśpiewki hehe.Który to będzie DJ? |
|||
|
|
|
|
#2777 |
|
Rozeznanie
|
Kruszów wygląda ciekawie - zwłaszcza ze bardzo mi się podoba połączenie imprezy z plenerem/ogrodem
|
|
|
#2778 |
|
zielony stworek
|
Ten Dworek ma fajny loszek, gdzie serwują bimberek
|
|
|
|
|
#2779 |
|
Rozeznanie
|
karolinusienka
Dzięki za poradę .Zrobimy tak jak napisałaś bo to ma największy sens.aleksandra081988 Niestety tutaj nie pomogę bo póki co się tym nie interesujemy. Jeszcze a propos cen w różnych miejscach: -Fantazja fantazja.lodz.pl (chyba tak się nazywa ta restauracja) Koleżanka robiła wesele+poprawiny.Zapłacił a 240zł za osobę -Revelo revelo.pl Koleżanka będzie miała za chwile tam wesele i zapłaci 160zł za osobę(bez poprawin). Podobno jak tam idziesz i powiesz, ile chcesz wydać na jedną osobę, to Ci dopasowują menu. Proponuję, abyście i Wy pisały ile płacicie za osobę. Na stronach restauracji/sal weselnych niestety rzadko kiedy jest cennik, a myślę, że taka infomacja byłaby pomocna dla dziewczyn planujących w przyszłości swój ślub. Miłego dnia! |
|
|
|
|
#2780 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a nie macie kogoś do polecenia do oprawy muzycznej ślubu? Chcielibyśmy żeby nam ktoś śpiewał ale chodzi raczej o taki zwykły głos, nie aż taki cienki operowy
Pomocy
|
|
|
|
|
#2781 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Na tej samej ulicy jest też Malaga i tam sobie życzą podobnie 195 zł Znam też ceny z Dworu Artusa 210zł bez poprawin, ale tu chyba cena bez ciast jest i tortu. Taka sama w Agacie. Nam podobała się też Nostalgia w Sokolnikach, ale tam 149 zł to są ceny poza sezonem, piątek 140 zł. Sprawdzone i polecane sale znam też w Rzgowie -Eden (180zł) i Odyseja (klimat "specyficzny", ceny podobne). Jak dzwoniłam na 2013 rok to nie było w Łodzi sali w cenie poniżej 190 zł za menu (po wliczeniu ciast, tortu, szampana, napoi). Co mogę odradzić? Na ul. Paderewskiego Nowa Rajdowa oraz Yuca na Złotnie. |
|
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest tez mala sala Rubin na Lodowej, odnowiona, ale nie mam pojęcia jakie ceny i jak z organizacja
|
|
|
|
#2783 |
|
zielony stworek
|
No nie no, ze studniówkowych to jeszcze bym Oscara na Łagiewnickiej odradzała
http://www.dzienniklodzki.pl/artykul...film,id,t.html W Rajdowej są wesela, ale to dla mnie masakra- sala mała,nie ma opcji by się wszyscy na pseudo parkiecie zmiescili... |
|
|
|
|
#2784 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a dlaczego odradzacie te sale?
W Rajdowej kiedyś byłam na obiedzie-szału nie ma, jeśli chodzi o powierzchnię.Też braliśmy to miejsce pod uwagę myśląc o przyjęciu, ale ze względu na powierzchnię na pomyśle się skończyło. Słyszałyście może jak ostatnio fajnie właściciel/właścicelka Boryny urządziła swoich klientów? Bodajże w Dzienniku Łódzkim był o tym artykuł-jedzenie musieli państwo młodzi gotować, a kelnerów nie było(na poprawinach). Takie poprawiny to każdy zapamięta...Współczuję tym ludziom. |
|
|
|
|
#2785 |
|
zielony stworek
|
Rajdowa...brrr na weselu podawano jedzenie może i smaczne, ale zanim doszło do końca sali gdzie siedziałam to było zimne,a początek sali już skończył jeść. No i do tego na stołach było bardzo mało jedzenia,więcej dekoracji. Ich zimna płyta to kilka dosłownie plastrów szynki,a pod nią pocięta sałata by wyglądało na więcej
![]() Nie dotrzymują też umowy dot napoi bez ograniczeń-skończyło się koło nas te chyba 8 maleńkich buteleczek najtańszej wody gazowanej i proszono o dostawienie, ale się nie doczekaliśmy. O kawę i herbatę też było trudno się doprosić. Parkiet? Tam nie ma parkietu! Tam są panele, na których można sobie kostkę skręcić no i miejsca bardzo mało- na 60 osób na przyjęciu to może połowa by swobodnie tańczyła. Boryna to fabryka wesel moim zdaniem. Do tego dyskotekowy wystrój. natomiast wśród moich znajomych nikt tam na jedzenie nie narzekał. http://www.dzienniklodzki.pl/artykul...lety,id,t.html OMG!!! Dodam, że wesele mieliśmy 2 miesiące wcześniej i na innej sali. Zabiłabym chyba tych właścicieli sali!!
|
|
|
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio nie miałam czasu zajrzeć na nasz wątek bo... kupilismy nowe większe mieszkanie i jesteśmy (nadal) w trakcie przeprowadzki... no ale oprócz przewożenia gratów i pakowania i w myślach już urządzania nowego domku mam też w glowie ciągle myśl o weselu.
tak sobie pomyślałam, macie może kogoś znajomego/ albo jakiś pomysł co z dekoracją kwiatową? w sob jedziemy oblukać jak nasza sala prezentuje się przed czyimś weselem to zwrócę uwage czy w ogóle jest potrzeba tam kwiatów nastawiać (mamy mieć okrągłe stoły więc i tak mało miejsca na żarełko a co dopiero kwiaty tam wciskać). ale na pewno chciała bym urząd stanu przybrać czym żeby bylo odświętnie a nie tylko podpis/ formułka i wypad z baru... i myślałam właśnie o kwiatach, może balonach? Nie wiem sama jak myślicie? |
|
|
|
|
#2788 |
|
Rozeznanie
|
@kaledonia dzięki za adresy
. kojarzyłam tylko salony z jaracza, bo akurat mieszkam niedaleko. w szczególności dzięki za miejscówkę, gdzie suknię można uszyć od podstaw, bo nie wiem, czy się u mnie na tym nie skończy. dawno temu upatrzyłam sobie http://m.planyourperfectwedding.com/...ackham_elm.jpgi nie chce mi wyjść z głowy ta sukienka :/ będę poszukiwać czegoś a la vintage, bo nie podobają mi się księżniczki z trenem na pół kilometra. pewnie jednak dla świętego spokoju sumienia kilka przymierzę. @aleksandra081988 my póki co wpadliśmy na rozprawienie się z kwiatami w taki sposób: http://magazine.zankyou.com/es/wp-co...1/12/botle.jpg tj. butelki, słoiki i wstążki ![]() i pochwalę się jeszcze, że ogarnęliśmy dj-a (znajomy mojego lubego z turku), fotografa (znajoma z poznania) i salę na zamku w uniejowie, która jest drogawa, ale naprawdę klimatyczna
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Odświerzam wątek
![]() Ślub w listopadzie 2014 w katedrze Wesele - Dwór Artusa cena 259zl/os razem z poprawinami (dzieci do lat 7- 50%) cena obejmuje ciasta, napoje,kawa,herbata b/o , 4ciepłe posiłki, apartament, udostępniony ogród do sesji, zimna patera, strzeżony parking ( nie pamiętam co tam jeszcze) Wysyłane z mojego LG-E610 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2790 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny!
Pisze do was z OGROMNą prośbą otóż mieszkam w Świętokrzyskim i wybieram się do Łodzi po materiał. Szyje sobie sukienkę u krawcowej ale niestety materiał muszę skombinować sama. Polecono mi hurtownię na Jaracza 72 ; wpisuje w necie, ani nie ma godzin otwarcia ani nic. Czy możecie polecić jakieś hurtownie tkanin ślubnych w Łodzi? Wujek google nie zdaje egzaminu... ;( A jechać tak w ciemno nie bardzo; tym bardziej, że mogę jechać tylko w sobotę a wiem, że nie wszystko jest wtedy czynne. Proszę o pomoc i dziękuje za wszystkie odpowiedzi!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

)

ja bym się bała kupić w tuszynie, bo przecież później już np przymiarek tam nie masz a w salonie sukien ślubnych owszem