Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 13:09   #1831
skubana
Zakorzenienie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Czemu nie mam leżakowania w pracy?

Chcę spaaaaaaaać
hehe.tez tak mialam, teraz mi troche przeszło

Cytat:
Ale bym jakiegoś red bullika strzeliła
już ja ci bym strzeliła red bulika!

powiedziałam w pracy. na razie kierowniczce, dobrze to przyjęła, powiedziała, ze sama powie prezesowi i mojemu bezpośredniemu przełożonemu i że pewnie trochę będą marudzić ale mam sie nie przejmować.

cześć kw14tuszek!

Edytowane przez skubana
Czas edycji: 2013-08-27 o 13:11
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 13:11   #1832
cowie
Zakorzenienie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
A jaki żelik ?

Baifem K.
On jest apteczny Mi pomagał jako jedyny na okropne podrażnienia, które miałam
Zastanawiałam się czy nie będzie dodatkowo szkodził plemnikom, ale jak się okazuje - nie

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez skubana Pokaż wiadomość
hehe.tez tak mialam, teraz mi troche przeszło

już ja ci bym strzeliła red bulika!

powiedziałam w pracy. na razie kierowniczce, dobrze to przyjęła, powiedziała, ze sama powie prezesowi i mojemu bezpośredniemu przełożonemu i że pewnie trochę będą marudzić ale mam sie nie przejmować.

Ja się jeszcze co najmniej miesiąc wstrzymam zanim w pracy powiem

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 13:12   #1833
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Baifem K.
On jest apteczny Mi pomagał jako jedyny na okropne podrażnienia, które miałam
Zastanawiałam się czy nie będzie dodatkowo szkodził plemnikom, ale jak się okazuje - nie

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Ja się jeszcze co najmniej miesiąc wstrzymam zanim w pracy powiem
Ja używałam żelu w celu nawilżenia, też się zastanawiałam czy nie zaszkodzi plemnikom, ale jak widać nie zaszkodził

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 13:15   #1834
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Nie wezmę nic do jutra i zobaczę, co powie lekarz. Ostatecznie nawet po jego wizycie mogę wziąć jedną tabletkę wieczorem. Jestem wściekła na tego debila z wczoraj Płakać mi się chce po prostu
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 13:37   #1835
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Nie wezmę nic do jutra i zobaczę, co powie lekarz. Ostatecznie nawet po jego wizycie mogę wziąć jedną tabletkę wieczorem. Jestem wściekła na tego debila z wczoraj Płakać mi się chce po prostu
A ile on Ci kazał tego w ogóle brać? Jedną tabletkę dziennie? Bo jak tak, to spokojnie możesz poczekać do wizyty i w razie czego po niej wziąć jutrzejszą - bo można mieć maksymalnie 12 godzin opóźnienia.
A jak kazał Ci brać 2, to nie wiem co powinnaś zrobić Niby w ulotce jest napisane, ze w celu zapobiegnięcia poronienia, można go odstawić kiedy objawy miną (a jedynie jeśli wcześniej było poronienie, to żeby brać 12 tygodni) - no a skoro Ty w ogóle nie miałaś żadnych niepokojących objawów, to może nic się nie stanie jak odstawisz? Ale zielonego pojęcia nie mam

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Czemu nie mam leżakowania w pracy?
Ja codziennie zadaję to pytanie...
Stary 2013-08-27, 13:38   #1836
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
A ile on Ci kazał tego w ogóle brać? Jedną tabletkę dziennie? Bo jak tak, to spokojnie możesz poczekać do wizyty i w razie czego po niej wziąć jutrzejszą - bo można mieć maksymalnie 12 godzin opóźnienia.
A jak kazał Ci brać 2, to nie wiem co powinnaś zrobić Niby w ulotce jest napisane, ze w celu zapobiegnięcia poronienia, można go odstawić kiedy objawy miną (a jedynie jeśli wcześniej było poronienie, to żeby brać 12 tygodni) - no a skoro Ty w ogóle nie miałaś żadnych niepokojących objawów, to może nic się nie stanie jak odstawisz? Ale zielonego pojęcia nie mam
No niestety przepisał mi dwie W razie czego jutrzejszą wizytę u gina miałabym po trzech tabletkach - dzisiejszych dwóch i jutrzejszej jednej. Inna ewentualność to tak, jak napisałam - już więcej nie brać po tej dzisiejszej jednej i poczekać na jutrzejszą decyzję
Stary 2013-08-27, 13:41   #1837
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety przepisał mi dwie W razie czego jutrzejszą wizytę u gina miałabym po trzech tabletkach - dzisiejszych dwóch i jutrzejszej jednej. Inna ewentualność to tak, jak napisałam - już więcej nie brać po tej dzisiejszej jednej i poczekać na jutrzejszą decyzję
a wczoraj badał CIę coś? czy tylko pokazałaś wyniki bety i tylko rozmawialiście?

Ja bym brała do jutro te leki ...

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 13:42   #1838
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez kw14tuszek Pokaż wiadomość
hehe to mnie zabiła moja pierwsza gin do której chodziłam przez 4lata po tabletki anty (bo moim zdaniem ona się nadaje tylko do wypisywania recept no i cytologie mi robiła) i jak poszłam do niej chyba w maju bo myślałam że może chociaż zaproponuje jakieś badania czy coś to ona do mnie że nie ma żadnych badań, nie mogę sobie żadnych zrobić i jak po roku nie będzie dziecka to mam iść do kliniki leczenia niepłodności, a jak jej powiedziałam, że wydaje mi się, że mogę mieć za krótką fazę lutealną bo 10 dni to chyba mało, to ona na to, że nie, że owulacja jest ZAWSZE 14 DNI PRZED KOLEJNĄ MIESIĄCZKĄ i nie ma wyjątku...

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 13:43   #1839
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
a wczoraj badał CIę coś? czy tylko pokazałaś wyniki bety i tylko rozmawialiście?

Ja bym brała do jutro te leki ...
Dał tylko skierowanie na betę, ale wyniku jeszcze mu nie pokazywałam. Poza tym mnie nie badał.

Acard odstawiam na 100%, a nad Duphastonem się zastanawiam.
Stary 2013-08-27, 13:44   #1840
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używałam żelu w celu nawilżenia, też się zastanawiałam czy nie zaszkodzi plemnikom, ale jak widać nie zaszkodził
Nie no ja też w celu nawilżenia, bo te podrażnienia to mi się właśnie w czasie stosunku robiły

Cytat:

Ja bym zrobiła tak jak mówisz - do jutra się wstrzymała i nie brała więcej.

jedna dawka pewnie nic nie zmienia, a już 3 to zawsze więcej.

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-08-27, 13:48   #1841
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:

ja lecę do pracy, jeszcze tylko ten tydzień i w końcu urlop będę was podczytywać z komórki ale wiem, że tempo macie zabójcze miłego dnia
ja też jeszcze ten tydzień i w końcu urlop!
Cytat:
Cytat:
tak zrób - jutrzejszą weź dopiero po wizycie (o ile będzie kazał dalej brać) będzie dobrze

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Nie no ja też w celu nawilżenia, bo te podrażnienia to mi się właśnie w czasie stosunku robiły
u mnie też bez żeliku ani rusz więc pocieszające jest to, że bobo jak będzie miał być to będzie
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 13:49   #1842
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dał tylko skierowanie na betę, ale wyniku jeszcze mu nie pokazywałam. Poza tym mnie nie badał.

Acard odstawiam na 100%, a nad Duphastonem się zastanawiam.
acard to jest to na serce??

też bym tak zrobiła i nie martw się, postaraj zrelaksować. Będzie dobrze, beta ładnie przyrosła, także nie stresuj się niepotrzebnie

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 13:52   #1843
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:

też bym tak zrobiła i nie martw się, postaraj zrelaksować. Będzie dobrze, beta ładnie przyrosła, także nie stresuj się niepotrzebnie
To jest aspiryna w małej dawce, która ma poprawić krzepliwość krwi Ale podobno może powodować u dziecka nadciśnienie płucne
Stary 2013-08-27, 13:56   #1844
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, mój dziadek bierze Acard na serce
To jest generalnie to samo co Aspiryna czy Polopiryna, tylko w innej dawce.
A po co przepisał Ci ten lek?

A, widzę, ze już napisałaś... a miałaś kiedyś jakieś problemy z krzepliwością?

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2013-08-27 o 13:57
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 13:57   #1845
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, mój dziadek bierze Acard na serce
To jest generalnie to samo co Aspiryna czy Polopiryna, tylko w innej dawce.
A po co przepisał Ci ten lek?
Profilaktycznie
Stary 2013-08-27, 13:59   #1846
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
To jest aspiryna w małej dawce, która ma poprawić krzepliwość krwi Ale podobno może powodować u dziecka nadciśnienie płucne
Czekaj, czekaj... jak to ma poprawić krzepliwość? Lekarz Ci tak powiedział? Przecież ten kwas działa odwrotnie - rozrzedza krew, a tym samym działa przeciwzakrzepowo

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2013-08-27 o 14:01
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:01   #1847
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Czekaj, czekaj... jak to ma poprawić krzepliwość? Lekarz Ci tak powiedział? Przecież ten kwas działa odwrotnie - rozrzedza krew, a tym samym działa przeciwzakrzepowo
Poprawić w sensie udrożnić
Stary 2013-08-27, 14:10   #1848
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz

Cytat:
Poprawić w sensie udrożnić
Dla mnie trochę dziwne, że przepisał Ci te leki skoro nic się nie dzieje. No, ale ja się nie znam
myślę jednak, że dobrze zrobiłaś zmieniając lekarza
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-27, 14:11   #1849
maxwelka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Dla mnie trochę dziwne, że przepisał Ci te leki skoro nic się nie dzieje. No, ale ja się nie znam
myślę jednak, że dobrze zrobiłaś zmieniając lekarza
Nie wezmę nic do jutra i się go poradzę co robić. Mam nadzieję, że będzie konkretniejszy i będzie umiał mi coś powiedzieć na ten temat... Oby
Stary 2013-08-27, 14:15   #1850
cowie
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20

Cytat:
Nie wezmę nic do jutra i się go poradzę co robić. Mam nadzieję, że będzie konkretniejszy i będzie umiał mi coś powiedzieć na ten temat... Oby

Dobrze, że z niego zrezygnowałaś
Poczytałam jego opinie i nie zdecydowałabym się iść do niego z ciążą

Jutro wszystkiego się dowiesz i będzie dobrze

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-08-27, 14:15   #1851
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
W imieniu staraczek dziękuję Każde pozytywne życzenia nam się przydadzą Za ciebie też trzymam kciuki
Dziękuję

Cytat:
Zadzwoniłam do tego wczorajszego lekarza i chyba przestanę mu ufać Powiedział, że on te leki ZALECA, ale to jest moja decyzja czy je wezmę. Powiedział, że skutków ubocznych na 100% nigdy się nie da wykluczyć. Wzięłam po jednej tabletce dzisiaj rano i mam nadzieję, że to nie miało wpływu Udało mi się na szczęście zapisać na jutro (bo pojawił się termin) do doktora Prokopa, u którego byłam jak planowaliśmy starania. On ma same rewelacyjne opinie i zapytam go co o tym wszystkim sądzi Bo może faktycznie faszerowanie się lekami bez wyraźnego powodu to przesada.

Dziękuję kochana Jak widzisz już mi się zaczęły zmartwienia
Ty się tak nie martw i nie przejmuj Na pewno wszystko będzie dobrze, a jeżeli chodzi o lekarza, to zawsze warto skonsultować to z innym - większa pewność, że się dobrze robi. Chociaż z drugiej strony tymi lekami się nie masz się co przejmować - nie zaszkodzą w żaden sposób one są na podtrzymanie, więc co najwyżej pomogą. Zobaczysz będzie ok pozdrawiam jeszcze raz
Stary 2013-08-27, 14:16   #1852
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staracz

Cytat:
Myślę, że to dobra decyzja

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-27, 14:16   #1853
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze! Nie stresuj się teraz na zapas przez tego lekarza głupiego Mam nadzieję, ze ten jutrzejszy rozwieje Twoje wątpliwości.

Kw14atuszku, a czemu nie mierzysz temperatury o stałej porze (widziałam Twój wykres i często nawet popołudniowe tempki wpisujesz)? Jakbyś mierzyła o stałej (czy chociaż podobnej) porze to nie skakałoby Ci tak na wykresie.
Stary 2013-08-27, 14:22   #1854
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
byłam wczoraj u gina. Wszystko jest dobrze. Miałam usg. Tetno 174u/min, wielkosc 1,6 cm. Slyszałam bicie serca
Dzis musze powiedziec w pracy, zwlaszcza ze w przyszlym tygodniu ide na ok.3-4 dni do szpitala.
Powiedziałam siostrze (chyba sie troche obrazila ze ukrywałam) i tacie (ucieszyl sie bardzo) To 8 tydzień ciazy a termin porodu 8 kwietnia 2014
cieszę się razem z Tobą. pamiętam jakie to piękne uczucie usłyszeć serduszko swojego dzieciątka po raz pierwszy

Cytat:
Trzeba odbyć pierwsza wizytę przed 10 tc
trzeba mieć założoną książeczkę ciąży z pierwszymi podstawowymi badaniami do 10 tygodnia ciąży!!!!! przynajmniej w moim roczniku tak było, i wiele kobiet zawaliło tak becikowe.

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Witam

@ nie ma jeszcze. -.-'

Cytat:
Czesc Dziewczyny!

widzę, że ostatnio przybyło Wam kilka staraczek ale może przyjmiecie i mnie do swojego grona?
Odzywałam się odrobinkę w poprzedniej (chyba drugiej) części, ale jakoś nie mogłam się "wkręcić", jednak od tamtego czasu podczytuję wątek...
Widzę, że ostatnio wysyp fasolek na wątku, może i mnie się kiedyś poszczęści...

Od razu napiszę coś o sobie:
Jutro kończę 23 lata, we wrześniu minie 5lat jak jesteśmy razem z tż-tem, o dziecko staramy się od stycznia, niestety owoców tych starań nie widać... Ostatnia @ 2 sierpnia, kolejnej spodziewam się 30 sierpnia i nie będę się łudzić bo pewnie przyjdzie łąjza...

witaaaj

Cytat:
Bez sensu trochę - przecież rok wcześniej ktoś zarabiać nieźle, a potem mogło przyjść jakieś załamanie rynku, przez co firma zaczyna przynosić mały dochód i ten ktoś aktualnie może ledwo wiązać koniec z końcem
swego czasu jak byłam zmuszona starać się o rodzinne (68zł na miesiąc ) musiałam dać wszystkie dochody z roku poprzedniego i z tego liczyli średnią(o mały włos o 3złote by nam wówczas przekroczyło ). Tyle, że urzędnicy nie patrzą na to ŻE TERAZ NIE MAMY KASY A ROK TEMU JĄ MIELIŚMY. Tak samo jest przy dotacji czynszowej. ostatnie 3miesiące nie możesz przekroczyć jakiegoś tam limitu. A że np mąż stracił pracę teraz, to już też nikogo nie interesuje a papierów przy tym jakby tysiące dawali!!!!!

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się wtrącam do Waszego wątku, ale chciałabym mocno pogratulować Maxwelce Super, że Wam się udało Dbaj teraz o Was i przeżywaj cudownie ten stan

Pozdrawiam Was wszystkie, zafasolkowanym życząc spokojnych 9 miesięcy i łatwego porodu, a tym starającym się jak najszybszego spełnienia marzeń o dzidziusiu sobie też tego życzę

p.s. czasem podczytuję Was i dlatego wszystkim kibicuję
życzymy i również a może dołącz się do Nas, a nie ukrywaj się

Cytat:
A w ogóle taka inwigilacja w tym internecie jest, że szok

Już facebook wie, że w ciąży jestem, bo mi podpowiada jakieś pampersy, gerbery, pościel do łóżeczka
facebook wie wszystko

Cytat:
hehe to mnie zabiła moja pierwsza gin do której chodziłam przez 4lata po tabletki anty (bo moim zdaniem ona się nadaje tylko do wypisywania recept no i cytologie mi robiła) i jak poszłam do niej chyba w maju bo myślałam że może chociaż zaproponuje jakieś badania czy coś to ona do mnie że nie ma żadnych badań, nie mogę sobie żadnych zrobić i jak po roku nie będzie dziecka to mam iść do kliniki leczenia niepłodności, a jak jej powiedziałam, że wydaje mi się, że mogę mieć za krótką fazę lutealną bo 10 dni to chyba mało, to ona na to, że nie, że owulacja jest ZAWSZE 14 DNI PRZED KOLEJNĄ MIESIĄCZKĄ i nie ma wyjątku...
że co? że jak???

Cytat:

maxi nie stresuj się zadzwoń do kilku ginekologów do których znajdziesz numer komórkowy w necie, poproś by Ci odpowiedzieli tylko na te pytanie czy zaszkodzi jak do jutra odłożysz Dupka czy nie. Zobaczysz ilu co Ci powie, zsumujesz i zrobisz tak jak wyjdzie większość. Do jutra przecież nic się nie powinno stać!

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:25   #1855
anka1578
Przyczajenie

Cytat:
Bez sensu trochę - przecież rok wcześniej ktoś zarabiać nieźle, a potem mogło przyjść jakieś załamanie rynku, przez co firma zaczyna przynosić mały dochód i ten ktoś aktualnie może ledwo wiązać koniec z końcem
Ja na przykład straciłam pracę i musiałam dodatkowo przedstawić zaświadczenie z Urzędu Pracy i świadectwo pracy. Wtedy moje dochody za poprzedni rok zostały pomniejszone z tytułu utraty pracy i dostałam dodatkowe becikowe. Powinnaś się zapytać jak to wygląda jeżeli się prowadzi działalność.
anka1578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:26   #1856
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
maxi nie stresuj się zadzwoń do kilku ginekologów do których znajdziesz numer komórkowy w necie, poproś by Ci odpowiedzieli tylko na te pytanie czy zaszkodzi jak do jutra odłożysz Dupka czy nie. Zobaczysz ilu co Ci powie, zsumujesz i zrobisz tak jak wyjdzie większość. Do jutra przecież nic się nie powinno stać!
Nie będę dzwonić po obcych chłopach Poza tym tu znalazłam fajną, konkretną odpowiedź na moją wątpliwość: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4089329&start=30 Czyli do jutra tragedii nie będzie
Stary 2013-08-27, 14:29   #1857
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Hej A jaki masz stary nick Też jestem PM2013 Zresztą nie tylko ja

Na tej stronce, co dziewczyny wrzucały ze zdjęciami szyjki było coś o PH - tutaj ale niewiele
I jeszcze mała uwaga, ale pewnie o tym wiesz - mierzenie temperatury o 10:30 mija się z celem. Widzę, że unieważniona, ale wolałam napisać

Ktoś pytał o testy owulacyjne, zapomniałam kliknąć cytowanie - testy owulacyjne wykrywają hormon LH, który wzrasta przed owulacją i zanika w trakcie i po niej. Jak wychodzą pozytywne to znaczy, że owulacja może wystąpić w ciągu 12-24 godzin (tak mi się zapamiętało, ale w razie czego na ulotce na pewno będzie napisane co i jak dokładnie). Ale! Niestety nie jest to zbyt precyzyjna metoda wykrywania owulacji, czasem wyjdą np. 3-4 testy pozytywne, co nie powinno się w ogóle zdarzyć... Może nam to zaburzać trochę interpretację naszego stanu. Lepiej moim zdaniem mierzyć temperaturę i obserwować śluz

No i dzień dobry U mnie dzisiaj tempka średnio-wysoko Coraz bliżej do ewentualnego testowania
A czemu o 10:30 nie można? Ja się kładę koło 3 to 7 byłoby za wcześnie.

To to Ph to fajna sprawa w takim razie, bo łatwo to sprawdzić. Będę sprawdzać następnym razem

U mnie z testami owulacyjnymi była dziwna sprawa. Jak byłam na wizycie lekarka powiedziała, że na dniach będzie owulka (najpierw stwierdziła to po śluzie, a później potwierdziła na usg) i kazała sprawdzić testem owulacyjnym. Tego dnia kreska była prawie taka sama jak ta kontrolna, ale jednak jaśniejsza czyli negatyw, następnego dnia była jeszcze jaśniejsza, a dwa dni później znowu ciemna jak za pierwszym razem, ale dalej negatyw.

A mnie strasznie boli, kuje, rwie prawy jajnik ... sama nie wiem co to, ale czuję go cały czas tak jakby skamieniał i uwierał i piersi od wczoraj dokuczają szczególnie po bokach i tak samo czuję inne mięśnie są taki tkliwe.

zaprosicie mnie do przyjaciółek mój nick: esotiq
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:36   #1858
skubana
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będę dzwonić po obcych chłopach Poza tym tu znalazłam fajną, konkretną odpowiedź na moją wątpliwość: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4089329&start=30 Czyli do jutra tragedii nie będzie
to dobrze, teraz ważne zebyś sie nie stresowała, dobrze ze zmieniłas lekarza, musisz miec takiego któremu ufasz

dzieki Carmena, dziwne to uczucie usłyszec bicie serca, dziś cały dzień wpatruje sie w wydruk usg

Edytowane przez skubana
Czas edycji: 2013-08-27 o 14:38
Stary 2013-08-27, 14:39   #1859
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
to dobrze, teraz ważne zebyś sie nie stresowała, dobrze ze zmieniłas lekarza, musisz miec takiego któremu ufasz

dzieki Carmena, dziwne to uczucie usłyszec bicie serca, dziś cały dzień wpatruje sie w wydruk usg
A Ty bierzesz jakieś leki?
Stary 2013-08-27, 14:44   #1860
skubana
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty bierzesz jakieś leki?
na razie nic mi nie przepisała. W przyszłym tygodniu ide do szpitala na badania na 2-4 dni wiec wtedy może mi coś podadzą.

Edytowane przez skubana
Czas edycji: 2013-08-27 o 14:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości