|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do gina to istny lekarz z powołania ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale mam do dupy dzień ![]() ![]() Teraz zrobiłam łyk pepsi i przynajmniej odrobinę przeszło ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mogłaby któraś wypisać jakie badania, takie pierwsze, zlecił wam lekarz? Bo ja mam wrażenie że przepisał mi takie zupełne podstawy, nie mam zaznaczonej toksoplazmozy np i innych takich...
![]() |
#2913 | ||||||
Zadomowienie
|
TrelciaMorelcia
Trelcia, nie nam się na tym, ale mnie też wydawałoby się, tak jak dziewczyny mówiły, że po # może się cykl troszkę rozchwiać. Ale jeśli to trzymam mocno kciuki. Wiem, że na mamusiach chyba XI/XII jest dziewczyna, która zaszła w pierwszym cyklu po poronieniu. Cytat:
![]() A z mężem tez mam tak, jak Ty. Chciałabym go już wziąć, ale z drugiej strony, gdyby coś było nie tak, to wolałabym się dowiedzieć najpierw sama... nie wiem czemu. Ale obiecuję mu, że go wezmę na genetyczne ![]() bebe97 Super, że się uspokoiłaś i wielkie gratulacje za serduszko ![]() Cytat:
![]() ![]() nadzwyczajna Dobrze, że zadzwoniłaś. Trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
To była pierwsza wizyta. Na następnej już więcej, ale babka mówiła, że to koniec na razie: HIV, HCV, TPHA, HBS, TSH, odczyn coombsa, WR, cytologia. Chyba tyle. Ale nie przejmuj się. Przecież nie musi Ci wszytskich na raz zlecać. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | ||
Moderator
|
Cytat:
Na kolejnej wizycie H-coś-tam i H-coś-tam (HPV?) nie pamiętam ![]() Cytat:
Ale kolejna wizyta genetyczna więc zaryzykuję, tym bardziej że zaczynam coraz bardziej nastawiać się pozytywnie ![]() W końcu jestem w trakcie 12 tygodnia - chyba jakby coś się miało dziać to by się już stało? Mam nadzieję że jest ok i czekam jak na szpilkach na 3.09 ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-08-27 o 11:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na który tydzień umawiacie się na badania prenatalne?
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w domu też się nie nudzę sprzątam czytam staram sie wyszkolić psa by był bardziej ułożony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zadomowienie
|
No tak, są za i przeciw za siedzeniem w domu. Ja mam pracę biurową, przy kompie, samodzielną więc nikt mi nie truje i robię co chcę. Ale znowu dojazd samochodem w jedną stronę zajmuje mi 40 minut, powrót to samo, co powoduje że nie ma mnie w domu od 8 do 18. wieczorem już się nie nadaję do życia... :/
I tak się zastanawiam nad zwolnieniem i sama już nie wiem co robić. Wizytę mam 9.09. u swojej ginki, znowu będzie pytać czy chcę zwolnienie.
#2919 |
Raczkowanie
|
witam,
tak Was czasem podczytuję ![]() ![]() ![]() sama jestem teraz w 13tc, czasem są ciężkie dni złe samopoczucie, w sumie same dobrze wiecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | ||
Moderator
|
Ja będę dokładnie w 12t3d
Cytat:
![]() Musi być dobrze ![]() ![]() Cytat:
Musisz sama podjąć decyzję co wolisz - zastanów się czy w domu nie będzie jeszcze gorzej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2922 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Myślę, że to nie jest odpowiedni wątek na takie przemyślenia - wystarczy że już nie raz takie tematy wywoływały burzę na plotkowym czy intymnym... Tu lepiej jak się żalimy i wspieramy, a kto jakie ma podejście do zwolnienia czy aborcji lepiej zachować dla siebie - tak myślę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-08-27 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Moderator
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Mój Ty biedulku
![]() ![]() O której masz wizytę? |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
też tak myślę na niektóre tematy każdy ma odmienne zdanie ![]() ![]() ![]() Ja dostałam tylko mocz morfologir i glukozę ale mam zamiar zrobić też toxo bo miałam ostatnio dużo doczynienia z kotem szwagierki no i lekarz kazał mi brać kwas foliowy Napisane przez nadzwyczajna ![]() Dzwonilam dzis do niej zeby powiedziec ze wyszlam ze szpitala i co biore. Sama kazala mi dzis przyjechac, ze za tydzien to troche dlugo,powiedziała ze luteina to malo i da mi duphaston jeszcze. W ogole na wypisie mi napisali ze mam przodozgiecie a moja gin mowila ze mam tylozgiecie. To co nagle mi sie macica na przod wykrecila. NFZ to tragedia trzymam kciuki za wizytę na pewno będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Toksoplazmozę robiłam prywatnie. Cytat:
![]() Z tego co wiem to w moim mieście nie ma ich zbyt wielu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Moderator
|
A oprócz tego incydentu lekarz Ci odpowiada?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
O 16:40.Nie mam auta bo ma moj TZ a on w pracy do pozna. Bratowa pracuje po południu i w ogole juz myslalam ze busem pojade
![]() Ale moja kolezanka mnie zawiezie. Juz mi napisala ze bedzie na pewno zebym sie nie martwila. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Raczkowanie
|
a co do lekarzy na NFZ, to ja właśnie ze względu na finanse do takowego chodzę, babka bardzo fajna, w przychodni jest położna, która zawsze przed wizytą u ginki robi wywiad z ciężarną, pyta o samopoczucie, mierzy ciśnienie i sprawdza wagę, no ale jest właśnie "ale" są to szybkie wizyty i nie jestem pewna czy moje maleństwo jest dokładnie zbadane. czytałam sobie że pomiędzy 11 - 13 tc robi się badanie przezierności karkowej czy coś takiego, a ona mi tego nie robiła
![]() ![]() no i nie wiem jak wasi lekarze podchodzą do brania witamin w ciązy, ja jak na razie mam dobre wyniki i ginka nie kazała mi się faszerować, oczywiście nie zakazała mi tego ale stwierdziła że to chwyt marketingowy firm farmaceutycznych i też teraz nie wiem czy na własną rękę coś zacząc brać ![]() sprzęt w NFZ też mają kiepscki więc zaszalejemy i po 20 tc idziemy z TŻtem na usg 3d żeby mąż zobaczył maluszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój przykład. Praca w fabryce fizyczna, więc ciężarnej trzeba znaleźć inną pracę, najczęściej było to siedzenie 8 godzin w biurze i nic nie robienie ![]() ![]() Kiedyś byłam lepszym człowiekiem, ale stwierdziłam, że trzeba myśleć o własnej dupie i pomyślałam ![]() ![]()
![]() |
#2933 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Busem to w Twojej sytuacji trochę kiepskawo... Cytat:
![]() Ale też sobie tłumaczę, że te kolejki z czegoś się biorą. W tym szpitalu jest jeden niepolecany lekarz i u niego zawsze pustki w poczekalni ![]() Co do witamin, mnie powiedział żebym coś sobie zakupiła, no to łykam... A wyniki też miałam w normie... Sama nie wiem jak to do końca z tymi witaminami jest. Nie odżywiam się jakoś super zdrowo, więc trochę mnie to uspokaja że nie będę miała jakiś niedoborów. Cytat:
![]() ![]() A na którą masz, bo może tylko kilka godzin różnicy wyjdzie? ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 | ||
Zadomowienie
|
To przeczytaj jeszcze raz co napisałam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój tż czasem wchodzi na całą wizytę. Dziwne, że niektórym lekarzom to przeszkadza.
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2013-08-27 o 13:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2936 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie, ćwiczycie jakoś?
Ja przed ciążą pare miesięcy ćwiczyłam w domu z Ewką Ch, wciągnęłam się ![]() No i teraz odpuściłam, nie chcę przedobrzyć, staram się jakąś delikatną gimnastykę robić i myślę sobie, może znacie jakieś zestawy ćwiczeń? |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Raczkowanie
|
ja ćwiczyłam intensywnie przed ciąża, w ciązy przystopowałam bo miałam zawroty głowy, omdlenia i straszne młości i od razu po pracy kładłam się o 17.30 spać, ale teraz czuję się znacznie lepiej i chciałabym sobie poćwiczyć ale nie wiem co jest odpowiednie, a w moim mieście mamy tylko jogę dla ciężarnych, ale ze względu na znaczną wadę kręgosłupa nie jest to dla mnie wskazane.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wszystkie mamy, tez tutaj na wątku, mają robione USG genetyczne. Nie jest one obowiązkowe dla kobiet poniżej 35. roku życia. ![]() Witamin mi lekarka nie zalecała póki co, tylko folik, ale z tego co wiem, w późniejszym okresie coś rekomenduje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
BAN stały
|
Witam Was po długiej nieobecności
![]() U mnie wszystko w jak najlepszym porządku już 2 tygodnie czuje kopniaki jesteśmy po USG połówkowym i z dzidzią wszystko dobrze, z piersi leci mi już mleko? bynajmniej tak to wygląda... A co do płci dalej jesteśmy na etapie "na następnej wizycie Pani powiem" wizyta 13 września mam nadzieje że uparty lekarz wkoncu cos zdradzi ![]() Biorę się za nadrabianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.