|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Ja rezerwuje listopad na ciążę A wy mnie tu nie obgadujcie na widoku, za moimi plecami![]()
|
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
kochana, wszystko zależy od dzieciaczka... Ja bym na razie nie kupywała dużo, bo co, jak urodzi się na 55-56 cm? to długo w tym nie ,,nachodzi":P A jak się urodzi mniejszy, to zawsze możesz dokupić
Cytat:
I wiesz, to forum baaardzo dużo mi dało, bardzo wiele mnie nauczyło-dzięki Wam!!
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak wy ale ja już tu siedzę kilka lat
i jest jeszcze kilka wytrwałych dziewczynek które siedzą wraz ze mną![]() Dziewczyny do moich starań jeszcze co najwyżej dwa miesiące, więc poradźcie mi co mogę w ten czas zrobić. Puki co biorę tab. antykoncepcyjne na uregulowanie cykli, krwawienie z odstawienia po nich nie wygląda jak @, teraz mam trzeci dzień po odstawieniu, niby wczoraj brzuch mnie bolał no ale nie krwawię jako tako, i ostatnio też tak moja @ wyglądała, nie wiem morze przy anty to jest normalne. Myślicie że kiedy powinnam zacząć zażywać kwas foliowy? i może jeszcze jakieś inne witaminy?
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
a to nie jest tak, że jakoś na koniec ciąży już wiadomo mniej więcej czy dziecko będzie duże czy małe? mama mi mówiła, żebym teraz kupowała raczej sprzęty a jeśli ciuszki to od 62 w górę a te mniejsze później jak już będzie wiadomo jakich gabarytów będzie młode.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#996 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jest fajny jeśli cudzy, co?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Krwawienie z odstawienia jest zawsze inne niż @. Lżejsze,krótsze ale potem mogą być jaja , nei wiem czemu sie mowi ze na uregulowanie się beirze antyki , one nie zawsze regulują u mnie po odstawieniu było coraz gorzej cykle raz 23 a raz 45 dni. Uważaj na poliowulację po odstawieniu
|
|||
|
|
|
#999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anteria ma polimacicę więc niech ma i poliowulację. Co jej będziemy żałować.
|
|
#1000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a anty kiedy odstawiasz??? To nie trzeba z 2 miesiące przed ??? Tak coby organizm doszedł do siebie? Pytam bo gdzieś tak słyszałam;-)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1002 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Próbuję czytać i nadrabiam od rana. ) i sobie tam liże firanki a ja szamam obiad i piszę. Cytat:
gratki dla rodziców. Jesteś wielka i jesteś dla nas przykładem kochamy Cię!Drugi pozytywny, no no!!! Gratuluję nowej mamusi i tatusiowi. Cytat:
JUŻ DOSTAŁAŚ??? kurna, a ja w niedzielę odstawiłam tabsy, bo jak tylko dostanę @ to zakładam spiralę a do tego czasu - guma . Strasznię sie boję, że zajdę. Już nie chce więcej. Może gdyby były inne warunki finansowe to może...ale tak to nie. Cytat:
Cytat:
No racja, tak tak, mi też tego brakuje Cytat:
Cytat:
Kwas foliowy już jedz. Mała zasnęła a ja idę do niej dołączyć. Ryk był straszny, bo zasypiać w łóżeczku nie chce, oprócz wieczornego zasypiania i jak tylko poczuje, że kładę ją do łóżeczka to tak wrzeszczy, gile jej z noska lecą, łzy ciurkiem i pisk....PISK.... żesz . Ech...
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||||
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęłam w pierwszym wątku później przestałam się starać, mieliśmy problemy w związku i spore finansowe. Finansowe nadal są, ale pomału wychodzimy na prostą... A co do krwawień i anty, biorę je też bo miałam duże problemy z pms. Bóle zaczynały się jakieś dwa tyg przed @ i to bardzo mocne. Teraz w końcu nic mnie nie boli, mam regularne @ i jest ok A poliowulacji się nie boję, my byśmy się bardzo cieszyli z bliźniaków![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Polimacice i nie tylko wszystko mam podwójne, czemu więc i bliźniaków ma nie być![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Rożnie lekarze mówią, ogólnie twierdzą właśnie że zaraz po odstawieniu jest większa szansa na bliźnięta, dlatego ogólnie przestrzegają ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Hehehe niestety mój ma tylko jednego
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
IsiaG no dostałam równiusienkie 2 msc po porodzie... Ale słaby był ten okres... A zazwyczaj lało się ze mnie ciurkiem... Ja na razie też wolałabym nie zachodzić... Ale na pewno będę chciała rodzeństwo dla Julci
|
#1006 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem jak najbardziej za porządkami
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#1007 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem za porządkami!!! Porządek święta rzecz
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
to co, edytowac pierwsza strone z dziewczynami ktore wymienilam?
anteria, cebula, linka posikalam sie prawie isia, z malej tez lize firankio matulo, musze drzemke zaliczyc bo odplywam |
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak to kto? Jak to kto? Ja tez tu siedzę od samego początku .. razem z Anterią i Kwicią ... A był to styczeń 2012, więc już 1,5 roku.
|
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Mam napad żelkowy. Takiej ochoty nabralam, że pojechalam specjalnie po nie do Lidla...
![]() Po drodze zajechalam do hurtowni z artykulami dzieciecymi. Ogladalam wozki. Nie mieli Marco Polo, byl tylko Matteo. I jakos mi sie odpodobal. Za to zakochalam sie w mutsy. I chyba bede szukac wlasnie takiej uzywki, bo na nowy to mnie na pewno nie stac. :p
|
#1011 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
ja nie mam nr do nikogo.... gratulacje za 5 miesiac...jejjuuu jak to leeeci ![]() Cytat:
a @ przy antykach zawsze delikatniejsza i inna niz normalna. Witam sie ![]() siedze sama, maz na rybach (wlasnie dzwonil ze zlowil szczupaka wiec jutro wciagamy rybke )zwalczam checi na slodkie (ciezko, oj ciezko mi to idzie ) Corcia za punkt honoru postawila sobie zeby wbic sie pod zebro i sie tam mości i nozke z prawego boku mi podsuwa do glaskania Wczoraj przyszla mi skarbnica wiedzy: 'pierwszy rok z zycia dziecka' wiec w razie co mam co robic... choc jak wczoraj sie nie mogam oderwac tak dzis nie moge sie wziac za czytanie Bylam dzis u diabetologa, ostatnia wizyta, dostalam wytyczne co do postepowania po porodzie... Mamusie... chcialabym kupic podgrzewacz do butelek ale nie wiem jaki, czy szarpac sie na drozszy (powyzej 100zl, np avent czy babyono) czy dac spokoj i kupic jakis najzwyklejszy? podpowiecie cos? Edytowane przez magbes Czas edycji: 2013-08-27 o 18:52 |
||||
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechałam do sklepu, chodzę jak pokraka już.
Ja za wszystkie starające trzymam kciuki. Mocne. Uda się. Musi.
|
#1013 |
|
Zadomowienie
|
JA w domu, opierdzieliłam kabanosy moje ulubione
góralka czekoladowego i biorę się za redsa żurawinowego - wiadomo, muszę powalczyć z tymi bakteriami w moczu ![]() Ja na wątku już od marca 2012 chyba......... kuźwas ale ten czas zapierdziela
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
|
#1016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Pij Kejt pij.
Na zdrowie :pHurrrra! Już mam ciepłą wodę!
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
![]() Odzywam się, bo wyczytałam, że po części o mnie mowa Ja tak jak już pisałam w poprzednim wątku, mogę być wykreślona z pierwszej strony, na razie nie będziemy się starać. Szukam pracy bez skutku, zastanawiamy się nad ucieczką na wieś lub za granicę. Byłam u gina, kolorowo z moim podwoziem nie jest, dostałam leki, zobaczymy też co cytologia wykaże. Co ma być to będzie. (Tak apropo Maru, byłam w Intermedzie na Tatrzańskiej, babka mi przypasowała, sympatyczna ale wydaje się też kompetentna, zobaczymy jak dalej) Więc jak widać nie prędko do Was wrócę, ale mam taki sentyment, że dzień w dzień czytam co u Was I płaczę, i śmieję się i wszystko przeżywam.. Tak czy tak, 'staraczką' jak na razie nie będę, więc po cóż zaśmiecać Wam pierwszą stronę i wprowadzać zamieszanie ![]() A tak w ogólę gratuluje Bajce - śliczną masz córeczkę, Santom za II kreski i 'nowym' staraczkom również gratuluję pozytywnych testów Trzymajcie się cieplutko, i czy chcecie czy nie, to ja i tak będę wiedzieć co u Was bo nie potrafię o Was zapomnieć
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Ruda to sie pindo odzywaj
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

cykl okazał się może i bezowulacyjny, ale owocny i miałam wrażenie, że przestałam być tak do końca mile widziana
więc podczytywałam ale się nie udzielałam za bardzo. szczerze mówiąc wątki staraczkowe są fajniejsze niż te typowo mamusiowe, tu jest więcej tematów i różne etapy życia.
kwicia,lady m , szejda , kejthx,maru,monini ( zapomniałam o kimś???) spieszmy się bo czas zmienić nazwę wątku na mamusie a nie staraczki...kolejny watek musi być rewolucją i koniec!!!!

u mnie po odstawieniu było coraz gorzej cykle raz 23 a raz 45 dni. Uważaj na poliowulację po odstawieniu

gratki dla rodziców.
kochamy Cię!
. Strasznię sie boję, że zajdę. Już nie chce więcej. Może gdyby były inne warunki finansowe to może...ale tak to nie.
, mystiq chyba dawno juz tez tutaj nie byla?
A poliowulacji się nie boję, my byśmy się bardzo cieszyli z bliźniaków