Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 13:57   #2701
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dostałam znów paczuszkę hipp z kuponami i (kolejną do kolekcji) łyżeczką
eeeeej, wysłali Ci moją, bo ja nie dostałam ani jednej jeszcze! oddawaj

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
aha, wczoraj tż mi opowiadał historię kolegi z pracy (jego matka jest lekarzem i mu opowiedziała), że kiedyś trafiło do nich dziecko pogryzione przez szczura. Matka spakowała dziecko do wózka stojącego na korytarzu w bloku. Dziecko płakało, wrzeszczało, potem dopiero się okazało, że w wózku był szczur, który gryzł to dziecko. Dziecko zmarło
no ale bez jaj, matka wkłada dziecko do wózka i nie widzi tam szczura no ale ok, gdyby nawet, to potem to dziecko krzyczy i płacze, i to nie tak normalnie, tylko z bólu, więc zupełnie inny płacz i dopiero jak kilka razy go ugryzł, to się orientuje

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

wyciągam cieplejsze ciuszki dla Filipa, butki i kurde, tyle miałam fajnych ciepłych ubranek, tylko rozmiar 68 i już się nie przydadzą

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

i szukam kurtki dla młodego na all, bo mnie TŻ wyśmiał, jak mu powiedziałam, że chcę kupić taką jak Insolito pfff, sknera

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

o, i gadam sama ze sobą też fajnie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 13:57   #2702
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno pani Kubusia pochwali i powie, że zuch chłopak i że koniec z rehabilitacją

a właśnie w niedzielę zapomniałam zapytać, jaką Wy macie kaszkę tą co się nie gotuje? I w ogóle jakie macie kaszki?

eee tam, to nic przecież
oby, oby
kaszki mam rozne rozniste, teraz weszlismy na wyzszy poziom i daje mlodemu juz te z ziarnem
ale nie polecam zbozowych nestle w kartonach, bosz - jakie grudy wychodza! zmarnowana kasa tylko!

nic???? dziewczyno, helooooooooooł

Cytat:
jak to znow?

Cytat:
brak słów

aha, wczoraj tż mi opowiadał historię kolegi z pracy (jego matka jest lekarzem i mu opowiedziała), że kiedyś trafiło do nich dziecko pogryzione przez szczura. Matka spakowała dziecko do wózka stojącego na korytarzu w bloku. Dziecko płakało, wrzeszczało, potem dopiero się okazało, że w wózku był szczur, który gryzł to dziecko. Dziecko zmarło
o matko!!!! to nie zauwazla tego szczura? nie wyjela dziecka z wozka? przeciez to biedactwo musialo HISTERYCZNIE WYC/WRZESZCZEC/KRZYCZEC...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:01   #2703
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno pani Kubusia pochwali i powie, że zuch chłopak i że koniec z rehabilitacją

dobra, nie wstawię tej emotki (ociekającej śliną minki) chociaż bardzo bym chciała

właśnie miałam pytać jak się czujesz? mam tylko nadzieję, że nie po mojej sałatce

dla Amelki za makaronik spryciula
a właśnie w niedzielę zapomniałam zapytać, jaką Wy macie kaszkę tą co się nie gotuje? I w ogóle jakie macie kaszki?

eee tam, to nic przecież

już nie będę
co do lekarza to brak słów...
No co ty, sałatka jest mega.
Nie wiem po czym to - może wirus jakiś, bo w sumie nie wymiotuję ani nic, tylko strasznie mnie muli i mi słabo okropnie + ta podwyższona temp.

Co do kaszek: swego czasu, dawno dawno kupiłam Bobovitę bez cukru bananową - nie wiem czy pamiętacie - to było zaraz po tym jak się okazało, że Amelek butelki niet, a ja miałam studia i kombinowałam czy zje coś łyżeczką.
Leży - nie je tego.

Oprócz tego zamówiłam i mam Holle jaglaną bezglutenową (nie je oczywiście jej) i Holle Jabłko-Gruszka po 6 miesiącu - z glutenem już. obie są BEZMLECZNE bo planowałam na swoim mleku robić, ale młoda póki co nie chce ich jeść.

Cytat:
brak słów

o Jezu;(
Dokładnie, popieram Ellmi.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:01   #2704
hje
Zakorzenienie

Nancy, straszne, nie wyobrażam sobie nawet, jak to dzieciątko musiało cierpieć.

Debrah, ok, może wieczorem napiszę.

Królewna śpi, więc idę ogarnąć pokój, poćwiczyć i może jeszcze zdążę dokończyć prasowanie.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:04   #2705
Debrah
Zakorzenienie

Ale jaja - dziecko koło 11 zapadło w pierwszą drzemkę, po czym obudziła się z płaczem.Wiedziona przeczuciem, że skoro tak płacze to coś ją obudziło i wcale się nie wyspała, przystawiłam do piersi. Odleciała znów i... śpi do tej pory?!
Jezu, chyba pójdę do niej zajrzeć

Czyżbym amerykę odkryła, że skoro dziecko nie budzi się zadowolone to nadal chce spać?
No ..rychło wczas
Stary 2013-08-27, 14:18   #2706
nancykenator
Zakorzenienie

dziewczyny, właśnie o tym samym mówiłam tż i o tym samym była dyskusja u niego w pracy, że dziecko inaczej płacze, jak go boli inaczej jak senne a inaczej jak jest głodne. Ja nie wiem, ale przecież w spacerówce czy w gondoli to przecież widać to co jest w środku i że przecież szczur byłby widoczny.
Chociaż ja mam pewne doświadczenia ze szczurami i to są cholera takie mądre zwierzątka, że potrafią tak się schować, że można ich nie zauważyć (tylko nie myślcie o mnie jakoś źle, pisałam magisterkę i robiłam po prostu doświadczenia na szczurach).
Wy tu mi nazwami rzucacie a ja dalej nie wiem :/ ja chcę taką kaszkę, o której mówiła mi w niedzielę Debrah czyli, że nic nie gotuję, nie odmierzam, nie ważę, tylko wrzucam do wody, deserku (?) - nie wiem czy tak można. I podaję
czy taka byłaby ok?
http://www.aptekadziecka.pl/product-...-BIO-250g.html
a glutenowa taka:
http://www.aptekadziecka.pl/product-...zamknieta.html

Debrah następnym razem tą sałatkę zrobię ze słodką cukinią, ciekawe, czy Ci posmakuję
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:38   #2707
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Nawijko, a to Wy nie macie tak, że termin obrony jest ustalany dopiero po oddaniu i akceptacji prac? przecież to jeszcze musi promotor i recenzent przeczytać ja tak miałam. Ale wracając do obrony to naprawdę formalność. Mam nadzieję, że uda Ci się to jakoś ogarnąć.
właśnie? Ja też tak mam

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Lady 100 lat!!!

ale dzis dzamprezowy dzien!
wszystkiego najlepszego dla:
Majeczki evel
Hanusi Bokeh
Marcinka nomen
Kubusia nancy
PRZYŁĄCZAM SIĘ NOGAMI< RĘKAMI I CAŁUSKAMI!!!

Cytat:
mam nadzieję że uda Ci się odzyskać kasę

Tak samo robię jak ma gorszy dzień
identyko

PRZYKRO MI STRASZNIE

Ja też nie

z polskich seriali oglądam "na wspólnej", "lekarze" i "przepis na życie"
wreszcie się zaczynają nowe odcinki

Daria na początku siedziała pochylona do przodu. Ale już coraz częściej udaje jej się siedzieć prosto
Ja już przebieram nogami na wrzesień

Cytat:
brak słów

masakra
to głupia cipa nie widziała?!
BA!
NIE WYCIĄGNĘŁA maleństwa! Przecież ono musiało tak cierpieć!!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
eeeeej, wysłali Ci moją, bo ja nie dostałam ani jednej jeszcze! oddawaj

no ale bez jaj, matka wkłada dziecko do wózka i nie widzi tam szczura no ale ok, gdyby nawet, to potem to dziecko krzyczy i płacze, i to nie tak normalnie, tylko z bólu, więc zupełnie inny płacz i dopiero jak kilka razy go ugryzł, to się orientuje

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

wyciągam cieplejsze ciuszki dla Filipa, butki i kurde, tyle miałam fajnych ciepłych ubranek, tylko rozmiar 68 i już się nie przydadzą

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

i szukam kurtki dla młodego na all, bo mnie TŻ wyśmiał, jak mu powiedziałam, że chcę kupić taką jak Insolito pfff, sknera

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

o, i gadam sama ze sobą też fajnie
cudowny monolog

Ja sie nie odzywam dużo bo wciągnięta jestem w książkę Debrah (szacun ) i na zmianę z tym oglądam Zbuntowanego Anioła a w większości biegam za młodym

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:42   #2708
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, właśnie o tym samym mówiłam tż i o tym samym była dyskusja u niego w pracy, że dziecko inaczej płacze, jak go boli inaczej jak senne a inaczej jak jest głodne. Ja nie wiem, ale przecież w spacerówce czy w gondoli to przecież widać to co jest w środku i że przecież szczur byłby widoczny.
Chociaż ja mam pewne doświadczenia ze szczurami i to są cholera takie mądre zwierzątka, że potrafią tak się schować, że można ich nie zauważyć (tylko nie myślcie o mnie jakoś źle, pisałam magisterkę i robiłam po prostu doświadczenia na szczurach).
Wy tu mi nazwami rzucacie a ja dalej nie wiem :/ ja chcę taką kaszkę, o której mówiła mi w niedzielę Debrah czyli, że nic nie gotuję, nie odmierzam, nie ważę, tylko wrzucam do wody, deserku (?) - nie wiem czy tak można. I podaję
czy taka byłaby ok?
http://www.aptekadziecka.pl/product-...-BIO-250g.html
a glutenowa taka:
http://www.aptekadziecka.pl/product-...zamknieta.html

Debrah następnym razem tą sałatkę zrobię ze słodką cukinią, ciekawe, czy Ci posmakuję
No to te holle są właśnie błyskawiczne takie - w sensie wsypujesz i dziecko je. Nie trzeba, albo nawet nie wolno - ich gotować.
Jak ja robiłam to wrzucałam odpowiednią (na oko gęstość) ilość kaszki do wody/mleka (swojego, musi być dość ciepłe bo ci nie zgęstnieje) i mieszałam dokładnie.
Jeśli robiłam na wodzie to dodawałam do tego np trochę owocu ze słoiczka, żeby mieć jednak ten pełnowartościowy posiłek.
Jaglana fajnie słodko pachnie i raczej smaczna - ja nie lubię konsystencji papki ale z owocami, jak spróbowałam to niezłe nawet było.

Jeśli chodzi o gluten : to z tego co wiem to wystarczy właśnie pół łyżeczki błyskawicznej kaszki glutenowej (jakakolwiek holle z glutenem) do posiłku dodać, do słoiczka np.
Tylko mieszasz i już.

ale ja nie wiem nic więcej ponieważ moje dziecko ani razu nie zjadło takiego posiłku, a co się nakombinowałam to moje

Co do sałatki : pewnie tak, lubię cukinię.
Edit: kaszki okej, ale to są mleczne, czyli z mm - samą wodę dajesz.
Ja mam bezmleczne.

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2013-08-27 o 14:47
Stary 2013-08-27, 14:46   #2709
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
brak słów

O ja Cię pierdziele Gdzie ta matka k.rwa oczy miała?Gdzie reakcja na płacz?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:55   #2710
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Dziewczyny a te chrupki to jakie i w jakiej ilości/dziennie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

A czy któraś z Was próbowała kaszek BD w słoiczku?widzialam takie w rosie

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 15:03   #2711
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

O kuku pytasz?
Moja dostaje codziennie jeśli krótkie to dwie, jeśli długa to jedną.
Ale u nas taka sytuacja, że ja się cieszę jak ona w ogóle wie do czego jedzenie służy.
Chcę, żeby jej się granica w buzi przesunęła dalej (dzieci mają dużo bliżej granicę po której jest odruch wymiotny), dzięki temu, że wsadza chrupka do buzi. Może potem z jedzeniem innych rzeczy pójdzie lepiej.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Yellow, Mała - poszły maile.
Stary 2013-08-27, 15:08   #2712
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

ja daje takie w czerwonym opakowaniu z kukurydzą w okularach , w marketach ich nie dostane, tylko w lokalnych sklepach, nawet na googlach nie moge znalezc aleja je za gówniarza jadłam dalej jem z młodym
a zależy ile. garść mu dam to pół zje pół wywali

O, Dadol
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1908.jpg (69,3 KB, 29 załadowań)

Stary 2013-08-27, 15:21   #2713
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O kuku pytasz?
Moja dostaje codziennie jeśli krótkie to dwie, jeśli długa to jedną.
Ale u nas taka sytuacja, że ja się cieszę jak ona w ogóle wie do czego jedzenie służy.
Chcę, żeby jej się granica w buzi przesunęła dalej (dzieci mają dużo bliżej granicę po której jest odruch wymiotny), dzięki temu, że wsadza chrupka do buzi. Może potem z jedzeniem innych rzeczy pójdzie lepiej.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Yellow, Mała - poszły maile.
Pytam o biszkopty..co jako gluten zamiast kaszki mogę mu dać. A Wy chyba o chrupkach.kukurydzianych piszecie..no to to nie to samo?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-27 o 15:26
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 15:31   #2714
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Pytam o biszkopty..cgi jako gluten zamiast kaszki mogę mu dać

Możesz, jednego biszkopta dziennie

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Ale mnie moja mama wku, no szału dostanę!" Daj jej CZEKOLADY , posadź przed tv, kapusty jej chciała dac ostatnio, a jak zawzięcie mi opowiada jak to znajoma znajomej daje dziecku WSZYSTKO-normalne zupy na kościach itd, tyle co zmieli i wszystko je, dziecko zadowolone.
Nie mogę z nią wytrzymać, Ola je sobie chrupka, zajęta nim jak nie wiem, to ta ją zaczepia i odkąd mieszkam tu 5 miesięcy tak non stop ma do niej te same teksty, już mogłaby coś nowego wymyślić, w dodatku ona nie umie normalnie mówić do dziecka tylko drze się jak nie wiem, a ja się potem dziwię, ze mnie głowa boli, tv rozkręcone a ta wszystkich przekrzykuje jakby dziecko głuche było. Co za ciemnota , ojezusmaria musiałam to z siebie wyrzucić, dziękuje za uwagę
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 15:32   #2715
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Dziewczyny, kochane jesteście, naprawdę!!! :
DZIĘKUJĘ!!!

Tiramisu wyszło MEGA!!!

bąbel zasypia tylko w mt na plecach

spaliśmy do 10

aha, młody zjadł wczoraj OBIADEK!!! Kawałek cycka z kuraka (nie mam kompletnie dostępu do królika ) kawałek ziemniora i buraka
będę wieczorkiem, kocham was

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 15:42   #2716
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
no więc już mówię, czemu wczoraj nie wpadłam
na policję następnym razem!
a co to za komitywa z t.?

Cytat:
Lady 100 lat!!!

ale dzis dzamprezowy dzien!
wszystkiego najlepszego dla:
Majeczki evel
Hanusi Bokeh
Marcinka nomen
Kubusia nancy
dołączam się do buziaczków dla dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Wczoraj była dziewczyna kupić ciuszki z tablicy. Przychodzi, ja patrzę a ona bez brzuszka i mówi że to dla dziecka co ma się za miesiąc siostrze urodzić i że siostra chciała niespodziankę i nie zna płci! No i wybrała kilka rzeczy takich neutralnych/unisex. Ja bym nie wytrzymała tak nie wiedzieć jaka płeć
ja też nie

Cytat:
Hej
U nas nocka ładnie przespana. Obudziła się o 3, zasnęła i spała do 8
I tak już było 3 razy w rzędu. Oby więcej takich nocek

Mam dużo nadrabiania. Więc lecę.
piekna noc!

Cytat:

ale mam wkur*** od rana

Kiedyś na fb po kolejnej nieprzespanej nocy napisałam : a były czasy, kiedy nie spanie przez prawie całą noc nazywałam "zabawą"... i taki chłopak, młodszy ode mnie, nie dzieciaty mi kuwa pisze jak ci tak żle to można było troche w cześniej pomyślec dzieci to nie nowość zagotowało mną normalnie!!!

a dwa to Allegro - kupiłam przedmiot u kolesia - miał pozytywne komentarze ale mało i 3 tydzień już zero kontaktu i zero przesyłki. A na jego koncie doszły same negatywy i konto zawieszone napisałam do All i mi opdisali ze wysłali ostrzeżenie i ze MOGĘ zgłosić sprawę na policję

ale jestem zła
gówniarz i tyle!

A co do allegro, to walcz! nawet jeśli by to było 15 zł!

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

u nas dziś cuuudna noc!
później chcę jechać z Anią na morfologię - i chyba zbadam jej grupę krwi, bo mnie ciekawość zżera a potem za jakieś zakupy sobie pojedziemy, coby nie siedzieć cały dzień w domu

miłego dnia kochane!
brawa za noc

Cytat:
przykro mi

Cytat:
hej
przestawiłam wczoraj Filipowi matę koło kanapy, bo bałam się, że jak będzie próbował wstawać koło szafki z TV, to się rąbnie albo telewizor na niego spadnie; no i dzisiaj siedzę na kanapie, czytam książkę, dzieć buszuje na macie i za chwilę ciągnie mnie za skarpetkę, patrzę, a ten małpiszon stoi także chyba się skończyły dobre czasy
a to cwaniak
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 15:44   #2717
insolito
Zadomowienie

Byliśmy na szczepieniu, mój biedny bobas sie spłakał, ale dość szybko udało się go zagadać, ale i tak było mi go strasznie szkoda, narzęście następne dopiero po 12 miesiącu.

Lekarka mnie zszokowała. Mówi :proszę posadzić dziecko do badania" no to ja jej, że on jeszcze sam nie siada więc go nie sadzam. A ona: "jak to ? Przecież on ma już 7 miesięcy, to trzeba sadzać, pokazywać,że tak można, jak najwięcej ma być w tej pozycji. Obkładać poduszkami, sadzać na kolanach Mówię, że wszędzie mówią, żeby tak nie robić, że dziecko jak będzie gotowe to samo siądzie. to mi powiedziała, że według najnowszych badań należy sadzać i już Szkoda mi już było czasu na dyskusje tą babą

Cytat:

jejku, jakos tak nostalgia mnie dopadla
twoj ubusiek najmlodszy na watku, skonczyl dzis pol roczku, tym samym zamykamy pewien etap u naszych bbofrutkow. teraz zacznie sie raczkowanie, wstawanie, chodzenie. gdzie te nasze malenstwa co topily sie w rozmiar 56?

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja chyba odpadam jutro. Zmarł dziadek męża i jutro jest pogrzeb w mrozach. Chyba że spotkanie było by całkiem przed południem lub całkiem po południu. Ale nie chce Wam psuć ustalonej godziny.

Oj, współczuję

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Jestem totalnie przybita-później napisze w k. o co chodzi

Cytat:
hej
przestawiłam wczoraj Filipowi matę koło kanapy, bo bałam się, że jak będzie próbował wstawać koło szafki z TV, to się rąbnie albo telewizor na niego spadnie; no i dzisiaj siedzę na kanapie, czytam książkę, dzieć buszuje na macie i za chwilę ciągnie mnie za skarpetkę, patrzę, a ten małpiszon stoi także chyba się skończyły dobre czasy

A nie mówiłam Gratki dla Filipka

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Mała, nie wiem o co chodzi u Ciebie, ale ja dzisiaj też mam dzień z
W taki dzień, jak ten, nienawidzę siebie jako kobiety i matki, i nie wiem dlaczego Bóg pokarał mną Polę. Jestem beznadziejna, a ktoś inny na pewno by się lepiej nią opiekował.

Odezwę się może wieczorem. Papa
Pstryczkowa pięknie Ci odpisała

Cytat:
co jest?
porzadny za takie myslenie. jestes najlepsza mamusia dla Polci! w koncu z miliona milionow matek to ona Cebie wybrala na swoja mame to Ty ja urodzilas, nie zadnego Jaśka, Staszka czy Anie tylko wlasnie Polcie Polcia juz dobrze wiedziala kogo wybrac

---------- Dopisano o

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 15:44   #2718
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Ale mnie moja mama wku, no szału dostanę!" Daj jej CZEKOLADY , posadź przed tv, kapusty jej chciała dac ostatnio, a jak zawzięcie mi opowiada jak to znajoma znajomej daje dziecku WSZYSTKO-normalne zupy na kościach itd, tyle co zmieli i wszystko je, dziecko zadowolone.
Nie mogę z nią wytrzymać, Ola je sobie chrupka, zajęta nim jak nie wiem, to ta ją zaczepia i odkąd mieszkam tu 5 miesięcy tak non stop ma do niej te same teksty, już mogłaby coś nowego wymyślić, w dodatku ona nie umie normalnie mówić do dziecka tylko drze się jak nie wiem, a ja się potem dziwię, ze mnie głowa boli, tv rozkręcone a ta wszystkich przekrzykuje jakby dziecko głuche było. Co za ciemnota , ojezusmaria musiałam to z siebie wyrzucić, dziękuje za uwagę
ojezusie,czekolady? Dobre :/

Debrah nie mówiłam wczoraj, bo nie chciałam zapeszać, wczoraj uradowany zjadł 4 łyżeczki jabłka z dynią, najpierw dałam dwie, ale, że widziałam, że mu smakuje to dałam jeszcze dwie. Był szał. A dzisiaj? Krzywił się, robił "prrrrr" , machał rączkami i może zjadł 1 łyżeczkę :/ masakra
Stary 2013-08-27, 15:46   #2719
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Fewcia-bardzo mi przykro z powodu dziadka
.
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Fewciu przykro mi z powodu Dziadka
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
bardzo mi przykro

Cytat:
Hej

Nadrobiłam, ale nie mam ochoty ani weny cytować i odpowiadać.

W taki dzień, jak ten, nienawidzę siebie jako kobiety i matki, i nie wiem dlaczego Bóg pokarał mną Polę. Jestem beznadziejna, a ktoś inny na pewno by się lepiej nią opiekował.

puknij się w główkę!!! Wpisz tam sobie do swojego "extreme makeover" zdanie "jestem najlepszą mamą dla Poli i nie mogę myśleć inaczej'

Cytat:
Witam się .. W końcu mam chwilkę..tylko jak nadrobić?
Chrzciny udane....ale żarcia zostało tyle ze ho ho....wiedziałam że tak będzie.tort i ciasta super...jak tylko będę mieć zdjecia...pochwale się.
podać adres???
Stary 2013-08-27, 15:50   #2720
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
DZIĘKUJĘ!!!

Tiramisu wyszło MEGA!!!

spaliśmy do 10

aha, młody zjadł wczoraj OBIADEK!!! Kawałek cycka z kuraka (nie mam kompletnie dostępu do królika ) kawałek ziemniora i buraka
Piekłaś tiramisu? ja tylko wersję bez pieczenia znam, skąd przepis?

Cytat:
ojezusie,czekolady? Dobre :/

Debrah nie mówiłam wczoraj, bo nie chciałam zapeszać, wczoraj uradowany zjadł 4 łyżeczki jabłka z dynią, najpierw dałam dwie, ale, że widziałam, że mu smakuje to dałam jeszcze dwie. Był szał. A dzisiaj? Krzywił się, robił "prrrrr" , machał rączkami i może zjadł 1 łyżeczkę :/ masakra
O kurczę, czyli widzę, że jak u nas ;/
Tylko, że przypomnę, że mu rozszerzamy dietę od niecałego 5 mca (bez tygodnia) i gucio, cholera.
Tak, wiem, rozkręci się, al nie macie pojęcia dziewczyny jakie to frustrujące jak się kombinuje a potem WSZYSTKO wyrzuca, stresuję się już nawet jak ma być pora posiłku stałego, a ktoś u mnie jest, no bo " ojeju nie je" - nosz nie je kurna, no co poradzę...

Charliz: masakra z Twoją mamą, na prawdę bym się bała zostawić jej dziecko...ale z drugiej strony - Ty przeżyłaś i mądra, zdrowa babeczka z ciebie:P

Insolito: ma-sa-kra
Czyli rozumiem, że masz pediatrę, która się NIE dokształca. Wiesz, pewnie się zażenowana poczuła jak wyszło, że ty się interesujesz, masz jakąś tam aktualną wiedzę (dla niej tajemną jak widać) to cię musiała zgasić, bo jak to tak pacjent od lekarza mądrzejszy...
Stary 2013-08-27, 15:54   #2721
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Byliśmy na szczepieniu, mój biedny bobas sie spłakał, ale dość szybko udało się go zagadać, ale i tak było mi go strasznie szkoda, narzęście następne dopiero po 12 miesiącu.

Lekarka mnie zszokowała. Mówi :proszę posadzić dziecko do badania" no to ja jej, że on jeszcze sam nie siada więc go nie sadzam. A ona: "jak to ? Przecież on ma już 7 miesięcy, to trzeba sadzać, pokazywać,że tak można, jak najwięcej ma być w tej pozycji. Obkładać poduszkami, sadzać na kolanach Mówię, że wszędzie mówią, żeby tak nie robić, że dziecko jak będzie gotowe to samo siądzie. to mi powiedziała, że według najnowszych badań należy sadzać i już Szkoda mi już było czasu na dyskusje tą babą
Eee zbieram szczękę z podłogi!

Hje. nie wolno tak myśleć! Mam nadzieję, ze jutro będziesz miała lepszy dzień

Stary 2013-08-27, 15:56   #2722
nancykenator
Zakorzenienie

no ja tylko czekam, aż ktoś mi powie, że jak to on nic nie je. A cycek mój to co?
Ale trochę tak mi dziwnie, bo myślałam, że damy radę bez problemu, a tu im dalej w las tym mam wrażenie gorzej. Przy Was zjadł chrupka, następnego dnia wsadził go do buzi i w nerwach wyrzucił.

Insolito no jak to tak? Z lekarzem się spierać
Stary 2013-08-27, 16:02   #2723
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
no ja tylko czekam, aż ktoś mi powie, że jak to on nic nie je. A cycek mój to co?
Ale trochę tak mi dziwnie, bo myślałam, że damy radę bez problemu, a tu im dalej w las tym mam wrażenie gorzej. Przy Was zjadł chrupka, następnego dnia wsadził go do buzi i w nerwach wyrzucił.

Insolito no jak to tak? Z lekarzem się spierać
takie samo mam wrażenie ;(
Ale jak mówią mądre wizażowe głowy (już się na wielu wątkach radziłam) w końcu KAŻDE DZIECKO zacznie jeść i do roczku właściwie dałoby radę na samej piersi (kiedyś takie zalecenia nawet były)..więc ja im wierzę.
Co nie zmienia faktu, że emocjonalnie to to najłatwiejsze nie jest, jeszcze kiedy musisz tłumaczyć np zatroskanym babciom, bo przecież dziecku musi już jeść coś poza piersią, że mleko nie wystarcza;/ no trudno wtedy wrzucić na luz.
Stary 2013-08-27, 16:08   #2724
e_vel
Wtajemniczenie

nie wiem czy czegoś nie przeoczyłam, ale:

Neti, czy wysłałaś już ekspresem do mnie sernik?

Hje, a w dupkę chcesz za takie pitolenie farmazonów?

Hope, pięknie napisałaś u mnie na fb dziękuję

Black gdzieś Ty? wogóle malusio się udzielasz? Oliwka daje popalić czy jak?

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Ellmi a jak między Tobą i TŻ? już kiedyś miałam pytać?
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 16:11   #2725
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
to i tak luxus
nas ostatnio zapisywali wszystkich na ta sama godzine. wizyta prywatna nadmienie

Cytat:
bardzo mi przykro

Cytat:
Fewciu: współczuję

A kurczę coś mi się podziało, chyba coś z żołądkiem - boli trochę, kotłuje się, mam stan pod gorączkowy, odbija mi się jak żulowi jakiemuś... od wczoraj mnie trzyma, nie wiem co ja zjadłam?
Więc siedzę i miętę piję na okrągło.

Może weź krople żołądkowe, można przy KP??

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Odnośnie spotkania To może przełóżmy to na inny dzień z lepszą pogodą i wtedy kiedy każda będzie miała czas, co o tym myślicie ???
nie chcę Wam psuć spotkania
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

fewciu bardzo mi przykro
Mojego tzta dziadka pochowali 2 tygodnie temu mial 98 lat

Cytat:
O - właśnie.
Bo ja poszłam za Waszym przykładem i dałam małej wczoraj 2 świderki pełnoziarnistego makaronu, w ramach ekspozycji na gluten... ile tego mam jej podawać teraz, codziennie?
Nie wiem..
A wiecie co najlepsze? ZJADŁA.
Część z buzi wypadła, ale była zainteresowana tym, nie było szczękościsku, używała ząbków (fascynuje ją gryzienie).
o jaaaaaaaaaaaaaaaa! super!!!

Cytat:
Fewciu kciuki za kontrolę! A co do czekania w kolejce to jakaś paranoja, przecież to dzieci małe Mój mąż dzisiaj jechał ze swoją Mamą do Krakowa, do szpitala i mieli być na 8 rano i okazało się, że do rejestracji od 8, a lekarz przychodzi na 10:30 i spokojnie mogli dzwonić

Cytat:

Cytat:

Stary 2013-08-27, 16:47   #2726
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Nadrobiłam, ale nie mam ochoty ani weny cytować i odpowiadać.

Mam dokładnie taki sam dzień dziś. Dziecko mi marudzi po wczorajszym szczepieniu a ja jej słuchać nie mogę Dzisiaj jej nagadałam takich głupich rzeczy, że masakra, nie wiem czy wasze dzieci nie jojczą czy wy jesteście oazami spokoju ale ja wymiękam Jak czytam, że dzieci wam usypiają od przytulania... Moja to jest taki antyprzytulas tylko by wykręcała skórę i drapała.
Cytat:

Dziś jadę z Darią do znajomej która jest w ciąży (tp ma na 26 grudzień). Jadę pozazdrościć jej brzuszka
Hmmmm a ja nie mam ani jednej łyżeczki!
Czasem wolałabym być w ciąży: Julianie było lepiej, miała wszystko co było jej potrzebne, łatwo się można było przemieszczać
Cytat:
brak słów

O matko! Brrrr
Cytat:

[/COLOR]wyciągam cieplejsze ciuszki dla Filipa, butki i kurde, tyle miałam fajnych ciepłych ubranek, tylko rozmiar 68 i już się nie przydadzą[COLOR="Silver"]
Ja też mam kupę ubrań których nigdy nie miała na sobie. Ale wiecie co, niektóre ciuchy to takie debilne są, że szok;/ Szczególnie dla tylko leżących niemowlaków np 56cm. Jak dla dorosłych, niewygodne, niepraktyczne, ja rozumiem, że to ma fajnie wyglądać ale mi szkoda takich poprzebieranych dzieci. Nie mówię, sama ubieram pod kolor czy coś Ale i tak najchętniej wybieram ciągle body i półśpiochy/legginsy
Co do kurtek-ja mam mnóstwo kurtek po szwagierce ale WSZYSTKIE z kapturami, co mnie strasznie irytuje
Cytat:

Ja daję do 4 chrupek dziennie ale Antonio taki zaparty chłopak to chyba jedna mu starczy....
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

O, Dadol
Hej przystojniaku
Cytat:

Matko z córko, wykitowałabym tam.
A mnie czasami TŻ dobija On tak niefrasobliwie podchodzi do wszystkiego a ja jestem ta co się czepia No halo, półroczne dziecko nie może oglądać z nami TV! Ani nie można jej nosić całymi dniami... Trochę brak mu wyobraźni, że to co teraz robimy kształtuje w niej złe nawyki i to bedzie tylko i wyłącznie nasza wina jak się do czegoś złego przyzwyczai....
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
DZIĘKUJĘ!!!

Tiramisu wyszło MEGA!!!

spaliśmy do 10

No to teraz się pasibrzuch zrobi i będzie zajadał jak szalony
Wszystkiego najlepszego
I spóźnione dla Małej
Cytat:

mdleje: Nie strzymie!!!!! Strach mieć takiego pediatrę.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 16:54   #2727
hope01
Zakorzenienie

Nie wiem czy widać, ale tutaj mój syn demontuje babce podłoge

http://www.youtube.com/watch?v=2ZpTN...ature=youtu.be

Stary 2013-08-27, 17:12   #2728
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Lady, wszystkiego dobrego

Fewciu, przykro mi

nie'wiem, co z tym spotkaniem mazowszanki?

Stary 2013-08-27, 17:14   #2729
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Przeszło? Mam nadzieję, że Amelka dała Ci się wykurować ja wczoraj też len piłam na żołądek

Bardzo chętnie ale chyba mój mąż się nie zgodzi na zakupy w Japonii

Biedne jesteście obie z Blaneczką pocieszę Cię, że u nas też było tak, chyba przez 3 tygodnie, jojczenie, stęki bo chciała spać, ale nie mogła usnąć. Chciała ciumkać, jak łapała cycka to stękała, że jest najedzona Jak zasnęła to spanie po 20-30 minut. I w pewnym momencie samo "przeszło" tzn. usypia z histerią, ale tylko kilka minut i potem śpi czasem nawet 2 godziny co jak na nas jest ogromnym sukcesem. Ale pamiętam gorsze czasy i mówiąc szczerze nie wierzę, że odeszły w zapomnienie

Wow no to

O kurde :/ masz jeszcze jakieś opcje leczenia?

Fewciu przykro mi z powodu Dziadka

Lady sto lat! Spełnienia marzeń!

Dziewczyny czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z bielizną firmy Lupoline?

A tak w ogóle to niedawno odkryłam, że w moim bloku mieszkają jeszcze dwie mamy z małymi dziećmi, tylko nie wiem na którym piętrze Może kiedyś uda się spotkać na spacerze i nie będziemy musiały same wędrować
hej no! ja mieszkam blisko
Cytat:
na początku pochylony do przodu siedział, ale szybko się wyprostował tylko wtedy go tak na boki brało i fajnie równowagę łapał

dla tych, co nie mają u siebie SP - od 29.08. pampersy w realu: trójki 150szt. i czwórki 132szt. po 79,95; i chusteczki huggies, te zielone 6 opakowań za 21,99

ooo super promo
Cytat:
Ja podaję kaszkę rano. Nie z butli tylko łyżeczką
ja tak samo
Cytat:
ja tak samo

to rzeczywiście wszystko od Neti w sam raz dla Ciebie
Ems kocham Cie

Ja dziś wzięłam Hanie w nosidło i poszłyśmy do centrum , miałam też plan iść do lumpa-poszłam nic nie było.... potem jeszcze się przeszłam po targu kupiłam pomidkorki, podgrzybki(na jajecznice) serki kozie takie naturalnie robione

A jak wracałam w autobusie to wszyscy posadzili na siedzeniach a my stałyśmy.....
Stary 2013-08-27, 17:15   #2730
hope01
Zakorzenienie

A tutaj obiecane raczkowanie, trochę niemrawe, bo ledwo wstał i już chciał na ziemię
http://www.youtube.com/watch?v=IeCFV...ature=youtu.be

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości