|
|
#2701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
no ale ok, gdyby nawet, to potem to dziecko krzyczy i płacze, i to nie tak normalnie, tylko z bólu, więc zupełnie inny płacz i dopiero jak kilka razy go ugryzł, to się orientuje![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- wyciągam cieplejsze ciuszki dla Filipa, butki i kurde, tyle miałam fajnych ciepłych ubranek, tylko rozmiar 68 i już się nie przydadzą ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- i szukam kurtki dla młodego na all, bo mnie TŻ wyśmiał, jak mu powiedziałam, że chcę kupić taką jak Insolito pfff, sknera---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- o, i gadam sama ze sobą też fajnie
|
|
#2702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kaszki mam rozne rozniste, teraz weszlismy na wyzszy poziom i daje mlodemu juz te z ziarnem ale nie polecam zbozowych nestle w kartonach, bosz - jakie grudy wychodza! nic???? dziewczyno, helooooooooooł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem po czym to - może wirus jakiś, bo w sumie nie wymiotuję ani nic, tylko strasznie mnie muli i mi słabo okropnie + ta podwyższona temp. Co do kaszek: swego czasu, dawno dawno kupiłam Bobovitę bez cukru bananową - nie wiem czy pamiętacie - to było zaraz po tym jak się okazało, że Amelek butelki niet, a ja miałam studia i kombinowałam czy zje coś łyżeczką. Leży - nie je tego. Oprócz tego zamówiłam i mam Holle jaglaną bezglutenową (nie je oczywiście jej) i Holle Jabłko-Gruszka po 6 miesiącu - z glutenem już. obie są BEZMLECZNE bo planowałam na swoim mleku robić, ale młoda póki co nie chce ich jeść. Cytat:
Dokładnie, popieram Ellmi. |
||
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, straszne, nie wyobrażam sobie nawet, jak to dzieciątko musiało cierpieć.
Debrah, ok, może wieczorem napiszę. Królewna śpi, więc idę ogarnąć pokój, poćwiczyć i może jeszcze zdążę dokończyć prasowanie. |
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jaja - dziecko koło 11 zapadło w pierwszą drzemkę, po czym obudziła się z płaczem.Wiedziona przeczuciem, że skoro tak płacze to coś ją obudziło i wcale się nie wyspała, przystawiłam do piersi. Odleciała znów i... śpi do tej pory?!
![]() Jezu, chyba pójdę do niej zajrzeć ![]() Czyżbym amerykę odkryła, że skoro dziecko nie budzi się zadowolone to nadal chce spać? No ..rychło wczas
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, właśnie o tym samym mówiłam tż i o tym samym była dyskusja u niego w pracy, że dziecko inaczej płacze, jak go boli inaczej jak senne a inaczej jak jest głodne. Ja nie wiem, ale przecież w spacerówce czy w gondoli to przecież widać to co jest w środku i że przecież szczur byłby widoczny.
Chociaż ja mam pewne doświadczenia ze szczurami i to są cholera takie mądre zwierzątka, że potrafią tak się schować, że można ich nie zauważyć (tylko nie myślcie o mnie jakoś źle, pisałam magisterkę i robiłam po prostu doświadczenia na szczurach). Wy tu mi nazwami rzucacie a ja dalej nie wiem :/ ja chcę taką kaszkę, o której mówiła mi w niedzielę Debrah czyli, że nic nie gotuję, nie odmierzam, nie ważę, tylko wrzucam do wody, deserku (?) - nie wiem czy tak można. I podaję czy taka byłaby ok? http://www.aptekadziecka.pl/product-...-BIO-250g.html a glutenowa taka: http://www.aptekadziecka.pl/product-...zamknieta.html Debrah następnym razem tą sałatkę zrobię ze słodką cukinią, ciekawe, czy Ci posmakuję
|
|
|
|
#2707 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to głupia cipa nie widziała?! BA! NIE WYCIĄGNĘŁA maleństwa! Przecież ono musiało tak cierpieć!! Cytat:
![]() Ja sie nie odzywam dużo bo wciągnięta jestem w książkę Debrah (szacun a w większości biegam za młodym
|
|||||
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja robiłam to wrzucałam odpowiednią (na oko gęstość) ilość kaszki do wody/mleka (swojego, musi być dość ciepłe bo ci nie zgęstnieje) i mieszałam dokładnie. Jeśli robiłam na wodzie to dodawałam do tego np trochę owocu ze słoiczka, żeby mieć jednak ten pełnowartościowy posiłek. Jaglana fajnie słodko pachnie i raczej smaczna - ja nie lubię konsystencji papki ale z owocami, jak spróbowałam to niezłe nawet było. Jeśli chodzi o gluten : to z tego co wiem to wystarczy właśnie pół łyżeczki błyskawicznej kaszki glutenowej (jakakolwiek holle z glutenem) do posiłku dodać, do słoiczka np. Tylko mieszasz i już. ale ja nie wiem nic więcej ponieważ moje dziecko ani razu nie zjadło takiego posiłku, a co się nakombinowałam to moje ![]() Co do sałatki : pewnie tak, lubię cukinię. Edit: kaszki okej, ale to są mleczne, czyli z mm - samą wodę dajesz. Ja mam bezmleczne. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-08-27 o 14:47 |
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie ta matka k.rwa oczy miała?Gdzie reakcja na płacz?
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Dziewczyny a te chrupki to jakie i w jakiej ilości/dziennie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- A czy któraś z Was próbowała kaszek BD w słoiczku?widzialam takie w rosie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
O kuku pytasz?
Moja dostaje codziennie jeśli krótkie to dwie, jeśli długa to jedną. Ale u nas taka sytuacja, że ja się cieszę jak ona w ogóle wie do czego jedzenie służy. Chcę, żeby jej się granica w buzi przesunęła dalej (dzieci mają dużo bliżej granicę po której jest odruch wymiotny), dzięki temu, że wsadza chrupka do buzi. Może potem z jedzeniem innych rzeczy pójdzie lepiej. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Yellow, Mała - poszły maile. |
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
, w marketach ich nie dostane, tylko w lokalnych sklepach, nawet na googlach nie moge znalezc aleja je za gówniarza jadłam dalej jem z młodym ![]() a zależy ile. garść mu dam to pół zje pół wywali O, Dadol |
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-27 o 15:26 |
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Ale mnie moja mama wku, no szału dostanę!" Daj jej CZEKOLADY , posadź przed tv, kapusty jej chciała dac ostatnio, a jak zawzięcie mi opowiada jak to znajoma znajomej daje dziecku WSZYSTKO-normalne zupy na kościach itd, tyle co zmieli i wszystko je, dziecko zadowolone. Nie mogę z nią wytrzymać, Ola je sobie chrupka, zajęta nim jak nie wiem, to ta ją zaczepia i odkąd mieszkam tu 5 miesięcy tak non stop ma do niej te same teksty, już mogłaby coś nowego wymyślić, w dodatku ona nie umie normalnie mówić do dziecka tylko drze się jak nie wiem, a ja się potem dziwię, ze mnie głowa boli, tv rozkręcone a ta wszystkich przekrzykuje jakby dziecko głuche było. Co za ciemnota , ojezusmaria musiałam to z siebie wyrzucić, dziękuje za uwagę
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Dziewczyny, kochane jesteście, naprawdę!!! :
![]() DZIĘKUJĘ!!! Tiramisu wyszło MEGA!!! ![]() bąbel zasypia tylko w mt na plecach ![]() spaliśmy do 10 ![]() aha, młody zjadł wczoraj OBIADEK!!! Kawałek cycka z kuraka (nie mam kompletnie dostępu do królika ) kawałek ziemniora i buraka będę wieczorkiem, kocham was
|
#2716 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
na policję następnym razem!
a co to za komitywa z t.? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do allegro, to walcz! nawet jeśli by to było 15 zł! Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2717 | |||||
|
Zadomowienie
|
Byliśmy na szczepieniu, mój biedny bobas sie spłakał, ale dość szybko udało się go zagadać, ale i tak było mi go strasznie szkoda, narzęście następne dopiero po 12 miesiącu.
Lekarka mnie zszokowała. Mówi :proszę posadzić dziecko do badania" no to ja jej, że on jeszcze sam nie siada więc go nie sadzam. A ona: "jak to ? Przecież on ma już 7 miesięcy, to trzeba sadzać, pokazywać,że tak można, jak najwięcej ma być w tej pozycji. Obkładać poduszkami, sadzać na kolanach Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratki dla Filipka ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah nie mówiłam wczoraj, bo nie chciałam zapeszać, wczoraj uradowany zjadł 4 łyżeczki jabłka z dynią, najpierw dałam dwie, ale, że widziałam, że mu smakuje to dałam jeszcze dwie. Był szał. A dzisiaj? Krzywił się, robił "prrrrr" , machał rączkami i może zjadł 1 łyżeczkę :/ masakra
|
|
|
|
|
#2719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpisz tam sobie do swojego "extreme makeover" zdanie "jestem najlepszą mamą dla Poli i nie mogę myśleć inaczej' ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko, że przypomnę, że mu rozszerzamy dietę od niecałego 5 mca (bez tygodnia) i gucio, cholera. Tak, wiem, rozkręci się, al nie macie pojęcia dziewczyny jakie to frustrujące jak się kombinuje a potem WSZYSTKO wyrzuca, stresuję się już nawet jak ma być pora posiłku stałego, a ktoś u mnie jest, no bo " ojeju nie je" - nosz nie je kurna, no co poradzę... Charliz: masakra z Twoją mamą, na prawdę bym się bała zostawić jej dziecko...ale z drugiej strony - Ty przeżyłaś i mądra, zdrowa babeczka z ciebie:P Insolito: ma-sa-kra Czyli rozumiem, że masz pediatrę, która się NIE dokształca. Wiesz, pewnie się zażenowana poczuła jak wyszło, że ty się interesujesz, masz jakąś tam aktualną wiedzę (dla niej tajemną jak widać) to cię musiała zgasić, bo jak to tak pacjent od lekarza mądrzejszy... |
||
|
|
|
#2721 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Hje. nie wolno tak myśleć! Mam nadzieję, ze jutro będziesz miała lepszy dzień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tylko czekam, aż ktoś mi powie, że jak to on nic nie je. A cycek mój to co?
Ale trochę tak mi dziwnie, bo myślałam, że damy radę bez problemu, a tu im dalej w las tym mam wrażenie gorzej. Przy Was zjadł chrupka, następnego dnia wsadził go do buzi i w nerwach wyrzucił. Insolito no jak to tak? Z lekarzem się spierać
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak mówią mądre wizażowe głowy (już się na wielu wątkach radziłam) w końcu KAŻDE DZIECKO zacznie jeść i do roczku właściwie dałoby radę na samej piersi (kiedyś takie zalecenia nawet były)..więc ja im wierzę. Co nie zmienia faktu, że emocjonalnie to to najłatwiejsze nie jest, jeszcze kiedy musisz tłumaczyć np zatroskanym babciom, bo przecież dziecku musi już jeść coś poza piersią, że mleko nie wystarcza;/ no trudno wtedy wrzucić na luz. |
|
|
|
|
#2724 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy czegoś nie przeoczyłam, ale:
Neti, czy wysłałaś już ekspresem do mnie sernik? ![]() Hje, a w dupkę chcesz za takie pitolenie farmazonów? Hope, pięknie napisałaś u mnie na fb dziękuję ![]() Black gdzieś Ty? wogóle malusio się udzielasz? Oliwka daje popalić czy jak? ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Ellmi a jak między Tobą i TŻ? już kiedyś miałam pytać? |
|
|
|
#2725 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może weź krople żołądkowe, można przy KP?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2726 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj jej nagadałam takich głupich rzeczy, że masakra, nie wiem czy wasze dzieci nie jojczą czy wy jesteście oazami spokoju ale ja wymiękam Jak czytam, że dzieci wam usypiają od przytulania... Moja to jest taki antyprzytulas tylko by wykręcała skórę i drapała.Cytat:
Czasem wolałabym być w ciąży: Julianie było lepiej, miała wszystko co było jej potrzebne, łatwo się można było przemieszczać ![]() Cytat:
Cytat:
Ale i tak najchętniej wybieram ciągle body i półśpiochy/legginsy![]() Co do kurtek-ja mam mnóstwo kurtek po szwagierce ale WSZYSTKIE z kapturami, co mnie strasznie irytuje ![]() Cytat:
Hej przystojniaku Cytat:
A mnie czasami TŻ dobija On tak niefrasobliwie podchodzi do wszystkiego a ja jestem ta co się czepia No halo, półroczne dziecko nie może oglądać z nami TV! Ani nie można jej nosić całymi dniami... Trochę brak mu wyobraźni, że to co teraz robimy kształtuje w niej złe nawyki i to bedzie tylko i wyłącznie nasza wina jak się do czegoś złego przyzwyczai....Cytat:
No to teraz się pasibrzuch zrobi i będzie zajadał jak szalony![]() Wszystkiego najlepszego I spóźnione dla Małej Cytat:
mdleje: Nie strzymie!!!!! Strach mieć takiego pediatrę.
|
||||||||
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy widać, ale tutaj mój syn demontuje babce podłoge
![]() http://www.youtube.com/watch?v=2ZpTN...ature=youtu.be |
|
|
|
#2728 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Lady, wszystkiego dobrego
![]() Fewciu, przykro mi nie'wiem, co z tym spotkaniem mazowszanki? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ooo super promo ja tak samo Ems kocham Cie Ja dziś wzięłam Hanie w nosidło i poszłyśmy do centrum , miałam też plan iść do lumpa-poszłam nic nie było.... ![]() A jak wracałam w autobusie to wszyscy posadzili
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
A tutaj obiecane raczkowanie, trochę niemrawe, bo ledwo wstał i już chciał na ziemię
![]() http://www.youtube.com/watch?v=IeCFV...ature=youtu.be |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

no ale ok, gdyby nawet, to potem to dziecko krzyczy i płacze, i to nie tak normalnie, tylko z bólu, więc zupełnie inny płacz i dopiero jak kilka razy go ugryzł, to się orientuje
pfff, sknera

dla Amelki za makaronik 

, ale ja dzisiaj też mam dzień z
Wpisz tam sobie do swojego "extreme makeover" zdanie "jestem najlepszą mamą dla Poli i nie mogę myśleć inaczej' ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)