Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 16:15   #3091
martucha0205
Rozeznanie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

u mnie w miescie tez jest taka fajna pan ktora za 150zl ubiera kosciol widzialan i jest ladnie a ja chce skromnie i ladnie a co do sukni mam typ ale nie wiem jak bede w niej wygladac

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Edytowane przez martucha0205
Czas edycji: 2013-08-27 o 16:22
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 16:23   #3092
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Rety wszystkie mamy ślub 2014, większość z was już mierzyla suknię, ma swój typ a Ja w czarnej D.... ;-) jak myślicie na jakie przeceny można liczyć jesienią? Ceny sukni mnie przerażają ostatnio oszacowalam że za cenę sukni mogę mieć meble do salonu lub do kuchni- moje wymarzone
Nie łam się - nie tylko ty ja na pierwsze przymiarki wybieram się w sobotę, i to tylko dlatego że jadę z koleżanką która ślubuje w maju.
Mam nadzieję że znajdę jakąś w rozsądnej cenie, bo jak nie to będę szukać używanej. Więcej niż 2 tys. (max. 2500) nie planuję wydać na suknię.

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2013-08-27 o 16:27
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 16:38   #3093
Dotka90
Zakorzenienie

Umówiłam się na jutro na przymiarkę do Byszyc

Chcę zmierzyć:
Sabe- Lomi, Moan, Muse, Verna
Primrose - Adeline, Lilith
Diamante - Elizabeth

Mam nadzieję, ze chociaż cokolwiek z tych wybranych będzie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 16:45   #3094
exist_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez eventual Pokaż wiadomość
Cześć Piękne !

Mogę dołączyć? Ślub 9 sierpnia Niby dużo czasu, ale boję się, że wszystkiego nie ogarnę A razem raźniej, co nie?

Pozdrawiam,
mam nadzieję, że się nie pogubię tu u Was
Witaj! Mamy ślub w tym samym dniu a wiesz już o której godzinie?

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Chcę zmierzyć:
Diamante - Elizabeth

Nie wiem czy aktualna kolekcja nie jest tylko sabe? Daj jutro znać jak było

My się jeszcze nie orientowalismy ile bierze pani za dekoracje kościoła ale wiem że ona robi też całą oprawę florystyczną ślubu i pewnie w pakiecie będzie taniej więc może ją weźmiemy do wszystkiego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-27, 16:46   #3095
misia880
Zakorzenienie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

dotka powodzenia!

ja sie ciesze ze juz mam ;D i to za TAKA cene ;D

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 16:46   #3096
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
raczej nie bedziecie mieli wyjścia - musicie się dogadac, bo nie będzie przecież czasu na zmianę dekoracji jak ślub jest jeden za drugim
jak bym tak chciała, a jeśli oni się nie zgodzą, to oni mają problem, bo my mamy pierwsi ślub

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 16:53   #3097
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
jak bym tak chciała, a jeśli oni się nie zgodzą, to oni mają problem, bo my mamy pierwsi ślub
My mamy ślub jako drudzy i trochę mnie kwestia dekoracji kościoła martwi...u nas w kościele z reguły zawsze są kwiaty, a nam nie zależy na jakichś wstążeczkach przy ławkach czy innych dekoracjach..Nie wiem jak inne pary, które biorą ślub w tym samym dniu, jak sobie wymyślą jakieś kiczowate cuda..przecież nie będziemy tego ściągać na 5 min przed mszą. Mam nadzieję, że uda się skontaktować wcześniej i dojśc do porozumienia w tej sprawie

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 16:55   #3098
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
My mamy ślub jako drudzy i trochę mnie kwestia dekoracji kościoła martwi...u nas w kościele z reguły zawsze są kwiaty, a nam nie zależy na jakichś wstążeczkach przy ławkach czy innych dekoracjach..Nie wiem jak inne pary, które biorą ślub w tym samym dniu, jak sobie wymyślą jakieś kiczowate cuda..przecież nie będziemy tego ściągać na 5 min przed mszą. Mam nadzieję, że uda się skontaktować wcześniej i dojśc do porozumienia w tej sprawie
to mam nadzieję, że się dogadacie, ja też chcę minimalistycznie przystroić kościół i super by było jakby można było te koszta podzielić

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 16:56   #3099
exist_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
My podjęliśmy decyzję że w takiej sytuacji płacimy extra tej pani dekorującej i prosimy ją o szybką zamianę albo ściągnięcie jakiegoś kiczu

Stary 2013-08-27, 17:07   #3100
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
uff, myślałam że tylko ja taka nie zdecydowana
O ile dobrze pamiętam jesteś ze świętokrzyskiego? Może jakieś spotkanie np. w kielcach zorganizujemy?
Ja jestem za jak coś

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
To ja wygrywam- zaręczyny po 5 m-cach, ślub po 2 latach

Chyba ja zaręczyny po 2 m-cach i 3 dniach, ślub po prawie 3 latach związku mi wypadnie

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:22   #3101
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
No to jest obłęd! To może jeszcze płacic rekompensatę innym księżom z parafii za to, że nie będą mogli odprawić tej mszy...
no niestety kosciol ma swoje zasady.. ktore czasami sa bardzo dziwne

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
trochę jestem w szoku!
czyli ta rekompensata to taka jakby kara dla młodych, że ośmielili się zrobić cokolwiek innego..
Nie kara tylko z czegos musi isc pensja dla organisty... i pewno wlasnie idzie ze slubow. My planowalismy zespol a mamy DJa wiec roznice wykladamy na oprawe muzyczna w kosciele

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
My podjęliśmy decyzję że w takiej sytuacji płacimy extra tej pani dekorującej i prosimy ją o szybką zamianę albo ściągnięcie jakiegoś kiczu
Chyba zrobimy tak samo, chociaz bierzemy slub w malym kosciolku wiec moze nasz slub bedzie jedyny

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:24   #3102
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Nie kara tylko z czegos musi isc pensja dla organisty... i pewno wlasnie idzie ze slubow. My planowalismy zespol a mamy DJa wiec roznice wykladamy na oprawe muzyczna w kosciele
Hmm nie wiem jak w innych parafiach ale u nas organista swoją pensję dostaje osobno, za granie na ślubach bierze dodatkowo kasę :/

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-27, 17:28   #3103
say-hello
Zakorzenienie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

I nas u kosciele też będą jaja z organistą i dekoracją. Organisty ponoć nie da się zastąpić innym, ksiądz nie pozwala. Dodam,że organista nie śpiewa, a wyje na dekorację kościoła ma monopol siostra zakonna. Mam nadzieję, że będzie się dało z nią dogadać chociaż w kwestii koloru i gatunku kwiatów.

say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:28   #3104
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Hmm nie wiem jak w innych parafiach ale u nas organista swoją pensję dostaje osobno, za granie na ślubach bierze dodatkowo kasę :/
W tych sprawach kompletnie sie nie orientuje.. to byla moja wlasna teoria :P Poniewaz jest temat butow slubnych to wlasnie zaczelam szukac butow i bielizny... tylko kurcze ja do swojej sukni potrzebuje seksi cieliste majti bezszwowe :P

I przegladam sobie ta stronke etsy to chyba Opiumalfa polecila... kurcze ile ladnych rzeczy tam jest

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-27, 17:31   #3105
gornek
Zakorzenienie

Kurcze a ja sama nie wiem ile tak naprawde bym chciala przeznaczyc na suknie slubna, napewno nie chce przekroczyc 2 tysiecy, licze na wyprzedaze i kupno pieknej sukienki w dobrej cenie, ale znajac ceny Warszawski moge sie zdziwic, jade do rodzicow na poczatku pazdziernika wiec moze tak znjade cos dla siebie, w koncu w malej miejscowisci sa inne ceny. Ale z 2 stron co 2 ma chyba taka sama sukienke xd
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:32   #3106
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Dodam,że organista nie śpiewa, a wyje
Spróbuj zatkać nos i coś zaśpiewać - będziesz brzmieć wtedy jak organista z naszego kościoła...

Cytat:
I przegladam sobie ta stronke etsy to chyba Opiumalfa polecila... kurcze ile ladnych rzeczy tam jest

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-27, 17:39   #3107
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Tinyheart, chodzi Ci o majty wyszczuplające?
Polecam Ci gorąco majtki firmy Mitex Ja mam model ELITE IV (na allegro luknij) i są świetne
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:43   #3108
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
My już podpisaliśmy umowę z foto. Teraz myślę, że może trochę za wcześnie, bo w pakiecie może byłoby taniej. Chociaż i tak płacimy niedużo bo 1350 za foto, a nad kamerzystą się zastanawiamy.

Wspóczuję sytuacji z wtrącaniem się. A jak wygląda u was płatność za wesele? sami organizujecie, czy rodzice? Pytam, bo jeśli oni, to może po prostu roszczą sobie takie prawo ze względu na to, że płacą za wesele.
super macie cenę za fotografa.

Co do płatności, to moi rodzice się dokładają, i ja wcale nie zabraniam im pomocy przy układaniu listy gości, tylko ja wole spędzić najważniejszy dzień w życiu z osobami które znam. i W sumie z kuzynek i kuzynów, których bym zobaczyła po 10 latach też bym się ucieszyła (tak to ciężko się widywać bo mieszkają daleko), ale jakoś nie wyobrażam sobie nie zapraszać tych dalszych kuzynów z którymi naprawdę mam kontakt.

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:45   #3109
tinyheart
Rozeznanie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Tinyheart, chodzi Ci o majty wyszczuplające?
Polecam Ci gorąco majtki firmy Mitex Ja mam model ELITE IV (na allegro luknij) i są świetne
Wyszuplace to chyba nie... planuje schudnac ale obczaje :P Moja suknia po prsto ma lekko przeswitujacy dol. Mierzylam ja w bialych majtkach ktore mi bylo widac.... Pani polecila mi cieliste bezszwowe tak aby byly nie widoczne

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-27, 17:48   #3110
gornek
Zakorzenienie

U mnie rodzice w ogole sie nie wtracaja do liczby gosci i kto ma byc a kto nie, mimo tego ze to oni nam placa za sale, nocleg i jedzenie. Ja np nie zapraszam wszsytkich kuzynow jezeli jest ich 3 w rodzinie , to wybieram 1 wiem, ze reszta moze byc urazona no ale wybieram osobe z ktora mam jakis kontakt, a nie zaprosze osob z ktorymi nawet nie mam o czym gadac, tak zeby byli, szkoda kasy na nich
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:49   #3111
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj zatkać nos i coś zaśpiewać - będziesz brzmieć wtedy jak organista z naszego kościoła...

Haha nasz próbuje zawodzić jak Edyta.Górniak ale mu średnio wychodzi

say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:04   #3112
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P

Cytat:
W tych sprawach kompletnie sie nie orientuje.. to byla moja wlasna teoria :P Poniewaz jest temat butow slubnych to wlasnie zaczelam szukac butow i bielizny... tylko kurcze ja do swojej sukni potrzebuje seksi cieliste majti bezszwowe :P

wez, ja jestem uzalezniona

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Haha nasz próbuje zawodzić jak Edyta.Górniak ale mu średnio wychodzi

wspolczuje strasznie
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:05   #3113
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Nie łam się - nie tylko ty ja na pierwsze przymiarki wybieram się w sobotę, i to tylko dlatego że jadę z koleżanką która ślubuje w maju.
Mam nadzieję że znajdę jakąś w rozsądnej cenie, bo jak nie to będę szukać używanej. Więcej niż 2 tys. (max. 2500) nie planuję wydać na suknię.
Dzięki za otuchę- ja mam zamiar przeznaczyć taki sam budżet na suknię. Dzisiaj po pracy spotkała mnie niespodzianka W moim miasteczku jest właściwie jeden malutki salonik z sukniami (taki od dawien dawna) weszłam tam z ciekawości zapytać czy pan który tam sprzedaje nie sprowadziłby mi sukni która mi się podoba i ile ona by u niego kosztowała...Wchodzę i oczom nie wierzę! Przy stoliku koło lady siedzi 3 jakiś żuli z piwem ( wygląda na to że to kumple sprzedawcy) zmierzyli mnie wzrokiem oburzeni że przyszłam i wyszli na chwilę. Ja pytam Pana co i jak bym chciała a on mówi że sukni nie sprowadzi bo to nie ceny na nasze miasteczko ale mogą mi zrobić taką samą za 1600 tyle że metki nie będę miała. Trochę kuszące jednak bałabym się zamawiać suknię u takiego "towarzystwa". Jak wyszłam to ogarnął mnie taki dziwny śmiech- LUDZIE GDZIE JA MIESZKAM HHEHE
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:05   #3114
poznanianka1990
Zakorzenienie

Współczuję Wam tych przebojów z organistami. Jak dobrze, że ja nie będę mieć tego problemu Mój tata jest organista i załatwia nam w pakiecie organiste, skrzypaczke, fagociste, spiewaczke i trembaczy
Ten organista z kościoła, w którym będziemy ślubować powiedział, że on nikomu nie będzie podgrywać, a mi zależy na trąbkach, fagocie itd. Ale to znajomy taty, więc nie sądzę by wziął kasę za to, że nie będzie grał.

świat_katarzyny, sprawdze w domu na kompie, bo teraz jestem na telefonie

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:10   #3115
tinyheart
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
wez, ja jestem uzalezniona
Przez Ciebie ja tez jestem Te pudeleczka na obraczki tam sa obledne, i opaski i inne dekoracje do wlosow

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-27, 18:15   #3116
Anesthesia
Wtajemniczenie

Podczytuję Was od rana, ale nie zdążyłam jeszcze odpisać, bo byłam na szkoleniu i o ile czytać mogłam, to stukać już nie bardzo

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ja tez od makijażystki wymagam bardzo dużo i obawiam się że żadna w moim rejonie nie spełni moich oczekiwań

ja też! wszystkie strony ktore odwiedzam są przerażające! przecież ja taki poziom miałam w liceum jesli chodzi o makijaż.... naprawde nie spotkałam żadnej jesczez ktoaą bym sie zachwyciła...
najgorsze ejst to, ze u mnie w rejonie takich prywatnych wizazystek jest niewiele, wszystkie są w salonach kosmetycznych, ktore nie mają żadnego portofolio, tylko siada się na fotel i nie wiadomo co cię czeka
Mam ten sam problem, bardzo ciężko znaleźć godną zaufania wizażystkę... a jak już się taką znajdzie to ceny są kosmiczne i szczerze przesadzone... W tej kwestii w sumie najbardziej ufam niektórym blogerkom, ale nie zawsze znajdzie się jakaś uzdolniona w danym mieście i niekoniecznie zgodzi się wykonać makijaż...

Cytat:
to faktycznie młodziutka jesteś i jak długo jesteście razem w moim otoczeniu rzadko się spotyka takie młode osoby, które decydują się już na poważne kroki, zwykle na końcówce studiów/tuż po. Brawa dla Was
Ok 250-350 zł widziałam wczoraj welony, a taki zwykły krótki 150. ale b.ładny.
(...)
oo a pokazywałaś już fotkę to bym podejrzała
Tak, ja jestem z tej kategorii co wierzy w bajki - mój TŻ jest moim pierwszym i ostatnim i vice versa Fakt, jesteśmy w mniejszości, ale cóż...
Ceny tych welonów mnie dobijają, chyba będę kupować na all albo poszukam wśród znajomych używanego.
Co do sukni, odezwę się na prv

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie jest u was czasem chłodno? Kurczę tak myślę.. jest jeszcze lato, sierpień a ja mam wrażenie że jest chłodno.. pamiętam poprzednie wakacje to spokojnie można było i we wrześniu się opalać i kąpać a w tym roku jakoś tak... mam nadzieję że za rok pogoda będzie lepsza bo ja mam ślub we wrześniu i nie chcę zamienić się w sopelek a jak będzie tak jak teraz to nie wiem co myśleć o wrześniu..
W chwili obecnej chłodno, ale ciepło jeszcze może być Poza tym były w tym roku nieziemskie upały, których nie było rok temu... a z kolei rok temu był "lipcopad" i przepiękny wrzesień, kto wie, jak będzie w tym roku, a co dopiero za rok... ja wrześnie kojarzę jako ładne, też mam ślub we wrześniu i liczę na cudną pogodę
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Mi sie podoba z ramieniem, w koncu cos innego niz proste dekolty!!!
Mnie też!
Cytat:
dziękuję bardzo kilka z Was to zauważyło, więc coś musi być z tym odstawaniem w biodrach..nie wiem czy dałoby się coś z tym zrobić raczej nie
no nic..poprzymierzam inne princesski i może będzie lepiej
Według mnie tutaj chodzi przede wszystkim o długość gorsetu - kończy się w nieodpowiednim miejscu, wg mnie powinien się kończyć ciut niżej chyba.
Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
Anesthesia co do cen welonów to pytałam w Madonnie i Carmen w Warszawie i w pierwszym 300zł a w drugim 270zł ale to za 2 welony, długi 2 metrowy czy nawet dłuższy i krótki do łopatek proste bez żadnych ozdób bo ja taki będę miała
Drogooo... spodziewałam się taniej szczerze mówiąc. Będę szukać na all albo używanego, cóż. Ja sama nie planowałam welonu, ale TŻ zasugerował, że dla niego panna młoda musi mieć welon

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Chciałam się was poradzić bo zastanawiałam się nad przewodnim kolorem żółtym. Tylko nie wiem czy pasuje moja sala...suknia...i żółte dodatki. Tylko szczerzę proszę, bo obawiam się, że do takiej sukni nie pasują kolorowe dodatki. Myślałam żeby mieć żółty kwiat we włosach bo nie będę miała welonu. Jeśli stwierdzicie, że beznadzieja to będę miała biały
Bo nie wiem jaki mam mieć kolor przewodni. Tż bosko wygląda w grafitowym kolorze garnituru, wydaje mi się, że jeśli sala zrobiona w ciepłych kolorach to żółty będzie pasował ale nie wiem czy do sukni

Ślub biorę cywilny więc chciałabym przełamać biel
Jakoś mi nie siedzi ten pomarańcz na stołach
Ja osobiście nie jestem zwolenniczką koloru żółtego ogólnie, a do ślubu już jakoś w ogóle mi nie gra... ale to naprawdę baaardzo indywidualne-osobiste podejście W sumie to ładny odcień byłby ciekawy, ale ja sama na żółty bym się nie zdecydowała
Cytat:
Jasne Slyszalam to od w sumie trzech par i w trakcie rozmowy kilka dziewczyn potakiwalo (rozmowa toczyla sie na panienskim). Dziewczyny od ksiedza uslyszaly konkretny cennik, dekoracja zrobiona przez siostry miala kosztowac 300 zl, ze byla to ciekawa jak dla nich cena to przeszli sie zobaczyc jak dekoracja wyglada. Okazalo sie, ze to jakies sztuczne kwiaty ktore im nie przypadly do gustu i uznali, ze biora dekoratorke. Na kolejnym spotkaniu z ksiedzem poinformowali o tym, na co ksiadz powiedzial, ze skoro kosciol dekoruje ktos inny to musi byc rekomepensata dla siostr wynoszaca tyle ile kosztuje dekoracja kosciola.

Tak samo podobno jest z chorkami, mimo wszystko z tego co slyszalam. To jezeli bierzesz kogos do spiewania Ave Maria, placisz rekompensate chorkowi za to, ze nie wystapia..
Masakra... ! co za idiotyzmy...

Cytat:
Rety wszystkie mamy ślub 2014, większość z was już mierzyla suknię, ma swój typ a Ja w czarnej D.... ;-) jak myślicie na jakie przeceny można liczyć jesienią? Ceny sukni mnie przerażają ostatnio oszacowalam że za cenę sukni mogę mieć meble do salonu lub do kuchni- moje wymarzone
Ja bardzo niespodziwanie zakupiłam swoją suknię, decyzję przyspieszyły wyprzedaże, bo panie w krakowskich salonach powiedziały, że jesienią to już same ochłapy na wyprzedażach mogą zostać... Dlatego teraz warto poszukać wyprzedaży, outletów - ja swoją suknię kupiłam 2 tys taniej

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4248249 3]ja mam ślub w czerwcu, a sukni będę szukała najwcześniej pod koniec marca/na początku kwietnia, bo oprócz niższej ceny podczas wyprzedaży, to nie widzę sensu kupowania sukni na rok przed[/QUOTE]
Niższa cena jest dość znacząca, ja zaoszczędziłam 2 tysiące, dla takiej oszczędności moim zdaniem warto kupić suknię rok wcześniej

Cytat:

Chcę zmierzyć:
Diamante - Elizabeth

Czekam na relację! Z wszystkich które wymieniłaś, każda mi się podoba! Rób foto jak będzie można

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-27 o 18:18
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:07   #3117
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za otuchę- ja mam zamiar przeznaczyć taki sam budżet na suknię. Dzisiaj po pracy spotkała mnie niespodzianka W moim miasteczku jest właściwie jeden malutki salonik z sukniami (taki od dawien dawna) weszłam tam z ciekawości zapytać czy pan który tam sprzedaje nie sprowadziłby mi sukni która mi się podoba i ile ona by u niego kosztowała...Wchodzę i oczom nie wierzę! Przy stoliku koło lady siedzi 3 jakiś żuli z piwem ( wygląda na to że to kumple sprzedawcy) zmierzyli mnie wzrokiem oburzeni że przyszłam i wyszli na chwilę. Ja pytam Pana co i jak bym chciała a on mówi że sukni nie sprowadzi bo to nie ceny na nasze miasteczko ale mogą mi zrobić taką samą za 1600 tyle że metki nie będę miała. Trochę kuszące jednak bałabym się zamawiać suknię u takiego "towarzystwa". Jak wyszłam to ogarnął mnie taki dziwny śmiech- LUDZIE GDZIE JA MIESZKAM HHEHE
usmialam sie

niezla akcja ale cena 1600 jest kuszaca

sluchajcie, co byscie zrobily na moim miejscu? Ja najpierw biore slub cywilny i najwczesniej 3 tygodnie pozniej koscielny, a najdalej 3.5 miesiaca pozniej. Czy nosilybyscie obraczki po cywilu czy czekalybyscie na koscielny i wesele?
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:11   #3118
martucha0205
Rozeznanie

dziewczyny nie wiem jak to jest i gdzie sie o to zglosic w polsce bede w pazdzerniku czy na slub koscielny ja tez musze cos zalatwiac w USC?? potrzebuje jakies dokumenty?

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:12   #3119
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
usmialam sie

niezla akcja ale cena 1600 jest kuszaca

sluchajcie, co byscie zrobily na moim miejscu? Ja najpierw biore slub cywilny i najwczesniej 3 tygodnie pozniej koscielny, a najdalej 3.5 miesiaca pozniej. Czy nosilybyscie obraczki po cywilu czy czekalybyscie na koscielny i wesele?
my bierzemy ceywilny na poczatku maja a slub bedzie 21 czerwca. na slubie cywilnym nie bedziemy sie wymieniac obraczkami.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:17   #3120
201605100
Konto usunięte

Cytat:
trzymam kciuki za owocne mierzenie i wypatruję bogatej relacji

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

ja sie ciesze ze juz mam ;D i to za TAKA cene ;D
też zazdroszczę

Cytat:
też się tego boję chociaż ja tak naprawdę jeszcze nie wiem jak wygląda sprawa dekoracji w kościele bo tam nie byłam .... ale przypuszczam, że w lipcu ktoś jeszcze będzie miał ślub(bo duża parafia) i to przed nami bo my chcemy ślub o 15-16

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Kurcze a ja sama nie wiem ile tak naprawde bym chciala przeznaczyc na suknie slubna, napewno nie chce przekroczyc 2 tysiecy, licze na wyprzedaze i kupno pieknej sukienki w dobrej cenie, ale znajac ceny Warszawski moge sie zdziwic, jade do rodzicow na poczatku pazdziernika wiec moze tak znjade cos dla siebie, w koncu w malej miejscowisci sa inne ceny. Ale z 2 stron co 2 ma chyba taka sama sukienke xd
ja bym chciała 300 zł nie dżołk, zejdzmy na ziemię, marze zeby w 1000 zł się zamknąć
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości