|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Cytat:
Mam nadzieję, że była dwa dni po wizycie jak sobie odpuściłam te testy, a nie jak mi mąż spanikował Na wizycie pęcherzyk miał chyba 19mm ... trochę nie łapię się w tym usg i wymiarach
|
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
W ogóle ja i moja zaj.. fajna cierpliwość mierzymy sobie tempkę teraz w dzień, co by zobaczyć czy to jednorazowy wzrost rano czy faktycznie podniosła mi się temperatura ciała. No i mam od rana ponad 37stopni.
Jeszcze kilka dni temu 36,5 w dzień to był szał. Maxwelka, Ty sobie tak sprawdzałaś, dobrze kojarzę? i u Ciebie się sprawdziło? |
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie sprawdzałam też wieczorem przez kilka dnie przed testowaniem Bo się bałam, że rano spadnie i chciałam już wieczorem wiedzieć czy mam się na spadek nastawiać I wieczorem miewałam 37,2 - 37,5. Po takich temperaturach rano wychodziło 36,8 - 36,9 A teraz wieczorami mam mniej więcej 37,2 a rano wychodzi ok 37,02
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rano miałam wyższą, więc jak się utrzyma to je to ![]() Ale chyba się utrzyma, teraz mam 37.08, rano miałam 36.35. Wczoraj równe 36. |
|
|
|
|
#1895 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz
Cytat:
a termometr jutro pewnur bede miec bo na allegro zamowilam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
witam kochane,
ach no cóż, ja już jestem pewna porażki tego cyklu, dobrze, że robię pomiary bo tak łudziłabym się, że pewnie ciąża, bo już w sumie wczoraj @ powinna się rozkręcić, a tu narazie tylko śluz ... ale dzięki temu, że temperatura spada wiem co jest grane i się nie nakręcam ... smutno, że znowu się nie udało, ale trzeba walczyć dalej ... mój tż liczył, że się uda, bo 2 września umówiony na badanie i jak nie zaciąże to musi iść, no cóż nie ominie go ta przyjemność. a ja? po @ idę zgodnie z umową do mojej ginki, która zapowiedziała, że jak do września się nie uda to ma na mnie plan, hmmm..... no cóż zobaczymy co się będzie działo, a na razie przez to też trzeba przejść |
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Max potrzebuję pomocy
Robię nadziewane cukinie z twojego przepisu i nie wiem - czy one mają być bardzo mocno wydrążone z miąższu? Czy potem to się je ze skórką? Proszę odpowiedz
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh szkoda wstrętna nadchodząca jędza no aleee...mamy kolejny cykl przed sobą a co to za plan? wiesz coś mniej więcej?
|
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie nie wiem, dowiem się we wrześniu ...
|
|
|
|
#1900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale faktycznie, jak wieczorem była np. 37,12, to potem rano była ok. 36,7 Cytat:
![]() Wydrążone tak, żeby zmieściło się jak najwięcej farszu, czyli dość sporo, ile dasz radę (dużą łyżką). I skórę się zostawia! |
||
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety pierwsza ciąża swoje piętno odbiła u mnie właśnie na kręgosłupie. Od czasu po ciąży zaczęły się moje problemy. Niestety od tamtego czasu kręgosłup mnie boli cały czas i codziennie rano po nocy. Niestety ucierpiały zwłaszcza okolice krzyża ale poszło też na wysokości łopatek i karku Boję się drugiej ciąży, nie wiem co będzie z moim kręgosłupem ![]() Cytat:
Po owulce tempka wzrasta i koniec. Dopiero jak się utrzymuje dłużej niż faza lutealna to można mieć nadzieję Ja mam dopiero 8 dpo Dlaczego muszę mieć takie długie cykle
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
zjadłam pół arbuza W ogóle to przespałam prawie cały dzień z przerwą na obiad. Teraz wszystko mi podchodzi do gardła. Muszę Was nadrobić, co mi się uda odpisać to znikam i potem znów mam problem, bo muszę czytać kilka stron, które mnie ominęły. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
Jak wrażenia po usłyszeniu serducha? Kochana czy mogłabyś mi opisać jak wyglądała taka pierwsza wizyta? Chodzi mi o to, jakie pytania zadawał gin przy zakladaniu karty ciąży, jak Cię badał, czy tylko robił usg, czy też dopochwowo. Mogłabyś zaspokoić moją ciekawość? Ja za nie długo idę dlatego przydadzą mi się takie informacje. |
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też przez cały dzień miałam podwyższoną. Rano około 36,90 a po południu, wieczorami ponad 37 st od owulacji
|
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Mój jest żólty, ciemny taki... zastanawiający.
Nic mnie nie piecze i nie swędzi. Nie wiem co jest grane. |
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż albo blokada psychiczna, albo plemniki słabe, albo się nie wstrzeliliśmy albo jest coś nie tak z hormonami... ja czekam na powrót do pl i wtedy porobię badania prolaktynę, LH itp itd... Ściskam Cię mocno i proszę o to samo, a najlepiej proszę o ramię, żebym mogła się wypłakać
|
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to takie dziwne, w sumie to powinno być tak, że jak się chce to powinno się udać a to na odwrót, porąbane to wszystko ... no bo jak tu sprawić, żeby się odblokować, mamy sobie wmówić że nie chcemy??? i niech ktoś mądry poradzi jak to zrobić, żeby się nie nakręcać, nie myśleć troche namotałam, ale w sumie tak właśnie się czuje, dezorientacja |
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jest mi przykro, że znów się nie udało wiem, że żadne słowa wam teraz nie pomogą ale kiedyś musi się udać najlepiej by było teraz...ale kiedyś się uda może nawet w tym nowym cyklu
|
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Było bardzo smaczne
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki! Znów długo mnie nie było a to dlatego, że czekałam w nerwach na wyniki Męża i miałam lekką depresję
![]() Dziś mogę Wam napisać , ze chyba nie będę już udzielać się w Waszym wątku Nie mam już na to wszystko siły Nie wiem , co mam mu mówić, jak go pocieszać ? Przecież sama jestem zdołowana Będę prowadzić jeszcze wykres na Ovufriend przez jakiś czas , zeby poobserwować swój cykl ...tam możecie mnie spotkać ... Życzę Wam wszystkim abyście nie miały takich problemów i żebyście wszystkie szybko zafasolkowały !!!! Będę myślami z Wami !!! Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa !! Pozdrawiam serdecznie ! |
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki lekko żółtawy, kremowy ale lekko śliski - rozciągliwy.
|
|
#1919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Leine, Marszalka trzymajcie się
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Nie poddawaj się, ja się nie poddaję.
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana a może warto na wszelki wypadek pobrać jego nasienie? Skoro piszesz, że robi się coraz gorsze Może lepiej dmuchać na zimne?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Im późniejsza godzina mierzenia tym temperatura bardziej rośnie i z moich własnych obserwacji wynika, że też z dnia na dzień dość mocno "skacze". Kiedyś Perf pisała, że to nie ma aż takiego znaczenia przy staraniach, tylko chyba bardziej przy antykoncepcji tą metodą, ale nie zagłębiałam się w ten temat, bo i tak codziennie wstaję o 5:00, więc tak też mierzę
Na wizycie pęcherzyk miał chyba 19mm ... trochę nie łapię się w tym usg i wymiarach

Bo się bałam, że rano spadnie i chciałam już wieczorem wiedzieć czy mam się na spadek nastawiać

Masz już konto na Ovufriend? Chyba nie mam cię w przyjaciółkach 

Robię nadziewane cukinie z twojego przepisu i nie wiem - czy one mają być bardzo mocno wydrążone z miąższu? Czy potem to się je ze skórką? Proszę odpowiedz

wstrętna nadchodząca jędza
no aleee...mamy kolejny cykl przed sobą
a co to za plan? wiesz coś mniej więcej?

no cóż albo blokada psychiczna, albo plemniki słabe, albo się nie wstrzeliliśmy albo jest coś nie tak z hormonami... ja czekam na powrót do pl i wtedy porobię badania prolaktynę, LH itp itd...
wiem, że żadne słowa wam teraz nie pomogą ale kiedyś musi się udać najlepiej by było teraz...ale kiedyś się uda może nawet w tym nowym cyklu