|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42486234]
każde słuchawki to zło [/QUOTE]a nie wierzyłam tżowiwłaśnie poczytałam o tym w necie i sie sama przekonałam |
|
|
|
|
#3452 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Jakby mnie było stać na to mieszkanie to bym się tam wyprowadziła i nie pozwoliła go wynajmować Bronowice faktycznie są dobrze skomunikowane z centrum Side, ślę priva.
|
|
|
#3453 |
|
Konto usunięte
|
ide pocwiczyc. jestem zdolowana...
|
|
|
|
|
#3454 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Miałam na myśli pracę na jakimś pokrewnym stanowisku oczywiście |
||
|
|
|
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
moja kolezanka pracuje na sluchawce i nie narzeka. mowi ze na miesiac wyciagnie 2 tys. umawia spotkania przedst. handlowym.
taaa w internecie jest tak - sluchawki to zlo, sieciowki to zlo itp. itd. dziewczyny nie kierujcie sie opiniami w necie. przeciez oczywiste jest ze opinie wyrażają najczęsciej osoby, ktore sa niezadowolone. |
|
|
|
|
#3456 |
|
Rozeznanie
|
oczywiscie, ze nie nalezy kierowac sie tym co pisza w internecie. jednakze wciskanie ludziom produktow, ktorymi nie sa zainteresowani to moim zdaniem najgorsza praca.
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem realistką . Sukcesy są poparte działaniami . Trzeba robić , a nie gadać . A ja może będę jak wieża Eiffla .... może ![]() Tylko musze być optymistką |
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
hejj...
jednak to już od jutra jestem bezrobotna...
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Przyczajenie
|
A może wie ktoś jak wygląda rekrutacja na zastępcę kierownika do Drogerii Hebe?
|
|
|
|
|
#3461 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- |
|||
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja aktualnie studiuję (od października 5 rok) ale w mojej branży ciężko znaleźć pracę, poza tym na start wynagrodzenie jest b. kiepskie. Angielski ciągle szlifuję (mam nadzieję zrobić nareszcie CAE), potrafię analitycznie i logicznie myśleć (studia na uczelni technicznej robią swoje ). Nie pozostaje mi nic innego jak tylko słać CV
|
|
|
#3463 |
|
Konto usunięte
|
mi przez chwile przeszlo czy nie pozyczyc od rodzicow kasy na podyplomowke :-\
|
|
|
|
|
#3464 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
- brak wiedzy ekonomicznej (o ile o wycenie opcji pogadam tak o księgowości nie :/) - brak znajomości "nietypowego języka" (z typowych ostatnio bardzo szukają francuskiego) :/
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2013-08-28 o 07:29 |
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42491313]ja pracowałam na sluchawkach w dwóch firmach, więc mam zdanie negatywne na ten temat.
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- optymizm też ma kres... ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- w sensie - takie były zle warunki pracy i malo placili? czy nie mialas ochoty zeby ludziom wciskac cos? |
|
|
|
|
#3466 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale prowadzący projekt przychodził co 20min i: "czemu tej pani nie sprzedałaś? ona była nawet chętna" "czemu nie doprowadziłaś tej transakcji do końca? za szybko zrezygnowałaś,czasem trzeba pięć razy coś powtórzyć" wychodzę z założenia, że jak ktoś nie chce - to nie kupi! |
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o korporacje praca na pewno jest dobrze płatna. Jak ktoś lubi być trybikiem to będzie mu się podobało
Mój TŻ po kilku latach pracy w korpo, założył też coś swojego bo potrzebował jakiejś odskoczni. Ale z pracy na etacie nie zrezygnował, jeszcze wytrzymuje, ale widzę, że to kwestia czasu kiedy to rzuci Trzeba się liczyć z zagranicznymi delegacjami, pisaniem raportów itd. Praca dobrze płatna, z pełnym socjalem, w konkretnych godzinach. Robiłam praktyki w korporacji, to bardzo mi się podobało akurat w tej konkretnej firmie. Moja siostra też tak pracuje i na razie jest zadowolona. Myślę, że często po 6-10 latach przychodzi chęć założenia własnej firmy, bo ma się już dosyć korporacji. To jest specyficzny klimat, jak ktoś przestaje pasować do układu, to jest zwalniany z dnia na dzień.
|
|
|
|
|
#3468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3469 |
|
Konto usunięte
|
Przeszłam do II etapu rekrutacji po spotkaniu z zeszłego wtorku!!!
Mam zrobić projekt eventu, ale kurde nie wiem, czy podołam, bo jest trudny :/
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42495260]Przeszłam do II etapu rekrutacji po spotkaniu z zeszłego wtorku!!!
Mam zrobić projekt eventu, ale kurde nie wiem, czy podołam, bo jest trudny :/[/QUOTE]Gratulacje ![]() swoją drogą nie sądzicie, że robienie projektu w ramach rekrutacji to jest lekkie przegięcie? w tym przypadku nie wiem jak bardzo to będzie czasochłonne... Moja koleżanka jak szukała pracy jako grafik komputerowy to dostała właśnie do zrobienia w ramach rekrutacji czegoś co powinna dostać jako normalne płatne zlecenie. Odmówiła. Chodzi mi o to, że poproszą kilka osób starających się o pracę o zrobienie czegoś niby w celu sprawdzenia kompetencji, a po prostu mają odwalony kawał roboty. |
|
|
|
|
#3471 |
|
Konto usunięte
|
dla mnie to nie jest przegięcie, bo jeśli masz to robić na co dzień a nic nie umiesz, to ciężko ocenić twoje kompetencje na samej rozmowie. niestety liczy się kreatywność i pomysłowość.
babeczka mówiła,że będzie projekt i ja w sumie też bym tak zatrudniała, bo po co mi ktoś, kto nie umie ogarnąć planu imprezy czy jej zaprojektować. |
|
|
|
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42495978]dla mnie to nie jest przegięcie, bo jeśli masz to robić na co dzień a nic nie umiesz, to ciężko ocenić twoje kompetencje na samej rozmowie. niestety liczy się kreatywność i pomysłowość.
babeczka mówiła,że będzie projekt i ja w sumie też bym tak zatrudniała, bo po co mi ktoś, kto nie umie ogarnąć planu imprezy czy jej zaprojektować.[/QUOTE] Kreatywność i pomysłowość można ocenić na rozmowie, przynajmniej po części. Można dać jeden projekt na próbę na zlecenie, ale odpłatnie. Moim zdaniem to jest takie trochę wykorzystywanie. Po to jest okres próbny, żeby się upewnić, czy ktoś się nadaje do danej pracy
Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-08-28 o 10:36 |
|
|
|
|
#3473 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42496230]tak, tylko też ta praca jest na już i tak z reguły firmy szukają na już. nie przygotujesz projektu imprezy w15miniut. trzeba posiedzieć,poczytać, pomyśleć.to spokojnie tydzień. mi tam nie przeszkadza, mogę zrobić,przynajmniej sobie poćwiczę
[/QUOTE]Rozumiem
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Konto usunięte
|
W temacie mieszkań- patrzcie jakie okazje!
http://www.gumtree.pl/cp-pokoje-do-w...-mkw-517848123 http://www.gumtree.pl/cp-pokoje-do-w...jnej-517011542
|
|
|
|
|
#3476 | |
|
Konto usunięte
|
Czynsz wynosi 1zł + miłe spędzanie czasu
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3478 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny, jestem tu nowa, wiec w skrocie napiszę moj przypadek. Od marca jestem bezrobotna, dotychczas pracowalam (przez ok 3 lata) w gabinecie kosmetycznym, tu byl duzy plus,bo jednoczesnie studiowalam zaocznie, kosemtologie , a na biezaco mialam praktyke. Pozniej jednak czulam ,ze sie nie rozwijam w tym salonie, malo klientek itp... znalazla sie inna , ciekawsza oferta (rowniez w gabinecie k.) podjelam ryzyko i zmienilam prace , niestety na moje nieszczescie...Pracodawca w nowym salonie ,drugiego dnia przy klientce i pracownikach osmieszyl i mnie publicznie ponizyl, mowiac ,ze jestem chodzaca antyreklama gabinetu i mam szerzaca sie jape , tylko dlategi ,ze mam usmiech dziaslowy (bardzo szeroki ) i praktycznie na sile zrobila mi botoks, na ktory sie nie godzilam ... to tak w skrocie ,nie bede sie rozpisywac co mowila jeszcze, bo dla mnie okazala sie po bezmozgiem, ktory sam przypominal napompowany balonik, ale swoje wtedy przezylam, do smiechu mi nie bylo i nie bylam w stanie juz tam wrocic..... i tak zaczelo sie szukanie, pierwsze dwa miesiace dalam sobie na odpoczynek, pozniej juz Urzad pracy i szukanie ofert , w miedzyczasie dowiedzialam sie o szkoleniach ,ktore moze finansowac urzad pracy, podjelam takie - manicure i peediucre i ogolna stylizacja paznokci, bo w kazdej ofercie to bylo wymagane, bylam na kilku rozmowach,ale konczyly sie one glucha cisza....dostaje juz szalu .... i probuje zalapac sie gdziekolwiek,ale jakos mam obawy....bo trzymalam sie caly czas jednej dziedziny .... ogolnie kazdy dzien konczy sie placzem i kiepskim stamen psychicznym....pozdrawiam
Edytowane przez cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d0ab40072d3e70b02c_5ea21df28819a Czas edycji: 2013-08-28 o 11:57 |
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
ale że pracodawca zrobił ci botoks?
|
|
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
Mumika współczuję
Dobrze, że byś nie wróciła do ostatniej pracy, jak pracodawca tak się zachował drugiego dnia to pewnie by Cię męczył psychicznie cały czas. Moim zdaniem, jeśli tylko pozwala Ci na to sytuacja finansowa, powinnaś szukać konsekwentnie w swojej branży. Masz wykształcenie i doświadczenie, szkoda by było to zaprzepaścić i pracować np. jako sprzedawca. Poza tym 3 lata pracy to już całkiem przyzwoicie często wymagają ok. 2 lat. Na pewno coś znajdziesz ![]() p.s. wytłumacz o co chodzi z tym botoksem Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-08-28 o 12:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

[/QUOTE]a nie wierzyłam tżowi

. Dobre też dla osób spokojnych, które znajdą tam swoje miejsce i trafią na taką, gdzie nie ma nadgodzin - wtedy socjal dla rodziny robi swoje
. Oczywiście, to nie musi się zdarzyć, nie wiem też, co Twoja siostra robi, ale tak tylko nadmieniam 

Dobrze, że byś nie wróciła do ostatniej pracy, jak pracodawca tak się zachował drugiego dnia to pewnie by Cię męczył psychicznie cały czas. Moim zdaniem, jeśli tylko pozwala Ci na to sytuacja finansowa, powinnaś szukać konsekwentnie w swojej branży. Masz wykształcenie i doświadczenie, szkoda by było to zaprzepaścić i pracować np. jako sprzedawca. Poza tym 3 lata pracy to już całkiem przyzwoicie