|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
ale jak ja ani staraczką ani mamusią nie jestem to nie bardzo pasuję do wątku
|
|
#1022 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
) a potem mamusia, więc cześciej u nas bywaj
|
|
#1023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i do tego czasu liczę, że już wszystkie będą zaciążone, ba, ze mną będziecie się starać o kolejne swe potomki ![]() Co do mojego podwozia. Dostałam na chwilę obecną Fluomizin, Nystatynę i Gynoflor (to ostatnie to do odbudowania prawidłowej flory, nie?). Czyli mam bakterie i grzyby - przynajmniej tak zrozumiałam gina (tak się zestresowałam, bo na początku chciała mnie zbadać 'profilaktycznie' a potem powiedziała, że cytologia wskazana z tego co widzi..). Zaczęła mi się robić nadżerka. Potem kontrola z wynikami z cytologii i zobaczymy co dalej. Na początku się załamałam. Ale stwierdziłam, że trzeba się leczyć i zadbać o siebie. I tyle mogę zrobić. Postaram się częściej odzywać
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
mówisz, że hormon fochatek?
![]() właściwie to o wilku mowa ![]() tż pojechał na mecz, dzwoni, że może pójdą potem na wódkę i zostaną w służbowym mieszkaniu. tak się zapiekłam, że wykrzyczałam, że wszystko jest na mojej głowie, że ja tu mu obiad gotuję, sprzątam, że byłam w nowym mieszkaniu i jutro muszę kleje podowozić i fugi a on się niczym nie interesuje. odpowiedział, że go wk*rwiam ale jeśli tak to wróci i jutro wyrwie się z pracy po te budowlane zakupy... skoro powiedziałam A to staram się by mu było głupio jak wróci - od 2 godzin zamiast mieć zaplanowane home spa zachrzaniam jak osioł, sprzątam i gotuję aż mi para uszami idzie a po fugi i tak muszę jechać sama bo chcę wybrać kolory. uśmiechnę się ładnie brzuchem to mi panowie i kleje do auta wsadzą, żaden problem w sumie...
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-08-27 o 21:02 |
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() teoremaa ![]() ruda jesteś jedną z nas i kropka Ciąży na Tobie odpowiedzialność ciotki
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
heh, pewnie tak brzmi ale to było raczej "yyyy" w reakcji na moje nagłe czepiactwo
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska, ale nie powinien zostawiać wszystkiego na Twojej głowie
No nie... moje maleństwo pospało całe pół h... wow...
|
#1028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja wieźdzma jestem ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Nie zazdroszcze całusy dla córci ![]() Idę spać, muli mnie, to chyba te kabanosy, słodkości i bro
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dzisiaj tylko znowu witam i uciekam do męża. Miałam kilka spraw do załatwienia po pracy i mi zeszło, dopiero dorwałam kompa pół godziny temu, ale to już nie moja pora na siedzenie "po nocach"
![]() Dobranoc ![]() Niech ten pan mąż już jedzie to będe na bieżąco
|
#1030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Widzę że na wywody i małe wspomnienia się Wam zebrało. Ja też już weteranka można powiedzieć od samego początku tu jestem z Wami raz częściej raz rzadziej ale jestem czytam na bieżąco trudno mi Was jakoś opuścić choć czasami nic nie piszę.Nie dawno powróciłam z pracy i padam na pyska taka zlochana jestem. Malż już powoli dochodzi do siebie i w końcu od poniedziałku do pracy wraca bo już mnie powoli zaczyna denerwować ![]() A ja dziś dostałam wiadomośc od koleżanki z którą razem leżałam w szpitalu na badaniach i która też leczyła się w tej samej poradni co ja że jest w ciąży udało im się po 3 IUI eh jakoś mnie to tak podbudowało
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko prowadzę,na miejscu dzwonię do pana Romka, zjeżdża z wózeczkiem i zabiera sobie materiały prosto z auta.nie bronię tżta, bo ostatnio mamy kryzys i i generalnie nie jest dobrze - ale opisana sytuacja to niestety tylko i wyłącznie moja wina. do tego nie dość, że czepiłam się jego to i sobie popsułam wieczór bo przez to co nagadałam musiałam go spędzić inaczej niż zaplanowałam. i w sumie to właśnie była puenta. w sumie już ładnie ogarnęłam, może jeszcze przed snem zrobię paznokcie ![]() Nuna, śliczne to Twoje maleństwo jest w ogóle w rodzinie tylko jedno małe dziecko mamy, większość koleżanek rodziła już jakiś czas temu i w sumie to te forumowe ciąże i porody przeżywam bardziej niż jakiekolwiek w ciągu kilku ostatnich lat
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() :-D Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1034 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale oboje podchodzimy do tego z dystansem ze względu na wcześniejsze 'przejścia' ![]() Spanie jest cudowne teraz, ale ja do pracy musze wstawać! :P mam problem żeby sie obudzić o 11 jak mam popoludnie, a jak na rano wstanę to ja nie mam pojęcia... :/ będzie problem... Cytat:
![]() słuchaj, wcale łatwo nie było! Dziewczyny powitały, owszem (teraz na Was ponarzekam haha! ) ale ile postów pisałam, na które mi wcale nie odpisały diablice :P ale szłam w zaparte, walczyłam i jestem i wcale sie nie dam wykurzyć tak szybko! fajna atmosfera w wątku, można mówić o wszystkim i pytać o wszystko... skarbnica wiedzy! ![]() Cytat:
![]() to nie było wcale tak pyk i w ciąży tzn udało się w pierwszym cyklu 'starań', aczkolwiek to nie moja pierwsza ciąża. Pierwszą straciłam w grudniu, nie było starań tylko taka 'wpadka' z której sie cieszylismy w dniu urodzin, dzień po planowanym @ 2 testy pozytywne (tak sie dziwnie czułam i przeczuwałam że coś sie dzieje ). Niestety zakończyło się wypadkiem samochodowym w ten sam dzień... Uderzyłyśmy z koleżanką moją stroną w drzewo, zima, na ulicy tafla lodu :/ dobrze że jechałyśmy bardzo wolno... Troche oberwałam, mocno w brzuch i nie pamiętam dużo bo co chwilę mdlałam z bólu, ale w karetce wykrztusiłam tylko 'jestem w ciąży'' do sanitariusza. I płakałam bo bolał mnie najbardziej właśnie brzuch i przeczuwalam co sie święci... Zaczęłam krwawić w szpitalu. Ale to było tak szybko, nawet się nie nacieszyłam, wiedziałam tylko ja i TŻ (no i lekarz w szpitalu) bo nikomu nie zdążyliśmy powiedzieć nawet. W maju test pozytywny - wpadka, ale jaka radość. Uważałam na siebie jakbym była jajkiem :P lekarz stwierdził pusty pęcherzyk. To przeżyłam bardziej miałam takiego doła... Dwie ciąże stracone... Więc to nie tak hop-siup łatwo jakby sie mogło wydawać bo żyję w ciągłym strachu 'co powie lekarz'... Teraz pracuje, fakt że uważam na siebie, ale żyję normalnie co ma byc to bedzie. Ale czuje że teraz będzie dobrze! ![]() Cytat:
wczoraj się objadałam i dziś rano pycha ale nie mam ochoty na nic słodkiego tylko chipsy, jakieś słone coś no i te kwaśne żelki :P
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1036 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też kompletnie nie mam ochoty na nic słodkiego,raczej słonego,konkretnego itp troche mnie to dziwi bo wczesniej pochłaniałam w duzych ilościach ![]() kurcze boje sie powiedziec komus o ciążz przed wizytą u gina,boję się ze coś może być nie tak..nie wiem czy nie za pózno się zapisałam bo dopiero na 11 września.. co myślicie ?? ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
poród jest cudownym przezyciem przecież oczywiscie mowię o takim beż komplikacji,ten moment kiedy dziecko juz wyjdzie..nie zapomne tej ulgi do konca zycia ![]() i ten cudowny płacz,to cieplo na klatce piersiowej kiedy mi polozyli synusia...piekne chwile..kiedy mozna wkoncu przytulic |
||
|
|
|
#1037 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a za szybko to co on Ci powie... 'cos widze ale przyjdzie Pani za 2 tygodnie'? i wyjdzie jeszcze później niż 11-tego :P ale w tym temacie dziewczyny powinny powiedzieć więcej, bo ja tak sobie tylko podejrzewam... no i od razu rozwieją też i moje wątpliwości :Pmnie mdli na myśl o czekoladzie... bleh
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważam,że to tak akurat. Prędzej gin i tak nic konkretnego nie zobaczy i będzie kazał przyjść później. Witam z rana kobietki!!!:-*. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Hej, tylko mówię dzień dobry, odpalam motorek w tylku i lecę do fabryki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1040 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale teraz musi być dobrze
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Nuna
![]() Mrau, trzymam kciuki, żeby juz teraz bylo tylko dobrze Cześc wszystkim. Teraz ja jestem jakaś bez życia. Od 3 dni mam lekkie załamanie nastroju. W przyszlym cyklu zapisuje się na inseminacje, choc nie wiem, jak to pogodze z praca, praca narzeczonego i jeszcze dodatkowym zleceniem na najblizsze 2 mies, ktore totalnie zapelni mi czas wolny w weekendy i wieczory po pracy. Jakos tak bez seeeensu Wszystko mnie drażni.
|
|
|
|
#1042 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() pati, co tam u Ciebie? matko, ja zaraz oszaleje, od miesiaca szukam kiecki na wesele i nic nie moge sobie wybrac |
|
|
|
#1044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jutro wizyta u ginekologa... stresuję się jak diabli ![]() ej ja też idę na wesele 21 września, może idziemy na tą samą imprezę
|
|
|
#1045 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Podpisuje się pod Twoim postem Linka Nowe dziewczyny jak najbardziej-zapraszamy! ![]() Cytat:
Ruda, a Ty kochana zostajesz tu z Nami,odzywaj się częściej Dzień Dobry ![]() Moje plecy wołają ostatnio o pomoc.. albo o konkretny masaż ![]() Lecę się ogarniac i coś zjeść
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||||||
|
|
|
#1046 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze czułam się tylko na antykach , nic nie bolało , miesiączka jak w zegarku , zero piersi , zero pms..ale też zero popędu Cytat:
z przedświadczeniem ze mi się nie uda ajć zapomniałam...sorry Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Się witam z Wami laski moje
|
|||||
|
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To, co powiem, jest niepopularne: chcę już jesien!! Czerwone liście, deszcz, spacery, ognisko na działce, grzyby w lesie, gorącą czekoladę, i w końcu jakieś normalnie ubrania - nie znosze letnich ubrań!!! |
|
|
|
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
Ja się raczej nie będę rozpisywała dzisiaj...
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2013-08-28 o 10:52 |
|
|
|
#1049 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję Wam dziewczyny, jakoś tak głupio było mi pisać, skoro się nawet nie staramy
![]() to już teraz obiecuję, że będę się odzywać
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego stopnia ze już w listopadzie łazę w narciarskich kalesonach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

i do tego czasu liczę, że już wszystkie będą zaciążone, ba, ze mną będziecie się starać o kolejne swe potomki 

gratulacje za 5 miesiac...jejjuuu jak to leeeci 
I wiesz, to forum baaardzo dużo mi dało, bardzo wiele mnie nauczyło-dzięki Wam!!
Ale teraz musi być dobrze