Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 20:58   #2491
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Właśnie sobie uświadomiłam że muszę pogadać z teściową na temat tego że powinna mnie u siebie w domu zameldować Jakoś głupio mi jej tak w prost mówić że fajnie by było jakby się tym zainteresowała, póki mnie nie zamelduje nie mogę sobie nowych dokumentów wyrobić... bo bez sensu byłoby wyrabiać na stary adres żeby za jakiś czas znowu wszystko zmieniać. Dopóki mnie nie zamelduje nie mogę nigdzie zgłosić że zmieniłam nazwisko i adres zamieszkania, aktem małżeństwa sobie mogę tyłek podetrzeć bo wszędzie wołają dowód z nowym nazwiskiem
Porozmawiaj o tym na razie z TŻ, podsuń temat żeby napomknął o tym mamie.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:59   #2492
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Z góry przepraszam że nie cytuję i nie odpisuje na nic, ale mnie jakiś mega dół złapał

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:01   #2493
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
fakt kolor jest śliczny wrzosowa dolina ze Śnieżki jeżeli dobrze pamiętam i do tego na ścianie co leżą materace mam tapetę z welurowymi liśćmi
Mam taki kolor w sypialni. Choć trochę mnie już drażni, to nadal uważam, że jest piękny
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dzidziu bedzie dobrze ja tam wierze ze Twoj maly juz tyle przetrwal, I jest na tyle silny ze wyjdzie w odpowiednim dla Was momencie
U mnie bez rewelacji .
Chcialam sie bić ale polozna miła to sie nie dało. Pierwszy raz widziałam ze ktos wie co robi I jak sie obchodzic z brzuchem.
Serduszko bije, brzuch w ich centymetrowej normie, mocz taki jak ma byc , wyniki z krwi po srodku norm.
Cisnienie 120/70 wiec przyczepic sie nie mogla . A wysypka ? No poprostu ciazowa wysypka, moge isc do lekarza który mi I tak nie da nic bo wiekszosc masci jest na sterydach . I to tyle ..
W moczu nie ma bialka , jakies proby watrobowe byly robione I sa ok wiec cholestaza wykluczona UFff
Nastepna wizyta 16.09 a pozniej 30.09 w razie przeterminowania oby nie )
Wpisala porod naturalny - cc tylko I wylacznie emergency.
Super, że wszystkie badania ok i znów jakaś normalna położna Ty to masz chyba tak pół na pół z tymi położnymi. Obyś przy porodzie trafiła na te miłe pół
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Brzuszek Rozebrany i ubrany
Ale jesteś zgrabniocha. Brzuszek ubrany i rozebrany wygląda super, choć rozebrany wygląda na duuuuużo większy

Cytat:
Dziewczyny w ogóle moja położna raz w szkole rodzenia mówiła o masowaniu krocza, o wkładaniu palców (zaczynamy od 1 a przed porodem powinna nam już podobno wchodzić cała dłoń ) i powiedziałam o tym TŻtowi i teraz cały czas mi powtarza że on mi musi zacząć te masaże i to rozciąganie robić [COLOR="Silver"]
U nas dzisiaj właśnie wspominali o tym na SR. Kończyć się miało na 4 palcach, a nie na całej dłoni, ale i tak marne to pocieszenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
U nas jest inna sytuacja...Siostra tż straciłą córkę w 30tc.Pogrzeb był przed świętami Bozego Narodzenia.Mają już 5 letnią córkę.Odkąd jestem w ciązy temat mojego dziecka nie był poruszany,tak jakby mojego synka nie było...Jej córeczka nie wie,ze Lila będzie mieć braciszka.Bardzo przezyła stratę siostry.Widujemy się regularnie u teściów,ja ubieram się tak aby ciąże jak najmniej było widać...

Nie wiem jak to będzie jak synek się urodzi...My będziemy się cieszyć pierwszymi świetami w 4,a oni przeżywać jeszcze raz śmierć Karolinki
Kurcze takie sytuacje są najgorsze. Ja głupio się czuję przy bracie ciotecznym i jego żonie, bo oni bardzo długo się starają i chyba już nic z tego, bo zbliżają się do 40-stki, a co tu dopiero mówić o takiej sytuacji. Współczuje... Ja przeżywam jak to będzie w święta, bo zazwyczaj razem obchodziliśmy i jak pojawię się z bobasem, to pewnie będzie im przykro. Ale z drugiej strony co mam zrobić?? Ukryć przed nimi moje dziecko?

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Ja na koszulkę miałam jeszcze taki cieniutki szlafroczek jak chciałam do wc wyjść czy na piłce się pokołysać.
Ja właśnie wezmę tę koszulę, co ją za bardzo skróciłam i na to jakiś szlafroczek.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
W Realu od 29.08 będzie płyn do prania dzidzius 1.5 l za 9.99. W tej samej cenie proszek 1,9kg
O super, muszę się zaopatrzyć w takim razie. Cenna informacja

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ale śliczne!! a to masz ekstra szwagierkę a ze tak zapytam, laktator ręczny? z jakiej firmy? i jka szwageirka sie o nim wypowiadała? bo nadal ciąży na mojej liście, co prawda na samym końcu bo najmniej potrzebne ale jednak ..
Reczny Canpol babies premium, jest na nim nawet cena 85 zł, ale to dwa lata temu kupowany.Mówiła, że bardzo dobry, ale śmiała się, że już czasem sił jej brakowało i męża zatrudniała

Nadrobiłam i stwierdzam, że ostatnio bardzo poprawiłam się w forumowym pisaniu i nadrabianiu
A teraz uciekam do sąsiadów na jakiś mecz. Mąż już tam jest i pewnie zastanawia się czy przyjdę. Pewnie przed snem jeszcze zajrzę.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:03   #2494
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny, które sie remontuja.. :
znacie może jakiegoś producenta okien który ma naprawdę przystępne ceny i nie odpier.dala wała? najlepiej ogólnopolskie albo taki w miare dostępny na śląsk ??
my mamy w całym domu okna z AP Żory, są porządne i super wykonane.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:04   #2495
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Z góry przepraszam że nie cytuję i nie odpisuje na nic, ale mnie jakiś mega dół złapał
co się dzieje ?
Stary 2013-08-27, 21:05   #2496
coralady
Wtajemniczenie

maomami co się dzieje???Skąd ten dół?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:05   #2497
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
zjadłam winogrono, brzoskwinie i kurde mało mi mam ochote na cos jeszcze, najlepiej słodie ale kurde nie wiem .......
ja właśnie zaszalałam i kisiel zrobiłam
Stary 2013-08-27, 21:08   #2498
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Najpierw mi się zasnęło, a potem utknęłam przy garach

Wyobraźcie sobie, że jakieś 30 minut temu przyjechał obrażony kurier z paczką w ręce! Widziałam jak z samochodu szedł z nią. Czyli nie zostawił jej u żadnego z sąsiadów, tylko zgarnął sobie!! I jeszcze mi mówi "nie musiała Pani takiej afery robić" Ja mu na to, że nie musi pan pracować, skoro nie potrafi. Ale mnie wkurzył!!

Na pocieszenie, pan z pocztexu [chyba jedyny porządny kurier] przywiózł mi śpiworek dla Małego! Wylicytowany na all za całe 19zł. Podwójnie ocieplany polarem, taki do wózka na mrozy . Wrzucam zdjęcie. Stan idealny, nawet metkę jeszcze miał przyczepioną wewnątrz
Śliczny

Cytat:
Witam Mamusie

My z Synkiem rozpoczęliśmy dzisiaj 30 tc

Widzę,że ciekawe tematy na wątku Ja o masażu krocza nie myślę,bo mi wymasować to trzeba obecnie plecy,a później ewentualnie rane po cc

Domi kciuki za szwagierkę,plamienie jeszcze nie jest wyrokiem....Ja plamiłam w 1 ciązy,a Lila jest na świecie cała i zdrowa!

U nas jest inna sytuacja...Siostra tż straciłą córkę w 30tc.Pogrzeb był przed świętami Bozego Narodzenia.Mają już 5 letnią córkę.Odkąd jestem w ciązy temat mojego dziecka nie był poruszany,tak jakby mojego synka nie było...Jej córeczka nie wie,ze Lila będzie mieć braciszka.Bardzo przezyła stratę siostry.Widujemy się regularnie u teściów,ja ubieram się tak aby ciąże jak najmniej było widać...

Nie wiem jak to będzie jak synek się urodzi...My będziemy się cieszyć pierwszymi świetami w 4,a oni przeżywać jeszcze raz śmierć Karolinki
Straszna tragedia...

Cytat:
to pewnie taką fest sexi
No na pewno
Pewnie tylkiem będe świecić bo to są chyba te zawiązywane z tyłu

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale tu cicho, mało miałam do czytania.
Zakupy udane, wrzucam fotki zdobyczy!
Kupiłam też płyn do prania Dzidziuś, po 5,80/750ml to tanio nie??

De ile schodów! Matko boska! Ja się martwiłam, że po moich kilkunastu będę musiała chodzić do kuchni i spowrotem z poszytym kroczem i małego nosić....

Właśnie się zastanawiałam co tak malo wydałaś, ale jak w tym ciuszków nie ma to rozumiem. Ja nawet nie chcę podliczać ile nas wyniesie wyprawka. Dostałam tylko rożek, 3 bodziaki 2 bluzeczki i czapeczkę. Już wydałam kupę kasy, a mam właściwie tylko ubranka pokupowane. Gdzie tam jeszcze do końca.

Śliczny! Wyglądasz kwitnąco! I strasznie mi się bluzka Twoja podoba heheh

Z tego co wiem to normalnie się dopierają i zamierzam założyć zwykłą nową koszulę nocną nie jakieś tam t-shirty czy szmatki Nową dlatego, że nie mam żadnej koszuli, wszystkie pizamy mam ze spodniami Planuję kupić 3 sztuki w sumie plus szlafrok bawełniany, bo mam tylko gruby frotte.

Extra! Dobrze, że paczka do Ciebie dotarła. Ciekawe jak się to dla kuriera skończy....

Przykre stracić dziecko w 30 tyg, napiszesz nam co się stało?
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Wróciłam od szwagierki i ze szkoły rodzenia. Nadrobię za chwilę, a na razie pochwalę się zdobyczami. Z ciuszków, to mam całą wyprawkę spokojnie. Kupię parę nowych do szpitala i tyle. Dostaliśmy też leżaczek, laktator, podgrzewacz samochodowy do butelek, karuzelę, podkłady, smoczek i nakładki na sutki (te dwa ostatnie nieużywane) Uwielbiam tą moją szwagierkę
Ciuszków wszystkich oczywiście nie wrzucę. Wyciągnęłam na szybko, to co mi się w oczy rzuciło, ale ogólnie jest tego mnóstwo Na ostatnim zdjęciu jest ilość. Ale będę prać i prasować
Świetne ciuszki.
Babku,wyprawka ubrankowa z głowy.

Spadam do wyrka oglądać tv,do jutra

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:08   #2499
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
no własnie.. ręczny to idzie taniiutko nawet upić i jak cos kasy nie szkoda.. ale podobno mozna sie zajeechać..(ja mężowi owiedziałam ze jak cos to edzie stał i odciągał jak mnie ręka bedzie boleć przy ręcznym ) z z drugiej strony nie chce wydać kupy kasy na elektryczny jak nie przyda mi się albo coś. ale chce miec wczesniej kupiony w razie "W" bo odciągać chce, ale normalnie mogłabym poczekać tylko ze jak bede potrzebować do szpitala to co?

własnie dlatego pytam, bo jak kiedyś w starym mieszkaniu robiliśmy to zapłaciliśmy 500 zł wiecej niż z firmy poza miastem a wykonanie montażu to ...
Ja miałam ostatnio ręczny z tommee tippe i fajnie się nim odciągało , nie musiałam się zajeżdżać ale to właśnie zależy też od dnia raz mleczko lepiej leciało raz gorzej. Żeby poprawić ciąg musiałam czasami pościskać dodatkowo pierś /kurcze to normalnie jak dojenie musiało wyglądać/ Porównania z elektrycznym nie mam, ale ten sobie chwaliłam.
Stary 2013-08-27, 21:09   #2500
nasturcja7667
Zadomowienie

Anoula, dzięki za link, ale parka to nie mój styl

Coralady, masakra

Domi możesz być ciągle zameldowana u rodziców, nie ma obowiązku meldunku tam, gdzie mąż Ja wciąż czekam na dowód i posługuję się w kwestii nazwiska aktem ślubu. Zameldowana jestem u Teściów i na to jest osobny papier. Ale nam zameldowanie było akurat potrzebne do takiego dodatku remontowego, który Teść ma w pracy. Im więcej osób zameldowanych, tym więcej rabatu dostał na usługi remontowe
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:10   #2501
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
co się dzieje ?
W sumie to nie wiem ogólnie czuje się jakaś taka niepotrzebna, głupia i w ogóle, tak o wszystko po trochę.
Jeszcze w sobotę mam iść na panieński i napisałam do koleżanki co przygotować, a ona mi napisała że mam tylko ustalić z małą żeby mi nie dokuczała za bardzo, że one się składają na prezent i alkohol no ale to mnie nie dotyczy, napisałam że przecież nie przyjdę jak królewna z pustymi rękami, to napisała tylko że chyba mnie za bardzo energia roznosi, że jutro będzie na zakupach to w razie czego napisze mi co mogę przygotować. No i zapytała czy jak coś to chciałabym się złożyć ze wszystkimi na prezent. Kurde a co ja jakaś inna jestem, trędowata?? Pewnie nawet nie myślała że ja to tak odbiorę no ale zrobiło mi się przykro, bo chyba to że jestem w ciąży nie zmienia mnie i nie znaczy że będę siedzieć jak pomruk. Zastanawiałam się po tej jej wiadomości czy w ogóle iść, ale przyjaciółka mi napisała żebym jej nie robiła przykrości i żebym się nawet nie wygłupiała że nie przyjdę

Stary 2013-08-27, 21:14   #2502
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny kupujecie osłonki/kapturki na sutki? Do doświadczonych mamuś - warto kupić? Przydały Wam się? Jeśli tak to z jakiej firmy?
Bo właśnie na allegro oglądam i są z TT, aventu, babyono i wiele innych

).
Za pierwszym razem były dla mnie wybawieniem - miałam z aventu. pielęgniarka mnie nauczyła przez nie karmić jak mi mały zmasakrował sutki. Za drugim razem miałam ale nie skorzystałam bo mój Danuś był mega delikatny ładnie ssał - albo ja miałam już wyzute po pierwszym synusiu

Edytowane przez NEWTREND
Czas edycji: 2013-08-27 o 21:19
Stary 2013-08-27, 21:19   #2503
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
mój też nie bardzo ale w desperacji to nawet to byłam w stanie przymierzyć, wolałabym coś elegantszego

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
W sumie to nie wiem ogólnie czuje się jakaś taka niepotrzebna, głupia i w ogóle, tak o wszystko po trochę.
Jeszcze w sobotę mam iść na panieński i napisałam do koleżanki co przygotować, a ona mi napisała że mam tylko ustalić z małą żeby mi nie dokuczała za bardzo, że one się składają na prezent i alkohol no ale to mnie nie dotyczy, napisałam że przecież nie przyjdę jak królewna z pustymi rękami, to napisała tylko że chyba mnie za bardzo energia roznosi, że jutro będzie na zakupach to w razie czego napisze mi co mogę przygotować. No i zapytała czy jak coś to chciałabym się złożyć ze wszystkimi na prezent. Kurde a co ja jakaś inna jestem, trędowata?? Pewnie nawet nie myślała że ja to tak odbiorę no ale zrobiło mi się przykro, bo chyba to że jestem w ciąży nie zmienia mnie i nie znaczy że będę siedzieć jak pomruk. Zastanawiałam się po tej jej wiadomości czy w ogóle iść, ale przyjaciółka mi napisała żebym jej nie robiła przykrości i żebym się nawet nie wygłupiała że nie przyjdę
oj nie dziwię się że się źle poczułaś, wiadomo, że alkoholu pić nie będziesz, ale też masz ochotę w jakiś sposób zrobić przyjemność PM. Powiedz że mimo wszystko chciałabyś się dołożyć do prezentu i mieć swój udział w przygotowaniach.
Stary 2013-08-27, 21:21   #2504
paulinaizabela
Zakorzenienie

Zmierzyłam sobie ciśnienie przed 18 i wyszło mi 144/93 Coś zawsze na wieczór jest podwyższone jeszcze przed spaniem sprawdzę i rano. W szpitalu też tak było, że na wieczór wysokie a w nocy i rano ok

Cytat:
Mam kolejną propozycję na tytuł wątku:
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają!
głowa pełna pomysłów

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Mam już wyniki tej glukozy - aż się zdziwiłam bo po dwóch godzinach od wypicia 75 gr wyszedł mi ciut niższy wynik niż przed wypiciem. Ale to chyba nic złego nie?
Chyba dobry nie znam sie, ale pierwszy raz widzę, zeby po obciążeniu był niższy...

Cytat:
Z tego co wiem to normalnie się dopierają i zamierzam założyć zwykłą nową koszulę nocną nie jakieś tam t-shirty czy szmatki Nową dlatego, że nie mam żadnej koszuli, wszystkie pizamy mam ze spodniami Planuję kupić 3 sztuki w sumie plus szlafrok bawełniany, bo mam tylko gruby frotte.
Ja też planuję w koszuli rodzić w sumie mam 2 do karmienia, to na sam poród chyba jakąś tanią w większym rozmiarze kupię

Super zakupy dla Mikołaja

Cytat:
Wróciłam od szwagierki i ze szkoły rodzenia. Nadrobię za chwilę, a na razie pochwalę się zdobyczami. Z ciuszków, to mam całą wyprawkę spokojnie. Kupię parę nowych do szpitala i tyle. Dostaliśmy też leżaczek, laktator, podgrzewacz samochodowy do butelek, karuzelę, podkłady, smoczek i nakładki na sutki (te dwa ostatnie nieużywane) Uwielbiam tą moją szwagierkę
Ciuszków wszystkich oczywiście nie wrzucę. Wyciągnęłam na szybko, to co mi się w oczy rzuciło, ale ogólnie jest tego mnóstwo Na ostatnim zdjęciu jest ilość. Ale będę prać i prasować
WOW!! ale super pakę dostałaś

Cytat:
Cały dzień z mamą na zakupach. TŻ mi każe kupić jakąś kurtkę, bo w Rabce już zimno, ale nic nie znalazłam jedynie w m&m na ciązowym takie jakby płaszczyki ciemnozielone ale M na mnie wisiała czułam się jak w worku, a nieciążowe to się na brzuszku rozchodzą, chyba kupię materiału i poproszę krawcową, żeby coś mi uszyła bo nie widzę innego wyjścia
kupiłam sobie jeansy, bo już się nie mieszczę w ciążowe spodnie z początku ciąży w rozmiarze XS, kupiłam 38 bo w 36 wydawało mi się że w pasie nie ma za wiele więcej miejsca na brzuszek niż tyle co mam teraz. Planowałam też piżamę, bo mimo że przed ciążą lubiłam luźne
to już powoli zaczynają być za ciasne, ale w końcu zrezygnowałam z pomysłu kupiłam do spania leginsy z pasem i będę spać w jakichś większych podkoszulkach. Stanik kupiłam 70 E a przed ciążą nosiłam 60 D jeszcze muszę zakupić jakieś majtki i rajstopy ciążowe i już nic mnie nie będzie cisnęło
KTO PYTAŁ O ŚPIWOREK Z DŁUGIMI RĘKAWKAMI? Widziałam w c&a, były nawet z sówkami jedyne co suwaczek od rękawków (bo były odpinane) nie spodobał się mojej mamie, stwierdziła, że za duży i mógłby dzidziusiowi przeszkadzać
udane zakupki
a te parki fajne, ciekawe czy u mnie też są...ostatnio nie widziałam
U nas na szczęście w październiku/listopadzie nie jest tak zimno to nie wiem czy jest sens kupować coś specjalnie na samą końcówkę, tym bardziej, że za dużo chyba nie będę wychodzić pod sam koniec

Cytat:
Właśnie ogarnęłam, że na Babyshower będzie u mnie więcej ludzi niż talerzy będziemy jeść na przemian
Kup jakieś plastikowe/papierowe z motywem dzieciowym i do tego jakieś inne dekoracje

Cytat:
Dziewczyny kupujecie osłonki/kapturki na sutki? Do doświadczonych mamuś - warto kupić? Przydały Wam się? Jeśli tak to z jakiej firmy?
Ja kupiłam ostatnio jedną parę Z Bootsa - to taki irlandzki Rossmann

A ile tych podkładów na łózko trzeba? Bo mam jedną paczkę tylko 5 szt. starczy?
Gatków siatkowych 5 czy 10 lepiej??
Stary 2013-08-27, 21:22   #2505
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Taki mąż to skarb Schody z konglomeratu sobie strzeliliście, hoho. Ale to taki konglomerat jak na parapety czy coś innego? Bo mam parapety konglomeratowe i mi się rysują bardzo dziady jedne. Teraz mam każdą doniczkę podklejoną filcem...
.
Tak takie jak parapety, ale nie zauważyłam żeby coś się rysowało..Albo dopiero teraz zacznę się przyglądać
Cytat:
kyte,ktosiula nie chciałam o tym nigdy tutaj pisać
,bo wiadomo jak złe wiadomości działają na kobiety w stanie błogosławionym,ale w zasadzie to bardzo rzadkie co przytrafiło się szwagierce...Karolinka udusiła się pępowiną

lineczka,ryba nie jest mi w sumie przykro,że mojej ciązy nie zauważają...poniekąd ich rozumiem i wiem,ze bardzo przeżywają tą stratę...Pewnie inaczej byłoby gdyby byłaby to moja 1 ciąża Rozumiem ich ból....
straszne...
Bardzo dobrze że nie odbierasz tego w zły sposób że nie okazują może zainteresowania ciążą.Może teraz to się boją?Ehh...straszne to przeżycie.
Cytat:

Cytat:
Sądzę że koleżanka raczej chciała Tobie zrobić przyjemność i oszczędzić kłopotu, żebyś z okazji ciąży czuła się też wyjątkowo, sądzę że ona się tak bardzo cieszy że będziesz że myślała że ulży w ten sposób Tobie jak tylko może. Na pewno nie miała niczego złego na myśli.Zapytała się pewnie czy też chcesz się złożyć, bo rozumie że dziecko w drodze mega wydatki, i pewnie nie chciała jeszcze dociążać wydatkiem na prezent. Nie bierz sobie takich rzeczy do serca, sądzę że dziewczyna chciała dobrze
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:28   #2506
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie cudowności! Ale nasze chłopaki będą podobnie ubrane, bo wiele rzeczy mam takich samych
Cytat:
ej daj spokój. pomyśl, że chciały Cię odciążyć!

Cora, dramat. Ale to faktycznie rzadkość.

Mam nieregularne skurcze; bolesne. Teraz są już lżejsze i mały zaczął znów się ruszać. Ech..

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:29   #2507
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Na temat Twojej koleżanki myślę dokładnie tak samo jak Kyte
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:30   #2508
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Tak takie jak parapety, ale nie zauważyłam żeby coś się rysowało..Albo dopiero teraz zacznę się przyglądać

straszne...
Bardzo dobrze że nie odbierasz tego w zły sposób że nie okazują może zainteresowania ciążą.Może teraz to się boją?Ehh...straszne to przeżycie.

Sądzę że koleżanka raczej chciała Tobie zrobić przyjemność i oszczędzić kłopotu, żebyś z okazji ciąży czuła się też wyjątkowo, sądzę że ona się tak bardzo cieszy że będziesz że myślała że ulży w ten sposób Tobie jak tylko może. Na pewno nie miała niczego złego na myśli.Zapytała się pewnie czy też chcesz się złożyć, bo rozumie że dziecko w drodze mega wydatki, i pewnie nie chciała jeszcze dociążać wydatkiem na prezent. Nie bierz sobie takich rzeczy do serca, sądzę że dziewczyna chciała dobrze
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Jakie cudowności! Ale nasze chłopaki będą podobnie ubrane, bo wiele rzeczy mam takich samych
ej daj spokój. pomyśl, że chciały Cię odciążyć!

Cora, dramat. Ale to faktycznie rzadkość.

Mam nieregularne skurcze; bolesne. Teraz są już lżejsze i mały zaczął znów się ruszać. Ech..
Pewni etak, ale jakoś tak ogólnie dzisiaj mam dupiany dzień

Stary 2013-08-27, 21:33   #2509
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

Nadrobiłam i stwierdzam, że ostatnio bardzo poprawiłam się w forumowym pisaniu i nadrabianiu

A teraz uciekam do sąsiadów na jakiś mecz. Mąż już tam jest i pewnie zastanawia się czy przyjdę. Pewnie przed snem jeszcze zajrzę.
za poprawę

Cytat:
Ja miałam ostatnio ręczny z tommee tippe i fajnie się nim odciągało , nie musiałam się zajeżdżać ale to właśnie zależy też od dnia raz mleczko lepiej leciało raz gorzej. Żeby poprawić ciąg musiałam czasami pościskać dodatkowo pierś /kurcze to normalnie jak dojenie musiało wyglądać/ Porównania z elektrycznym nie mam, ale ten sobie chwaliłam.
Super, że chwalisz, bo go mam
Jejciu musze wyjąć z szafy ten cały zestaw startowy i obczaić o co chodzi w tych sterylizatorach i podgrzewaczach bo się nie będe umiała posłużyć później

Cytat:
Jutro będzie lepiej
Koleżanka na pewno nie chciała Ci robić przykrości, pewnie przez tego dołka tak to odebrałaś.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
mam nadzeję, że się oszczędzasz??
Stary 2013-08-27, 21:35   #2510
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
....

mam nadzeję, że się oszczędzasz??
na miarę możliwości.. spróbuj więcej pić na to ciśnienie wieczorami

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-27, 21:41   #2511
domii29
Zakorzenienie

Czy Wam też pojawiają się te okropne rozstępy ? Ja jak wyszłam z wanny to aż krzyknęłam jak zobaczyłam ile ich mam... codziennie się smaruje i guzik to daje

Do tego okropnie pieką mnie miejsca intymne, Tż wysmarował mnie clotrimazolum mam nadzieję że to pomoże

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-08-27 o 21:42
Stary 2013-08-27, 21:43   #2512
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Glowa do góry! Koleżanka chciała się raczej zatroszczyć o Ciebie a Ty sie poczułaś odrzucona.
Upiecz ciacho bez pytania no i na prezent się zrzuć oczywiście Ja byłam w sobotę na panieńskim i mi koleżanka robiła extra mohito bezalkoholowe Byłam wyróżniona - nawet peniska-słomkę dostałam w innym kolorze, żeby się nie pomylić

Dziewczyny szybka sonda, który przewijak? Pierwszy ma ten plus, że ma frotowy pokrowiec na środku, a drugi st słodki

Kyte może masz jakiś świetny konglomerat i Ci sie nie porysuje, oby Bo mnie serce boli jak patrze na moje parapety po roku użytkowania.

Dzidzia czyżby przepowiadacze? Mocno boli?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przewijak.jpg (24,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przewijak2.jpg (49,3 KB, 25 załadowań)

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:43   #2513
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Zachowanie lekarza straszne szwagierce w sumie się nie dziwię że się denerwuje, współczuję jej czekania

śliczny brzuszek

miejmy nadzieję że u obydwu ciąże będą tym razem zdrowe i donoszone

genialny

Cały dzień z mamą na zakupach. TŻ mi każe kupić jakąś kurtkę, bo w Rabce już zimno, ale nic nie znalazłam jedynie w m&m na ciązowym takie jakby płaszczyki ciemnozielone ale M na mnie wisiała czułam się jak w worku, a nieciążowe to się na brzuszku rozchodzą, chyba kupię materiału i poproszę krawcową, żeby coś mi uszyła bo nie widzę innego wyjścia
kupiłam sobie jeansy, bo już się nie mieszczę w ciążowe spodnie z początku ciąży w rozmiarze XS, kupiłam 38 bo w 36 wydawało mi się że w pasie nie ma za wiele więcej miejsca na brzuszek niż tyle co mam teraz. Planowałam też piżamę, bo mimo że przed ciążą lubiłam luźne
to już powoli zaczynają być za ciasne, ale w końcu zrezygnowałam z pomysłu kupiłam do spania leginsy z pasem i będę spać w jakichś większych podkoszulkach. Stanik kupiłam 70 E a przed ciążą nosiłam 60 D jeszcze muszę zakupić jakieś majtki i rajstopy ciążowe i już nic mnie nie będzie cisnęło
KTO PYTAŁ O ŚPIWOREK Z DŁUGIMI RĘKAWKAMI? Widziałam w c&a, były nawet z sówkami jedyne co suwaczek od rękawków (bo były odpinane) nie spodobał się mojej mamie, stwierdziła, że za duży i mógłby dzidziusiowi przeszkadzać
za zakupki

Cytat:
głowa do góry. Dziewczyny chciały cię odciążyć, wiadomo ze w 8 miesiącu nie każda ma siłe coś przygotować.. a co do prezentu.. pewnie myslą ze wyprawka droa to i kłopotu nie beda robic! Głowa do góry

Cytat:

Coralady, masakra

Domi możesz być ciągle zameldowana u rodziców, nie ma obowiązku meldunku tam, gdzie mąż Ja wciąż czekam na dowód i posługuję się w kwestii nazwiska aktem ślubu. Zameldowana jestem u Teściów i na to jest osobny papier. Ale nam zameldowanie było akurat potrzebne do takiego dodatku remontowego, który Teść ma w pracy. Im więcej osób zameldowanych, tym więcej rabatu dostał na usługi remontowe
ja też nie mam meldunku stałego. a nawet czasowego nie mam ale nazwisko mam wpisae normalnie

Cora- straszne to co napisałaś, ale dobrze że nie bierzesz tego a tak do siebie, że też musisz "udawać"

Kyte- my nie umiemy montować okien ale moze jeszcze sie ktoś z nas nauczy dla Twojego męża .
Stary 2013-08-27, 21:46   #2514
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Glowa do góry! Koleżanka chciała się raczej zatroszczyć o Ciebie a Ty sie poczułaś odrzucona.
Upiecz ciacho bez pytania no i na prezent się zrzuć oczywiście Ja byłam w sobotę na panieńskim i mi koleżanka robiła extra mohito bezalkoholowe Byłam wyróżniona - nawet peniska-słomkę dostałam w innym kolorze, żeby się nie pomylić

Dziewczyny szybka sonda, który przewijak? Pierwszy ma ten plus, że ma frotowy pokrowiec na środku, a drugi st słodki

Kyte może masz jakiś świetny konglomerat i Ci sie nie porysuje, oby Bo mnie serce boli jak patrze na moje parapety po roku użytkowania.

Co do tego przewijaka... jeden i drugi fajny choć bardziej podoba mi się pierwszy, taki "zwykły"
Stary 2013-08-27, 21:46   #2515
ryba91
Zakorzenienie

Dzidzia- odpoczywaj!

Paulinaizabela- też odpocznij, pij więcej wody tak jak pisze dzidzia
Stary 2013-08-27, 21:47   #2516
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

wiecie co? mam głupią siostrę...ale to już wiecie. Pytam się jej dzisiaj czy dostała maila od superpharm odnośnie tych pieluch. ona, że nie (ona ma tą kartę nieszczęsną). po czym przychodzi do mnie i mi pokazuje tego maila w telefonie. a potem, że ona w takim razie idzie sobie kupić te pampki, a ja albo Ł. mamy iść "na drugą zmianę" na jej kartę. jasne. bo na pewno nie mają w systemie zaznaczone, że dana karta już z promocji skorzystała (można max 2 paki). pinda. żeby nie ja, to by nie wiedziała.

a potem jej córka podczas, gdy ona jadła obiad zrobiła kupę na nocnik. po czym wstała, ubrała się i hen w zabawę. a moja siostrzyczka ani nie sprawdziła, czy aby w nocniku nie ma atrakcji, bo ona JE. a jak się okazało, że się zwaliła, to nawet jej w tyłek nie zajrzała, czy przypadkiem coś jej nie zostało między pośladkami . to jest ku.wa jakaś kpina

chyba jestem na to za głupia

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-27, 21:47   #2517
ryba91
Zakorzenienie

bardziej mi sie 2 podoba
Stary 2013-08-27, 21:48   #2518
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Dziewczyny padłam powiedziałam mężowi o tym rozwarciu na kilka palców, potem na całą dłoń a on do mnie: no tak w pornosach to się fisting nazywa.... ....tu chwila ciszy i przewraca oczami... aż wreszcie zrobił wielkie oczy i zadowolony z siebie mówi do mnie: "Wiem!!! Poszukamy w necie żelu do fistingu i jak sobie posmarujesz to będziesz miała łaaatwy poród bo to rozciąga!!" ... A ja:

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:49   #2519
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam na wszelki wypadek i wzięłam z TT
Cytat:
Czy Wam też pojawiają się te okropne rozstępy ? Ja jak wyszłam z wanny to aż krzyknęłam jak zobaczyłam ile ich mam... codziennie się smaruje i guzik to daje
teraz mi nie wyskakują, wcześniej tak ale tylko na udach z przodu i na lewej nodze mam ich więcej nie są jakies nie wiadomo jak czerwone, powiedziałabym że bardziej brązowe, ale ujdą :P na biuście i brzuchu ani jednego
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:50   #2520
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Do tego okropnie pieką mnie miejsca intymne, Tż wysmarował mnie clotrimazolum mam nadzieję że to pomoże
Ja mam piersi takie że jak się smaruje to mało patrze w lustro, chociaż nie powiem jak zaczęłam się smarować Bio Oilem to mi zjaśniały trochę ale i tak dookoła brodawek mam prążki, moje piersi wyglądają prawie jak słońce, promykami są oczywiście rozstępy
Ale na tyłku mam taką tragedię że nie patrzę i nawet Tż nie pozwalam bo jest tragiczny.

Ja zauważyłam ostatnio że mnie swędzą same wargi nie wiem od czego, gin nic nie mówił żeby było jakieś pieroństwo, częściej przemywam żelem do higieny i wtedy jest lepiej

Cytat:

W sumie to chyab ten pierwszy lepszy bo ma od razu to frote, a drugi słodki ale w sumie i tak go czymś zasłonisz, w sensie jakimś pokrowcem

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-08-27 o 21:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości