|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!
Cytat:
![]() zresztą patrząc na większość lekarzy w Polsce to nie sądze że medycyna jest takim TRUDNYM kierunkiem a farmacja tylko jego marnymi popłuczynami Edytowane przez yunis30 Czas edycji: 2013-08-27 o 22:01 |
|
|
|
|
#3392 |
|
Raczkowanie
|
Wybacz, ale nie będziesz mi mówiła co mam robić
. Twierdzenie,że pacjent więcej wie o lekach niz farmaceuta jest po prostu śmieszne. Ale najśmieszniejsze jest to,że wypowiadają te słowa osoby, które nie mają o tym zielonego pojęcia!
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=y_PakDv-Mok dziewczyny, zeby wyrwac was z wiru rozmowy o farmacji, podsyłam bogusie
|
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Przeliczyłam, u mnie w zeszłym roku na farmę trzeba było mieć po 73pkt z bio i chem (najniższy próg), na medycynę wychodziło identycznie, tylko że tu również trzeba mieć te punkty z fizyki lub matematyki, więc fatycznie zwracam honor. We wcześniejszych latach czesto wychodziło, że że na farmę trzeba było mieć dwa, b. mocne wyniki, na medycynę trzy nieco niższe ( nie piszę 'słabsze', bo o czym my mówimy, tu nie ma słabych wyników
) - osobiście uważam, że trudniej zdobyć po 80,90 pkt z dwóch przedmiotów niż po 70, 80 z trzech. Ale to też może być kwestia indywidualna. Tak czy inaczej - nie chciałam umniejszać pracy studentów medycyny, po prostu denerwuje mnie taka opinia społeczna, że każdy z uniwersytetu medycznego na pewno chciał być lekarzem, a jest nieudacznikiem na farmie/analityce/stomie.(I nie, nie jestem na uniwersytecie medycznym, nie moja bajka )
Edytowane przez Hadassah Czas edycji: 2013-08-27 o 22:07 |
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę z bunny ![]() czy ona nigdy nie czyta instrukcji? ![]() ale sprzęt super, oj kupiłabym sobie taki...
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
Medycyna jest naprawdę ciężka, ale wiele osób zapomina, że farmacja również. Może dlatego, że medycyna jest w Polsce bardziej prestiżowym kierunkiem niż farmacja.
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mam tę palętę z nyxa i ją lubię
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jest bardziej wymagajaca i wymaga o wiele wiele większej wiedzy i odpowiedzialności?
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zgodzę z evvelinek, mam u siebie w miejscowości dwie apteki i w każdej z nich jest taki farmaceuta który pytany co by polecił na jakieś błahe schorzenie robi oczy jakbym pytała o jakieś skomplikowane wzory matematyczne i kończy się na tym że odchodzę z kwitkiem, przychodzę na wizaż, czytam i dopiero idę.
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!
Oj ile w Polsce jest niedocenianych zawodów zarówno społecznie,jak i finansowo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pikawa niektórym siądzie za pare lat jak tak dalej pójdzie. kto tu nie docenia tego kierunku? że niby ja? nic nie mam do farmacji - świetny kierunek, ale tak samo jak połowa ludzi nie nadaje się na lekarzy( i do każdego innego zawodu zresztą) tak nie wszyscy nadają się na farmaceutów - oczywista oczywistość. ja już tyle aptek zwiedziłam i z tyloma farmaceutami miałam do czynienia, że z palcem w nosie stwierdzam, ze 9 na 10 się do tego nie nadawało, a większość miała problem z podstawowymi informacjami. jak są gdzieś jacyś świetni farmaceuci, którzy potrafią pomóc i wiedzą o czym się do nich mówi to ciesze się niezmiernie |
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
cytuj posty albo zwracaj się do konkretnych użytkowników bo wprowadzasz zamęt
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z całym szacunkiem, skąd Ty wiesz kim ja jestem i ile wiem o lekach? swoją drogą, widzę że larum podnoszą osoby które studiują, studiowały albo mają w rodzinie farmaceutów
|
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest aż takim trudnym kierunkiem? Trzeba mieć łeb jak sklep na medycynie. Nie mówię, że na farmacji nie. Ale bycie lekarzem to zdecydowanie bardziej odpowiedzialna praca. I na pewno bardziej męcząca, ale mówię tutaj juz o poważniejszych specjalizacjach.
|
#3406 |
|
Raczkowanie
|
jak nie bedziesz robiła z wszytskich ( o, przepraszam większości) farmaceutów idiotów nikt sienie bedzie oburzał i tyle
|
|
|
|
#3407 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sama zauważyłaś kluczem jest słowo "wiekszość", wiekszość oznacza mniej niż wszyscy, czemu ktoś się czuje dotknięty, bo nie kumam? dorośli ludzie tu chyba siedzą
|
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od zawsze wiadomo, że w każdym zawodzie są ludzie, którzy wykonują go z powołania i tacy, którzy robią to bo muszą.
Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. Edytowane przez monicar Czas edycji: 2013-08-27 o 22:26 |
|
|
|
|
#3410 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja do tej pory rzadko trafiałam na złych farmaceutów - zazwyczaj miałam styczność z bardzo pomocnymi osobami z dużą wiedzą, więc może dlatego nasza opinia się różni. Niestety muszę się zgodzić z tym, że wiele osób nie nadaje się na lekarzy - sama znam osoby po/na medycynie do których osobiście bałabym się iść Mam wrażenie, że wiele osób decyduje się na ten kierunek, dlatego, że lekarze są cenieni w społeczeństwie i zarabiają duże pieniądze, a nie z powołania.
Edytowane przez Aishowa Czas edycji: 2013-08-27 o 22:26 |
|||
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!
A mi rybka,jak mnie nazywają w aptece,choć jak pacjentka nigdy się tam nie czułam. Gorsze doświadczenia mam z lekarzami i dlatego mam o nich dość kiepskie zdanie. Oczywiście są wyjątki i jestem wdzięczna,że na te wyjątki poza resztą "cienkiego" towarzystwa trafiłam.
PS. Lubię te żywe wątkowe dyskusje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez ladymln Czas edycji: 2013-08-27 o 22:28 |
|
|
|
#3413 |
|
Raczkowanie
|
Polecam
![]() http://www.youtube.com/watch?v=P5ljB...ature=youtu.be Getting Ready : Evelina Style! Jestem ciekawa Waszych opinii
|
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
najfajniejszy pokaz torebki plazowej tego sezonu
![]() http://www.youtube.com/watch?v=FHP6vbQ62Fo
|
|
#3415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą eot z mojej strony bo to do niczego nie prowadzi i tylko się wkurzam
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
albo oderwanie od rzeczywistości. mnie już zycie nauczyło: idziesz do lekarza, apteki, mechanika - musisz wiedzieć więcej od niego bo bedzie po Tobie ja się nie oburzam jak ktoś stwierdza że w moim zawodzie spotyka samych jełopów, wiec jestem zafrasowana sytuacją
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(biorac pod uwage, ze nie ma chorego kregoslupa ofkors )
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Raczkowanie
|
evvelinek Nie spotkałaś dobrego farmaceutę, bo jesteś tylko klientem,a nie pacjentem
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz, wśród lekarzy trafiają się konowały - norma. tak samo i w aptece i w każdym innym miejscu, po wielu mega trudnych i skomplikowanych kierunkach, wiec po co się oburzać?
|
|
|
|
|
#3420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

. Twierdzenie,że pacjent więcej wie o lekach niz farmaceuta jest po prostu śmieszne. Ale najśmieszniejsze jest to,że wypowiadają te słowa osoby, które nie mają o tym zielonego pojęcia!
) - osobiście uważam, że trudniej zdobyć po 80,90 pkt z dwóch przedmiotów niż po 70, 80 z trzech. Ale to też może być kwestia indywidualna. Tak czy inaczej - nie chciałam umniejszać pracy studentów medycyny, po prostu denerwuje mnie taka opinia społeczna, że każdy z uniwersytetu medycznego na pewno chciał być lekarzem, a jest nieudacznikiem na farmie/analityce/stomie.

pikawa niektórym siądzie za pare lat jak tak dalej pójdzie. kto tu nie docenia tego kierunku? że niby ja? nic nie mam do farmacji - świetny kierunek, ale tak samo jak połowa ludzi nie nadaje się na lekarzy( i do każdego innego zawodu zresztą) tak nie wszyscy nadają się na farmaceutów - oczywista oczywistość. ja już tyle aptek zwiedziłam i z tyloma farmaceutami miałam do czynienia, że z palcem w nosie stwierdzam, ze 9 na 10 się do tego nie nadawało, a większość miała problem z podstawowymi informacjami. jak są gdzieś jacyś świetni farmaceuci, którzy potrafią pomóc i wiedzą o czym się do nich mówi to ciesze się niezmiernie
Mam wrażenie, że wiele osób decyduje się na ten kierunek, dlatego, że lekarze są cenieni w społeczeństwie i zarabiają duże pieniądze, a nie z powołania.
Zresztą eot z mojej strony bo to do niczego nie prowadzi i tylko się wkurzam