|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Szwagierka mnie dzisiaj przestrzegła, żeby sparwdzić fotelik w samochodzie. Bo oni sobie kupili wypasiony maxi cosi, jak się pierwsza córka miała urodzić. Mieli wtedy lanosa. Mąż przyjechał po nią do szpitala, wsadzili małą w fotelik i
Musiał Janusz do rodziców swoich jechać auto pożyczyć Podobno można dokupić jakiś adapter do pasów. Tylko wcześniej trzeba sprawdzić, żeby pod szpitalem nie było niespodzianki.
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
Z ciekawości zapytałam mojego męża czy wie co to jest ten fisting
Stiwerdził, ze nie wie. Ale po chwili zapytał mnie, czy to jakiś sposób noszenia dziecka w chuście, i że on na pewno po babsku dziecka nosił nie będzie Mogę spać spokojnie
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój się głupio uśmiechnął i stwierdził że nie wie co to, jakoś mu nie wierzę
|
|
|
|
|
#2556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale cętki nieeeeeeeeee Cytat:
![]() Ok ja uciekam do wyrka dobranoc mamusie |
||
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2558 | |
|
Wtajemniczenie
|
no na red tube:P
Cytat:
|
|
|
|
|
#2559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Zapytaj. Mój po nazwie nie wiedział, ale jak mu wytłumaczyłam, to oczywiście że wie co to. Tzn. oboje wiemy
|
#2562 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
No z ta pupa to przegiela i znamie powinna sprawdzic. Ale to ze chuda?Moj tez chudy,choc wazy 16 kg. Rozne sa dzieci.Sama wygladalam na bulimiczke,choc jadlam za trzech. Metabolizm po tacie mam a syn pewnie po mnie.
Jasne, ze mama przesadza i przegina w jedna strone. Mi sie znow wydaje, ze w dzisiejszych czasach matki przeginaja w druga strone.Wynajduja co chwile choroby u dzieci, najaczesciej psychiczne, autyzm, ADHD i inne. Jasne, ze sprawdzic trzeba ale czesto matki sa doslownie przekonane, ze ich dziecko jest chore, choc tak nie jest. Wiec chyba trzeba znalesc jakis zloty srodek. Mi dol i brak energii nie przechodzi. Czuje sie strasznie, jestem jak bomba ktora zaraz wybuchnie. Skad ja mam brac cierpliwosc do mojego dziecia ostatnio? A to w brzuch dostane, bo on niezbyt delikatny, dzis sie cofnal energicznie i tez dostalam.Niespecjalnie, przypadkowo, ale denerwuje sie przez to. I bardzo drazni mnie halas.Wiem, ze w pod koniec poprzedniej ciazy do szalu doprowadzal mnie krzyk i placz i teraz mam identycznie. Strasznie zaczelo mi to przeszkadzac. Musze sie szybciej rozpakowac, tak w okolicach 37 tygodnia, bo i ja i moj dziec oszalejemy. maomami-pewnie kolezanki nie chcialy zawracac ci glowy, a kombinezonik ostatni. kyte-pierwszy
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-27 o 22:45 |
|
|
|
#2565 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to już zanudzona siedzę bo chłopcy mecz oglądają, no widzę że najmłodszy 4 - latek już tam śpi smacznie na meczyku. Ja sobie z mamą na gg plotkuję. Ah jak fajnie że będzie u nas dziewczynka mam nadzieję że jej nie przerobią na chłopczycę.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co się Twojemu dziecku stało ? przecież taki grzeczny ostatnio był. Ja myślałam że to ze mną jest coś nie tak bo też ostatnio jestem jakaś nerwowa i przeszkadza mi siostrzeniec mojego TŻta okropnie, w niektórych momentach mam ochotę go porządnie opieprzyć... |
|
|
|
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wierze
domii-jak to dziecko,ma gorsze i lepsze dni. Ale ostatnio nie mam sily by z nim wyjsc, czy sie pobawic i robi akcje w stylu:zobacz, tu jestem.Czyli wszystko by zwrocic na siebie uwage. A to ze wpadnie na mnie z impetem to nie kwestia tego czy grzeczny czy nie.Dzieci sa poprostu energiczne i nie zawsze delikatne, szczegolnie w tym wieku. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-27 o 22:43 |
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
domii-pol dnia?Moj od dwoch dni marudzi od 6 do 21
![]() I tu naprawde nie chodzi o grzecznosc- ale o te energie ktora dziecia rozpiera,wieczne biegi,krzyki,halas,spiewy i halas klockow itp.Normalka, normalnie mnie nie drazni ale teraz niewyspanie, bole i skurcze powoduja ze poprostu jestem drazliwa i reaguje na cos, co normalnie nie byloby problemem. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-27 o 22:51 |
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba czas najwyższy spać Dobranoc |
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też nie jest średniaczkiem, ale regularnie przybiera. I je jak dziecko, nie jak dorosły. Ja dzisiaj poległam do łóżka na pół dnia. Alisa bawiła sie cliksami na podłodze. Potem wolnym tempem pojechała rowerem do babci, a ja wlokłam się za nią. Na więcej zabrakło mi sił.
|
|
#2572 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O tym bym nie pomyślała. A ja mam starego opla corse to nie wiem jakie ma długie pasy :P Myślę, że w samochodzie męża nie będzie problemu.Cytat:
Dzięki za rady odnośnie przewijaka, wzięłam ten pierwszy. Zamówiłam łóżeczko, materac, przewijak i prześcieradło - teraz moge iść spać Dobranoc
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc mamusie
|
#2574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie malo wazy.Moj mial juz 96 cm i chyba 14kg. Moj tez je za pieciu.Nie jak dziecko-ale dorosle porcje. Mam dwoch braci,jedli identycznie, sama tez pozeralam jedzenie. Ale my rozwijalismy sie normalnie.Ide spac.Dobranoc. |
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ze złymi humorami, głowy do góry, nie ma innego wyjścia. Ja też ostatnio mam czasami takie dołki i wkurza mnie wtedy wszystko. Głośna muzyka, krzyki czy szczekający pies. Tak chyba jest, że im bliżej końca tym więcej rzeczy wkurza i przeraża. Już niedługo to potrwa
Nie pisałam wam, że dzisiaj na SR mieliśmy wycieczkę po szpitalu. Pokazywali sale do porodów rodzinnych, normalna porodówkę, salę do porodów w wodzie i pojedyncze sale do leżenia po porodzie. Ta sala do porodów rodzinnych bajka normalnie, tylko problem jest taki, że jest jedna, więc jak ktoś z SR (bo taki jest warunek rodzenia tam) będzie odemnie pierwszy to lipa Te pojedyncze sale do leżenia po, też są w sumie tylko dwie i znów może być taka sytuacja. Pewnie z moim szczęściem wszystko będzie zajęte i już na wstępie będę wkurzona na wszystkich ![]() Szukam łóżeczka właśnie, żeby zamówić. Chciałam to zrobić dzisiaj, ale chyba już mi sił nie starczy. Na razie wypatrzyłam to http://allegro.pl/079-lozeczko-szufl...471561283.html kolor wenge albo to http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...493471609.html kolor orzech, ale jeszcze mam trochę stron do przepatrzenia. |
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka nocna porą
Poczytam co tam u Was bo nie chce mi się spać ![]() Ale na cytowanie wszystkiego już nie mam siły ![]() Dostałam też dzisiaj całą pakę ciuszków od przyjaciółki. Ma mnóstwo ciuszków po dziecku siostry i koleżanki(rodziły jakieś 5 miesięcy temu) i dała mi część Już dawno obiecałam fotki więc Was jutro zarzucę zdjęciami ![]() Słowo harcerza ![]() Ale smutny dzień dzisiaj ,właściwie jego końcówka ![]() Po południu byłam na małych zakupach,kupiłam nawet opakowanie pieluszek Dady,wkładek lakt. nie było w Biedrze więc kupiłam Babydream. Miałam kupić chusteczki ale stwierdziłam że poczekam na promocję.Chyba że kupię te z Lidla Byłam u mojej przyjaciółki(tej w ciąży),chciałam jej złożyć życzenia urodzinowe,a ta cała zapłakana bo akurat na pogotowie dzwoniła.Znowu wzięli jej męża do szpitala.Wczoraj był na kontrolnym usg którego nie zrobili ,lekarz tylko pomacał brzuch i stwierdził że ok.Na oko go zbadał ![]() A dzisiaj powtórka z rozrywki,kolejny atak i znowu szpital. Eh jakie to przykre ![]() Cytat:
że takie sytuacje się zdarzają.Biedna ta mała ![]() Paulina To teraz sobie ładnie mierzyć ciśnienie i będzie ok ![]() Ktosiula Widziałam dzisiaj ten piękny komplecik w H&m Babku ![]() Anoula Gratki za zakupy ![]() też dzisiaj mierzyłam ten płaszczyk ale M za duża, a S za mała w biuście i przykrótkie rękawy. Szkoda bo miałam zniżkę 25 %,ale może wykorzystam na coś innego. Ale fajniejszą widziałam w C&A za 99 zł i nie wzięłam a potem jej już nie było.Moje niezdecydowanie A na jesień byłaby jak znalazł.Trudno... Domi Ale nie możesz sama się zameldować tylko teściową prosić?A tak naprawdę nie masz obowiązku od razu zmieniać meldunku,zresztą teraz w ogóle nie trzeba być zameldowanym. Coral A możesz napisać jakie były tego objawy ( może być na priv)czy mała mniej się ruszała czy w ogóle nie czuła przez dłuższy czas ruchów?Przepraszam że pytam tak wprost. Maomami Koleżanka nie chciała Cie urazić,przynajmniej z Twojego opisu tak wynika.Chodziło raczej według mnie o troskę Chyba za bardzo sobie dobrałaś do siebie,ale rozumiem bo sama jestem dobierająca sobie ![]() Domi A czym się smarujesz?Na razie tfu tfu brak Dzidzia Chyba masz z nią kosę co?I to głównie o wychowanie córeczki? Ja nigdy nie powiedziałabym tak o siostrze,chyba że w żartach Uwielbiam ją Ale doczytałam już co nie co.I nie dziwię się że jesteś zła na nią. Ktosiula Nr 2 Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-08-28 o 01:20 |
|
|
|
|
#2578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To tak jakby nie przymierzyć spacerówki do stelaża wózka Cytat:
Tego się boję najbardziej,że mało kto się mną zainteresuje w razie problemów i że trafię na niezbyt przyjemna położną. Szkoda że nie można u mnie rodzić w wodzie,chciałabym spróbować.A Ty? Podoba mi się bardziej to pierwsze łóżeczko.Chciałabyś z szufladą ? Też przeglądam allegro i szukam ![]() Maomami Podoba mi się 1,3 i ostatni .Takie grube,porządne są Dzidzia Ta Medela chodzi podobno głośno jak kosiarka ,prawda to? Sama na dole w pasku jestem sobie
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-08-28 o 01:21 |
||||
|
|
|
#2579 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak chodzi na wizyty do pediatry to nic jej lekarz nie mówi?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a zdjęcia koniecznie pokajzuj ![]() wiesz z tym zameldowaniem to jest tak że zameldować musi Cię właściciel domu, on składa pismo w urzędzie miasta/ gmiy że taką i taką osobę chce zameldować u siebie w domu, wiem bo mój TŻ tez musiał z moją mamą chodzić do gminy a sam nie mógł ![]() a z tym że nie trzeba być zameldowanym to tylko tak teoretycznie bo gdzieś musi mieszkać :P heja! ![]() przyjedzie do mnie dzisiaj tapeta a ja jadę wymienić płytki do tego zasranego OBI :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny z rana, ja właśnie szykuję się do lekarza, dzisiaj morfologia, mocz, żółtaczka i słynna i bardzo dobrze znana glukoza!!!
Jak wrócę to opowiem jak zniosłam tę cudowną słodycz... Co do kombinezonu to mi się podobają te dwa z tablicy czyli biały i lekko różowy z kamizelką. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

Musiał Janusz do rodziców swoich jechać auto pożyczyć 

zero zainteresowania dzieckiem

O tym bym nie pomyślała. A ja mam starego opla corse to nie wiem jakie ma długie pasy :P Myślę, że w samochodzie męża nie będzie problemu.
Ale my rozwijalismy sie normalnie.
Te pojedyncze sale do leżenia po, też są w sumie tylko dwie i znów może być taka sytuacja. Pewnie z moim szczęściem wszystko będzie zajęte i już na wstępie będę wkurzona na wszystkich 

. A zostało mi jeszcze do zmiany w: Urzędzie Skarbowym, w pracy, na uczelni, legitymację do bilet miesięcznego.