Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 11:36   #3961
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

No ja bez bicia przyznaje ze wartosciowych kobiet w swoim gronie za wielu nie mam. I absolutnie nie chodzi o slodkie idiotki. To nie ten poziom
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:39   #3962
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja mam akurat kumpli dwóch(ale nie spotykamy się razem), jednego takiego najlepszego, na imprezach reszta towarzystwa to zazwyczaj jego kumple a nie moi.
Albo gdy jestem z TŻ w jego towarzystwie.
Nie mam "męskiego" towarzystwa(ani babskiego).

Wiesz, ja mam tak, że moja przyjaciółka jest gruba(choć dużo już schudła), w dodatku leczy się z depresji. Gruba jest od maleńkości, a teksty "Przytyłam" słyszę średnio co 4 dni. Ogłupieć można szczerze mówiąc. Ale też jej nie powiem: "No, wyglądasz jak potwór, weź schudnij", bo widzę ile zrobiła, nie miałabym serca po prostu. Jak mi tak mówi to staram się szukać przyczyn przytycia, to w sumie chyba najlepsze, co mogę powiedzieć. Na rady w stylu: "No wiesz, ostatni codziennie kupujesz czekoladę, przystopuj z tym" mogłaby zareagować agresją albo podłamaniem się.
Co innego, gdy widzę, że ktoś na luzie do tego podchodzi, wtedy łatwiej coś szczerze doradzić.
Ja "przejęłam" towarzystwo TŻ-ta, a on moje, lubimy takich samych ludzi, obie strony się zżyły i jakoś tak wyszło. Nie traktujemy ich jako "znajomi moi, znajomi TŻ-ta", a nasi. Jedynie TŻ nie przepada za moim jednym kumplem, bo z niego taka trochę p*zda jest, emocjonalny bardzo i w ogóle, więc zwykle sama się z nim spotykam. Chyba, że kumpel jest z dziewczyną, to wtedy parzysta liczba jest optymalna. Ale nazywam go "moim kumplem"

Takiej osobie nie trzeba od razu sztyletu w serce wbijać tekstem "nie żryj tyle", a jakoś wspomóc, pogadać. Jeśli naprawdę ma taki problem. Albo się w ogóle nie odzywać Bo zaprzeczać, że "nie, nie, nie jesteś gruba" to głupota.

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2013-08-28 o 11:41
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:40   #3963
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
No ja bez bicia przyznaje ze wartosciowych kobiet w swoim gronie za wielu nie mam. I absolutnie nie chodzi o slodkie idiotki. To nie ten poziom
Pisałaś, że na studiach masz mnóstwo dziewczyn i serio, nie ma tam żadnej sensownej grupy kobiet, z którą się da pogadać? To dziwne.
No jak nie to życzę żebyś poznała kiedyś wartościowe kobiety

edit: ok doczytałam 'za wielu' więc jakieś tam znasz wartościowe z tego wynika to nie jest najgorzej;p

Edytowane przez maryanna3
Czas edycji: 2013-08-28 o 11:52
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:47   #3964
201604200942
Konto usunięte

ja ogólnie mam problem z nawiązywaniem nowych znajomości i choćby ta druga osoba miała takie same zainteresowania, nie potrafię zagadać więcej niż cześć, nazywam się.... . ewentualnie jakaś gadka o pogodzie/szkole/pracy
dobrze, że mój luby jest otwarty na znajomości
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:54   #3965
201604181004
Konto usunięte

Doczytaj posty ze zrozumieniem ; ).

Ok widze ze edytowalas :p no. Znam. Ale wiele ich nie ma. A to ze na studiach nie mam facetow nie oznacza automatycznie setki kobiet bo sporo nas bylo ale ok polowy odpadlo.

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2013-08-28 o 11:55
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:54   #3966
Kretka666
Zakorzenienie

SamaraMorganx, mieszkasz w Czechach?
Stary 2013-08-28, 11:59   #3967
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
SamaraMorganx, mieszkasz w Czechach?
niedaleko
Stary 2013-08-28, 12:01   #3968
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
To chyba nie tak do konca. My sie poznac nie dajemy za bardzo, pokazujemy tylko swoja 'błyszczącą stronę'. Mało kto z mojego towarzystwa wie, ze maluję, że dobry ze mnie grafik, że się znam na html/css, że paznokcie lubię malować we wzorki, do tego uczę sie jezyków i podróżuje (w wolnym czasie jeszcze kultywuje tradycje pogańske).
Moze powinnam sie bardziej z tym afiszowac, ale nie chce wyjsc na taka ą ę, przechwalac się, jak wiem ze tu ktos zyje z socjalu, ktos nie odroznia antyku od baroku, zna tylko polski.
I chyba wiekszosc dziewczyn tak sie zamyka, bo najwazniejsze jest miec misiaczka, bo to on definiuje nasza egzystencje. Tak na prawde pewnie sa wartosciowe i ciekawe, ale nosza na sobie maske glupiej suczy, bo tak im latwiej.

Ale, co mnie wkurza strasznie jak widze, ze jakas znajoma laska ma bloga/vloga o makijazu, to zwykle mowie o heej, ja tez sie tym interesuje, jak fajnie, moze sie spotkamy i razem cos wykombinujemy- to mi nigdy nie odpowie, zawsze mnie jakos zbywa. Tak jakby strzegla tego tylko dla siebie, tylko ona ma prawo w towarzystwie zajmowac sie wizazem. W sumie Mitsuki to pierwsza osoba, z ktora udalo mi sie na wspolne malowanie zgadac. Zawsze jakos sa wielkie opory, 'taak, skonczylam kursy, ja sie znam, ale nie powiem, bo za dlugo by mowic, no bo to trzeba umiec zanim sie za to zabierze (czyli nie tak jak ty, nie widzialam co umeisz, ale juz wiem, ze nie umiesz)'
Taka juz po prostuuuu uuuuh, rywalizacja na sile, tam gdzie jej nie potrzeba zupelnie. Mieszkalam z taka jedna, ktora pracowala na stoisku w douglasie, nawet mi sie nie udalo zaprosic jej do pokoju swojego w celu zabawy kosmetykami, ktorych mam sporo. Nie i juz, bo ona po kursie ą ę a ja nie.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 12:07   #3969
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Wiadomo, zalezy na kogo sie wpadnie. Wiekszosc moich kolezanek jednak nie umie policzyc sredniej arytmetycznej, takze tu nie ma zasady. I czesto po facetach nawet widac zainteresowanie, ale po chwili okazuje sie, ze w ogole nie pamietaja o czym sie do nich mowilo. A jeszcze czesciej nie staraja sie nawet zrozumiec, co sie do nich mowi, skupiaja sie tylko na tym, co sami mowia.
Jakos tak jak chce porozmawiac o czyms innym nic d Maryni to wole damskie towarzystwo (wyselekcjonowane), jest to wygodniejsze.

Ja: ale ja nie jem szynki
On: znalazlem tu z szynka, zjemy
Ja: ja nie jem szynki!
On: no tak, znalazlem z szynka
Ja: czlowieku, jestem wege, nie jem miesa
On: to co, idziemy do kasy (bierze dwie pizze z szynka)
Dziwne masz to towarzystwo. Moi koledzy mnie słuchają, wiedzą o czym do nich mówię i liczą się z moim zdaniem. A z mnóstwem facetów się kumplowałam w swoim życiu.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 12:12   #3970
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Też mnie takie śmieszą i znam naprawdę mnóstwo takich dziewczyn, które nawet rozmawiając ze mną potrafiły walnąć tekstem, że faceci to są wszyscy bardziej ogarnięci niż te gupie baby Uczulona jestem na takie teksty, zwłaszcza że dużo wśród facetów przebywam i na swojej drodze niejednego kretyna spotkałam, który cechy miał jakby to powiedział szowinista 'typowo kobiece' więc wiadomo jak takie rozmowy się kończą, nieciekawie.
Szczerze, może teraz generalizuję w drugą stronę, ale przynajmniej wśród moich znajomych, a szczególnie znajomych znajomych jest duuuużo więcej porządnych kobiet niż mężczyzn. Niestety. Nie mówię, że wszyscy faceci są tacy sami, ale tych, których ja uważam za "porządnych" jest mniejszość. Wśród kobiet na odwrót.
Takie mam obserwacje.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Ja "przejęłam" towarzystwo TŻ-ta, a on moje, lubimy takich samych ludzi, obie strony się zżyły i jakoś tak wyszło. Nie traktujemy ich jako "znajomi moi, znajomi TŻ-ta", a nasi. Jedynie TŻ nie przepada za moim jednym kumplem, bo z niego taka trochę p*zda jest, emocjonalny bardzo i w ogóle, więc zwykle sama się z nim spotykam. Chyba, że kumpel jest z dziewczyną, to wtedy parzysta liczba jest optymalna. Ale nazywam go "moim kumplem"
U mnie się nie da, nienawidzę większości jego znajomych. Tylko przyjaciółki ma w miarę ogarnięte z tego co wiem, jednak nie spotykamy się razem.
On z moimi się nawet dogaduje, choć wielkie love to nie jest.

Cytat:
Takiej osobie nie trzeba od razu sztyletu w serce wbijać tekstem "nie żryj tyle", a jakoś wspomóc, pogadać. Jeśli naprawdę ma taki problem. Albo się w ogóle nie odzywać Bo zaprzeczać, że "nie, nie, nie jesteś gruba" to głupota.
Nie mówię, ani tak, ani tak, myślę, że taktyka, którą przyjęłam jest słuszna.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 12:12   #3971
201604200942
Konto usunięte

ja czasem odnoszę wrażenie, że mama Tżta zna mnie bardziej niż moja mama

Przykład:
mama Tżta do Tżta: X. zostanie na obiad?
Tż: tak a co?
mama Tż: bo robię surówkę i nie wiem czy dodać pomidory.

moja mama: masz surówkę
Ja: ale tu są pomidory, nie lubię pomidorów
mama: no jak to nie lubisz pomidorów? Zawsze lubiłaś pomidory.

Stary 2013-08-28, 12:22   #3972
201604250941
Konto usunięte

To ja jak byłam na diecie
Mama: masz obiad
Ja: ale ja jestem na diecie (juz od 3 mcy)
Mama: same warzywa
Ja: to po co polewałas je maslem i bulka tarta? a ta salatka to z oliwa?
Mama: polałam olejem, to zdrowo!

a ja toczę po cichu pianę, bo dietetyczka zabroniła masla, oleju, oliwy, sera, mleka tlustego, o czym wszyscy w domu wiedzieli, jeszcze mi ciasto podsuwali
Stary 2013-08-28, 12:26   #3973
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość

Przykład:

Pięknie to brzmi

Cytat:

a ja toczę po cichu pianę, bo dietetyczka zabroniła masla, oleju, oliwy, sera, mleka tlustego, o czym wszyscy w domu wiedzieli, jeszcze mi ciasto podsuwali
Niestety ludzie często maja w dupie co inni mówią. Moja babcia (nie schorowana, z dobrą pamięcią, to nie przez demencję, sklerozę) rok w rok pyta mnie czy chcę winogron. Rok w rok odpowiadam jej, że winogron nie lubię. Nic to nie daje, bo chyba zawsze ma nadzieje, że w tym roku polubię
W ogóle tłuszczy nie jadłaś? Tłuszcze są zdrowe
Stary 2013-08-28, 12:30   #3974
201604200942
Konto usunięte

kretka, dlaczego nie lubisz winogron?
Stary 2013-08-28, 12:31   #3975
Bela03
Zadomowienie

Cytat:

Jak to tak bez tłuszczy roślinnych? Przepraszam, że pytam, ale bez nich się chyba wit A nie wchłania

Co do rozmów z kobietami/facetami to znam idiotów z każdej grupy. Faceci, z którymi zaczniesz gadać a ten zmienia temat na to jak się schlał wczoraj albo na swoje auto, którym może podwieźć. Mniej znam chyba dziewczyn idiotek, bo od liceum 75% osób w otoczeniu to faceci, a to 25% to jest dobrze wyselekcjonowane. I można z nimi o wszystkim pogadam, tak o ciuchach (to bzdura), że na polibudach same niezadbane babochłopy) jak i o komputerach, grach czy polityce. Chociaż tego ostatniego tematu już nie ryzykuję.
Jedyne co, to mało kobiet podziela moją pasję do roweru i mało która rozumie moje narzekanie na rowerzystów na chodnikach

Jako, że jestem wege i moje rzeczy gubiły się wśród parówek podzieliłam rodzinie półki w lodówce. Po roku chyba dalej nie wiedzą, która jest która i myślą, że ta z hummusem jest ich :/

Edytowane przez Bela03
Czas edycji: 2013-08-28 o 12:33
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 12:35   #3976
Kretka666
Zakorzenienie

Samara, nie smakują mi i nie lubię wydłubywania pestek To chyba jedyne owoce, których unikam. Rodzynek też nie lubię.
Stary 2013-08-28, 12:38   #3977
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Samara, nie smakują mi i nie lubię wydłubywania pestek To chyba jedyne owoce, których unikam. Rodzynek też nie lubię.
aaa... ja właśnie z tego powodu nie jem arbuzów ;d
a rodzynków też nie lubię
Stary 2013-08-28, 12:41   #3978
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bela03 Pokaż wiadomość
Jak to tak bez tłuszczy roślinnych? Przepraszam, że pytam, ale bez nich się chyba wit A nie wchłania

Jako, że jestem wege i moje rzeczy gubiły się wśród parówek podzieliłam rodzinie półki w lodówce. Po roku chyba dalej nie wiedzą, która jest która i myślą, że ta z hummusem jest ich :/
Witaminy A, D, E i K są rozpuszczalne w tłuszczach Nie popieram rezygnacji czy dużej minimalizacji ilości tłuszczów podczas jakichkolwiek diet, także redukcyjnych.

Nie jestem wege, ale hummus (ogólnie cieciorka) Także często myliłabym moją półkę z Twoja

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Jak jem arbuza to najpierw wydłubuje wszystkie widoczne pestki, a potem jem, nie wiem jak można jeść z pestami w środku, ja bym wszystkie pogryzła Z winogron się pestek niestety nie wydłubie tak łatwo jak z arbuza.
A rodzynki w cieście to już w ogóle wstrętne, rozmiękłe jak topielec.
Stary 2013-08-28, 12:43   #3979
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Pjona, też nie lubię arbuzów, a i tak co roku słyszę, że w lodówce jest arbuz i żebym sobie wzięła. I zdziwienie, że od kiedy to ja nie lubię arbuzów, przecież lubię, co roku to samo
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 12:50   #3980
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:

Przykład:

Moja matka ma tak samo.

Jeszcze mnie wkurza, jak mówiła, że wyjadę na studia to się nauczę jeść np. pomidory. Nie jem do tej pory. Tak jak innych rzeczy, których nie lubię.

Stary 2013-08-28, 12:54   #3981
201604200942
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42499158]Pjona, też nie lubię arbuzów, a i tak co roku słyszę, że w lodówce jest arbuz i żebym sobie wzięła. I zdziwienie, że od kiedy to ja nie lubię arbuzów, przecież lubię, co roku to samo[/QUOTE]

u mnie też jest wielkie zaskoczenie, że nie lubię tego i tego.
No jak to nie chcesz sałatki? Majonezu nie lubisz? Od kiedy? Przecież to TY zjadłaś sałatkę, bo już nie ma w lodówce. Akurat, teraz tak mówisz, że nie lubisz majonezu.

A największą schizę mam do ryb. bo ma ości, a ja panicznie się boję, że mogę się zadławić ością. Nawet jak wszyscy mi mówią, że tu nie ma ości bo to filet, ja zawsze znajdę w filecie kilka ości.
Oczywiście, jak na złość w moim domu w każdy piątek mama robi rybę.
Na szczęście luby wyżera moją porcję.
Stary 2013-08-28, 12:57   #3982
Bela03
Zadomowienie

Hummusu moi rodzice do dziś nie tknęli bo się go boją

Ja zżeram arbuza z pestkami Za to boję się daktyli i fig bo mają robaki
Stary 2013-08-28, 12:57   #3983
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Moja matka ma tak samo.

Jeszcze mnie wkurza, jak mówiła, że wyjadę na studia to się nauczę jeść np. pomidory. Nie jem do tej pory. Tak jak innych rzeczy, których nie lubię.
taaa... jakby studia coś zmieniły.
Chociaż przyznam, na studiach nauczyłam się jeść czosnek, a pomidory z puszki już mi nie wadzą.
Ale surowych nie zjem, choćbym nie wiem jak była głodna.

Mój tata zawsze mówił, że jakbym była głodna, to bym wszystko zjadła. zapytałam go wtedy czy jakby był naprawdę głodny i musiał wypić mleko/zjeść ser to czy by to zrobił. Już mi takich rzeczy nie mówi.
Stary 2013-08-28, 13:08   #3984
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx
I wzrusza mnie miłość starszych ludzi i płacz starszych ludzi- zwłaszcza mężczyzn.
też tak mam

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
I co druga mówi "ja to wolę męskie towarzystwo, zawsze się lepiej dogadywałam z facetami" jakby to była jakaś nobilitacja trochę mi żal takich osób, bo to albo znaczy, że nie mają w swoim gronie wartościowych kobiet, albo po prostu nie potrafią się z nimi dogadać. I każda udaje słodką idiotkę, ta koleżanka też udaje słodką idiotkę, a potem obie wracają do domu i mówią "z tymi kobietami to się o niczym pogadać nie da"
wiesz, to zależy. Ja z racji studiów miałam przez 5 lat przewagę facetów w swoim otoczeniu, więc chcąc nie chcąc przebywałam głównie z nimi. I to oczywiste, że nie wszyscy byli świetni i tak dalej, ale zyskałam wielu kumpli, z którymi się dogaduję, często gdzieś wychodzimy, jeśli potrzebuję pomocy to wiem, że mnie nie oleją. W grupie miałam też dziewczyny, muszę przyznać, że też były naprawdę spoko, z co najmniej 4 utrzymuję bardzo dobry kontakt (już skończyłam studia). Ale często było tak, że wolały siedzieć w domu niż wyjść 'do ludzi', więc wtedy wybierałam męskie towarzystwo.
Stary 2013-08-28, 13:13   #3985
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Mnie bardziej rozełzawia śmierć człowieka, ale takiego, do którego się w czasie filmu / serialu przywiązałam.
O tak. U mnie na pierwszym miejscu są zwierzątka, a potem ulubieni bohaterowie. A na końcu starsi ludzie
Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
no nie wiem, ja się czasem ciebie nawet tu boję
Też się jej czasem boję

Co do znajomych - ja to mam takie zainteresowania, że na luzie mogę rozmawiać i z babami, i z facetami Chociaż zawsze lepiej dogadywałam się z gejami, niż z heterykami, nie wiem czemu W ogóle mnie hetero jakoś niezbyt lubią :<
Ale z babami nie tak często można sobie chamsko pożartować, częściej biorą wszystko do siebie.

Cytat:
Też wolę męskie towarzystwo przed wieloma kobietami się nie otworzę, bo wiem, że będą przekładać moje problemy na siebie, tj porównywać .
Ooo, coś w tym jest, powiem ci, sama tak robię czasem To niezależne ode mnie, automatycznie mój mózg wyświetla komunikat "O JEZU, JAK DOBRZE, ŻE NIE MAM TAK PRZE☠☠☠ANE" o.O Nie mówię na głos, ale taka myśl jest.
Ale ja to w ogóle jestem do dupy w pocieszaniu.

Cytat:
Jak się o czymś komuś mówi, o jakimś problemie to chyba nie z prośbą o pokiwanie głową z utrapioną miną?
Ja czasem się zwierzam tylko dlatego, że chcę sobie pomarudzić i porozpaczać z kimś, a nie samej Jakoś mi po tym lepiej, bo czasem najlepsze rozwiązanie to palnąć sobie w łeb.

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42493676]Macie szczęście, że ludzie się boją waszych mam, moja przyciąga ludzi jak jakiś cholerny magnes. Zakupy z nią trwały wieki bo wszystkie sąsiadki po kolei ustawiały się na plotki PANIE E..SŁYSZAŁA PANI, ŻE ADAM TEN CO MIESZKA POD WIESIĄ Z 4 KLATKI NO WIE PANI..., ja pewnie też robię wrażenie miłej, grzecznej i niewinnej. Nikomu nie pozwalam się zbliżyć na taką odległość żeby mogli mnie naprawdę poznać.[/QUOTE]

Tak bardzo moja babcia...
Zakupy samemu - 5 minut
Zakupy z nią - godzina + 15 minut umawiania się na kiedy indziej -.-

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Nie żartuj, Twoja mama jest super
Nie na pierwszy rzut oka Dlatego zabroniłam jej przebierać się za Sebastiana z Kuroshitsuji, żeby ludzie nie uciekali na jej widok.

Cytat:
ja ogólnie mam problem z nawiązywaniem nowych znajomości i choćby ta druga osoba miała takie same zainteresowania, nie potrafię zagadać więcej niż cześć, nazywam się.... . ewentualnie jakaś gadka o pogodzie/szkole/pracy
dobrze, że mój luby jest otwarty na znajomości
Same here Ale ja z Rudą obie jesteśmy aspołeczne

Cytat:
"Zawsze lubiłaś" to jedna z tych rzeczy, które działaja na mnie jak płachta na byka Zwłaszcza jeśli "zawsze" oznacza okres kiedy mialam 6 lat.

Najlepsza jest moja ciotka, ktora od 10 lat nie może/nie chce zapamiętać, że nie jem mięsa i ZAWSZE daje mi schabowego/kurczaka/mielone/coś tam Ale ona w ogóle jest mistrzem wyparcia i ignorowania rzeczywistości (to mnie dziwi w sumie), od pięciu lat jej syn przyjeżdża na Wigilię ze swoim TŻ, a ona za każdym razem musi spytać czy znalazł sobie jakąś miłą dziewczynę -.- Najpierw się wkurzał, teraz olewa.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 14:05   #3986
Bela03
Zadomowienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post42500961 jatkę przepowiadam, po popcorn iść trzeba
Stary 2013-08-28, 14:10   #3987
201607231707
Konto usunięte

O nein, Pani Biolog znowu wykazuje się wiedzą, czas uciekać D:
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 14:12   #3988
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
W ogóle tłuszczy nie jadłaś? Tłuszcze są zdrowe
Cytat:
Napisane przez Bela03 Pokaż wiadomość
Calkiem nie jesc tluszczu to sie nie da chyba, we wszystkim troche jest. Chodzi o to, zeby nie lac na wszystko tony oliwy bo zdrowa a Włosi tacy chudzi. Jak sie chce schudnac w zdrowym tempie to lepiej zdrezygnowac z tluszczy typu oleje, smalec i masło, kupić trochę suplementów, lekarz zaleci które. W diecie jaką dostałam było pełno ryb, bo przecież wege jedzą rybę ale ją sobie czyms innym zastępowałam, podwyższyłam % mleka z 0,5 do 1,5-2%, jadłam trochę nabiału, także nie miałam problemu z witaminami ani nie byłam osłabiona.
Ale coraz grubszej rodzinie nie wyjaśnie, że oliwa jednak tuczy i źródła tłuszczów trzeba różnicować.
Stary 2013-08-28, 14:18   #3989
Bela03
Zadomowienie

Ja staram się jakieś zdrowe oleje dodawać do jedzenia ale i tak dużo tego nie wychodzi bo sałatek nie jem dużo. Ale ja mam niedobory witA bo marchwi jeść nie mogę Ja się odchudzam i mi dziś waga drgnęła, pół kilo po miesiącu
Stary 2013-08-28, 14:18   #3990
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
taaa... jakby studia coś zmieniły.
Chociaż przyznam, na studiach nauczyłam się jeść czosnek, a pomidory z puszki już mi nie wadzą.
Ale surowych nie zjem, choćbym nie wiem jak była głodna.

Mój tata zawsze mówił, że jakbym była głodna, to bym wszystko zjadła. zapytałam go wtedy czy jakby był naprawdę głodny i musiał wypić mleko/zjeść ser to czy by to zrobił. Już mi takich rzeczy nie mówi.
No właśnie chodziło o to, że będę głodna, obiadu mi nikt nie da, to zacznę jeść wszystko. Zmieniło się na tyle, że teraz jem same rzeczy, które lubię.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości