|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
|
#3002 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
I strasznie mi truje czy nie mam zachcianek. Ale ja potrafię sobie odmówić jak czegoś akurat nie ma w domu.Moj tez nie caluje brzuszka i on bardziej martwi sie moim stanem psychicznym niz samym malenstwem. Ale nie martw sie. Czytalam ze tatuś zaczyna inaczej kochac dziecko, wiez troche inaczej sie buduje. Takze wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#3003 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
troche sie poczułam głupio biorac te ubranka dla mnie za wczesnie ale oni nie mieli tego gdzie trzymać ... czy wy tez macie takie odczucie ze za wczesnie ... w pierwszej ciazy tez tak miałam i kupowałam wszystko dopiero 4 ms przed rozwiazaniem ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
biedula o i z nastepną sie połacze ja wrzodów nie mam ale i tak jesc nic nie moge a co do plamien ja bym wczeniej poszła do lekarzai chyba tez zaczne melise pić ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
. tydz po tym jak przestała pracować urodzila---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
do tego jakies antyciała czy cós nastepne 25 krew wr i zostawiłam 87 zł a jutro jeszcze z siskami bo zapomniałam kupic kubeczka
|
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kalendarza to fajny pomysł. Od razu się zapiszę - 05.09. godz. 15 usg genetyczne
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-08-28 o 11:28 |
|
|
|
|
#3005 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ważne żeby byli dobrymi tatusiami po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Fajnie ten kalendarzyk wygląda ![]() Ja też proszę o dopisanie: 03.09. - g. 16:00 Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-08-28 o 14:14 |
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3007 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja po jedzeniu mam takie dziwne uczucie, nie wiem, jakby mi wszystko stalo, chce mi sie odbic a nie umiem Czasem mam takie uczucie caly dzien, na nerwy mi to juz dziala i przez to tez nie jem duzo Cytat:
lolitka witaj dziewczyny, jakie herbaty pijecie ?? bo ja sie tyle naczytalam w necie i juz zglupilalam jaka pic mona moglabys mnie dopisac do listy jeszcze polse PW ![]() Asia, lat 29 OM 12.07 - 2 dziecko Termin kalkulator internetowy wyznacza na 18 kwietnia a u lekarza jeszcze nie bylam
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-08-28 o 11:32 |
|||
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
nie, na razie pije Barszczyk Hortexu, soki porzeczkowe, do tego wołowina, buraki, żelazo w tabletkach i burak w tabletkach Herbapolu. No i witaminy dla ciężarówek.
|
|
|
|
#3009 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3010 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak dziewczyny mówią, spróbój jeść jak masz 'mniejszy' napadCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tzn. o wizytę wypytuje i ciągle chce iść, ale ma lekko w dupie jak go o coś proszę aż się ostatnio poryczałam
|
||||||
|
|
|
#3011 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja się wtedy obraziłam i po kryjomu sobie następnego dnia kupiłam, a jak on chciał kupić to powiedziałam że już teraz to nie potrzebuję - baby są nienormalne
|
|
|
|
|
#3012 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Drogie Mamusie!
Śledzę na bieżąco nasz wątek lecz niestety przy mężu marynarzu i dwuletniej córeczce ciężko mi odpisywać Dziś miałam wizytę u doktorka nasze maleństwo ma 2,1 cm i bijące serduszko. Według usg to dopiero 6t i 5 dzień... a ja już myślałam że jestem spokojnie w 7 tygodniu. Czasem ciężko mi się w tym połapać :/ Następna wizyta 17 września (proszę o dopisania do kalendarzyka)![]() Nadzwyczajna, musisz zmienić lekarza, lekarz powinien też dbać o psychikę przyszłych mam a nie je dołować i opierdzielać:/ zwłaszcza, że nic złego nie zrobiłaś! Widać, nie jest to lekarz z powołania, jak emocje miną, rozejrzyj się za innym specjalistą, na pewno jakiegoś znajdziesz, który ma podejście i szacunek do pacjentek... Tym czasem trzymaj się dzielnie! Trihomonas, stanęło mi serce jak przeczytałam Twoją wiadomość ![]() strasznie mi przykro, rety, że takie rzeczy przytrafiają się dobrym ludziom ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez mam obiecany czytnik na urodziny za miesiąc ![]() Ja wczoraj po 20 dostałam takiego smaka na raffaello, że nie odpuściłam dopóki nie poszedł :P nie chciało mu się ale pół godziny nudziłam No cóż, nie ważne jak - ważne, jaki skutek. Oczywiście raffaello nie było (przeszedł chyba ze 2 km szukając, bo pozamykane już
|
|
|
|
|
#3014 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja pije roiboosa. Jest bez kofeiny i dlatego moga go pic kobiety w ciąży.
Czytam namietnie wszystko. Mam fajny zapas nowych ksiazek wiec mam co czytac na szczescie. |
|
|
|
#3015 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
pije ją już od kilku lat i jestem jej wielka fanką
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Rozeznanie
|
siemka Dziewczynki
![]() czytam Was i ledwo nadążam bo tak szybko skrobiecie ![]() lecą nam wspólnie kolejne tygodnie my dziś mamy 13td0d czyli zaczynamy 14 tydzień a co za tym idzie ... II trymestr... mam nadzieję, że teraz z nerwami będzie spokojniej mdłości już mi przeszły 3 tyg temu, teraz to tylko od czasu do czasu coś tam zemdli, ale jaka to przyjemność w końcu z apetytem cokowiek zjeść a nie ze wstrętem patrzeć na lodówkę a i brzusio zaczyna pomalutku wystawać... pozdrowionka dla wszystkich ciężarówek! mona moglabys mnie dopisac do listy ![]() 12mu05, Marzena lat 28 OM 29.05, TP 05.03.2014 - 1 dziecko (AM *07.2011) |
|
|
|
#3017 |
|
Rozeznanie
|
AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja pije różne herbatki: roibosa, earl greya, pokrzywe, różne zioła. Staram sie nadrabiać herbatami bo zwykłą wodę nie bardzo lubię, chyba że z cytrynka, mieta albo mrozonymi malinkami
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ale Wy dużo piszecie
![]() Dzisiaj pospałam 12 godzin Za 2 godziny wraca tż z pracy a ja nic nie zrobiłam ![]() Z kalendarzykiem super sprawa. Moja następna wizyta 4 września - prenatalne, a później 12 września u mojego doktora zwykłe ![]() Dzięki za propozycje książek, bo chociaż nie były dla mnie to wszystko zapisałam, bo się moje biblioteka w czytniku już skończyła, a uwielbiam czytać ![]() Ja od siebie polecam książki Tess Gerritsen thillery medyczne. Przeczytałam wszystkie ![]() Książka z której najbardziej się śmiałam to Forrest Gump pociskają niezłe pierdoły, ale na prawdę ryłam jak głupia. Całkiem inna niż film. Generalnie lubię lekkie książki ![]() Witam nowe mamuśki Ja też dalej nie czuje, że jestem w ciąży. Tż to samo. Wiemy o tym, mówimy o tym, ale chyba nie dociera. Jak mogę mieć w brzuchu dziecko, jak go nie zjadłam poza tym im bliżej wizyty, tym bardziej się boję :-(Idę sprzątać
|
#3020 | |
|
Zadomowienie
|
Marzymyv z mężem o córce o zawsze
Cytat:
. Greya mam już za sobą jest świetny chociaż ilość opisów tych ich ekscesów miłosnych w pewnym momencie zaczeła mnie już nudzić. Z tej kolekcji polecam jeszcze Sylvię Day "Dotyk Crossa" (bardzo podobna do Greya miała być trylogia, ale coś podobno się ma rozciągnąć na więcej części). Dziękuje dziewczynki za polecanie książek mam duuuużo czasu więc na pewno skorzystam z Waszych rad. Wracając do bólów to ostatnio coraz częściej pobolewa mnie jakoś tak pod żebrami najczęściej z lewej strony. Średnie uczucie... Co do Tż to widzę, że się przejmuje i martwi. Mam nakaz jedzenia bo mu dziecko glodzę . No i chce być na każdym usg (byle nie dowcipnym bo nie chce patrzeć na takie rzeczy)
|
|
|
|
|
#3021 | |||||||
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witaj |
|||||||
|
|
|
#3022 |
|
Raczkowanie
|
Zapytam was o opinię- w końcu kto pyta nie błądzi
w lipcu mojej koleżanki kotka urodziła 5 młodych. Z racji, że mamy dom a nasza córeczka uwielbia wszystkie napotkane na drodze "Miały"-czyli kotki stwierdziłam z mężem, że zarezerwuję sobie jedną małą, czarną, włochatą kulkę w sierpniu okazało się, że jestem w ciąży-kotki mają być oddane pod koniec września. Lekarz twierdzi, że ciąża nie jest przeszkodą abym zaadoptowała małe stworzenie, tylko mam unikać kontaktu z kuwetą- co jest do zrobienia Co o tym sądzicie? Tylko proszę, nie krzyczcie na mnie, wszystko jest jeszcze do odkręcenia a póki co biję się z myślami Liczę na wasze opinie
|
|
|
|
#3023 |
|
Raczkowanie
|
Mój TŻ bardzo interesuje się mną i maleństwem, nie ma dnia żeby nie całował brzuszka i do niego nie gadał, martwi się jak czasem jestem taka wypompowana, wyręcza mnie w pracach domowych, wypytuje po każdej wizycie co tam słychać u naszego maleństwa, po prostu cud miód i malina
|
|
|
|
#3024 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Najważniejsze abyś przed adopcją upewniła się że zwierzak jest zdrowy - jeżeli tak to oprócz alergii chyba nie ma żadnych przeciwwskazań. |
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Weź pod uwagę że koty mogą (ale nie muszą!) chodzić po meblach, raczej nie lubią przytulania przez dzieci itp. A przede wszystkim! pamiętaj o kastracji bądź sterylizacji kota/kotki najpóźniej w wieku ok 10 mcy.
|
|
#3026 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
|
|
|
|
#3027 |
|
Raczkowanie
|
Zauważyłam że rano mam wypukły brzuszek, a pod wieczór jest tak wypchnięty jakby był to przynajmniej 5 miesiąc
Wy też takie coś macie? myślę że i tak jak na 13 tc mam duży brzuch ![]() kwestia nr 2 jak radzicie sobie ze zgagą?
|
|
|
|
#3028 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie to poszukam innego gina. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Myślę, że przykro będzie twojej córeczce jeśli niedostanie obiecanego kotka. Musisz tylko uważać na higienę (myć ręce nawet po głaskaniu kota). Po za tym kotka chyba można zbadać czy jest nosicielem toksoplazmozy, co też polecam zrobić. |
||||
|
|
|
#3029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

serio 

zaglądam, żebyście o mnie nie zapomniały, ale nie dam rady nadrobić.
) i dopiero mam chwilkę, ale padam na pysk.
) Większość widać, że noszona i to dość mocno, ale niektóre ładne. I wanienkę 
co Wy na to?
jeszcze polse PW 

tak jak dziewczyny mówią, spróbój jeść jak masz 'mniejszy' napad
Perfect Housewife 

poza tym im bliżej wizyty, tym bardziej się boję :-(