|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Polecam ![]()
![]() |
#2072 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zadomowienie
|
hej, wpadłam Wam tylko napisać, że moja ISLA na gardło nie ma przeciwwskazań w ciąży (być może dlatego, że to same porosty
![]() głowa mi pęka, ale nie chcę brać apapu, bo mam bardzo niską temperaturę, a on jeszcze zbija co do szczepionek, to sama mam ból głowy, ale zobaczymy- przez te parę miesięcy może będą nowe badania i będzie już wszystko wiadomo i łatwo podjąć decyzję ![]()
#2074 |
Zakorzenienie
|
wy tu już o szczepieniach a ja nawet się nad tym nie zastanawiałam jeszcze
![]() ![]()
#2075 |
Wtajemniczenie
|
w nocy mnie złapał bardzo bolesny skurcz łydki, że do tej pory mnie noga boli. Mało magnezu, ale skoro biorę witaminy to chyba nie powinnam już go uzupełniać dodatkowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Bedziemy szczepic na wszystko obowiązkowe + pewnie pneumo i meningokoki. Natomiast uważam, ze szczepienie na ospę wietrzną i rotawirusy jest całkowicie zbędne.
![]() |
#2077 |
Rozeznanie
|
Właśnie wy o szczepionkach ,a ja nie wiem o co biega. Musze się chyba wczytać co i jak .Ale raczej nie wydaje mi się ,że nie będę dziecka szczepić.
Dojadam makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym i z seeeerem ![]() ![]() Zaraz zabieram się za listy : wyprawkowa , co chcemy z Pl bo za 3 tygodnie wreszcie ojczyzna ![]() ![]() ![]() Dzwoniłam do pracy właśnie jakie mam godziny pracy od wtorku, bo wracam .I wiecie co nic tylko się powiesić. 15 godzin więcej niż powinnam pracować, i w dodatku codziennie, oprócz pon. bo mam termin . A tak zawsze miałam 2,3 dni wolnego. Zobacze co wymyślili na kolejne 2 tygodnie, może tylko 2 dni pracy albo 3 to przeżyję. Ale jak tylko będę się źle czuć albo noga znów odmówi posłuszeństwa, mogą się wypchać . Idę na zwolnienie.I tak mi umowy na bank nie przedłużą to , co się będę. Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-08-28 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz mam mniej więcej takie http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw...34&tx=95&ty=72 tylko że brązowe, a chodzi za mną coś takiego http://www.google.pl/imgres?biw=1366...ty=74#imgdii=_ lub taki bob http://www.google.pl/imgres?start=25...3&tx=79&ty=101 albo jeszcze takie http://www.google.pl/imgres?start=86...2&tx=189&ty=78 oczywiście każda w brązie bo póki co nie będę zmieniać koloru :d
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-08-28 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Wtajemniczenie
|
Ja też zamierzam szczepić
![]() Ale niejako, że nie wiem jakie szczepienia wykonuje się dzieciaczkom w UK, znalazłam przydatny kalendarz (coś dla mam z UK) http://polemi.co.uk/poradniki/dzieck...cnej-walii-495 Zastanawia mnie jeszcze tylko kwestia podawania witaminy K i D w tym kraju, muszę to doczytać. W każdym razie i tak zamierzam ją podawać, nawet jeśli tu jest niedostępna, przyślą mi z PL. |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale od tygodnia się używam lepszych odżywek dbam o nie bardziej i troszkę lepiej może do porodu będą już super ![]() Tą pierwszą krótką fryzurkę zrobiłam ostatnio mojej teściowej i wszyscy są zachwyceni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczyny wstawiam moją listę wyprawkową
![]() Wyprawka do szpitala powinna zawierać:
Rzeczy dla mamy:
Rzeczy dla dziecka:
Karmienie :
Ubranka dom rozmiary 56/62:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sobie jeszcze muszę dopisać dwa bicze skórzane na czoło tej listy- jeden dla mnie, drugi dla Tż, żebyśmy się na wzajem mogli poganiać, co by się na czas ogarnąć z tymi zakupami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
Ta lista mnie przeraża! Ja NIC nie mam NIC. Nawet koszuli do spania
![]() Wróciłam od lekarza z l4, mam stan zapalny gardła ![]()
#2085 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie przejmujcie się JA TEŻ NIC NIE MAM
![]() ![]() I ogólnie ta lista mnie też przeraża ale cóż jakoś to będzie . Ciekawi mnie ile to wszystko będzie kosztować ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- MałaMigotka trzymam mocne kciuki aby Ci szybko przeszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co ja mogę dodać. Do szpitala wystarczył aktualny druk RMUA, teraz niby jest nowy system i nic nie trzeba mieć, nie wiem jak w praktyce. W moim szpitalu nie trzeba było, a nawet nie mozna było mieć kosmetyków dla dziecka. Maluszki były pielęgnowane przez położne, one miały wózek z emolientami i innymi specyfikami m.in do pępuszka, muisz zapytać kogoś znajomego jak jest u ciebie. Jeśli będziesz rodziła siłami natury to jako bielizna majtki siateczkowe (odradzam te takie gazowe-jednorazowe) byle podkład poporodowy przytrzymały, bo krocze musi być wietrzone intensywnie. Nie polecam gąbek wszelkiego rodzaju do kąpieli bo staja się siedliskiem bakterii. Lepiej korzystać z pieluszek tetrowych na dno wanienki które mozna szybko uprać i wysuszyc. Baldachim też bym odradzała, bo zbieracz kurzu tylko, lepiej kupić moskitiere jeśli jest problem z komarami, pokrowca na przewijak nie uzywałam bo miałam ceratkowy więc się nie wypowiem, czasem podkład na nim kładłam. Gadżety typu bujaczek, mata edukacyjna itp zażyczyłam sobie od rodziny na chrzciny ![]() Lampka potrzebna, ale ja włączałam tylko jak wstawałam do maluszka, tak w nocy było ciemno, dzięki temu mój 2,5 latek nie problemu z baniem się ciemności, zasypia po ciemku, potrafi w nocy do nas przydreptać. To tylko moje uwagi, nie musisz korzystać ![]() ![]() PS. zacznij od kupienia jednej butelki, bo zdaza sie że maluszkowi nie podpasuje smok i będzie trzeba zmienić na inny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zakorzenienie
|
tylko straaaaasznie długa ta lista
no i o lapce nocnej nie pomyslałam a moze sie przydac
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-08-28 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
U mnie krupniczek dochodzi a ja zastanawiam się nad moją listą
![]() Przyszły pieluchy tetrowe i flanelowe które zamawiałam w zeszłym tyg i gatunkowo super wiec polecam ![]()
#2090 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lista wyprawkowa super |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kosmetyków sąsiadka za miesiąc ma rodzić więc wszystkiego się dowiem. Wiem w sumie , że w szpitalu w którym miałam rodzić zabierają dziecko do kąpieli więc nic pewnie nie potrzeba a tu się dowiem . Co do gąbek mój siostrzeniec własnie cały czas ma tylko często wymieniają ale w sumie racja , że to siedlisko bakteri więc może faktycznie pieluszka wystarczy okażę się w praniu ![]() Matę będe mieć a o tym bujaczku to tak się zastanawiam może też to dobry pomysł aby na chrzciny ktoś zakupił ![]() O lampce na początek myślałam , żeby była włączona ze względu na częste wstawanie w nocy ale to też w praniu się okażę później może i będę włączać jak będę wstawać dobra rada ![]() Co do baldachimu w sumie sama tak sobie leżałam i myslalam czy jest nam potrzebny . Mamy moskitiery w oknach i komary pojawiają się sporadycznie więc w sumie zbędny wydatek . Czyli na początek jednak kupić z jedną może 2 butelki darować sobie cały zestaw ? W sumie wszystko zależy od tego czy będzie moje mleko pasować dziecku jeśli tak to faktycznie nie ma potrzeby zakupu całego zestawu . Bardzo dziękuje za rady ![]() A co do przewijaków właśnie patrze i są tetrowe więc wrazie czego można zawsze je przetrzeć wilgotną szmatką . I ciesze się , ze nie przesadziłam z ilościami Ale przejrzałam chyba z 10 list wyprawkowych , całe 20 stron A4 ![]() Te początkowe rzeczy chce kupić po części nowe na początek a później postawie na prezenty , lumpki , allegro i dary od szwagierki . No chyba , ze będzie dziewczynka tak będzie pełne szaleństwo ![]() A jak chlopak to jak będzie trochę większy i sztywniejszy postawie na bardziej ozdobne ciuszki teraz będę stawiać na wygodę dla niemowlaka i dla rodziców żeby szybko i łatwo dało się przebrać malucha . ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Dziewczyn y a co myślicie o rajstopkach dla takiego noworotka ? chodzi raczej o wyjścia na dwór , żeby mu cieplej było czy raczej skarpeteczki wystarczą ? Myślę o tym okresie zimowym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy tworzeniu od podstaw listy idzie oszaleć ![]() Ciekawe co mąż powie na temat listy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Aaaa co do częstego wstawania i właczonej lampki to ja wstawałam w nocy góra raz więc teraz częściej wstaje na siusiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie:2x koszule rozpinane,laczki,2xręczni k,szlafrok bawełniany Do dziecka: 2x łapki niedrapki 2x czapeczki bawełniane grubsza 2x czpeczka pokąpiekowa 1x czpeczka welurowa 2x buciki okrycie kąpielowe z kapturkiem x2 żółte i zielone Kocyk polarowy kremowy x1 Kocyk z mikrofibry czekoladowy x1 Pielucha tetrowax8 pielucha flanelowax6 Przewijak uszczywniany Bielizna: 56 Body kopertowex1 Półśpiochx2 Pajacyki bawełnianex2 Koszulki wiązanex2 62 body x5 pajacyki bawełnianex3 pajacyki welurowex3 półspiochyx3 kaftanikx1 spiochy+kaftan x2 koszulki wiązanex4 skarpetkix3 spodenkix2 68 body x 4 body z krótkimx2 koszulki wiązanex2 pajacyki bawełnianex2 Jak by tak zliczyć to na to poszło ok 1ooo zł ![]()
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-08-28 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
Lidka wszytsko zalezy od bobasa , żyję nadzieja , że będzie grzeczne i w nocy też grzecznie będzie spać ( chociaż ma tate urwisa ja też nie byłam w cale lepsza więc aż się boje jaki to mały łobuziak wyjdzie )
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
Lolita i tak widze , ze pokaźne zakupy zrobiłaś :brawo: jeszcze 2 tygodnie i też zacznę się chwalić zakupami (chociaż mam taką nadzieje
![]() Ja teraz tak planuję 200-300zł przeznaczać co miesiąc na jakieś zakupy dla maleństwa . Zacznę od ręczników , kocyka grubszego pieluch i pierwszych ciuszków jeśli poznam płeć . |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
też sobie zapisałam listę ale parę rzeczy już z niej wywaliłam które dla mnie nie są potrzebne
![]() ![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-08-28 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.