|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Nasturcja powinnaś dostać w ryło. O!
A u mnie warsztaty są 18.09 . Karty od ręki w superpharm u nas nie dają, ale mam to gdzieś. Do MOPSu żadnego nie idę, bo oni i tak widzą wszystko inaczej niż jest w rzeczywistości, a moja siostra to wredna pozorantka, bo np idzie do lekarza i udaje Mamę doskonałą. Nawet nie wiem jak to działa. Dziękuję za komplementy w imieniu córki. Dzastin jeśli chodzi o Iskrę75 to to moja bliska kumpela. Zaraz ją do porządku przywołam .Acha, byłam w lumpie i były fajne ciepłe pajace z sówkami dla dziewczynek ale tak na 80cm albo nawet 86.Reszty nie pamiętam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-08-28 o 14:42 |
|
|
|
#2732 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
tak rozpuszczalne do środka u mnie zakładają a na zewnątrz miałam kilka zwykłych, ale jak kilka dni po porodzie je wyciągną to jest już super a te rozpuszczalne to dłużej siedzą.
|
|
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Zastanawiam się, gdzie Trele
Czyżby....?
|
|
|
|
#2734 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lepiej Rano było 129/84.Cytat:
Cytat:
śliczne ciuszkiCytat:
wszystkie stylizacje super - w moim stylu Cytat:
![]() Duża juz Ulcia?? Cytat:
super - wyprawka prawie gotowa Zmykam na miasto a później do koleżanki na herbatkę
|
|||||||
|
|
|
#2735 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyprawka cudowna. Zaraz wezmę się chyba za segregowanie mojej. Narobiłaś mi smaka, że tak się wyrażę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie poszliśmy na ten spacer. Mąż zajmuję się sprawami budowlano-mieszkalnymi, twierdząc, że on też ma syndrom wicia gniazda A ja szukam tego łóżeczka i co rusz wynajduje droższe ![]() Była na chwilę mama, dorzuciła mi 2 stówki i mówi, żebym droższe wzięła i już nie jęczała Kochana kobieta.
|
|||||
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście z doskoku ale żeby mi jakoś "pożytecznie" dzień zleciał znalazłam sobie masę zajęć i planuję je wszystkie dzisiaj zrealizować
![]() Jesteśmy już po USG. Nasze dziecko jest okropnie uparte i przekręciło się do nas tyłem... Widzieliśmy przez chwilę tylko policzek, oczko i kawałek noska . i UWAGA UWAGA ! Jaśko Jaśkiem pozostał, mój syn ma tak ogromne worki że lekarz zapewnił zaraz na początku że dziewczynką to on napewno nie będzie Rybko proszę zmień mi na pierwszej stronie ![]() Powoli przeprowadzam Jaśka z mojego domu tutaj i zajęłam się teraz układaniem tych wszystkich maleńkich ubranek w szafkach A nadrabiać Was będę na spokojnie |
|
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
W ramach kontroli, dzwoniła do mnie położna, i jak jej powiedziałam o nocnej akcji, to aż zaklęła
Powiedziała, ze jutro z samego rana mnie widzi na ktg. A jak Mały znowu zrobi sobie przerwę, to mąż ma mnie jak worek ziemniaków do auta wrzucić i gnać na IP. Normalnie Bejbziol mnie wykończy nerwowo, a jeszcze się nie urodził.. |
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super że z Jaśkiem wszystko ok
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2741 |
|
Wtajemniczenie
|
Słyszałyście coś o tych chusteczkach? a może używałyście? http://allegro.pl/chusteczki-nasacza...484493033.html
|
|
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o mamo ale tekst za wizytęCytat:
|
||
|
|
|
#2743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zuch chlopak!!! czekamy na Jasieczka w takim razie
|
|
|
|
|
#2744 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
nie jestem w stanie Was nadrobić, ale odzywam się, by przypomnieć się :P Teraz leci u nas 24 tydzień. Połówkowe za nami, wszystko jest ok, tylko w główce asymetria tylnych rogów komór bocznych, lewe 10 mm, prawe 7 mm. 10 mm to podobno granica. Pocieszam się, że mój synek miał podobną asymetrię, więc może to jakieś genetyczne, z tym, że u niego wykryto to troszeczkę później i na drugiej wizycie kontrolnej było już ok, u Młodej na razie asymetria nie cofa się, ale też i nie rośnie. Ja ostatnio też jakieś słabsze wyniki mam - cytologia 3a więc dostałam Macmiror Complex i Cicatridinę, obie w globułkach dopochwowych. Stosował ktoś? I do tego w wynikach moczu, dużo erytrocytów, dziś badanie kontrolne i jak wyniki będą utrzymywać się na podobnym poziomie to prawdopodobnie będę musiała odstawić Accard. Na ulotce jest napisane, że można ją brać do 6 miesiąca, mi lekarz powiedział, że ta najmniejsza dawka jest tak mała, że spokojnie można ją brać nawet i do końca ciąży. Z tego co pamiętam ktoś tu też brał Accard, czy mylę się? Synekowi od września zaczną się zajęcia w Klubie Malucha 3 x w tygodniu, więc mam nadzieję, że będę miała trochę więcej wytchnienia i częściej tu będę zaglądać
|
|
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
hej laseczki... jestem jestem
byłam nad morzem na krótkim urlopiku a tam baaaardzo różnie bywało z netem.. a teraz. nadrobić was to potrzeba chyba kilku dni i nocy teraz mykam na kawkę z koleżankami ale obiecuję wieczorem usiąść i napisać coś więcej... na tą chwilę jest wszystko git buziaki trzymajcie się i miłego popołudnia dla Was
|
#2746 |
|
Wtajemniczenie
|
I tak się zastanawiam czy kupować jedną puszkę mleka tak w razie "W" żeby potem po nocy po aptekach nie latać jakby się okazało, że pokarmu nie ma
|
|
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
Mnie mówiła położna, ze w szpitalu w razie W dają jednorazowe saszetki z mm i butelkę i ogólnie to przygotowują sami. Więc jak już to będziesz potrzebować mm na po szpitalu. A wtedy już TZ Ci zdobędzie.
|
|
|
|
#2748 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jest tak że na zwolnieniu jest adres wpisywany, i to nie jest adres zameldowania tylko adres pod którym bedziesz przebywać. Niestety z L4 leżącym jest tak że nawet raczej nie możesz się wytłumaczyć tym że byłaś w aptece czy sklepie bo masz leżeć czyli dla nich ktoś ma zrobić Ci zakupy, ktoś ma Ci przywieźć leki. Jedyne usprawiedliwienie jest takie że byłaś na wizycie u lekarza :/ Mam pytanie co sądzicie o którymś z tych łóżeczek??? http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...476047275.html http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...485897012.html
|
|
#2749 | |
|
Zadomowienie
|
Może być
Teraz codziennie jak Trele zniknie, będą takie domysły.Cytat:
![]() Wymyśliłam sobie właśnie (sąsiadka właściwie mi podpowiedziała), że kupię sobie taki wózeczek http://allegro.pl/regal-wozek-szafka...493662745.html albo taki http://allegro.pl/regal-wozek-szafka...493662761.html i tam będę miała wszystkie przybory kosmetyczne, pieluszki, ubranka na zmianę (2 komplety np). Posegreguję sobie to ładnie i będzie stało koło łóżeczka czy przewijaka. Jak będę kąpać, zapewne w salonie, to sobie tym przejadę i będzie wszystko pod ręką. I tak będę sobie jeździć tym wózeczkiem, gdzie zajdzie potrzeba
|
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc nie chodzi o to że ono by było do codziennego użytku tylko od czasu do czasu
|
|
#2754 |
|
Zadomowienie
|
24 osoby na dole, a nikt nic nie pisze
|
|
|
|
#2755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trele Ty sie lepiej odezwij,ja Ci dobrze radze bo zaraz Ci dziewczyny na swiat Majeczke wypchna
|
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2757 |
|
Wtajemniczenie
|
To drugie ma opcje rozłożenia płoz i można pobujać, ale czy to się przydaje??
![]() Domi gratuluję udanej wizyty no i dużego już Jaśka, kurde dwa kilo wow, naprawde robi wrażenie
|
#2758 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
sama już nie wiem albo jestem przewrażliwiona albo tak myślę że chyba spodziewałam się że ruchy inaczej się odczówa, nie wiem już sama, jeszcze tydz do wizyty, wypytam lekarza, chociaż na ostatniej wizycie powiedział że jest ok a mówiłam mu że jakoś słabo czuję ruchy i mało a po za tym jak czuję że mały się rusza to przykładam rękę w to miejsce i wtedy lepiej go czuje, to jest normalne?Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyyynyyy a rozmiar skarpetki 15 to chyba za duży na noworodka
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

.
ale tak na 80cm albo nawet 86.

Czyżby....? 
Rano było 129/84.
śliczne ciuszki
I nie pomagają ćwiczenia na Kegla. To normalne i przejdzie po porodzie, czy zostanie mi na zawsze?
Rybko proszę zmień mi na pierwszej stronie