|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
prosty jak drut!
polędwiczki nacieram solą i pieprzem i musztardą... jak sobie trochę odleżą to pakuję je do wora do pieczenia i sruuu do piekarnika... sos: cebulę kroję w drobną kostkę i podsmażam, potem dodaję (obgotowane wcześniej)kurki - jak się je obgotuje to na pewno nie będą gorzkie. Potem dodaję do tego śmietanę (cream fine albo tradycyjną do zup i sosów - zależy co mam pod ręką)... doprawiam do smaku i sos gotowy. Polędwiczki jak się upieką (standardowa zasada 1kg mięsa - 1h pieczenia) kroję w grube, skośne plastry, układam na talerzu i do tego sos kurkowy zgłodniałam
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#2253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja chcę już testować, szaleję! Nie wytrzymam tak długo |
|
|
|
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zawsze byłam chudzielcem, ale po 3-letnim braniu tabletek na migreny przybyło mi 8 kilo ale to już nie jest to - jedyny plus, że wszystkie staniki musiałam wyrzucić i kupić nowe no i spodnie i bluzeczki też poszły wek! masakra mąż mówi, że jest dobrze, ale ja nie do końca super się czuję. i jeszcze ten cellulit na nogach - ale do niego już się przyzwyczaiłam, nawet krótsze spodenki latem noszę - co mi tam od 1 sierpnia nie tknęłam nic słodkiego i zeszłam na razie 1 kg, ale za tydzień ruszamy na wakacje to sobie odbiję z nadwyżką pewnie i taka to robota ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- i chciałam jeszcze powiedzieć, że wiesiołek zdziałał cuda! dziś poszłam do wc a tam się ciągnęłooooooooooooooooo
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
pytałaś o wizytę, więc: najpierw pytała o cukrzyce i insuline, o choroby, operacje, stan zdrowia, miesiaczke i regularność cykli, objawy ciazy, wzrost i wage.
Potem zrobila mi cytologie i usg dopiczkowo . Widziałam na ekranie wszystko, wytłumaczyła co jest co no i usłuszałam bicie serca.Potem usg nerki (bo mam torbiel w lewej ktora sie ostatnio powiekszyla). Potem mi wyjasnila pare rzeczy dot. infekcji, kazala pic duzo wody i herbate zurawinową i odpowiadała na pytania. dała mi usg i karte wczesnej ciazy. nie pamiętam co jeszcze. |
|
|
|
#2256 |
|
Wtajemniczenie
|
My ostatnio w restauracji jedliśmy puree z pietruszki i ziemniaki piankowe ... nie wiem jak te ziemniaki zrobili, ale były pyszne no i pietruszka, kto by się spodziewał, ze ona taka dobra. Do tego była ryba.
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Chciałam dziś odpisać, ale coś się zawiesiło, czarna strona i wszystko poszło w kibel... ![]() Mam podły humor, bez kija nie podchodź ![]() Chciałam kupić wiesiołek a aptece ale jak farmaceuta mi podał ceny to oniemiałam... 18-20 € za tabletki.... i to 60 albo 90.... masakra. Podziękowałam. A tak chciałabym je mieć, bo mój śluz jest okropny, zakłócony, że masakra
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2260 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
mój też
![]() przynajmniej się ode mnie odp.acykuje ![]() Cytat:
taka podnieta a my to już co? Poszłyśmy w odstawkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cholerstwo drogie, ale opinie bdb. Ja smarowałam czymś z rossmana i nic. Wyszły i tak, mimo smarowania oraz po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Luzia a ja mam dość tego mojego śluzu- glutowate, ciągnące się, przezroczysto-białe, masakra ogółem, w zeszłym cyklu tak nie miałam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oepraol. 4 dziennie, od pierwszego dnia cyklu do owulacji. Możesz też próbować od późniejszego etapu, ale gwarancji nie ma |
|
|
|
|
#2262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20
Fantastka masz w ovuf chody za te swoje pryszcze
Manieczka jaki urlop? Kiedy? Ja myślałam, że kawka się szykuje jak przyjadę Cytat:
![]() Cytat:
genetyka robi także swoje ja mam chyba wszędzie gdzie tylko możliwe, ochydztwo. Na brzuchu mało, ale czuć dziury blee, no cóż... zbieram na plastyke brzucha toż to chlejun jest! Na pierwszy rzut oka widać ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
ja też rozmiar W. odziedziczyłam po tacie brałam mastodyon na wywolanie jajeczkowania kończę za 4 dni i mam w dupie ten mastodynon
|
|||
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam "niemiłą" rozmowę w pracy
![]() Przyszli do mnie szefowie z informacją, że niestety w związku z fatalną kondycją finansową firmy - redukcja mojego stanowiska. Teraz! Kiedy w ciąży jestem! A cieszyłam się ze stałej, dobrze płatnej pracy. Wiedziałam, że zwolnić mnie nie mogą, ale wiem też, że jak zostanę - firma może upaść. Także sytuacja patowa. Przyjęłam do wiadomości i poszłam zadzwonić do męża. Poryczałam się, zdenerwowałam jak nie wiem (jak nie zaszkodziłam fasolce to )Potem do rodziców. ogólnie oburzenie, że przecież zwolnić mnie nie można. No i racja, ale jak firma upadnie za 3 miesiące to ja tak czy inaczej zostaję na lodzie ![]() Pogadałam z koleżanką od spraw ogólnobiurowych i kadrowych. Wypracowałyśmy rozwiązanie. Muszę iść na zwolnienie lekarskie na cały okres ciąży. Firmie ustaje obowiązek płacenia mi po 33 dniach zwolnienia - pałeczkę przejmuje ZUS. To samo potem z macierzyńskim. Na zwolnieniu ciążowym - płatne wszystko 100% Dodatkowo odciążenie firmy z kosztu zatrudniania mnie może ją uratować i być może miałabym gdzie wrócić po macierzyńskim. Tak w skrócie. Ale zdenerwowałam się strasznie, bo timing wyszedł bardzo zły. Na wszystko. Na moją ciążę i sytuację firmy. A dodatkowo nie mogę pobrać wyników badań, bo chyba jakiś błąd jest na stronie i tak naprawdę nawet nie mogę tej ciąży potwierdzić
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam za☠☠☠istą propozycję pracy
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Bo bym Ci tą moją propozycję przekazała ![]() A tak na serio to współczuję bardzo... Wiem, że to stresujące, bo pod koniec macierzyńskiego pewnie czeka Cię szukanie pracy
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Cowie i Max ale macie teraz przełomowe sytuacje
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i w pracy mam dobrą sytuację, bo byłam zakwalifikowana do programu młodych talentów (wyznaczona ścieżka kariery + szkolenia), który startuje w październiku i
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Beta 332
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I świra w domu dostanę
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe, nigdy nie robiłam nic na winie Ale ostatnio mam fazę na bycie kucharką ![]() U mnie jeszcze 6 dni Cytat:
Faktycznie nieciekawie... Ale pociesz się tym, że wiele kobiet nie pracuje, wpada, nie mają nawet tego macierzyńskiego Nie zwariujesz w domu, coś wymyślisz |
||
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Leine za tydzien lecimy na tydzien do Turcji
juz nie moge sie doczekac! A urlop zaczynam od tej soboty![]() Max! Bierzesz tą robotę czy zostajesz w starej? ![]() Cowie przykro mi, że tak się dzieje u Ciebie w pracy, ale tak jak piszesz później zus wszystko płaci, więc się nie martw. Ważne, że beta jest ładna i dziecko rozwija się prawidłowo. Później będziesz martwiła się co dalej, a teraz postaraj się nie zamartwiać, bo stres Ci w niczym nie pomoże. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i póki co nie tyję. A w ciąży myślę, że nas jednak rozciągnie na tyle, że będzie ok widziałam ostatnio się z koleżanką, która miała zawsze dużą niedowagę, chodzący kościotrupek, a teraz w zaawansowanej ciąży i piękny brzusio będzie dobrze zobaczysz - jak dla mnie to byle zajść
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam humor
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wagi to ja zawsze (przed ciążą) byłam szczypiorem i ważyłam 54-56kg przy wzroście 172 cm, nie odchudzałam się, pracowałam fizycznie jadłam co chciałam i nie tyłam.
W ciąży przytyłam ponad 20 kg, bo musiałam sporo leżeć. Objadałam się słodyczami bo stwierdziłam, że przecież ja to zaraz zrzucę, miałam taką super przemianę materii ![]() Po ciąży zostało mi 11 kg z czym ciężko mi było się uporać, ale dzięki normalnemu jedzeniu- rzadko tłuszcze, ziemniaki, ryż makaron a dużo warzyw, białka itp itd + ćwiczenia z Ewą Ch. dały mi spore rezultaty zganiam na hormony Staram się normalnie jeść i zaczęłam znów ćwiczyć ale pewnie na krótko, bo jak zajdę to znów porzucę ćwiczenia. Mi metabolizm po ciąży zmalał i szybko łapałam kg i cm, wszystko się zmienia praktycznie tylko ja nie karmiłam długo piersią, a jak się karmi- zachowuje dietę to szybko się traci kg i chciałabym przy 2 dziecku tak robić przynajmniej do 9 miesiąca życia ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Znalazłam!!!!! Ten film co mówiłam Wam!!!
ŻYCIE PRZED ŻYCIEM SIĘ NAZYWA, WZRUSZAJĄCE, POLECAM!!! http://www.kinomaniak.tv/film/Zycie-przed-zyciem/58445 |
|
|
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam piękne, okrągłe cycory
no nie mogę się napatrzeć musiałam się pochwalić
Edytowane przez debraM Czas edycji: 2013-08-28 o 18:59 |
|
|
|
#2278 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
no niestety okres się spóźnia nadal a testy wychodzą negatywne na pierwszym kilka dni temu wyszła ledwo widoczna druga kreska a teraz negatywne . czemu ja mam takiego pecha ;( widocznie nie jest mi pisane zostać mama ;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
witam was kochane,
ja dzisiaj mam potopm szwedzki, poprostu tragedia, już dawno tak się ze mnie nie lało, sory za szczegóły ale komu jak nie wam. a w pracy z tym bólem brzuch myślałam, że zwariuje. od dzis miałam zacząć brać wiesiołek, no i doczytałam u MAX to aż 4 razy dziennie Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A ją już sobie liczę, że zajde od razu w ciążę i jeszcze w tym roku pójdę na zwolnienie. A jak zajde w drugim cyklu to do końca grudnia będę pracować. Normalnie chciałabym ;d nawet ta druga opcja mi bardziej pasi bo dostalabym premie świątecznA, bo jak pójdę na zwolnienie w listopadzie to chyba ta premia mnie ominie? Może to głupie ale takto miałabym 100 więcej na zwolnieniu i zasiłku . Snuje plany a w ciąży jeszcze nie jestem...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

Potem dodaję do tego śmietanę (cream fine albo tradycyjną do zup i sosów - zależy co mam pod ręką)... doprawiam do smaku i sos gotowy. 

Ja od powrotu z Krety w czerwcu i od początku starań nie wchodziłam na wagę 
no i spodnie i bluzeczki też poszły wek! masakra
od 1 sierpnia nie tknęłam nic słodkiego i zeszłam na razie 1 kg, ale za tydzień ruszamy na wakacje to sobie odbiję z nadwyżką pewnie i taka to robota
23.06.2011
01.06.2013

Kajam się! 

ja na przykład nie mam na brzuchu po dziecku, ale mam w koło nóg, piczki i pupy 
Trzymaj się kochana 
Nie zwariujesz w domu, coś wymyślisz