|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ja robię papryki faszerowane, więc pichce w kuchni :P
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba taki dzień ![]() za kolejny tydzień ![]() Cytat:
Może spał sobie i dlatego taki spokojniutki był Ale następnym razem od razu jedź na IP a nie zadręczaj się!Cytat:
za udaną wizytę!!Cytat:
i fajnie, że wszystko w porządku ![]() Cytat:
Ale jak masz dylemat to bier to drugie :P
|
|||||||
|
|
|
#2762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Hejka
![]() Wróciłam z poradni diabetologicznej dostałam przyrząd do pomiaru cukru we krwi i muszę się nakłuwać 6 razy dziennie. Narazie wyniki mam ponad norme a zjadłam malutko, a mój mąż zjadł już dziś tyle słodkości pączka donaty i w ogóle, a miał wynik po obiedzie tylko 107 a ja zjadłam obiadek delikatny i miałam 147 a norma jest do 120 Czytam sobie co tam pisałyście przez cały dzień![]() Cytat:
Myślicie że Trele...nie... napisałaby chyba smska
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Maomami mam bardzo podobne do tego pierwszego. Jedyny minus jaki w nich widzę to przewijak. Jest w formie stelaza z wpuszczoną dziurą a ja jak szukałam to takiego, żeby cały był płaski-jak te klasyczne,do drewnianych łóżeczek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2764 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2765 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Ehem ehem .. Jestem !!!!!!
W dwupaku . Moje dziecko nadal tam gdzie przez ostatnie 8 miesięcy . Przecież mówiłam że jak zaczne rodzic to zaraz będę krzyczeć ) Cytat:
Cytat:
Możliwe tez że się obrócił tak , że czujesz inaczej jego ruchy i musisz się przyzwuyczaić . .. Ja ostatnio mam często tak że siedzę , widze że brzuch mi się rusza a w ogóle tego nie czuje - gdzie moje dziecko waży już prawie 3 kg ? ;> Powiem CI tez że ja byłam non stop przekonana że dziecko poprzecznie ułożone gdyż właśnie czuję ja po prawej i lewej jednocześnie a tu psikus , główka w dole. Położna wczoraj to potwierdziła , a mi dalej nie chce się wierzyć że to możliwe .. Cytat:
Za wizyte - dla Pani doktor tez A kołyska Cytat:
Dla Jaśka - kawał chłopa :O
|
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie,ze wszystko ok- duży już Jasiek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bidna jesteś z tą cukrzycą , naprawdę współczuję . |
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
O właśnie, Domi Jasiek jest o kilogram większy od Witka! A między nimi 2-3 tygodnie różnicy tylko. Masakra
Edit oo tfu! Teraz sprawdzilam i różnica to 3 dni. Ide normalnie rozpaczać.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-08-28 o 16:33 |
|
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
Cały dzień próbowałam dogonić, także nie pamiętam prawie nic.
Ciesze się Niunia, że napisałaś i że jakoś sobie radzisz i trzymam mocno kciuki za staranka Dżastin już mnie ten Twój podpis stresuje jak patrze jak te dni tam lecą, a teraz jeszcze taką przypominajkę walnęłaś jakoś ciągle nie zdaję sobie sprawy, że to już zaraz, a jeszcze jakoś na ostatnim usg mi termin przyśpieszył trochę
|
|
|
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Już mi się w głowie kręci od tych łóżeczek. Drogą eliminacji zostały dwa http://allegro.pl/025-lozeczko-szufl...498826870.html tu jest rzekomo lepszej jakości kołderka, poduszka i pościel, która mi się bardzo podoba. Choć i tak zamierzam kupić jeszcze zestaw w owieczki
![]() http://allegro.pl/078-lozeczko-szufl...480480795.html w tej jest zwykła kołderka jakaś antyalergiczna, no i pościel zwykła biała, ale cena korzystniejsza i weź tu człowieku bądź mądry. A w ogolę ile zestawów pościeli zamierzacie kupować? Ile prześcieradełek na materac i ile na przewijak? |
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Wyłapałam że DZIDZIA i RYBKA pytały wczoraj co z moim terminem .. Położna powiedziała to samo co polska gin że ze skończonym 36 tygodniem mogę rodzić kiedy chce.
Z tym że dla Polka liczy tak jak my 35tc3d to 36 tydzień a dla położnej zto nadal 35tc . No więc zaciskam nogi do 37 w razie czego ) Tez się wczoraj troszkę wystraszyłam bo mała od dwóch dni odezwała się zaledwie kilka razy . Dziś z rana postanowiłam liczyc ruchy , tymbardziej że ona mi wczoraj o tym przypominala , no i 10 miałam już do 13tej. Z tym że dziś jest taka jakaś gwaltowna , rąbie po jajnikach :/ Wczoraj dużo wyprawek sypałyście .. Wszystkie cudowne Widze tez po zdjęciach że macie już poubierane łóżeczka , mi się wydawało że jeszcze za wcześnie ale chyba dziś tez to zrobię :myśli: Głowię się tez nad karuzelką do łóżeczka , polecacie jakieś ?
|
#2772 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pasowała http://www.nokaut.pl/karuzele-dla-ni...ami-c0108.html Dziewczyny używała któraś torebek na pieluszki innych niż te Paklanki? Bo widzę na necie sporo tańszych ofert, ale nie wiem czy "działają", bo tamte paklanki to używaliśmy poprzednio i robią swoje
|
||
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a koniecznie chcesz kupic lozeczko z całym zestawem? ja kupuje na jednej aukcji lozeczko z materacem, a na drugiej pościel - razem ok.400zl w tych gotowcach zawsze cos mi nie pasowalo: a to lozeczko, a to posciel
|
|
|
|
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze że będzie Witus jednak ? Klamka zapadła ? Cytat:
|
|
#2775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam jedną pościel do łożeczka a po dwa komplety poszewek. Dostałam dziś od szwagierki pościel do wózka, tak się zastanawiam kiedy zacząć to wszystko prać..może już teraz?Albo nie..we wrześniu jeszcze się wstrzymam. A na przewijak to myślałam taki podkład ewentualnie do przewijania z rossmana co są po 1 zł. Może być? Czy to jakieś specjalne są pościele?
|
||
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie z projektorem ciężko znaleźć , jak już sa to jakieś dziwne te światełka ..
|
|
#2778 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle w ogóle!!
Wczoraj zapytałam się mojego męża jak przewija się dziecko..Byłam w szoku! Zaczął mi po kolei tłumaczyć co się robi czym się smaruje ale że nie zawsze żeby skóry nie przyzwyczajać że woda wystarczy czasami , ,że nawet po chusteczkach należy osuszyć pupę aby po zamknięciu pieluszki nie trzymała się w niej wilgoć i nie odparzało pupki...I ja się pytam -SKĄD MÓJ MĄŻ POSIADA TAKĄ WIEDZĘ?! ![]() Zaczęłam się śmiać że po cichaczu pewnie czyta jakieś poradniki..masakra ![]() A dziś był mi w aptece bo leki, wrócił do samochodu cały w skowronkach i się mnie pyta czy widziałam tę dziewczynę co weszła do apteki bo trzymała na rękach takie małe dzieciątko niedawno urodzone i taki zafascynowany że on też tak będzie nosił
|
|
|
|
#2779 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
za wszytskie wizyty, rozpoczęte typodnie itp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na następy raz masz bez mrugnięcia oka jechać na IP i się nie zastanawiać! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() witajcie, nadrobiłam! ![]() wymieniliśmy te płytki w obi ale oczywiście tez z problemami, bo pani w punkcie informacji stwierdziła że ona musi nam zrobić zwrot, oddać pieniądze i dopiero musimy płacić za drugie, na co ja wkurzona awanturę zrobiłam i stwierdziłam że chcę rozmawiać z kierownikiem działu... a potem jak z wymienionymi płytkami przyjechaliśmy to się okazało ze żadnych zwrotów nie musimy robić tylko nam fakturę wydrukowała drugą i po sprawie... a TŻ mówił że mnie nie weźmie bo znowu się zdenerwuję i awantury zrobię ale już mam swoje wymarozne płytki ![]() ale mam kurzu w domu TŻ z teściem drzwi wejściowe wymieniają ![]() dostałam dzisiaj łóżko sypialniane i tapetę w sówki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-28 o 16:59 |
||||||
|
|
|
#2780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkońcu was doczytałam a był dziś nawał informacji.Nie cytuje nic bo nie wiem co komu miałam pisać. Ja dziś miałam umówioną sesję brzuszkową i oczywiście się odbyła. Nawet nie wiedziałam że mam taki brzuch normalnie tak nie wygląda hahahALE DZIŚ WAM ZDJĘC NIE POKAŻE, bo trzeba je przerobić troszeczkę i zostały u koleżanki ![]() Jak już będa to wam wrzucę ![]() A pozatym to się zmęczyłam chodzeniem i musze leżec bo brzuch jak zwykle twardy ale dzieć kopie wiec ok.A moje kości to niech może już się nie rozchodzą bo bedę miec tam dziurę na pół metra
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Trele nie ma decyzji ale dla mnie to Witek
.Ja pościeli nie zamawiam, poszewki mam jedne. Na przewijak pieluchoceratki na później a teraz podklady z rossa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lubieolowki, ale wyprawka! Super i tyle tego... No coraz większe te nasze wyprawki się robią Ja za to byłam na zakupach i.... kupiłam w h&m sukienkę z przeznaczeniem na Święta za całe 32 zł z rabatem ale generalnie się nałaziłam i teraz muszę leżeć.I zapisałam się na to USG 3D na pojutrze
|
|
#2784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś zadałam mojemu prawie to samo pytanie .. A ty wiesz jak się dziecko przewija ? A on mi na to ; No nie , bo Ty będziesz przewijać . - A jak będę pod prysznicem , w sklepie , u lekarza albo gdziekolwiek ? - To pójdę do sąsiadów żeby przewineli A tak naprawdę to się az cały trzesie z n iecierpliwości aż będzie nosił , przewijał i kąpał Cytat:
Przecież Ty masz brzuch taki jak ja Cytat:
|
|
#2785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
no ale to doiero początek :Pja mam wrażenie że mój brzuch zaczął być strasznie wystający do przodu, ostatnio jakna niego patrzyłam to była piłeczka a teraz jest piła ale jakaś futbolowa zobaczymy jak to będzie z pomoca :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2786 |
|
Rozeznanie
|
Jeju dziewczyny torbiel przy kości ogonowej mi się odezwała! nie moge ani siedzieć ani leżeć, nie chce znowu tego bólu
eh nie wiem co robić, normalnie wyć mi się chce
|
|
|
|
#2787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2788 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak było z Aliską ? Była zgoda czy to tez bardziej Twój wybór ? Cytat:
A ja teraz mam podwójna zagwózdkę , bo pierw szukałam takiego kombinezonu z H&M jak ma Antibia i nie mogę znaleźć , a już innego nie chcę a teraz jeszcze karuzela Anulki aaa..
|
|
#2790 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brawo ale duży chłopak ja caly czas myslalam ze my mamy podobny termin zobaczymy ile mój bedzie w pon wazyła wogole to od pon znów urosłam o 2 cm...bo zaczełam się mierzyc bo znalazłm centymetr ale dzisiaj cos mie nie pasowało bo nie mogłam majtek zalozyc hehe tzn ciezko mi sie schylic, a wczoraj sie poryczalam bo nie mogłam sobie wanny umyc bo jak sie schyliłam to myslałam że umre co do l4 to mi lekarz ostatnio wypisal chodzace bo wlasnie mowił ze słyszał o kontrolach i dla niego to niedorzeczne że kobiety w ciąży kontroluja że niech się wezma za prawdziwych kretaczy.... TŻ mi przywiózł cisnieniomierz bo musze sobie 2 razy dziennie mierzyc za to ze mam takie niskie... nic mi sie nie chce dzisiaj, zaraz sie uwale spac chyba....i dołka mam jakiegos ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/hm-zimowy-kombinez...501497314.html http://allegro.pl/hm-kombinezon-spiw...503053313.html http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...503116012.html ja miałam te misie z FP teraz mam Rainforest z FP......misie są fajne ale po mies miałam dosc muzyczki hehhe no i podobno dziecko bardziej zwraca uwage na zywsze kolory... mi sie jescze z Tiny Love podobaja |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

Chyba taki dzień
za kolejny tydzień 

Ale jak masz dylemat to bier to drugie :P

a ja zjadłam obiadek delikatny i miałam 147 a norma jest do 120
Czytam sobie co tam pisałyście przez cały dzień
Rybko proszę zmień mi na pierwszej stronie
KCIUKI DLA ANI 

oo tfu! Teraz sprawdzilam i różnica to 3 dni. Ide normalnie rozpaczać.

Bardzo dziękuję
za całe 32 zł z rabatem
eh nie wiem co robić, normalnie wyć mi się chce