Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 16:06   #2761
issia88
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Ja robię papryki faszerowane, więc pichce w kuchni :P

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witajcie

Rybko odpiszę tutaj na Twoje pytanie o samopoczucie: a więc czuje się dobrze, brakuje mi troche ludzi, pracy bo siedzę w domku sama. Do pracy mam wrócic koło 23 września więc jeszcze trochę. Mąż ze mna wariuje bo ciągle mu jęczę że nudy i siedzę sama... Tak bardzo chciałabym zacząć juz starania o dzidziusia ale to jeszcze ze 2 miesiące. W piątek ide na wizytę i mam nadzieję że gin zobaczy jakieś dojrzałe jajeczko i z moją owulką jest ok. Miałam juz pierwszy okres i akurat w piątek (mniej wiecej) bedzie połowa cyklu.

Czasem zdaża mi się myśleć (za duzo myśleć) o tym co mnie spotkało i polecą łezki ale staram się trzymać. Czas to najlepsze lekarstwo

Nie moge się powstrzymac od zaglądania tutaj na wątek i mam nadzieję że Wam to nie przeszkadza. Jakaś czastka mnie ciągnie mnie tutaj.

Pozdrawiam wszystkie mamusie
Życzę powodzenia i oby udało się jak najszybciej!!

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Weronisiek szkoda kotka, mi zawsze jest szkoda zwierzaków.
A co do ubioru-jesteś drobna, to coś znajdziesz .
Ja to nie wiem co po porodzie założę :/. Bo do porodu jakoś dokulam.

Przedstawiam Wam moją modnisię (tak mi wkroczyła do kuchni jak przygotowywałam śniadanie)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Śliczną masz tą modnisie, a buty/kapcie superowe

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczynki wpadłam was ponadrabiać troszeczkę (mam 20 str )i pochwalić się że w poniedziałek podpisaliśmy umowę i wynajmujemy mieszkanie a teraz oczywiście wielkie zamieszanie i brak czasu, zamówiliśmy meble do salonu no i zaczynamy odświeżać mieszkanie (biedny Tż spał dziś tylko 4h z racji tego że nie może wziąść wolnego)
Martwie się tylko ruchami małego jest ich jakoś tak mało
A i dziś zaczęliśmy 25 tydzień
U mnie też dzisiaj to raczej smyranie niż kopanie Chyba taki dzień
za kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hello!
Przeżyłam chwilę grozy. I największej głupoty jaką mogłam zrobić.
Pisałam Wam wczoraj, że Mały mi się nie ruszał od wczesnego popołudnia. Otóż nie ruszył się przez całą noc. Nie spałam. Siedziałam w salonie i najpierw gadałam do brzucha, potem szturchałam... Potem, gdzieś od północy do 7 rano to ryczałam. Mąż mnie błagał, żebyśmy jechali na IP, a ja głupia ryczałam, że nie, bo jak się okaże, że małemu serduszko nie bije, to ja tego nie przeżyję. I, że jeszcze 5 minut i na pewno się ruszy. O 7 zawlókł mnie do spania, ryczał razem ze mną. Zasnęłam, a o 9 obudziła mnie taka impreza w brzuchu, że myślałam, że Mały wyskoczy mi przez pępek. Kopie mnie teraz strasznie. Ma może 10-15 minut odpoczynku i znowu jazda. Jestem wściekła na siebie, że nie pojechałam na IP, ale byłam tak przerażona, pełna czarnych myśli i jednocześnie uporu, że na pewno nic się nie stało, że aż sama siebie nie poznawałam. Wydaje mi się, że on mi się obrócił poprzecznie. Bo czuję wyraźnie po dwóch stronach brzucha, w kierunku pleców ruchy, a nie czuję tak jak wcześniej wyraźnych ani na górze, ani na dole. Jutro mam wizytę u gina. Ale obiecałam już sobie, że jak znowu będzie miał dłuższą przerwę w ruchach to gnamy na IP.

Wiem, jestem idiotką Nie pomyślałabym, że tak się zachowam.
Najważniejsze, że się odezwał Może spał sobie i dlatego taki spokojniutki był Ale następnym razem od razu jedź na IP a nie zadręczaj się!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ja oczywiście z doskoku ale żeby mi jakoś "pożytecznie" dzień zleciał znalazłam sobie masę zajęć i planuję je wszystkie dzisiaj zrealizować

Jesteśmy już po USG. Nasze dziecko jest okropnie uparte i przekręciło się do nas tyłem... Widzieliśmy przez chwilę tylko policzek, oczko i kawałek noska i UWAGA UWAGA ! Jaśko Jaśkiem pozostał, mój syn ma tak ogromne worki że lekarz zapewnił zaraz na początku że dziewczynką to on napewno nie będzie. No i waży 2089g. Termin porodu przesunął mi się na 16.10 i to jest ta najbardziej prawdopodobna data. Rybko proszę zmień mi na pierwszej stronie

Powoli przeprowadzam Jaśka z mojego domu tutaj i zajęłam się teraz układaniem tych wszystkich maleńkich ubranek w szafkach Jak znajdę chwilę to porobię kilka zdjęć moich śliczności

A nadrabiać Was będę na spokojnie
za udaną wizytę!!

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
hej laseczki... jestem jestem byłam nad morzem na krótkim urlopiku a tam baaaardzo różnie bywało z netem.. a teraz. nadrobić was to potrzeba chyba kilku dni i nocy teraz mykam na kawkę z koleżankami ale obiecuję wieczorem usiąść i napisać coś więcej... na tą chwilę jest wszystko git buziaki trzymajcie się i miłego popołudnia dla Was
Czekamy i fajnie, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Z tego co się orientowałam, a orientowałamsię bo ja też mam leżące i mnie wkurza to że mogą mi tu przyjechac Bóg wie kiedy, a że mieszkam na wsi to do sklepu trzeba podjechać, do apteki i w każde inne miejsce też.
Jest tak że na zwolnieniu jest adres wpisywany, i to nie jest adres zameldowania tylko adres pod którym bedziesz przebywać.
Niestety z L4 leżącym jest tak że nawet raczej nie możesz się wytłumaczyć tym że byłaś w aptece czy sklepie bo masz leżeć czyli dla nich ktoś ma zrobić Ci zakupy, ktoś ma Ci przywieźć leki. Jedyne usprawiedliwienie jest takie że byłaś na wizycie u lekarza :/

Mam pytanie co sądzicie o którymś z tych łóżeczek???
http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...476047275.html
http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...485897012.html
Jak już coś to drugie, ale szczerze to bez szału Ale jak masz dylemat to bier to drugie :P
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:11   #2762
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Hejka
Wróciłam z poradni diabetologicznej dostałam przyrząd do pomiaru cukru we krwi i muszę się nakłuwać 6 razy dziennie. Narazie wyniki mam ponad norme a zjadłam malutko, a mój mąż zjadł już dziś tyle słodkości pączka donaty i w ogóle, a miał wynik po obiedzie tylko 107a ja zjadłam obiadek delikatny i miałam 147 a norma jest do 120 Czytam sobie co tam pisałyście przez cały dzień
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
W takim razie skoro też uwielbiasz Potwory specjalnie dla Ciebie mój wczorajszy zakup
Ola skąd masz te wspaniałości?!?!?!!?:love :
Myślicie że Trele...nie... napisałaby chyba smska
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:15   #2763
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Maomami mam bardzo podobne do tego pierwszego. Jedyny minus jaki w nich widzę to przewijak. Jest w formie stelaza z wpuszczoną dziurą a ja jak szukałam to takiego, żeby cały był płaski-jak te klasyczne,do drewnianych łóżeczek.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:24   #2764
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy duża:< nic nie mówiła

za 370 z przesylka, mysle, ze spokojnie ją potem sprzedam za tyle, bo musialam sie nawalczyc o nia
Ciekawe może, wylicytowałaś tą samą kołyskę, którą miałam kupić, bo wygląda identycznie. Ja się trochę wkurzyłam i chyba głównie dlatego nie kupiłam. Bo jak jeszcze używała tej kołyski, to twierdziła, że za jakieś grosze mi ją sprzeda. Jej siostra wygadała się, że kupiła ją jako używkę za 400 zł. No i jak przyszło co do czego, to słyszę, że chce 4 stówy...
Cytat:
Właśnie też chciałam coś takiego!!! ale nie wiedziałam gdzie tego szukać! Tak samo sobie zaplanowałam jak ty
Ja jeszcze popatrzę w jakimś sklepie dużym, a jak nie będzie to zamówię na allegro. Już bym najchętniej go kupiła i powkładała pieluszki i inne szpargały
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:25   #2765
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Ehem ehem .. Jestem !!!!!!
W dwupaku . Moje dziecko nadal tam gdzie przez ostatnie 8 miesięcy . Przecież mówiłam że jak zaczne rodzic to zaraz będę krzyczeć )
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Nie uwierzycie jaki sen miałam Śniło mi się, że urodziłam dwa chomiki, które były wielkości kota Teściowa przyszła zobaczyć maleństwa i mówi, że to jakieś rasowe są bo mają duże uszy i że jeden taki kosztuje 900 zł Ja siedziałam i płakałam, bo nie wiedziałam jak je karmić piersią

Normalnie śmiałam się sama do siebie jak się obudziłam

Cytat:
Nic nie pomagało. On zwykle reaguje na głośną muzykę- tym razem nic. Obstawiam, ze zasnął i nie chciało mu się obudzić, ale ile łez wylałam... łuuuu
Jak dla mnie pprostu sobie przysnol , ale oczywiście sprawdz .
Możliwe tez że się obrócił tak , że czujesz inaczej jego ruchy i musisz się przyzwuyczaić . .. Ja ostatnio mam często tak że siedzę , widze że brzuch mi się rusza a w ogóle tego nie czuje - gdzie moje dziecko waży już prawie 3 kg ? ;>
Powiem CI tez że ja byłam non stop przekonana że dziecko poprzecznie ułożone gdyż właśnie czuję ja po prawej i lewej jednocześnie a tu psikus , główka w dole. Położna wczoraj to potwierdziła , a mi dalej nie chce się wierzyć że to możliwe ..
Cytat:
Z dobrych info to przyszła mi kołyska, wklejam niżej foto. Piękna jest i mega polecam, jestem pozytywnie zaskoczona, wielkością, stabilnością i urodą I melodyjkami I zamówiłam wózek, siostra powiedziała, że mi kupi
Za wizyte - dla Pani doktor tez
A kołyska Ja to mam słabośc do takich cudeniek

Cytat:
Ja oczywiście z doskoku ale żeby mi jakoś "pożytecznie" dzień zleciał znalazłam sobie masę zajęć i planuję je wszystkie dzisiaj zrealizować

Jesteśmy już po USG. Nasze dziecko jest okropnie uparte i przekręciło się do nas tyłem... Widzieliśmy przez chwilę tylko policzek, oczko i kawałek noska . i UWAGA UWAGA ! Jaśko Jaśkiem pozostał, mój syn ma tak ogromne worki że lekarz zapewnił zaraz na początku że dziewczynką to on napewno nie będzie . No i waży 2089g. Termin porodu przesunął mi się na 16.10 i to jest ta najbardziej prawdopodobna data Rybko proszę zmień mi na pierwszej stronie

Powoli przeprowadzam Jaśka z mojego domu tutaj i zajęłam się teraz układaniem tych wszystkich maleńkich ubranek w szafkach Jak znajdę chwilę to porobię kilka zdjęć moich śliczności

Dla Jaśka - kawał chłopa :O

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:30   #2766
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

Jesteśmy już po USG. Nasze dziecko jest okropnie uparte i przekręciło się do nas tyłem... Widzieliśmy przez chwilę tylko policzek, oczko i kawałek noska . i UWAGA UWAGA ! Jaśko Jaśkiem pozostał, mój syn ma tak ogromne worki że lekarz zapewnił zaraz na początku że dziewczynką to on napewno nie będzie . No i waży 2089g. Termin porodu przesunął mi się na 16.10 i to jest ta najbardziej prawdopodobna data Rybko proszę zmień mi na pierwszej stronie

ale tekst

fajnie,ze wszystko ok- duży już Jasiek
Cytat:
Nie wiem czy duża:< nic nie mówiła

za 370 z przesylka, mysle, ze spokojnie ją potem sprzedam za tyle, bo musialam sie nawalczyc o nia

dziewczyyynyyy a rozmiar skarpetki 15 to chyba za duży na noworodka
ja w HM kupowałam to najmniejsze były 10 lub 11
Stary 2013-08-28, 16:32   #2767
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Hejka
Wróciłam z poradni diabetologicznej dostałam przyrząd do pomiaru cukru we krwi i muszę się nakłuwać 6 razy dziennie. Narazie wyniki mam ponad norme a zjadłam malutko, a mój mąż zjadł już dziś tyle słodkości pączka donaty i w ogóle, a miał wynik po obiedzie tylko 107a ja zjadłam obiadek delikatny i miałam 147 a norma jest do 120 Czytam sobie co tam pisałyście przez cały dzień

Ola skąd masz te wspaniałości?!?!?!!?:love :
Myślicie że Trele...nie... napisałaby chyba smska
W tesco kupiłam, przecenione z 62 zł na 31 zł

Bidna jesteś z tą cukrzycą , naprawdę współczuję .
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:32   #2768
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

O właśnie, Domi Jasiek jest o kilogram większy od Witka! A między nimi 2-3 tygodnie różnicy tylko. Masakra

Editoo tfu! Teraz sprawdzilam i różnica to 3 dni. Ide normalnie rozpaczać.

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-08-28 o 16:33
Stary 2013-08-28, 16:34   #2769
anulka2205
Wtajemniczenie

Cały dzień próbowałam dogonić, także nie pamiętam prawie nic.

Ciesze się Niunia, że napisałaś i że jakoś sobie radzisz i trzymam mocno kciuki za staranka

Dżastin już mnie ten Twój podpis stresuje jak patrze jak te dni tam lecą, a teraz jeszcze taką przypominajkę walnęłaś jakoś ciągle nie zdaję sobie sprawy, że to już zaraz, a jeszcze jakoś na ostatnim usg mi termin przyśpieszył trochę

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:35   #2770
babku
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Już mi się w głowie kręci od tych łóżeczek. Drogą eliminacji zostały dwa http://allegro.pl/025-lozeczko-szufl...498826870.html tu jest rzekomo lepszej jakości kołderka, poduszka i pościel, która mi się bardzo podoba. Choć i tak zamierzam kupić jeszcze zestaw w owieczki
http://allegro.pl/078-lozeczko-szufl...480480795.html w tej jest zwykła kołderka jakaś antyalergiczna, no i pościel zwykła biała, ale cena korzystniejsza i weź tu człowieku bądź mądry.

A w ogolę ile zestawów pościeli zamierzacie kupować? Ile prześcieradełek na materac i ile na przewijak?
Stary 2013-08-28, 16:36   #2771
Trele_Morele
Zakorzenienie

Wyłapałam że DZIDZIA i RYBKA pytały wczoraj co z moim terminem .. Położna powiedziała to samo co polska gin że ze skończonym 36 tygodniem mogę rodzić kiedy chce.
Z tym że dla Polka liczy tak jak my 35tc3d to 36 tydzień a dla położnej zto nadal 35tc . No więc zaciskam nogi do 37 w razie czego )
Tez się wczoraj troszkę wystraszyłam bo mała od dwóch dni odezwała się zaledwie kilka razy . Dziś z rana postanowiłam liczyc ruchy , tymbardziej że ona mi wczoraj o tym przypominala , no i 10 miałam już do 13tej. Z tym że dziś jest taka jakaś gwaltowna , rąbie po jajnikach :/

Wczoraj dużo wyprawek sypałyście .. Wszystkie cudowne
Widze tez po zdjęciach że macie już poubierane łóżeczka , mi się wydawało że jeszcze za wcześnie ale chyba dziś tez to zrobię :myśli:

Głowię się tez nad karuzelką do łóżeczka , polecacie jakieś ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-28, 16:43   #2772
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Już mi się w głowie kręci od tych łóżeczek. Drogą eliminacji zostały dwa http://allegro.pl/025-lozeczko-szufl...498826870.html tu jest rzekomo lepszej jakości kołderka, poduszka i pościel, która mi się bardzo podoba. Choć i tak zamierzam kupić jeszcze zestaw w owieczki
http://allegro.pl/078-lozeczko-szufl...480480795.html w tej jest zwykła kołderka jakaś antyalergiczna, no i pościel zwykła biała, ale cena korzystniejsza i weź tu człowieku bądź mądry.

A w ogolę ile zestawów pościeli zamierzacie kupować? Ile prześcieradełek na materac i ile na przewijak?
ja mam po córci dwie pościele, ale nie poszewki tylko takie całościowe, w razie jak obie w praniu to się chwilowo można kocykiem poratować, prześcieradełek 3 szt. do łóżeczka, a na przewijak to jak poprzednio mam zamiar kłaść pieluszki

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wyłapałam że DZIDZIA i RYBKA pytały wczoraj co z moim terminem .. Położna powiedziała to samo co polska gin że ze skończonym 36 tygodniem mogę rodzić kiedy chce.
Z tym że dla Polka liczy tak jak my 35tc3d to 36 tydzień a dla położnej zto nadal 35tc . No więc zaciskam nogi do 37 w razie czego )
Tez się wczoraj troszkę wystraszyłam bo mała od dwóch dni odezwała się zaledwie kilka razy . Dziś z rana postanowiłam liczyc ruchy , tymbardziej że ona mi wczoraj o tym przypominala , no i 10 miałam już do 13tej. Z tym że dziś jest taka jakaś gwaltowna , rąbie po jajnikach :/

Wczoraj dużo wyprawek sypałyście .. Wszystkie cudowne
Widze tez po zdjęciach że macie już poubierane łóżeczka , mi się wydawało że jeszcze za wcześnie ale chyba dziś tez to zrobię :myśli:

Głowię się tez nad karuzelką do łóżeczka , polecacie jakieś ?
my mamy taką, i Ani i mi pasowała

http://www.nokaut.pl/karuzele-dla-ni...ami-c0108.html

Dziewczyny używała któraś torebek na pieluszki innych niż te Paklanki? Bo widzę na necie sporo tańszych ofert, ale nie wiem czy "działają", bo tamte paklanki to używaliśmy poprzednio i robią swoje

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-08-28, 16:45   #2773
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chcę dwie zmiany pościeli, dwa przescieradla, na przewijak nie będę brala.

a koniecznie chcesz kupic lozeczko z całym zestawem?

ja kupuje na jednej aukcji lozeczko z materacem, a na drugiej pościel - razem ok.400zl

w tych gotowcach zawsze cos mi nie pasowalo: a to lozeczko, a to posciel
Stary 2013-08-28, 16:46   #2774
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
O właśnie, Domi Jasiek jest o kilogram większy od Witka! A między nimi 2-3 tygodnie różnicy tylko. Masakra

Editoo tfu! Teraz sprawdzilam i różnica to 3 dni. Ide normalnie rozpaczać.

Dzidzia

Widze że będzie Witus jednak ? Klamka zapadła ?
Cytat:

Bardzo ładne zestawy Ja na razie mam jeden zestaw pościeli do łóżeczka , bo planujemy spanie w koszyku na początek . Jakby się okazało jednak łóżeczko lepsze , to się dokupi kolejna. W koszyku nie mamy pościeli , tzn jest tam jakas kołderka ale do du.py , postawimy na kocyk po prostu . Prześcieradełka mam po dwa tu i tu , tez w razie czego kupic więcej to chwila ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-28, 16:48   #2775
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Maomami mam bardzo podobne do tego pierwszego. Jedyny minus jaki w nich widzę to przewijak. Jest w formie stelaza z wpuszczoną dziurą a ja jak szukałam to takiego, żeby cały był płaski-jak te klasyczne,do drewnianych łóżeczek.

No te przewijaki do mnie nei przemawiają, ale zauważyłam że większość takie ma niestety, a też nie chcemy wydać 250 zł na łóżeczko turystyczne bo to też nie będzie używane tak non stop

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:50   #2776
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
skąd Ty kobieto znasz takie stronki jak red tube ? a słyszałam że to niby ja zboczona jestem
To jest ktoś kto nie zna RedTuba?
Cytat:

Od tych łóżeczek i zestawów można już naprawde oczopląsu dostać
Mam jedną pościel do łożeczka a po dwa komplety poszewek. Dostałam dziś od szwagierki pościel do wózka, tak się zastanawiam kiedy zacząć to wszystko prać..może już teraz?Albo nie..we wrześniu jeszcze się wstrzymam. A na przewijak to myślałam taki podkład ewentualnie do przewijania z rossmana co są po 1 zł. Może być? Czy to jakieś specjalne są pościele?
Stary 2013-08-28, 16:52   #2777
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

my mamy taką, i Ani i mi pasowała

http://www.nokaut.pl/karuzele-dla-ni...ami-c0108.html

Dziewczyny używała któraś torebek na pieluszki innych niż te Paklanki? Bo widzę na necie sporo tańszych ofert, ale nie wiem czy "działają", bo tamte paklanki to używaliśmy poprzednio i robią swoje
Ona rzuca jakieś światełka na sufit ? Takiej mniej więcej szukam ..
Takie z projektorem ciężko znaleźć , jak już sa to jakieś dziwne te światełka ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-28, 16:56   #2778
kyte
Wtajemniczenie

A w ogóle w ogóle!!
Wczoraj zapytałam się mojego męża jak przewija się dziecko..Byłam w szoku! Zaczął mi po kolei tłumaczyć co się robi czym się smaruje ale że nie zawsze żeby skóry nie przyzwyczajać że woda wystarczy czasami , ,że nawet po chusteczkach należy osuszyć pupę aby po zamknięciu pieluszki nie trzymała się w niej wilgoć i nie odparzało pupki...I ja się pytam -SKĄD MÓJ MĄŻ POSIADA TAKĄ WIEDZĘ?!
Zaczęłam się śmiać że po cichaczu pewnie czyta jakieś poradniki..masakra
A dziś był mi w aptece bo leki, wrócił do samochodu cały w skowronkach i się mnie pyta czy widziałam tę dziewczynę co weszła do apteki bo trzymała na rękach takie małe dzieciątko niedawno urodzone i taki zafascynowany że on też tak będzie nosił
Stary 2013-08-28, 16:56   #2779
lineczka1989
Zakorzenienie

za wszytskie wizyty, rozpoczęte typodnie itp
Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witajcie

Rybko odpiszę tutaj na Twoje pytanie o samopoczucie: a więc czuje się dobrze, brakuje mi troche ludzi, pracy bo siedzę w domku sama. Do pracy mam wrócic koło 23 września więc jeszcze trochę. Mąż ze mna wariuje bo ciągle mu jęczę że nudy i siedzę sama... Tak bardzo chciałabym zacząć juz starania o dzidziusia ale to jeszcze ze 2 miesiące. W piątek ide na wizytę i mam nadzieję że gin zobaczy jakieś dojrzałe jajeczko i z moją owulką jest ok. Miałam juz pierwszy okres i akurat w piątek (mniej wiecej) bedzie połowa cyklu.

Czasem zdaża mi się myśleć (za duzo myśleć) o tym co mnie spotkało i polecą łezki ale staram się trzymać. Czas to najlepsze lekarstwo

Nie moge się powstrzymac od zaglądania tutaj na wątek i mam nadzieję że Wam to nie przeszkadza. Jakaś czastka mnie ciągnie mnie tutaj.

Pozdrawiam wszystkie mamusie
super że zaglądasz do nas! trzymamy kciuki za II kreseczki
Cytat:
Hello!
Przeżyłam chwilę grozy. I największej głupoty jaką mogłam zrobić.
Pisałam Wam wczoraj, że Mały mi się nie ruszał od wczesnego popołudnia. Otóż nie ruszył się przez całą noc. Nie spałam. Siedziałam w salonie i najpierw gadałam do brzucha, potem szturchałam... Potem, gdzieś od północy do 7 rano to ryczałam. Mąż mnie błagał, żebyśmy jechali na IP, a ja głupia ryczałam, że nie, bo jak się okaże, że małemu serduszko nie bije, to ja tego nie przeżyję. I, że jeszcze 5 minut i na pewno się ruszy. O 7 zawlókł mnie do spania, ryczał razem ze mną. Zasnęłam, a o 9 obudziła mnie taka impreza w brzuchu, że myślałam, że Mały wyskoczy mi przez pępek. Kopie mnie teraz strasznie. Ma może 10-15 minut odpoczynku i znowu jazda. Jestem wściekła na siebie, że nie pojechałam na IP, ale byłam tak przerażona, pełna czarnych myśli i jednocześnie uporu, że na pewno nic się nie stało, że aż sama siebie nie poznawałam. Wydaje mi się, że on mi się obrócił poprzecznie. Bo czuję wyraźnie po dwóch stronach brzucha, w kierunku pleców ruchy, a nie czuję tak jak wcześniej wyraźnych ani na górze, ani na dole. Jutro mam wizytę u gina. Ale obiecałam już sobie, że jak znowu będzie miał dłuższą przerwę w ruchach to gnamy na IP.

Wiem, jestem idiotką Nie pomyślałabym, że tak się zachowam.
a Ty baty chcesz dostać? jakby ise faktycznie coś stało (tfu tfu) to byś sobie pluła w brodę że nie pojechałaś!
na następy raz masz bez mrugnięcia oka jechać na IP i się nie zastanawiać!
Cytat:
Aaa Lineczka bardzo dziękuję, za wysłanie listy wyprawkowej. Dopiero dziś ją zauważyłam, bo wylądowała w spamie Bardzo dziękuję Co prawda na razie jej nie otworze, bo coś tam mi się dzieje z programami, ale u mamy sobie przejże. Jeszcze raz dzięki
nie ma za co!
Cytat:
Cześć

Nie uwierzycie jaki sen miałam Śniło mi się, że urodziłam dwa chomiki, które były wielkości kota Teściowa przyszła zobaczyć maleństwa i mówi, że to jakieś rasowe są bo mają duże uszy i że jeden taki kosztuje 900 zł Ja siedziałam i płakałam, bo nie wiedziałam jak je karmić piersią

dobry sen
Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Tak przy okazji - chodzicie do ginekologa i osobno macie położną czy jak to u was wygląda?
mam położną przy ginekologu
Cytat:
Z dobrych info to przyszła mi kołyska, wklejam niżej foto. Piękna jest i mega polecam, jestem pozytywnie zaskoczona, wielkością, stabilnością i urodą I melodyjkami I zamówiłam wózek, siostra powiedziała, że mi kupi
jaka super ta kołyska
Cytat:
Promocja jest od 29.08 a dziś jest 28
ale się udałam

witajcie, nadrobiłam!

wymieniliśmy te płytki w obi ale oczywiście tez z problemami, bo pani w punkcie informacji stwierdziła że ona musi nam zrobić zwrot, oddać pieniądze i dopiero musimy płacić za drugie, na co ja wkurzona awanturę zrobiłam i stwierdziłam że chcę rozmawiać z kierownikiem działu... a potem jak z wymienionymi płytkami przyjechaliśmy to się okazało ze żadnych zwrotów nie musimy robić tylko nam fakturę wydrukowała drugą i po sprawie...
a TŻ mówił że mnie nie weźmie bo znowu się zdenerwuję i awantury zrobię ale już mam swoje wymarozne płytki

ale mam kurzu w domu TŻ z teściem drzwi wejściowe wymieniają

dostałam dzisiaj łóżko sypialniane i tapetę w sówki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-28 o 16:59
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:57   #2780
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Ona rzuca jakieś światełka na sufit ? Takiej mniej więcej szukam ..
Takie z projektorem ciężko znaleźć , jak już sa to jakieś dziwne te światełka ..
własnie ten projektor tak mi się spodobał, bo reszta to w gruncie rzeczy to samo, szczególnie póki dziecko mało wyraźnie widzi, już tak super to nie pamiętam czy tylko, ale na suficie były gwiazdki, fajnie to wygląda

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-08-28, 17:06   #2781
89Beatka
Wtajemniczenie

witammmmmmmmmmmmy

Wkońcu was doczytałam a był dziś nawał informacji.
Nie cytuje nic bo nie wiem co komu miałam pisać.

Ja dziś miałam umówioną sesję brzuszkową i oczywiście się odbyła. Nawet nie wiedziałam że mam taki brzuch normalnie tak nie wygląda hahah
ALE DZIŚ WAM ZDJĘC NIE POKAŻE, bo trzeba je przerobić troszeczkę i zostały u koleżanki
Jak już będa to wam wrzucę

A pozatym to się zmęczyłam chodzeniem i musze leżec bo brzuch jak zwykle twardy ale dzieć kopie wiec ok.A moje kości to niech może już się nie rozchodzą bo bedę miec tam dziurę na pół metra
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 17:07   #2782
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Trele nie ma decyzji ale dla mnie to Witek .
Ja pościeli nie zamawiam, poszewki mam jedne. Na przewijak pieluchoceratki na później a teraz podklady z rossa.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-28, 17:07   #2783
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Jaki sen Też bym się uśmiała

lubieolowki, ale wyprawka! Super i tyle tego... No coraz większe te nasze wyprawki się robią

Ja za to byłam na zakupach i.... kupiłam w h&m sukienkę z przeznaczeniem na Święta za całe 32 zł z rabatem ale generalnie się nałaziłam i teraz muszę leżeć.
I zapisałam się na to USG 3D na pojutrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130828_160353.jpg (126,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130828_160409.jpg (109,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-08-28, 17:10   #2784
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle w ogóle!!
Wczoraj zapytałam się mojego męża jak przewija się dziecko..Byłam w szoku! Zaczął mi po kolei tłumaczyć co się robi czym się smaruje ale że nie zawsze żeby skóry nie przyzwyczajać że woda wystarczy czasami , ,że nawet po chusteczkach należy osuszyć pupę aby po zamknięciu pieluszki nie trzymała się w niej wilgoć i nie odparzało pupki...I ja się pytam -SKĄD MÓJ MĄŻ POSIADA TAKĄ WIEDZĘ?!
Zaczęłam się śmiać że po cichaczu pewnie czyta jakieś poradniki..masakra
Na bank czyta
Ja dziś zadałam mojemu prawie to samo pytanie ..
A ty wiesz jak się dziecko przewija ? A on mi na to ; No nie , bo Ty będziesz przewijać .
- A jak będę pod prysznicem , w sklepie , u lekarza albo gdziekolwiek ?
- To pójdę do sąsiadów żeby przewineli
A tak naprawdę to się az cały trzesie z n iecierpliwości aż będzie nosił , przewijał i kąpał
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
wymieniliśmy te płytki w obi ale oczywiście tez z problemami, bo pani w punkcie informacji stwierdziła że ona musi nam zrobić zwrot, oddać pieniądze i dopiero musimy płacić za drugie, na co ja wkurzona awanturę zrobiłam i stwierdziłam że chcę rozmawiać z kierownikiem działu... a potem jak z wymienionymi płytkami przyjechaliśmy to się okazało ze żadnych zwrotów nie musimy robić tylko nam fakturę wydrukowała drugą i po sprawie...
a TŻ mówił że mnie nie weźmie bo znowu się zdenerwuję i awantury zrobię ale już mam swoje wymarozne płytki

ale mam kurzu w domu TŻ z teściem drzwi wejściowe wymieniają

dostałam dzisiaj łóżko sypialniane i tapetę w sówki
Zazdroszcze Ci tego remontu - a jednocześnie współczuję tego sprzątania . Zaklep sobie już jakąś pomoc do tego , bo padniesz .. Przecież Ty masz brzuch taki jak ja
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
własnie ten projektor tak mi się spodobał, bo reszta to w gruncie rzeczy to samo, szczególnie póki dziecko mało wyraźnie widzi, już tak super to nie pamiętam czy tylko, ale na suficie były gwiazdki, fajnie to wygląda
Szukam i szukam , i tutaj chyba nie ma takiego modelu

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-28, 17:13   #2785
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja za to byłam na zakupach i.... kupiłam w h&m sukienkę z przeznaczeniem na Święta za całe 32 zł z rabatem ale generalnie się nałaziłam i teraz muszę leżeć.
o ja cie....

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:

Zazdroszcze Ci tego remontu - a jednocześnie współczuję tego sprzątania . Zaklep sobie już jakąś pomoc do tego , bo padniesz .. Przecież Ty masz brzuch taki jak ja
powiem Ci szczerze, że chciałabym mieć go już skończonego no ale to doiero początek :P
ja mam wrażenie że mój brzuch zaczął być strasznie wystający do przodu, ostatnio jakna niego patrzyłam to była piłeczka a teraz jest piła ale jakaś futbolowa
zobaczymy jak to będzie z pomoca :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 17:13   #2786
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Jeju dziewczyny torbiel przy kości ogonowej mi się odezwała! nie moge ani siedzieć ani leżeć, nie chce znowu tego bólu eh nie wiem co robić, normalnie wyć mi się chce
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 17:20   #2787
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Ja chcę dwie zmiany pościeli, dwa przescieradla, na przewijak nie będę brala.

a koniecznie chcesz kupic lozeczko z całym zestawem?

ja kupuje na jednej aukcji lozeczko z materacem, a na drugiej pościel - razem ok.400zl

w tych gotowcach zawsze cos mi nie pasowalo: a to lozeczko, a to posciel
Tu pasuje mi wszystko, szczególnie w tym drugim, droższym zestawie. I chyba tak byłoby mi łatwiej zamówić, ale jeszcze spojrzę jak by to wyglądało oddzielnie, bo jak taniej, to po co przepłacać. Jakoś tak się nastawiłam, że w zestawie będzie taniej i już nie patrzyłam na inne.
Cytat:
Od tych łóżeczek i zestawów można już naprawde oczopląsu dostać
Mam jedną pościel do łożeczka a po dwa komplety poszewek. Dostałam dziś od szwagierki pościel do wózka, tak się zastanawiam kiedy zacząć to wszystko prać..może już teraz?Albo nie..we wrześniu jeszcze się wstrzymam. A na przewijak to myślałam taki podkład ewentualnie do przewijania z rossmana co są po 1 zł. Może być? Czy to jakieś specjalne są pościele?
No są jakieś takie prześcieradełka na przewijak, ale czy to potrzebne, to oczywiście nie wiem. Nie drogie są, bo znalazłam takie za 10 zł, chyba u tego sprzedawcy rodzyneczki (choć nie napewno), więc chyba kupię sobie ze dwa.
Stary 2013-08-28, 17:25   #2788
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
I zapisałam się na to USG 3D na pojutrze
Śliczna
Cytat:
Na bank czyta
Ja dziś zadałam mojemu prawie to samo pytanie ..
A ty wiesz jak się dziecko przewija ? A on mi na to ; No nie , bo Ty będziesz przewijać .
- A jak będę pod prysznicem , w sklepie , u lekarza albo gdziekolwiek ?
- To pójdę do sąsiadów żeby przewineli
A tak naprawdę to się az cały trzesie z n iecierpliwości aż będzie nosił , przewijał i kąpał
hehe ale by się sąsiedzi zdziwili
Stary 2013-08-28, 17:25   #2789
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Trele nie ma decyzji ale dla mnie to Witek .
Ja pościeli nie zamawiam, poszewki mam jedne. Na przewijak pieluchoceratki na później a teraz podklady z rossa.

Aha .. No ale pewnie już tak zostanie Przecież nie popuścisz :devil:
A jak było z Aliską ? Była zgoda czy to tez bardziej Twój wybór ?
Cytat:
Jeju dziewczyny torbiel przy kości ogonowej mi się odezwała! nie moge ani siedzieć ani leżeć, nie chce znowu tego bólu eh nie wiem co robić, normalnie wyć mi się chce
O kurde współczuje ..

A ja teraz mam podwójna zagwózdkę , bo pierw szukałam takiego kombinezonu z H&M jak ma Antibia i nie mogę znaleźć , a już innego nie chcę a teraz jeszcze karuzela Anulki aaa..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-28, 17:33   #2790
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:

brawo ale duży chłopak ja caly czas myslalam ze my mamy podobny termin zobaczymy ile mój bedzie w pon wazył

a wogole to od pon znów urosłam o 2 cm...bo zaczełam się mierzyc bo znalazłm centymetr ale dzisiaj cos mie nie pasowało bo nie mogłam majtek zalozyc hehe tzn ciezko mi sie schylic, a wczoraj sie poryczalam bo nie mogłam sobie wanny umyc bo jak sie schyliłam to myslałam że umre

co do l4 to mi lekarz ostatnio wypisal chodzace bo wlasnie mowił ze słyszał o kontrolach i dla niego to niedorzeczne że kobiety w ciąży kontroluja że niech się wezma za prawdziwych kretaczy....
TŻ mi przywiózł cisnieniomierz bo musze sobie 2 razy dziennie mierzyc za to ze mam takie niskie...

nic mi sie nie chce dzisiaj, zaraz sie uwale spac chyba....i dołka mam jakiegos

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Aha .. No ale pewnie już tak zostanie Przecież nie popuścisz :devil:
A jak było z Aliską ? Była zgoda czy to tez bardziej Twój wybór ?

O kurde współczuje ..

A ja teraz mam podwójna zagwózdkę , bo pierw szukałam takiego kombinezonu z H&M jak ma Antibia i nie mogę znaleźć , a już innego nie chcę a teraz jeszcze karuzela Anulki aaa..
http://allegro.pl/hm-kombinezon-zimo...485547597.html
http://allegro.pl/hm-zimowy-kombinez...501497314.html
http://allegro.pl/hm-kombinezon-spiw...503053313.html
http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...503116012.html

ja miałam te misie z FP teraz mam Rainforest z FP......misie są fajne ale po mies miałam dosc muzyczki hehhe no i podobno dziecko bardziej zwraca uwage na zywsze kolory... mi sie jescze z Tiny Love podobaja
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości