|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
0 | 0% |
| Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi |
|
2 | 3,51% |
| Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody |
|
1 | 1,75% |
| Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe |
|
13 | 22,81% |
| Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi |
|
5 | 8,77% |
| Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita |
|
0 | 0% |
| Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy |
|
1 | 1,75% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku |
|
25 | 43,86% |
| Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny |
|
9 | 15,79% |
| Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
niech już będzie ta nowa ramówka w tv bo taka sieczka leci, że masakra
Madziaooo super- mam taki sam fotelik
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
jakoś nie odczuwam na razie różnicy po odstawieniu leków poza jakimś dołem i niemocą
|
|
#3843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale śliczności, a jakie włosy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do łożyska to też nie mam zbyt pięknego,ale 2 tygodnie przetrwa...
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym miała więcej forsy to pewnie też by na tym x-move stanęło a tak mam xa ale też się bardzo cieszę
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie dobrze znoszę ciąże. Co prawda kondycja już nie ta, czasem coś zaboli i zaciągnie, coraz już ciężej coś zrobić, ale ogólnie musze przyznać, że mam farta, bo czuje się naprawdę dobrze. A jak patrze w lustro na buń to mnie duma rozpiera i czuje się pięknie Motyl, gratulacje za wizytę! Wpadłam z rana zobaczyć czy snow tu siedzi, bo mi się śniło, że rodzi, ale widze, że jesteś. Także nic z tego - moje sny nie są prorocze nic a nic Wczoraj Motyl rodził w moim śnie a dzisiaj Snow - wygląda na to że wróżki ze mnie nie będzie
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
szalone jesteście, tyle naklikać... nie nadrobię chyba... dopiero kompa włączyłam, rano byłam na zakupach spożywczych z mamą a później Jakuba do końca obkupiłam do szkoły- czyt ciuchy i buty, kupiłam parę pierdułek dla młodego, sobie cichobiegi balerinki (tylko ciiii bo tż twierdzi że mam za dużo butów )...najadłam się niemałego strachu: wiedziałam że muszę gaz zatankować i sobie postanowiłam jechać na stację gdzie jest w miarę tanio a i tak w tamtym kierunku jechaliśmy więc postanowiłam nigdzie indziej nie jechać i nagle coś mi zaczyna piszczeć... zjechałam na stację benzynową którą akurat mijałam i dzwonię do szwagra że mi coś piszczy wściekle a ja nie wiem co (ja dislem jeżdżę całe życie)... a ten zadowolony, że blondynka i że mi się gaz skończył i mi na benzynę samochód przeskoczył... i zatankował mi miły pan gazu do pełna i pojechaliśmy resztę kasy z młodym roztrwaniać... |
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan masz tu filmik na pocieszenie i dodający otuchy- takiego stworka będziesz lada dzień miała przy sobie- tylko pewnie bardziej blond
http://www.youtube.com/watch?v=utfRdLpmz1I
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X
a ja jestem wsciekla bo zadzwonila tesciowa.i zale.jej sie na.prasowanie tego i ta mi sprzedala.patebt jak to robi a ja glupia sie meczylam jak.idiotka pol dnia
Cytat:
hurrraaaaaaa gratkizacznij juz gotowanie jego ulubionych potraw Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To dopiero pierwszy dzień u Ciebie... u mnie odstawienie efektu nie wywołało, no chyba że to będzie efekt w drugą stronę. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Madzia - gratuluję zakupu wózka. My mamy XQ.
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu Was nadrobiłam
Chyba zabiorę do szpitala małą walizkę, bo do małej torby się nie zmieszczę. Kupiłam do kosmetyczki malutki żel pod prysznic, szampon do włosów, pastę do zębów i nowy grzebień. Jeszcze pantofle muszę kupić. Poukładałam dziś ciuszki w szafkach, dostałam wczoraj od bratowej już wyprane i wyprasowane. Wyprała też cały wkład do wózka i fotelik. Ona jest przekochana, że tak mi pomaga
|
#3851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jeszcze dzień się nie skończył...ale raczej zero szans.
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale biały będzie się bardzo brudzić
Weź ciasteczkowy![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Tancerka: xa tez fajowy, dlugo myslalam nad tym zeby jego wlasnie kupic
ale dziadki sie dorzuca i stanelo na xmovie ![]() Co do przechodzdnia ciazy, ja dosc dobrze ja wspominam... Nie rzygalam ani raz, mialam ok tygodnia na poczatku takiego czasu ze mnie mdlilo i zapachy mnie strasznie draznily... Ogolnie przytylam 7kg z czego samo dziecko 3,2kg wazy. Wiadomo ze czasem plecy zabola, ciezej cos zrobic, zadyszka lapie wychodzac na trzecie pietro, ale nie narzekam jesli chodzi o ciuchy to nie kupowalam nic specjalnego na okres ciazy bo wciskalam sie w jeansy biodrowki sprzed ciazy i ja tuniki zawsze lubialam wiec w ciazy robily za bluzki jaj sie podciagly ku gorze. Takze reasumujac stwierdzam ze w ciazy moge chodzic, ale czy rodzic?? Okaze sie za rowne 12dni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3856 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, wiem...ale ja z tych niecierpliwych
|
#3857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Mogę zadać niedyskretne pytanie ?? Wy się staraliście, czy samo tak wyszło ??
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
|
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Madziaooo ja też się lękam, że skoro ciąże zniosłam w sumie ok, to poród będzie hardcorowy
staram się o tym nie myśleć, ale jak już zaświta w głowie to
|
#3860 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
ooo nawet nie wiedziałam, a też ten wózeczek rozważałam ale wystraszyłam się przednich niepompowanych kółek na moje pozamiejskie wertepy
a jaki kolorek masz?
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z nudów chyba się biorę za prasowanie
|
#3863 |
|
Wtajemniczenie
|
Możesz - ciąża była zaplanowana, starania były - tylko nie sądziliśmy, że tak szybko to nastąpi - w pierwszym cyklu starań...jak już wcześniej pisałam, dla mnie to nie była łatwa decyzja, bo instynktu macierzyńskiego było u mnie tyle, co kot napłakał. Pewnie stąd też takie moje marudzenie na ciążę...
|
#3864 |
|
dryfuję słowami
|
Oczywiście zaczął mnie tyćkę boleć brzuch i jednocześnie takie spanie mnie wzięło, że musiałam legnąć... Obudziłam się i juz nic nie czuję poza głodem
Ladan - ja też się rozumiem a propos wyglądu, nie widzię się, że dla Ciebie to szok. Cały czas perfekcyjna firufa i nagle taka zmiana. Ale na prawdę jestem przekonana, że wrócisz do formy, masz przecież w sobie więcej samozaparcia jak każda z nas, a i kondycja świetna ![]() Ja to przyznam się szczerze calkiem swój wygląd zlałam przez całą ciążę nie miałam rozstępów na brzuchu, dopiero niedawno mi wyszły pod brzuchem i dwa małe na biodrach. W ogóle ich nie zauwżyłam tylko tż mi pokazał - oczywiście z przerażeniem "cooo toooo? może pokaż lekarzowi?" Brzuch jakoś mi nie przeszkadza, ja wcześniej miałam już brzuch w kształcie wskazujących na wczesną ciążę, twarz w krostach i przywykłam, że do najpiękniejszych nie należę Paszczur jestem ogólnie rzecz biorąc. Teraz to pryszczy wręcz mam trochę mniej, włosy ładniejsze, paznokcie też. Bardziej mogę się obawiać, że po porodzie znów będzie gorzej. Ale ogól mnie same rozstępy nie przerażają, bo mam już w tym temacie doświadczenie. Jak miałam 17 lat schudłam dużo i szybko. Rozstępów była masa, więc pewnie wtedy moja skóra już coś poświczyła w tym temacie. Wtedy też nie zrobiło to na mnie wrażenia, zbyt byłam zajęta chudnięciem Aaa, i jeszcze jedno.... mówisz o nastroju, lekach. A może brałaś jakieś hormony, Lutka? Bo wiesz, tak może być jeśli odstawiasz wszystko na raz. Brak hormonów w organizmie i reakcja taka. Motyl - super, że się trzymacie w kupie Snow - ja też jestem niecierpliwa i to masakrycznie, a do tego muszę mieć wszystko perfekcyjnie i terminie. Jak jest coś zrobione nie do końca dobrze, to tak jakby nie było zrobione wcale.
|
|
#3865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mi ginka zabroniła jeśli chcę dotrwać, ale mam niecny plan wykorzystać męża 12.09 rano, zanim mnie odstawi do szpitala. No żesz kurka, muszę mieć coś z życia ![]() Cytat:
Dzięki dziewczny,cieszę się, bo bałam się,że coś mi się konkretniej zaczyna Ale póki co ok![]() Moja gin ma ciągle bzika z wagą małej jak widać, myślę,że mała przypakuje tak do 3200 To będzie przecież spoko waga, chociaz my z mężem więcej ważyliśmy.W ogóle gin się ze mnie śmiała,że widać mój strach bo jak coś do mnie mówi to mam takie duże oczy
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3867 | ||||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Czytałam, że to częste i Vitapil tak ma.Ja już nie będę się nim katować (tym bardziej, że rezultatów nie zaobserwowałam), ta ciąża zdecydowanie zaserwowała mi wystarczająco mdłości ![]() Cytat:
Cytat:
Można robić też na margarynie, wtedy koszt jeszcze mniejszy.Cytat:
Oj, chyba faktycznie szykuje się masowa akcja włosowa za parę tygodni... ![]() Cytat:
Jestem osobą totalnie anty-prasującą, może raz na ruski rok przeprasuję sobie jakąś ewidentnie wygniecioną koszulę czy sukienkę, ale tak, to temat dla mnie nie istnieje Chłop mi ostatnio śmiał przebąkiwać, że "u niego w domu to się wszystko prasowało zaraz po praniu". No to ja do niego, że wnioskuję, że w domyśle "SIĘ" znaczy, że robiła to mama Spoko loko luz i spontan, przecież wie gdzie leży w domu żelazko (używał żeby przytwierdzić okleinę do szafek) niech sobie prasuje swoje manele nawet dwa razy dziennie, nie widzę przeciwwskazań ![]() Ja teraz prasuję dla małego ten pierwszy sort, potem już będzie miał normalnie "tylko" wyprane, bez prasowania. Cytat:
![]() Ładna waga, będzie ok ![]() Też mam lekki dołek w kwestii aktualnego wyglądu, już na żadną sesję się teraz nie nadaję Tż pociesza, że i tak waży więcej ode mnie - ta, faktycznie budujące
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-08-28 o 17:52 |
||||||
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
ja ubieralam.ponczochy a najtansze.rajstopy widzialam za 6zl. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama jest dobra
![]() Wczoraj u niej prałam te ciuszki i zadzwoniła do mnie z prośbą, czy ona może je poprasować bo już 25 lat nie prasowała takich, a są słodkie ![]() Nie wie chyba jeszcze,że to ciężka praca, próbowałam jej to uświadomić ![]() Nie wiem na ile robi to z chęci, a na ile dlatego,że chce mi pomóc, ale dobrze sobie wymyśliła powód-zna mnie i wie,że gdyby chciała mi tak po prostu pomóc to bym się nie zgodziła, bo ja Zosia Samosia jestem
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze lekarz mówi , podkarmiaj ją jak najwięcej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.

) - to mięciutki bawełniany misiek, przemilusi.
) i ona tam mi robiła wykład, że nie ma innej opcji, na 100% wszystkim kobietom lecą włosy po porodzie, podczas karmienia piersią. Kurde, byłoby niedobrze, bo miałam ambitny plan zapuszczania włosisk na ślub 

TŻ WRACA DO DOMU
czyli prawie ich nie ma

09.09.2013
staram się o tym nie myśleć, ale jak już zaświta w głowie to

)