Panny Młode 2015 cz. 6 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 14:58   #3721
tilusia
Raczkowanie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Po prostu uwielbiam takie sytuacje - plany poczynione, rodzina wie i nagle ktoś wyskakuje z czymś podobnym i to ty się musisz dostosować. Z jakiej racji, ja się pytam? Pozazdrościł?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najśmieszniejsze jest to, że jak zaczęliśmy wspominać o weselu to się pukał w czoło, a teraz zmiana o 180 stopni i wesele Nie wiem czym się kierował...
tilusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 14:59   #3722
pati0090
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Ja mam w 2014 komunię chrześnicy i rower dostanie, tzn wybierze sobie jakiś bo trzeba przymierzyć się do roweru no i doborem zajmie się TŻ bo zna się na tym
ja mam w 2016 roku komunię chrześnicy ale jeszcze nie wiem co jej dam

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 15:00   #3723
tilusia
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:

Nooo magiczne szuflady z magicznymi gadżetami erotycznymi
Aaaa gadżety W sensie, że każda wspominała czym się bawi? ;>
Stary 2013-08-28, 15:03   #3724
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez tilusia Pokaż wiadomość
Najśmieszniejsze jest to, że jak zaczęliśmy wspominać o weselu to się pukał w czoło, a teraz zmiana o 180 stopni i wesele Nie wiem czym się kierował...
Mnie by chyba bardziej wkurzyła ta kwetiat z domem. A co do wesela - Wam i sobie odbiera zainteresowanie, które powinno skupić się w danym okresie na jednej parze.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 15:04   #3725
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa gadżety W sensie, że każda wspominała czym się bawi? ;>
W sensie że niektóre wspominałyśmy że lubimy gadżety i nieopatrznie powiedziałam że nasze 2 szuflady w sypialni są pełne no i dziewczyny chciały ze mnie wyciągnąć co takiego tam mamy, ale się nie dałam
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 15:04   #3726
tilusia
Raczkowanie

Cytat:
Niekoniecznie Bo jak zapewnia nocleg to nie zapewnia dojazdu a jak nie zapewnia noclegu to musi być dojazd. No bo bez przesady
Ale suma sumarum rozumiem o co Ci chodzi na początku nie nie nie a teraz zastaw się a pokaż się tak? Najgorsze podejście z możliwych. Jak rozumiem wesele finansują rodzice?

Póki co planuje zapewnić i to i to, z tym, że ich lokal jest tak duzy, że w jednym czasie mogą zorganizować 2 wesela, do dyspozycji mają 24 pokoje, ale kiedy w ich terminie będzie jeszcze jedno wesele to zostaje im już tylko 12 pokoi, a na tylu gości to zdecydowanie za mało...

Rodzice TŻ finansują tylko opłatę za swoich gości, tzw za talerzyk.
Stary 2013-08-28, 15:05   #3727
pati0090
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
<zajada skittlesy>
pati a co za motyw ze złapaniem za cycek? jeśli mogę prosić o wyjaśnienie bo nie doczytałam tego w tym potoku postów
I brak motywu przewodniego to nie taki minus według mnie bo dużo par tego nie ma jak oglądam rodzinne filmy ślubne Ale każdy ma inne odczucia, wiadomo
dziadkowi się chyba spodobałam bo chodził za mną całe wesele i jak tanczylismy wezyka to był za mną i złapał mnie za cycka i ściskał. masakra jakąś
. wszyscy się śmiali naokoło oprócZ mnie

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 15:05   #3728
tilusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
O cholerka.. to niezbyt fajnie naprawdę.... i chociaż powinniście sobie jakiś tam zarys tej działki zaznaczyć.. kurde.. współczucia! :/

Dlatego czekamy na mapki, żeby zorientować się ile nam zostanie i już to sobie "zaklepać"
Stary 2013-08-28, 15:07   #3729
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Póki co planuje zapewnić i to i to, z tym, że ich lokal jest tak duzy, że w jednym czasie mogą zorganizować 2 wesela, do dyspozycji mają 24 pokoje, ale kiedy w ich terminie będzie jeszcze jedno wesele to zostaje im już tylko 12 pokoi, a na tylu gości to zdecydowanie za mało...

Rodzice TŻ finansują tylko opłatę za swoich gości, tzw za talerzyk.
Ja od razu zarezerwowałam cały hotel
Stary 2013-08-28, 15:09   #3730
tilusia
Raczkowanie

Cytat:
Ja od razu zarezerwowałam cały hotel
dooobre Nie wiem czy oni mają taką możliwość, ale raczej wątpię bo pewnie Hotel woli zorganizować 2 wesela niż zostawić im wszystkie pokoje bo więcej na tym zarobią.
Póki co mają wszystkie pokoje, ale nie mają gwarancji, że ktoś im nie zabierze połowy..
Stary 2013-08-28, 15:10   #3731
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
dooobre Nie wiem czy oni mają taką możliwość, ale raczej wątpię bo pewnie Hotel woli zorganizować 2 wesela niż zostawić im wszystkie pokoje bo więcej na tym zarobią.
Póki co mają wszystkie pokoje, ale nie mają gwarancji, że ktoś im nie zabierze połowy..
Ale u nas też są 2 sale więc wiesz.... Zarobią tak czy tak I to tyle samo
Stary 2013-08-28, 15:35   #3732
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Po prostu uwielbiam takie sytuacje - plany poczynione, rodzina wie i nagle ktoś wyskakuje z czymś podobnym i to ty się musisz dostosować. Z jakiej racji, ja się pytam? Pozazdrościł?

U mnie też było dokładnie tak - ciocia się zaręczyła 1.04 i dowiedziałam się miesiąc temu,że planuje ślub w 2015 i trochę się wkurzyłam.Nie dlatego,że sam ślub,tylko po prostu u mnie nie ma W OGÓLE wesel,ciocia ma 31 lat,ciągle mówi,ze jej się nie spieszy i nagle wyskoczyla akurat wtedy kiedy my chcemy,bo "ona już ma swoje lata i jej się spieszy".No przepraszam,ale to nie mój problem. Trudno,jestem małpa,ale jak będzie w tym samym roku,to przykro mi,nie będę się dostosowywać do tego,że ona chce mały obiad dla rodziny i nie będę robić szopek i zamartwiać się 'żeby jej nie przebić" ,zrobię po swojemu i tyle.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 15:35   #3733
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ale u nas też są 2 sale więc wiesz.... Zarobią tak czy tak I to tyle samo
u nas też są 2, jestem ciekawa czy będzie wtedy jeszcze jakieś wesele one są tak totalnie osobno w sumie żadne wejście ich nie łączy więc mnie to nawet nie przeszkadza ale ciekawi
Stary 2013-08-28, 15:57   #3734
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
U mnie też było dokładnie tak - ciocia się zaręczyła 1.04 i dowiedziałam się miesiąc temu,że planuje ślub w 2015 i trochę się wkurzyłam.Nie dlatego,że sam ślub,tylko po prostu u mnie nie ma W OGÓLE wesel,ciocia ma 31 lat,ciągle mówi,ze jej się nie spieszy i nagle wyskoczyla akurat wtedy kiedy my chcemy,bo "ona już ma swoje lata i jej się spieszy".No przepraszam,ale to nie mój problem. Trudno,jestem małpa,ale jak będzie w tym samym roku,to przykro mi,nie będę się dostosowywać do tego,że ona chce mały obiad dla rodziny i nie będę robić szopek i zamartwiać się 'żeby jej nie przebić" ,zrobię po swojemu i tyle.
Dobre podejście, szkoda czasu i nerwów na zadręczanie się i psucie sobie tego fajnego czasu

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
u nas też są 2, jestem ciekawa czy będzie wtedy jeszcze jakieś wesele one są tak totalnie osobno w sumie żadne wejście ich nie łączy więc mnie to nawet nie przeszkadza ale ciekawi
Mnie to nie przeszkadza też, są oddzielone od siebie i każda ma niezależne zaplecze sanitarne więc nie widzę problemu. Maj w sumie nie jest popularny na śluby to może będziemy sami no ale nie ważne ważne że to ja mam na sali balowej A 2 jest zwykła restauracyjna nie jest taka fajna i okazała
Stary 2013-08-28, 16:46   #3735
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie to nie przeszkadza też, są oddzielone od siebie i każda ma niezależne zaplecze sanitarne więc nie widzę problemu. Maj w sumie nie jest popularny na śluby to może będziemy sami no ale nie ważne ważne że to ja mam na sali balowej A 2 jest zwykła restauracyjna nie jest taka fajna i okazała
tam w sumie obie fajne ale nasza mi się podoba bardziej
Stary 2013-08-28, 17:10   #3736
pejlin
Wtajemniczenie

Jakaś cisza nagle się zrobiła
Stary 2013-08-28, 17:17   #3737
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

Ja trawię fakt, że Bublowi urodził się syn... :-P

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2013-08-28, 17:20   #3738
pejlin
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Ja trawię fakt, że Bublowi urodził się syn... :-P

No to gratuluję, kim/czymkolwiek Bubel jest
Stary 2013-08-28, 17:29   #3739
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
A my zamierzamy dla chrześniaczki Tż dać na komunie coś ze złota lub jakiś lepszy zegarek. Pewnie rodzice dziewczynki się obrażą no ale trudno
Zegarek tez dostałam, ale szybko sie zepsuł :/. Dla mnie, za moich czasów, to od chrzestnych miał byc rower i nie ma ze boli . Od chrzestnej dostałam figurke Matki Bożej i w sumie nie wiedziałam co z tym zrobic. Nie zeby cos, chodzę do Kościoła itd., ale nie czuje potrzeby posiadania obrazków czy innych figurek. Krzyżyk na ścianie czy obrazek z komunii ok, ale nic poza tym :P. Rolki jeszcze dostałam na Komunie i był to super pomysł , tyle ze szybko wyroslam .

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Ja tyle będę płacić za 1 dzień
I ja tez . O dwudniowym weselu nawet nie myslalam, ale w sumie jeslibym chciała to chyba boje sie pytać o ceny . Ostatnio dalsza sąsiadka miała wesele 2 dniowe, koszt? 90tysiecy złotych . Ja podziekuje .

Stary 2013-08-28, 17:31   #3740
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
No to gratuluję, kim/czymkolwiek Bubel jest
Michael Buble, piosenkarz...

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2013-08-28, 17:35   #3741
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość

I ja tez . O dwudniowym weselu nawet nie myslalam, ale w sumie jeslibym chciała to chyba boje sie pytać o ceny . Ostatnio dalsza sąsiadka miała wesele 2 dniowe, koszt? 90tysiecy złotych . Ja podziekuje .

Nie no tak jak mówiłam u mnie to minimum 10 tyś więcej a teraz w kalkulacjach już przekroczyłam 40 tyś więc średnio mnie to kręci
No i nie planowałam nigdy poprawin, dla mnie to męka bo od świtu w dniu ślubu człowiek jest na nogach, potem cała noc impreza więc jakoś nie No i termin mi ułatwił wybór. Mój TŻ początkowo chciał poprawiny ale jak mu koszty przedstawiłam to stwierdziliśmy że ze znajomymi do klubu jakiegoś wyskoczymy i też będzie , względnie zrobimy grill na naszej pustej zarośniętej trawie działce Każdy dostanie kosiarę w dłonie i heja

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Michael Buble, piosenkarz...

No nie koniecznie moje klimaty więc wiesz Gdzieś mi się obiło o uszy to nazwisko aco prawda ale nie skojarzyłam Rozumiem że nie gratulować
Stary 2013-08-28, 17:40   #3742
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

Haha jemu tak, zawiedzionym fankom raczej nie

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2013-08-28, 17:40   #3743
kzb1
Zakorzenienie

Moja kuzynka 2 lata starsza ode mnie też coś pobąkuje o 2016. Jak ja jej powiedziałam, że to mój rok, to ze śmiechem powiedziała "no to 2 wesela w jednym roku będą hihi"
Ale na szczęście uznała, że ona uwielbia lato, chce latem brać ślub, więc mój kwiecień będzie pierwszy
kzb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 17:45   #3744
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Nie tyle, że mnie śmieszy sama idea wyjazdowego wesela, tylko istotny jest kontekst organizacyjny - brat TŻ zarzekał się, że wesela nie zrobi bo to niepotrzebny cyrk i wydatek, a jeśli już kiedykolwiek, cokolwiek to tylko cywil i najbliżsi - mama, tata, rodzeństwo. A tymczasem robi wesele na ponad 100 os, w tym jego gości będzie ok.50 os, więc musi im jeszcze zapewnić dojazd i nocleg... Jak się to w życiu wszystko potrafi zmienić
Moi Rodzice byli raz na weselu, gdzie młodzi w zaproszeniach zaznaczyli, ze jest mozliwosc noclegu za x zł. I ze jesli goście sobie życzą to młodzi im moga zarezerwować pokój. Ale z kontekstu chodziło o to, ze jesli chce gość noclegu to sam sobie za to płaci. No i wiadomo, ze przy ślubie lokal oferuje niższe ceny, wiec takie ceny były podane. Niby dziwne, ale całkiem sensowne posunięcie. Byłoby mi głupio tak napisać, ale myśle, ze byłabym skłonna tak napisać, gdybym miała duzo gości z potrzeba noclegu.

Stary 2013-08-28, 17:51   #3745
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Moi Rodzice byli raz na weselu, gdzie młodzi w zaproszeniach zaznaczyli, ze jest mozliwosc noclegu za x zł. I ze jesli goście sobie życzą to młodzi im moga zarezerwować pokój. Ale z kontekstu chodziło o to, ze jesli chce gość noclegu to sam sobie za to płaci. No i wiadomo, ze przy ślubie lokal oferuje niższe ceny, wiec takie ceny były podane. Niby dziwne, ale całkiem sensowne posunięcie. Byłoby mi głupio tak napisać, ale myśle, ze byłabym skłonna tak napisać, gdybym miała duzo gości z potrzeba noclegu.

Dlatego ja na zaproszeniu będę pisała że jako że chcemy żeby byli z nami wszyscy ważni dla nas to mają zagwarantowany nocleg(wiadomo jakoś łądniej to ujmę). No i uważam ze to sporo już bo byłam na takim weselu gdzie sama musiałam dojechać i sama zatroszczyć się o nocleg i sobie go opłacić no niby nie musiałam jechać ale u siebie tak nie chcę. Goście przyjadą do hotelu na swoją rękę no ale nocleg będzie więc inaczej, gdybyśmy nie organizowali noclegu to byłby transport dla wszystkich. A że potrzebujemy 65 osób umieścić w pokojach to jeszcze zniżkę wynegocjowaliśmy (taką dodatkową niż ta cena która jest dla gości weselnych)
Moja dobra koleżanka tak właśnie zrobiła że zorganizowała nocleg a goście sami autami sobie przyjechali i było super dla każdego z tego co rozmawiałam
Stary 2013-08-28, 17:55   #3746
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Dlatego ja na zaproszeniu będę pisała że jako że chcemy żeby byli z nami wszyscy ważni dla nas to mają zagwarantowany nocleg(wiadomo jakoś łądniej to ujmę). No i uważam ze to sporo już bo byłam na takim weselu gdzie sama musiałam dojechać i sama zatroszczyć się o nocleg i sobie go opłacić no niby nie musiałam jechać ale u siebie tak nie chcę. Goście przyjadą do hotelu na swoją rękę no ale nocleg będzie więc inaczej, gdybyśmy nie organizowali noclegu to byłby transport dla wszystkich. A że potrzebujemy 65 osób umieścić w pokojach to jeszcze zniżkę wynegocjowaliśmy (taką dodatkową niż ta cena która jest dla gości weselnych)
Moja dobra koleżanka tak właśnie zrobiła że zorganizowała nocleg a goście sami autami sobie przyjechali i było super dla każdego z tego co rozmawiałam
Ja sie nie bede specjalnie noclegami przejmować. Na szczęście Rodziny mamy z okolic, znajomych w większości tez. Jedynie kilku wyjątkom moze postawimy, ale wg mnie to zbędny dodatkowy koszt. Ja jakos nigdy nie obciążam Młodych kosztem mojego dojazdu/ powrotu czy noclegu. Albo nie pije i wracam sama, albo mam problem. Jedynie jakby ktos był naprawdę z daleka to zrozumiem.

Stary 2013-08-28, 18:02   #3747
Na biurku Oli
Zakorzenienie

nie nudzi się któreś? właśnie obiecałam zrobić kilka róż z krepiny metodą cukierkową i teraz siedzę i cuduję to tam na ten zielony ślub ma być..

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 18:06   #3748
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
nie nudzi się któreś? właśnie obiecałam zrobić kilka róż z krepiny metodą cukierkową i teraz siedzę i cuduję to tam na ten zielony ślub ma być..
Umiesz robic róże metoda cukierkowa?! Powiedz jak to po ludzku zrobic! Próbowałam pare razy i nic mi nie wychodzi, a tak by mi sie przydały w dekoracjach ... Poooowiedz, proooosze .

Stary 2013-08-28, 18:08   #3749
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie nie bede specjalnie noclegami przejmować. Na szczęście Rodziny mamy z okolic, znajomych w większości tez. Jedynie kilku wyjątkom moze postawimy, ale wg mnie to zbędny dodatkowy koszt. Ja jakos nigdy nie obciążam Młodych kosztem mojego dojazdu/ powrotu czy noclegu. Albo nie pije i wracam sama, albo mam problem. Jedynie jakby ktos był naprawdę z daleka to zrozumiem.

Tak ale jak wspominałam my jesteśmy w 2 różnych województw i to jest 140 km w jedną stronę więc sama rozumiesz Gdybym miała blisko rodziny też bym się nie przejmowała noclegami

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Nie pomogę, moje zdolności manualne są mniejsze niż 0
Stary 2013-08-28, 18:15   #3750
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Umiesz robic róże metoda cukierkowa?! Powiedz jak to po ludzku zrobic! Próbowałam pare razy i nic mi nie wychodzi, a tak by mi sie przydały w dekoracjach ... Poooowiedz, proooosze .

Ja się tak na to rzuciałm, nie wiedząc z czym to się je pierwszy kwiatek zrobiłam dzisiaj na współe z Youtube, a teraz już mi to powoli idzie śmigaczem

ale nie pytaj mnie jak to załapać, bo ja długo nie umiałam tego zatrybić

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości