|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
piła do innej pracownicy, co nie chce wykorzystać nawet podstawowego urlopu macierzyńskiego czyli tych 20 tyg.
|
|
|
|
|
#3062 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Też z Rybnika jesteś? Super!
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie myślałam że erotyk nie może być aż taki nudny, ale centralnie nudziło mnie to ciągłe ruchanie
|
|
|
|
#3064 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() U mnie dziewczyny biorą roczny z tego co na razie widzę... |
|
|
|
|
#3065 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
|
|
|
|
#3066 | |
|
Rozeznanie
|
heh poszłam wczoraj do szefa, mówię "zostanie pan dyrektorowym dziadkiem", a on na to "co?" i musiałam 5 razy powtarzać, a on nie mógł mnie zrozumieć :P
o dziwo w sumie puścił to mimo uszu, bardziej go interesowało gdzie mieszkam po ślubie i jak się ma siostra męża (cyt) "ta o oliwkowych oczach" (kilkanaście lat temu uczył i męża i jeo siostrę w podstawówce) w sumie nie dziwię się jemgo "gapiostwu", tłumaczyłyśmy mu coś z koleżanką przez pół godziny, nawet przyszła "dyrektorowa ciocia", czyli vice, dalej rozmawialiśy 20 minut o tym samym, a on na koniec "No to czemu nie mówicie od razu o co chodzi" dzisiaj już wiedzieli wszyscy :P pewnie dlatego, że chcieli mi dać wychowawstwo, a trzeba było to zmienić, bo to by nie miało sensu i się vice wygadała przy zmianie planu i informowaniu nowego wychowawcy 'co, jak, dlaczego' już słyszałam, że jakobym ślub brała ze względu na ciążę :/ to nic, że planowany był od 1,5 roku, babsztyle wiedzą lepiej :P ale mam to gdzieś :P to samo pierwszeo dnia, pierwsze pytanie było od babsztyli "a gdzie weselna?" - to ja na to grzecznie, że w szkole zakaz spożywania alko :P:P:P niech nie myślą, że dostaną :P o nie ;P i znowu dzwoniła siostra męża z pytaniem czy wiemy, że jesteśmy w ciąży czy nie (przypomnę, że się stara o drugie dziecię i się założyła z moim mężem, która pierwsza - ale my trzymamy jezyk za zębami :P jeszcze :P bo powiem teściowej dopiero za 4 dni :P ale zapowiedziałam mężowi, że dopiero późnym wieczorem, jak jego siostry nie będzie u jego mamy w domu :P:P:P) jutro w końcu idę na wizytę, staram się nie denerwować, ale chyba to nieuniknione u każdej z nas ![]() bardzo mi przykro, że niestety są i smutne historie na naszym wątku - i życzę wszystkim mamom aniołków upragnionych dzieciątek tak szybko, jak tylko się da kochane mamusie, dużo zdrówka nam wszystkim! ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
miałm teraz zacząć staż na dyplomowanego, ale sobie odpuściłam, skoro dopiero miałam zacząć, ale gdybym była w trakcie... to bym kombinowała żeby tego nie stracić
|
|
|
#3067 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
A takie wieści szybko się roznoszą - nic się na to nie poradzi.Co do gadania - to ludzie jednak są głupi, nikomu nie przyjdzie przez głowę myśl, że ślub planuje się co najmniej rok z wyprzedzeniem ![]() za wizytę.---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Enia_ No chyba że TŻ mógłby wziąć 8 tygodni? Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-08-28 o 16:40 |
||
|
|
|
#3068 |
|
Rozeznanie
|
generalnie tak, ale jest jeden wyjątek, jak dzieciaczek trafi do szpitala http://silne.pl/poradnik/kategoria-g...erzynskim.html
myślałam, że jest jeszcze inna furtka, ale pomerdało mi się to jest przykład, jak tam na stołkach wymyślają coś, ale nie sprawdzają, czy pozostałe przepisy są "kompatybilne" z czymś nowym szkoda pracy ubiegajacego się o dyplomowanie... naprawdę, przykre to
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-08-28 o 16:47 |
|
|
|
#3069 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Po prostu nie zakładałam, aż tak czarnego scenariusza dla Eni
|
|
|
|
|
#3070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
swoją drogą powinna być możliwość rozłożenia na 2 części, jeśli np. pracodawca i mama widzieliby sens i możliwość i koniecznie trzeba podrzucić temat zwiazkom - dlaczego kandydatka na dyplomowanego ma być poszkodowana...? trzeba zmienić to głupie prawo i skoro rozciągnięto macierzyński, to też rozciągnąć czas, który oznacza zaprzepaszczenie 3 lat stażu
|
|
|
#3071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje Maleństwo ma 22 mm ,termin porodu 31.03
Serce bije jak dzwon!!
|
#3073 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3074 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! ![]() Ja dziś w końcu byłam u gina i u mnie też wszystko w porządeczku, serducho bije, małe ma 1 cm Niestety nie zapytałam o karmienie piersią ![]() Mona możesz mnie dopisać od listy: Lewek (36l) OM 09.07, tp 16.04 (2 dziecko) |
|
|
|
|
#3076 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie.
Odebrałam dzis wyniki. Mam podwyższoną ilosc HSH Hormon tyreotropowy (tarczyca) z tego co wyczytałam w dodktor gogle mam niedoczynnosc co czytałam bardzo szkodzi dziecku, zaczełam sie martwic. Czy któras z was tez miała podwyzszony poziom tego hormonu. Nie wiem co robic, moze jakas dieta, tabletki. Pomożcie proszę |
|
|
|
#3077 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
A ponoc polityka prorodzinna ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
aha mona mam wizytę jutro 10:45 możesz dopisać jak zdążysz
Kurde jakim mam taki do bani humor dzisiaj, jeszcze tż ma ciężką sytuacje w pracy, która może skończyć się zwolnieniem |
|
|
|
#3079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja od wielu lat cierpię na niedoczynność tarczycy. Trzeba koniecznie iść do endokrynologa. Ja mam przepisany Euthyrox w dawce 100 mg. W bardziej zaawansowanej ciąży konieczne będzie podwyższenie dawki. Nie bagatelizuj tego i koniecznie idź do endokrynologa. Tylko, że na NFZ musisz mieć skierowanie i długo się czeka. Prywatne wizyta kosztuje od 100 do 200 PLN. Ale nie oszczędzaj na tym, to naprawdę bardzo ważne, żeby jak najszybciej zacząć brać leki, bo wtedy dzidziusiowi nic nie zagraża. Trzymam za Ciebie kciuki.
|
|
|
|
|
#3080 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3081 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie będe rozkładała macierzynskiego bo się nie da ale tak jak pisałam wczesniej skorzystam z rodzicielskiego- tyle tygodni aby nie minął magiczny rok, dam rade jakos wazne ze zielone swiatelko jest ![]() super ! Cytat:
Cytat:
|
|
#3082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mi się skończyły książki, więc odkurzam starocie i tak np. zawsze wracam do Przeminęło z wiatrem. Uwielbiam tą książkę. Uwielbiam styl pisania autorki i szkoda, że nic więcej nie można zaleźć jej autorstwa i jeszcze coś, wiem, że marudzę i troche mi wstyd, bo obiecałam sobie, że nie będę, że wszystkie dolegliwości zniosę dzielnie dla tego wyczekanego upragnionego dziecka, ale wam muszę pojęczeć NIEDOBRZE MI!!!! łażę po domu taka nieposkładana, poleżę, posiedzę, pośpię, wypijam kilka kubków herbat, a za każdym razem jak coś zjem to od nowa to samo, muli, mdli i nie mogę sobie znaleźć miejsca dlaczego nie potrafię sprowokować wymiotów? zawsze miałam z tym problem.. może jakbym puściła porządnego pawia to byłoby mi lepiej? a mi się wszystko cofa, ślinię się jak pies a zwymiotować nie mogę jak to mówi moja kumpela "z chama nie wyrwie" ![]() to był ostatni raz jak tak jęczałam aj promis idę powisieć nad sedesem, może jednak mi się poszczęści |
|
|
|
|
#3083 | ||
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
Cytat:
nieleczona niedoczynność jest niebezpieczna, dlatego musisz jak najszybciej trafić do endokrynologa. Jaki masz wynik tsh, jesli można wiedzieć?przed wizytą u endo zrób jeszcze FT4, to wolna tyroksyna która teraz bardzo potrzebuje dziecko, jesli wynik będzie dobry to nie jest jeszcze taka tragedia, choć bez leków się nie obejdzie, bo tsh musi być w bezpiecznej normie max 2,5Enia ano są, ale żeby nie było kolorowo to tez swoje za uszami ma
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-08-28 o 20:04 |
||
|
|
|
#3084 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam o najwazniejszym !
własnie wróciłam z wizyty Dzidzia rośnie,wszystko jest ok ma już 10 cm Chciałysmy zajrzec miedzy nozki,najpierw ginka mowi ooo chyba chłopczyk po czym jak dluzej sie przyjrzała mówi..........hmmmm chyba jednak nie- to chyba dziewczynka ![]() na kolejnej wizycie będzie juz lepiej widać NO i nadal nie wiem,chociaż czuje ze będe miała drugą córe ;-) Wazne ze dzidzia zdrowa ,przyszły wyniki z krwi po prenatalnych i tez wszystko w porzadku
|
#3085 |
|
Raczkowanie
|
Baja 86 mój wynik to 6,23 uLU/ml. A norma w moim laboratorium to od 0,30 do 5,00.
Duzo poza norma czy panikuje? Bo nie wiem dla jednego to moze byc duzo na duzo a dla innych minimalnie poza normą. Ale tak strasznie się martwie o moja dzidzię. Jestem kłebkiem nerwów dziś przez te wyniki. A wizyte mam dopiero 20.09. Moje wizyty sa co 5 tygodni czy to normalne, wy wszyskie macie z tego co czytam co ok 3 tygodnie. Tylko ja tak długo musze czekać. Dziewczyny co z tymi wynikami, co sadzicie? Pozdrawiam |
|
|
|
#3086 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
thidien Gratuluję w sumie udanego dnia Z ludźmi to norma, nie przegadasz. Jakieś 1,5 roku temu pytano w autobusie moją babcie, jak mój tata czuje się w roli dziadka Nie wiem skąd... jak... Nawet z żadnym dzieckiem nie stałam Cytat:
![]() estera85 Dziewczyny dobrze prawią, zgłoś się może do endo, a jak nie to do ginekologa jak najszybciej. W ostateczności do rodzinnego to Ci coś podpowie ![]() Cytat:
Ja dzisiaj byłam u rodziców, pomagałam w wekowaniu różnych dobroci Ale normalnie jestem urobiona jak zwierzę, umęczyłam sie strasznie, jakbym gruz nosiła...
|
||||
|
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia, Lewek, Enia świetne wiadomości
![]() Lewek twoje Małe dwa razy większe od mojego (pół cm) a tylko 5 dni się różnią "wiekiem" a mi lepiej trochę, byłam na długim spacerze ze zwierzem i małżem, bardzo ciepły i przyjemny dzisiaj wieczór nie ma mojego synka,rodzice mi go zabrali na wieś i nie mam co robić, zwykle o tej porze czytam "Mikołajka" na dobranoc |
|
|
|
#3088 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
bylqm.wczoraj u gina.wyniki bardzo dobre.zrobil mi cytologie,badal podwozie i mowi "chce pani poczuc dziecko" ja yyyy.. myslalam ze tam od dolu A on podniosl mi jakby macice brzuch mi wypchnelo i faktycznie pod dlonia czulam ,zalozyl mi karte ciazy,tp mam na 18marca. Ja tez mam wrazenie ze czuj pierwsze kopniaki a raczej fikolki i jak w mwcicy ssie przewraca,u mnie ciaza dosc wysoko,na wysokosci pepka. Jak narazie konfliktu nie ma combs ujemny, 10 wrzesnia mam usg. Jak narazie same dobre wiesci
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

piła do innej pracownicy, co nie chce wykorzystać nawet podstawowego urlopu macierzyńskiego czyli tych 20 tyg.

serio 

Perfect Housewife
jeju ja sie załamie jak będe musiała zdecydować :-( buuuuuu
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014
za wizytę.

nieleczona niedoczynność jest niebezpieczna, dlatego musisz jak najszybciej trafić do endokrynologa. Jaki masz wynik tsh, jesli można wiedzieć?przed wizytą u endo zrób jeszcze FT4, to wolna tyroksyna która teraz bardzo potrzebuje dziecko, jesli wynik będzie dobry to nie jest jeszcze taka tragedia, choć bez leków się nie obejdzie, bo tsh musi być w bezpiecznej normie max 2,5
poza tym im bliżej wizyty, tym bardziej się boję :-(