Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 15:48   #3061
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja jeszcze sama nie wiem czy brać roczny czy nie...
Też się trochę boję tej przerwy
Ja w zasadzie już dyr powiedziałam, że chce być na rocznym, to skwitowała to jednym zdaniem"no nareszcie normalna matka" piła do innej pracownicy, co nie chce wykorzystać nawet podstawowego urlopu macierzyńskiego czyli tych 20 tyg.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 15:50   #3062
Pralinka_90
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
nie zartuj serio ziomalko moja
Też z Rybnika jesteś? Super! znasz jakiegoś gina godnego polecenia? U kogo prowadzisz ciąże ?

http://fajnamama.pl/suwaczki/n54kcbg.png
Pralinka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 15:56   #3063
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja Greya czytać nie mogę. Nudy jak flaki z olejem
Ja właśnie myślałam że erotyk nie może być aż taki nudny, ale centralnie nudziło mnie to ciągłe ruchanie
Stary 2013-08-28, 15:57   #3064
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ja w zasadzie już dyr powiedziałam, że chce być na rocznym, to skwitowała to jednym zdaniem"no nareszcie normalna matka" piła do innej pracownicy, co nie chce wykorzystać nawet podstawowego urlopu macierzyńskiego czyli tych 20 tyg.
To fantastyczna dyrektorka
U mnie dziewczyny biorą roczny z tego co na razie widzę...
Stary 2013-08-28, 16:17   #3065
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Ja właśnie myślałam że erotyk nie może być aż taki nudny, ale centralnie nudziło mnie to ciągłe ruchanie
Mnie też sie Grey w ogóle nie podobał. Ledwo przebręłam przez I część.
Lepsze rzeczy czytałam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:29   #3066
thidien
Rozeznanie

heh poszłam wczoraj do szefa, mówię "zostanie pan dyrektorowym dziadkiem", a on na to "co?" i musiałam 5 razy powtarzać, a on nie mógł mnie zrozumieć :P
o dziwo w sumie puścił to mimo uszu, bardziej go interesowało gdzie mieszkam po ślubie i jak się ma siostra męża (cyt) "ta o oliwkowych oczach" (kilkanaście lat temu uczył i męża i jeo siostrę w podstawówce)

w sumie nie dziwię się jemgo "gapiostwu", tłumaczyłyśmy mu coś z koleżanką przez pół godziny, nawet przyszła "dyrektorowa ciocia", czyli vice, dalej rozmawialiśy 20 minut o tym samym, a on na koniec "No to czemu nie mówicie od razu o co chodzi"

dzisiaj już wiedzieli wszyscy :P
pewnie dlatego, że chcieli mi dać wychowawstwo, a trzeba było to zmienić, bo to by nie miało sensu i się vice wygadała przy zmianie planu i informowaniu nowego wychowawcy 'co, jak, dlaczego'

już słyszałam, że jakobym ślub brała ze względu na ciążę :/ to nic, że planowany był od 1,5 roku, babsztyle wiedzą lepiej :P ale mam to gdzieś :P to samo pierwszeo dnia, pierwsze pytanie było od babsztyli "a gdzie weselna?" - to ja na to grzecznie, że w szkole zakaz spożywania alko :P:P:P
niech nie myślą, że dostaną :P o nie ;P

i znowu dzwoniła siostra męża z pytaniem czy wiemy, że jesteśmy w ciąży czy nie (przypomnę, że się stara o drugie dziecię i się założyła z moim mężem, która pierwsza - ale my trzymamy jezyk za zębami :P jeszcze :P bo powiem teściowej dopiero za 4 dni :P ale zapowiedziałam mężowi, że dopiero późnym wieczorem, jak jego siostry nie będzie u jego mamy w domu :P:P:P)

jutro w końcu idę na wizytę, staram się nie denerwować, ale chyba to nieuniknione u każdej z nas

bardzo mi przykro, że niestety są i smutne historie na naszym wątku - i życzę wszystkim mamom aniołków upragnionych dzieciątek tak szybko, jak tylko się da

kochane mamusie, dużo zdrówka nam wszystkim!

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny pracujące jako nauczyciel............... .musze wam sie pozalic szczególnie mocno,gdyz własnie sie zorientowałam ze będe musiala wybierac po urodzeniu dziecka czy ide na sam macierzynski ,wracam do pracy i koncze w 9 miesięcy awans na mianowanego,czy idę na dodatkowy rodzicielski i wszystko co robiłam do awnasu przez 2 lata będzie nie wazne bo po powrocie bede go musiala zaczac od początku!
Co to z głupi przepis,ludzie jaka jestem zła !
wychodzi na to ze rodzicielski nie jest dla nauczycieli ktorzy robią awans bo przerwa w pracy nie moze wynosic dluzej jak rok czasu jeju ja sie załamie jak będe musiała zdecydować :-( buuuuuu
nie możesz wrócićm powiedzmy na tydzień, i potem dalej na dalszą część macierzyńskiego? przecież macierzyński nie musi być "ciurkiem"

miałm teraz zacząć staż na dyplomowanego, ale sobie odpuściłam, skoro dopiero miałam zacząć, ale gdybym była w trakcie... to bym kombinowała żeby tego nie stracić
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:34   #3067
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
heh poszłam wczoraj do szefa, mówię "zostanie pan dyrektorowym dziadkiem", a on na to "co?" i musiałam 5 razy powtarzać, a on nie mógł mnie zrozumieć :P
o dziwo w sumie puścił to mimo uszu, bardziej go interesowało gdzie mieszkam po ślubie i jak się ma siostra męża (cyt) "ta o oliwkowych oczach" (kilkanaście lat temu uczył i męża i jeo siostrę w podstawówce)

w sumie nie dziwię się jemgo "gapiostwu", tłumaczyłyśmy mu coś z koleżanką przez pół godziny, nawet przyszła "dyrektorowa ciocia", czyli vice, dalej rozmawialiśy 20 minut o tym samym, a on na koniec "No to czemu nie mówicie od razu o co chodzi"

dzisiaj już wiedzieli wszyscy :P
pewnie dlatego, że chcieli mi dać wychowawstwo, a trzeba było to zmienić, bo to by nie miało sensu i się vice wygadała przy zmianie planu i informowaniu nowego wychowawcy 'co, jak, dlaczego'

już słyszałam, że jakobym ślub brała ze względu na ciążę :/ to nic, że planowany był od 1,5 roku, babsztyle wiedzą lepiej :P ale mam to gdzieś :P to samo pierwszeo dnia, pierwsze pytanie było od babsztyli "a gdzie weselna?" - to ja na to grzecznie, że w szkole zakaz spożywania alko :P:P:P
niech nie myślą, że dostaną :P o nie ;P

i znowu dzwoniła siostra męża z pytaniem czy wiemy, że jesteśmy w ciąży czy nie (przypomnę, że się stara o drugie dziecię i się założyła z moim mężem, która pierwsza - ale my trzymamy jezyk za zębami :P jeszcze :P bo powiem teściowej dopiero za 4 dni :P ale zapowiedziałam mężowi, że dopiero późnym wieczorem, jak jego siostry nie będzie u jego mamy w domu :P:P:P)

jutro w końcu idę na wizytę, staram się nie denerwować, ale chyba to nieuniknione u każdej z nas

bardzo mi przykro, że niestety są i smutne historie na naszym wątku - i życzę wszystkim mamom aniołków upragnionych dzieciątek tak szybko, jak tylko się da

kochane mamusie, dużo zdrówka nam wszystkim!
Najważniejsze, że już w pracy nie musisz się stresować jak im to powiedzieć A takie wieści szybko się roznoszą - nic się na to nie poradzi.
Co do gadania - to ludzie jednak są głupi, nikomu nie przyjdzie przez głowę myśl, że ślub planuje się co najmniej rok z wyprzedzeniem
za wizytę.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
nie możesz wrócićm powiedzmy na tydzień, i potem dalej na dalszą część macierzyńskiego? przecież macierzyński nie musi być "ciurkiem"
Musi niestety być ciurkiem.
Enia_ No chyba że TŻ mógłby wziąć 8 tygodni?

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-08-28 o 16:40
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:42   #3068
thidien
Rozeznanie

Cytat:
generalnie tak, ale jest jeden wyjątek, jak dzieciaczek trafi do szpitala http://silne.pl/poradnik/kategoria-g...erzynskim.html

myślałam, że jest jeszcze inna furtka, ale pomerdało mi się

to jest przykład, jak tam na stołkach wymyślają coś, ale nie sprawdzają, czy pozostałe przepisy są "kompatybilne" z czymś nowym

szkoda pracy ubiegajacego się o dyplomowanie... naprawdę, przykre to
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2013-08-28 o 16:47
Stary 2013-08-28, 16:50   #3069
teQiba
Moderator

Cytat:
generalnie tak, ale jest jeden wyjątek, jak dzieciaczek trafi do szpitala http://silne.pl/poradnik/kategoria-g...erzynskim.html
Tak - to wiem.
Po prostu nie zakładałam, aż tak czarnego scenariusza dla Eni
Stary 2013-08-28, 17:14   #3070
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Tak - to wiem.
ja oczywiście też nie, ale nidy nie wiadomo jak nam się potoczy i co się zdarzy

swoją drogą powinna być możliwość rozłożenia na 2 części, jeśli np. pracodawca i mama widzieliby sens i możliwość

i koniecznie trzeba podrzucić temat zwiazkom - dlaczego kandydatka na dyplomowanego ma być poszkodowana...? trzeba zmienić to głupie prawo i skoro rozciągnięto macierzyński, to też rozciągnąć czas, który oznacza zaprzepaszczenie 3 lat stażu
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-08-28, 17:18   #3071
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Zmieniając tematykę na erotyczną - przeczytałam pierwszą część Grey'a,, podobała mi się, lecz tak jak mówicie, przez liczne powtórzenia dotrwałam jedynie do połowy drugiej części, po trzecią już nawet nie wyciągnęłam ręki. Muszę sięgnąć po książki polecane przez was, ostatnio przez senność się troszkę opuściłam
Spróbuj też tę trzecią część. Moim zdaniem jest ona najlepsza z całej trylogii
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 17:47   #3072
asia665
Wtajemniczenie

Moje Maleństwo ma 22 mm ,termin porodu 31.03 Serce bije jak dzwon!!

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 17:57   #3073
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Super
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 18:20   #3074
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:

za udaną wizytę u gina. Ja jutro pooglądam sobie moje Maleństwo kochane
Stary 2013-08-28, 18:34   #3075
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

wręcz przeciwnie, przybrałam trochę, bo czuję, że spodnie są ciaśniejsze w pasie, może woda się zbiera, albo tłuszczem już obrastam... podobno w II ciązy szybciej brzuch wypycha, ale żeby w II miesiącu to wielka przesada
Podobno tak jest i w moim przypadku właśnie też mi wyskoczył tuż po tym jak odczytałam test A tak naprawdę to zaczęłam się objadać jak głupia

Cytat:
Super!

Ja dziś w końcu byłam u gina i u mnie też wszystko w porządeczku, serducho bije, małe ma 1 cm Niestety nie zapytałam o karmienie piersią skleroza, powinnam iść z listą pytań, wiedziałam że tak będzie. No nic, następną wizytę mam za 3 tygodnie to zapytam, no chyba że odstawię wcześniej
Mona możesz mnie dopisać od listy: Lewek (36l) OM 09.07, tp 16.04 (2 dziecko)
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 18:35   #3076
estera85
Raczkowanie

Hej mamusie.
Odebrałam dzis wyniki. Mam podwyższoną ilosc HSH Hormon tyreotropowy (tarczyca) z tego co wyczytałam w dodktor gogle mam niedoczynnosc co czytałam bardzo szkodzi dziecku, zaczełam sie martwic.
Czy któras z was tez miała podwyzszony poziom tego hormonu. Nie wiem co robic, moze jakas dieta, tabletki. Pomożcie proszę
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 18:43   #3077
teQiba
Moderator

Cytat:
ja oczywiście też nie, ale nidy nie wiadomo jak nam się potoczy i co się zdarzy

swoją drogą powinna być możliwość rozłożenia na 2 części, jeśli np. pracodawca i mama widzieliby sens i możliwość

i koniecznie trzeba podrzucić temat zwiazkom - dlaczego kandydatka na dyplomowanego ma być poszkodowana...? trzeba zmienić to głupie prawo i skoro rozciągnięto macierzyński, to też rozciągnąć czas, który oznacza zaprzepaszczenie 3 lat stażu
Masz racje to strasznie nieuczciwe A ponoc polityka prorodzinna

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ja dziś w końcu byłam u gina i u mnie też wszystko w porządeczku, serducho bije, małe ma 1 cm Niestety nie zapytałam o karmienie piersią skleroza, powinnam iść z listą pytań, wiedziałam że tak będzie. No nic, następną wizytę mam za 3 tygodnie to zapytam, no chyba że odstawię wcześniej
Gratuluje dziewczyny pozytywnych wiesci
Stary 2013-08-28, 18:53   #3078
cobra115
Zakorzenienie

aha mona mam wizytę jutro 10:45 możesz dopisać jak zdążysz

Kurde jakim mam taki do bani humor dzisiaj, jeszcze tż ma ciężką sytuacje w pracy, która może skończyć się zwolnieniem
Stary 2013-08-28, 18:53   #3079
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Hej mamusie.
Odebrałam dzis wyniki. Mam podwyższoną ilosc HSH Hormon tyreotropowy (tarczyca) z tego co wyczytałam w dodktor gogle mam niedoczynnosc co czytałam bardzo szkodzi dziecku, zaczełam sie martwic.
Czy któras z was tez miała podwyzszony poziom tego hormonu. Nie wiem co robic, moze jakas dieta, tabletki. Pomożcie proszę
A nie TSH?
Ja od wielu lat cierpię na niedoczynność tarczycy. Trzeba koniecznie iść do endokrynologa. Ja mam przepisany Euthyrox w dawce 100 mg. W bardziej zaawansowanej ciąży konieczne będzie podwyższenie dawki. Nie bagatelizuj tego i koniecznie idź do endokrynologa. Tylko, że na NFZ musisz mieć skierowanie i długo się czeka. Prywatne wizyta kosztuje od 100 do 200 PLN. Ale nie oszczędzaj na tym, to naprawdę bardzo ważne, żeby jak najszybciej zacząć brać leki, bo wtedy dzidziusiowi nic nie zagraża.
Trzymam za Ciebie kciuki.
Stary 2013-08-28, 19:48   #3080
fasola81
Przyczajenie

Cytat:
Hej mamusie.
Ja też mam niedoczynność, ale dopiero teraz jak jestem w ciąży. Moja gin powiedziała, że to się często zdarza (mówiła mi to już przy kierowaniu na badania). Mam przepisane leki ponieważ hormon ten jest ważny za prawidłowy rozwój umysłowy u dziecka. Lek biorę nie od początku a dopiero od 7 tygodnia i w 10 mam to skontrolować. Przypuszczam, że ty też przy kolejnej wizycie dostaniesz leki. Mnie kazali nie panikować więc ja przekazuję dalej;]
fasola81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:57   #3081
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Jeżeli takie "przerywanie" zwolnienia uznają to fajnie
Tylko nastaw się psychicznie że możesz mieć kontrolę z ZUSu, ale myślę że ciężarnej nie powinni robić problemu...
właśnie chociaż to jest fajne,ze wystarczy wrócić chociaż na jeden dzień dziś rozmawiałam na ten temat z moją gin i mówi że zrobimy tak aby ten jeden dzien wolnego wypadł jak najbliżej terminu porodu

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
jeju to takie też istnieją

Cytat:
mnie nie wciągnęła nawet pierwsza część,przeczytałam do konlęca tylko z tego względu że kumpela się tak podniecała nią i namawiała abym skonczyła

Cytat:

Enia_ No chyba że TŻ mógłby wziąć 8 tygodni?
Niestety moj tz ma swoj biznes i klapa z macierzynskiego tacierzynskiego i innego w jego wypadku, musze kombinowac tak aby wykorzystać tyle ile bede mogła nie tracąc przy tym tego co robiłam w ciągu 2 lat trwania awansu

Cytat:
Tak - to wiem.
NO ja też nie zakładam
nie będe rozkładała macierzynskiego bo się nie da ale tak jak pisałam wczesniej skorzystam z rodzicielskiego- tyle tygodni aby nie minął magiczny rok, dam rade jakoswazne ze zielone swiatelko jest
Cytat:
super !

Cytat:
Hej mamusie.
Kochana ja znow mialam bardzo niskie.............ponize j normy,umow sie do endokrynologa ale przed wizyta zrób badanie ft3 i ft4 -tam są normy dla kobiet w ciąży i bedziesz miala jeszcze dokladniejszy wynik co jest nie tak. Ja np. nie dostalam zadnych lekow ale jestem pod kontrolą.

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
A nie TSH?
Ja od wielu lat cierpię na niedoczynność tarczycy. Trzeba koniecznie iść do endokrynologa. Ja mam przepisany Euthyrox w dawce 100 mg. W bardziej zaawansowanej ciąży konieczne będzie podwyższenie dawki. Nie bagatelizuj tego i koniecznie idź do endokrynologa. Tylko, że na NFZ musisz mieć skierowanie i długo się czeka. Prywatne wizyta kosztuje od 100 do 200 PLN. Ale nie oszczędzaj na tym, to naprawdę bardzo ważne, żeby jak najszybciej zacząć brać leki, bo wtedy dzidziusiowi nic nie zagraża.
Trzymam za Ciebie kciuki.
ja prywatnie płaciłam 70 zł i tez ciezko było znaleźć termin pomimo ze prywatnie
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:59   #3082
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo trafnie powiedziane

a mi się skończyły książki, więc odkurzam starocie i tak np. zawsze wracam do Przeminęło z wiatrem. Uwielbiam tą książkę. Uwielbiam styl pisania autorki i szkoda, że nic więcej nie można zaleźć jej autorstwa

i jeszcze coś, wiem, że marudzę i troche mi wstyd, bo obiecałam sobie, że nie będę, że wszystkie dolegliwości zniosę dzielnie dla tego wyczekanego upragnionego dziecka, ale wam muszę pojęczeć NIEDOBRZE MI!!!!

łażę po domu taka nieposkładana, poleżę, posiedzę, pośpię, wypijam kilka kubków herbat, a za każdym razem jak coś zjem to od nowa to samo, muli, mdli i nie mogę sobie znaleźć miejsca
dlaczego nie potrafię sprowokować wymiotów? zawsze miałam z tym problem.. może jakbym puściła porządnego pawia to byłoby mi lepiej?
a mi się wszystko cofa, ślinię się jak pies a zwymiotować nie mogę
jak to mówi moja kumpela "z chama nie wyrwie"
to był ostatni raz jak tak jęczałam aj promis
idę powisieć nad sedesem, może jednak mi się poszczęści
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 20:01   #3083
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
super

Cytat:

Cytat:
Hej mamusie.
Mam niedoczynność tarczycy, ale pierwsze słyszę o takim hormonie, chyba chodzi o TSH nieleczona niedoczynność jest niebezpieczna, dlatego musisz jak najszybciej trafić do endokrynologa. Jaki masz wynik tsh, jesli można wiedzieć?przed wizytą u endo zrób jeszcze FT4, to wolna tyroksyna która teraz bardzo potrzebuje dziecko, jesli wynik będzie dobry to nie jest jeszcze taka tragedia, choć bez leków się nie obejdzie, bo tsh musi być w bezpiecznej normie max 2,5

Enia ano są, ale żeby nie było kolorowo to tez swoje za uszami ma

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-08-28 o 20:04
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 20:06   #3084
Enia_
Zadomowienie

Zapomniałam o najwazniejszym !
własnie wróciłam z wizyty
Dzidzia rośnie,wszystko jest ok ma już 10 cm - z usg 15tydz3dzien
Chciałysmy zajrzec miedzy nozki,najpierw ginka mowi ooo chyba chłopczyk po czym jak dluzej sie przyjrzała mówi..........hmmmm chyba jednak nie- to chyba dziewczynka ......... .......a na koniec,wie Pani co,ja juz nic nie mówie
na kolejnej wizycie będzie juz lepiej widać
NO i nadal nie wiem,chociaż czuje ze będe miała drugą córe ;-)
Wazne ze dzidzia zdrowa ,przyszły wyniki z krwi po prenatalnych i tez wszystko w porzadku
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 20:59   #3085
estera85
Raczkowanie

Baja 86 mój wynik to 6,23 uLU/ml. A norma w moim laboratorium to od 0,30 do 5,00.
Duzo poza norma czy panikuje?
Bo nie wiem dla jednego to moze byc duzo na duzo a dla innych minimalnie poza normą.
Ale tak strasznie się martwie o moja dzidzię. Jestem kłebkiem nerwów dziś przez te wyniki.
A wizyte mam dopiero 20.09.
Moje wizyty sa co 5 tygodni czy to normalne, wy wszyskie macie z tego co czytam co ok 3 tygodnie. Tylko ja tak długo musze czekać.
Dziewczyny co z tymi wynikami, co sadzicie?
Pozdrawiam
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 20:59   #3086
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
lecą nam wspólnie kolejne tygodnie my dziś mamy 13td0d czyli zaczynamy 14 tydzień a co za tym idzie ... II trymestr... mam nadzieję, że teraz z nerwami będzie spokojniej mdłości już mi przeszły 3 tyg temu, teraz to tylko od czasu do czasu coś tam zemdli, ale jaka to przyjemność w końcu z apetytem cokowiek zjeść a nie ze wstrętem patrzeć na lodówkę
a i brzusio zaczyna pomalutku wystawać...
Gratuluję II trymestru i wychodzącego brzuszka

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja też dalej nie czuje, że jestem w ciąży. Tż to samo. Wiemy o tym, mówimy o tym, ale chyba nie dociera. Jak mogę mieć w brzuchu dziecko, jak go nie zjadłam poza tym im bliżej wizyty, tym bardziej się boję :-(

thidien
Gratuluję w sumie udanego dnia Z ludźmi to norma, nie przegadasz. Jakieś 1,5 roku temu pytano w autobusie moją babcie, jak mój tata czuje się w roli dziadka Nie wiem skąd... jak... Nawet z żadnym dzieckiem nie stałam

Cytat:
Gratuluję

estera85
Dziewczyny dobrze prawią, zgłoś się może do endo, a jak nie to do ginekologa jak najszybciej. W ostateczności do rodzinnego to Ci coś podpowie

Cytat:
Chciałysmy zajrzec miedzy nozki,najpierw ginka mowi ooo chyba chłopczyk po czym jak dluzej sie przyjrzała mówi..........hmmmm chyba jednak nie- to chyba dziewczynka ......... .......a na koniec,wie Pani co,ja juz nic nie mówie
Wazne ze dzidzia zdrowa ,przyszły wyniki z krwi po prenatalnych i tez wszystko w porzadku
10 cm! wow, ale olbrzym

Ja dzisiaj byłam u rodziców, pomagałam w wekowaniu różnych dobroci Ale normalnie jestem urobiona jak zwierzę, umęczyłam sie strasznie, jakbym gruz nosiła...

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:05   #3087
bebe97
Wtajemniczenie

Asia, Lewek, Enia świetne wiadomości niechby już były u nas same takie dobre wieści

Lewek twoje Małe dwa razy większe od mojego (pół cm) a tylko 5 dni się różnią "wiekiem"

a mi lepiej trochę, byłam na długim spacerze ze zwierzem i małżem, bardzo ciepły i przyjemny dzisiaj wieczór

nie ma mojego synka,rodzice mi go zabrali na wieś i nie mam co robić, zwykle o tej porze czytam "Mikołajka" na dobranoc
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:06   #3088
Kryszynka9008
Raczkowanie

GG do Kryszynka9008

Hej dziewczyny bylqm.wczoraj u gina.wyniki bardzo dobre.zrobil mi cytologie,badal podwozie i mowi "chce pani poczuc dziecko" ja yyyy.. myslalam ze tam od dolu A on podniosl mi jakby macice brzuch mi wypchnelo i faktycznie pod dlonia czulam ,zalozyl mi karte ciazy,tp mam na 18marca. Ja tez mam wrazenie ze czuj pierwsze kopniaki a raczej fikolki i jak w mwcicy ssie przewraca,u mnie ciaza dosc wysoko,na wysokosci pepka. Jak narazie konfliktu nie ma combs ujemny, 10 wrzesnia mam usg. Jak narazie same dobre wiesci
I Serca mam znów Dwa 18.o3.2oo14
Kryszynka9008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:07   #3089
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
no to namąciła ci w głowie
Stary 2013-08-28, 21:10   #3090
Kryszynka9008
Raczkowanie

GG do Kryszynka9008

Aaa i mnie prosze dopisac. Kryszynka lat 25,2dziecko, om 11.06,tp 18.03
I Serca mam znów Dwa 18.o3.2oo14
Kryszynka9008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości