|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak bo coś wspominała że musi odwiedzić
![]() Neti-a ja wiem
|
#2943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Nie wiem...
Cytat:
moja ma to samo. Cytat:
nic, tylko gorączka z marudem..ciągle ma 38 jak ibum działac przestaje. Szkoda mi jej a nocka przed nami... Cytat:
Udawać się może ale na zasadzie 'znam swoje dziecko i widzę gdy mu się chce więc zdążę złapać za nocnik.' Amelka spala przez dzień 20 minut łącznie i tylko na rękach. Właśnie zasnela, boję się spróbować ja odłożyć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Dziewczyny, tak w ogóle jadę jutro z Amelką na te badania związane z brzuszkiem, trzymajcie kciuki, oby to był koniec pobierania krwi, to juz chyba 5 :/ oby nic dzidzi nie wyszło.
Btw, zrobiłą qpe, wziełam do pojemniczka i włozylam do lodówki. Ile można przechowywac? bo nie wiem czy rano zrobi;/
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42502809]
nocnikowanie w tym wieku? a po kiego?[/QUOTE] no coż chciałabym, aby moje dziecko dosyć szybko przestało korzystać z pampersów... Moja bratowa sadzała syna i jak poszedł do żłobka w wieku 16 mcy nie używał już pamersów, czyli da się... wiadomo narazie nie będzie wołała, ale sam fakt, że się nam udaje, a za jakiś czas będzie wiedziała co do czego i że trzeba zawołać... |
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, trzymam kciuki i buziaki dla malutkiej, oby to był już naprawdę ostatni raz!
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pytanie odpowiedzi nie znaju-Nancy musisz spytać
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Nic z tych rzeczy...ja tu wciąż jestem..obserwuję
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
ale nie ukrywam...blisko...blisko ![]() a wogóle to ciekawość to pierwszy stopień... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki, jak nie ma tz to jestem z wami na biezaco a jak jest to nie moge Was nadgonic! Ale dziś mam samotny wieczor to moze chociaz troche poczytam
|
|
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Czy Wasze dzieci też tak mruczą jak zasypiaja na noc? Ola ostatnimi czasy tak sobie mruczy.
Witam wieczornie, cały dzień próbuje coś napisać ale kurde a to do sklepu, a to dla Oli gotuje, a to ja zabrać od kabli, itp w ogóle się nie pochwaliłam, ze Olesław raczkuje ![]() Tzn bardziej pełza, no ale tak sprawnie'się przemieszcza, ze i tak trzeba co'chwilę ja zabierać z różnych zakazanych'rejonów Nie nadrobię już dziś, bo Ola jeszcze nie zasnęła, a muszę jeszcze no sąsiadki iść dokumenty skserować a jak wrócę to już prysznic i na bank padnę jak przecinak. Buziaki dla wszystkich naszych wątkowych pociech i ich ślicznych mam, dobrej nocy wszystkim
|
|
|
|
#2951 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój syncio wlaśnie zasypia przy dzwięku suszarki. zdarza sie to nam sporadycznie ale coś nie poszła mu popołudniowa drzemka i marud się włączył....Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w dziwnym miejscu .....Cytat:
kolejna istotka pcha się na świat Cytat:
Idę sprawdzić czy suszarka zdziałała cud ?! |
|||||||
|
|
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE dla siostry ![]() Cytat:
Neti mów szybko! W parku? Na plaży? Michałek już śpi, a ja padam na twarz. Ale muszę jeszcze męża zbałamucić
|
||
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie większość dnia ale dziś już nie nadrobię. Idziemy z Tż oglądać horror
![]() Byłam dziś u mamy w szpitalu. Jutro ma operacje. Ale wiem (dzięki Wam) że będzie dobrze Jutro nadrobię na pewno buziaki. Dobranoc
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, żyję, nie nadrobiłam i nie wiem kiedy to zrobię
jest mi źle strasznie po tym pogrzebie... i po całej otoczce z nim związanej... po zachowaniu teściów szkoda gadać. Brak słów. Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Postaram się jutro Was poczytać o ile Blanka pozwoli. Buziaki dla Was! |
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz, Oliwka czasem tak mruczy, najczęściej w samochodzie, jak jedziemy i akurat chce sobie drzemeczkę uciąć.
![]() A mam pytanie - czy Wasze maluchy też już się, że tak powiem, "fochają"? Moja Oliwka to czasem zło wcielone, jak nie dam jej jakiejś zabawki/innego przedmiotu/czegokolwiek, co aktualnie chce, to zaczyna wrzeszczeć i machać nogami, często też następuje rozżalony płacz. Ostatnio się na mnie obraziła, jak wracaliśmy z Krasnego i nie dałam jej mojej kanapki (croissant, salami, blue brie, faktycznie idealne menu dla 7miesięcznego krasnala ). Był płacz, a potem burczała na mnie, jak chciałam się z nią pobawić. Druga sprawa - jak jedziemy spacerówką (w której siedzi, opierając się na pałąku z przodu), to niby przypadkiem wyrzuca zabawki... Bierze jakąś w rączkę, rozgląda się, coś tam niby obserwuje, a zabawka zupełnie przypadkowo wypada z wózka. Zazwyczaj upatrzy sobie jedną ofiarę i tę jedną ciągle wywala... Dziś, przez 10 minut (bo potem zasnęła) zdążyła wyrzucić gumową żabę... 8 razy.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-28 o 20:29 |
|
|
|
#2956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiadomo, każda zrobi to co uważa za słuszne )) znowu mam zapalenie, tam na dole. Kurnaaaaaaaaaa :[[[[[[[[[[
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdarszczam. Moja Ola w dzień śpi teraz góra 30 min i to po wielkich próbach usypiania
|
|
|
|
#2960 |
|
Konto usunięte
|
Dorka chyba nie lubi szarlotki sypanej, zawsze potem jest mega pobudzona albo bączy
![]() Black, tak, wyrzucanie to jest to ![]() bunga bunga... obie zrobione na podłodze w trakcie remontu
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42509121]Dorka chyba nie lubi szarlotki sypanej, zawsze potem jest mega pobudzona albo bączy
![]() Black, tak, wyrzucanie to jest to ![]() bunga bunga... obie zrobione na podłodze w trakcie remontu [/QUOTE]A to już koniec remontów u Was? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
babel u nas zrobiony hm...nie wiem kiedy, bo mialo go nie byc wg lekarza przez co najmniej nastepny rok, wiec olalismy jakiekolwiek zabezpieczenia, no i w sumie....ja nie pamietam, zebysmy w tym przedslubnym okresie to robili
my tak jak ewulki, dziewice ale nas duzo dzis neti, chyba kazdy czeka na to, az zdradzisz to szalone miejsce ![]() silver, kciuki za mame!!! deli, kciuki za amelcie!!! kupilismy fure i do kompletu zarabista torbe z pierdyliardem kieszonek i pierdół w koncu, bo mnie ta maritowa doprowadzala do rozpaczy, a teraz wsio mam poukladane.silver, no powod do smutku, ze mlody spi sam w lozeczku bo pierona, duzy sie robi i widac, ze mu tam lepiej, samemu ![]() aha, wiecie, przedwczoraj sie budze z mega bolem karku i kregoslupa, pozwijana w chinskie s, wiecie, gdzie glowe mialam? na szafce nocnej pstryniu, czy ty tak kiedys sie nie obudzilas? ![]() black i wiecie co sobie uswiadomilam? ze w styczniu do pracy bede musiala wrocic pobiegalam, w przerwie popisalam i ide cisnac brzuszki
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() ![]() Jak dałaś radę to zrobić ?? ja robiłam dziś obiad z jeczącą Zuzią. Obiadek co dla niej zrobiłam nie zjadła, a cycka tak dobrze, że pospała godzinkę to kuchnię tylko ogarnęłam.Zuzka już niechce w bujaczku czy łóżeczku tylko chce raczkować i wspinać się ![]() Cytat:
Jak to w pociągu ? Cytat:
czasami nie idzie wytrzymać ....---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Jaką , jaką ??? ![]() ![]() Bo mnie moja wózkowa też wkurza............... |
||||
|
|
|
#2965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Przeczytalam wszystko, ale niezbyt wiele pamietam, bo nadrabialam wczoraj o 3 w nocy podczas karmienia
Teraz reszta.Z tego, co pamietam: fewciu, przykro mi bardzo ![]() Fajnie, ze u lekarza wszystko ok! laurko, pisalas o biszkoptach... Rzeczywiscie, te, co ja widzialam maja syfiaste sklady. T.sie strasznie upiera, zeby dawac je malemu, a mi sie jakos srednio to usmiecha. meduzza, wygralas chyba konkurs na najdziwniejsze miejsca bungowania ![]() My w sumie nie mamy jakichs wiekszych dziwolagow w kolekcji (jedynie las kilka razy i polana w lesie), za to w domu wlasciwie niegdy nie korzystamy z lozka. Najczesciej na podlodze. Zostalo nam takie przyzwyczajenie z czasow studenckich, kiedy trzeba bylo kryc sie przed wspollokatorami A teraz glownym uzytkownikiem lozka jest Kuba przeciez.Krzeslo tez lubimy, a i podloga w lazience byla wykorzystywana ![]() Lady, spoznione zyczenia Tez nie wiem, gdzie Kubek zrobiony ![]() charlizz, brawa dla Olenki ![]() Moj maly tez uwielbia wywalanie zabawek z wozka. Co do pracy - jestem na dobrej drodze Wszystkie rozdzialy zaakceptowane przez promotorke. Mecze sie teraz nad zakonczeniem ![]() Trzasnelam dzis zdjecia do dyplomu, jutro uporam sie z obiegowka i wyglada na to, ze zdaze (odpukac!!) oddac do piatku. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-08-28 o 21:23 |
|
|
|
#2967 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też bardzo ładna Cytat:
![]() Cytat:
za raczkowanieCytat:
Wyrzucanie zabawek na porządku dziennym, raz oballa wywalił i poturlał sie na środek ruchliwej ulicy, smoczek wywala, kubek niekapek, zamkniecie od kubka, wszystko co mu sie pod rękę nawinie i jeszcze udaje niewinnego Gratulacje dla siostrzyczki super Pstryczek gratuluje zębala ![]() Ewik dla Domci również brawa ![]() Alee jestem dzisiaj nie do życia, łeb przez pół dnia mnie napitalał, a prze drugie pół brzuch, aż się zgiąć nie mogłam. Idę chyba zaraz spać. AAAaaa i Filip śpi w swoim łózeczku normalnie sukces, taaa tylko ciekawe kiedy się obudzi
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2013-08-28 o 21:29 |
||||
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
aha, bo nie wiem czy pisalam, dzisiejsza nocka jedna z lepszych, a na koniec spalismy jeszcze .....8-11
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- nawijko
|
#2969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla tej pani ![]() wstawię zaraz....pyszotki, też chyba zrobię jutro bo mi ochoty narobiłaś ![]() Widzę że ciekawe tematy....u nas samochód, kible, pociąg, las to wielokrotnie. Ale nie zapomnę nigdy w parku w centrum miasta, na dodatek ulewa była i mi ciekło po plecach A w mieszkaniu uwielbiam na stole. Ja zgaduję że neti z TŻtem w autobusie bungowali ![]() Ale się obkupiłam dzisiaj...uznałam że ja nie mam przecież w co się ubrać a w poniedziałek do pracy...
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-08-28 o 21:26 |
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę bo bym umarła albo śmiercią głodową albo udusiła się pod bałaganem haha zreszta, odkąd mieszkamy sami, nienawidzę jak coś jest po 1. niepomyte po 2 niepoukładane, po 3 sterta ciuchów wszedzie. Lubie sprzątać. ;o a tzt mi dziś powiedział.. że kura domowa się zrobiłam i że mam se znaleźć jakieś hobby pożyteczne hahaha bo zbieranie siatek z biedronki to za mało![]() dziś była u mnie koleżanka w 4 msc ciązy, w moim wieku, juz wcześniej 3 razy poroniła chyba ze stresu, trzymam za nią mocno kciuki, bo wiem jak bardzo pragnie dzidziusia. Black, trzymam kciuki za sis ![]() Neti, jak się przyznasz gdzie to jesio robiłaś, to ja się przyznam gdzie poczeliśmy Amelke;p
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

Mój syncio wlaśnie zasypia przy dzwięku suszarki. zdarza sie to nam sporadycznie ale coś nie poszła mu popołudniowa drzemka i marud się włączył....
A napiszę, trzeba się chwalić.
w dziwnym miejscu .....
kolejna istotka pcha się na świat 
jest mi źle strasznie po tym pogrzebie... i po całej otoczce z nim związanej... po zachowaniu teściów
Moja Oliwka to czasem zło wcielone, jak nie dam jej jakiejś zabawki/innego przedmiotu/czegokolwiek, co aktualnie chce, to zaczyna wrzeszczeć i machać nogami, często też następuje rozżalony płacz. 
i do kompletu zarabista torbe z pierdyliardem kieszonek i pierdół 

dobrze, że pospała godzinkę to kuchnię tylko ogarnęłam.