Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 22:06   #2851
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Z tymi rehabilitacjami to moim zdaniem naciąganie. Ja Ci powiem, że jak nam mały trzymał bardziej w jedną stronę to robiliśmy nast. rzeczy:
- układanie w nocy i jak robił drzemki główki raz w jedną raz w drugą
- noszenie na zmianę raz na jednym raz na drugim ramieniu
- w trakcie zabawy i pokazywania zabawek po prostu "przymuszanie" by śledził wzrokiem zabawkę, która wędrowała raz w prawo raz w lewo.

Moim zdaniem obecnie kręci głową jak szalony i jeśli nawet jakąś strone preferuje to w granicach normy

Z tym opadaniem jestem ciekawa jak u nas będzie, ale nie odważę się sama sprawdzić czy mojemu dziecku opada czy nie. Poczekam na badanie u pediatry jeśli je zrobi.
A o czym świadczy lub nie takie opadanie główki przy podnoszeniu?
u nas tego nie badał, gdzieś czytałam że to badania tak naprawdę nic a nic nie wnosi i już sie odchodzi od tego, no a z tym obracaniem głowy w jedną stronę to robimy takie proste ćwiczenia jak tu własnie napisałaś i widzę bardzo duże efekty jużvnawet tego nie widać, do i pediatra tez stwierdził że wszystko jest dobrze

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

ahh i moją diete szlag dziś trafił, na kolację zjedliśmy curry a teraz dużą czekoladę na spółkę<a po południu chipsy grubo ciachane - pyacha, dobrych kilka miesięcy nie jadłam chipsów> przy moim tż nigdy w życiu nie schudnę

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:08   #2852
salviae
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
A to przechodzi z czasem czy jestem skazana przez długie miesiące unikać nabiału?
Mozesz ograniczyc tzn. plaster sera, albo kawa z mlekiem, albo zabielana zupa raz dziennie (u nas uczulenie i tak wystepowało - ulewanie, problemy z kupa i wysypka), jak nie przejdzie wyeliminowac do 6 mc albo przejsc na preparat mlekozastepczy bo mm jest na mleku krowim
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:23   #2853
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
dziewczyny używacie jakiegoś środka na komary w pokoju gdzie śpi dziecko ?
Wiem ze przy takich maluszkach mogą być stosowane plastry Mosbito Natura, jest przy nich napisane ze od pierwszego dnia życia. Dostępne są w Rossmannie. Tylko ja nie moge jakoś na nie trafic:-\ co jestem to pusta półka
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:23   #2854
diabli
Zakorzenienie

bryyy. padam dzisiaj na ryjek, wiec taki szybki skrot dotarlam w końcu do fryzjera fryzurka pochwale się jutro, bo bateria w aparacie odmowila posluszenstwa. dzięki laseczki za motywacje do działania - krótkie wlosy sa fajne (ciekawe co powiem jutro rano hehe).

Bylam tez w przychodni zwazyc mloda i nasze magiczne 6kg chyba nigdy nie zostanie przekroczone...6900. czyli mniej o 60 gramow od wazenia tydzień temu. jeszcze nie panikuje, chociaż coraz bardziej zaczynam watpic w moje cyce mala zle nie wygląda, glodna raczej nie jest...chyba musze sobie darować co tygodniowe wazenie i już. polozna stwierdzila, ze pewnie trafiłam na czas "przed i po kupie" i oby o to wlasnie chodzilo.
chyba coraz mniej u nas maluchow z waga poniżej 6kg, co?

ide poczytać i pewnie cos pocytuje...

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ten brzydki to pewnie cybex? :P
nie, jakas inna zupełnie mi nieznana firma (chyba, ze to był tylko model?) ale fotelik baaardzo zabudowany, taki trochę jak fotel pilota.

Nela tez się tak czasem wygina, ale to z jej strony ewidentnie proby odwrócenia się na brzuch itd. jeszcze nie wie jak się za to zabrać, wiec walczy

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Na basenie troszeczkę lepiej niż tydzień temu. byłyśmy w wodzie całe 15min( w sumie ciagle poplakiwala, ale byly chwile kiedy byla spokojna choc nie wiem czy zadowolona...). za to w przebieralni była masakra... ostatnio Sofia tak płakała jął była przyjmowana do szpitala...
sama nie wiem czy jest sens kontynuować te zajęcia ... może to dla niej za wcześnie po prostu...teraz sobie śpi biedna.
może faktycznie powinnas jeszcze troche poczekać? ciekawe czy tak reaguje na zmiane otoczenia, temperaturę czy jeszcze jakies inne bodźce. ale postępy sa, bo w wodzie już było ok. może kolejna wizyta będzie znow krokiem do przodu?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:24   #2855
axella
Zakorzenienie

GG do axella

a pierdziele czy ktoś to bedzie czytał czy nie!
Brakuje mi Was więc wracam !!!

Zuzanka śpi od 20,więc napiszę
Żyjemy spokojnie z dnia na dzień, Zu dla wszystkim jest "półrocznym dzieckiem".. 7,5kg, 70cm, trzyma łepek, siada, jest mega silna,rozgadana..
W tym jest do przodu..

Za to bardzo rzadko się śmieje,trzeba się namęczyć by ją rozbawić
Aktualnie katar ma bidulka.. Byłam u lekarza i juz lepeij.
Zapalenie spojówki nadal.
Kupa nadal 1 na 3-4dni.
W gondole sie ledwo mieści
rozmiar 74
ubranka wymieniam co tydzien/dwa by byly idealne

strasznie żałuję,że tak szybko rośnie.. chcę malutkiego bejbika a nie wielkiego kloca

ale jest najkochańszą istotka swiata

Ogólnie nie wiem czy to możliwe ale chyba zaczyna się mi jakaś akcja z hormonami i beczę co 5min
a bo pani w ciąży,a bo Zu ładnie wygląda,a bo kociak idzie.. dziiiiizu :P

postaram się jakoś wbić z tematem..jeśli mnie jeszcze chcecie

PS Zula nie ma chińczykowych ocząt Ona tylko ma takie przy minach :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0009 (5).jpg (101,8 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0008 (5).jpg (108,4 KB, 68 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-08-28 o 22:26
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:26   #2856
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
bryyy. padam dzisiaj na ryjek, wiec taki szybki skrot dotarlam w końcu do fryzjera fryzurka pochwale się jutro, bo bateria w aparacie odmowila posluszenstwa. dzięki laseczki za motywacje do działania - krótkie wlosy sa fajne (ciekawe co powiem jutro rano hehe).

Bylam tez w przychodni zwazyc mloda i nasze magiczne 6kg chyba nigdy nie zostanie przekroczone...6900. czyli mniej o 60 gramow od wazenia tydzień temu. jeszcze nie panikuje, chociaż coraz bardziej zaczynam watpic w moje cyce mala zle nie wygląda, glodna raczej nie jest...chyba musze sobie darować co tygodniowe wazenie i już. polozna stwierdzila, ze pewnie trafiłam na czas "przed i po kupie" i oby o to wlasnie chodzilo.

nie, jakas inna zupełnie mi nieznana firma (chyba, ze to był tylko model?) ale fotelik baaardzo zabudowany, taki trochę jak fotel pilota.

Nela tez się tak czasem wygina, ale to z jej strony ewidentnie proby odwrócenia się na brzuch itd. jeszcze nie wie jak się za to zabrać, wiec walczy

może faktycznie powinnas jeszcze troche poczekać? ciekawe czy tak reaguje na zmiane otoczenia, temperaturę czy jeszcze jakies inne bodźce. ale postępy sa, bo w wodzie już było ok. może kolejna wizyta będzie znow krokiem do przodu?
My się zaliczamy do tych poniżej 6kg ale my jesteśmy z tych najmłodszych dzieci na watku;-) może pokażesz fryzurke? Tez się zastanawiam czy nie obciąć na krótko, tylko trochę mam obawy :-P
Stary 2013-08-28, 22:29   #2857
happy blue
Zadomowienie

o nie !!! DIABLI ja nie wytrzymam do jutra!
masz skype?

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Żyjemy spokojnie z dnia na dzień, Zu dla wszystkim jest "półrocznym dzieckiem".. 7,5kg, 70cm, trzyma łepek, siada, jest mega silna,rozgadana..
W tym jest do przodu..

Kupa nadal 1 na 3-4dni.
rozmiar 74

strasznie żałuję,że tak szybko rośnie.. chcę malutkiego bejbika a nie wielkiego kloca

Ogólnie nie wiem czy to możliwe ale chyba zaczyna się mi jakaś akcja z hormonami i beczę co 5min

słodka a jakie ma paputki
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:31   #2858
puchatkowa
Zakorzenienie

Sliczna Zuzia! I super ma tą opaske

Diabli my też poniżej 6kg ale my mamy 2 miesiące i 10 dni.
Czekamy na fotki fryzury

Ząbki

Edytowane przez puchatkowa
Czas edycji: 2013-08-28 o 22:34
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:33   #2859
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Sliczna Zuzia! I super ma tą opaske
Dziękuję
jak zwykle ręczna robotta, chyba nie ma żadnej kupionej czapki czy opaski

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-08-28, 22:35   #2860
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Pokazuj fryzure

A z tą wagą to położna ma rację. Im później w ciągu dnia ważysz tym dziecko mniej waży.
Mój po nocy potrafi ważyć np. 6400 - 6500
a pod koniec dnia ma 6120 gram
Dlatego więc jak go ważymy co poniedziałek to zawsze pod koniec dnia przed kąpielą- by było o stałej porze z +/- podobnym stanem żołądka
Więc faktycznie mogło być tak, że na jednej wizycie byłas bliżej poranka, a na kolejnej po południu i tak wyszło.

Cytat:

W tym jest do przodu..

Kupa nadal 1 na 3-4dni.
rozmiar 74

Zu wygląda ślicznie i wcale na jakoś specjalnie niezadowoloną nie.
Przecież się uśmiecha.
No i ma imponujące rozmiary

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:38   #2861
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Pokazuj fryzure

A z tą wagą to położna ma rację. Im później w ciągu dnia ważysz tym dziecko mniej waży.
Mój po nocy potrafi ważyć np. 6400 - 6500
a pod koniec dnia ma 6120 gram
Dlatego więc jak go ważymy co poniedziałek to zawsze pod koniec dnia przed kąpielą- by było o stałej porze z +/- podobnym stanem żołądka
Więc faktycznie mogło być tak, że na jednej wizycie byłas bliżej poranka, a na kolejnej po południu i tak wyszło.

Zu wygląda ślicznie i wcale na jakoś specjalnie niezadowoloną nie.
Przecież się uśmiecha.
No i ma imponujące rozmiary
dziękujemy

ważysz na wadze w domu?
nie wiem czy kupić wagę Zu czy nadal zaiwaniać co chwila do lekarza

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-08-28, 23:18   #2862
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

W tym jest do przodu..

Kupa nadal 1 na 3-4dni.
rozmiar 74

Sama słodycz ta Twoja Zuzia
Stary 2013-08-28, 23:35   #2863
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
swietna i zupełnie się nie martw, ze Zu ma 6 miesięcy, polowa z nas to slyszala a ona naprawdę jest dluuuga.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
o nie !!! DIABLI ja nie wytrzymam do jutra!
masz skype?
idz spac, a jak się obudzisz to już będzie fotka (tak to się chyba dzieciom o mikolaju mowilo hehe) no dobra, skoro tak ladnie prosisz na specjalne zamówienie happy - foty z reki fryzura trochę już znieksztalcona, bo pozwoliłam Nelusi i tzowi pomacać po wyjściu od fryzjera wlosy były zaczesane do tylu i jak się jutro dorobie pasty to Wam pokaze jak to ma wygladac
(dopiero na fotach widze brwi kobiety pierwotnej chyba za bardzo skupiłam się na Neli paznokciach, uszach, nosie...hehe)

chciałam na Gardias, wyszedł klasyczny bob z krótkim tylem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06566.jpg (51,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06596.jpg (50,8 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06610.jpg (57,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06625.jpg (60,3 KB, 57 załadowań)
Stary 2013-08-28, 23:37   #2864
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
problem w tym, ze my zawsze ważymy się we srode kolo 11, bo wtedy sa szczepienia i w przychodni można meczyc polozna albo pielegniarke w sumie rodzinka mowi, ze powinnam sobie odpuścić wazenie, ale jakos tak już się przyzwyczaiłam, ze co srode kontrolujemy.
Stary 2013-08-29, 06:37   #2865
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
color do wcale nie jest dobrze jak dziecko tak wcześnie wstaje.

banka moja Karolcia też się tak wygina

Paulinka śliczna niunia urodziłyśmy w ten sam dzień

anoxe u nas też kilka dni była zielona kupka. Ale to ponoć normalne

nuna a musisz brać znieczulenie? kobieto urodziłaś

Kraków ja mam rodzinkę w Krk więc nocować jest gdzie. Ale Karolcia raczej na to nie pozwoli

Ashy do mnie położna nawet nie przyszła. A w szpitalu szkoda gadać. Od razu dali małej butlę. Zero pokazania co i jak. Butla i tyle!

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

wiemy wiemy, była już o tym mowa
mi chodzi o kaszki na których jest napisane "bebilon". Wiem że takie są ale nie wiem gdzie można kupić

zmykamy na spacerek
do jutro laseczki niech moc będzie z wami!
Wiem,że to niedobrze. Poprostu w szoku byłam ha ha ha. Mama malucha też to wie i nastawia się na opr od ortopedy. No ale nie przywiąże go he he. A wystarczy,że do wc pójdzie a On już stoi

Witam lasencje!!!:-*

O 9 przychodzi moja kuzynka i zostanie z moimi łobuzami a ja śmigam 15km do innego miasta po książki do szkoły dla chłopców.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 07:09   #2866
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

idz spac, a jak się obudzisz to już będzie fotka (tak to się chyba dzieciom o mikolaju mowilo hehe) no dobra, skoro tak ladnie prosisz na specjalne zamówienie happy - foty z reki fryzura trochę już znieksztalcona, bo pozwoliłam Nelusi i tzowi pomacać po wyjściu od fryzjera wlosy były zaczesane do tylu i jak się jutro dorobie pasty to Wam pokaze jak to ma wygladac
(dopiero na fotach widze brwi kobiety pierwotnej chyba za bardzo skupiłam się na Neli paznokciach, uszach, nosie...hehe)

ale wstyd Diabli tzn nie chodzi o fryzurę super wyszło i widzimy w końcu Twoją naturę i charakter wstyd, bo jak dodawałaś fotki, to mi się Helena głodna obudziła i po karmieniu już nie wróciłam nie spodziewałam się, że wstawisz chyba reszta dziewczyn się ze mną zgodzi, że Ci baardzo do twarzy! ech, ja naprawdę uważam, że krótkie włosy są mega kobiece a moja polonistka kiedyś mi powiedziała, że wygląda się bardziej inteligentnie

siódma, wstałam z łóżka, bo na komórce podglądnęłam post Diabli ze zdjęciami, a nie widzę na telefonie
od dziś zabieram się za angielski, słownik mam już pod ręką, na razie służy jako taca na kawę. czas przestać mówić do Helenki "now it's time for chrup" albo "daddy helps Helenka with chrup" ...no tak, chrup to chyba nie jest naukowe określenie na odbeknięcie a making prum na puszczanie bączków

cytowanie z wczoraj mi wcięło...co tam było

Vil- tak, przedszkole które sprawdzałam to prywatne (montessoriańskie)
Salviae- ja Cię naprawdę podziwiam z dietą bezmleczną, ja nie mogłam wytrzymać
Nuna- jeśli chodzi o tetrę to naprawdę chyba masz coś do powiedzenia, a nie tylko teściowa, szwagierka i mąż
Ash- ja mam nadzieję, że Sofka się przekona do wody Spróbuj jeszcze, zobacz czy będzie dłużej za każdym razem. A w wannie się oswajacie w domu? Ps. weszłyście w etap wielorazówek? Zastanawiałam się jak się zakłada na nie np spodenki, bo chyba są większe niż pampuchy?
Mysia- noooo ja myślałam o spędzie w październiku, nie będzie za zimno na grilla? o miejscówce nie myślałam, tzn podejrzewałam brak pogody i spęd u mnie, ewentualnie jakiś wypad do którejś maminej kawiarni No, jak nikt z reszty Polski nie będzie mógł (bo nie przyjmuję opcji- nie będzie chciał) to koniecznie musimy spotkać się my krakuski
Hump- kurczę, mnie jakoś to multikino nie przekonuje, niby z Mogilskiego nie mam tam daleko? Są też Baranki w pieluchach na Rynku, pod Baranami, jak Wam się znudzi multi.
Banka- nie zdążyłam Ci odpisać, co do zasypiania Michasia. To może pogoda albo nadrabia te poprzednie miesiące. Niepokoisz się dalej?
Magiusa- jak są grudki jakiekolwiek w kupce i nie ma dziwnego koloru, konsystencji to raczej bym nie szła do pediatry. Ulewanie i kupka to często reakcja na coś co zjadłyśmy. Zdaje się, że długo Helena tak reagowała na jaja.
Maarchewka- tekst o wyłączności krowy na karmienie dziecka mi utkwił z Twoich postów
Diabli- Ty chciałaś żebym Ci zamówiła tę kurtęczkę z George czy żartowałaś? zamówienie poszło, ale będę robić kolejne jakbyś coś chciała No i nie wiem jaki rozmiar zamówiłam, nie widzę kurde ani w mailach ani w profilu.
Lonely- brawo dla Wiktorka za szczepienie
Jussti- wracaj
Sharp- czemu Karolinka Ci nie pozwoli na spęd krakowski?

helou, jestem sama na forum?! hop hop!

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-08-29 o 07:10
Stary 2013-08-29, 07:16   #2867
nuna2
Zakorzenienie

Diabli no i piknie Moja mała też poniżej 6 Ona teraz gdzies 5100 chyba będzie mieć.
Kurde ja to jestem jakaś inna:P W ogóle nie ważę Julki:P Tylko tyle co na szczepieniu była, czyli raz:P Chyba za bardzo wierzę w moc cycus chów:P

o Axell Śliczna Zu. I rzeczywiście duuuża
Stary 2013-08-29, 07:22   #2868
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
problem w tym, ze my zawsze ważymy się we srode kolo 11, bo wtedy sa szczepienia i w przychodni można meczyc polozna albo pielegniarke w sumie rodzinka mowi, ze powinnam sobie odpuścić wazenie, ale jakos tak już się przyzwyczaiłam, ze co srode kontrolujemy.
Kurcze a my się wogole nie wazymy :-\ tylko raz na szczepieniu! Powinnam częściej?
Stary 2013-08-29, 07:36   #2869
happy blue
Zadomowienie

Diabli, ale macie wypasiony szauer

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Kurcze a my się wogole nie wazymy :-\ tylko raz na szczepieniu! Powinnam częściej?

raz w miesiącu jest optymalnie
Stary 2013-08-29, 08:34   #2870
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ale wstyd Diabli tzn nie chodzi o fryzurę super wyszło i widzimy w końcu Twoją naturę i charakter wstyd, bo jak dodawałaś fotki, to mi się Helena głodna obudziła i po karmieniu już nie wróciłam nie spodziewałam się, że wstawisz chyba reszta dziewczyn się ze mną zgodzi, że Ci baardzo do twarzy! ech, ja naprawdę uważam, że krótkie włosy są mega kobiece a moja polonistka kiedyś mi powiedziała, że wygląda się bardziej inteligentnie

siódma, wstałam z łóżka, bo na komórce podglądnęłam post Diabli ze zdjęciami, a nie widzę na telefonie
od dziś zabieram się za angielski, słownik mam już pod ręką, na razie służy jako taca na kawę. czas przestać mówić do Helenki "now it's time for chrup" albo "daddy helps Helenka with chrup" ...no tak, chrup to chyba nie jest naukowe określenie na odbeknięcie a making prum na puszczanie bączków

cytowanie z wczoraj mi wcięło...co tam było

Vil- tak, przedszkole które sprawdzałam to prywatne (montessoriańskie)
Salviae- ja Cię naprawdę podziwiam z dietą bezmleczną, ja nie mogłam wytrzymać
Nuna- jeśli chodzi o tetrę to naprawdę chyba masz coś do powiedzenia, a nie tylko teściowa, szwagierka i mąż
Ash- ja mam nadzieję, że Sofka się przekona do wody Spróbuj jeszcze, zobacz czy będzie dłużej za każdym razem. A w wannie się oswajacie w domu? Ps. weszłyście w etap wielorazówek? Zastanawiałam się jak się zakłada na nie np spodenki, bo chyba są większe niż pampuchy?
Mysia- noooo ja myślałam o spędzie w październiku, nie będzie za zimno na grilla? o miejscówce nie myślałam, tzn podejrzewałam brak pogody i spęd u mnie, ewentualnie jakiś wypad do którejś maminej kawiarni No, jak nikt z reszty Polski nie będzie mógł (bo nie przyjmuję opcji- nie będzie chciał) to koniecznie musimy spotkać się my krakuski
Hump- kurczę, mnie jakoś to multikino nie przekonuje, niby z Mogilskiego nie mam tam daleko? Są też Baranki w pieluchach na Rynku, pod Baranami, jak Wam się znudzi multi.
Banka- nie zdążyłam Ci odpisać, co do zasypiania Michasia. To może pogoda albo nadrabia te poprzednie miesiące. Niepokoisz się dalej?
Magiusa- jak są grudki jakiekolwiek w kupce i nie ma dziwnego koloru, konsystencji to raczej bym nie szła do pediatry. Ulewanie i kupka to często reakcja na coś co zjadłyśmy. Zdaje się, że długo Helena tak reagowała na jaja.
Maarchewka- tekst o wyłączności krowy na karmienie dziecka mi utkwił z Twoich postów
Diabli- Ty chciałaś żebym Ci zamówiła tę kurtęczkę z George czy żartowałaś? zamówienie poszło, ale będę robić kolejne jakbyś coś chciała No i nie wiem jaki rozmiar zamówiłam, nie widzę kurde ani w mailach ani w profilu.
Lonely- brawo dla Wiktorka za szczepienie
Jussti- wracaj
Sharp- czemu Karolinka Ci nie pozwoli na spęd krakowski?

helou, jestem sama na forum?! hop hop!
Spaniem juz nie widocznie brakowalo mu
Tez wlaczam lapa dla zdjec Diabli hii

Cytat:
dziękujemy

ważysz na wadze w domu?
nie wiem czy kupić wagę Zu czy nadal zaiwaniać co chwila do lekarza

ja na domowej waze sie z m potem sama

Cytat:
Napisane przez Wis26 Pokaż wiadomość
A od dawna się tak wygina? Bo może po prostu próbuje się obrócić w którąś stronę i mu jeszcze nie wychodzi? Mój tak czasami ma jak się na brzuszek chce przekręcić. Jeszcze mu się nie udało, ale próbuje w takich dziwnych pozach

duży My się jutro będziemy ważyć i mierzyć, bo idziemy na szczepienie

dorasta chłopak, niedługo już smoczka nie będzie potrzebował

U Was też jest tyle papierów do przyniesienia o becikowe? ja naiwna myślałam że tylko zaświadczenie o dochodach... Jak mi kobieta powiedziała co mam przynieśc to mi oczy na wierzch wyszły Jakieś stare umowy o prace, tz ma działalność to też jakieś cuda wianki

Danie z kubka na obiad dla dziecka Szkoda słów!

Super Przyda się, bo się też niedługo w podróż wybieramy. Mam pytanie czy któraś z Was już leciała samolotem z niemowlaczkiem? W połowie września lecimy i mam troche stresa z moim rozdartkiem wsiadać do samolotu

Mi teściowa truje. Że za często karmię, że jak to tak na żądanie. Że w ogóle już taki "masywny", że na pewno za dużo je Zamiast się cieszyć że rośnie to by mu jakieś diety wprowadzała

Ale się drapnął, Daniel jak się rozszaleje to też do takich rękoczynów zdolny...
W sumie tak ale on na rekach tez jest do tylu w luk wygiety i napiety nie wtula sie jak malpka tylko do tylu wygina

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 08:41   #2871
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Diabli fryzura świetnie Ci pasuje, wydaje mi się, że podobna do Happy Bosko!!!

Anoxee no to Twój Leoś poszalał. Ładnie się skancerował ;/

Bańka mam nadzieję, że u Michasia wszystko jednak w porządku z napięciem.

My już w domu. Dzwonili do nas z przychodni, że są zaniepokojeni, że jeszcze dziecka nie zaszczepiłam ;/ Jakby to moja wina była ;/
Nie nadrabiam, bo nie nadrobię nigdy. Idę ogarniać toboły cyganów.

P.S. Mamy dynię, słoiki z owocami dla młodej od Babci, warzywa z ogródka

Veronic, kurcze w Ciechocinku byliśmy dopiero o 21:30 a miałam naszykowane dary (dla powodzian)dla Ciebie, ale kurcze tak późno wyjechaliśmy, że nie dało raqdy być szybciej. Żałuję ;(

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:06   #2872
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny używacie jakiegoś środka na komary w pokoju gdzie śpi dziecko ?

Diabli super fryzurka, pasuje Ci

Axella super że wróciłaś ale Zu pięknie rośnie, ślicznotka gabartytowo jest jak Przemek

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:19   #2873
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Spaniem juz nie widocznie brakowalo mu
Tez wlaczam lapa dla zdjec Diabli hii

ja na domowej waze sie z m potem sama

W sumie tak ale on na rekach tez jest do tylu w luk wygiety i napiety nie wtula sie jak malpka tylko do tylu wygina

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

My już w domu. Dzwonili do nas z przychodni, że są zaniepokojeni, że jeszcze dziecka nie zaszczepiłam ;/ Jakby to moja wina była ;/

Veronic, kurcze w Ciechocinku byliśmy dopiero o 21:30 a miałam naszykowane dary (dla powodzian)dla Ciebie, ale kurcze tak późno wyjechaliśmy, że nie dało raqdy być szybciej. Żałuję ;(
nie ma jak w domu, co?

też dziś idę polować na dynię, pomrożę trochę

idę za Waszą radą niewybudzania Heleny...śpi od 4..nie wiem ile jeszcze wytrzymam
Stary 2013-08-29, 09:21   #2874
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

W tym jest do przodu..

Kupa nadal 1 na 3-4dni.
rozmiar 74

i dobrze witaj Zu jest piekna oczyska ma boskie i jest usmiechnieta pieknie
Cytat:
swietna i zupełnie się nie martw, ze Zu ma 6 miesięcy, polowa z nas to slyszala a ona naprawdę jest dluuuga.

Diabli super fryzurka i pasuje Tobie i tez misie wydaje zedo Happy podobna super!!
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

ja tez mam nadzije dzisij sie okaze

a Michas po wczorajszym dniu spania zasnal na noc jak zawsze po 20 i spal do 8:30 z jedna przerwa na mleczko o 5 dzisijesza noc najlepsza
Widzisz HAPPY nie ma zaleznosci snu w dzien od snu w nocy ja nawet uwazam ze jakpospi w dzien dobrze to i noc bedzie lepsza

boje sie dzisiiejszej wizyty niedosc ze z tym napieciem to z tymi plamami po szczepieniu to tez ma cos wspolnego z ukladem nerwowym

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
nie ma jak w domu, co?

też dziś idę polować na dynię, pomrożę trochę

idę za Waszą radą niewybudzania Heleny...śpi od 4..nie wiem ile jeszcze wytrzymam
wytrzymasz moze jest niedospana
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:22   #2875
maluska88
Raczkowanie

axella Zu jest śliczniutka i fajnie że wróciłaś.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:25   #2876
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Axella- fajnie, że wróciłaś. A Zuzia jest cudowna!

diabli- fajnie Ci w tych włoskch!

----

Mały dał mi dzisiaj w nocy popalić i wyglądam jak zombie Padł już o 20 (z reguły zasypia po 21), ale budził się w nocy jak za noworodkowych czasów: 23:30, 2:30, 5, 7, 8 Oczywiście wszystkie budzenia, za wyjątkiem tego o 8 to ciąganie cyca. Nie dał się inaczej ululać i uspokoić I tak się zastanawiam czy przypadkiem moje cyce nie przechodzą kryzysu, bo jakoś tak mniej się napełniają i Młody szybciej się wkurza, że są puste... No, ale w dzień je co 2,5-3h i nie krzyczy, więc ja już sama nie wiem...
Teraz panicz zasnął, ale pewnie nie na długo, więc chociaż sobie make-upa walnę, żeby zatuszować siniole pod oczami...

Pisałyście o wagach dzieci. My ważyliśmy się pod koniec lipca na szczepieniu i od tamtej pory nie. Teraz idziemy się kłuć 6.09, więc zobaczę ile Kubula przybrał. A przybrać, przybrał, bo czuję to w rękach

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:28   #2877
karbie1984
Raczkowanie

Diabli śliczna fryzurka, ja przy moich szalonych lokach wyglądała bym jak mop
czytam o wadze dzieciaków i zaczęłam się lekko stresować.
małą ważyłam tydzień temu czyli miała 3 miesiące i dwa tygodnie - ważyła 5400. ciuszki zakładam 62 i 68.
przy wyjściu ze szpitala miała 3240. ale lekarz nie czepia się wagi.
i w ogóle jest taka pulchniutka - tak mi się wydaję.
nie pokazałam wam jeszcze jej zdjęcia.
zaraz coś spróbuję wysłać
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:31   #2878
karolina2121
siedzę i myślę

Hej

Dzisiaj ambitnie będę oduczać małego zasypianie jeżdżąc... to będzie ciężki dzień.. trzymajcie kciuki
A co do tego spania w dzien to Banka masz rację jak dziecko dobrze pośpi w dzień to lepiej śpi w nocy - chyba w Zaklinaczce dzieci to wyczytalam
Stary 2013-08-29, 09:32   #2879
karbie1984
Raczkowanie

ooo chyba mi się udało załączyć zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (46,8 KB, 31 załadowań)
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:38   #2880
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Axella- fajnie, że wróciłaś. A Zuzia jest cudowna!

diabli- fajnie Ci w tych włoskch!

----

Mały dał mi dzisiaj w nocy popalić i wyglądam jak zombie Padł już o 20 (z reguły zasypia po 21), ale budził się w nocy jak za noworodkowych czasów: 23:30, 2:30, 5, 7, 8 Oczywiście wszystkie budzenia, za wyjątkiem tego o 8 to ciąganie cyca. Nie dał się inaczej ululać i uspokoić I tak się zastanawiam czy przypadkiem moje cyce nie przechodzą kryzysu, bo jakoś tak mniej się napełniają i Młody szybciej się wkurza, że są puste... No, ale w dzień je co 2,5-3h i nie krzyczy, więc ja już sama nie wiem...
Teraz panicz zasnął, ale pewnie nie na długo, więc chociaż sobie make-upa walnę, żeby zatuszować siniole pod oczami...

Pisałyście o wagach dzieci. My ważyliśmy się pod koniec lipca na szczepieniu i od tamtej pory nie. Teraz idziemy się kłuć 6.09, więc zobaczę ile Kubula przybrał. A przybrać, przybrał, bo czuję to w rękach
u mnie też maly kryzys laktacyjny się wkradl, ale w godzinach popołudniowych, Niki wisi na cycku nawet 40 min, zmienię na drugiego - dopcha się i dopiero zasypia, mam nadzieję że dziś już moje cyce ogarną że trzeba zwiększyć produkcję

no właśnie diabli fajny fryz, tylko napisz jak z jego układaniem rano - bo też planuję się skrócić, mam boba ale do ramion

Niki zasnął, małż mój ma dzień wolny, wyblagałam go żeby wziął sobie wolne- pierwszy raz od dnia porodu no ale i tak z rana musiał do firmy jechać więc jak zwykle go nie ma muszę sobie dziś spodnie kupić i jakieś bluzki
veronic zazdroszczę morza, ja niby mam blisko - bo na pomorzu mieszkam, ale i tak jakoś bałabym się jechać, bo nasz maluch najlepiej tylko w domu się czuje

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
ooo chyba mi się udało załączyć zdjęcie
ale ślicznotka marzę żeby nasze drugie dziecko bylo dziewczynką !

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości