|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Cytat:
Cytat:
Cytat:
), to go w końcu zabrała, strzelając przy tym focha![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas też tak było. Naprawdę trzeba było sie postarać, zeby mieć jakieś wieksze problemy. Przez trzy lata mojej nauki nikt chyba nie wyleciał |
|||||
|
|
|
#4052 |
|
Konto usunięte
|
Zdziwiły mnie statystyki odnośnie samobójstw. w 2010 roku na 4087 samobójstw, tylko 570 zostąło popełnione przez kobiety. Czemu mężczyźni zabijają się wielokrotnie częściej?
statystyki tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Samob%C3%B3jstwo |
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę też że mężczyźni nadal są wychowywani w myśl zasady że to oni są odpowiedzialni za utrzymanie rodziny - i gdy mężczyzna traci tracę, wpada w długi to może jest mu z tym ciężej niż kobiecie
|
|
#4054 |
|
Konto usunięte
|
O, tu mnie zdziwiłaś. Zawsze myślałam, że częściej zabijają się kobiety. W ogóle z oddziału pamiętam głównie kobiety.
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: a widzę że drabineczka wstawiała statystyki, nie dojrzałam
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2013-08-28 o 20:51 |
|
|
|
|
#4056 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#4057 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Konto usunięte
|
Może mój szpital jest jakiś dziwny
Wizaż uczy.
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
też kiedyś czytałam, że faceci częściej popełniają samobójstwa. Wydaje mi się, że to przez to, że jak facet ma już taki problem to trudniej mu podołać no bo przecież kobieta to może być kruchą istotką co np płacze, żali się... a większość facetów się tego wstydzi (tak samo jak depresja, mężczyźni mają ją wiele lat i nie idą do lekarza) i chyba łatwiej im zdecydować się na taki krok. Bo do tego dochodzi jeszcze problem tego, że nie podołał a przecież powinien bo jest facetem.
|
|
|
|
#4060 |
|
Konto usunięte
|
Ale że aż na taką skalę? Kurcze wiesz gdyby dwukrotnie liczba mężczyzn przewyższała liczbę kobiet, ale jestem w szoku że aż tak. Z resztą znam naprawdę multum kobiet które miały epizody depresyjne, facetów - nie
|
|
|
|
#4061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Dużego psa trudniej zdenerwować. Wiem z doświadczenia .
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie bo oni to ukrywają. Nawet przed własnymi żonami. Czytałam kiedyś takie żony co to pisały do siebie, że ich mąż jest cieniem człowieka, żyje obok - ale codziennie udaje, że jest ok nawet przed nimi. I do lekarza nie pójdzie. Bo nic mu nie jest.
|
|
|
|
#4063 |
|
Konto usunięte
|
Nie da się ukryć depresji przed własną żoną
Udawać, to on może, ale żona czy domownik i tak to zobaczy. |
|
|
|
#4064 |
|
Konto usunięte
|
chwast, ale zobacz co napisałaś, oni myśleli, że udają, a one idealnie to widziały
![]() Zgadzam się z drabiną, takie problemy ciężko ukryć, żona by musiała mieć to naprawdę gdzieś żeby nie zauważyć. |
|
|
|
#4065 |
|
Konto usunięte
|
to uczucie gdy chcesz wejść na intymne przez menu forum ale ręka ci drgnie i setny raz wchodzisz w 30 z plusem
|
|
|
|
#4066 |
|
lokalna gwiazda
|
Żona zakłada wątek na forum, bo po co rozmawiać z mężem. Wizażanki będą wiedzieć lepiej co chłopu jest, a on w tym czasie strzeli sobie w łeb, czy whatever
|
|
|
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
Czemu ludzie wydają setki złotych na świeczki? Ja rozumiem, że zapach może lepszy, może dłużej się trzyma czy coś, ale są pewne granice bezsensownej rozrzutności
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam właśnie o otoczeniu np praca itd nie rodzina, domownicy |
|
|
|
|
#4069 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam w rodzinie kogoś z nerwico/depresją, ale ta osoba nie chce brać leków, bo się boi, że jak zacznie to już nie będzie mogła bez nich żyć. I ja to rozumiem i szanuję, nie zawsze jest łatwo, ale ryzyko jest spore. |
|
|
|
|
#4070 |
|
Copyraptor
|
W kwestii tych samobójstw - rozważaliśmy to kiedyś i wychodzi na to, że kobiety po prostu dużo częściej są odratowywane. Jeżeli byłyby gdzieś statystyki szpitalne ile osób odratowano z próby samobójczej, to zobaczyłybyśmy pewnie, że te liczby się wyrównują. Kobiety po prostu dużo częściej popełniają próby samobójcze jako wołanie o pomoc i chęć zwrócenia na siebie/na problem uwagi, i organizują to w ten sposób, że odratowanie jest możliwe. Wahają się, przecinają sobie nadgarstki w poprzek, łykają garść tabletek. Z kolei mężczyźni najczęściej idą w ustronne miejsce i się wieszają (najczęstsza ponoć w Polsce przyczyna śmierci mężczyzn). Osoba która się wiesza ginie szybko, jeżeli nikt nie wie gdzie poszła, to praktycznie nie ma szansy odratowania jej.
Nawet w Wiki którą podała Drabineczka jest cytat, i chociaż dotyczy Stanów, to tendencja jest taka sama: "W USA chłopcy popełniają udane samobójstwa 100 razy częściej niż dziewczęta (natomiast dziewczętom częściej zdarzają się próby samobójcze)." A to już o Polsce: " Liczba nieudanych prób samobójczych wśród dzieci i młodzieży jest co najmniej 15-krotnie wyższa niż liczba prób udanych przy czym 2-krotnie częściej próby nieudane podejmują dziewczynki, 75% prób udanych podejmowanych jest przez chłopców." I dalej: Na 5625 prób samobójczych: powieszenie się 4221 75,04% ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ---------- Dziwi mnie "moda" męska Wyobraźcie sobie przeciętnego Polaka w tym pierwszym |
|
|
|
#4071 |
|
Konto usunięte
|
o-co-cho-dzi
o.o http://www.youtube.com/watch?v=subiwsHTbx8 |
|
|
|
#4072 |
|
Konto usunięte
|
Sens tego pierwszego pozostanie dla mnie tajemnicą o.O
|
|
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
To się po prostu ubiera jak się ramion wstydzi na plaży
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=713887 tego nie pojmuję |
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a moze Wy mi wytlumaczycie, bo moze ja niegramotna jestem czy cos.... po kiego grzyba, na fanpejdzu fejsbukowym salonu kosmetycznego (prowadzonego przez polke, ale znajdujacego sie w uk) wrzucono "reklame" - sam obrazek z przykladami makijazu permanentnego i cenami... w zlotowkach?
Mam se to przeliczac na funty? A po jakim kursie? Dzisiejszym? Wczorajszym? Sprzed miesiaca? Zapytalam na fanpejdzu, ale nie dostalam odpowiedzi.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
|
#4075 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, serio, to czemu w samym salonie maja ceny w funtach? Skoro juz tak chca isc w strone klienta...
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2013-08-29 o 01:35 |
|
|
|
|
#4077 |
|
Konto usunięte
|
Weszłam na stronę gdzie można znaleźć sobie żonę z Rosji.
Wzięłam filtr wiekowy od 40 lat w górę. Zbieram szczękę z podłogi. Nie wierzę w ich wiek. To jest kłamstwo. Te kobiet się nie starzeją. |
|
|
|
#4078 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4079 | ||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Nie wiem, nie znam się, szukałam w internecie co się wtedy robi, myślę, że jakby do faceta zadzwonili to by im powiedział jak to wygląda. Ale nie. Jak im ukochanego pieska albo koty zarazi to dopiero będzie.
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Długo by opisywać. Rzecz w tym, że mamy usosa. I ostatnio rejestracje na przedmioty we wrześniu(I tura) była w trakcie egzaminów. Raczej nie myślę o tym, żeby wtedy co chwilę zaglądać do usosa . Teraz II tura - tuż przed egzaminami poprawkowymi.A jeszcze - jak robili grupy na poprawki to rzucili za mało grup, potem powiększali o 5 miejsc w każdej grupie, znów okazało się za mało, rzucili 2 dodatkowe grupy i są zapełnione w 100 % więc wątpię, by wszyscy się zapisali. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
W ogóle zastanawia mnie co Ty robisz, że na takie cuda trafiasz .---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
|
#4080 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Ja nie wiem jak zabezpieczali sie moi rodzice i nie chce wiedziec.
Wydaje mi sie, ze informacja o tym, czy ojciec konczyl w srodku czy na zewnatrz matki, nie jest dziecku niezbedna do zycia No wiecie, jak ktos chce wiedziec to ok, ale dla mnie to dziwne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

Za to boję się daktyli i fig bo mają robaki
Ale ona w ogóle jest mistrzem wyparcia i ignorowania rzeczywistości (to mnie dziwi w sumie), od pięciu lat jej syn przyjeżdża na Wigilię ze swoim TŻ, a ona za każdym razem musi spytać czy znalazł sobie jakąś miłą dziewczynę -.- Najpierw się wkurzał, teraz olewa.
), to go w końcu zabrała, strzelając przy tym focha

Myślę też że mężczyźni nadal są wychowywani w myśl zasady że to oni są odpowiedzialni za utrzymanie rodziny - i gdy mężczyzna traci tracę, wpada w długi to może jest mu z tym ciężej niż kobiecie

.