|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Moze nie jest tak złe jak Ci sie wydaje?
|
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
Marylcia, guapissima, witajcie
.Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznanych płci! Ja już też po wizycie. Kacper to nadal Kacper i już się to nie zmieni. Jest dość spory, narządy wyglądają zdrowo, warga nie rozszczepiona. Dość dokładnie widziałam jego buźkę, słyszałam serduszko. Tż też w końcu mógł obejrzeć, co zmajstrował. Patrzył i się uśmiechał . Mogę powoli odstawić luteinę i normalnie żyć i pracować. PawMaj13, pytałam gina o Bocianka. Żeby się zapisać trzeba tam udać się osobiście przed południem. Są tam dwie panie położne p. Marta Mazur i jeszcze chyba p. Gosia (nazwiska nie pamiętam). Gin powiedział, że można się zapisywać. Moja kolacja to grzech - obżarstwa . Zamówiliśmy z tż pizzę i zjadłam 1/2 średniej, zapiłam bavarią i zagryzłam całą paczką Haribo Vinos. Teraz wariatka leżę i sapię |
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zamierzam, uważam, ze nie ma to sensu.
|
|
#2225 | |
|
Raczkowanie
|
quapissima- witaj!
O aferze szczepionkowej przyznaję, że nic nie słyszałam. Mimo to mam dość chłodny stosunek do szczepień. Ostatecznie jednak szczepię wszystkie moje dzieciaki obowiązkowymi szczepionkami. Wybieram w moim mniemaniu mniejsze zło. Jestem natomiast bardzo za szczepieniem przeciw ospie wietrznej. Nie rozumiem przy tym dlaczego nie jest to w naszym kraju szczepienie obowiązkowe i bezpłatne. W USA dzieci nie przechodzą ospy, wszystkie są szczepione. Jest to na tyle paskudne choróbsko, że powinno być wyeliminowane z naszego społeczeństwa - tym bardziej, że w innych krajach już się dawno z tym uporali. ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczepionka na ospę po pierwsze nie chroni w 100%, a drugie na pewno nie na całe zycie. Ile z Was pamięta o regularnym szczepieniu na tęzec? No wlasnie, szansa, ze mój syn bedzie sie regularnie doszczepial na ospę przez całe zycie nie są bardzo duże. A zachorowanie na ospę w wieku 40 czy 50 lat to juz nie jest pikuś.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-08-28 o 22:20 |
|
|
|
|
#2227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() : przytul:Co do szczepień, to ja muszę ogólnie obczaić jak tu w DE jest. Wie któraś mamusia z Deutschlandu co i jak tu ze szczepieniami ?
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wyobrażam sobie nie szczepić dziecka. Mam na myśli szczepienia obowiązkowe. Epidemiologia pokazuje, że odkąd ludzie się szczepią problem chorób zakaźnych nie jest tak dotkliwy jak wcześniej, a takie choroby jak ospa prawdziwa udało się praktycznie wyeliminować.
Jeśli chodzi o szczepienia zalecane - na pewno podaruję sobie rota, wiatrówkę i wszelkie grypy . Zaszczepię na pneumo- i meningokoki |
|
|
|
#2229 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam się tylko pochwalić, a nadrobię Was jutro
![]() Ja już po dzisiejszej wizycie W moim brzuchu siedzi Grześ!
|
|
#2230 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
problemow nie mieli ![]() Ale chlopcy tez sa cudni i tez bym byla bardzo szczesliwa, ze mam swojego malego mezczyzne. ![]() U mnie reakcja meza na wiesc o corce - ' no to mam przesr**e' Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli zaszczepiona osoba zachoruje jednak na ospę wietrzną, nie rozwinie się u niej postać pełnoobjawowa. Tzw. zachorowanie przełamujące ma zwykle charakter łagodny, przebiega z łagodną gorączką lub bez niej i trwa do kilku dni. Pomyślałam, że mój wpis może wyglądać jak jakaś nagonka lub agitacja. Absolutnie nie to mam na mysli. Po prostu dwa lata temu moje małe dzieci przechodziły jedno po drugim tę chorobę, sama z dzieciństwa pamiętam jej przykry przebieg i na podstawie własnych rodzinnych doświadczeń - stwierdzam bezsensowność jej przechodzenia.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2232 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I powiem Wam że mnie już tak bardzo nie przeraża wyprawka bo nie licząc kosmetyków/rzeczy aptecznych i rzeczy dla mnie mamy jakieś 95% szukam jakieś niedrogiej apteki online gdzie można zamówić większość rzeczy na raz za rozsądna cenę jakbyście miały jakaś sprawdzoną proszę o link.
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrocławianki, może zainteresuje Was link o porodówce na Kamieńskiego i planowanym remoncie. Akkma i Pawmaj13, chyba chcecie tam rodzić.
http://fakt.onet.pl/Porodowka-na-Kam...,227681,1.html Spadam do łóżka. Kolorowych snów! |
|
|
|
#2234 |
|
BAN stały
|
No i po wizycie
Antek (bo już na pewno wiemy, że to chłopak jak nic czuje się dobrze, ma 345 gram i fika nieustannie.
|
|
|
|
#2235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy się na grypę nie szczepiłam i teraz też nie mam zamiaru się szczepić ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
tak, ja- jeszcze nie czytałam całej procedury itp ale raczej jestem zdecydowana ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- dziewczynki czy któraś z Was używała kosmetyków dla dzieci Mustela? Zastanawiam się jak z ich jakością, wydajnością itp...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
produkty internet a apteka jest różnica od 1-5 zł nawet ![]() Cytat:
Dziewczyny a ja od wczoraj zastanawiam się nad butelką dla maleństwa i mam na oku 3 : Avent lovi Tommee Tippee wszystkie mają dobre opinie i sama nie wiem ,którą wybrać . Może doświadczone mamuśki coś się wypowiedzą ? ![]() W otoczeniu widzę , że dużo osób używa Avent |
|||
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam nowe mamusię i gratuluję udanych wizyt no i oczywiście ujawnionych płci Wczoraj z ciekawości przymierzyłam płaszczyk jesienny i moja nadzieja że będzie pasował prysła ... już się nie dopinam w brzuszku a to oznacza że oprócz sweterków i jednej bluzy nie mam nic na jesienne chłody ... chyba pogoda zmusi mnie niedługo do turne po lumpkach w poszukiwaniu spodni i jakiejs kurteczki na jesien/zimę ...---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- ja mam zamiar kupić na wszelki wypadek butelkę i skłaniam się do Avent ale głw ze wzg na atrakcyjne promocje w sklepach. czasami widzę że można kupić zestaw np. 2 butle i dwa smoki w cenie jednej butelki , a wczoraj był zestaw butelka ze smokiem i do tego smoczek taki na łańcuszku też w cenie zwykłej butelki.
|
|
#2238 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za info Chociaż ostatnio mocno zastanawiam się nad Borowską. Plusem tam jest, że urzęduje tam moja ginka, ale z drugiej strony odstraszają mnie Ci studenci :P hehKurdę mam tonę ciuszków dla maluszka - po 3 babach Groszek będzie latał w kiecach! Ahh muszę w końcu poprzebierać te ubranka, dobrze, że ciocia nigdy nie lubiła różowych ciuszków, tylko neutralne więc myślę, że coś tam wyszperam Miłego dnia!
|
|
|
#2239 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociażw sumie przyganiał kocioł garnkowi - wczoraj na obiad zjadłam dwie normalne porcje - tj 2 schabowe, 2 porcje kopytek i pół słoika czerwonej kapusty Dzięki za bociankowe wieści, wobec tego wybiorę się tam jutro koło 10. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy czytam Wasze opisy o nadmiernym apetycie, to uspokajają się moje wyrzuty sumienia.
Jem często i dużo więcej niż zwykle. Przytyłam już 7 kg a to dopiero przecież półmetek. W tej ciąży mam ogólnie stres na punkcie wagi. Nasłuchałam się dużo historii, że po trzeciej ciąży najtrudniej wrócić do poprzedniej wagi, najszybciej przybiera się na wadze i ma się duży brzuch. Dwa ostatnie punkty u mnie się już sprawdziły. A jak u Was z wagą? dużo już przybrałyście? Ciekawa jestem też czy łykacie witaminy? ja w tej ciąży nie łykam nic. Sporadycznie magnez, gdy były upały. Mój gin stwierdził, że najnowsze badania wykazują, że tak na prawdę niewiele procent z tzw. witamin dla ciężarnych wchłania się do organizmu... ![]() Poza tym mam kuzynkę we Francji, która dziwi się, że sugeruje się ciężarnym Polkom jakieś "specjalne" witaminki, u nich NIC się nic się nie bierze. Podobnie kuzynka z Canady - wręcz oburza się na te naciski witaminowe - u nich też nic się dodatkowo ni e łyka... Co kraj to obyczaj...
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki sliczny komplecik wpadł mi w oko http://allegro.pl/komplecik-wyprawka...450810120.html zielony
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Butelki dla synka miałam z Tomme Tippe, w sumie zadowolona byłam, mały ładnie z nich pił, nie było kolek. Smoczki-uspokajacze też mielismy z tej firmy. A że laktator też mam z TT to chyba teraz też kupie te butelki bo mozna od razu do butelki sciągać. Cały zestaw (2x duże butelki, 2x małe i smoczki o różnych przepływach + kubek niekapek) na allegro jakieś 70 zł kosztuje. |
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Dzieki za linki, pewnie sama sie skusze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łykam tylko żelazo z kwasem foliowym, z powodu niskiej hemoglobiny. Zobaczymy czy dalej będę miała je brać. Witamin nie biorę.
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurde dobra jesteś
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby mój maz wybierał sam, to miałam Gerarda
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez ostatni miesiąc przybyło 1 kg. Lekarz powiedział, ze jest OK Witaminy łykam- Femibion natal2. Laski czy Wy się zdrowo odżywiacie? Bo tak powiem szczerze że ja to tak nie bardzo owszem jem jakiegoś pomidora, ogórka itp ale żeby zażerała się sałatkami, owocami itp to nie powiem. Codziennie jakieś tak jabłko czy pomarańcza wciągnę, jakiś jogurt też ale zawsze tak jadłamGeneralnie jem normalnie to co przedtem- kurde może powinnam więcej warzyw.... ale mi się nie chce marchewki tylko np mięcha
|
|
|
#2250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na początku się wkurzałam na te butelki TT bo miały byc takie wspaniałe a się zasysały, a sie okazało że przed karmieniem trzeba rozkleić ten odpowietrzacz bo po myciu się sklejał bo to taki cieniutki silikon
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

Idę spać.
. Zamówiliśmy z tż pizzę i zjadłam 1/2 średniej, zapiłam bavarią i zagryzłam całą paczką Haribo Vinos. Teraz wariatka leżę i sapię 

. Zaszczepię na pneumo- i meningokoki

już się nie dopinam w brzuszku a to oznacza że oprócz sweterków i jednej bluzy nie mam nic na jesienne chłody ... chyba pogoda zmusi mnie niedługo do turne po lumpkach w poszukiwaniu spodni i jakiejs kurteczki na jesien/zimę ...
chociażw sumie przyganiał kocioł garnkowi - wczoraj na obiad zjadłam dwie normalne porcje - tj 2 schabowe, 2 porcje kopytek i pół słoika czerwonej kapusty 

o kurde dobra jesteś
przez ostatni miesiąc przybyło 1 kg. Lekarz powiedział, ze jest OK