|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cześć. Nie wiem co sie stało ale mi wizaz w pracy nie chodzi
Jasiu miał w nocy 39 stopni i dzisiaj rano 38,5 i od tej pory cisza. zachowuje się normalnie, trze wszystkim co ma pod ręką po dziąsłach. Troche ma katar ![]() Ula wszystkiego najlepszego Dearlie wszystkiego najlepszego dla Antosia : cmok: Lewek cudowne wiadomości !!! Ooo też kupie te klocki z dadum. Jasiu bawi się zyrafą fp, chociaż wrzuca tam wszystko co znajdzie pod ręką. I wiecie bawi się jeszcze jojo - wysiąga sznureczek i chodzi z nim po całym domu
|
#1832 |
|
Zadomowienie
|
Czesc,znów mnie nie było kilka dni,wiec nie dam rady cytowac,spóźnione życzenia: na pierwszy roczek dla całej gromadki dzieciaczków,sto lat i zdrówka!Lewek gratulacje i zazdroszczę,oby ciąża bezproblemowo przebiegala.
W sobote mialam nadrobic sumiennie i pocytowac i zdazylam wyslac az 1 post,bo wpadl mój maz z informacja,ze szwagier zaginął,wyszedl w piatek na godzine i do soboty sie nie pojawil ani nie odbieral telefonu.Kurcze obdzwonilismy wszystkich wspolnych znajomych,policje,szpital e,a on jakby nigdy nic wrocil po paru godzinach,rozstał się z narzeczona ,spakował i wyprowadzil.Bylismy w niezlym szoku. Na wesele pojechalismy wiec sami,chociaz do zabawy nie mielismy specjalnie nastroju. Marcyś grzecznie spedzil weekend z babciami,a my nie powiem ale odpoczeliśmy. Zwiozlam dzis masę kartonów i od jutra zaczynam segregacje i powoli pakowanie do przeprowadzki,a w weekend jadę z Cysiem i rodzicami nad morze,ale się cieszę,bo jestem ostatnio wykończona pracą. |
|
|
|
#1833 |
|
Raczkowanie
|
Dearlie najlepsze życzenia dla Antosia
Ula wszystkiego NAJ Lewek gratuluję fasolki |
|
|
|
#1834 |
|
Zadomowienie
|
AAA i jeszcze się pochwalę-moj klopsik zacząl sam wstawac a bałam się,ze z racji wagi to długo nie nastąpi.Skonczyl się za to spokój,bo co rusz wstaje przy czyms i niestety się puszcza,co kończy się bolesnym upadkiem.Nie mozna go wiec spuścic z oka.
|
|
|
|
#1835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Kubusia Melka dostała może raz, dwa razy. Na pewno tego zwykłego i ten taki.. Mus owocowy! Chciałabym Melce dawać wodę samą, ale.. za matką nie lubi ![]() Cytat:
[QUOTE=Lewek;42504017]Witajcie Dziewczynki ![]() Jestem po wizycie u ginka, i mogę już oficjalnie potwierdzić, że jestem w 8 tygodniu ciąży serducho pięknie bije i wszystko jest ok Fajnie było do niego wrócić, znaczy do gina, bo lubię gościa mówi: usg dokładnie pokrywa się z OM więc już wiadomo, która impreza i który facet (znaczy kto sprawcą jest )/QUOTE]![]() Cytat:
Wszystkie zostały u Melanii dziadków.. Raczej ich nie odzyskam Już sobie obiecałam, że w przyszłym miesiącu kupię sobie jakąś.. ![]() Mogę zapisać na pierwszej stronie? |
|||
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Colds jasne że możesz
![]() wysłane z fona
|
|
|
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
Lewciu gratuluję! Aż mi się lezka w oku zakrecila. A jak córeczka bedzie miała na imię?
![]() Ula spelnienia wszystkich marzeń I wszystkiego dobrego dla Anciorka ![]() Ja obchodze imieniny 4 maja, ale dziękuję za życzenia, przydadzą mi się ![]() Ostatnio jakoś nie nadazam za Wami. Maja jest okrrrropna przez te zęby. Można oszalec. Idę spać, bo inaczej cos zjem, a tego bym nie chciała
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko jeszcze wyjaśniam z tymi zakupami: niby pomoce dydaktyczne typowe kupuje się z kasy szkolnej, te z atestami itd. jakieś plansze, plakaty, programy itd., ale wystrój klasy należy do nla...nikt nie da mi pieniędzy na materiały z których robię dekoracje:kwiatki motylki itd., nikt mi nie d na jakieś koszyki, pudelka do których różne pierołki w klasie chowamy, kwiatki, czy obrusik....firanki w każdej klasie są kupione przez nla...teraz mi się udało, bo babka, której firanki w mojej wiszą ma klasę na gimnazjum, a tam są już firanki gimnazjowe, więc jeszcze na rok będę miałą, a później ona je sobie zabierze, więc za rok mnie czeka kupno tak czy siak...a wiadomo, tego trzeba dużo, bo są wielkie okna, a nawet najtańsze firanki są jednak drogie przy takiej ilości....
Dzisiaj muszę do szkoły z buta drzeć, obładowana tymi rzeczami co kupiłam, min. kwiatki, doniczki i pudła, bo dzisiaj jest pogrzeb Miodowicza i akurat w kościele koło mojej szkoły, parkingi pozamykane, wszędzie obstawa, bo Tusk ze świtą przyjechał już, do nas do szkoły reprezentacja wojska polskiego przyjeżdża więc kocioł straszny....i nie ulica dojazdowa do mojej szkoły też zamknięta, na parking nie wjadę, więc dyr. nas prosił, żeby przyjść pieszo...ja to ok, nie mam jakoś mega daleko, ale są babki co dojeżdżają z wiosek lub obrzeży miasta i też muszą na piechotę, bo miasto sparaliżowane....a co ciekawe, wprowadzono zakaz handlu w godzinach trasy konduktu - mieszkańcy wściekli i rozjuszeni, wiecie jak w takich małych mieścinach jest, każdy niezadowolony z wszystkiego, strach, żeby nie było jakich protestów, bójek...TV przyjeżdża, miasto wczoraj normalnie migiem sprzątali - wykarczowano stare drzewa, myto i sprzątano ulice - szok...trzeba było czyjejś śmierci, żeby się za porządki w busku wzięli.... Przepraszam was, ze nie nadrabiam i tak o sobie tylko, ale nie mam chwilowo czasu - nadrobię może jutro, albo w weekend, wybaczcie
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie wystraszyłam. Jagoda je śniadanie w krzeselku to poszłam sobie zrobić kawe i do Was zajrzeć. Nagle huk. Biegiem do pokoju, a to blat Jagoda zrzucila od krzesełka i chciała wyjść,bo zjadła
dobrze, ze mialam obniżone na najwyższy poziom,bo nie była zapiera pasani tylko blat miała przysuniety. Ale sie strachu najadlam![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() U nas na wieczor był sukces tj. Zaśniecie bez cyca. Niestety w nocy raz i nad ranem cyc był ![]() Do mam których dzieci nie chcą pić mm jak je przemycacie?czy dajecie coś w zamian? Bo Jagoda już chyba całkiem powiedziała mleku i butelce papa. Z kubka tez nie chce. Na noc wczoraj troche kakao jej dodalam to wypila ale tylko kilka lykow ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Baobabek oj to faktycznie będziesz miała wydatek, żeby ta klasę udekorowac. Swoją droga to myślałam, że na takie rzeczy idzie kasa szkoły nie prywatna, nauczyciela. Kraven by gorączka Jasiowi nie powróciła. Oby to bylo od zabkow, a nie przeziebienie.Salud masakra z tym szwagrem, dobrze, ze sie odnalazł cały i zdrowy ale nie ładnie, ze Was tak zestresowal przecież są telefony
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
Kraven i jak z Jasiem? Lepiej?
Salud, gratulacje za wstawanie zosia zaczela sie puszcza stojac a szwagier nieodpowiedzialnie sie zachowal...Angel musialas sie najesc strachu... Jagodka ma racje, jak sie konczy jedzenie to po co tracic czas w krzeselku ![]() A ja czekam na szefa od 20min, umowilismy sie na miescie i go nie ma... ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Baobabek to macie ladna jazde w miescie... W zyciu bym nie pomyslala ze pokrywacie takie rzeczy z wlasnej kieszeni, no dramat. Moze wejsc we wspolprace z jakas firma, ktora kupilaby wam dekoracje i jako sponsor mialby np. Swoja tablice w klasie z reklama albo cos w ten desen? |
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się przy kawce
Chłopcy spali ładnie Fabiś wstał po 1 i przed 6 .Słoneczko na dworze więc ładny dzień się zapowiada ![]() Kraven jak Jasiu? |
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się ![]() dla Kubusia, urodzinowego blizniaka Sonii wsyztskiego najlepszego, zdrówka, szczęścia, słonka i radości w odkyrwaniu nieznanych umiejetności U mnie przygotowania do roczku oraz pierwszego dnia w szkole mojej starszej, trochę jest roboty - ale ogarniam - dzisiaj tylko róg obfitości i idziemy do szkoły ![]()
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne nasze roczniaki mają dziś swoje święto
Soniu, Kubusiu szczęścia i uśmiechu na co dzień Wam życzę |
|
|
|
#1844 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Lourose miałam Ci wczoraj pisać, że udało nam się siuśki złapać do woreczka wyniki badań w porządku A jak u Was?Najlepsze życzenia dla świętujących dzieciaczków Ja zmykam do pracy
|
|
|
|
#1845 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas wczoraj też sukces mała zasnęła bez cyca w buzi tzn dałam jej cyca bo z butli wypiła tylko 60 ml. Wypiła z cyca i zaczęła wariować, to ja zawsze wtedy chowam cyca aż nie zacznie marudzić i później jej dawałam a ona od razu zasypiała a wczoraj zaczęła marudzić a ja nic leżę to ona mnie za bluzkę, ja nic, to ona mnie za nos zębami ja nic no i w końcu zasnęła trzymając mnie za nos a ja ją głaskałam po pleckach ![]() Ale później w nocy cyc był 3 razy ![]() Cytat:
dla MarcelkaCytat:
![]() Cytat:
![]() A ja małej daję mleko krowie pięknie je pije. Daję je co drugi dzie na zmianę z moim odciagniętym i mojego niebardzo chce a krwie wypija ![]() 100 lat dla świętujących maluszków Soni i Kubusia |
|||
|
|
|
#1846 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brava dla klopsika ![]() Cytat:
Oczywiście wszystkiego co najlepsze dla małych solenizantów, dla Soni i Kubusia! ![]() Kochane, mam problem. Alicji wyskoczyła na klatce piersiowej jakaś wysypka. Czy któraś kojarzy co to może być? Czy jakiś maluszek miał coś podobnego? Na zdjęciu widać krosteczki. |
||
|
|
|
#1847 | ||
|
Zadomowienie
|
Też odkładam na półkę chociaż fakt, że już się miejsce kończy.
Mimo to nie potrafiłabym oddać swoich książek. Lubię je mieć przy sobie. Cytat:
Zdrówka dla Antosia! Cytat:
![]() Czekamy na zdjęcia z USG. ![]() Może my też powinniśmy już myśleć o rodzeństwie dla Aleńki.
|
||
|
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
100 lat dla dzisiejszych solenizantów Soni i Kubusia!!
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Moim skromnym zdaniem to reakcja alergiczna, Kinga nigdy czegoś takiego nie miała, ale mi się zdarza taka kaszka w kolorze skóry, która lekko swędzi, jak zjem np. wiosenne pomidory, czy pierwsze truskawki. |
|
|
|
#1849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciągle się zastanawiam co nowego zjadła Alusia. Już od dłuższego czasu wszystko jadła i nic się nie działo. |
|
|
|
|
#1850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Otylka ma podobną wysypkę na karczku tylko lekko czerwoną i ona ma to chyba po jajku...chyba bo nie mogę jakoś tego stwierdzić z całą pewnością, bo pojawia się i znika toto w rożnych momentach
|
|
|
|
|
#1851 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Uff, w końcu jestem, podczytuje, a nie mam kiedy odpisać. Jak Antek nie marudzi, to albo sprzątam, albo Tż mi narzeka, że wolę forum od niego
![]() Wczoraj sukces - Antek zasnął bez cyca na noc, a teraz siedzi w łóżeczku, by zasnął na drzemkę, ciekawe jak mu pójdzie ![]() i testowałam parę dni temu, ale na szczęście jedna kreska Ula, spóźnione życzenia Soniu,Kubusiu - wszystkiego, co najlepsze dla was odkładam na półkę, lubię czytać ksiązki po kilka razy Cytat:
Cytat:
a jak się czujesz?? Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że już lepiejCytat:
![]() współczuję, sytuacji ze szwagrem Cytat:
Cytat:
dobrze, że nic się nie stało. ja zawsze zapisanam pasy Antkowi, tylko, że od to chyba adhd ma za zaśnięcie bez cycaAntek, ma na nóżkach, to prawdopodobnie jest na tle alergicznym
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kraven jak Jasiu się czuje,mam nadzieję ze lepiej Angel wierzę że najadłaś się strachu,dobrze że tylko na nim się skończyło. Dzisiaj będzie mnie mało bo uczę się testów bo jutro już egzamin,teraz Zuzia ma drzemkę a ja zrelaksuję się chwilkę przy kawce.
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Lilka zupełnie zapomniałam, że miałam Ci te klocki podrzucić, przepraszam!
Lewek super wieści ![]() Widzę, że wczoraj był jakiś przełom wśród dzieciaków i zasypiały bez cyca! Piszę to z łóżka, mając Henia przy cycu śpiącego Dziś mam dość późno wizytę u ginekologa, może uda się mężowi uśpić małego. Na razie zaczęliśmy mu dawać rano po pobudce mm, ale wypija tylko z 50 ml ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Możecie mi powiedzieć, czy ja w przypadku odstawienia od cyca, w nocy mam dawać wodę czy mm? Bo butelki ze smoczkiem chyba nie ma sensu już wprowadzać, nie? Czyli z bidonu albo niekapka dawać w nocy? A jeśli odstawię cyca, to mm ile razy dziennie dawać? Niestety my mamy dalej złą reakcję na białko krowie - Henio ulewa jak zje coś mlecznego... |
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia, Kubuniu - wszystkiego najlepszego Skarbeńki!!
Lewek, super, że już serduszko i już 8tc! wow! leci! Ty szczęsciaro, nadal dobrze się czujesz i mdłości nie męczą? Marta, powodzenia w nauce!
|
|
#1856 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobry pomysł,zaraz wpadnę na klub tylko musze obiad przygotować w tak zwanym międzyczasie ![]() Dziękuję Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
Kubusiu,Soniu sto lat sto lat sto lat ide ten obiad robić bo do jutra nie zrobie
|
||||
|
|
|
#1857 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku kochane moje
Wszystkiego najlepszego dla Sonii Ulka dla Ciebie spóźnione życzenia Agnus a w miejscu tej wysypki nie przypadają guziczki metalowe? bo mi wychodzi coś podobnego w kontakcie z niklem. |
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Soniu, Kubusiu - 100 latek !!! dużo uśmiechu dla Was, magicznych kolejnych miesięcy i pięknych chwil w poznawaniu nowych rzeczy otaczającego świata
Lewek, gratuluję raz jeszcze ... Angel, to się najadłaś strachulca .. ja też nie zawsze zapinam Duśkę trzeba to zmienić Baobabek my skomlaliśmy się na firany w szkole podstawowej ... może warto o tym pomyśleć? nie mogę cytować i po przeczytaniu połowy nie pamiętam co komu miałam napisać, muszę inny system opracować odpowiedzi
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa.
Dziewuchy, ale znalazłam fajnego sprzedającego na allegro ![]() Właśnie zamówiłam Melci nowe botki z Zary na jesień za bagatela 60zł z przesyłką ![]() I płaszczyk z HMu, no, ale już używany za 40zł. Teraz zamówię tylko Jej jakiś berecik i szalik, i na jesień jest ubrana |
|
|
|
#1860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym dała wodę w nocy, jak się nie uda to ewentualnie mm. Ja Kingi już dawno nie karmię w nocy, a i tak się budzi, chociaż teraz wiem, że po prostu tak ma, a nie z głodu Co do sposobu podania to nie wiem... Kinga pije w dzień z bidonu, ale w nocy nie ma opcji, bo jest półprzytomna![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze muszę kupić czapeczkę, 2 szaliki, z 2-3 body z długim i butki Emel i będzie wszystko Płaszczyki kupiłam na wyprz w 51015 z 29,90 nowe
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

Jestem żonką 

). Kubusia Melka dostała może raz, dwa razy. Na pewno tego zwykłego i ten taki.. Mus owocowy! 

dobrze, ze mialam obniżone na najwyższy poziom,bo nie była zapiera pasani tylko blat miała przysuniety. Ale sie strachu najadlam
by gorączka Jasiowi nie powróciła. Oby to bylo od zabkow, a nie przeziebienie.

a wczoraj zaczęła marudzić a ja nic leżę to ona mnie za bluzkę, ja nic, to ona mnie za nos zębami
dla Marcelka