|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
alucior - pisalam samo pozdrawiam haha ;D
podejrzewam ze na bank jestem od niej mlodsza ;p chyba ze znalazla mnie na fejsie xd haha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Z racji tego, że wcześniej była mowa o zagracaniu wątku, pozwoliłam sobie napisać kilka zasad dla PM2014, jeśli zaakceptujecie pomysł to będzie na pierwszej stronie.
Jeśli macie inne uwagi to dodawajcie. Myślę że to dobry pomysł bo co chwilę sa nowe PMki a pisząc im: nie pisz tego czy tamtego, możemy sprawić że któraś znowu poczuje że jej tu nie chcemy bo jest nowa. A tak to zawsze odeślemy do pierwszej strony ![]() REGULAMIN WEWNĘTRZNY PM2014 1. Nie spamujemy – piszemy tylko posty na tematy dotyczące ślubów. 2. Do plotkowania i luźnych rozmów jest Klub, którym zarządza Misia880. Jeśli chcesz zaproszenie, wyślij priv do Misi. 3. Cytujemy tylko wypowiedzi do których się odnosimy. Jeśli cytat ma kilkanaście zdań, zostawiamy te, do których się odnosimy. 4. Staramy się nie powielać postów innych PMek. Jeśli pytanie raz padło, nie powtarzamy go pod swoim Nickiem. 5. Nie dublujemy swoich postów. Przykład: zamiast pisać 3 posty co godzinę „planuję zrobić”, „robię”, „zrobiłam, zobaczcie”, lepiej napisać jeden, końcowy. 6. Nowe PMki prosimy o przedstawienie się w pierwszym poście, napisanie kilku zdań o sobie i TŻ, jak się poznaliście, kiedy były zaręczyny, jaki planujecie ślub. 7. Nowe PMki prosimy o nie zadawanie ciągłych pytań w stylu: „a co już macie”, „kto ze Śląska” itp. Na pierwszej stronie pod Nickiem znajdują się odnośniki do naszych ślubnych organizerów. Takie pytania są zadawane średnio co kilka dni i niepotrzebnie dublują posty. 8. Nowe PMki prosimy o przejrzenie z grubsza wątku aby wiedzieć o czym jest obecnie mowa i nie powielać tematów. My się już znamy, Wy nas nie więc zadajcie sobie trud i chwilę zapoznajcie z wątkiem. 9. Jeśli mamy jakąś sprawę do konkretnej PMki i dotyczy ona tylko nas, to wysyłamy priv żeby nie zaśmiecać wątku. 10. Nie wykańczamy wątku na siłę tylko po to aby dobić do 5000 postów i przejść do nowej części.
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-08-29 o 10:36 |
|
|
|
#3483 | |
|
Erudycja
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
justynkie ja jestem za a w razie czego regulamin mozna edytowac.
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-08-29 o 10:13 |
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra/ świadkowa mi wczoraj nagadała, ze po co ja już chcę kupować suknię, przecież jeszcze tyle czasu
Odechciało mi się przeglądać sukienki, miałam iść w sobotę do kilku salonów ale też się zniechęciłam.Ona brała ślub 5 lat temu i wtedy były krótsze terminy ale ona tego nie rozumie. |
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wchodzenia do kościoła to ja na pewno pójdę z tż - nie chcę żeby sam kołkował przed ołtarzem a dwa to chcę go mieć ze sobą w każdej minucie tego dnia ![]() Co do błogosławieństwa sama myślę czy nie zrobić wcześniej dzień przed bo nie chcę ostatniego dnia na hurra i w ogóle tak że wszyscy biegają latają jeszcze ktoś się zwala na głowę itp... A i ta makijażystka z Gorlic moim zdaniem fajnie maluje ![]() ja u siebie mam problem bo małe miasteczko i nie ma zbyt usługodawców z prawdziwego zdarzenia
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Wtajemniczenie
|
madziara889 za bardzo się przejmujesz. To Twój Ślub i możesz robić co chcesz. Jeśli masz ochotę, to nawet 3 lata wcześniej możesz mierzyć sukienki.
Ja nie lubię jak ktoś się wtrąca, moja siostra też próbowała ale powiedziałam że ona swój ślub już miała więc teraz niech pozwoli mi na przeżycie swojego.
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
My nad strojami jeszcze nie myśleliśmy... W ogóle nie wiem jak to będzie z tym wszystkim... Za to nasi rodzice mają się spotkać w tą sobotę i omówić pewne rzeczy m.in. sprawę finansów. Najlepiej było by, że skoro się zadeklarowali i jedni i drudzy pomóc niech dzielą się po połowie. Ale gdy TŻ powiedział swojej mamie, że jedziemy wpłacić zaliczkę na salę to powiedziała tylko ok. a nie, że dołoży. Także on wziął swoje ostatnie pieniądze ale na szczęście uratowała nas moja mama
![]() więc jestem ciekawa jak to będzie, póki co pieniądze spędzają nam sen z powiek bo potrzebne są przecież już teraz. |
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
just
dobry ten regulamin - jestem na tak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Regulamin super! dopisałabym tylko żeby nowe PM pisały od razu w wejściowym poście to bo inaczej pojawia się 10 postów "napisz coś o was" Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-08-29 o 10:23 |
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
a mam jeszcze pytanie odnosnie klubu
nie tego mojego ;ptrzeba prywatna wiadomosc do tyciaty albo aguineczki ( ale ona sie juz chyba nie udziela) czy Z tym wszystko jest aktualne? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
ana909
skoro juz wujka poprosiłaś, to tymbardziej nie przejmowałabym się zdaniem teściowej - Twoj slub czy jej? one by najlepiej tylko rządziły co, jak gdzie i kiedy. Odnosnie zespolu, tez chcialam samych mężczyzn, i taki ten zespół który wybralismy niby byl - bez kobiety. Tylko rok temu zdecydowali się na dziewczynę, młodą, ale jaaki ma głos uwielbiam ją, śpiewa mega, na siostry weselu wszyscy ją chwalili, i teraz to sobie nie wyobrażam zespołu bez niej. Pozatym przy spisywaniu umowy mówiliśmy, że ta dziewczyna musi być,nie inna
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
U nas:
- zespół czteroosobowy (dwie dziewczyny i dwóch chłopaków), - do ołtarza idziemy z Tż razem, - obrączki niesie moja siostrzenica na poduszeczce.
|
#3493 |
|
Konto usunięte
|
justynkie brawo za inicjatywę
proponuję pogrubić punkt 6, to jest chyba najbardziej 'problemowa' część
|
|
|
|
#3494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
|
|
|
|
#3496 |
|
Wtajemniczenie
|
czekooczekolada można to jeszcze jakoś wrzucić na pierwszą stronę do początkowych postów?
Poczekajmy tylko na więcej głosów żeby nie było że jakaś samowolka .Dzięki dziewczyny za wsparcie!
|
#3497 |
|
Rozeznanie
|
justynkie super napisane! To bardzo dobry pomysl na porzadek na watku. Bo tak info sie non stop powtarzaja
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
justynkie ja popieram!
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
justynkie - oczywiscie, tylko jeszcze chwile poczekamy czy jakiś sprzeciw sie nie trafi
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
A co zespołu to u mnie jest 5 facetów i nie ma kobietki
![]() A jak już jesteśmy przy tych makijażach to może ocenicie klik ? nie będę jeszcze rezerwować ale chciałabym mieć już wyrobione zdanie wiem że mało ma makijaży ślubnych ale jak się znacie to może umiecie powiedzieć czy jest warta uwagi...
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
jak bedziemy zakladac nowy watek - to prosba do wszystkich kto jeszcze nie ma tego odnosnika przy niku w pierwszym poscie- zeby sobie to przygotowal
![]() w sensie podstawowe info i inspiracje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2013-08-29 o 10:35 |
|
|
|
#3502 |
|
Rozeznanie
|
Ana tak jak już Dziewczyny radziły nie przejmuj się teściową, bo to Twój Dzień
byłam na weselu gdzie PM prowadził brat do ołtaża, bo jej tata już nie żyje i wszystko było OK.U mnie tata będzie mnie wprowadzał, wtedy dopiero A. mnie zobaczy po raz pierwszy dlatego sukienki mu nie pokazuje nawet na zdjęciach ![]() Justynkiebardzo dobry regulamin, jestem na tak!
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
Odnośnie regulaminu też jestem za. Odnosnie ślubu bardzo chciałam zawsze mówić przysięgę sama nie powtarzać jej za księdzem ( mam nadzieję że pozwoli i że dam radę
) a ostatnio naszła mnie chęć żebyśmy brali czynny udział w naszej mszy tzn. żeby czytania ewangelii reż były wykonane przy ołtarzu przez nas ( już to kiedyś widziałam i mi się podobało) a czy któraś z was decyduje się na taką formę?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodałam punkt 8 i 10.
Jak macie uwagi to piszcie
|
#3506 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
Co do wprowadzania do kościoła, mnie sie podoba pomysł wprowadzania przez tatę, my wejdziemy z tżtem razem, bo mój tato nie żyje, ale gdyby było inaczej to możliwe, że odprowadziłby mnie do ołtarza
|
|
#3507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teściową się nie przejmuj Cytat:
![]() Cytat:
![]() justynkie ja też się zgadzam na regulamin
|
|
|
#3508 |
|
Raczkowanie
|
Skoro nikt nie pisze "sprzeciw" można chyba uznać, że są to głosy na tak
Wrzucajcie na pierwszą stronę o ile się da! ![]() Co do teściowych- moja tez się strasznie wtrąca i zaczyna mnie to troszeczkę irytować... My nie wiemy, czy chcemy zespół czy DJ'a a ona już od ponad tygodnia ( gdy dowiedziała się, że chyba wolimy dj'a) chodzi dzień w dzień za TŻ i jęczy mu o zespół a wczoraj dowiedziałam się, że wraz ze swoją córką (siostrą TŻ) wysłały za naszymi plecami zapytanie ofertowe do jakiegoś zespołu... Mi to już biust opada jak coś takiego słyszę! Nie pomijając faktu, że stwierdziła, że świadkiem TŻ będzie jego siostra... Po czym była niezadowolona gdy on się na to nie zgodził... U nas w regionie jest tak ,że u faceta świadkuje facet a u kobiety kobieta no ale cóż... |
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Justynkie, punkt 1 - nie spamujemy
|
|
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie to spam
Od zawsze tak pisałyśmy. Wiem że były tu uwagi na ten temat ale zgłaszała to jedna czy dwie osoby, reszta nadal pisała spam
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

Odechciało mi się przeglądać sukienki, miałam iść w sobotę do kilku salonów ale też się zniechęciłam.

dobry ten regulamin - jestem na tak
uwielbiam ją, śpiewa mega, na siostry weselu wszyscy ją chwalili, i teraz to sobie nie wyobrażam zespołu bez niej. Pozatym przy spisywaniu umowy mówiliśmy, że ta dziewczyna musi być,nie inna