Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 12:27   #3541
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ale to chyba nie przymus, czy obowiązek Kto chce to poda, kto woli prywatność to nie poda

Ostatnio któraś z Was dziewczyny podała link do wątku PMek z 2012 r - oceniały jakość zaproszeń z allegro. Załamałam się - chyba trzeba będzie próbne zamówić...
Ja zamawiałam próbkę na allegro i bardzo mi się podobają zaproszenia, Jakość papieru, druku, kolory wszystko idealnie jak w opisie Ale uważam że warto zamówić taką próbkę, to dużo nie kosztuje, a daje poczucie pewności

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:31   #3542
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Ale to chyba nie przymus, czy obowiązek Kto chce to poda, kto woli prywatność to nie poda

Ostatnio któraś z Was dziewczyny podała link do wątku PMek z 2012 r - oceniały jakość zaproszeń z allegro. Załamałam się - chyba trzeba będzie próbne zamówić...
wiem, że to nie przymus tylko Opium zapytała dlaczego nie chcę dodawać takiego postu, to odpowiedziałam
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:32   #3543
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Też nad tym myślałam. Można by zrobić błogosławieństwo zanim jeszcze będziemy się ubierać W jakiejś ładnej sukience, żeby zdjęcia również były...
Chociaż z drugiej strony, u nas chyba będziemy musieli się przygotowywać w moim mieszkaniu, więc chcąc nie chcąc i tak się zobaczymy.
my raczej nie robimy blogoslawienstwa bo nie mamy na to miejsca, blogoslawienstwo rodzicow mamy od dawna a poza tym to niepotrzebny stres
mnie oczywoscie bedzie do oltarza prowadzil tata,jest to jeden z momentow na ktory czekam z niecierpliwoscia a tz nie bedzie stal sam tylko ze swiadkami przy oltarzu
opiumalfa,piekne winietki

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:36   #3544
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słup

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
wiem, że to nie przymus tylko Opium zapytała dlaczego nie chcę dodawać takiego postu, to odpowiedziałam
i sie dowiedzialam. Dzieki

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
opiumalfa,piekne winietki
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:37   #3545
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Siostra/ świadkowa mi wczoraj nagadała, ze po co ja już chcę kupować suknię, przecież jeszcze tyle czasu Odechciało mi się przeglądać sukienki, miałam iść w sobotę do kilku salonów ale też się zniechęciłam.
Ona brała ślub 5 lat temu i wtedy były krótsze terminy ale ona tego nie rozumie.
absolutnie sie tym nie przejmuj!! To Twoj slub i masz prawo ogladac kiedy Ci sie podoba Rzeczywiscie kilka lat temu byl "trend" na ogladanie suknie na jakies kilka miesiecy, no moze pol roku przed slubem. U mnie tak w rodzinie bylo. ale teraz wyz demograficzny lat 80. sie zeni, wiec i dluzej trzeba czekac

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
nie chcę, żeby każdy kto wejdzie na forum miał podane na tacy w którym kościele biorę ślub, jaką mam salę, suknię, fotografa, zespół itp. cenię sobie swoją prywatność
ja tez nie chce. I tak sie bardzo wsrod Was uzewnetrznilam.

Cytat:
Ja zamawiałam próbkę na allegro i bardzo mi się podobają zaproszenia, Jakość papieru, druku, kolory wszystko idealnie jak w opisie Ale uważam że warto zamówić taką próbkę, to dużo nie kosztuje, a daje poczucie pewności
A jakie sa ceny Waszych zaproszen z allegro? Nie wolicie jednak ze spokojem ducha zamowic zaproszen z jakies strony-firmy, ktora sie w tym specjalizuje? w stylu amelia, albo cos takiego? Ladne zaproszenia i za 1.5 zl mozna kupic

ahhhh sprzatam.... znowu sami mieszkamy,a taki balagan robimy....
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:40   #3546
201605100
Konto usunięte

Cytat:
to ja to ja jeszcze nie przeglądałam, ale na pewno poczytam

Cytat:
podasz sprzedawcę u jakiego zamówiłaś?

edit:

Paris: na allegro też sprzedają firmy, które się tym profesjonalnie zajmują, a specjalistyczne strony nie są gwarancją jakości

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-08-29 o 12:42
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:42   #3547
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Ja również zamówiłam próbki 3 różnych zaproszeń i to, które było moim faworytem w realu okazało się być najgorsze
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:46   #3548
201605100
Konto usunięte

Dziewczyny, skoro zamawiałyście próbki na allegro, to może chciałoby się Wam zrobić real fotki i napisać kilka słów o tych zaproszeniach?
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:55   #3549
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość

A jakie sa ceny Waszych zaproszen z allegro? Nie wolicie jednak ze spokojem ducha zamowic zaproszen z jakies strony-firmy, ktora sie w tym specjalizuje? w stylu amelia, albo cos takiego? Ladne zaproszenia i za 1.5 zl mozna kupic
juz to pisalam wczesniej, ale na allegro nawet za zlotowke mozna znalezc piekne zaproszenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:57   #3550
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skoro zamawiałyście próbki na allegro, to może chciałoby się Wam zrobić real fotki i napisać kilka słów o tych zaproszeniach?
Ja tak zrobię - jak zdecydujemy się na jakiś wzór i zamówimy próbki to na pewno je opiszę i sfotografuję

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:58   #3551
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
ANA powiedz grzecznie teściowej że to Twój ślub! Co to znaczy nie wymyślaj? A właśnie że wymyślaj! Wiesz sama idę z Tż do ołtarza ale jeśli Tobie podoba się inaczej to rób jak Ty chcesz! Moja kuzynka nie ma taty i życzyła sobie żeby chrzestny ją prowadził i ok. Ślub masz raz i ma być jak chcesz

mi też rodzina tż wymysla że okrągłe stoły są beee i że lepsze byłyby prostokątne, ale jedna ciotka Tż którą uwielbiam powiedziała mi na ucho "Kasia to jest twój ślub - ludzie pogoadają i zapomną, bo jeszcze na nie jednym weselu będą i będa te kolejne wspominac, a ty swoje będziesz wspominac do końca życia" I ma racje!

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Z racji tego, że wcześniej była mowa o zagracaniu wątku, pozwoliłam sobie napisać kilka zasad dla PM2014, jeśli zaakceptujecie pomysł to będzie na pierwszej stronie.

Jeśli macie inne uwagi to dodawajcie.

Myślę że to dobry pomysł bo co chwilę sa nowe PMki a pisząc im: nie pisz tego czy tamtego, możemy sprawić że któraś znowu poczuje że jej tu nie chcemy bo jest nowa.
A tak to zawsze odeślemy do pierwszej strony

REGULAMIN WEWNĘTRZNY PM2014
1. Nie spamujemy – piszemy tylko posty na tematy dotyczące ślubów.
2. Do plotkowania i luźnych rozmów jest Klub, którym zarządza Misia880. Jeśli chcesz zaproszenie, wyślij priv do Misi.
3. Cytujemy tylko wypowiedzi do których się odnosimy. Jeśli cytat ma kilkanaście zdań, zostawiamy te, do których się odnosimy.
4. Staramy się nie powielać postów innych PMek. Jeśli pytanie raz padło, nie powtarzamy go pod swoim Nickiem.
5. Nie dublujemy swoich postów. Przykład: zamiast pisać 3 posty co godzinę „planuję zrobić”, „robię”, „zrobiłam, zobaczcie”, lepiej napisać jeden, końcowy.
6. Nowe PMki prosimy o przedstawienie się w pierwszym poście, napisanie kilku zdań o sobie i TŻ, jak się poznaliście, kiedy były zaręczyny, jaki planujecie ślub.
7. Nowe PMki prosimy o nie zadawanie ciągłych pytań w stylu: „a co już macie”, „kto ze Śląska” itp. Na pierwszej stronie pod Nickiem znajdują się odnośniki do naszych ślubnych organizerów. Takie pytania są zadawane średnio co kilka dni i niepotrzebnie dublują posty.
8. Nowe PMki prosimy o przejrzenie z grubsza wątku aby wiedzieć o czym jest obecnie mowa i nie powielać tematów. My się już znamy, Wy nas nie więc zadajcie sobie trud i chwilę zapoznajcie z wątkiem.
9. Jeśli mamy jakąś sprawę do konkretnej PMki i dotyczy ona tylko nas, to wysyłamy priv żeby nie zaśmiecać wątku.
10. Nie wykańczamy wątku na siłę tylko po to aby dobić do 5000 postów i przejść do nowej części.
Pomysł z regulaminem jest fantastyczny ale niektore punkty w moim odczuciu sa napisane troche ostrym językiem i nowe PM moga poczuc się troche gorsze/urażone, szczególnie punkt 8

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
A co zespołu to u mnie jest 5 facetów i nie ma kobietki

A jak już jesteśmy przy tych makijażach to może ocenicie klik ? nie będę jeszcze rezerwować ale chciałabym mieć już wyrobione zdanie wiem że mało ma makijaży ślubnych ale jak się znacie to może umiecie powiedzieć czy jest warta uwagi...
u mnie jest 3 facetów i babka ale tylko babka śpiewa i mi to nie przeszkadza

a co do makijażu - bomba!

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Odnośnie regulaminu też jestem za. Odnosnie ślubu bardzo chciałam zawsze mówić przysięgę sama nie powtarzać jej za księdzem ( mam nadzieję że pozwoli i że dam radę ) a ostatnio naszła mnie chęć żebyśmy brali czynny udział w naszej mszy tzn. żeby czytania ewangelii reż były wykonane przy ołtarzu przez nas ( już to kiedyś widziałam i mi się podobało) a czy któraś z was decyduje się na taką formę?

Ksiądz nam to proponował w parafii, ale na naukach też ksiądz nam odradził - podobno taki jeststres w tym dniu, że nie ma sensu dodawac sobie kolejnego stresu - słowa księdza z nauk

Cytat:
Napisane przez Izabela92 Pokaż wiadomość

Ubierać będziemy się w jednym mieszkaniu ale zobaczymy się dopiero jak przyjadą rodzice będziemy się "unikać" od rana - ja ze swoim fotografem i kamerzystą, on ze swoim.. Ze mną cała obstawa pojedzie do fryzjera i make up.. itd..
OPCJA 2. Wracam do rodzinnego domu rano w dniu ślubu (17 km od mieszkania)po to żeby z niego "wyjść" i po to żeby TŻ przyjechał po mnie a później i tak musimy wracać się pod mieszkanie bo w zasadzie tuż obok bloku mamy kościół w którym ślubujemy.. DORADŹCIE JAKBYŚCIE TO ROZWIĄZAŁY??
Koniecznie jedź do domu rodzinnego.... bardzo źle to będzie wyglądac jak ubierzecie się w jednym mieszkaniu, sama mieszkam z Tż i powrócimy dzien wczesniej do domów rodzinnych
moja znajoma ubierała się w jendym miezkaniu i potem tego żałowała, bo pamiatka z filmu była troche dziwna, i troche też ludzie gadali...
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:59   #3552
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Komisyjnie, zaproszenie z lewej strony wygrało. Wykonanie staranne, papier i druk ok. Cena 1,89 zł.
Mój faworyt (przed zamówieniem próbki), to zaproszenie środkowe. Generalnie wg mnie masakra..... malutkie i jakieś takie - sama nie wiem generalnie odpada!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0246E001.jpg (98,2 KB, 56 załadowań)
Stary 2013-08-29, 13:00   #3553
gornek
Zakorzenienie

Widze, ze przwija sie watek siwadków, blogoslawienstwa, prowdzenia do oltarza.
Mi sie wydaje,ze to fakt kwestia kto czego oczekuje i jak komu wygodnie, my no mieszkamy razem w Warszawie, ale slub bedzie w Jarocinie czyli 300km, wiec chcac nie chcac wszystko odbedzie sie u moich rodzicow, lacznie z blogoslawienstwem, nie wiem jak to sie odbedzie bo to mieszkanko 3 pokojowe, wiec tez niemozliwe abym nie widziala sie z moim TZ :P
Swiadkami bedzie u mnie 2 facetow, wiekszosc jest w szoku czy mozna miec 2 facetow, ale dlaczego nie ? u mnie bedzie brat, u mojego TZ jego przyjaciel,. A do oltarza bedzie prowadzil mnie tata, jestem jego jedyna córka, zreszta u nas w kosciela jest taka tradycja

PS to moje wzory zaprszen, sama nie wiem na ktore sie zdecydowac, sa skrmone bo i moja suknia taka bedzie :p nie lubie przesady
http://www.amelia-wedding.pl/images/...s/Lotaro/3.jpg
http://www.amelia-wedding.pl/images/.../Gallant/3.jpg
http://www.amelia-wedding.pl/images/...amaretto/2.jpg

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2013-08-29 o 13:04
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:03   #3554
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Koniecznie jedź do domu rodzinnego.... bardzo źle to będzie wyglądac jak ubierzecie się w jednym mieszkaniu, sama mieszkam z Tż i powrócimy dzien wczesniej do domów rodzinnych
moja znajoma ubierała się w jendym miezkaniu i potem tego żałowała, bo pamiatka z filmu była troche dziwna, i troche też ludzie gadali...
Tylko jak my mieszkamy 80 km od siebie to siłą rzeczy nie da się inaczej. Tż przyjedzie do mnie 2 dni wcześniej i nie pojedzie do swojego domu tylko po to, aby kamerzysta i fotograf mogli uwiecznić jego przygotowania Także są różne przypadki....
Stary 2013-08-29, 13:08   #3555
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Pomysł z regulaminem jest fantastyczny ale niektore punkty w moim odczuciu sa napisane troche ostrym językiem i nowe PM moga poczuc się troche gorsze/urażone, szczególnie punkt 8
Wiem, punkt 8 można wyrzucić albo zmienić. Nie wiedziałam jak to napisać łagodnie
Chodzi o to, że jak ja zaczęłam się udzielać to najpierw przejrzałam 3 wątki wstecz żeby wiedzieć o czym piszecie, kto jest kim i skąd, jaką ma historię. Żeby nie było że 10 raz w tym miesiącu pada pytanie: "oooo a co masz, a skąd, a gdzie mieszkasz, a gdzie pracujesz".
Nie chciałam być niemiła ale czasami widzę kilka tych samych pytań a wystarczy przejrzeć wątek parę stron wstecz...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:10   #3556
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Stroje
My szyjemy dla TŻ garnitur i wyjdzie za to 2000 zł, do tego 2 koszule, krawat za 25 euro, buty skórzane za ok 200-300 zł. Mam nadzieję że zamkniemy się w 3000 dla niego. W tej kwocie ja też chciałabym się zmieścić.
Nie muszę mieć droższej sukni niż garnitur TŻ, ważne aby było ładnie
Ja tam właśnie uważam,że tż ma prawo mieć droższe rzeczy na ślub bo się chociaż potem przydadzą i też w życiu nie patrzyłabym czy on ma taniej czy ja, ma być po prostu pięknie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
no wlasnie caly czas pisala do mnie na Pani i dopiero ten ostatni maíl na Ty xd ale moze wlasnie dlatego ze napisalam Pozdrawiam Agnieszka. no sama nie wiem - ale w mailach jest mila i grzeczna i kulturalna tylko te Ty xd

Mnie takie 'Ty' skutecznie odrzuca.
Niedawno miałam taką akcję. Przychodzi facet i leci do mnie na "Ty", "podaj to podaj tamto". A co ja na targu pracuje? zresztą co za różnica, na targu też mówię na "Pan/i, Poproszę" itp. Dla mnie to brak kultury Niech jeszcze raz przyjdzie to go zapytam czy koleżankę sobie we mnie znalazł

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Siostra/ świadkowa mi wczoraj nagadała, ze po co ja już chcę kupować suknię, przecież jeszcze tyle czasu Odechciało mi się przeglądać sukienki, miałam iść w sobotę do kilku salonów ale też się zniechęciłam.
Ona brała ślub 5 lat temu i wtedy były krótsze terminy ale ona tego nie rozumie.
Moja świadkowa tak samo skomentowała szukanie sukni. Teraz suknię mam, a ona nawet o tym nie wie. I świadkową prawdopodobnie już nie będzie, kilka innych sytuacji też mi dało do myślenia.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:11   #3557
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Tylko jak my mieszkamy 80 km od siebie to siłą rzeczy nie da się inaczej. Tż przyjedzie do mnie 2 dni wcześniej i nie pojedzie do swojego domu tylko po to, aby kamerzysta i fotograf mogli uwiecznić jego przygotowania Także są różne przypadki....
My mieszkamy razem w Gd. TŻ pochodzi z Mazur a ja z Olsztyna i tam jest ślub. Jedziemy 2-3 dni przed ślubem do moich rodziców a potem TŻ w piątek jedzie do siebie tylko po to żeby się przespać i rano jechać znowu do Ol z rodzicam, gośćmi itd. Taka tradycja, że PM wychodzą z domu rodzinnego.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:11   #3558
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem 80km to nie 800km :P
Do mnie tż też będzie jechał z rodzinnego miasta kilkadziesiąt kilometrów i było to oczywiste. Ale każdy robi jak uważa
Stary 2013-08-29, 13:11   #3559
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie z poduszką byłby ten sam problem + moja niezdarność = katastrofa i obrączki na ziemi
Poduszeczki mają wstążki za które przywiązuje się obrączki, więc mniejsze ryzyko upadku jest przy poduszkach, niż tacy
Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
PS to moje wzory zaprszen, sama nie wiem na ktore sie zdecydowac, sa skrmone bo i moja suknia taka bedzie :p nie lubie przesady
http://www.amelia-wedding.pl/images/...s/Lotaro/3.jpg
http://www.amelia-wedding.pl/images/.../Gallant/3.jpg
http://www.amelia-wedding.pl/images/...amaretto/2.jpg
Mnie najbardziej podoba się Lotaro Ale ja po prostu sceptycznie pochodzę do zaproszeń ze wstążkami, bo straszny wysyp ich jest ostatnio, a Lotaro się ładnie komponują i wyróżniają się nieco

Co do odległości, u nas jest to blisko 200km, więc nie ma szans na "przyjazd" Pana Młodego do mojego domu. Byłoby bez sensu, Teściowie pewnie też przyjadą conajmniej dzień wcześniej i będą spać u nas, albo w pobliskim hotelu. U nas przynajmniej jest ten komfort, że nasze mieszkanie jest oddzielone od mojego "domu rodzinnego", więc zamknie się przejście góra-dół i TŻ nie będzie mnie widział, aż do godziny zero.

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-29 o 13:14
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:12   #3560
misia880
Zakorzenienie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

ja akurat uwazam ze ten punkt jest dobry. wstepne przegladniecie watku..

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

gornek z jakiej stronki masz te zaproszenia?

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:15   #3561
gornek
Zakorzenienie

Tak tez myślałam, ze to Lotaro :p to one pierwsze rzucily mi sie w oczy i wstepnie moj TZ tez stwierdzil, ze one jao jedyne nie sa takie "babskie".
A zaproszenia mam ze stronki www.amelia-wedding.pl/ własnie, zamówilam u nich próbne zaproszenia
Stary 2013-08-29, 13:16   #3562
Izabela92
Raczkowanie

Opimalfa Winietki łódeczki po prostu położyły mnie na kolana! Przepiękne, jeżeli macie ślub i wesele w takim stylu to po prostu zazdroszczę, niby zwykła winietka, a każdy gość zapamięta nawet taki mały akcent.

Kasia, co do dywanu to nie ma szans na narobienie dziur bo przecież będzie leżał na kamiennej podłodze, a nie jest to jakiś cieniutki dywanik. W wielu kościołach jest czerwony piękny dywan a w tym w którym ślubuje (nie dość że kościół ciemny bez okien) to jeszcze dywan ciemno bordowy.. Nawet różowe płatki róż do tego bordowego nie pasują.

Verunke, ciesze się że przekonałaś się do Zamku w Niepołomicach faktycznie, okres dni Niepołomic na ślub w zamku jest bardzo odważny ale z chęcią podejdę złożyć Wam życzenia jakbyście się zdecydowali
Izabela92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:16   #3563
niulka_1985
Zadomowienie

No ja wolę, żeby był u mnie wcześniej. Po prostu boję się o niego. To jest ślub, pośpiech, stres, a droga bardzo ruchliwa i daleka.... Zaczynają się wakacje i wyjazdy i o wypadek nie trudno....
Stary 2013-08-29, 13:21   #3564
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tez myślałam, ze to Lotaro :p to one pierwsze rzucily mi sie w oczy i wstepnie moj TZ tez stwierdzil, ze one jao jedyne nie sa takie "babskie".
A zaproszenia mam ze stronki www.amelia-wedding.pl/ własnie, zamówilam u nich próbne zaproszenia
Dawno zamawiałaś próbki? Bo śledzę ich stronę jakieś 3-4 m-ce i cały czas nie ma możliwości zamówienia.
Stary 2013-08-29, 13:23   #3565
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dawno zamawiałaś próbki? Bo śledzę ich stronę jakieś 3-4 m-ce i cały czas nie ma możliwości zamówienia.
Dzisiaj, bo do wczoraj bylo to niemozliwe :P tez sledzilam ich strone dzien w dzien, aby zobaczyc jakos papieru bo na tym mi bardzo zalezy
Stary 2013-08-29, 13:24   #3566
Izabela92
Raczkowanie

http://www.amelia-wedding.pl/zaproszenia-lubne/5
Tak podobają mi się wszystkie zestawy próbne że chyba zaszaleje i zamówię wszystkie.. Widziałam już przeróżne ale cały zestaw 1 ,3,4 jest idealny, z 2 nie podobają mi się tylko dwa zaproszenia <3 Reszta jest idealna..
Izabela92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:46   #3567
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
http://www.amelia-wedding.pl/zaproszenia-lubne/5
Tak podobają mi się wszystkie zestawy próbne że chyba zaszaleje i zamówię wszystkie.. Widziałam już przeróżne ale cały zestaw 1 ,3,4 jest idealny, z 2 nie podobają mi się tylko dwa zaproszenia <3 Reszta jest idealna..
kurcze akurat zaproszenia na ktore sie czaje nie ma w próbkach no....
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:47   #3568
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
w moim otoczeniu rzadko się spotyka takie młode osoby, które decydują się już na poważne kroki, zwykle na końcówce studiów/tuż po. Brawa dla Was
Ja mam 21 lat, TŻ też, w dniu ślubu będziemy mieć 22 2 tygodnie po ślubie będziemy 4 lata razem, zaręczyny po 2,5 roku
A sukienkę na poprawiny chcę w tym guście:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/obrazki/st...oto_105660.jpg
tylko dłuższą

Cytat:
u nas na całe szczescie jest pani od ubierania kosciola, bodajze placi sie jej 100-150 zl a ubiera cudnie, nie raz bylam w kosciele po slubie kogos i bylam zachwycona, nie drogo a naprawde ma dryg do tego co robi
strasznie tanio - u nas kwiaciarnia 800-1000zł, dziewczyna 1000zł mniej więcej...

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Nie kara tylko z czegos musi isc pensja dla organisty... i pewno wlasnie idzie ze slubow.
Organista ma zazwyczaj swoją pensję, rzadko kiedy nie ma, ślub to premia.

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Prosze o porade:

Czy wzielybyscie zespol, ktory napisal mi, ze na ROK zawiesil dzialalnosc i aktualnie nie maja zadnych prob? Ze dopiero od stycznia znow ruszaja? Czy to nie jest podejrzane? nigdzie nie mozna ich posluchac, oprocz demo na stronie....
Ja bym nie wzięła, czy podejrzane, czy nie.

Cytat:
My szyjemy dla TŻ garnitur i wyjdzie za to 2000 zł
Jeśli mój TŻ będzie szył garnitur, to koszt będzie max 600zł, babka szyje za 400

DZIEWCZYNY MAM PYTANIE
Możecie mi polecić jakąś dobrą oprawę muzyczną ślubu kościelnego? Szukam w necie i cienko to idzie... Zależy mi na skrzypcach i śpiewie, bez organów. Województwo mazowieckie (lub Podlasie).

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:52   #3569
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Od dziś można zamawiać Właśnie wykukałam. Bardzo podoba mi się kilka modeli.

A nie wiecie może ile u nich kosztuje zmiana projektu ?
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:54   #3570
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
mi też rodzina tż wymysla że okrągłe stoły są beee i że lepsze byłyby prostokątne, ale jedna ciotka Tż którą uwielbiam powiedziała mi na ucho "Kasia to jest twój ślub - ludzie pogoadają i zapomną, bo jeszcze na nie jednym weselu będą i będa te kolejne wspominac, a ty swoje będziesz wspominac do końca życia" I ma racje!

bo ludzie gadali? ? Co to za argument? Wyżej piszesz, że ludzie pogadają i zapomną, a swój ślub się wspomina do końca życia.

Cytat:
Wiem, punkt 8 można wyrzucić albo zmienić. Nie wiedziałam jak to napisać łagodnie
Chodzi o to, że jak ja zaczęłam się udzielać to najpierw przejrzałam 3 wątki wstecz żeby wiedzieć o czym piszecie, kto jest kim i skąd, jaką ma historię. Żeby nie było że 10 raz w tym miesiącu pada pytanie: "oooo a co masz, a skąd, a gdzie mieszkasz, a gdzie pracujesz".
Nie chciałam być niemiła ale czasami widzę kilka tych samych pytań a wystarczy przejrzeć wątek parę stron wstecz...

a mnie się podoba,jasno,konkretnie,n a temat

Cytat:
Opimalfa Winietki łódeczki po prostu położyły mnie na kolana! Przepiękne, jeżeli macie ślub i wesele w takim stylu to po prostu zazdroszczę, niby zwykła winietka, a każdy gość zapamięta nawet taki mały akcent.

Kasia, co do dywanu to nie ma szans na narobienie dziur bo przecież będzie leżał na kamiennej podłodze, a nie jest to jakiś cieniutki dywanik. W wielu kościołach jest czerwony piękny dywan a w tym w którym ślubuje (nie dość że kościół ciemny bez okien) to jeszcze dywan ciemno bordowy.. Nawet różowe płatki róż do tego bordowego nie pasują.

Verunke, ciesze się że przekonałaś się do Zamku w Niepołomicach faktycznie, okres dni Niepołomic na ślub w zamku jest bardzo odważny ale z chęcią podejdę złożyć Wam życzenia jakbyście się zdecydowali
Wszystko kwestia tego czy zamek się zgodzi na ślub wtedy, w pon dam znać,ją bym chciała ale dali do zrozumienia że że względu na dni niepołomic raczej nie będzie to mozliwe ;(

Zastanawiam się teraz z tym wychodzeniem z domu. Musiałabym jechać do mamy 50 km, a tz w dzień ślubu musiałby po mnie przyjechać a potem razem wracaliśmy na ślub do krakowa.
Z drugiej strony mogę przygotować się u tzta, poprosić mamę żeby przyjechała wieczorem i razem byśmy się przygotowywały, co wy myślicie? ?

Edytowane przez Verunka
Czas edycji: 2013-08-29 o 13:58
Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości