Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 13:04   #2281
kiika2
Przyczajenie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cześć dziewczyny. jestem całkiem nowa, ale czuję , że bez wsparcia nici z mojego zapuszczania. zapuszczam włosy i paznokcie od około miesiąca choć o włosy dbam jakoś od zimy. moje włosy są lekko kręcone więc nawet gry rosną nie widać tego w takim tempie jakiego oczekuję. Niedawno wróciłam z Niemiec ( praktyki na wyspie Rugia czy jakoś ) i włosy w miesiąc chyba z 5 cm urosły( po powrocie wszyscy mowili , ze urosły itp... wiec byłam w siódmym niebie). Teraz wiadomo olejowanie , od poniedziałku zacznę stosować jantar. a używacie kozieradki ? bo dużo o niej słyszałam i zastanawiam się nad kupnem.
kiika2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:10   #2282
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiuulkaa Pokaż wiadomość
Skądś to znam Nie wiem co mój TŻ we mnie widzi wtedy, ale uwielbia jak jestem totalnie bez makijażu.

Dziewczyny mam do Was prośbę. Mogłybyście mi pomóc?
Zacznę od początku. Moje włosy farbuję już dość długo. Ostatnio postanowiłam, że będę jeszcze bardziej przykładać się do pielęgnacji.
Są długie tak za trochę za ramiona. Ostatnio przeczytałam, że szampon powinno dobierać się do skóry głowy. Nie wiem czy mam stosować tak jak do tej pory szampon do włosów farbowanych czy zmienić na inny. Włosy przy skórze głowy dość szybko się przetłuszczają. Generalnie to jeden dzień mam świeże włosy, a na drugi to już nie wyjdę na ulicę bez mycia. Co zrobić? Pomożecie?
Zależy jaki to szampon Ja na przykład wiem,że szampony Joanny mogę stosować wszystkie, bo nie przetłuszczają mi włosów. Omijam te o perłowym zabarwieniu. Ostatnio zastanawiam się nad używaniem szamponów do skóry normalnej, bo mam nadzieję że może będą mniej agresywne dla skóry głowy.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
asiuulkaa, jaki masz ten szampon??

Ja mam tak że skóra głowy lubi się przetłuszczać a na długości są suche, więc szampon dla mnie musi być bez silikonów, najlepszy taki z prostym składem. Nie kupuje szamponów "do włosów suchych" itp bo jeszcze bardziej mi się przetuszczały
Ja też tak mam. Obecnie używam Natei do włosów tłustych. Jest to dobry jakośicowo szampon za ponad 4 zł.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość

mój Tż też mnie woli bez makijażu jak mówi taką "naturalną" nie rozumiem tego
Zastanawiałam się nad tym. A może im chodzi o makijaż no make up?
Zresztą mężczyźni inaczej podchodzą do makijażu np.kreskę na połowie dolnej powieki uważają za niedokończoną, więc brzydką.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Jace Pokaż wiadomość
Jestem po eksperymencie z miodem i... WOW Efekty niesamowite. Włosy błyszczące, wygładzone, mięciutkie (aż chce się ciągle je macać). W dodatku miód zbawiennie wpłynął na moje niesforne fale i ułatwił stylizację. Trochę wzbogaciłam maskę, bo dodałam łyżkę oleju sezamowego i pół łyżki oleju rycynowego. Zdecydowanie miodowa maska na stałe zagości w mojej pielęgnacji.
Też tak mam po miodzie Lubiłam go dodawać do maski Polleny Gloria.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:11   #2283
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie,że da się odratować! Nie rezygnuj

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

No właśnie nie miałam jej nigdy, brakuje mi takiej "gotowej" maski nawilżającej a ona ma bardzo dobre opnie na wizażu Jak będę w naturze to pewnie ją zakupie ale pewnie nie będzie to prędko bo tydzień temu będąc na zakupach w rzeszowie się spóźniłam i była już zamknięta
Hmm jak będzie to może i się skuszę..pewnie ok 20 zł bedzie. Oj chyba to jest najgorsze jak do Natury ma się daleko i się specjlanie pojedzie a tu zamknięte ech..ale kupisz w końcu kiedyś

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a myslicie zeby ściąc?? tzn ze 2 cm i tak chce sciac koncowek po tyvch kąpielach.
Podcięcie dobrze im zrobi Wiem, to po swoich. Też mi było szkoda, ale to dla ich dobra, więc podetnij
Stary 2013-08-29, 13:14   #2284
Honey_Girl
Zakorzenienie

Napisałam mamie na kartce Isana masło Kakaowe. A ona się uparła, że jest napisane kokosowe, ekspedientka też tak przeczytała i mam dzwoni, że oni nie dostali kokosowego

No więc musiała się wrócić

Honey_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:15   #2285
evolette
Raczkowanie

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Zależy jaki to szampon Ja na przykład wiem,że szampony Joanny mogę stosować wszystkie, bo nie przetłuszczają mi włosów. Omijam te o perłowym zabarwieniu. Ostatnio zastanawiam się nad używaniem szamponów do skóry normalnej, bo mam nadzieję że może będą mniej agresywne dla skóry głowy.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Ja też tak mam. Obecnie używam Natei do włosów tłustych. Jest to dobry jakośicowo szampon za ponad 4 zł.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Zastanawiałam się nad tym. A może im chodzi o makijaż no make up?
Zresztą mężczyźni inaczej podchodzą do makijażu np.kreskę na połowie dolnej powieki uważają za niedokończoną, więc brzydką.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Też tak mam po miodzie Lubiłam go dodawać do maski Polleny Gloria.
Pamiętam taką sytuację: zrobiłam sobie kreskę eyelinerem na górnej powiece, nie zaczęłam jej od wewnętrznego kącika tylko od 1/3 długości(mniej więcej na wysokości tęczówki). Kolega mój powiedział mi, że nie umiem się "umalować", bo mam tylko pół kreski. A taka jest brzydka. :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:19   #2286
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Witam

Jeszcze spytam co do tej maseczki - rozumiem, że dodaje się łyżkę tego miodu na ilość maseczki jaką chcemy rozprowadzić na włosy?
Ja też dodawałam łyżkę, ale ja używałam dużej ilości maski. Aplikowałam ją po myciu, a miód dobrze się spłukał.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Nie wiem co oni mają z tymi włosami Mój jeszcze strasznie lubi moje włosy jak są miękkie i "puszyste", zauważyłam że po tym balsamie z planety organiki mu się podobają, zawsze wtedy mnie chwali
Właśnie, mężczyźni są dziwni. Wolą szopę niż gładkie, zadbane i dobrze nawilżone włosy

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Ale nie rozumiem czemu dla mnie jedne i drugie mogą być sexy No ale ja nie jestem facetem
A jeśli chodzi o makijaż : wszyscy faceci, których znałam i znam lubią minimalny, naturalny, jeśli nie wcale Co mnie też dziwi, ale jestem w stanie przyjąć do wiadomości, że tak jest, zrozumieć za to nie jestem w stanie i nie mówię o tym, że mają akceptować skrajność w drugą stronę - że tona podkładu, kilkogram cienia, połowa tuszu do rzęs i 1/3 opakowania różu do policzków ale normalny cień + kreski + tusz + coś tam jeszcze w granicach rozsądku według mnie wcale rysów twarzy aż tak nie zmienia różnica jest, owszem, ale to chyba lepiej, że ładniej wyglądamy? Czy nie?
Ja też nnie rozumiem, zwłaszcza,że widziałam,że dobry makijaż może przemienić brzydką w ślicznotkę.
Stary 2013-08-29, 13:20   #2287
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też dodawałam łyżkę, ale ja używałam dużej ilości maski. Aplikowałam ją po myciu, a miód dobrze się spłukał.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Właśnie, mężczyźni są dziwni. Wolą szopę niż gładkie, zadbane i dobrze nawilżone włosy
Ja spróbuję teraz tak na oko,może się uda.

Co do tego, że wolą szopę to racja!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 13:20   #2288
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Ale chwalicie ten miód, jutro kupię
Ja używałam tego sztucznego za 4 złote

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Dziewczyny zmyje oliwe szamponem babydream?
To bardzo dobry oczyszczacz.
Stary 2013-08-29, 13:21   #2289
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Napisałam mamie na kartce Isana masło Kakaowe. A ona się uparła, że jest napisane kokosowe, ekspedientka też tak przeczytała i mam dzwoni, że oni nie dostali kokosowego

No więc musiała się wrócić
Dlatego ja wybieram się sama, żeby unikać takich sytuacji :P
Stary 2013-08-29, 13:23   #2290
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Miałam iść ale mama mówi, że i tak idzie to mi weźmie. No i mam

Stary 2013-08-29, 13:28   #2291
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara
Właśnie nie. Na zdjęciach z dzieciństwa mam ciemne włosy. Może nie był to ciemny brąz, ale taki zwykły brąz. Natomiast moje włosy na jasne szampony reagują tak że są jaśniejsze. Natomiast po szmponie Timotei dla brunetek zaczęły mi rudzieć.
Może dlatego,że ma w składzie hennę?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Co to znaczy, że opadają? Pytam, bo moje też opadają, ale w tym sensie, że np. zrobię przedziałek, zaczeszę włosy na bok i zaraz one lecą na środek, nie trzymają się z boku Używasz często lakieru i nie widzisz zniszczeń? Może ja niepotrzebnie je demonizuję...
Ja się nie boję lakieru, ale nie używam go codziennie. Nie zauważyłam żadnych zniszczeń.
Stary 2013-08-29, 13:29   #2292
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Miałam iść ale mama mówi, że i tak idzie to mi weźmie. No i mam
I za ile kupiła ?
Stary 2013-08-29, 13:31   #2293
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
I za ile kupiła ?
9,99 W sumie jak za takie opakowanie to się opłaca

Stary 2013-08-29, 13:36   #2294
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
9,99 W sumie jak za takie opakowanie to się opłaca
Jeszcze taka pojemność i działanie na włosy to zdecydowanie warto Mało jest kosmetyków, które robią tyle fajnego z włosami i są w takiej cenie Musze kupić

A teraz tymczasowo się żegnam, bo ide działać z obiadem,. Będę wieczorkiem. Miłego popołudnia wszystkim
Stary 2013-08-29, 13:42   #2295
Amalia1989
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
A czy ja pisze, ze nie? Naprawde nie widze nic zlego w tym, ze ktos zwroci mi uwage, ze popelnilam blad.

Co tam, nawet jak napisalam, ze nie chce sie czepiac, to i tak kazy zrozumie tak, jak chce.

Rzeczywiscie, dramat...

I niech Cie wkurza, nie moj biznes. A polskich znakow nie uzywam piszac z wersji mobilnej i nie zamierzam tego zmieniac. Nie rozumiem, dlaczego ludzie maja taki problem z przyjeciem krytyki, drobnej uwagi.
Ale sama dałaś ku temu podstawy. Mogłaś nie napisać tego boszsz i byłoby grzecznie. Poza tym Twoja odpowiedz do mnie też grzeczną nie jest.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
jak byłam dziś w drogeri to babka oleciła mi jakąs nowosc na zniszczone wlosy. Z garniera taki sliczek pomaranczowy. I cos w do psikania na koncowki rozdwojone nawet pisalo zeby nie scinac koncow ze to niby je naprawi.

Zaraz poszukam w necie opini, nie wzielam tak w ciemno.
Babek w drogerii lepiej nie słuchać. Słyszałam różne rumery z nimi związane

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez mandarynka882 Pokaż wiadomość
cześć Wam
oglądam właśnie w necie ulotki z rossa i natury, dużo promocji na włosowe kosmetyki, zwłaszcza w naturze, w rosie szampony alterry w promo, fajnie bo mi się kończy...
otworzyli dziś koło mojego bloku Lidla, coś tam jest fajnego do włosów? wiecie coś? dziś tylko wpadłam tam na chwilkę bo tłum ludzi i się nie rozejrzałam nawet...
Ja miałam odżywkę do włosów z biało-zieloną i byłam z niej zadowolona.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
dziewczyny wgniotłam we włosy zel lniany i dalej zrobił sie susz mimo ze były miękkie
Miałam ochote sięgnąc po prostownice i je wygladzic ale sie trzepłam w głowe.Kolor mam teraz wymarzony ale niestety włosy ucierpiały, może kpiele rozjaśniające nie niszczą jak ktos ma proste i gładkie, ale nie kręcone. Ehh.
Jestem prawie ze zrezygnowana...
A odgniotłaś go, gdy zaschnął?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 13:45   #2296
barylka666
Zadomowienie

Cytat:

Gdy ja mam lekko spuszone włosy to mój TŻ uważa że są puszyste i mu się podobają...

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-29 o 13:47
barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:47   #2297
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Mój Tż przejeżdżał koło Rossmanna i przy okazji kazałam mu kupić płyn micelarny, a on zapytał się ekspedientki o płyn mineralny
Stary 2013-08-29, 13:49   #2298
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze taka pojemność i działanie na włosy to zdecydowanie warto Mało jest kosmetyków, które robią tyle fajnego z włosami i są w takiej cenie Musze kupić

A teraz tymczasowo się żegnam, bo ide działać z obiadem,. Będę wieczorkiem. Miłego popołudnia wszystkim
Mam nadzieję, że będzie warto
Miłego dnia

Cytat:
Gdy ja mam lekko spuszone włosy to mój TŻ uważa że są puszyste i mu się podobają...
A my się męczymy i bawimy w wygładzanie.

Stary 2013-08-29, 13:49   #2299
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mandarynka882 Pokaż wiadomość
śliczne macie włosy dziewczyny
takie dłuugie i piękne ja chyba jako jedyna tutaj mam tak krótkie włosy....
Nie, nie, ja mam dość krótkie, za ramiona

Cytat:
No właśnie, czasem np. nie ma czasu umyć włosów, czy coś podobnego i Ty możesz wyjść z domu normalnie, a ja mam problem
Biorąc pod uwagę, że jestem raczej leniwa, to jest to wielki plus, nie wyobrażam sobie, że nie mogę odłożyć mycia na następny dzień, lub że MUSZE wstać wcześniej umyć włosy.
Dla kaprysu, żeby się lepiej ułożyły to zawsze inaczej

Cytat:
A widzisz, czyli jeszcze może okazać się fajnym produktem, który będziesz nam polecać Ja miziam cały czas włosy, takie są fajne ;D
Ja też dzisiaj miziam się po włosach. W końcu się troszkę odwdzięczają za cały wysiłek wkładany w ich pielęgnację.

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
A mnie to wkurza. Dlatego nie kupuje szamponów które mają żółty odcień. Pamiętam jak trzy lata temu chodziłam z prawie platynowym pasemkiem. Wogóle moje włosy są strasznie dziwne. Naturalny kolor mam bardzo ciemny, ale od ok 4-5 cm od skóry głowy włosy zaczynają mi jaśnieć, a ostatnio to nawet rudzieć, dlatego pofarbowałam włosy na brąz. Ile ja to musiałam się nasłuchać żebym pofarbowała moje odrosty. Szkoda tylko że do słońca zaczyna mi ten miedziany kolor wychodzić.

Ja mam przy skórze czarne włosy, a na długości mi też się strasznie rozjaśniają Kiedyś używałam szamponu rumiankowego i miałam wrażenie, że jeszcze mi po nim włosy brązowieją. Ale w sumie nie przeszkadza mi to.

Cytat:
Też się przymierzam do ponownego picia pokrzywy ale po niej co chwilę latałam do wc
Ja tak samo, dlatego piję z rana

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 13:54   #2300
barylka666
Zadomowienie

Cytat:

No właśnie

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:58   #2301
Aysell
Wtajemniczenie

Hej

Cytat:
[...]

To się chwal jak znajdziesz

[...]
Ok
Cytat:
A są w naturze u Was maski NaturVital aloesowe?
Tak, kupowałam ostatnio ta maska na jakiś czas zniknęła, teraz wróciła i wydaje mi się, że ma inną konsystencję albo taką kupiłam. W każdym razie już jej nie kupię drugi raz, więc nici z ewentualnego porównania
Cytat:

[...]

a takie miałam piękne włosy w ciązy tak szybko urosły dosłownie w mig! szkoda tylko że po wyłysiałam porządnie i połowa wlosów wyleciała. teraz mam kłopot z układaniem bo mam polowe krótkich po całej głowie i polowe normalnych
Przeraża mnie to, że po porodzie wypadają włosy. Już i tak swoich mam niewiele, nie wyobrażam sobie czegoś takiego... Naprawdę zgroza, wszystkie argumenty są dla mnie przeciwko ciąży w ogóle
Cytat:
[...]

Barylka A polecasz tą maskę ?
Pytanie nie do mnie, ale mogę odpowiedzieć - ja polecam Jest świetna, ale pod warunkiem, że włosy potrzebują mocnego odżywienia. Można powiedzieć, że to na niej "zbudowałam" obecne włosy, wcześniej codziennie męczone różnymi kosmetykami do stylizacji, modelowaniem i suszeniem. Wyżej napisałam, że już jej nie kupię - moje włosy już nie potrzebują takiej odżywczej "bomby", maska mi je obciąża... Ale ogólnie jest świetna i warto spróbować.
Cytat:
Napisane przez kiika2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. jestem całkiem nowa, ale czuję , że bez wsparcia nici z mojego zapuszczania. zapuszczam włosy i paznokcie od około miesiąca choć o włosy dbam jakoś od zimy. moje włosy są lekko kręcone więc nawet gry rosną nie widać tego w takim tempie jakiego oczekuję. Niedawno wróciłam z Niemiec ( praktyki na wyspie Rugia czy jakoś ) i włosy w miesiąc chyba z 5 cm urosły( po powrocie wszyscy mowili , ze urosły itp... wiec byłam w siódmym niebie). Teraz wiadomo olejowanie , od poniedziałku zacznę stosować jantar. a używacie kozieradki ? bo dużo o niej słyszałam i zastanawiam się nad kupnem.
Cześć
Cytat:

[...]

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Ja też nnie rozumiem, zwłaszcza,że widziałam,że dobry makijaż może przemienić brzydką w ślicznotkę.
Tego nie wiedziałam ciekawe, w czym ta szopa jest ładniejsza

Właśnie. Chociaż jeśli dochodzi do "drastycznej" zmiany wyglądu przez makijaż, to jeszcze jestem w stanie ich zrozumieć, że niby nie chcą być oszukiwani, albo coś w tym stylu. Ale normalny makijaż? Nawet dość mocny nie zmienia czasem twarzy, więc co to za dziwny problem Ale przede wszystkim powinno im być to obojętne, jeśli dziewczynie malowanie sprawia przyjemność, a nie wygląda komicznie, albo jak Barbie, to nic im do tego.

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:02   #2302
Madaaa
Zakorzenienie

A ja dzisiaj dorwałam u siebie olej lniany nierafinowany i korzeń rzewienia. Także będzie rozjaśnianko włosów
Tyle szukałam olejów a oni mi w miescie otworzyli sklep z ekologiczną żywnością . Olejów dużo, ale drogie, wzięłam lniany bo był najtańszy Były tez kosmetyki apis, olejki do twarzy, z truskawek, arganowy. Duzo tego. I będą kosmetyki Sylveco
Nastepnym razem wezme jakaś pokrzywkę i możę bratka do picia
Co jeszcze polecacie z herbatek ziołowych na włosy?

Na mnie pokrzywa tez działa moczopędnie ale duzo ziółek to ma do siebie. Po dziurawcu też sikam co chwile :P

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2013-08-29 o 14:04
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:09   #2303
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:

[...]

Babek w drogerii lepiej nie słuchać. Słyszałam różne rumery z nimi związane
[...]
Naprawdę, czasem powala mnie okropny brak wiedzy prezentowany przez te panie Wydaje mi się, że pracując gdzieś, należy mieć o pracy jakieś pojęcie, a nie że ja proszę o radę, a na końcu okazuje się, że i tak wiedziałam więcej co ta doradzająca pani Jeszcze zauważyłam, że w Krakowie, jako większym mieście, częściej zdarzają się zorientowane kobiety, które potrafią umiejętnie doradzić, ale w mojej małej mieścinie to czasem mam wrażenie, że te panie są prosto z ulicy przyjmowane do pracy, jak leci, nawet bez rozmowy kwalifikacyjnej
Cytat:
Mój Tż przejeżdżał koło Rossmanna i przy okazji kazałam mu kupić płyn micelarny, a on zapytał się ekspedientki o płyn mineralny

Cytat:
Mam nadzieję, że będzie warto
Miłego dnia

Dokładnie
Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Nie, nie, ja mam dość krótkie, za ramiona

Biorąc pod uwagę, że jestem raczej leniwa, to jest to wielki plus, nie wyobrażam sobie, że nie mogę odłożyć mycia na następny dzień, lub że MUSZE wstać wcześniej umyć włosy.
Dla kaprysu, żeby się lepiej ułożyły to zawsze inaczej
[...]

Otóż to
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj dorwałam u siebie olej lniany nierafinowany i korzeń rzewienia. Także będzie rozjaśnianko włosów
Tyle szukałam olejów a oni mi w miescie otworzyli sklep z ekologiczną żywnością . Olejów dużo, ale drogie, wzięłam lniany bo był najtańszy Były tez kosmetyki apis, olejki do twarzy, z truskawek, arganowy. Duzo tego. I będą kosmetyki Sylveco
Nastepnym razem wezme jakaś pokrzywkę i możę bratka do picia
Co jeszcze polecacie z herbatek ziołowych na włosy?

Na mnie pokrzywa tez działa moczopędnie ale duzo ziółek to ma do siebie. Po dziurawcu też sikam co chwile :P
Jak? Jak będziesz rozjaśniać? ja jestem zainteresowana

Edytowane przez Aysell
Czas edycji: 2013-08-29 o 14:11
Stary 2013-08-29, 14:11   #2304
xdarling
Raczkowanie

A ja przymierzam się do tego picia pokrzywy i jakoś zabrać się za to nie mogę . Wczoraj siedziałam ok 30 minut z kallosem na głowie, dzisiaj włosów nie myłam i jakby są dłużej świeże niż zawsze tylko te puszące się końcówki ...
xdarling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:14   #2305
Aysell
Wtajemniczenie

Honey_Girl, jako, że zaczęłam czytać Twojego bloga od początku, już mam pytanie : szampon Timotei "Moc i blask" stosujesz codziennie? Czy to bardziej oczyszczacz? Za co go lubisz?

Stary 2013-08-29, 14:14   #2306
Madaaa
Zakorzenienie

Podaje link do bloga odnośnie tego korzenia rzewienia Już raz robiłam, ale świeżym i za dużo brudu było, takze szukalm suszonego. Dodał blasku włosom, były bardziej złote
http://smallrosie.blogspot.com/2012/...rzewienia.html
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:16   #2307
kiika2
Przyczajenie

A czy można dostać połączenie skrzypu i pokrzywy do picia?
kiika2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:17   #2308
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
Honey_Girl, jako, że zaczęłam czytać Twojego bloga od początku, już mam pytanie : szampon Timotei "Moc i blask" stosujesz codziennie? Czy to bardziej oczyszczacz? Za co go lubisz?
Bardzo mi miło, że mam czytelniczkę od deski do deski

Stosuję go dość często, ponieważ podnosi mi włosy do góry i są przez długi czas jak na moją czuprynę świeże. Konsystencja też mi bardzo odpowiada i nie plącze włosów.
Tak, jest to ziołowy szampon, więc nadaje się do oczyszczania czy zmywania olejów.

Stary 2013-08-29, 14:24   #2309
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Podaje link do bloga odnośnie tego korzenia rzewienia Już raz robiłam, ale świeżym i za dużo brudu było, takze szukalm suszonego. Dodał blasku włosom, były bardziej złote
http://smallrosie.blogspot.com/2012/...rzewienia.html
Nie miałam pojęcia, że rzewień = rabarbar Dziękuję W aptece chyba będzie? Mam prosić o suszony, taki, jaki ma ta dziewczyna? Super, nie chciałabym rozjaśniać włosów w całości, ale marzę o paru delikatnych refleksach, a boję się iść z tym do fryzjera, bo wydaje mi się, że może zepsuć sprawę i zrobić mi mocne pasemka
Cytat:
Bardzo mi miło, że mam czytelniczkę od deski do deski

Stosuję go dość często, ponieważ podnosi mi włosy do góry i są przez długi czas jak na moją czuprynę świeże. Konsystencja też mi bardzo odpowiada i nie plącze włosów.
Tak, jest to ziołowy szampon, więc nadaje się do oczyszczania czy zmywania olejów.
Po prostu czuję, że tam ciekawe rzeczy są

Można np. co drugie mycie? Rozumiem, że zawiera sls? Ogólnie oczyszczam co tydzień Barwą, więc nie chciałabym przesadzić z mocnymi szamponami...

Stary 2013-08-29, 14:27   #2310
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:

Po prostu czuję, że tam ciekawe rzeczy są

Można np. co drugie mycie? Rozumiem, że zawiera sls? Ogólnie oczyszczam co tydzień Barwą, więc nie chciałabym przesadzić z mocnymi szamponami...
Tym bardziej mi miło

Ja używałam go i cały miesiąc i włosom nic się nie działo. Jeśli jednak masz delikatniejsze włosy (tak, zawiera sls) to aby ich nie przesuszyć lepiej używać właśnie co któreś mycie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości