|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę do niej wracać często. biedulka jesteś z mdłościami. myślałam, że mi juz przeszły ale po 2 dniach spokoju znów witałam się z szuwarkiem ![]() w ogóle to zaczęłam sie objadać. non stop jestem głodna. będąc w pracy jestem w stanie pochłonąć 2 kanapki, drożdżówkę, jakiś owoc. a w pracy jestem tylko 6 godzin. w takim tempie to szybko zrobi się mnie więcej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pierwsze tsh wyszło mi 2,7 ostatnio powtarza łam - 1,4 mam nadzieję, że na kolejnym też będzie podobnie i przynajmniej tarczycą nie będę się martwic Cytat:
![]() a skoro tak łapie Cię depresja, to może w szpitalu jest jakiś psycholog, z którym możesz porozmawiać? Cytat:
![]()
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się nie decydowała na dodatkowe badania włąśnie ze względu na to prawdopodobieństwo pomyłki.
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
Decyzja i tak należy do Ciebie. Kwestia czy jak się dowiesz, ze dziecko ma ZD czy zdecydujesz się je urodzić, czy dokonasz terminacji. Jeżeli i tak będziesz chciała je urodzić, to myślę, że nie jest to potrzebne.
Ja zdecydowałam się na prenatalne, ale jeśli okaże się, że coś jest nie tak, nie wiem co zadecyduję. Możecie mnie zjechać teraz, ale głęboko będę zastanawiała się nad terminacją, dlatego wolę wiedzieć wcześniej. Poza tym stać mnie na takie badanie, więc też się zdecyduję i chyba zdecyduję się na płytę dvd. Mama bardzo chciałaby zobaczyć, więc dam te 20zł i wezmę płytę, poza tym dostanę kolorowe zdjęcia, więc to też jest powód dla którego decyduję się na pren.
#3126 | |
Moderator
|
To może poczekaj jak wyjdzie przezieroność i wtedy dopiero się zastanowisz jak coś nie tak wyjdzie?
Cytat:
Ja tylko będę miała badaną przezierność na początek - dopiero jak coś nie tak wyjdzie umówię się do specjalisty od genetyki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Elu, popieram Twoje podejście. Są różne choroby i niektóre tak potworne, że wizja usunięcia ciąży wydaje się być mniej makabryczna niż skazanie maluszka na kilka tygodni czy miesięcy życia w męczarni. Jednak są to sprawy bardzo indywidualne i mam nadzieję, że unikniemy takich dramatów na tym wątku.
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Pewnie nie wypuszcza mnie szybko. Ale tak naprawde to tu mam opieke i wole byc w szpitalu bo jakby cos sie dzialo zareaguja. A nie znowu przechodzic ten koszmar w domu. Przeraza mnie ilosc poronien, lyzeczkowan i krwawien u kobie. Ile tu jest osob i kazda albo krwawienia albo poronienie. Oby moja kruszynka sie trzymala. Juz powiedzialam TZtowi ze jak sie urodzi o bedzie nasze jedyne dziecko wiec mam nadzieje ze to dziewczynka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Nadzwyczajna, trzymaj się mocno. My tutaj wszystkie Tobie kibicujemy. Który to tydzien u Ciebie?
#3131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3132 | |
Moderator
|
Cytat:
Samo genetyczne USG tak na prawdę niczego zagwarantować nie może - ani czy dziecko na pewno będzie zdrowe ani to czy będzie chore ![]() Z tego co pamiętam Przybylskiej powiedzieli że dziecko będzie miało ZD i podjęła decyzję że urodzi - okazało się że córeczka była zdrowa, więc różnie to się skończyć może... Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-08-29 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nadzwyczajna Trzymaj się dzielnie! Masz wokół siebie bliskich, szukaj u nich siły. Poza tym pomyśl, jak silne masz dziecko, skoro tyle przeszło a serducho bije mu jak dzwoń ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
P.S. Czy prenalatne zawsze jest w kolorze? Bo ja miałam zwykle, tylko czasem lekarka mi pokazywała w 4D A ja dziewczyny po wizycie. Normalnie CUDA ![]() ![]() W poczekalni byłam zestrosowana jak przed obroną magisterki, bez jaj ![]() Miało być 10t4d (ostatnio małe niepewności z rozmiarem młodego) i miałyśmy się umawiać na to USG w 12 tygodniu. A babka mierzy dopochwowo i brzusznie i miętoli tym i miętoli.. i mówi, że wychodzi 12t2d :P No i było wypasione USG pół godzinki leżałam ![]() ![]() Małe ma 5,65 cm. Żałowałam bardzo, że męża nie ma, bo chciał być, ale lekarka mówi, że mamy razem przyjść we wtorek i tak, bo małe wierciło się i wierciło, ale ułożyć profilem do zbadania noska nie chciało, więc muszę się jeszcze raz pojawić. Mam kupę zdjęć, ale teraz jakoś nie bardzo już wiem, co na większości jest, kiedy ona nie tłumaczy. ![]() Dalej jakoś nie mogę się uspokoić... Na uczczenie zabrałam nas (mnie i młode) do chińskiej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzidziuś się rozwija ![]() ![]() ![]() Następna wizyta 26.09 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się znów trzęsłam na leżance podczas tych badań tal bardzo że dzidzia sie kołysała w brzuchu ![]() zazdroszcze tego chinskiego zarcia ![]()
![]() |
#3138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj na USG, maleństwo rośnie ma już ok 8 cm ![]() ![]() A oto fotki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
Nadzwyczajna szczerze Ci współczuję i nie dziwię się w ogóle, że dopadło Cię zrezygnowanie. Trzymaj się dzielnie
![]() czarnamadonna również trzymam za Ciebie kciuki. Wiem, że dziewczyny mają naprawdę przerąbane z krwawieniami, ale chciałam dodać i swoje pięć groszy. Rano robiąc sobie śniadanko, zrobiło mi się bardzo, bardzo niedobrze. Poczułam, że mdleję i tak praktycznie przewracając się i nic nie widząc dotarłam na balkon, a że byłam w spodenkach i koszulce, a o 7 rano było całkiem zimno, jakoś mnie powietrze orzeźwiło. Jak odzyskałam całkiem przytomność i władze w nogach, wstałam i poszłam do łazienki i dostałam takiej chwilowej biegunki. Ale co tam, pozbierałam się i poszłam na 8 do pracy. Cały czas dziwnie się czuję, mam nadzieję, że to nic nadzwyczajnego ani groźnego, wizytę, pierwszą mam jutro i martwię się czy nic się złego nie dzieje.
#3141 |
Moderator
|
Jaaaaaa
![]() ![]() Boże spraw żebym i ja miała takie nowiny we wtorek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla Wszystkich Szczęśliwych Ciężarówek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim mamuśkom
![]() Piękne wieści ![]() Mona gdzie ta lista następnych wizyt, bo już nie ogarniam ![]() Mam nadzieje, ze za mnie bedziecie trzymać kciuki w środę za tydzień? ![]() Chciałabym tak samo jak Wy mieć dobre nowiny ![]()
![]() |
#3144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Raczkowanie
|
kurcze ale się rozpisałyście ... byłam wczoraj do południa na wizażu, weszłam dzisiaj a tam 4 str. do nadrobienia
![]() ostatnią wizytę miałam w szpitalu, sprawdzali czy jest dzidziuś - czy puste jajo. I jak się okazało że jest dzidzia, to ja się poryczałam mojej gince też się oczka zaszkliły, pokazała mi bijące serduszko ale z tego wszystkiego nie puściła bo zaczęłam się cieszyć że dzidzia. na następnej poproszę aby puściła na głośnik ![]() Edzia400 ja też rodziłam naturalnie, tylko 10 h i bez znieczulenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enia 10 cm -------- koziemleko 8 cm szczęścia, ja cię kręcę ![]() ![]() Ela87 lista (kalendarzyk) wizyt jest na dole pierwszej str. Dziewczyny was też budzi w nocy konieczność siku w wc ?? śpię sobie w dobre aż tu nagle trzeba wstać i się wysikać. troszki denerwujące. I żeby to było raz chociaż a tu ze 3 razy, i wiem że będę wstawać jeszcze więcej jak dzidzia będzie większa i będzie uciskać ..... ![]() A i jeszcze dodam że jak mi się niedobrze robi to sięgam po jabłko, zjadam jedno czy dwa i przechodzi |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
mona - ja poproszę o dopisanie do listy mamuś marcowych
![]() Monika 24 lat, OM 14.06 TP 21.03.2014 (1 dziecko, Kraków) |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wizyty mam co 4 tyg, ale raz byłam na badaniach w szpitalu i tam też mi usg zrobili. Cytat:
![]() wiemy już od 11tc, kolejne usg to potwierdziło Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na początku wstawałam dwa razy a teraz nie ![]() ![]()
![]() |
#3150 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.