|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
w tych biedronkowych 1 są 28 sztuki pampków.
miałam pytać czym sie róznią oprócz ceną te premium, ale już doczytałam. Kurcze nie wiem co zrobić, bo owszem, mogę kupić 2 paczki- 1 do szpitala, na pewno sie zużyje, 1 zaraz po wyjściu i faktycznie bardziej opłacają sie pampersa, no ale czy to nie prawda ze sie dupka do luksusu przyzwyczaja? w sensie, żeby mi mały potem nie reagował jakoś na dade ( chyba ze tak zapisane ma w genach). chyba ze zrobić tak, że na noc PAMPERS a w dzien na zmianę DADA i PAMPERS. czy może któras sie wypowiedziec? kurcze, ja mam mało kocyków. w sumie jeden mikrofibra, a jeden taki grubszy który planuje do wóza.. a jeden mam dostać od mamci, ale to jak wróci z DE to wtedy tak Mój mąż jest dziwny- przed 5minutami mówi mi ze ruszac sie po obiedzie nie umie, a teraz wperniczył paczkę pryncypałek a montera nie ma. SPÓŹNIA SIĘ JUŻ 20 MINUT!!!
|
#3032 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
I myślę, że z Dominikiem też by tak było. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Dziewczyny jeszcze mam pytanie: te kontrole L4 z ZUS to przychodzą pon.-pt. w godzinach pracy? Czy w sobotę/niedzielę albo wieczorami też mam się bać?
|
||
|
|
|
#3033 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
ale musze wziac poprawke bo zawsze sie u gina na jego wadze waze...i tak jak Ty mowisz w pasie się rosnie więc nie martwie sie...z wagi przed ciąży wg mojej wagi teraz 2,5 na plusie w 30 tyg.co do Pampków to ja mam na razie 2 paczki ale 2 ( dady i Pampersa) Newborny napewno warto do szpitala kupic bo paczki małe i poreczne i rzeczywiscie sie Dady nie opłaca juz lepiej Pampersa ( u mnei w selgrosie po 17 zł widziałam) Ja planuje miec jescze jedna 1 Pampers Premium na pewno ( kolezanka ma mi kupic) i reszte na razie 2, a jak się okaze że za duze to sobie wtedy dokupie ale piotrus wazył 2700 i uzywałam 2... |
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w sumie, moja isostra iała tak jak maomami pisze- ze kto przychodzil to z pampersami, wiec na zapas nie bede kupować. Powedzcie mi tylkoczy mogę zrobić tak że na zmianę raz PAMPERS raz DADA czy to nie ma sensu ? jak sie na to zapatrują już MAMY. ?
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam porobiony zapas do prania 3 kg proszku, płyn do prania i 2 płyny do płukania ![]() Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p60681-K_i...ff_36_szt6_szt zobaczcie w DOZie jest zestaw wit K i D, opłąca się kupić? oczywiście w miejsce czach trzeba wstawić d oz.pl bez spacji
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-29 o 15:30 |
||
|
|
|
#3036 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Szwagierka używała w sumie tych co były na promocji, często używała na zmianę pampersy i huggiesy, małemu nic nie było. Może wypowiedzą się doświadczone mamusie Cytat:
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Rybko Alisa chowana przez dobrych kilka miesięcy w pampers premium (tylko one nie zdzieraly jej pupki). Potem pampers active baby a po roku chyba przeszla na dady w dzień i pampers na noc. Bez problemow.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkie takie małe masz?Teraz mam też ten z loveli jakiś długaśny, ale nie wiem do czego służy A skoro już tak wyliczamy, to przypomnijcie mi ile zamówić pieluch tetrowych i flanelowych? Lineczka dzięki za info, wybiorę się może po ten kocyk w takim razie
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
28 minut spóźnienia..
![]() ubije dziada dzisiaj ! ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- kurcze.. to ja chyba też dokupie jeszcze jeden kocyk
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak :P
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3042 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze niby ta promocja a aptece dbam o zdrowie jest fajna ale kurcze tak naprawde czy mi beda potrzebne jak mam dwie paczki pampersow new baby po 43 sztuki
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Babku zaraz sprawdzę.
Edit-z mikro mam 110x90 a polarki 90x100. Ale ja miałam jobla i np koca ktory był dyżurny na dworzu nie używałam w domu dopóki nie wypralam.tak samo tego podlogowego na przykład. Zwlaszcza dla noworodka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3044 |
|
Zadomowienie
|
Ja słyszałam, że one mało od siebie się różnią, tak naprawdę. Chyba nawet i ceną zaczynają mało się różnić jak tu czytam
![]() Ja od tej mojej koleżanki dostałam pampersa, a później zamierzam przejść na dady, o ile faktycznie będą tańsze. |
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 13 tetrowych i 3 flanelowe. może dokupie, jak bedą potrzebne
49 dni do porodu mi zostało
|
#3046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja po prostu bardzo stresowałam się wizytą (bo chciałam zwolnienie), później godzina w poczekalni i tez mnie szlag trafial...no i plec chciałam już poznac.wydaje mi się,ze to dlatego ![]() ale mam 2 razy dziennie mierzyc i zapisywać, do kolejnej wizyty. Cytat:
![]() Cytat:
mnie nosi! i robie wszystko, choć może powinnam przystopować.... moja kolezanka jest w 35 tyg. i wlasnie wrocila z KTG, bo jej maly się mniej ruszal. ona na godzine ma nawet 10 ruchów! i w ogole jej gin (i mój przy okazji ) później kaze liczyc ruchy: godzina rano, godzina po południu i godzina wieczorem i MUSI być min. 5.jak nie ma to trzeba do szpitala![]() nie wiem jak to się ma do tych 10 na dobę...ale widać każdy gin jakos inaczej zaleca |
|||
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Kupiliśmy wczoraj komodę w Biedronce. Posłuży mi na kosmetyki dla maleństwa. Będzie stała zaraz obok łóżeczka Zaszliśmy też do Deichmanna i kupiłam czarne czółenka. 15 września siostra chrzci córkę i muszę jakoś wyglądać. Wzięłam te http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka obcas nie jest za niski, bo ma około 7 cm, ale na krótkie dystanse pewnie się spiszą. Ostatnio prawie wszędzie jeździmy samochodem. Koniecznie muszę kupić sukienkę, najlepiej rozkloszowaną odcinaną pod biustem żeby brzuszek zmieścić. Zastanawiam się nad tym łóżeczkiem http://www.arus.pl/16-elem-zestaw-lo...iel-haft.htmli tym zestawem pościeli http://arusiowo.gto.pl/pro_1/HAFTY/p...ia_wzoru/7.jpg Poszukam jeszcze czegoś na allegro, ale z tego co przeglądałam jakoś najbardziej podobają mi się te zestawy z szyfonowym baldachimem |
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
A co do pieluch-flanel mam chyba 8. Z reguły kladlam pod glowke w różnych miejscach.
Tetr mam ok 20 białych i 10 kolorowych (kolorowe żeby odroznic te do spania czy przytulania od tych dupkowych czy rzygowych). I mam jeszcze flanelko-ceratki. Też chyba 8. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
ja je zamówię, to będę miała 78 szt tych Premium + 43 sztuki zwykłych
![]() i zastanawiam się nad tymi witaminami K i D bo są za 18 zł chyba te co pokazywałam i zamówię jedne podkłady te Bella Mamma ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
ja sobie nie wyobrażam jakbym mogła mężowi obiadu nie ugotować, nie uprać czy nie posprzątać ![]() o to widzę że każdy lekarz uważa inaczej ze te ruchy trzeba liczyć
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3050 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a potem wracałam do starej paczki i dopiero jak się skończyła to używałam następnej. Dziecko nawet nie zauważyło zmiany.
|
||
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a miałam zapytać czy któraś posiada lub będzie posiadać kocyk bawełniany, bo nie wiem czy kupować i czy się taki cienki przyda? |
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam tylko 2 flanelowe poki co i 10 tetrowych. najwyżej dokupię ![]() według suwaczka mam 100 dni - ale nie wiem jaka date wpisałam porodu |
|
|
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na chwile obecną mam 3 flanelowe i 16 tetrowych
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Prawie dostałam mandat za parkowanie dzisiaj |
||
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Lusesita 10 tetr to bardzo malo wg mnie. Tu pod cyca (a przy laktacji potrafi lecieć ciurkiem-ja np musiałam mec pod druga piersia pidczas karmienia bo inaczej potok po brzuchu.), tu do odbicia. Jak Ci rzygnie albo pluje to do prania.tam pupe wytrzesz, tam znow koło buzi jako przytulak. Albo pod buzie na kocyku/lozku. I zostaje Ci tyle ze średnio co 2 dni optymistycznie pierzesz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Lilith one maja od spodu cerate, wiec kladlam na przewijak, do wozka w razie wpadki pod pupe, na podtoz do przewijania pupy itp Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Ale dziś przeginam hahaha. Gonie nemoska :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa no i mam jeszcze jedno pytanie (jeju normalnie potok myśli mi się zaczął
) czy jeżeli maluch urodzi się w listopadzie to kombinezon na 68 taki misiowy kupować czy już nie warto, bo ja nie wiem w co to na wczesną wiosnę ubierać na spacer.
|
|
|
|
#3058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajny pomysł z tymi białymi i kolorowymi tetrami. Nie wpadłabym pewnie na to, a tak to sobie ściągnę ![]() Chyba macie mnie już dość z tymi pytaniami Trudno, mam jeszcze pare ![]() Np. ręczniczki. Mam dwa takie bobasowe z kapturkiem. Czy to mi wystarczy? Bo nie chce kupować więcej, wolałabym kupić normalne, które później jeszcze do czegoś mi się przydadzą. |
||
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chciałam przesadzac z zakupami, strasznie się boje,ze będę miała tego wszystkiego ZA dużo ![]() dlatego np. mam na razie tylko jeden kocyk, drugi będzie taki gruby do wozka. chodzi mi o to,zeby na start było,a potem to już będzie można dokupić w razie potrzeby Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-08-29 o 16:00 |
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Babku nie miałam ani jednego dzidziusiowego dla Mojej.
Mam 4 ręczniki 140x70. Mlody tez takie dostanie a służą nadal. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

i musicie wybierać dwa imiona 
I myślę, że z Dominikiem też by tak było. 
ja tego nie rozumiem, bo mlody ma 1kg, litr krwi, z pól kilo cycuchy, lozysko też już do kilograma dobija, wody to z pól litra będzie. No i sama macica troszkę waży. To wychodzi ze nic mi ciała nie przybylo. A przecież czuje ze gatki mi na biodra ciasno wchodza :/. 
albo kupię dla zasady 1 paczkę 

za dzisiejsze wizyty
zakupu, niech sie dobrze sprawuje