|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() dasz radę na dwóch wątkach jechać? u nas i tak by pewnie jeszcze nic się nie poczęło, bo młoda na cycu, okresu brak, chociaż nigdy nie wiadomo
Wymianka Edytowane przez kala__20 Czas edycji: 2013-08-29 o 11:17 |
|
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
ja na razie nocnika nie używam, córce kupiłam w okolicach roczku też się cieszyłam, że kupa czy siku złapane, a i tak odpieluchowałam ją w dzień dopiero jak miała 2,5 roku. a w nocy to całkiem niedawno przestała spać w pampersie, bo sama nie chciała już, co nie zmienia faktu, że 2 razy w nocy wstaje posadzić ją śpiącą na nocnik, bo inaczej kałuża
pierwsze próby przewiduje na przyszłe lato, a odpieluchowanie nie wcześniej ni na kolejne, jak będzie miał 2,5
|
|
#2403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.abcgps.pl/Fotelik_dla_dzi...LONY-4187.html Cytat:
|
||
|
|
|
#2405 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczekam az sama sie zainteresuje, czyli pewnie w przyszlym roku bedzemy probowac cos w lato, albo pozniej |
|
|
|
|
#2407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Święta racja, amen
![]() Cytat:
![]() Ja to za rok. Może. Ale chyba olewam poczekalnię, kto by tam miał tyle czasu ![]() Ja wzięłam te legginsy w panterę, legginsy takie a la wełniane i 3 pak białych bodziaków. Legginsy na 80 a bodziaki 74 bo tylko takie zostały. Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spoko, one wszsytkie chcą tylko tego jeszcze nie wiedzą ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- a żebym to ja wiedziala jakie... dostalam od kuzyna.... cos takiego.... https://www.google.pl/search?q=beebe...ml%3B400%3B571 |
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możemy razem się zgadać. Z tym, że ja nie zaszłam od pierwszego razu także nie wiem ile to tym razem potrwa ![]() Zaczęłam łykać już nawet folik. Robiłam porządki i okazało się, ze termin ważności do września 2013 także pomyślałam, że to znak, żeby zacząć łykać i się przygotowywać
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba, że małż będzie miał nagle mnóstwo zamówień i zarobi miliony
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
ja to się zdecyduję na drugie jak państwo zacznie dopłacać na dziecko kilka stówek
albo nam się sytuacja poprawi finansowa ![]() teraz nawet jak znajdę pracę to i tak połowę mi opiekunka zeżre ![]() Jan ma jakieś 8.5kg i też w nosidełku jeszcze jeździ tyłem mu nie przeszkadza ![]() ale wybrany już mam następny i pewnie niedługo kupimy |
|
|
|
#2412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra. Tylko my kupiliśmy za ponad 2 stówydziś przeglądałam ciuchy młodej i znalazłam taką śliczną koszulkę na ramiączkach, dostała od wujka mojego tżta z australii. Miała ją ubraną może 2 razy i już pewnie nie ubierze, bo za zimno na dworze się robi Ogólnie to bym sobie w zimie do nich poleciała, bo u nich wtedy lato, ale cena biletów
|
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się - moje jest najgorsze ze wszystkich Cytat:
![]() Sola Sola Sola Ja w związku z tymi cenami zaczęłam stosować specjalną technikę na tżta - ponieważ nam do chrztu nie po drodze (ochrzcić chcemy ale zebrać się nie możemy, z racji konkubinatu i awersji kościelnej) to mu wtłaczam do głowy, że foteliki są drogie i nas nie stać ale na chrzest by się rodzina na pewno sypnęła i byśmy akurat mieli na fotelik Ja to mam łeb ![]() Ej właśnie... gadałam ostatnio z koleżanką. I się załamałam. Ja się w ogóle nie interesowałam nianiami/złobkami itp. bo póki co zostaję w domu i jak się dowiedziałam ile to u nas kosztuje to tym bardziej zostaję w domu ![]() Koleżanka ma nianię od 7 do jakichś godzin wczesnopopołudniowych, bo wcześnie kończy pracę (12-13) i ta niania ją kosztuje 2000 pln Teraz oddają córkę do żłobka (14 miesięcy), gdzie będzie do 12tej bez wyżywienia za 1350 pln a jakby miała zostawać dłużej to 1800 pln ale nadal bez wyżywienia. Żesz ku.r.wa
|
||
|
|
|
#2414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też. Chyba mając starsze dzieci wiemy że to nie ma sensu
|
|
#2416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.sockons.co.uk/products/sockons/ i musze przyznać, że to działa ![]() Cytat:
Też zaszłam za pierwszym razem - i to akurat tylko raz wtedy była bunga, bo ja wyjeżdżałam Cytat:
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Dzika- kombinujesz, ale to prawda, że po chrzcinach byście mieli kasę na fotelik
![]() A koszty utrzymania dziecka w żłobku masakryczne-ale to chyba o prywatnym napisałaś? Co do nocnikowania-moja dwulatka nie czai jeszcze do końca-może inaczej-nie ma ochoty siadać jeszcze na nocnik , więc tym bardziej nie naciskam, a co dopiero Mateuszek. Niech mają pieluchy, zafajdane tyłki, w końcu to dzieci i ich dzieciństwo, nie ma co przyśpieszać.
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patka teraz na tyle się interesuje że targa nocnik po całym domu i próbuje wkładać ręce
|
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
zazdrosze wam zębów ... moja nie ma ani jednego.. dużo zębów sie odznacza ale zaden nie chce wyjść ...
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2420 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba ,że mi dasz znać jak tylko sie dowiesz i ja wtedy odrazu.. bach... Chciałabym tak odrazu ale kto wie,może tym razem ja będe długo czekać...dlatego tez nie chcę odkładać dziecka w daleką przyszłosc... ja na folik tez patrzylam bo mam zaspasów trochę ale mam jeszcze do 2014 ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=kala__20;42517973]mamy podobne masakra. Tylko my kupiliśmy za ponad 2 stówydziś przeglądałam ciuchy młodej i znalazłam taką śliczną koszulkę na ramiączkach, dostała od wujka mojego tżta z australii. Miała ją ubraną może 2 razy i już pewnie nie ubierze, bo za zimno na dworze się robi Ogólnie to bym sobie w zimie do nich poleciała, bo u nich wtedy lato, ale cena biletówrodzina mojego tżta przylatuje w przyszłym tygodniu z Australii bo mamy pogrzeb wujka. I podobno zapłacili ok. 10 tysięcy dolarów za 3 osoby Cytat:
ceny kosmiczne, u nas w Kraku trochę mniej ale również kosmicznie z tymże relatywnie zarobki też mniejsze..... Cytat:
)Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Sanetka mnie też wisisz 100 ![]() byłam w stacjonarnym C&A i okazało się, ze tez jest 20 % i dobrze ,że nie zamówiłam przez internet tylko przymierzyłam, bo chciałam spodnie i okazało się ,że źle leżą i że na dodatek są na dziale dziewczęcym ... kupilam inne dzinsy z bluzką, 2xspodnie dresowe i bodziaka
Edytowane przez goba Czas edycji: 2013-08-29 o 15:07 |
|||||
|
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
marzyło mi się dziecko na wiosnę ![]() to u nas niższe bo w sumie moje miasto to wiocha ale przy tych naszych tu zarobkach to i tak czasem połowa pensji ![]() ja nie sadzam co chwila i nie próbuję łapać każdej kupki czy siusiu chciałam żeby Jan sobie posiedział, zobaczył że coś takiego istnieje kumpela wyjęła pierwszy raz nocnik jak córa miała 1.5 roku i panika na sam widok żeby na nim usiąść to w ogóle nie ma mowy ![]() nie jest chudy, jest szczupły
|
||
|
|
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie wkurza...też tak uważam,nic na siłę ale mozna obeznać dziecko z czymś takim jak nocnik . o przepraszam Janie
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
żeby mnie to było ostatni raz
![]() mało ale jak wejdę na IV z piwnicy z tymi dwiema torbami jeszcze |
|
|
|
#2424 | |||||
|
Zadomowienie
|
Oliwier ciągle się gdzieś uderza, guza też już miał
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja, patrząc na starsze dzieci w rodzinie, myślę, że to ma sens. Moja siostra sadzała córkę czasami jak tylko usiadła samodzielnie i potem nie miała problemu z tym, żeby usiadła na nocnik. A bratowa nie sadzała w ogóle, bo uważała, że jej córeczka musi do tego dojrzeć i teraz ma blisko 3 lata, chodzi w pampersie a na widok nocnika ucieka Ja nie zmuszam Oliwierka, sadzam na chwilę przy zmianie pampka, jak zrobi siku to sam się cieszy |
|||||
|
|
|
#2425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mówię Ci ten folik to znak, żebyś na mnie poczekała ![]() --- A co do nocnikowania - to ja robię tak jak nini pisała. Jak przewijam to ją sadzam, ale nie za każdym razem. Jeszcze nie wiem czy to ma sens, zobaczymy, ale kiedyś był program o dzieciach, które są wychowywane bez pieluch i podobno potrafią zasygnalizować swe potrzeby praktycznie od urodzenia, ale my na to nie zwracamy uwagi i jakoś to zanika. Generalnie co ma być to będzie, ta chwila na nocniku nic mnie nie kosztuje. Nie zakładam, że za miesiąc zacznie sygnalizować swe potrzeby ![]() ----- Kupiłam niekapek Skusiłam się na ten niekapek 360, bo strasznie mnie korcił. Doidy jest super, ale na wyjścia czy przed samym wyjściem to nie bardzo, bo jednak dziecko do przebrania. Od razu załapała o co chodzi - ale to może być też spowodowane bujnym doświadczeniem niekapkowym ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Mmm- a Ty nie planujesz kolejnego dziecka Pasowałabyś do nas
|
||
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzinek kupiłaś już kolejny nocnik? Będzie mi raźniej ![]() A jeśli chodzi o ranking to zależy w jakiej kategorii ![]() Ćwiczenia z cyklu uczymy się pić na dorosło to oczywiście doidy. Ale to dla matek o nerwach ze stali, gdzie umoczone body nie powoduje spazmów i białej gorączki ![]() A teraz ten 360 będzie chyba moim ulubionym na wyjścia i na wyjściowe ubranie, bo ten rodzaj niekapka jest lepszy na zgryz. Z tym, że jak Twoje dziecię w ogóle nie piło z niekapka to nie wiem czy będzie rozumiało co robić. Jakbyś mieszkała w okolicy to bym Ci wypożyczyła któryś z mych niekapków do treningu Ale z drugiej strony woda dosyć łatwo z niego wypływa, bo sprawdzałam osobiście. |
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno przy odpieluchowaniu pomaga przykład rówieśników
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
to jest coś w stylu bielizny bezszwowej - bardzo cieńkie i elastyczne.. są różne rozmiary 0-6m i 6-12m
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w końcu trzeba będzie coś takiego chyba też kupić
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

u nas i tak by pewnie jeszcze nic się nie poczęło, bo młoda na cycu, okresu brak, chociaż nigdy nie wiadomo 
ślub 2.06.2007
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

masakra. Tylko my kupiliśmy za ponad 2 stówy
Ogólnie to bym sobie w zimie do nich poleciała, bo u nich wtedy lato, ale cena biletów
Teraz oddają córkę do żłobka (14 miesięcy), gdzie będzie do 12tej bez wyżywienia za 1350 pln

Ja nie zmuszam Oliwierka, sadzam na chwilę przy zmianie pampka, jak zrobi siku to sam się cieszy