|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
blaszok idę robić to samo
![]() 1 września chyba będzie wzrost na wadze, a nie spadek
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka pozycja i ile masz wzrostu? |
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
170 pozycja? różnie. Atakującą jestem (z taką łapą to mam siłę ![]() Cytat:
Edytowane przez dzovana Czas edycji: 2013-08-29 o 18:02 |
||
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3726 | ||
|
Tajka
|
Po raz drugi jestem zadowolona z bilansu
![]() SUMA: 1454 kcal 135,75 gram białka 75,64 gram tłuszczy 65,09 gram węglowodanów W s umie może troszeczkę troszeczkę za dużo tłuszczy, ale to ze słonecznika, siemienia lnianego, oliwy z oliwek. Także...samo zdrowie
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurdę, jutro z ciekawości wszystko policze i zobaczę jak to u mnie się ma![]() Matuluuuu, mój brat zajada się czekoladowymi ciasteczkami i ''podróbą'' nutelli co nie zmienia faktu, że jest za☠☠☠ista a moja mina wygląda tak: Nie tknęłam nawet tego i nie zamierzam. żebym tylko wytrwała
|
|
|
|
|
#3728 | ||
|
Tajka
|
Re: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
Obejrzała m pll.
Ja tak czułam ale myślałam, ze to zbyt oczywiste :-( tak samo melissa i wilden...tez zbyt oczywiste i jak zwykle za bardzo się zagłębiałam i szukałam drugiego dna. Np peige lub spencer. Ale to dlatego, ze lubię jak dzieje się coś nieoczekiwanego. A tak to dupa... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 |
|
Wtajemniczenie
|
hello,w końcu usiadłam do kompa...-poćwiczyłam dziś trochę-ok.30 min.-rozgrzewka,brzuch,uda,ręc e,rozciąganie
posprzątałam też,poodkurzałam,ogarnęła m kuchnię,a zaraz trochę poczytam za Wasze wszystkie ćwiczonka!i ładne dietki
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
Sikorka Kochana, trzymaj się ciepło i wierz, że wszystko się dobrze skończy My wszystkie w to mocno wierzymy i trzymamy ![]() I jeszcze za wszystkie ćwiczenia ![]() Znowu spałam do południa Ciężko mi się przestawić na tryb "domowy".Melduję za to ok 6,35km biegu ![]() Aa, i stanęłam "rano" twarzą w twarz z wagą. Na szczęście tylko 1kg na plusie, więc bez spiny.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2013-08-29 o 20:58 |
|
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się nie jedz. Ja skubnęłam jedną delicję, ale zjadłam ją spojrzałam na resztę, podeszłam i tak się patrzę ... ale nic wiecej nie wolno. ![]() Cytat:
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Oke, jak ktoś się chce pośmiać to zapraszam do klubu, ale robicie to na własną odpowiedzialność
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#3734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (teeeeż lubię )Cytat:
Matko jak ja będę tęsknić A na AWFie się "wysportujesz" dostatecznie, plus możesz zawsze do sekcji siatkarskiej się wbić Tam też dobrze grają ;PDobrze prawi, polać jej ![]() Była mowa o braku makijażu i spotykaniu znajomych tudzież nieznajomych - skąd ja to znam...Sikorko, będzie dobrze, głowa do góry Traxx, za to gadanie, że niby coś nie tak z Twoją figurą zaraz dostaniesz w to chude du.psko ![]() Magda, brawo za bieg ![]() U mnie dziś znowu bez aktywności fizycznych niestety Wiecie jaki przypał? Nie mam z kim jeździć na rowerze, rolkach czy nawet na długie spacery chodzić... Wszyscy tylko piwo, siedzenie na du.pie, a jak już gdzieś jechać, to samochodem. Lenie pierniczone ![]() Uwaga, odtwarzam mój jadłospis: ś: sałatka z kurczakiem, pasztecik francuski z łososiem i serem żółtym (wciąż dojadam po imprezie rodzinnej) 2ś: śledź z cebulką w oleju, cieniutka kromka pełnoziarnistego z serem pleśniowym (z Francji dostałam, musiałam zjeść )o: kebab domowy - tortilla mojej roboty z ciemnej mąki, kurczak na teflonie (mój teflon też pyszny) i sos na bazie jogurtu k: kotlet z ogórkiem (u babci... ), winogron Moim zdaniem średnio, ale nie najgorzej. Kiedy ja się w końcu postaram na 100%? Dobra, lecę obejrzeć Suits Dobrej nocy
Edytowane przez agila negra Czas edycji: 2013-08-29 o 22:28 |
||
|
|
|
#3735 | ||
|
Tajka
|
Za mało węgli dzisiaj jednak.
65 g to nie to. Będę się starać jeść tak 100-150 g. Ale nie przekraczać 150 g. Jak jest poniżej 100, czuję się ospała, zła, zdenerwowana, sfrustrowana i wszystkie negatywne emocje ze mnie uchodzą. Jak jest powyżej 150 g, czuję się ciężka, napuchnięta, obalała i nie mogę usiedzieć z bólu. Także 100-150 powinno być ok. Zobaczę, poobserwuję i dojdę do tego. ![]() PS. uwielbiam Suits
|
|
#3736 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam kiedyś taki toster, z którego sandwiche wychodziły zawsze z teflonem gratis, też całkiem smaczny był ![]() Jak robisz tortille?
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo prosto. Wycieram stół, bo nie chce mi się wyciągać stolnicy. Wysypuję na stół mąkę pełnoziarnistą. Tak na oko. Do tego dolewam wody i oleju/oliwy. Też na oko. Sól i ewentualnie zioła prowansalskie i papryka słodka (też na oko, ale mniej). Wyrabiam rękami brudząc całą kuchnię, siebie i nawet psa. Konsystencja trochę jak na pierogi, może troszkę mniej wody. Dzielę na części (na oko) i rozwałkowuję butelką po piwie (podobno można też wałkiem jak ktoś ma). W tym czasie nagrzewa mi się patelnia (z teflonem). Rzucam takiego placka na patelnię (jak bardzo krzywy wyjdzie, to wycinam od dużego talerza). Po chwili na placku robią się bąble, co znaczy, że można go przewrócić na drugą stronę (coś koło 1-2 min na każdej stronie). Tu zaczyna się całe misterium smażenia tortilli. Trzeba wziąć kuchenną ścierkę, zmoczyć w wodzie i dobrze wycisnąć. Usmażonego placka rzucamy na talerz i przykrywamy tą że ścierą. Dzięki temu placek nam się nie łamie na pół jak tektura, tylko ładnie można w niego coś zawinąć
Kolejne placki rzucamy na placka poprzedzającego i ściera znów na górę Jeżeli ktoś ma problem z jednostką "na oko", to tu są mniej więcej proporcje http://pozytywnakuchnia.pl/tortilla-pszenna/ . Tylko oleju u mnie zdecydowanie mniej.
|
|
#3739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Ja kiedyś bawiłam się w głupie diety i jadłam mało węglowodanów to słabłam aż przy uprawianiu sportu.Sikorko przykro mi, że masz taką skomplikowaną sytuację wierzę jednak, że uda się to jeszcze jakoś wyjaśnić (z kimś innym skonsultować), będzie dobrze ![]() anulciak zgadzam się z Dziewczynami. kiedyś też szybko skreślałam facetów, bo było jakieś "ale". potem załowałam, bo przez głupi szczegół zamiast ryzykować od razu rezygnowałam. D. wydaje się wyrozumiały, z tego co opowiadasz. Na pewno zrozumie, że potrzebujesz czasu. Madzia ![]() Hej Dziewczynki brawa dla wszystkich ćwiczących ja wczoraj nie pisałam, bo stwierdziłam że nie będę Wam smęcić, dopóki nie poczuję się lepiej. Dziś jest już dobrze. Zaliczyłam powolny rowerek 20 km i... zżarłam dużo węgli . Od jutra już znów będzie sport w 100%, do tego dietka i ładnie się trzymamy Zamówiłam sobie bluzę i 2 pary skarpetek do biegania z racji promocji Bluza taka:http://www.runnersclub.pl/product-po...TIC-HOODY.html były fajniejsze, ale z racji wyprzedaży mało rozmiarów zostało ale i tak ta mi się podoba, już się nie mogę doczekać jak będę w niej śmigać dziesiątki kilometrów
|
|
|
#3740 | |||
|
Tajka
|
Rozpisałam sobie plany jedzeniowe na jutro.
Jeżeli wszystko wyjdzie tak, jak zaplanował, to zjem: Tłusz(g) 48,34 Węglo(g) 97,41 Białk(g) 138.59 Kcal 1374 I sobie myślę, co by dodać. Bo mam zaplanowane: I. 4 wafle ryżowe z twarogiem (ok. 70g), dżemem domowym wiśniowym. Grapefruit. ok. 9:00 (jak dzisiaj nie zasnę) II. Tuńczyk w wodzie z cebulką i pomidorem ok. 12 III. Kurczak, kalafior, pomidor, oliwki ok. 15 IV. 2 jajka sadzone z pieprzem na oliwie z oliwek, serek wiejski z kiełkami. ok. 19 Dodałabym jakieś węgle, ale nie wiem za bardzo z czego. Jestem genialna. Wyszło: 1511 kcal 145,59 g białka 49,02 g tłuszczy 122,92 g węgli Cytat:
Ale ostatnio naprawdę zagłębiłam się w tajniki zdrowego żywienia i odrzuciłam wszelkie diety. Teraz myślę bardziej racjonalnie i jeszcze jakiś czas temu machnęłabym ręką. Teraz zwracam uwagę na proporcje i jak widzę, że jest za mało, to zaczynam się zastanawiać, co jest nie tak. Bo jem naprawdę sporo. Dzisiaj przyszła waga kuchenna Także np. planowałam zjeść resztki melona jutro. Połóweczka taka "malutka" na oko, a waży 1215 g, co daje ok 415 kcal. ![]() I zaszła zmiana. Zamiast melonika strzelam sobie "sałatkę" z tuńczyka, pomidora i cebuli
Edytowane przez kisiej25 Czas edycji: 2013-08-29 o 23:41 |
|||
|
|
|
#3741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co do dodania węgli do obiadu dorzuć jakiś ryż brązowy albo makaron razowy i już masz węgle. A i co do grejpfruita czytałam już w kilku źródłach, że jest bardzo zdrowy ALE należy go spożywać raczej w godzinach popołudniowych. Jak zjesz od rana to utrudnia to spalanie tłuszczu podczas sportu (nie potrafię tego uzasadnić teraz, ale było szczegółowo wytłumaczone, że coś tam z grejpfruita łączy się z czymś i wolniej spala się tłuszcz A w ogóle Dziewczyny zobaczcie to koniecznie: http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...136f&_ticrsn=3 Babka pokazała jak zdjęcia metamorfoz mogą oszukać. I zmieniła pare rzeczy i po 15 minutach super Laska
2015: 12590 min., 1324 km Edytowane przez anns_ Czas edycji: 2013-08-29 o 23:42 |
|||
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
Cytat:
Wszystko jest dla mnie zrozumiałe poza wycieraniem stołu ![]() Boję się ryzykować z wałkiem, także jutro lecę po piwo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2013-08-29 o 23:52 |
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
klub... odezwę się jutro
|
|
|
|
#3744 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
![]() 2. Co do metamorfozy...wszędzie o tym teraz mówią ![]() Już na dwóch blogach info zostało zamieszczone xxD Ale w sumie to pokazuje, że wystarczy się odpowiednio ubrać i już możesz tam jakieś mankamenty ukryć ![]() Ale chodzi o to, że piszą, że jest to "Osobista trenerka fitness z Australii i właścicielka firmy MelVFitness postanowiła obnażyć popularne praktyki i udowodnić w ten sposób, że zdrowe i skuteczne odchudzanie wymaga ciężkiej pracy i czasu."" tu masz więcej na ten temat : blog być idealną
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nieeee, jestem na odwyku! cieszę się melduję lody z MC, a jeśli chodzi o dzisiejszy ruch to 6 km w szpilkach, liczy się? zawsze coś ![]() zimno już jest strasznie wieczorami
|
|
#3746 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest norma, że jak się praktycznie bele jak wygląda, to się kogoś musi spotkać po drodze ![]() ja tylko szaszłyki z boczusia zjadłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za rower ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
Cytat:
![]() Za szpilki liczy się podwójnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
skoro mówicie, że się liczy to ugrzeję sobie kiełbasę
![]() żartowałam ![]() będę chora
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia
za biegAnns za rowerHej, wstałam o 7 ja nie wiem jak będę wstawała po niedzieli o 6 Masakra. |
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
![]() Wczoraj byłam nie do życia... @ mnie pokonała i praktycznie cały dzień przeleżałam/przespałam ![]() nawet na wizaż nie miałam chęci to wyobraźcie sobie jak bardzo było ze mną źle ale nadrobiłam Was, jestem na bieżąco ![]() Za wszystkie wczorajsze ćwiczenia ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
super "metamorfoza" ![]() Fajne zakupki poczyniłaś dobry tatuś
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

ja gram bardziej dla przyjemności, nie mam warunków, aby mieć możliwośc grania profesjonalnie
170
pozycja? różnie. Atakującą jestem (z taką łapą to mam siłę 
Nie tknęłam nawet tego i nie zamierzam. żebym tylko wytrwała

za Wasze wszystkie ćwiczonka!i ładne dietki
My wszystkie w to mocno wierzymy
i trzymamy 
Ciężko mi się przestawić na tryb "domowy".

ja tylko szaszłyki z boczusia zjadłam