Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 15:10   #2491
anyaG25
Rozeznanie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

brydzia musi nam się udać ! Jeśli nie naturalnie to będziemy walczyć z inseminacją
Może lekarz ma rację, mi też się wydaje , że może jajo nie pęknąć a hormon podskoczyć ( ja chyba też tak miałam teraz) no ale skoro jest taki kompetentny i mu ufasz to słuchaj jego rad
Co teraz ? Najpierw badanie Męża a potem co ma w planach?
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:17   #2492
kindziulindzia
Zakorzenienie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Ten gin ma rację może tak być, że pęcherzyk urósł ale nie pękł i dlatego nie doszło do zapłodnienia.
Brydzia moim zdaniem trafiłaś na dobrego krewetologa ja miałam badania na prolaktynę i swego czasu miałam podwyższoną
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:18   #2493
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anyaG25 Pokaż wiadomość
brydzia musi nam się udać ! Jeśli nie naturalnie to będziemy walczyć z inseminacją
Może lekarz ma rację, mi też się wydaje , że może jajo nie pęknąć a hormon podskoczyć ( ja chyba też tak miałam teraz) no ale skoro jest taki kompetentny i mu ufasz to słuchaj jego rad
Co teraz ? Najpierw badanie Męża a potem co ma w planach?
Niestety musze sie uzbroic w cierpliwosc. Mam zbadac prolaktyne i bedzie mi robil badanie na droznosc jajowodow. Oczywiscie monitoring owulacji i w razie czego bedziemy ja wywolywac hormonami Boje sie troche tego wszystkiego.

A co do inseminacji to doktor mowil ze u niego w klinice prawie wszystkie zaciazyly przez ostatnie 6 miesiecy dzieki inseminacji przy pierwszej probie. Takze kochana zawsze mamy jakies optymistyczne opcje.Trzeba miec nadzieje

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:26   #2494
skubana
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż już lepiej, wczoraj miał dobry humor. Powiedział , żebym go zapisała na basen , bo chce chodzić przynajmniej 2 razy w tygodniu. Wyczytałam w blogu jakiegoś faceta, że miał mniej plemników niż mój Mąż i lekarze obstawiali tylko In vitro a jak zaczął chodzić na basen to po 2 miesiącach zaszli w ciążę
to dobrze że już sie lepiej czuje i mam nadzieje że Ty też
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:35   #2495
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Niestety musze sie uzbroic w cierpliwosc. Mam zbadac prolaktyne i bedzie mi robil badanie na droznosc jajowodow. Oczywiscie monitoring owulacji i w razie czego bedziemy ja wywolywac hormonami Boje sie troche tego wszystkiego.

A co do inseminacji to doktor mowil ze u niego w klinice prawie wszystkie zaciazyly przez ostatnie 6 miesiecy dzieki inseminacji przy pierwszej probie. Takze kochana zawsze mamy jakies optymistyczne opcje.Trzeba miec nadzieje
No to dobrze Cię gin prowadzi najważniejsze , żeby szybko te badania porobić Nie bój się ! Będzie dobrze! Ale mnie pocieszyłaś teraz z tą inseminacją Tak mówił, że się udawało za 1 razem ?? To jest zawsze jakaś opcja dziękuję poprawiłaś mi humor

Cytat:
Napisane przez skubana Pokaż wiadomość
to dobrze że już sie lepiej czuje i mam nadzieje że Ty też
Ja też już się lepiej czuję dzięki brydzi Cieszę się , że jest tu ktoś z podobnymi problemami...tzn, szkoda że w ogóle wszystkie mamy jakiś problem ale inaczej by nas tu nie było
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:39   #2496
brydziajones
Zadomowienie

wlasnie zmierzylam tempke z ciekawosci oralnie jest 37.16 a dowcipnie mam 37.5

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-08-29, 15:45   #2497
Pacynka
Rozeznanie

[QUOTE=Juliette25;42514256]Lepiej co 2, 3 dni, byle nie przegapić owulacji

No tak, tylko skąd mam mieć pewność że właśnie mam owulację? Może to głupie pytanie, ale dopiero się uczę tych wszystkich wytycznych. Szczególnie w moim wieku to wstyd bo powinnam to wszystko wiedzieć. Jakoś to co w szkole było (a już bardzo dawno) to nic już z tego nie pamiętam. Natomiast w domu jakoś nikt mi tego nie wytłumaczył. Uczę sie teraz dopiero od Was z netu.
Jeszcze rok temu miałam takie objawy, że śluz mój był jak białko surowego kurzego jaja i wiedziałam że to dni płodne. Ale teraz już tak miewam bardzo rzadko (starość niestety). No ale to dni płodne, a sama owulacja, jakie ma dokładnie objawy?

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Kurcze, Manieczko1 nie wyskakujesz mi w wyszukiwarce ovu. Czy możesz mnie zaprosić do znajomych tam? Mam na ovu nick pati80.
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:54   #2498
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 201

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj znowu jestem nieprzytomna Już chcę do domu...
Oj, ja tak samo...oczy mi się w pracy zamykały!

Cytat:
Dupa

Cytat:
Wlasnie wrocilam od gina...stwierdzil,ze ten cykl jest bezowulacyjny i jak mu powidzialam o testach owu,i monitorze ze wykryly hormon 11 i 12 dnia cyklu to powiedzial ze przy 27-28 dniowych cyklach nie moge miec tak wczesnie owulacji: mad: i ze on zadnych sladow owulacyjnych nie widzi. Kazal mi zbadac prolaktyne w nastepnym 5dc no i bedzie monitoring. Moj tz do tego czasu ma isc zrobic badanie nasienia.

Jajniki i cale podbrzusze tak mnie dzisiaj napierdzielaja ze az ciezko mi chodzic...od 3 dni ale dzisiaj to najgorzej. Aha no i mam kilka malych cyst

aaa no i bedzie mi robi badania w kierunku niedrożności jajowodów....
Kochana! Strasznie mi przykro, że nie było owulki. Sama nie wiem co bym zrobiła, ale skoro lekarz ma dobre opinie to może słuchaj jego rad. Zrobisz prolaktynę, będziesz miała ten monitoring, sprawdzi jajowody, więc może dowiesz się czegoś więcej. Mam nadzieję, że wyniki będą dobre! A z tymi cystami coś musisz robić? Jakieś tabletki czy coś?

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi co robiłyscie zanim zaczelyscie starania? jakies badania albo coś ?

ja biorę witaminy kwas foliowy wyczytalam ze bierzecie wiesiolek to też sobie kupię i coś jeszcze ?

a jak to jest z ta temperatura proszę jakoś cierpliwa osobę żeby mi wytłumaczyla jak krowie na granicy he he
Ja póki co poszłam do gina na totalny przegląd i zrobiłam morfologię, żelazo, tsh, ale tą krew to bardziej pod kątem tego, że źle się czułam. Biorę kwas foliowy i wiesiołek. Więcej na razie nie robię. Ginka mówiła, że jak po pół roku się nie uda to wtedy mam się zgłosić.
mierzę temperaturę i na razie obserwuję, bo starania za 2 miesiące a tempka jak ma wyglądać to kiedyś pięknie opisała fantastka, ale z komórki nie znajdę tego postu.ja na razie wiem tyle, że od @ do owulki jest nisko, później jest skok i jest owulka, a potem utrzymuje się na wysokim poziomie - jeśli do końca to ciąża, a jak spadnie to będzie @ jednak pojedynczy wzrost lub spadek po owu nie przekreśla jeszcze sytuacji, bo może oznaczać zagnieżdżenie. to tak bardzo ogólnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

[QUOTE=Pacynka;42523158]
Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Kurcze, Manieczko1 nie wyskakujesz mi w wyszukiwarce ovu. Czy możesz mnie zaprosić do znajomych tam? Mam na ovu nick pati80.
ok spoko, zaraz wyślę zaproszenie

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:59   #2499
fantastka
Zakorzenienie

Brydzia tulę mocno i trzymam za was kciuki cały czas

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
No tak, tylko skąd mam mieć pewność że właśnie mam owulację? Może to głupie pytanie, ale dopiero się uczę tych wszystkich wytycznych. Szczególnie w moim wieku to wstyd bo powinnam to wszystko wiedzieć. Jakoś to co w szkole było (a już bardzo dawno) to nic już z tego nie pamiętam. Natomiast w domu jakoś nikt mi tego nie wytłumaczył. Uczę sie teraz dopiero od Was z netu.
Jeszcze rok temu miałam takie objawy, że śluz mój był jak białko surowego kurzego jaja i wiedziałam że to dni płodne. Ale teraz już tak miewam bardzo rzadko (starość niestety). No ale to dni płodne, a sama owulacja, jakie ma dokładnie objawy?
Pacynka, większość z nas mierzy temperaturę, żeby dowiedzieć się dokładnie, kiedy owulacja BYŁA, bo dzięki temperaturze dowiesz się tego po fakcie. Ja staram się kochać z mężem jak najczęściej jak zaczyna mi się pojawiać ciągnący śluz (nie ma tego za wiele, ale coś tam idzie zaobserwować ). Jeśli masz problemy ze śluzem możesz kupić sobie olej z wiesiołka i łykać od 1 dc do owulacji. Do tego warto pić dużo wody. Nikt ci nie powie, kiedy masz owulację, chyba że gin, jeśli zrobi ci monitoring cyklu. Aha - możesz też robić testy owulacyjne, one też mogą (nie muszą) prawidłowo wskazać owulację

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2013-08-29 o 16:00
fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:11   #2500
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz

[QUOTE=Pacynka;42523158]
Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Kurcze, Manieczko1 nie wyskakujesz mi w wyszukiwarce ovu. Czy możesz mnie zaprosić do znajomych tam? Mam na ovu nick pati80.
Kochana! Nie znajduje mi Ciebie spróbuj wpisać mój nick tak jak tu z małej litery. Nie wiem czemu, pierwszy raz mam taką sytuację. Może dlatego, że skończyło mi się konto premium? Jak doładuję konto to spróbuję raz jeszcze

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Pacynko! Myślę, że to czy mam konto premium czy podstawowe to nie ma znaczenia. Wyszukuje mi inne nicki "pati", ale Twojego nie ma. Nie wiem czemu

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-29, 16:32   #2501
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
No to dobrze Cię gin prowadzi najważniejsze , żeby szybko te badania porobić Nie bój się ! Będzie dobrze! Ale mnie pocieszyłaś teraz z tą inseminacją Tak mówił, że się udawało za 1 razem ?? To jest zawsze jakaś opcja dziękuję poprawiłaś mi humor

Ja też już się lepiej czuję dzięki brydzi Cieszę się , że jest tu ktoś z podobnymi problemami...tzn, szkoda że w ogóle wszystkie mamy jakiś problem ale inaczej by nas tu nie było
No wlasnie tez sie ciesze, ze mozemy przynajmniej sie podtrzymac na duchu i razem brnac w ta droge prowadzaca do szczescia

No wlasnie mowil mi, ze generalnie inseminacja sie raczej udaje max 3 razy sie probuje u niego z czego tak jak mowilam juz wczesniej wiekszosc kobiet za 1 razem zafasolkowala. Wiadomo ,ze to tez zalezy od tego czy kobieta jest zdrowa, no i oczywiscie od dobrze oczyszczonej i wybranej spermy

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

wlasnie nic mi na ta cysty nie dal,one sa male wiec moze sie same wchlona??zapomnialam zapytac z tego wszystkiego

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-08-29, 16:39   #2502
Pacynka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20

[QUOTE=manieczka1;42523599]
Cytat:

Kochana! Nie znajduje mi Ciebie spróbuj wpisać mój nick tak jak tu z małej litery. Nie wiem czemu, pierwszy raz mam taką sytuację. Może dlatego, że skończyło mi się konto premium? Jak doładuję konto to spróbuję raz jeszcze

Wpisałam tak jak mówiłaś i mi nie wyskakujesz. Ale wypowiedziałam się pod wykresem Juliette25. Może tak mnie znajdziesz.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Brydzia tulę mocno i trzymam za was kciuki cały czas

Pacynka, większość z nas mierzy temperaturę, żeby dowiedzieć się dokładnie, kiedy owulacja BYŁA, bo dzięki temperaturze dowiesz się tego po fakcie. Ja staram się kochać z mężem jak najczęściej jak zaczyna mi się pojawiać ciągnący śluz (nie ma tego za wiele, ale coś tam idzie zaobserwować ). Jeśli masz problemy ze śluzem możesz kupić sobie olej z wiesiołka i łykać od 1 dc do owulacji. Do tego warto pić dużo wody. Nikt ci nie powie, kiedy masz owulację, chyba że gin, jeśli zrobi ci monitoring cyklu. Aha - możesz też robić testy owulacyjne, one też mogą (nie muszą) prawidłowo wskazać owulację
Miałam brać wiesiołka od tego cyklu w którym teraz jestem, ale pierdoła zapomniałam kupić bo akurat z urlopu wracałam a jak mi się przypomniało to już za późno było. Ale to kupię dziś i wiesiołek i testy owulacyjne.
Stary 2013-08-29, 16:41   #2503
Lea_ny
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz

Cytat:
Wlasnie wrocilam od gina...stwierdzil,ze ten cykl jest bezowulacyjny i jak mu powidzialam o testach owu,i monitorze ze wykryly hormon 11 i 12 dnia cyklu to powiedzial ze przy 27-28 dniowych cyklach nie moge miec tak wczesnie owulacji: mad: i ze on zadnych sladow owulacyjnych nie widzi. Kazal mi zbadac prolaktyne w nastepnym 5dc no i bedzie monitoring. Moj tz do tego czasu ma isc zrobic badanie nasienia.

Jajniki i cale podbrzusze tak mnie dzisiaj napierdzielaja ze az ciezko mi chodzic...od 3 dni ale dzisiaj to najgorzej. Aha no i mam kilka malych cyst

aaa no i bedzie mi robi badania w kierunku niedrożności jajowodów....
A czemu niby nie moglas mieć wtedy owu, skoro prawidłowa faza lutealna może trwać wlasnie do 16 dni? Ja mam taką długą i jak miałam cykl 25 czy 26 dni, to miałam owu ok.10 dc

Dopiero teraz Was nadrobilam, bo rano wizazowa aplikacja nie chciała mi działać

Stary 2013-08-29, 16:43   #2504
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
No wlasnie tez sie ciesze, ze mozemy przynajmniej sie podtrzymac na duchu i razem brnac w ta droge prowadzaca do szczescia

No wlasnie mowil mi, ze generalnie inseminacja sie raczej udaje max 3 razy sie probuje u niego z czego tak jak mowilam juz wczesniej wiekszosc kobiet za 1 razem zafasolkowala. Wiadomo ,ze to tez zalezy od tego czy kobieta jest zdrowa, no i oczywiscie od dobrze oczyszczonej i wybranej spermy
Takie głupie pytanie mam: Ty z nim w języku lengłydż rozmawiasz? I tak bez problemu wszystko rozumiesz z tych kobiecych spraw?
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:50   #2505
fantastka
Zakorzenienie

Ovufriend nie działa... A ja właśnie miałam sobie wpisać mdłości Ale mnie wzięło

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-29, 16:52   #2506
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Ovufriend nie działa... A ja właśnie miałam sobie wpisać mdłości Ale mnie wzięło
No coś Ty Super Cieszę się z Twoich rzygów
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:53   #2507
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
No coś Ty Super Cieszę się z Twoich rzygów
Mi się tak średnio podobają, bo po pierwsze miałam zrobić sałatkę, a teraz już nie bardzo A po drugie chętnie zjadłabym obiad w spokoju, ale teraz nie wiem co... Czuję się jak psychol, który sobie coś wmawia

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-29, 17:16   #2508
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze wlasnie bylam u niego pierwszy raz , z polecenia..pomogl kolezance mojej szwagierki zajsc w ciaze i dotrzymac do konca. Miala wielkie problemy z utrzymaniem i kazda wczesniejsza tracila. Byla u wielu lekarzy i tylko ten jej zdolal pomoc. Wiec mysle ,ze jest facet kompetentny tylko zastanawiaja mnie te bole...o tempce i owulacyjnych testach mowil ,ze poniewaz hormon wzrasta to i tempka ale to nie znaczy ze sie jajeczko uwolnilo....

Hmmm nie bardzo to rozumiem. Z tego co mi wiadomo, to jak wzrośnie temperatura to jest pewność, że owulacja BYŁA czyli jajeczko się uwoloniło. A z tego co mówi ten gin to wychodzi na to, że hormon LH wzrasta i powoduje to wzrost temperatury, ale wcale nie oznacza owulacji

Cytat:
No właśnie tak niby jest, ale z tego co powiedział gin brydzi wychodzi na to, że na podwyższenie tempki nie ma wpływu fakt owulacji tylko podniesienie się poziomu hormonu LH. Dla mnie to bez sensu.... A może ja coś źle rozumiem z tego co napisała brydzia ?
Stary 2013-08-29, 17:17   #2509
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Chyba dobrą opcją jest zapisywanie tego na ovuf Jak ja mam brać codziennie tabletki to zapominam, ale jak muszę wpisać na ovuf to nie, bo i tak codziennie tam wchodzę i widzę czy brałam czy nie Dzięki temu zawsze o tym pamiętam
Hehe... mam tak samo z tymi tabletkami! Dzięki Ovu zaczęłam brać regularnie Zaczęłam też wpisywać ćwiczenia z kulkami gejszy, żeby o nich pamiętać A o balsamie nie pomyślałam - dzięki!
Stary 2013-08-29, 17:18   #2510
God Of War 20
Zakorzenienie

hejka ale piszecie nie mam czasu nadrobić u mnie dalej bez zmiany i chyba owu nie było bo temperatura ciągle na podobny poziomie... nie wiem termometr się zaciął?
ehhh poza tym to nic ciekawego w sobotę idziemy na wesele ale to się już chwaliłam
co tam u was dziewczynki? coś mnie ominęło?
Stary 2013-08-29, 17:22   #2511
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm nie bardzo to rozumiem. Z tego co mi wiadomo, to jak wzrośnie temperatura to jest pewność, że owulacja BYŁA czyli jajeczko się uwoloniło. A z tego co mówi ten gin to wychodzi na to, że hormon LH wzrasta i powoduje to wzrost temperatury, ale wcale nie oznacza owulacji

No właśnie tak niby jest, ale z tego co powiedział gin brydzi wychodzi na to, że na podwyższenie tempki nie ma wpływu fakt owulacji tylko podniesienie się poziomu hormonu LH. Dla mnie to bez sensu.... A może ja coś źle rozumiem z tego co napisała brydzia ?

Po pęknięciu pęcherzyka nie wzrasta poziom LH (raczej spada, bo testy owulacyjne na niego czułe przestają wychodzić pozytywne) tylko pęknięty pęcherzyk uwalnia progesteron, który podnosi temperaturę ciała.

Nie jestem ginekologiem, ale może po pęknięciu pęcherzyka coś może się stać z jajeczkiem, że nie dochodzi do zapłodnienia? Albo np. pęka pęcherzyk, ale jest pusty? Nie wiem...

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-29, 17:25   #2512
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Po pęknięciu pęcherzyka nie wzrasta poziom LH (raczej spada, bo testy owulacyjne na niego czułe przestają wychodzić pozytywne) tylko pęknięty pęcherzyk uwalnia progesteron, który podnosi temperaturę ciała.

Nie jestem ginekologiem, ale może po pęknięciu pęcherzyka coś może się stać z jajeczkiem, że nie dochodzi do zapłodnienia? Albo np. pęka pęcherzyk, ale jest pusty? Nie wiem...
A ja tak czy owak nie rozumiem na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że nie mogła mieć owulacji w 11-12 dniu, skoro 16-dniowa faza lutealna jest jak najbardziej w normie?
Stary 2013-08-29, 17:28   #2513
vioris
Zakorzenienie

Cytat:

Niedokładnie napisałam. Chodziło mi o to, że on wzrasta do owulacji i przez to następuje skok tempki. Tzn tak to powiedział ten gin. Co by oznaczało, że skok tempki nie ma związku z owulacją która nastąpiła i zaczął się wydzielać progesteron, tylko z tym że wcześniej poziom hormonu LH wzrósł a potem opadł. Zakręciłam może trochę ale tak to rozumiem z tego co napisała brydzia
A po pęknięciu pęcherzyka może się stać coś na pewno i nie dojść do zapłodnienia, tyle że owulacja jednak wystąpiła bo pęcherzyk uwolnił jajeczko O matko ale zakręcone

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-08-29 o 17:30
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:40   #2514
Mygda
Raczkowanie

GG do Mygda
Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Czasem ginie się w tym wszystkim. Jak mierzylam so BN ie temperaturę to cos 10-12 miałam ovu do tego bolalo mnie podbrzusze przez kilka dni. Mam nadzieje ze to byli to co myślę i 6.09 nie przyjdzie@. Do tego mam egzamin 7.09 na uczelni i troszkę stresu będzie.
Trxymam kciuki za każda żeby się udało.

Mygda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:40   #2515
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
Czyli objaw w sumie pozytywny To cieszyć się trzebajupi:
Stary 2013-08-29, 17:43   #2516
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
A ja tak czy owak nie rozumiem na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że nie mogła mieć owulacji w 11-12 dniu, skoro 16-dniowa faza lutealna jest jak najbardziej w normie?
W sumie nie wiem, Brydzia w zeszłym cyklu miała owu też tak szybko... No i w sumie przecież pęcherzyk już mógł pęknąć jak była na wizycie i wtedy też go nie widać?

Cytat:
Niedokładnie napisałam. Chodziło mi o to, że on wzrasta do owulacji i przez to następuje skok tempki. Tzn tak to powiedział ten gin. Co by oznaczało, że skok tempki nie ma związku z owulacją która nastąpiła i zaczął się wydzielać progesteron, tylko z tym że wcześniej poziom hormonu LH wzrósł a potem opadł. Zakręciłam może trochę ale tak to rozumiem z tego co napisała brydzia
A po pęknięciu pęcherzyka może się stać coś na pewno i nie dojść do zapłodnienia, tyle że owulacja jednak wystąpiła bo pęcherzyk uwolnił jajeczko O matko ale zakręcone
Nic nie rozumiem

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-29, 17:45   #2517
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie nie wiem, Brydzia w zeszłym cyklu miała owu też tak szybko... No i w sumie przecież pęcherzyk już mógł pęknąć jak była na wizycie i wtedy też go nie widać?

Nic nie rozumiem
Nie martw się, sama nie rozumiem
Stary 2013-08-29, 17:53   #2518
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Mi się tak średnio podobają, bo po pierwsze miałam zrobić sałatkę, a teraz już nie bardzo A po drugie chętnie zjadłabym obiad w spokoju, ale teraz nie wiem co... Czuję się jak psychol, który sobie coś wmawia

Mam dokładnie to samo Mi się jeszcze ciągle odbija, ale staram się o tym nie myśleć, bo to za wcześnie na to wszystko ... to nie możliwe

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Nie martw się, sama nie rozumiem
Ja Cię zrozumiałam i też mi się wydaje, że tak nie może być
gdzieś czytałam artykuł gdzie to wszystko jest opisane.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

znalazłam:

http://www.czytelniamedyczna.pl/463,anatomia-prawidlowa-i-ultrasonograficzna-jajnika-w-tym-obraz-zmian-zachodzacych.html
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:54   #2519
Pacynka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20

[QUOTE=manieczka1;42523599]
Cytat:

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Pacynko! Myślę, że to czy mam konto premium czy podstawowe to nie ma znaczenia. Wyszukuje mi inne nicki "pati", ale Twojego nie ma. Nie wiem czemu

Kurcze, przepraszam bo źle Ci podałam ten nick. Na ovu mam patka80 a nie pati. Chyba muszę zacząć lecytynę brać na pamięć albo wszędzie jeden nick stosować...
Stary 2013-08-29, 18:03   #2520
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie nic mi na ta cysty nie dal,one sa male wiec moze sie same wchlona??zapomnialam zapytac z tego wszystkiego
być może są tak małe, że się wchłoną ja miałam kiedyś torbiel na jajniku, ale była spora i wzięłam 2 opakowania tabletek anty i się po nich wchłonęło
Cytat:
Miałam brać wiesiołka od tego cyklu w którym teraz jestem, ale pierdoła zapomniałam kupić bo akurat z urlopu wracałam a jak mi się przypomniało to już za późno było. Ale to kupię dziś i wiesiołek i testy owulacyjne.
tylko pamiętaj, że wiesiołek bierze się tylko do owulacji
Cytat:
już działa więc wpisuj mój jak zobaczył, że serduszko mamy kilka dni przed "zielonymi dniami" to zrobił wielkie oczy i coś czuję, że następny raz idzie z gumeczką hahaha
Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
hejka ale piszecie nie mam czasu nadrobić u mnie dalej bez zmiany i chyba owu nie było bo temperatura ciągle na podobny poziomie... nie wiem termometr się zaciął?
ehhh poza tym to nic ciekawego w sobotę idziemy na wesele ale to się już chwaliłam
co tam u was dziewczynki? coś mnie ominęło?
ale bym sobie na wesele poszła ja w weekend na żużel, a jutro ostatni dzień pracy przed urlopem
Cytat:

Kurcze, przepraszam bo źle Ci podałam ten nick. Na ovu mam patka80 a nie pati. Chyba muszę zacząć lecytynę brać na pamięć albo wszędzie jeden nick stosować...
hehe ok już zapraszam

ps. doładowałam ovuf na 3 miesiące - jak pięknie i kolorowo się zrobiło
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2013-08-29 o 18:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości