|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kto gotowy dziś na łowy? Lumpeksy - nasze łowy i zdobycze cz. X
Cytat:
![]() piękniusie
"Well you only need the light when it's burning low Only miss the sun when it starts to snow Only know you love her when you let her go Only know you've been high when you're feeling low Only hate the road when you're missing home... " fitness, running, cycling |
|
|
|
|
#1802 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Przyczajenie
|
Ale fajne macie zdobycze
Szczególnie podobają mi się te burgundowe rurki. W ogóle lubię kolorowe spodnie a'la jeansy, chociaż sama siebie w nich nigdy nie widzę...Ja właśnie wróciłam z niczym, szukam ładnego cardigana (musi mieć reglan i nie może być za krótki. No i marzyłyby mi się łaty na rękawach) oraz czegoś trenczopodobnego. Nie powiem, jestem wybredna, więc nie dziwię się, że nic nie ułowiłam. Byłam dziś w "Milion ciuchów" we Wrocławiu, ale myślałam, że będą najniższe ceny (tak było tydzień temu), a tu niespodzianka- 100% nowy towar. Wie któraś może, jak to u nich jest? Poszukam jeszcze w innym wątku lumpeksowym, może znajdę reguły...
|
#1804 |
|
Rozeznanie
|
Panno z Lumpa, co oznacza reglan w kardiganie?
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam jednak, że nie ma tam wymiany wszystkiego, bo...byłam już dwukrotnie po zmianie i okazało się, że wisiały te same ciuchy, co 3 tyg. wcześniej ![]() Jest też część zwana Butik-towar wyceniony i nie podlega obniżce. Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2013-08-29 o 13:41 |
|
|
|
|
#1806 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny , dziękuję za miłe komentarze z dnia wczorajszego.
Dziś też podjechałam , tylko że do innego ciuszka . Ceny ciut wyższe , ale myślę , że warto. Niestety kilka rzeczy nie oddaje uroku... 1. Kożuszek, 30zł. 2. Sweterek ze złotą nicią (niestety nie widać zbytnio ) , 13zł.3. Sweterek z kołnierzykiem, H&M, 8zł. 4. Miętowy sweterek, jednak z obrożą średnio, ale na ramionach doczepie złote ćwieki, 3zł. 5. Różowe rurki, 5zł. 6. Rurki z zipkiem z boku, 10zł. 7. Sukienka, 24zł. |
|
|
|
#1808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż mi narobiłaś ochoty na łowy
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 Edytowane przez Olvnia Czas edycji: 2013-08-29 o 15:18 |
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Gdzie są takie wspaniałe lumpki?
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Raczkowanie
|
A to moje ciuszki z ostatnich dni, niestety wszystko kupione w dzień dostawy kiedy cena za kg to 65 zł, więc może nie wyszło najtaniej jak na lumpek, ale i tak o niebo taniej niż w normalnym sklepie, zważywszy że ciuszki są naprawdę kompletnie nie zniszczone
![]() 1. Limonkowy sweterek 23 zł 2. Asymetryczny sweterk HM 13 zł 3. Asymetryczna marynarka Vero Moda 25 zł Jesienna szafa trochę uzupełniona ![]() Swoją drogą, najlepszy lumpek w moim mieście jest okropnie oblegany, otwierany rzekomo o 9 rano, pojechałam o 8.45, a w środku jak w mrowisku już... Kobiety zachowują się naprawdę okropnie, spadła mi jedna bluzeczka, to nim ją podniosłam, miała ją inna kobieta w koszyku... Masakra! Byłam tak zła, że szybko wzięłam marynarkę i wyszłam czym prędzej... |
|
|
|
#1812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) jest identycznie, ludzie rzucają się jak hieny (najczęściej są to wlasnie handlary) |
|
|
|
|
#1813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Wtajemniczenie
|
część z dzisiaj, parę rzeczy z poniedziałku
niestety nie wszystko, bo kurtkę oddałam kuzynce do zmniejszenia, jedną bluzę miałam dzisiaj ubraną, a reszta jest po prostu w praniu od razu przepraszam że zdjęcia tak nieudolnie zrobione, ale miałam aparat dosłownie przez kilka minut ![]() 1. musztardowy, gruby sweter (na zdjęciu wygląda jakby był rozciągnięty, ale był z metką); w dniu dostawy 18zł 2. malinowe wąskie spodnie 7/8 (nie wiem czemu na zdjęciu wyszły jakieś takie szerokie i krótkie), dzisiaj 7zł 3. dżinsowe legginsy (pierwsze legginsy które są dla mnie idealnie obcisłe 4. malinowa bluzka (ładnie wygląda, ślicznie wycięty dekolt), dziś 4zł 5. bokserki, każda po 2,50zł (niebieska i czarna z metkami) 6. szary sweter dla mamy, dzisiaj 5zł 7. dżinsowa koszula (dziewczyny, macie pomysł jak mogę ją wykorzystać? na szerokość jest ok, ale mogła być kilka cm dłuższa. myślałam że może będę ją nosić do sukienek przewiązaną w talii jako takie "bolerko". dobry pomysł? ), dzisiaj 4zł 8. miętowy sweter (na zdjęciu nie widać koloru), w dniu dostawy 10zł 9. dżinsowe rurki, dzisiaj 8zł to tyle, przepraszam że ubrania nie wyprasowane ale nie miałam czasu, zaraz dopiero zabieram się za prasowanie
|
|
#1815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli kupię gdzieś spodnie z wyższym stanem to owszem - wchodzi
jak na razie mam same biodrówki
|
|
#1817 | ||
|
Rozeznanie
|
czyz nie jest nam ciezko ?
![]() ![]() Cytat:
kurna, nie ma lekko przemysle wiec sugestie, skoro są takie efektyno wlasnie czesto juz mam dosyc kombinowania i smigam w spodniczkach, w sumie lubie Cytat:
|
|
#1818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poluje na taki limonkowy sweterek a jeszcze niedawno widziałam takie w New Yorkerze za 30 pln Cytat:
|
|||
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
W życiu jeszcze nie wyszła z sh tak zadowolona jak dzisiaj
1. Asymetryczna mgiełka atmosphere. Jestem pewna, że jest nowa, a czerń jest bardzo intensywna. Wszystkie plamy to wina aparatu, sama w sobie jest cudooooowna i długo takiej szukałam! 2. Mgiełka H&M w paski, 5zł. Mam taką samą tylko że miętową, kupiłam za 39 zł jakieś pół roku temu w H&M. 3. Luźny sweter H&M do leginsów, na zdjęciu wygląda tragicznie, ale na osobie super 4. Tragicznie wyglądająca na zdjęciach koronkowa baskinka. Tył jest cały koronkowy, z przodu jest cienka halka, jest intensywnie czarna i super wygląda na kimś, 6zł 5. Koszula Marks&spencer, 7zł 6. Mój kompletny hit - woskowane treginsy H&M , 12zł.Widziałam jeszcze ładne granatowe spodnie, ale ostatnio dużo spodni kupuję, jeszcze dzisiaj te tregi, więc sobie darowałam Oprócz tego była cudowna zgniłozielona mgiełka asymetryczna ze złotymi guzikami i ćwiekami przy kołnierzyku, ale była droga w porównaniu do tej czarnej (15zł). Pomyslałam, że taką mgiełkę znajdę sama daniej, doczepię ćwieki i wyjdzie na to samo
|
|
#1820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koszula i mgiełka w paski szczególnie mi się podoba, świetne łupy! Ostatnio też poluję na koszule takie bardziej dopasowane, ale nie eleganckie, właśnie w kratkę czy inne wzory i nici z moich poszukiwań Bo jakoś niespecjalnie lubię luźne koszule... Aż nabrałam ochoty na wyjście do lumpka, bo była dzisiaj dostawa, ale od 9 to pewnie nic już nie zostało :P W poniedziałek kolejna dostawa do mojego ulubionego, ale aż się boję co tam w środku zastanę... |
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle dzisiaj pierwszy raz byłam na dostawie, tak punkt o 9, że weszłam z dzikim tłumem do środka. Zawsze chodziłam minimum godzina po. I to, co zobaczyłam... szok. Dwóch facetów ściągnęło prawie wszystkie koszule z wieszaków i zaczęło jak małpy nimi rzucać, przeglądać itd. to, co sie nadawało, by znowu sprzedać oczywiście, wrzucili do worka, resztę zostawili... na ziemi oczywiście i rzucili się na damskie torebki. Przeglądałam spokojnie spodnie i z łokcia dostałam z 10 razy. Obok mnie jakieś dwie starsze kobiety dyskutowały i opowiadały, co się na dostawie stało wcześniej. jakaś kobieta zemdlała (tam jest okropnie duszno, wielka hala, ale ludzi masa, brak klimy) i ludzie... zamiast jej pomóc, zaczęli wyrywać sobie rzeczy z jej torby
Jestem strasznie zadowolona, jeszcze ten sh nie jest w centrum, a na moim osiedlu, to w ogóle bajka, trochę mniej ludzi, a to dość znana sieć sh. Szkoda, że za miesiąc na uczelnię, nie będę miała kompletnie czasu na sh, tym bardziej, że jeszcze dostałam pracę ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Aaa i jeszcze taki płaszczyk mierzyłam za 12 zł, oasis. Nówka była, ale za duży. Łudziłam się, ze M/L bedzie na mnie dobre...
|
|
#1822 |
|
Raczkowanie
|
Masakra! Po prostu ludzie zachowują się gorzej niż drapieżne zwierzęta... To widzę, że w każdym lepszym lumpeksie dzieje się taka rzeź...
Ja właśnie też za miesiąc na uczelnie, do nowego miasta i podejrzewam, że czasu też nie będzie... Ale i tak muszę obczaić gdzie są lumpki w pobliżu
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio wklejacie sporo baskinek,czemu ja żadnej nie mogę znaleźć
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
|
#1824 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudowny ten kożuszek!!!
|
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
A to moje ostatnie:
1.Koronkowa miętowa bluzeczka River Island (kochany pies oderwał guzik i zjadł :cc ale poszukam czegoś podobnego) ok 10zł 2.Wełniany sweter w rozmiarze bardzo dużym ale ja kocham takie wielkie puszyste swetry, najmilsza wełna na świecie. jest karmelowy w brązowe paski ok 6zł Większość moich aktualnych zakupów to właśnie BIGA, a mogę się pochwalić największym sklepem w Polsce, więc zawsze coś się znajdzie. Znajduje się on w wielkiej hali i nigdy nie można narzekać na tłumy. Mój ulubiony lumpek zamknęli na wiosnę a był dużo tańszy niż BIGA. |
|
|
|
#1827 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsza:
Moro Topshop- nowa z metką
|
|
#1828 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny niezłe łowy
![]() olasia gdzie Ty takie ciuchy znajdujesz ,swietne zdobycze ja raz zaszłąm do jednego takiego własnie dusznego to myślałam,zę padnę, długo nie postałam tam. I też widziałąm jak dwie babki wyrywały sobie jakąs marynarkę, pani ekspedientka musiała interweniować. gdyby mnie z łokcia tak szturchali co chwila to bym w końcu wybuchła. bo ileż mozna.. ![]() ja ostatnio byłam w nowootwartym SH tyle zę drogo 37 za kg wtedy było. Ale fajne rzeczy były. Wziełam : - tunikę granatową papaya - bluzkę River Island z "blaszkami" jak chodze to brzęczą ![]() - spodenki east coast za całosć 16 zł |
|
|
|
#1830 |
|
Zadomowienie
|
Moja drobna zdobycz
Body Glove- 5,40 zł
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Szczególnie podobają mi się te burgundowe rurki. W ogóle lubię kolorowe spodnie a'la jeansy, chociaż sama siebie w nich nigdy nie widzę...

) , 13zł.

klask i: