|
|
#3931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2013-08-29 o 19:47 |
|
|
|
|
#3933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() never a tu następna za rok ![]() Cytat:
![]() rozwód by był w krótkich mu najlepiej
|
||
|
|
|
#3935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A przede mną jeszcze licencjat. Czyli 2 obrone w przyszłym roku.
|
|
#3936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo ogólnie jakieś marynowane mięsko w piekarniku ![]() Cytat:
od razu rozwód :PMi tak TŻ mówi że od razu rozwód, a w sumie to unieważnienie małżeństwa jeśli : 1. zasłabnę vel zemdleję na ślubie 2. (ostatnio nowość) zrobię coś w kolana na ślubie A do ślubu nie dojdzie jak mu się nie spodobam ![]() ciekawe co sobie nowego jeszcze wymysli |
||
|
|
|
#3937 | ||
|
Zakorzenienie
|
mapia1990 hehe czyli jednak Lubelszczyzna liczniejsza jest
![]() Cytat:
Cytat:
Co do mdlenia - ja tam sobie postawie chyba wiatrak jakiś, bo tak średnio na co drugim weselu mdleje (za dużo zapachów, duszno itp.)
|
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby nic wymyślnego, a jednak podejrzewam, że teściowa nie robiła zbyt często (o ile w ogóle) Tu jeszcze kilka propozycji wizażowych - też niby nic wymyślnego, ale jednak coś innego niż schabowy z kapustą ![]() https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,4...omysl-na-obiad https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,2...otlet-z-szynka https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,5...idorami-i-feta - to już trochę bardziej inne https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,2...law-tradycyjny - przepyszna surówka jak z KFC ![]() I do tego bym dodała ziemniaczki zamiast ugotowane to upieczone w piekarniku w jakichś przyprawach - dla mnie rewelacja
|
|
|
|
|
#3940 |
|
Raczkowanie
|
I znów kolejne PM-ki
witam wszystkie nowe codziennie ktoś przybywa - co to będzie do 2015! mapia Dasz radę z tym! Ja swój lic tak naprawdę napisałam w jeden weekend - przez cały rok napisałam 25 str i potem musiałam się spiąć i wszystko napisać, bo promotor miał wy☠☠☠ane i nie gonił nikogo - dałam radę i obroniłam się na 5 A miałam dość przyjemny temat - rozwód i separacja - oby się nie przydały wiadomości z niego w przyszłości teraz czeka mnie mgr (mam zamiar pisać o podatkach, bo wiążę z tym swoją przyszłą karierę zawodową) i na drugim kierunku lic, czyli 2015 zapowiada się gorący.. Planuję się bronić maj/ czerwiec a potem wakacje, ślub no i od września staż. Mam nadzieję, że wypali mój plan A co studiujesz?---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- A co do tradycyjnych - mniej tradycyjnych dań to polecam np. golonkę w piwie czy schabowe z serem i pieczarkami albo mój hit skrzydełka w miodzie - pyszne I jak pisała Marysia zapiekane ziemniaczki ewentualnie zapiekane warzywa - ziemniaki, marchew, cebula i co tam jeszcze sobie życzysz.---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- I jeszcze kurczak po meksykańsku :slinka: |
|
|
|
#3941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to ja tak tż powiedziałam, że jak na mnie np. czerwone wino wyleje na weselu ![]() Cytat:
ale spokooo jest czas
|
||
|
|
|
#3942 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W niedzielę spróbuje najpierw je zrobić, zeby nie było klapy Ciekawy jest też ten filer z szynką. Wypróbuję. Dziękuję za propozycje;*Cytat:
Ja studiuję psychologię (mgr) i pedagogikę (lic). Z racji, ze dwie obrony wypadły w przyszłym roku dlatego ślub będzie w 2015, aby trochę ochłonąć ![]() Oj czuję, ze teraz będę przez 2 tygodnie siedziała w kuchni i testowałą, zeby wybrać najlepszy przepis a mogłabyś mi podać przepisy- szczególnie na tą golonkę i skrzydełka ![]() Cytat:
“Dziewięćdziesiąt procent naszych zmartwień dotyczy spraw, które nigdy się nie zdarzą.” ![]() Margaret Thatcher Edytowane przez mapia1990 Czas edycji: 2013-08-29 o 20:42 |
|||
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
O tak
warzywka z piekarnika są cudne uwielbiamy z TŻtem i o ile on nie lubi ziemniaków to łódeczki uwielbia ![]() Natomiast babci kiedyś zaserwowałam marchewkę i selera w ziołach z piekarnika i mnie ciągle nudziła żeby zrobić jeszcze To powodzenia mapia z gotowaniem heh A my wczoraj mieliśmy dobrą obiadokolację ![]() Wydrążone cukinie z makaronem pełnoziarnistym penne (ok 7 takich makaronów w cukini) z mięsem mielonym doprawionym (jakiś sos z przecieru i śmietany zrobiliśmy :P) i dopiekarnika pod koniec pieczenia posypaliśmy serem ![]() Aż się zdziwiłam że TŻ sam to chciał bo nie lubił cukinii (w sumie lubi ją chyba tylko w takiej postaci z piekarnika nauczyłam go jeść )ex w sumie to z czerwonym winem dobre :P sama muszę zastanowić się nad swoją wersją :P A co do obrony.. to ja nic nie mam.. nawet materiałów ;/ i nie mam ochoty pisać tego mgr..... |
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
Więc tak na golonkę to nie mam przepisu, bo tego nie robiłam tylko moja mama. Zapytam się jej - to też kiedyś zrobię. Wiem, że ona to zapiekała z kapustą kiszoną jeszcze.
Co do skrzydełek w miodzie - przepis banalny. Najpierw robisz marynatę - będą Ci potrzebne 3 ząbki czosnku, 1/2 szklanka oleju, 3 łyżki miodu i łyżka koncentratu. Wszystko to należy zmieszać. Opcjonalnie można jeszcze posypać skrzydełka przyprawą do kurczaka potem zalać je marynatą, poczekać 20 min i piec. A co do schabowych - robisz je normalnie, potem pieczarki zasmażasz z vegetą i i kładziesz ja na schaboszczaka i przykrywasz serem i do piekarnika. |
|
|
|
#3945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Ty co studiujesz ?;>
|
|
#3946 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio zrobiłam zupę - krem ze szpinakiem. Ogólnie to uwielbiam szpinak
|
|
|
|
#3947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Filologie romańską
![]() Cytat:
A cukinie to uwielbiam kotlety z kwiatków cukinii chociaż wszyscy się ze mnie śmieją że biedne dziecko nie ma już co jeść
|
|
|
|
|
#3949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3950 |
|
Raczkowanie
|
Mi sie szykuje wielkie gotowanie i ogólnie zamieszanie bo imprezkę mam w domku rocznice ślubu rodziców tak, że pewnie mnie nie będzie do poniedziałku
:kwas ny:
|
|
|
|
#3951 |
|
Raczkowanie
|
Nie, powiedziałam mu prawdę, że dla mnie trochę ta cukinia za mdła a on na to, że wcale nie, że dla niego bardzo dobre i inne, takich nie jadł
koledze też potem daliśmy, bo on smakosz takich różnych egzotycznych potraw i też mu smakowało - przeżarła mi się cukinia i tyle. Jutro będę robić placki ziemniaczane, bo TŻ tak bardzo się ich domaga i może rogaliki jakieś stworze - może będę mieć wenę. Ja kocham gotować i różne rzeczy wymyślam i próbuję. W pracy się śmieją, że powinnam zrobić na tym biznes a nie zajmować się podatnikami
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
hah :P kurde.. a mój nie docenia
![]() Cytat:
tez lubie gotowac, kombinowac itd ![]() Elcia to powodzenia! doskonale Cię rozumiem bo w maju szykowałam praktycznie sama (bo troche babcia pomogla) komunię siostrzeńca w domu.. oj.. naropracowałam się a i tak połowa rzeczy została heh |
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Joasia ta cukinia z mięsem mielonym brzmi bosko
Ja bym pewnie jeszcze wcisnęła do środka tego mięsa paprykę, bo uwielbiam w tego typu daniach ![]() A te pieczone ziemniaki to wyjdą na bank, nie trzeba robić próby Kroi się ziemniaki w ósemki lub ćwiartki, wsypuje do miski, wlewa trochę oleju/oliwy, sypie przyprawy, to na blaszkę i do piekarnika
|
|
|
|
#3954 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ziemniaczków to ja je wcześniej lekko obgotowuje :P żeby szybciej w piekarniku dochodziły chyba.. sama nie wiem ^^ p.s: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxWiadTxt
|
|
|
|
|
#3956 |
|
Raczkowanie
|
W sumie to on teraz robi pufy na zamówinia i może kiedyś otworzy swoją tapicernie - na razie na czarno, ale kto wie co będzie dalej..
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3958 |
|
Raczkowanie
|
I też tak ładnie się przypiekają ? ;>
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe PMki
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm.. tzn nigdy nie robiłam bez lekkiego ugotowania ziemniaków więc nie mam porównania :P ale tak przypiekają się fajnie przez oliwę vel olej, zalezy co się doda i lubię to bo są miękkie w środku a przypieczone na zewnątrz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

musiało być dużo i sycąco 

Niby nic wymyślnego, a jednak podejrzewam, że teściowa nie robiła zbyt często (o ile w ogóle) 
A co studiujesz?

:kwas ny: