|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
zaczynam czuc na plecach oddech mm ![]() masz jakas fotke w krótkich?
|
||
|
|
|
#3002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
udanych wakacjiCytat:
u mnie awantura jest po 5 minutach leżenia na brzuchu. zaczyna się kopanie i złość że nie ma sił się przemieszczać
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, może na początku jest spokojna, potem się wkurza i jest little sajgon Ale jak trzeba, to trzeba. Natomiast powiem Ci, że mi rehabilitantka pokazuje na każdej sesji co mam z nią robić w domu. Postępy robi naprawdę duże. Nie wiem, może trzeba pomyśleć o zmianie rahabilitanta? Bo jak ona Ci porobi ćwiczenia raz w tygodniu czy tam rzadziej, a Ty w domu nie wiesz co masz robić, to chyba wiele taka rehabilitacja nie da. A z jakiego powodu w ogóle się rahabilitujecie?---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- a dziękuję wyzwaniem będzie dojechanie tam, ale jakoś damy radę. I to nie o młodszą się martwimy (bo ona w podróży śpi, jak to dzieci-anioły mają w zwyczaju )., ale o starszą, że się urwie z nudów Ale zamontowaliśmy jej tablet w samochodzie i będzie oglądała Reksia, albo Clifforda, to jakoś przetrwamy [COLOR="Silver"]
|
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Tiaaaa, zdecydowanie zwolniłyście tempo
Na poczekalni jak odświeżałam stronę po 5 minutach, to już nie miałam szans nadrobić, teraz odświeżam, a tu nic nowego Welcome in mother world
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie temat ewidentnie zaczyna meczyc. i mysle czy dziecko poszlo spac glodne czy nie. ehh chyba wysle tzta po mleko i chociaż na noc dam jej butle.
|
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Aż tak krótkich jak Ty to nie miałam, poszukam czegoś. kiedyś rzadko miałam fotki robione bo była tylko kobyła-lustrzanka i nie chciało się nam wyciągać. Teraz kupiliśmy kompakta na Młodą to pstrykamy.
Vil chyba z bausha miałam. Chodzi ci o day&nigt czy jednodniowe? ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Jak byłam w BB to jej raz czy dwa musiałam mm dorabiać właśnie z tego powodu.
|
|
#3008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
racjaCytat:
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
ja tez mam plan, ze w przyszłym tyg. atakuje lumpka i pewnie chlopiece tez pozbieram to urzadze wam tu jarmark hehehe
|
|
|
|
|
#3011 |
|
Wtajemniczenie
|
Gwizdak rehabilitacja jest z powodu asymetrii. dziś byliśmy pierwszy raz i właśnie nie wiem co o tym myśleć ...
|
|
|
|
#3012 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
napisze jeszcze raz!!! mamy skierowanie do Poradni rehabilitacyjnej z podejrzeniem wnm , rece ma luzne ale nogi i kregoslub bardzo spiety ,nogi niedala rade wyprostowac , tak je zginal z taka sila ze nie szlo nic zrobic, do tego mamy skierowanie do poradni szczepien profilaktycznych, pokazalam zdjecia z tymiwybroczynami po ostanim szczepieniu idostalam opr zenei przyszlam z tym, i albo to po szczepieniu albo po zanoszeniu sie ale taak czy siak musi go ogladnac ta doktor od szczepien i moze byc tak ze zakaza szczepien wogole albo da te inne darmowe , prawdopodobni to wszystk wina wyjscia wczesniejszego z brzucha , jemu bylo za krotko jedne wyjda w 36 i bedzie wszystko o a inne tak jak m. na koniec 37 i to za malo , ach jutro bede dzwonila ciekawe jakie terminy beda ....
|
|
#3013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z resztą nie wierzę, że mówisz, że dziecko na głodniaka pójdzie spać, przecież sama mi pisałaś, że to niemożliwe.. Cytat:
Ale najbardziej mnie bawi, że on dalej nie chwyta za bardzo nic świadomie i sam się nie przewraca, a próbuje mi pełzać. Rezultat jest taki, że po chwili jego ręce są wzdłuż ciała a on nosem na macie...dziwne to moje dziecko.
|
|
#3014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i witamy! naprawdę podziwiam za czytanie i milczenie...mnie za bardzo palce swedza hehe---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
Banka ciekawe na kiedy będziecie mieć termin ... myślę że te nasze dzieciaczki szybko dojdą do "normalności" pod względem napięcia mięśniowego, asymetrii itp i za pół roku nawet nie będziemy o tym pamiętać
![]() a z tymi szczepieniami to dziwne ... a to nie jest reakcja alergiczna na coś? |
|
|
|
#3018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cała drogę do domy przeryczałam i powiedziałam że moja noga w tej poradni nigdy nie postanie i w życiu nie będę tego robiła w domu , jeszcze dzisiaj mam ciarki na wspomnienie.Szczepienie to pikuś bo to moment a tamto trwało i trwało.. mały był granatowy od płaczu Później dowiedzieliśmy się chodząc prywatnie, ze ta metoda jeszcze by pogorszyła jego stan. I też zawsze dostajemy do domu ćwiczenia, pani zapisuje na kartce, czasem rysuje żeby lepiej wytłumaczyć ![]() podobno rodzic to najlepszy rehabilitant (po przeszkoleniu) bo jest z dzieckiem codziennie i może ćwiczyć systematycznie dziewczyny mam od dietetyczki ułożony plan rozszerzania diety dla niemowlaka, mogłabym tu wrzucić może komuś by się przydało. Ale coś mi nie wychodzi dodanie pliku (jest w notatniku).
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak się wkurza to tez trzesa jej się rece...to normalne.
|
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
dobry wieczor dziewczeta. moje dziecko widac nie lubi jak mama w internecie siedzi i ile razy zaczynam do was pisać to jest bunt ... więc cichaczem czytam jak się karmimy na leżąco albo na spacerze (oczywiście nie przerywając dreptania
) a sen ostatnimi czasy jest tylko przy podłączeniu pod pierś albo na spacerze. proszę powiedzcie mi,że to minie bo powoli dopada mnie czarnowidztwo... jeszcze dziś pielęgniarka jak byliśmy na wazeniu to dawała złote rady by mała zostawiac w lozecczku a jak płace to podejść, poglaskac i odejść. i tz tego słucha i przytakuje i w efekcie nie mogę mu się nawet pozalic swobodnie. a prawda jest taka, że więcej jak 20min może 2 razy dziennie nasze dziecko nie chce być zostawiono same sobie, a już na pewno nie gdy jest spiaca.... ją powtarzam sobie i tzowi że tego jej najwidoczniej potrzeba teraz i nie mw.co z tym walczyć ( podejrzewam, że cena walki byłaby jeszcze większa frustracja i.moja i Sofii) ale czasem mam dość jedyne pocieszenie z niezwykłej potrzeby bliskości mojej córki jest takie, że przybrała prawie pół kilo przez 2 tygodnie i waży już na 6150g witam nowe mamusie i Gwizdka. tempo chyba bardziej przystępne na wątku choć ja mam wrażenie, św ciagle gonie i dogonić nie mogę ![]() happy wczoraj a.może dziś zqpominalam ci odpisać nt wielorazowek. otóż póki co się kura... brakowało.mi trochę akcesoriów i odkładał w czasiebich zakup... teraz mam nadzieję spróbować choć obawiam się widząc że próbę schnie mi 2 dni... zobaczymy co to z tego będzie. (jednorazowki kupuje w aldi taniej nawet niż biedronkowe a zurzywamy ok 5 dziennie wiec mniej wydajemy.na nie niz sie spodziewalam...) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
jaaa ale żeście naskrobały
![]() nuna mój też nie pije z butli może być nieziemsko głodny a i tak nie ruszy, przerobione wszystkie oprócz tej z medeli - nie kupuję bo droga jak cholera, a najkepsze jest to że kiedyś pił ładnie, teraz chcę spróbować z kubeczka czy wypije w razie co jakbym musiała go na chwilę zostawić-- w końcu się obkupiłam nowe spodnie i bluzki ![]() no i witam nowe mamuśki |
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki termometr bezdotykowy macie/polecacie? I gdzie kupić??
Kupiłam małej z miękka końcówką termometr i dziś chciałam zmierzyć temp i wyszło 35,4 myślę, źle jej trzymałam. Mierzę sobie to samo, kazałam Tż a jemu wyszło 34,7 także termometr do wywalenia.
|
#3023 |
|
Wtajemniczenie
|
to tak jak mój, tylko jak miał skok to darł się wózku a teraz jest ok
|
|
|
|
#3024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak już pisałam jakaś jestem nie dzisiejsza i ciężko mi sie zawsze wbić na forach, jakoś mam wrażenie, ze gadam/piszę do siebie, hehe ![]() co tam o nas. Miałam cc tydzień przed terminem z powodu moich skoków ciśnienia. Krzyś (jeszcze tu nie ma takiego imienia) jest karmiony mm (moją walkę o pokarm opisywałam na wątku o karmieniu), walkę przegrałam po tym jak wyszło, ze mały ma anemię . Stwierdziłam, ze z butelki wiem ile je a z cycków to na pewno nie dojadał. Od piersi na amen odstawiłam go tydzień temu - chyba nie mam już w ogóle pokarmu. Do tego czasu karmiłam mieszanie.No ale grunt, ze je i ma apetyt i zaczął znowu przybierać, bo krucho z tym było. Także jesteśmy rodzina po przejściach
|
|
#3025 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() szkoda, że ten lump jest na piętrze bo z Antkiem tam nie wejdę, a rzadko jest taki dzień, że tatuś posiedzi z synkiem, a matka w tym czasie napada na lumpy może kupię to nosidełko co ma SalviaeMówisz i masz ![]() http://allegro.pl/body-z-dlugim-reka...485640349.html http://allegro.pl/cudny-rampersik-my...493779194.html http://allegro.pl/rampers-3d-myszka-...488034646.html http://allegro.pl/cieply-pajac-myszk...500133990.html http://allegro.pl/pizama-pajacyk-spi...510113527.html
|
|
#3026 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mierzyłaś w tyłku? ja mam też z miękką końcówką i czasami są różnice w pomiarze ale minimalne, więc myśle że narazie jest ok
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
a.jaki masz w ogóle plan na cyce w szpitalu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3028 |
|
Przyczajenie
|
ja mam firmy beurer, wygląda mniej więcej tak, choć nie wiem jaki to model dokładnie http://www.ceneo.pl/16793043
mierzy temp powietrza, płynu, ciała. Sprawdza się super przy podgrzewaniu mleka, a co do temp ciała to na szczęście narazie nie był potrzebny |
|
|
|
#3029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja też dietetykiem jestem i to właśnie w dzieciakach się specjalizuję No i mamach of kors ![]() szczerze, to żaden Wszystkie przekłamują. Ja mam taki do ucha Brauna. Jest dokładniejszy od tych bezdotykowych, ale też przekłamuje. Najlepsze to są te zwykłe "pod pachę" po prostu.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

wiec ostanio mało śpie.
a ćwiczeń Wam nie opiszę, bo sama nie jestem w stanie tego powtórzyć. to nie było tak że jedno ćwiczenie i powtarzane kilka razy, żebym zapamiętała, tylko ciągle coś mu naciągała, przekładała rączki, ustawiała w konkretnych pozycjach itp. szybko to robiła a ja pytałam potem co mogłabym z nim w domu ćwiczyć to mówiła że tylko leżenie na brzuszku .... 

z wczoraj na dzisiaj Florek nic nie przybral i juz mam dola........ 

07.07.2012
bo powoli dopada mnie czarnowidztwo... jeszcze dziś pielęgniarka jak byliśmy na wazeniu to dawała złote rady by mała zostawiac w lozecczku a jak płace to podejść, poglaskac i odejść. i tz tego słucha i przytakuje i w efekcie nie mogę mu się nawet pozalic swobodnie. a prawda jest taka, że więcej jak 20min może 2 razy dziennie nasze dziecko nie chce być zostawiono same sobie, a już na pewno nie gdy jest spiaca.... ją powtarzam sobie i tzowi że tego jej najwidoczniej potrzeba teraz i nie mw.co z tym walczyć ( podejrzewam, że cena walki byłaby jeszcze większa frustracja i.moja i Sofii) ale czasem mam dość