![]() |
#31 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Tej jesieni wiele się zmieni! (I)
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
paula dziękuję
![]() ![]() spróbuję jutro zrobić ![]() dałaś radę całą godzinę za pierwszym razem? ![]()
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Już się z Wami witałam dziś. Właśnie wróciłam z pracy. Dziś dietetycznie spoko i mam nadzieję, że dziś jeszcze pobiegam sobie, bo muszę zrzucić te nadprogramowe kg.
Pisałyście o tej gimnastyce callanetics czy jakoś tak. Oglądałam to - i już widzę, że nie dla mnie, mimo, że efekty ogromne. Ja po prostu nie lubię gimnastyki - wolę pływać, biegać, grać w piłkę, kajakarstwo itp. Wszelkie fitnesy mnie zwyczajnie nudzą. Jadłospis na dziś: I. Bułka fitnes z serkiem białym do smarowania, 2 jajka II. Jogurt pitny III. Kanapka z subwaywa na ciemnym pieczywem z wołowiną i masą warzyw(bo oprócz wegetariańskiej jest najmniej kaloryczna) IV. Nektarynka V. Serek wiejski z pomidorem Łącznie około 1200 - 1300 kcal. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- O dziwo w 2 dni. U mnie to normalne. Pierwsze 2 tygodnie po obżarstwie waga leci mi niemiłosiernie gdy zmieniam styl życia. Zawsze tak było. I to nie woda, bo strasznie dużo pije. Myślę, że to kwestia mojego metabolizmu. Normalnie jak odżywiałam się śmieciowo to potrafiłam do ubikacji lecieć 4 razy. A teraz jak nagle przestałam jeść a dalej biegam jak głupia do ubikacji to kg lecą. Albo po prostu taka jestem - za to w późniejszych fazach muszę walczyć o każdy kg spadku, bo lecą bardzo powoli.
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Indios Bravos, Mesis - witamy cieplutko! Aż mi się serce cieszy jak patrzę na powiększającą się listę uczestniczek. Gratuluję wszelkich spadków i dietetycznie spędzonego czasu.
![]() Post zaktualizowany. katiennn, polecam zastępować ziemniaki np. tłuczonym kalafiorem z przyprawami. Dobrze przyrządzony jest przepyszny, no i choć trochę przypomina w konsystencji pyrki. ![]() U mnie dziś na obiadek pół piersi z grilla, improwizowany sos słodko-kwaśny z pędami bambusa, kalafior i kilka plasterków cukinii do pochrupania. Jestem też po pierwszej godzinie Callanetics i obawiam się, że to nie ćwiczenia dla mnie. Przejrzałam pobieżnie kilka tematów na różnych forach i efekty są rzeczywiście niesamowite - ale zdecydowanie bardziej wolę bieganie i treningi cardio z FitnessBlender lub Jillian. ![]()
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dlatego się obawiam, że przytyję, bo teraz mam wolne dni i mnóstwo czasu na poświęcenie go jedzeniu i ćwiczeniom, choć wiadomo, lenistwo też często bierze górę ![]() ![]()
odwielorybiam się ![]() Edytowane przez katiennn Czas edycji: 2013-08-29 o 17:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
No, takie podejście to ja rozumiem.
![]() Dzisiejszy dzień zakończony sukcesem. Poszłam jeszcze zrealizować drugi dzień z planu C25K, a teraz wcinam pyszną galaretkę agrestową przystrojoną owocami. ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Melduję się
![]() I. Owsianka: 4 łyżki płatków owsianych, siemię lniane, banan, śliwka, rodzynki, jogurt naturalny, trochę otrębów owsianych i żytnich, łyżeczka prawdziwego miodu. II. Jajecznica z dwóch jaj usmażona na oleju kokosowym, sucha kromka chleba, dwa pomidorki. III. Ziemniaczki, kurczak, dużo surówek IV. Sałatka z pomidorów, sałaty, cebuli i serka wiejskiego. Aktywność: 10 min na boczki z Tiffany, 10 km spacer ![]() Dziewczyny! Ziemniaki są bardzo zdrowe! Jeśli nie są podsmażane, ani nie polane żadnym tłuszczem to wcale nie są tuczące! Mają dużo witamin, w małych ilościach (2 malutkie ziemniaczki) wcale nie przeszkodzą schudnąć ![]()
![]() |
#38 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zadroszczę Ci konnej jazdy, ja jakoś obawiam się koni. Kilka razy nawet brałam lekcje jazdy konnej ale już więcej tam nie wróciłam. Cytat:
Cytat:
![]() Jaki kierunek techniczny studiujesz? Cytat:
Postanowiłam kupić rower i jeździć nim gdzie tylko to możliwe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Melduję bieganie i coś dla lepszego samopoczucia, czyli domowe spa ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
.
Wymarzyć, zaplanować, osiągnąć. Edytowane przez Mesis Czas edycji: 2013-09-17 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chociaż to, że jestem studentką dobrze mi służy, mam tak niewiele pieniędzy, że zwyczajnie mi ich szkoda na czekoladę i tym podobne ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Proponuje taką tabelkę
![]() https://docs.google.com/spreadsheet/...kE&usp=sharing Każdy może się sam dopisać ![]() Tam pod spodem jest druga tabelka, jakbyście mogły wypełnić współczynnik aktywności i zmniejszone zapotrzebowanie ![]()
Odchudzam się ![]() 74 ![]() ![]() Zapuszczam włosy ![]() 35-40-45-50-55-60-65 ![]() Edytowane przez paula689 Czas edycji: 2013-08-29 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Świetna!!
![]() I mam jeszcze do Ciebie pytanie o te ćwiczenia callanetics, gdzie je mogę znaleźć? Wyszukałam już jakieś na YouTube ale wolałabym jakieś sprawdzone i polecone ![]()
Wymarzyć, zaplanować, osiągnąć. Edytowane przez Mesis Czas edycji: 2013-08-29 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale ostrzegam trzeba mieć silną wolę, bo są monotonne.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Wymarzyć, zaplanować, osiągnąć. Edytowane przez Mesis Czas edycji: 2013-08-29 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Podobno po 10h widać efekty i to całkiem spore w przypadku niektórych ludzi. U góry edytowałam post ten z linkiem do tabelki i proszę o uzupełnienie dwóch rzeczy.
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
oo paula dzięki Tobie wiem, że miałam sporą nadwagę - BMI 29
![]() ![]()
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, zgłasza się kolejna gotowa do zmiany!
![]() od paru lat przyplątały się do mnie nadprogramowe kilogramy i jakoś nie chcą odpuścić. Próbowałam różnych diet i na każdej fajnie chudłam ale niestety tylko na chwilę ![]() ![]() ![]() tak więc dość tego, wakacje się skończyły i czas wrócić do zdrowego odżywiania i wziąć się na poważnie za siebie! mój plan to dalej kontynuować dietę bezglutenową i bezmleczną, planować posiłki, jeść mniejsze porcje i przestać wreszcie zajadać emocje! chcę też całkowicie wyeliminować cukier, kupiłam już syrop z agawy jako zamiennik. Do tego jeden dzień w tygodniu tylko warzywno-owocowy i idealnie 3-4 razy w tygodniu trening (jeśli to się nie uda to codziennie poranne ćwiczenia, fajnie mi dodają energii i efekty też są). jeżeli chodzi o moje wymiary to: wzrost: 172cm waga: pewnie z 72kg (nie mam na razie dostępu do wagi ale pewnie coś około tego jeśli nie więcej) dążę do: 62kg tak więc kochane bierzemy się do roboty i razem na pewno nam się uda!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Żart ![]() P.S. W tabelce zastanawiam się nad moim współczynnikiem aktywności... Co najmniej 3 razy w tyg. jeżdżę konno ok. 1 godzinę, ponadto biegam (też ok. 3 razy w tyg.) + wykonuję jakieś ćwiczenia w domu... Nie wiem czy dać sobie 1.6 czy 1.9...
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2013-08-30 o 06:56 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Koleżankę dopisuję do pierwszej tabelki, ale w drugiej proszę o wypełnienie współczynnika aktywności i zmniejszone zapotrzebowanie dzienne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odchudzam się ![]() 74 ![]() ![]() Zapuszczam włosy ![]() 35-40-45-50-55-60-65 ![]() Edytowane przez paula689 Czas edycji: 2013-08-30 o 08:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o studenckie zakupy to odradzam np. real - czasem są promocje, ale to jest ogólnie drogi sklep, piotr i paweł też zdzierają. Ja najbardziej lubię Biedronkę, Netto i Lidla ![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki! ![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Auchan u mnei za dużo ludzi - wyzwalają we mnie agresję ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Zgłaszam uprzejmie zaliczony trening z Tiffany na boczki oraz serię brzuszków
![]() ![]() ![]()
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, można się przyłączyć?
![]() Mam na imię Natalia, mam 23 lata i szukam grupy wsparcia, postanowiłam się za siebie zabrać w końcu ![]() Ale do sedna, przez ostatni rok kiedy praktycznie się nie ruszałam, byłam na urlopie dziekańskim i spędziłam go prawie przykuta do łóżka, przytyłam baaaardzo. Od miesiąca staram się żyć normalnie, próbuję odzyskać kondycję (i idzie całkiem całkiem) a od wczoraj przeszłam na dietę. Także teraz jedynie przydałoby mi się wsparcie grupy fajnych babeczek, które przechodzą podobną batalię ![]() Teraz jeszcze wracam na studia po urlopie, do zupełnie nowych ludzi na dodatek i czuję meeega stracha. Dodatkowo zaczynam w tym roku nowy kierunek z rocznikiem chyba 5 lat młodszym i cholernie się boję, że moja samoocena znów poleci na łeb na szyję... ![]() Przyjmiecie mnie? ![]() Od wczoraj jestem na diecie paryskiej (jako wstęp do nauczenia się zdrowszych nawyków), ćwiczę jogę i biegam 3, 4x w tygodniu (joga z dvd na razie a bieganie z programu biegaj40minut.pl), w dni bez treningu zamierzam robić krótkie 8minutówki na brzuch i ramiona (moje najgorsze części ciała i jednocześnie najbardziej znienawidzona forma ruchu-ćwiczenia ![]() Mam 158 cm wzrostu i w tym momencie ważę 73 kg ![]() Także witam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() chętnie i ja się do Was dołączę ![]() ![]() ![]() Co prawda mi nie zależy bardzo na kilogramach, bardziej na centymetrach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też zalezy bardziej na centymetrach, wiadomo ![]() ![]() ![]() W ogóle ma któraś z Was wagę z pomiarem tłuszczu, wody i mięśni? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Ja takową posiadam w domu, zakurzona gdzieś się wala, ale jest
![]() Chwilowo przebywam na urlopiku u mamy i nie mam dostępu, ale za dwa tygodnie się pomierzę ![]()
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.