|
|
#901 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII
Cytat:
tylko ćmienie bólu Ta jesień będzie dla mnie długa i samotna tak jak lubiłam tą porę roku to teraz się zaczynam jej obawiać... |
|
|
|
|
#902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteśmy w podobnej sytuacji,ja się rozstałam po 4 latach i 3 miesiącach bycia parą oficjalnie,mija już 7 tydzień i naprawdę jest dużo lepiej,dlatego daj sobie czas,tylko on pomaga w takich sytuacjach! Pisz tutaj wszystko co Ci leży na sercu,łatwiej sobie z tym radzić gdy widzisz,że nie tylko Ty przechodzisz przez coś takiego.
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
|
#903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie mogę nic zrobić, nie mogę Ci znaleśc nowej miłości,ani przywrócić miłości Twojego ex. ale mogę Ci powiedzieć bardzo mądre słowa: czas leczy rany! ja czyłam się identycznie,zyłam od spotkania do spotkani, nagle tego zabrakło,wiec: jak tu zyć?!-da się ![]() http://www.tekstowo.pl/piosenka,the_...u_re_gone.html dobra piosenka,idealnie opisuje calą sytuacje
|
|
#904 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedzi Olvnia i pewnKa
![]() Szczerze to jak jeszcze raz przeczytałam swój post to też uważam, że to klasyka Po prostu teraz jeszcze trudno mi sobie wyobrazić, że ta znajomość jest zakończona ![]() Obecnie cały czas muszę się hamować, żeby do niego nie zadzwonić i spróbować jeszcze coś wyjaśnić. Chociaż wiem, że to nie ma sensu, bo robiliśmy to przez ostatni miesiąc. Jeśli zaczynam coś robić to w pewnym momencie się łapię, że zaczynam o nim myśleć i tak jest ze wszystkim. Dziewczyny jak sobie radziłyście z tym, żeby właśnie nie sięgnąć po telefon i nie wybrać numeru do niego? |
|
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
czy są tu tylko dziewczyny rzucone, czy może takie, które same zerwały? najlepiej z powodu "wypalenia" tzn. miłość, tudzież długie zauroczenie "przeszło"... bo mam taki problem..
|
#906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nic nie ta, tym bardziej że się starałaś zrobić wszystko.A co do opanowania odruchu, dziewczyny mają tutaj m. in jedną radę: Pijesz? Nie dzwoń, aczkolwiek w moim przypadku odrobina alkoholu powodowała, że było mi tylko lepiej ![]() Na pewno też w niekontaktowaniu się z nim pomógł brak środków na koncie ![]() Z kolei tak na poważnie to świadomość, że po kontakcie /spotkaniu można czuć się o wiele gorzej skutecznie zniechęcała.
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Niestety muszę się do was przyłączyć, ostatnio rozstałam się z chłopakiem ( raczej zostałam porzucona ) po 2 letnim związku, dla studiowania przez niego w innym mieście. 2 lata, to może i nie długo , ale jednak ![]() Najgorsze, że byliśmy naprawdę fajną parą, wiecie, nigdy nie pomyślałabym że się z kimś tak dogadam, że będzie ktoś komu będę mogła powiedzieć wszystko, z kimś się wygłupiać, oglądać durnowate filmiki na yt, jeść multum słodyczy, chodzić do kina,zarazić się wzajemnie swoimi pasjami, podróżować i rozmawiać.. szczerze od serca na każdy temat. Chłopak i najlepszy przyjaciel w jednym ![]() Nie mogłam mu przetłumaczyć, że związki na odległosć czasem się udają.. że 200 km to nie jest tak dużo, nie jesteśmy razem już kilka miesięcy, spotkaliśmy się parę razy i było naprawdę miło, rozmawialiśmy, znowu jak dawniej... pocałunki na pożegnanie, i znowu szczere rozmowy, już myślałam,że do siebie wrócimy , a on nagle przestał się odzywać, odpowiadać na moje wiadomości na fb, nie wiem co się dzieje, naprawdę kocham go i nie wiem co robić, nie mogę chyba jak kretynka pisać ciągle do niego ? tak bardzo chciałabym się z nim zobaczyć, pogadać jak zawsze, on już za jakieś 2 tyg wyjeżdża żeby poznać miasto, za klimatyzować się ,i nie przyjedzie do naszej rodzinnej miejscowości na pewno wcześniej niż na Boże Narodzenie i ogolnie będzie tak rzadko co 3 miesiące ehh nie wiem co robić już
|
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
To i ja się przyłącze. Jestem prawie 2 tygodnie po rozstaniu a mój nastrój szaleje. Raz czuje się silna i spokojna, szczęśliwa, ale niestety znacznie częściej, tak jak teraz tęsknota mnie zabija... Nie byłam w tym związku idealna- często zbyt zazdrosna i bardzo impulsywna, przestałam panować nad emocjami. On cudowny, uczuciowy- po roku się zaręczyliśmy i zamieszkaliśmy razem. A po kolejnych 2 latach nastąpił koniec. Ja pragnęłam mężczyzny za którego będę mogła wyjść za mąż i wspólnie budować naszą przyszłość. On- nie miał pracy, matury (22 lata), ja jestem rok młodsza pracuje na pełen etat, studiuje. Mieszkaliśmy w moim mieszkaniu ale to nie stanowiło problemu. Bałam się że nie będę mogła na niego liczyć w trudnych chwilach bo chociaż przysięgał moim rodzicom gdy się zaręczliśmy, że zda mature, znajdzie prace i zapewni mi byt, przez 2 lata nie zmieniło się nic. Niestety, żałuję tego, ale często mu to wypominałam, szantażowałam rozstaniem. Wiem że się bał, ja też się bałam. Aż pewnego dnia znów próbowałam wymusić coś na nim. Właściwie sama zerwałam, ale dostałam rykoszetem- on już nie chciał wracać. Strasznie cierpiałam przez pierwsze 3 dni. Teraz jest troche lepiej ale ta pustka w sercu ciągle się odzywa. Gdyby nie moi przyjaciele i rodzina nie wiem jak poradziłabym sobie. Dlaczego pamiętamy tylko te wspaniałe chwile? I cierpimy na myśl o tym co odeszło. Zaproponował mi przyjaźń, pisał co u mnie, co u niego. Jakby nigdy nic, robiąc mi nieświadomie nadzieję. Poprosiłam by przestał i odzywał się tylko jeśli będzie miał naprawdę ważną sprawę. I cierpię bo faktycznie milczy. Wprawdzie od dzisiaj ale wiecie przecież jakie to uczucie...
|
|
|
|
#909 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Więc nie powiem tak naprawdę☠nic więcej, tylko to co wspomniały już dziewczyny - daj sobie czas. Wydaje się to niemożliwe, ale on naprawdę☠pomaga. A w chwilach zwątpienia możesz do nas pisać ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
Czy mi się tylko wydaję,że w te wakacje wszystkim związki się rozpadają?Co jest z tym rokiem i wakacjami ?Wczoraj się dowiedziałam,że związek mojej koleżanki też się rozpadł...chłoptaś zaczął latać do innej, wszędzie tylko zdrady i rozstania... mam dosyć tego roku!!!!
|
|
|
|
#911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy się zdobędę na to żeby go usunąć ze znajomych. Już myślałam że się jakoś tam trzymam a dzisiaj powrót do tego co było na początku. Tak się wkurzyłam tym że on się świetnie bawi a ja rozpaczam że dzwonię do niego żeby w końcu przepisał tego grata na siebie. Oczywiście nie odebrał, parę razy próbowałam i nic. No wkurzyłam się już na maksa i mu napisałam że tyle już razy próbowałam się z nim skontaktować odnośnie jego rzeczy i samochodu że więcej już nie będę próbować i z nim o tym gadać tylko będę z jego mamą rozmawiać skoro on jest nie poważny jakiś. Sprawę powierzyłam jego mamie, która nawet nie wiedziała że samochód jest na mnie. Za jakiś czas dzwonił ale już nie odebrałam, napisał smsa że od ostatniej rozmowy się do niego nie odzywałam a przecież napisałam mu smsa i dostarczony zostal, jak kłamie cham ![]() Napisał że rzeczy by wziął ale nie chciałam go widzieć a teraz ma rozbity samochód (jego mama powiedziała ze coś tam mu się zepsuło) i znowu kłamie próbuje coś ugrać na moim współczuciu. Odpisałam że już wszystko załatwiłam i żeby dorósł. Za jakiś czas sms z pretensjami,(chyba jego mama zaczeła temat samochodu) że robię mu syf w domu, że nastawiam jego mamę przeciwko niemu, czego nigdy nie zrobiłam wręcz go usprawiedliwiałam przed nią mimo iż to dupek, że on sobie nie życzy żebym więcej z nią rozmawiała i że on się postara już żeby ona więcej ze mną nie gadała. I oczywiście napisał ze dobrze zrobił ze się ze mną rozstał. I jeszcze dopominanie się o jego pieniądze które pożyczył przez moja osobę mojemu znajomemu. Nie mam już złudzeń, że będziemy razem, nawet jakby chciał wrócić to nie chce. Nie wiem czy dobrze zrobiłam czy źle z poinformowaniem jego mamy. Jutro chyba zadzwonię i ją przeproszę i powiem że więcej nie będę dzwonić do niej. |
|
|
|
|
#912 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
||
|
|
|
#913 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecie co, życzę mu szczęścia mimo tego wszystkiego. A ja chciałabym tylko zapomnieć. |
|
|
|
|
#915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prawda jest taka,że większość facetów traktuje kobiety przedmiotowo jak nie ta to inna prawda?przecież to takie proste szkoda,że nie pomyślą o tej drugiej połówce czyli o nas jednak są gruboskórni...gdzie oni są Ci prawdziwi?którzy nie kłamią,nie zdradzają, nie grają na dwa fronty,nie olewają nas....tylko kochają i się troszczą o ukochaną osobę? |
|
|
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
Mi też jej jest szkoda bo fajna babka a on ma gdzieś i woli się szlajać z flądrą. Chyba się wycofam. Może to poprawi ich stosunki.
|
|
|
|
#917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla nich to wszystko jest takie proste,naprawdę zazdroszczę takiego podejścia,sama tak nie umiem. Mój po rozstaniu wio od razu z kumplami na imprezy,co się będzie przejmował,przecież nie byłam jakaś wyjątkowa,lepszą sobie znajdzie pff.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 Edytowane przez Olvnia Czas edycji: 2013-08-29 o 23:59 |
|
|
|
|
#918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj czuje się samotna ,bardzo samotna ale nic na to nie poradzę rzygam facetami nie mogę na nich patrzeć ale się nie poddam...będę walczyć z tym uczuciem nie chce go...panicznie boje się jesieni... on sobie wychodzi,cieszy się jest zadowolony jest z ta panienka wisi na telefonie jak gdyby nic się nie stało (wszyscy są na mnie po obrażani jego znajomi)a co ja niby zrobiłam?to ja zdradzałam od kilku miesięcy?
|
|
|
|
|
#921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też czuję się samotna i wyobrażam sobie jak się poczułaś,czasami lepiej jest gdy oni wcale gęby nie otwierają,bo nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 Edytowane przez Olvnia Czas edycji: 2013-08-30 o 01:02 |
|
|
|
|
#922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a najgorsze,że taki osobnik był centrum mojego świata nikt i nic poza nim nie było liczył się tylko ON i zobacz jak ja i ty skończyłyśmy?za dużo dałyśmy z siebie....
|
|
|
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
To prawda,koniec tego wszystkiego jest przezabawny...Ale przynajmniej mamy nauczę,mam nadzieję,że kolejna relacją w jaką wejdę będzie zdrowa,bez żadnych niedomówień,tajemnic,dziw nych zachowań. Wiem już czego mi nie wolno robić i chyba nigdy już nie zaangażuję się tak w pełni. Będę cieszyć się z każdej chwili,z każdego pocałunku,ale raczej nie uwierzę w zapewnienia,że to "na zawsze". Krótko trwa to zawsze.
|
|
|
#924 |
|
made in Wonderland
|
Odp: Rozstanie z facetem XXVIII
Chyba musze się tu wyżalić. Rozstalam się z chłopakiem. Z tym że on nie jest dupkiem, nie zdradzal, nie chodził na imprezy. Nie nie nie. Byliśmy razem prawie 2 lata, miłość niesamowita. Ale ostatnio ciągle się klocilismy, non stop, oboje. Nie mogliśmy się dogadac. Od paru miesięcy. Oboje przeginalismy. No i dzisiaj do mnie przyjechał, dużo gadalismy, podjęliśmy ta decyzję wspólnie. On płakał, ja plakalam... I te slowa jego "Ja Cie przecież nie zostawiam ani nie rzucam. Po prostu tak się nie da dalej żyć. Kocham Cię i jesteś wspaniała. Zawsze mi sie będą snily po nocach te zielone oczy... Jeszcze nam się uda. Zobaczysz."
Dzisiaj dzwonił jeszcze spytać czy wszystko ok... I cisza. My od zawsze wszystko planowalismy razem. Wszystko. Kochane, myslicie ze jeszcze bedzie dobrze? Z NIM? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#925 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Rozstanie z facetem XXVIII
Cytat:
|
|
|
|
#926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz nikogo nie chce...znając mnie w następny też się zaangażuję bo tak się nie da do końca w nim nie być...i na pewno nie popełnię tych samych błedów
|
|
|
|
|
#927 | |
|
made in Wonderland
|
Odp: Dot.: Odp: Rozstanie z facetem XXVIII
Cytat:
mam taka nadzieje...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#928 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Rozstanie z facetem XXVIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozstanie z facetem XXVIII
Cytat:
|
|
|
|
#930 |
|
made in Wonderland
|
Odp: Rozstanie z facetem XXVIII
Dzięki dziewczyny! A wy pamiętajcie, że trzeba mieć wysoko podniesioną głowę i dupków i idiotów omijać z daleka. Szkoda życia. Zobaczycie, że jeszcze pojawi się ktoś taki, że opadną Wam kopary
![]() Ja lecę spać, dobranoc Wam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

Jakoś poprawia mi humor, dzięki Ci za poznanie z tym kawałkiem
Zależało mi na kimś dla kogo nie znaczyłam zbyt wiele, przykre. Widzę, jak beznadziejnie się zachowywał i jedynie obwiniam siebie że nie kopnęłam go w
Ta jesień będzie dla mnie długa i samotna

.